21171
LCD - Plazma
  • SlickAdam
    persze, az valtja majd meg a vilagot. Sony HX855-osnek nem sikerult, de a Samu bizonyara 10 kategoriaval jobb... es a Mikulas tenyleg letezik.
  • SlickAdam
    ST50-es kalibralt modban nagyon fenyes tud lenni. olyannyira, hogy egy normalisra beallitott LED-hez kepest mar csak elenyeszo a kulonbseg. sot, fenyesebb, mint a Pana VT50-es csucsmodell!
    ha a tukrozodest is ideertetted: a kiprobalt felso kategorias LED tv-k kozul egyedul a Sharp volt matt. LG tukrozodott a legjobban (szo szerint, mint egy tukor), Sony elott szinten uveglap, Philips ugyszinten. Samu-t 8000-est lattam uzletben, az se teljesen matt. hogy kozepszart is emlitsunk, tavalyi 6500-as szinten tukrozodott ("uveg"lap)
  • [NST]Cifu
    Én is ilyen okokból nem vettem plazmát. Pedig ha ezek nem zavartak volna, akkor lehet belefért volna egy 60"-os, az alsó kategóriánál jobb minőségű is.

Viszont neked vagy nekem ez a véleménye az LCD vs. Plazma csatáról, SlickAdam-nak és Borgnak meg az.

Izlések és pofonok. Én a húgomnak teljes lelki nyugalommal ajánlottam plazmát, mert oda és olyan felhasználási feltételek mellé jobb választás. Ennyi...
  • Bucser
    Nagyon jol tudom, hogy a Plazma nagyon jo alternativa a LED mellett. Az igazi problam veluk a kovetkezo:

Engem zavar a vibralasa, mert latom. Zavar a hotermelese, mert nem akarom, hogy az futse a szobamat, zavar a sulya, mert nem mindenki teglafalra szereli a tevet. Zavar, hogy 5 ev mulva olyan arban kell cserelnem a panelt, mint amennyibe a tv kerul.

Nem beszeltunk ugye az altalad is emlitett vilagos nappali komplexusrol, a beegesrol es a monitorkent hasznalasra valo alkalmatlansagrol... Arrol meg beszelni sem vagyok hajlando, hogy tekergetnem kell a fenyerot ha nem akarom hogy problemam legyen vele...

Mondhatja nekem barki, hogy 3-4 honap mulva ezekkel nem kell foglalkoznom, de addig el is kell jutnom anelkul, hogy szetvagna az ideg...
  • [NST]Cifu
    Azért adjuk meg az ördögnek, ami az ördögé. Képminőség/ár terén a plazmák überelik az LCD-ket. No azért a kétszeres értéket én is túlzásnak tartom.
  • Bucser
    Mert a review olvasgatas loszart sem er...
  • Bucser
    Hat akkor talan ideje lenne megnezni egy samut (7-es 8-as sorozatot) is bekalibralva, otthon, mielott ekezed latatlanul...
  • [NST]Cifu
    És megint eljutottunk oda, hogy kinek mi a fontos... :)

VIdeofil minőség, de azon az áron, hogy csupa ablak nappaliba be kell sötétíteni, hogy láss valamit a képből, mert különben a "lószar" alsó középkategóriás TV is sokkal élvezhetőbb képet nyújt. Ha játszol egy adagot a konzollal, vagy ott felejted a PC hátteret, akkor utána lehet képernyőmosást csinálni...

Mivel téged ezek nem zavarnak (te ezt áldozod be azért, ami neked fontos), ezért számodra a plazma a nyerő. Másnak meg nem...
  • SlickAdam
    Samu-bol nem volt egyhez se, volt eleg negativ tapasztalatom ezzel a markaval ugy altalaban (mas termekek), hogy ne adjak nekik eselyt. Philips, LG, Sharp es Sony felso kategoriasokat lattam. de mint irtam (es hajlamos vagy elfelejteni): felso kategoriasok NEM rosszak. tobb negativumuk van, mint a plazmaknak (engem pl mar egyedul a felhosodes ki tud kesziteni), de nem rosszak (lasd.: Sony HX855 velemenyem).

DE!

D R A G A K !!!! mit kapsz LED-ben 200-250e ft-ert? loszart! also-kozep kategorias loszart! plazmaban meg mar videofil minoseget.
  • [NST]Cifu
    Azért ha adott esetben a Philipset viszed haza, akkor sem hiszem, hogy a sarokban pityeregtél volna, hogy milyen rossz TV-d van.

Nem azt mondom, hogy nincsenek különbségek a TV-k között, mert azért akadnak...

