21171
LCD - Plazma
-
starline #15721 Sony 40EX721 a tévénk. Azóta láttam külföldi fórumon is, hogy voltak akik írtak róla, de a Sony honlapján nem részletezték, hogy pontosan mit tartalmaz a frissítés. Minden esetre nagyon örülök neki! :) Előre is köszönöm! -
hdmi #15720 „No azóta én akár saját szememmel történő tapasztalatszerzés alapján sem merek véleményt alkotni egy ugyanolyan típusú, ám más méretű TV-ről. Az elektronika, szolgáltatások megegyezhetnek, de a részletekben és a panelben eltérés lehet. Megyjegyzem az igényesebb tesztoldalak sem csinálnak ilyet..”
Ennél rosszabb a helyzet, ugyanannál a típusnál azonos méretben is van panellottó, s vannak olyan tesztoldalak, ahol le is tesztelik őket, pl.:
- PVA paneles 40C630: link
- MVA paneles 40C630 link
A legfontosabb eltérés a kontrasztarányban van, nem is kevés: "The 40C630's PVA display has blacks that are twice as deep as the MVA, giving it a contrast ratio of almost 4200:1on the 40C630, compared to just 2000:1 on the 40C630."
-
#15719 Jaja... :D -
SlickAdam #15718 ez valami györi szleng? :D:D:D -
#15717 Amikor valaki fingik és azt hámozzák.....D -
SlickAdam #15716 a kerdes inkabb az, hogy mi az a fingam? :D -
#15715 Amúgy mi ez a finghám itt te úristen...... :D -
#15714 Megnézem. Konkrétan milyen modelled van? -
#15713 Én 40" LCD-t használok monitornak, cirka 1,5-1,7 méterről, hidd el, ha megszokja az ember, teljesen szuper szövegszerkesztésre is (egymás mellett lehet Open/Libre Office-ban két A4-es oldal 100%-os nagyítás esetén).
Ha csak időnként ránézel egy grafikonra, akkor az még bőven belefér kategória. :) -
SlickAdam #15712 mint mondtam: par ora, pihentetve teljesen rendben van. en is radugom a laptop-ot rendszeresen. -
hori2008 #15711 Alapjában véve Laptopot használok. Már rég nem volt asztali gépem.
Azonban minden bizonnyal rá szeretném kötni majd a TV-re, de nem gondolnám, hogy azon dolgoznék. Nem vagyok mérnök, grafikus, s szöveget szerkeszteni nem hiszem, hogy egy 42"-on szeretnék...
Azonban pl.: tőzdénél lehet rá szükségem... (ott szerencsés a nagy kijelző...) -
SlickAdam #15710 egyebkent ha jobban szetneztel volna az oldalon, eszrevehetted volna, hogy az olyan modelleknel, ahol tenylegesen mas panel tipus is elofordulhat ugyanannal a meretnel is, ott emlitest tesznek errol. akar parhuzamos tesztet futtatva. -
SlickAdam #15709 igen, errol a monitor dologrol meg irj lecci! mit ertesz ez alatt?
fö-monitornak inkabb felejtsd el, az extrem lenne. amire en gondolok, az 2-3 naponta 1-2-3 ora hasznalat szunetet beiktatva. azt siman kibirja, nem kell tulzasba esni, aggodni. -
hori2008 #15708 Igen, utólag rájöttem, hogy elszámoltam, de valóban nem tétel, így nem gondoltam arra, hogy kijavítsam...
Köszönöm! -
#15707 Szóval akkor most van különbség a panelekben (és ezáltal a képminőségben), adnak más távot, kap gyengébb hangszórót a más képátlójú verzió esetén, vagy sem? :P
Nem csak a csúcskategóriában csináltak ugyanis teszteket az oldalon, és én erre mondtam, hogy ez így hülyeség, ilyet egy magára adó teszter nem ad ki a kezéből (ahogy más oldalakon nem is láttam még ilyet)... :) -
#15706 Szigorúan saját vélemény, de ha monitornak akarod használni, vagyis órákon át böngészel, dolgozol (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, hasonló editorprogramok, ahol a kezelőfelület fix), és nem csak annyi, hogy kikeresed az éppen megnézni szánt filmet a könyvtárakból, meg éppen ránézz egy oldalra a böngészőben, akkor a plazmát kerüld. (amúgy ezt a tételt eddig nem említetted, ezért gondoltam én is, hogy a plazma lesz a nyerő neked).
