21171
LCD - Plazma
-
att88ila #15761 Köszi szépen a segitséget!! -
#15760 Magyarul a válasz az, hogy rá lehet kötni. -
att88ila #15759 Van rajta Scart meg rca csatlakozók is. -
#15758 Az LG oldala szerint van rajta kompozit kimenet, innentől az a kérdés, hogy van-e a TV-n kompozit és/vagy Euroscart csatlakozó a TV-n (feltehetően igen), utóbbihoz van Kompozit -> Euroscart átalakító. A kompozit három RCA (nagy kerek) csatlakozót takar, sárga (video) és fehér/piros (ball/jobb audio). -
att88ila #15757 Helo!
Van az ismerösömnek egy eladó alig használt LG ht305su 5.1 házimozi rendszere.Nekem még a régi CRT tv van akié az 5.1 annak meg az lcd tv re van rákötve.Rábirnám én is tenni a régi CRT tv re az lg ht305su rendszert?dvd lejátszót azt rábiratam csak ezt nem tudom. -
#15756 Nagyon csúnya bácsi leszek: 5 méterről a 40"/42" szerintem kevés.
Miután a keret erősen korlátozott, én megnézném az outleteket ill. a használt piacot egy 50"-os plazma szintjén. Igen, ennyiért csak LG vagy Samu kapható általában, és nem a top modellek...
De 5 méterről akármilyen jó képe lesz a TV-dnek, sokkal kevesebb részlet lesz látható, mint egy közepes/gyengébb 50"-oson.
Próbáld ki egy bevásárló központban... -
SlickAdam #15755 vagyis bocsesz, amit en itt altalaban ajanlok, az 20-40e-rel tobb (bar megerne gyujteni ra). ha semmikepp nem tudsz arban feljebb menni ÉS tényleg eleg sötet kornyezetet tudsz teremteni, akkor az UT50-es Pana is jo lehet. lenyegeben kepminosegre ST50-essel azonos, csak vastagabb, nincs annyi bemenet rajta (2 HDMI) es sokkal jobban tukrozodik. ellenben olcsobb is.
VAGY
talalsz egy tavalyi G30-at. azzal jarnal a legjobban. -
SlickAdam #15754 adas is 50 Hz, miert szaggatna?...
realisztikus szinek kellenek, nincs napfeny viszont sotetito igen, nincs konzol, se pécé, csak film, ...
ugy latszik neked is plazmat kene venned. olvass vissza 1-2 oldalt, hogy melyiket! -
#15753 :D
Az más pénzéből van... :) -
#15752 Nekem egy neve nincs régi szobai antennám van azzal tökéletes a kép Egerben, csak sajna amint írtam csak a gépen keresztül... -
#15751 Erre gondoltam én is csak előbb megkérdem hátha találkozott valaki ilyennel, mert mindent újra beállítani kicsit lusta vagyok:-) -
Borg #15750 Ha már itt tartunk, milyen antennát érdemes dvb-hez venni? Lehetőleg szobait... -
#15749 más ne az én pénzemen szórakozzon :) -
Lauderdale #15748 A TV nézést nem viszem túlzásba, mert nem sok időm van rá. Hetente 2-3 film, négyévente nagyobb kaliberű sportesemények, olykor némi ismeretterjesztő műsor. A filmeknél sokkal inkább a dvd és a HDrip az esélyes, a Blue-Ray abszolút nem. Konzol nem lesz.
5 méterről fogom nézni. A helyiség nem napfényes és le szoktam sötétíteni.
Az LG-t azért lőttem ki, mert több modelljén is próbáltam beállítani a színeket, de valahogy nekem nem klappol. Ami a Sharpnál, Samsungnál, Toshibánál, Sonynál sikerült, az LG-nél nem. Valahogy nem realisztikus. Ez persze szubjektív, mert nyilván több tízmillió ember nem tévedhet. (Egyébként a felsőbb kategóriás LG modelleknél már nagyon jó képeket láttam, de az magasabb árkategória - nem jöhet számításba.)