De ahány TV-m volt, illetve volt nálam tesztelésre, mindnél azt vettem észre, hogy ha hétköznapi, egyorrú emberként nézek rá, akkor megfelel az éppen adott TV is - ha nincs olyan nyűgje, ami tényleg zavaró. Nálam a V3000-nél ilyen volt az 1:1 pixel beállításának hiánya, vagy a plazmák a esetében a szellemképesedés, ha konzolt vagy PC-t kötöttem rá.

Most azért vettem egy lenézett és leköpdösött márkájú, egyesek által lenézett és leköpött LCD TV-jét, mert rövid úton végiggondolva arra jutottam, hogy 3D nem kell, plazma nem jöhet szóba, viszont a nappalim meg akkora, hogy hiába veszek a jó képminőségű TV-t, 2-2,5 méternél messzebbről nézve a 40" a képminőség nyújtotta előny elvész, de 3-3,5 méterről a 46/47" is kevés. Nekem meg a nappalimban a hátsó kanapé úgy 5 méterre van. Vagyis a méret lényeg. Ezért lett 55"-os TV-m, bevállalva, hogy az adott pénzmag korlátai miatt ezért a (kisebb méreten ki nem jövő) képminőséggel fizetek.
  • Bucser
    Hany magasabb kategorias LEDhez volt szerencsed? (nem az 5-os 6-os szeriarol beszelek)
  • SlickAdam
    ezert nagy elony kulfoldon a minimum 2 hetes, de altalaban 30 napos visszaterites. berendeled online ami papiron tetszik es egyszeruen leteszteled magadnak, otthoni idealis korulmenyek kozott. ha nem teszik, johet a kovetkezo. osszerakni a keszuleket, majd vissza a dobozba es a tobbi velejaro termeszetesen "faraszto" par keszulek utan, de inkabb ez, mint hogy vegyek valami fost, ami nem is tetszik, es visszaadni mar nem tudom. magyaroszagon ha nem tevedek erre 2 napod van es meg azon belul is csunyan neznek rad. na ezert erdemes olyanra hallgatni, aki nem Samsung vagy Sony boltbol reklamoz ... khmm... khmm. mert lehet elfogult vagyok a Pana mellett, de ez mar egy fel eves tortura vege, sok-sok kiprobalt keszulek utan. nagyon nem mindegy.

persze, hogy szarul nez ki egy plazma az aruhazban. ha nem tudnam mi a helyzet, engem is a szepen felepitett Samsung stand csalogatna a dinamikus kepmoddal. nala is ez lehetett. pana boltban volt, ha minden igaz, csakhogy ott is mar szep szammal akadnak 2012-es dragabb LED modellek. nem lepne meg, ha az elado azt nyomatna.
  • Borg
    Szal valszeg ő valahol a panasonic körítésén koppanhatott, sejtésem szerint... Vagy mást próbáltak beledumálni, vagy egyszerűen nem olyan stílusban adták elő az egészet, hogy esélye legyen "megkedvelni".
  • Borg
    Sokat számít, hogy kihez hogy állnak hozzá az eladók, milyen a kiszolgálás, mit tud kipróbálni.

Én pl igen gyorsan otthagyok akármilyen boltot, ha nem tetszik az eladók hozzáállása... igy aztán bebukhat olyan termék is, ami amúgy jobb lenne. Ezért is szeretek inkább online vásárolni, olyat amit előtte már megismerek.

Anno az euronicsban pl jó tapasztalataim voltak, de persze lerítt a srácról, hogy a philipstől kap jattot :) Majdnem philipsem is lett, csak a 7es széria sehol se volt a G20-hoz képest képminőségben, a 9-es széria meg árban... Elmentem másik boltba, ahol panasonicosok voltak az eladók is, ott meggyőző volt persze a plazma javára a dolog, aztán visszamentem az euronicsba a sráchoz, mert ott is volt kitéve G20, és mikor beállítottuk mindkettőt, akkor többet ő sem tudott mit felhozni a philips mellett :) Szal legalább őszinte volt...
  • [NST]Cifu
    Igen, én is azt akartam írni, hogy minden egyes alkalommal szóvá van téve.