50W különbség esetén valóban nincs sok különbség az árakban, bár a számításod egy picit hibás (vagy legalábbis amennyire ki tudtam olvasni).
50Wh x 6 (óra) = 300Wh per nap x 30 nap = 0.3kWh x 30 = 9 kWh per hónap. Ez 50 forinttal számolva 450 forint havonta, tényleg nem tétel. -
SlickAdam #15705 nos...
az ST, GT es VT kepminoseget tekintve korulbelul egy szinten vannak. gondolom ezt furcsallod, hisz joval dragabbak a GT-k es VT-k. a fekete szintje, szinhuseg, 3D teljesitmeny, ... mind-mind azonos szinvonalon. ezert rendelkezik az ST a legjobb (az osszes tv kozott a piacon) ar/ertek arannyal.
amivel a GT tobbet nyujt:
- THX profilok. szinhu, elore kalibralt kepprofilok. ezek kenyelmesek, foleg, hogy van egy nappali (vilagosabb) es esti mod is, DE az ST is beallithato minimum ugyanilyen jora. ehhez kell egy hozza erto szakember, vagy hasznalod a neten fellelheto beallitasokat. tokeletes nem lesz azokkal, de THX-hez nagyon kozeli (sot!) erteket kapsz, szoval siman a THX modokert en nem fizetnek felarat.
- szebb design: teljesen szubjektiv, szerintem az ST is jol nez ki (Samsung design koppintas, Samu-k pedig nem csunyak)
- ket magos processzor, ami a Smart funkciokat gyorsitja meg jelentosen (LED modelleknel is csak a dragabbakban van csak gyorsabb proci, a te penzmagodert abban se kapnal ketmagosat). mindenesetre mukodnek a Smart dolgok az alap CPU-val is, csak kicsit lassabban. EN ezert se fizetnek felarat.
amivel a VT tobbet nyujt a GT-nel is:
- plusz egy extra kontraszt javito reteg a panel elott: vilagosban megjobban teljesit, mint ST es GT, de azokban is van szuro, nem tukrok azok se. ha latnal UT50-est is, nezd csak meg. na AZ tukrozodik, az tenyleg csak szinte tok sotetre jo.
- uveglap a teve elott, nagyon elegans design
- plusz speci touch pad-os taviranyito (van Android-ra es iOS-re Panasonic ingyenes app, ami jo ST-hez is es sokkal kenyelmesebb)
- 2 db ELEMES szemcsi (mint irtam, a Samsung SSG-4100-as is jo Panasonic (csak 2012-es) tevekhez, darabja 5-6000 ft)
- 2 ventillator is van benne a jobb hutes miatt (uveglap izolal): ez inkabb egy jo nagy negativum
kabe ennyi. ST plusz 2 szemcsi komboval boven 280e alatt maradsz es ha odafigyelsz a monitoros dologra (ott tenyleg nagyon sok a statikus elem, orankent 10-20 perc teve adas pihentetesnek nem art, s ne a legfenyesebb profilt hasznald. plusz pixel orbiter opciot aktivald), akkor rendben leszel szerintem. ellenpeldak mindig akadnak, hogy "igy meg ugy beegett a spanom plazmaja", de az ritka es hibas panelt sejtet. tanacs meg, hogy erdemes az elso mondjuk 100 oraban csak siman a True Cinema profillal hasznalni, hogy "betorjon" a teve, tovabba kerulni a nem teljes kepet kitolto tartalmakat (pl.: szelesvasznu filmek. de termeszetesen megnezhetsz parat, nincs ez kobe vesve). ezt a 100 oras dolgot a hozzam hasonlo maniakusok csinaljak, NEM KOTELEZO. nem emlit semmi ilyesmit a hasznalati utasitas, szoval ha nyugnek erezned, felejtsd el!
szerintem mindent tudsz. ha a plazma mellett dontenel es kerdesed lenne vele kapcsolatban: irj privatot, hogy ne farasszam(uk) meg tovabb az itteni kozonseget! :) -
hori2008 #15704 Elfelejtettem megköszönni segítséged!
Köszönöm az időd,s türelmed! -
hori2008 #15703 Szervusz!
Látom, te nagyon hiszel a Pana Plazma készülékekben...
S azt is látom, hogy szívesen válaszolsz a mégoly hülye kérdésekre is...
Ami persze jó, s köszönöm!
Nem ismerem őket egyáltalán. El tudnád mondani (nagy vonalakban), hogy mi a különbség az st, gt, stb jelzésekben?
