LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neevous
Azt figyelembe kell venned, fõleg, ha nagy multihoz mész, hogy a neonfény áradat-nak köze sincs az otthoni körülményeidhez.

lang14
Ezzel így lennék én is. Én az eldöntéssel is bajban vagyok. Mert minél többet keresgéltem, jöttek a "ilyen sz*r" paneles, meg olyan kijelzõs dolgok. Még majd bemegyek és körbenézem a lehetõségeket. Visszatérek majd 😊

...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...

neevous
Eldöntöm, hogy nekem mi kell, ha van olyan alkalom, hogy AZT meg tudom venni olcsóbban, akkor megveszem. Én így mûködök, de tudom, hogy az emberek többsége nem és ezzel nincs is baj.

lang14
Azóta nem voltam körülnézni, az akkori infókkal meg a sok utánaolvasással, gyakorlatilag döntésképtelen vagyok 😊

Se a plazma se az Lcd mellett nem tudtam letenni a voksom.

A méret meg hogy 37" vagy 40". Sok minden múlna azon, hogy a kiárusításra érdemes-e várni?! Ha nem marad semmi olyan amit szeretnék akkoris lehet meg kellene várni az újranyitást.
De ahhoz ami tömeg ott lesz nem sok kedvem van. Nézelõdni hogy mi új van? Elõtte meg hogy mi az ami még van?..Egyszerûbb lenne ha bemennék azt addig nem jönnék ki míg nincs egy tvm 😊

neevous
Végül mit akarsz venni?

lang14
Nem dolgozik valamelyikõtök MediaMarktba?

Asszem kiárusítanak itt szegeden 1-2 héten belül, költöznek. Érdemes megvárni? A jó cuccok úgyis ismerõsöké nem? Az újakat meg oda is átviszik, gondolom.

arty
samu 32A656 olyan volt, mint a tükör, az ablak az oldalso falon van de simán láttam magam, szinte állandóan sötétítenem kellett, ha délelõtt akartam játszani és ha sötétebb volt a kép/játék. most anyóshoz került, ott az ablak mögötte van, így korrekt

a 46b550 sokkal mattabb, de még mindig nem éri el a 32R8ast, ami akár a nappal szemben is nézhetõ lenne 😊 apámék pana 42pv80asa is "üveg" de messze nem volt olyan fos mint a a656os samum 😞

Forza.

cloud.strife
Nekem fél évig déli fekvésû nappaliban volt az NX710. Az teljes üveg, mint a plazmák. Nappal setétíteni kellett, normál fényviszonyokban engem nem zavart. Mostmonnyuk matt van otthon épp. Az se zavar... 😊

www.digimomentsvideography.com

arty
Szebb, ja. Meg látszik benne a virág, a kép a falon, stb. Nameg ha ablak is van a helyiségen, akkor ugyanez nappal is meglehet.

Ráhuznám a fejére, aki kitalálta a fényes és tükrözõ panelt.

Forza.

cloud.strife

cloud.strife
Azér otthon is szebb az. Legalábbis az EX, NX, HX720 esetében kiveri a szemem a fekete. (ez ugye fizikai képtelenség, de érted.... 😊

Sharp-al már nem kisérletezgetek.... elegem lett belõle.

Van 21.5"-os UHD, meg 19"-os FullHD is. De elég régen nem csak monitorokból, már pár éve, hogy a Sony kiadott UHD projektorokat idén tavasszal meg valamelyik gyártó UHD TV készüléket. Más tészta a zéró tartalom. Eddig ugye ilyen vagy jobb felbontást csak hadi/orvosi megjelenítõkben használtak.

neevous
jav: szofisztikáltabb.

neevous
Plazmaügyben az elsõ hsz-t olvasd el.
Ahogy írja is, SD anyagok (DVD, kábel) jobban mutatnak plazmán. Mindenképpen azt javaslom, hogy nézd meg a kinézett tévéket élõben, az otthoni körülményeidhez leginkább hasonló helyen. A márkaboltokban, illetve kisebb boltokban ha bociszemmekkel nézel, tudják szabályozni a világítást.

Ha a 2,5méter nézési távolságot feltételezünk az esetedben és 1080p-s anyagok meglétét, akkor 150ezer forintig bezárólag plazmából a 42"-es U30 a legjobb választás. Ha rá tudsz még dobni a keretre 15ezret, akkor bejön a képbe az S30 is, amivel jár egy tükrözõdésmentesítõ réteg és némileg szofisztikáltam színreprodukció.

neevous
A glossy tényleg jobb bolti körülmények közt, hiszen jobbnak tûnik a feketéje, a kontrasztja (ugyanígy van az 5forintos TN paneles monitoroknál is). Sötétben ugyanolyan világítós a feketéje mindkettõnek, plusz néhány erõsen glossy LCD (fõleg Phillips és Sharp) úgy tükrözõdik, ambiens világításnál, mint egy tíz éves plazma. Alapvetõen a mattot preferálom, hiába veri át a szemet glossy persze feltételezve, hogy ugyanaz a panel mindkettõben.