Egyébként én is kicsit csodálkozok azon, hogy nem plazma lett a választott, mert a tipikus anti-plazma indokok itt nem álltak, sem konzol, sem PC nem volt említve rákötésnél...
  • SlickAdam
    ami igazan irrital, azt meg nem tettem szova. csak harcolok ellene.:D
  • Borg
    Mondjuk de, szóvá teszed :)
    Felesleges ennyit kapálózni ezen, aki megelégszik az LCD képminőségével, az had fizessen csak többet érte... kell a kontrasztanyag a piacra.
  • SlickAdam
    * ennyibe
  • SlickAdam
    hogyne letezne. csak az ezt MEGKOZELITO minoseg kb. 2-szer ennyi kerul LED-ben. de ne haragudj, ha irritallak. engem is irrital sok minden, megsem teszem szova.
  • [NST]Cifu
    Akkor azért nem sokkal olcsóbb kint mint idehaza. :)

Egyébként mostanában mi a rák van? A Sony kemény árpolitikába kezdett, vagy mi? Ránéztem a webboltokra, és mindenhol 239.990-ért adják szintén... Vagy karteleznek?
  • Bucser
    Kezd kicsit irritalo lenni, hogy reszedrol mas tv nem is letezik csak a panasonic plazma... Az NX720 egy igen jo kis tv. jelenleg £599-ert dobaljak az emberek utan a 40 colos darabot idekint:)
  • [NST]Cifu
    Szigorúan saját vélemény, de ne rugózz túl sokat rajta. Ha tetszik a Sony KDL-40NX720, és van rá pénzed, vedd meg. Ne ess abba az általános hibába, hogy aztán hetekig bújod a teszteket, járkálsz a boltokba, ahelyett, hogy otthon élveznéd a TV-t... felesleges idő és pénzkidobás...
  • [NST]Cifu
    Most a távról nem tudod bekapcsolni, vagy a káván lévő gombbal se? Mivel nem éppen mai készülékről van szó, nem kizárt, hogy valami elfáradt az elektronikai panel körül. Általában ez javítható, de kérdés foglalkozik-e vele a szervíz.

Hogy mennyibe fáj? Erősen függő, volt olyan, hogy egy LG 37LF65-nek tíz rugóból kicserélték a paneljét, de ott egy másik hasonló, használt készülék panelje került be. Szvsz az a TV-re 10-15e összeghatár felett már nem nagyon éri meg rákölteni.
  • SlickAdam
    es a Pana miert nem volt meggyozo? tul sotet volt a reflektorfenyben vagy csak lebeszelt rola egy okos elado bacsi? :D LOL

ha elcsusztal, akkor tovabbra is ST50 + 2 db Samsung SSG-4100 3D-s szemcsi (darabja kb 5-6000 ft, na ennyire nagy kincs). bar gondolom errol mar letettel valamiert...

irtad, hogy tesztelted a 3D-t. nem zavart Sony-nal a crosstalk? vagy az ajcsiszemcsi elvakitott? :D
  • hori2008
    Szervusztok!

Voltam nagy boltban, s a pana kereskedésben, s a Sonyban.

Nézegettem focit, HD-t, SD minőséget, 3D-t, mindent. LG-t Sonyt, Samut, Pana-t

számomra a leginkább meggyőző a Sony KDL 40nx720 volt. A Sony kerben ez most 240.000 Ft... Kicsit több, mint gondoltam... Ehhez most adnak két ajándék szemüveget is! (ugye ez aktív szemüveg, így ez nagy kincs...)

Erről a készülékről mi a véleményetek?

Mi a különbség az általatok ajánlott ex720 és az nx 720 között? (a beépített Wi-Fi-n kívül?)

Illetve, ha már elcsúsztam árban, akkor ezért az árért lenne jobb készülék?

Köszönöm segítségetek!
  • cloud.strife
    Westend-be ott a Sony Center mellett a Pana boltja...... :D Talán nem elfogultak nagyon... :D
  • SlickAdam
    nem vagyok pesti, szoval erre nem tudok valaszolni.:(
    tanacs: ne tevesszen meg a plazma tv bolti produkcioja. tul vilagos ott a kornyezet, fakonak es sotetnek tunhet a kep. termeszetesen a LED tv-k pedig dinamikus, fullra tolt beallitasokkal mennek, ami csaloka lehet. mindenesetre nezd meg magadnak alaposan mindharmat, ha tudod. ja es ne legyel olyan, mint amit Cloud irt nemreg, hogy az LG-t valasztod, mert ahhoz adnak 5-6-7 muanyag passziv szemuveget... LOL
    en ebben a sorrendben mennek:

1. Panasonic

(jo nagy szunet :D)

2. Sony

(megegy jo nagy szunet :D)

3. LG
  • hori2008
    Szervusztok!

Köszönöm a válaszokat.

Utánuk olvastam, s találtam egy harmadikat:

LG 42LW5590 ezt a napokban összehasonlítom az általatok ajánlottal, amik rendkívül szimpatikusak...
    Panasonic ST50 42
    40EX720

Hova érdemes esetleg menni nézelődni Pesten? (Ahol értenek is hozzá...)