Nézem a gyártó honlapját, de nem érek a végére az összehasonlításban, ahogy a Sony-nál, s az LG-nél sem...
az árkategóriám átcsúszott (érezhetően) a 220.000-280.000 -es tartományba.
A panák között miért az st a leginkább megfelelő a célomra?
Kérdéseidre a válaszom:
-relatív sötét helyre kerülne
-szeretném monitorként is használni,de talán tudok kompromisszumot kötni
-videojátékom nincs, nem is volt, nem is tervezem
-az óránként 50w plusz, az egy nap 300w plusz az kb.3Kwh (150Ft) plusz tétel havonta-ha jól számoltam) ezt természetesen kibírom... -
SlickAdam #15702 milyen indokkal akartak lebeszelni a Pana uzletben?
felteszek meg par kerdest. ha barmelyikre is igaz a valasz, akkor NE a plazmat vedd:
- igaz-e, hogy nalatok semmilyen fuggony nincs az ablakon, egesz evben nyar es nappal van, es 24 oraban sut a nap a tv-vel szemben levo ablakbol?
- igaz-e, hogy szamitogep monitorkent is szeretned hasznalni a tevet es nem vagy hajlando 1-2 orankent 10-20 percre mas tartalomra atvaltani, hogy a statikus elemek hosszu tavu megjelenitese okozta IDEIGLENES "szellemkepeket" elkeruld?
- igaz-e, hogy videojatszasra is szeretned hasznalni a tevet es nem vagy hajlando 1-2 orankent 10-20 percre mas tartalomra atvaltani, hogy a statikus elemek hosszu tavu megjelenitese okozta IDEIGLENES "szellemkepeket" elkeruld?
- igaz-e, hogy a jobb kepminosegert cserebe nem vagy hajlando atlag 140 watt fogyasztast finanszirozni, inkabb a lenyegesen gyengebb minoseget preferalod 80-90 watt mellett?
szerintem jol osszefoglaltam a pontokat, amikbe itt altalaban belekotnek.:) -
hori2008 #15701 Szervusztok!
Köszönöm, hogy ennyire szíveteken viselitek a "sorsom".
Tudatos vásárlónak gondolom magam. Mindent megtapizok, teszteket olvasok, fórumokon kérdezek- a végén mégis én döntök. Eddig - szerencsére - még semmivel sem nyúltam mellé, vagy legalábbis nem végzetesen.
Tegnap este még elbandukoltam nejemmel az Euronics-ba. Pana ott nincs. Az eladó az LG-t ajánlotta, még pluszba adott engedményt, de nem hoztam el - pedig nejemnek jobban tatszett, mint a Sony...
A plazma Pana-ról a Pana kereskedésben is le akartak beszélni. Igazából ez a szomorú... Pedig elviekben én is úgy érzem, hogy neki kéne a legjobbnak lennie...
Azonban ma elmegyek egy Saturnba, egy másik Pana kereskedésbe, s holnap meg fogom venni valamelyiket...
Bízom abban, hogy most sem fogok nagyon mellé.
Üdv! -
SlickAdam #15700 pl hogy bar elofordulhat mas panel, merhetnek mas ertekeket (mernek is) kulonbozo mereteknel, 2012-ben NEM lesz szamottevo kulonbseg! foleg nem csucsmodelleknel! van eleg Samu teszt mas meretrol is. attol, hogy az egyiken csak 5 folt van a 6 helyett, meg ugyanolyan "szar" marad mind.
de ha igazad is lenne, azzal csak meg komikusabb lenne a helyzet. ES8090-esbol tehat a 46"-os a szuperszonikus verzio, a tobbi pedig moslek? tisztelt tudatlan vasarlo igencsak rosszul jarhat! :D LOL
LED-lotto! -
#15699 Szerinted tán minden méretben gyártanak azonos LCD paneleket? Elárulom: nem. :)
Anno pont az én LE-40A656 TV tesztem alapján vett Bwoay a PH!-n egy LE-37A656-ost, mire teljesen másokat tapasztalt, amit leírtam. Elkezdtem utánanézni, és kiderült, hogy még a megadott kontrasztarány is eltért. Mint kiderült, az LE-37A656-ba AUO, míg a 32", 40" és 46" modellekbe Samu panel került. Az már mellékes volt, hogy a samu a kissebb modellekhez egyszerűbb (háttérvilágítás nélküli) távokat adott.