Amúgy ezekbõl a Phill... akarom mondani Sharp-okból kaptatok már? 😊

cloud.strife
Hát ja. De az a baj, hogy nem csak tûnik (Sony-ba legalábbis).
Ott a boltba azonos jellel a 4 tévé. HX720 fényesebb panelja olyan képet ad hogy lefosom a bokám. Meg nem mondom hogy most a jobb elektronika, a dinamikus led vagy a fényesebb panel az oka, de hurta szép a kép. A HX820 meg mégszebb, ez az opticontrast panel se gyenge találmány, pláne hogy a légrés is ki van öntve.

neevous
Élesebb(nek tûnik), szaturáltabb(nak tûnik), de a pro monitorokban mindig is a matt a Zúr

cloud.strife
Fényes panel szebb képet ad. Jobb fekete, és lehet hogy csak bebeszélem, de több színt is ad. Legalábbis szebbnek és nem túlzónak látszódnak a szinek (monnyuk Samu esetében ez nem mûxik, ott inkább neonos szinek vannak)

lang14
jó persze kicsit eltúloztam 😊

arra a részére, hogy plazma vagy lcd?
illetve hagyományos kábel tv mennyire gáz ezeken?

lang14
matt panel mit takar?

Igaz nekem LG-m van, de símán lejátsza az 500 gigás NTFS wincsit

Walk the Talk.

Bucser
Igaz. Bocsánat a dezinformációért. (

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

24"-tól azért vannak nagyobb felbontású monitorok is, HD-nél. Persze nem filmnézésre.
lang14
Az az igazság, hogy egy 22"-os monitor meg egy 40"-os tv ugyan azt a felbontást tudja. Mert a full HD-nál jelenleg nem nagyon van jobb. Ha rákötjük a c630-ra a kábeltv-t nagyon gány lesz? dvd? Mert kb a 1080-as mkv-t tartom elfogadhatónak...mi a véleményetek? Azt sem tudom eldönteni, hogy plazma vagy lcd...

cloud.strife
Én abba a hitbe voltam, hogy a C630 az matt panel és nem netes, a C650 meg fényesebb clear panel és netes.

Taníccs.... 😊

Nálam nem lejátszó van hanem egy Samsung LE32D550 TV. Ha valakinek hasonló a televíziója van írja meg hogy próbálkozott e már ezzel a külsõ HD-s (500 gb)dologgal és mi lett az eredménye?

Nem akarom úgy meg venni hogy aztán ne legyen jó.
Bucser
A c630 ugyanaz mint a 650 csak más a káva színe. szerintem vehetõ.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Krisztiam
jól tudod 2 gigánál nem lehet nagyobb fájlt másolni fat32-re sajna..

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Krisztiam
hát nem tudom, de nekem az biztos, hogy az ntfs fájlrendszerrel formázott külsõ vinyót nem ismeri fel a dvd lejátszóm viszont a fat32-t igen..

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

lang14
Viszont fat32-re ha jól tudom nem lehet 2gb-nál nagyobb fájlokat másolni.
Az meg elég karcsú. Általában nem is játszanak le ntfs-t?

Szia. Olyan másfél-két méterrõl nézem és semmi baj sincs bele...

Az elõbb egy 8 gigás pendrivet ntfs-be konvertáltam át és minden további nélkül felismerte a a TV. Akkor ezek szerint ez mûködni fog az 500 gigás külsõ merevlemezzel is?
Nem fordítva van amúgy? a Fat32-t nem lehet X gigásnál nagyobbra formázni és a ntfs amivel lehet akár 500 giga is egyben.
Krisztiam
szerintem felismeri a tv, mivel nekem az 1 éves dvd lejátszóm is felismeri..

Krisztiam
amúgy milyen messzirõl nézed a 81cm-es tv-t? mert én is azon gondolkozom most,h akkorát veszek..

Krisztiam
helló
jól mondod, nekem van 500 gigás samsung vinyóm és fat32-be le lehet játszani vele a filmeket.. viszont ha ntfs-ben van akkor nem fogja lejátszani!!

lang14
Már másodjára hallom, hogy plazma. A samsung outletbe is ezt mondta a srác, mert jobb a feketéje stb. Igazából nem nagyon tudom mi a különbség, fogyasztás, képfrissítés tekintetében, valamint nem is nagyon néztem tegnap a médiában sem, hogy milyen áron vannak. Nem nagyon van idõm szegeden boltról boltra járkálni.

neevous
Ilyen kerettel plazmában nem gondolkodsz?

Sziasztok!