Üdv!
  • SlickAdam
    akorul lenne sztem. viszont iden a fogyasztas csokkentese helyett a megsporolt par wattot a fenyerobe fektettek. es ezt meg is tudom erositeni. valoban fenyesebbek az idei modellek, mint a tavalyi vagy azelottiek.
  • manitounickfree
    se kép se hang, nem kattog, egyszerűen nem kapcsol be.
  • manitounickfree
    sziasztok!

van egy samsung LE32R7 tv, nem tudom bekapcsolni, egyszer már előfordult, akkor addig nyomgattam távi. hogy sikerült.
    most már nem megy.

hibajelenség:
    a power led nem folyamatosan világit, hanem villog.
    mi lehet a baj?
    esetleg házilag javítható e? ha igen mit kell hozzá vennem?
    ha csak szerviz javítja, kb. mennyibe fog ez fájni?

előre köszönöm!
    zoli
  • Borg
    Többet enne mint a 42G20? Vagy inkább az a kérdés, milyen beállításokkal.
    Nekem THX-ben megy, és 125-130w között eszik.
  • SlickAdam
    kozben kijott egy magyar teszt is rola:
    Klikk!
  • SlickAdam
    ja es verofenyes napsutesben nem ajanlott nezni (szerintem LED-et se, hiaba peldaloznak sokan ezzel...:)). ha egy kicsit be tudsz sotetiteni (nem kell korom sotet), maris rendben vagy. tovabba jo, ha nem a tv mogott vannak az ablakok, mert tukrozodik valamennyire.
  • SlickAdam
    Panasonic ST50 42"

problema: dragabb, mint a kereted. kb. 220e, de szerintem megerne osszesporolni ra a kulonbozetet. ill. elorehaladva az evben ezeknek csokken az aruk, szoval kesobb 200 korul is megkaphatod.

- kepminoseg (minden led tv-t ver, meg a legdragabbakat is. legyen szo feketerol (legmelyebb feketet produkalja barmilyen felhosodes nelkul), szinhusegrol, input lagrol, GYORS MOZGASOKROL (foci!!!!), ...)
    - USB csati van. idei modell, szoval kulonbozo fajlformatumokkal is megbirkozik (persze nem garantalt, hogy minddel, de olyan tv szerintem nincs is)
    - fogyasztas kb. egy hasonlo meretu LED tv duplaja, de EN ezt bevallalnam a jobb kepminosegert cserebe. kb. egy par eves LCD szintjen van. atlagban 140-150 wattra mondanam
    - netet es egyeb smart dolgokat is tud
    - 3D-t szinten. ez a funkcio szinten piacvezeto. ketszer ilyen draga LED-ek erhetnek csak fel hozza.

kicsit tobb torodest igenyel a plazma, mint egy LED: tobbet fogyaszt, eleinte erdemes "bejaratni" es kesobb is odafigyelni fix kepelemek nagyon hosszu megjelenitesere (par perc vagy oras un. szellemkepek elofordulhatnak, de beegni NEM tud (akar ki akarmit mond. ha megis, az hibas keszulek). cserebe megkapod a piac legjobb ar-ertek arannyal rendelkezo televiziojat. olvass csak utana!
  • cloud.strife
    40EX720 most 199e hivatalos helyen, egyet nem tud, USB-n csak a FAT32 megy, valamint az MKV nem. Minden más igen.
  • hori2008
    Szervusztok!

Tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől.
    Visszaolvastam néhány oldalt, de ti olyan készülékekről írtok főleg, amik számomra nem elérhetők, s talán nincs is szükségem rájuk.

TV készüléket szeretnék vásárolni.

Lehetőségeim, igényeim:

max. kb, 190.000 Ft
    kb. 3m távról nézném
    32"-42" méret férne el
    LED-LCD, vagy Plazma
    Full HD

igényeim fontossági sorrendben:

-képminőség
    -foci is élvezhető legyen (100 HZ?)
    -lehetőség szerint USB csati (küső vinyóról film)
    -fogyasztás
    -esetleg net, s egyéb szolgáltatások
    -3D

Minden meglátást, ötletet szívesen fogadok!

Köszönöm!

Hori
  • Borg
    Van ott felhősödés tesztkép is.
    Nincsenek csodák, maradjunk annyiban :)
  • cloud.strife
    Felhősödés vajon milyen lehet egy ilyen élledes? tévében? Hova fér a "normális" ledsor?
  • SlickAdam
    uuuuuuu, nem tul sok az a 8mm? ...