LE-37A656 adatlap 15.000:1 dinamikus kontrasztarány
LE-40A656 adatlap 50.000:1 dinamikus kontrasztarány
No azóta én akár saját szememmel történő tapasztalatszerzés alapján sem merek véleményt alkotni egy ugyanolyan típusú, ám más méretű TV-ről. Az elektronika, szolgáltatások megegyezhetnek, de a részletekben és a panelben eltérés lehet. Megyjegyzem az igényesebb tesztoldalak sem csinálnak ilyet...
Ez a mai napig megvan, csak a gyártók óvatosabbak az adatoknál, például nem adják meg a kontrasztarányt, vagy "lefelejtik" a betekintési szöget az adatlapról, ha eltért a többitől. A Sony és a Samu például tipikusan az AUO-tól és a CMO-tól szerzett be még két éve is a 37" paneleket, mivel ilyen méretben nem gyártottak a saját gyáraikban egyszerűen. Ha jól tudom, hogy a felső kategóriás Sony-k esetében egyszerűen ki is maradt a 37"-os képátló a sorozatból mind a mai napig emiatt. A Philips ugyanezt játszotta az LG-vel és először az AUO-val majd a Sharp-al.
Szóval mi is a felháborodás oka? -
starline #15698 Kedves Mindenki! A Sony Bravia tulajdonosoktól kérdezem, hogy tapasztalták-e, hogy 3D-ben az áthallás mértéke nagy mértékben csökkent. Én a Barvia 3D-s internetes videóknál láttam meg, hogy a kedvenceim áthallás nélkül jelentek meg, eddig sem volt sok, de most keresve kell találni. Korábban az internetről letöltöttem, hogy melyek az ajánlott beállítások a 3D-hez, azzal mintha romlott volna a kép minősége, viszont, ha a SCENE-t automatikusra azon belül a Képet egyénire állítottam nagyon-nagyon jó lett a kép. Vannak mkv-s fájljaim azokon is látom a javulást. Az utóbbi időben többször is volt firmware frissítés, lehet, hogy ezek javítottak rajta, vagy esetleg én használtam eddig rossz beállításokkal a tévét?
-
SlickAdam #15697 "tehát lehet, hogy mégiscsak más lenne az eredmény, dehát"
na huzzal...
felrebeszelelo banda: smart tv, meg sut a nap. uristen...!!! -
#15696 Profi... Ha leteszteltek mondjuk egy 40"-os TV-t, akkor a tesztlistájukba belekerült az adott sorozat összes képátlójú verziója a 32"-tól az 55"-ig. Amelyeknél van egy link a tesztelt típusra, és a szöveg, hogy általában nincs nagy eltérés, bár néha másfajta paneleket használnak a gyártók az eltérő méretű változatoknál, tehát lehet, hogy mégiscsak más lenne az eredmény, dehát... :)
Ehhez képest én azonos sorozaton belül még másfajta távirányítót is láttam például Samunál, a másfajta panel, és néha másfajta hangszórót pedig általános a legtöbb gyártónál. Szóval egy 32"-os konkrétan teljesen más képvilágot nyújt, gagyibb távval, és zörgősebb hangszórókkal, mint ugyanannak a sorozatnak a 55"-os változata... -
SlickAdam #15695 kis erdekesseg. neha ranezek erre az oldalra is. nem tulzottan elfogultak (Sony kapott toluk eleg hideget tavaly), szoval ha nem is kobe vesett igazsag amit a lenti ket link takar, esetleg megerositheti (vagy megse?) Bucser allitasat, miszerint csak ki kene probalni a Samu-t is, ha mar a Sony nem volt tokeletes.
HX855
ES8000 -
SlickAdam #15694 2012-ben csak Panasonic-nak van referencia jelzovel kituntetett teveje (ami nem sokkal jobb az arban sokkal olcsobb ST-tol).
Samsung plazmak kb. Panasonic szinten vannak. igen, SAMSUNG! nem vagyok en ellene, elfogadnek szivesen egy E6500-ast.
Pioneer plazmak 2012-ig legyozhetetlenek voltak (igen, a jopar eve legyartott utolso modelljeik). feketeben meg mindig kiralyok.
Sharp Elite? :D hmm... valaki?
van eleg marka :D -
#15693 ...és különben is a Panánál nincs jobb? -
SlickAdam #15692 a lenyeg: Samu-nal dolgozol. a te velemenyedet a leglefizetettebb oldalnal is kevesebbre tartom (de hogy ne menjunk egymasnak kessel leirom MEGEGYSZER: a felso kategorias Samu-k JOK... csak sajnos sajat kategorian belul jok) -
SlickAdam #15691 ha jol emlekszem HDTVTest megadta ugyanugy a HIghly Recommended-et szamos Samu modellre is.