Vagy 3 hete vettem egy Samsung LE32D550 - típusú LCD TV-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve és külön tetszik az az opció hogy a pendrivere felmásolt filmeket is elég bedugni az usb-be és remekül lejátssza õket... A kérdésem is ezzel kapcsolatos...

Tervezek venni egy 500 gigás külsõ merevlemezt amit amolyan médiatárnak szánok. Erre kerülnének azok a BR minõségû filmek + sorozatok ( Róma Spartacus ) amiket nem törlök 1 nézés után. Ha ezt a külsõ HD-t rádugom usb-vel a TV-re akkor is ugyanúgy fog mûködni mint a 8gigás flash esetében? Halottam olyat hogy a 500gigás vinyó ntfs filérendszerét nem ismeri fel a TV csak ilyen 4-8-16-os Fat32-es pendriveket ismer fel. Ebben mennyi az igazság?

Elõre is kösz a választ.
lang14
40"-osból 1 volt ami jó lehet arra azt mondták rosszabb mint a c630-as
talán samu 5003 valami volt. A többinek az ára 150k felett volt. többet nem nagyon akarok adni érte.

cloud.strife
Hát a zseblámpa izzókkal... 😊

neevous
Hát igen, az erõsen a minimum. 😊

arty
40"?

Forza.

lang14
Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit összezavarodtam. Ezek szerint nem ajánljátok. Vegyek inkább 32-est? Abban nincs akkora lutri?

A forrás, leginkább a gyári usb bemeneten keresztül egy külsõ vinyóról. Állítólag játszik le mkv-t. Ritkább esetben hdmi-vel rákötném a gépre.
Távolság meg kb. 2,5-3 méter. a nappali egyik másik oldala.

Mediában néztem amúgy.

neevous
Plazmánál milyen megvilágítással?😊

cloud.strife
Juteszembe Sony-nál is megy a kavarc. NX720 pl. 40"-ban sima LED-es, 46"-ban már dinamikus. Ez is milyen már?! 40-esnek pocsék is a képe. 46-os meg már jó.

cloud.strife
Szvsz a panel az lehet jó, el lehet cseszni azt a megvilágítással is. Azt már utólag csapja hozzá minden gyártó.... rosszul tudom?

cloud.strife
Ezt sosem értettem. Mert az hagyjám, hogy modellek között (korábban bedobott EX520,710,720 pl.) van difi a panelban, de hogy két azonos modellbõl az egyik ilyen a másik olyan........ ezért volt olyan okádék a képe a C7000-esünknek is? Egy másik meg lehet jó lett volna? Ölég szar kilátások.

Bucser
Pont tavaly volt a 46c650-es MVA paneles sok esetben. Én ezen a panel lottón nem tudok igazán elmenni. 46c6540-esbõl 2 van displayen. Egyik az emeleten az új tévék között megbízható feketével + egy a földszinten egy 40c650 alatt. Kék az egész. (mondjuk szerintem bleedel mint az állat).

Úgyhogy meg nem mondom biztosra, hogy melyik Samsung paneles. De a lentinek a betekintési szöge is szarabb. Mondtam fõnöknek, hogy ez így elég szar. A Válasz annyi volt, hogy mikor eladtuk az utsót is raktárból majd, visszaküldjük hibásan creditért és kérünk helyette mást😊

46 felett meg samunal 2 méret van lcd-ben. 55 és 60 jelenleg UK piacon. (1600 fontért tudok 60c650-est saját samsung panellel gyönyörû képpel ha valakit érdekel😊 USA-ban bezzeg megint van 65-ös...

neevous
A plazmánál nem lehet, hogy simán ekkora a gyártási szórás, amúgy ki más gyártana a Samsungnak panelt? Már az sincs, az LCD-knél hogy 46"-tõl fölfelé mindegyik saját paneles?

Bucser
A 37-es 650-est sikerült kiszórnunk karácsnykor és azóta nem is rendeltünk olyan szar eladásokat prdukált. Samu nem is erõlteti ezt a méretet igazán. SZVSZ nem saját paneles.

BTW azt is tudom, hogy pl Samu plazmákból a 6900 panellottós. nálunk volt displayen egy 59-es 6900 panaszkodtunk, hogy mekkora határ szar a 6500-hoz képest a képe erre küldtek egy újat a display számára amiben más a panel. Szóval panel lottó minden méretben és minden típusban van megint...

Egyénként az új d sorozatból a 32Es és a 40-es 6510-nek sokkal szebb képe van mint a 37-esnek ugyanazon feed mellett.

neevous
Szeva,
Mindenképpen pozitívum, hogy CCFL-es, de ha jól tudom a Samsung nem gyárt 37-es panelt (ha rosszul tudom, Bucser kijavít), így 3rd party panel lesz benne, ezeknek a színképben, kontrasztban rosszabbak, mint a Samsung által gyártott S-PVA panelek.
Egyébként milyen forrásból lenne hajtva, illetve milyen távolságból néznéd?