WhatHifi - komolytalan, semmi konkretum
Flatpanels - nem erzem ugy, hogy nagyon huznanak barmerre is, mindenesetre fenntartassal kezelem az o irasaikat is.
amcsi Cnet-et szoktam meg nezni (ez se a legprofibb, de nem szolhatod le, mert epp tegnap dobtak ki a Samu E6500-as plazma tesztjuket, ami igencsak pozitiv. -
SlickAdam #15690 mi az hogy ki szerint? vagy te egesz nap a Samu boltban ulve azt allitod, hogy AvForums vagy HDTVtest-es arcok mind hulyek es majd te bekalibralod es megmutatod nekik, hogy a felhok nincsenek ott es a fekete is a Samun 0.0 cd/m^2? stb.
kepminosegen felesleges vitatkozni. te is tudod nagyon jol, hogy melyik keszulek(ek) a legjobb(ak) jelenleg a piacon.
felhasznalasi kornyezetet is figyelembe veve mar lehet vitazni. le irtam a sracnak is, hogy jobb a sotetebb kornyezet plazmanak.
8 ablak + reflektor kombonal: !!!MATT!!! LED a nyero
enyhen (szerintem LED-hez is idealis) sotet szobaban es onnantol ahogy egyre sotetebb lesz: plazma -
#15689 "figyelj. ha elfogulatlan profi kulfoldi tesztelok leirjak, hogy a Sony es Samsung egy szinten van, de inkabb a Sony fele billen a merleg, akkor megis mi a francnak kene kiprobalnom?"
Melyik tesztelokrol beszelunk? HDTVtest.co.uk aki a Panasonic reklamoldal? Vagy WhatHifi ami egy samureklammagazin vagy FlatpanelsHD ami szinten elegge huz egyfele, vagy eppen cnetrol beszelunk akik azt sem tudjak mi az erdekes egy tv-ben?
En megneztem az osszes nevezett TV-t es normalis nezesi kornyezetben egyik sem felelt meg az elvarasaimnak, lent emlitett szempontok szerint. -
#15688 Ki szerint? Mlyen korulmenyek kozott?
Abszolut igazsagokat allitasz, amikor minden felhasznalasi kornyezet mas kvalitasokat kivan meg...
Veled vitazni olyan mint a falnak beszelni... -
SlickAdam #15687 figyelj. ha elfogulatlan profi kulfoldi tesztelok leirjak, hogy a Sony es Samsung egy szinten van, de inkabb a Sony fele billen a merleg, akkor megis mi a francnak kene kiprobalnom? ne legyel mar ovodas hulyegyerek szintjen! "jajjj nem is lattad, probald ki, mert anelkul hiszi a piszi, a Samu 100-szor jobb..."
hogyne. -
SlickAdam #15686 felesleges. mar az ST is szetcincalja kepminosegben a nagytestverevel egyutt. ez az ego, errol pofazok miota. -
#15685 HA majd megnezted bekalibralva beszeljunk. Mert en megneztem a teljes panasonic range-t, ellenben te meg nem nezted meg a Samsungot... -
#15684 Mondjuk az ES7000-et a GT50-el vagy a VT50-el kell hasonlitgatni arban is...
Ennyi erovel az 523 -as sonyt is lehetne hasonitgatni a 6900-as Samsunghoz... csak ertelme nincs... -
#15683 A rongyavilagitott uzletben a LED-en nem latszik annyira a tukrozodes, mig a plazmat be sem tudod allitani ugy hogy jol nezzen ki es ne egjen be a rolling kontenten amit a Pana ad hozza:)...
A Panasonic boltba kulon elsotetitett terulet van a plazmaknak... Kedves vevo kerdezte, hogy otthon is ilyen sotet kell hogy legyen ha TV-zek?
Ez nem vicc... Vagyis... az... -
SlickAdam #15682 nincs egeszen ketszeres, ne haragudj:
Sony HX855 40" - 1400 euro
Samsung ES7090 40" (meg csak nem is 8000-es) - 1500 euro
vs
Panasonic ST50 42" - 860 euro (most epp 2 TOLTHETO szemcsivel akcioban, de anelkul se rossz... vagy? :))