Hozzá kell tegyem, hogy cirka 2 éve lesem a tévéket, most jutottam el oda, hogy veszek egyet. Eleinte a Sony-t is kilőttem, de ma már olyan jó képe van, hogy egyenesen favorizálom (nem csak a HX szériáról beszélek).
Felmerült viszont még egy aggályom, amit elfelejtettem korábban megkérdezni. A legtöbb TV ebben a kategóriában 50 Hz-es. Állítólag ezeknél gyors bemozdulás esetén van laggolás, például egy focimeccsen egy gyorsabb keresztlabdánál szaggat. Ez mennyire igaz? Valóság vagy kábítás? -
#15747 Nane.... te most azon sírsz hogy lesz végre 3D adás? Vagy csak az a baj hogy neked nincs 3D tévéd?
Hagyjukmárezt.
Egyébként olvasd el a cikkeket. Lesz 3D-ben: koncert, természetfilm, film, sport, meg amit össze tudnak szedni.
Hozzáteszem korántsem fog érdekelni a dolog, engem speciel egyáltalán nem hat meg a 3D, csak 5 percig jópofa az egész és ennyi. Ettől még nem veszem el más kedvét és szórakozását. Te se tedd. -
#15746 Hmmm... érdekes, esetleg ha nem gond, hogy nulláról kell újra beállítani a TV-t, akkor egy resettel lehet próbálkozni a TV szervíz menüjéből. Az LG szervíz menüt típustól függően a következő képpen érheted el:
-Menu gombot nyomva tartod hosszú ideig a távon és a TV-n egyszerre.
-A távon hosszú ideig lenyomva tartod az menu gombot, amíg egy négyjegyű számot nem kér, a számok, amivel próbálkozni érdemes:
0000
0413
7777
8741
8743
8878 -
#15745 LG 42lv3400 tv-m van. Olyan ügyben kérnék segítséget, hogy szeretnék hozzá csatlakoztatni egy egyszerű szobai antennát, amivel tudom fogni az m1 hd-t digitálisan, ugyanis analog kábel szolgáltatásom van amin a foci eb kicsit csúnya. A gépemhez van tuner és ha azon keresztül nézem antennán akkor sokkal szebb adás jön, csak közvetlen szeretném a tvről. A használati szerint válasszam ki az antenna elemet aztán a dvt-t és úgy kéne beállítani.Azonban sehogy sem tudom kiválasztani az antennát, csak a kábelt. Ha valaki találkozott hasonlóval kérem segítsen. -
Borg #15744 45W-ot lol... két reklám közötti fekete képen? :D
Ha épp nincs mutatni, a plazma is ennyit eszik... -
#15743 1.: Aztán az olimpia után mit adnak 3D-ben? 3D-s hiradó lesz talán? Egyszerűen kevés (és drága) a 3D-s tartalom, hacsak nem állnak neki ipari szinten 3D-s tartalmat gyártani. Persze ezt is meg lehet érteni, lesz majd pénz új, nagyon igényes, echte magyarish, már előre nagyon sikeres 3D-s akciósorozatra....
2.: Van 150.000 darab 3D TV? Hmmm... ebből mennyi olyan van, amihez nincs a tulajnak szemüvege? Mennyi van a sugárzási terület (Budapest) határain kívül? Mennyi olyan van, amelynek a tulaja sztereovak vagy nem érdekli a 3D, de kénytelen volt 3D-s TV-t venni, mivel jobb minőségű TV-t már csak ilyet árulnak?
Vicc... -
#15742 Speciel az M1 új műsorai hibátlanok, van persze pár béna, de azért a HD dolgok eleve jók. -
#15741 nem volt elég a négy agymos... izé, közszolgálati csatorna! meg ez is segít az államadósság elleni harcban! -
#15740 M3D-hez mit szóltok skacok? Jóvilág van itten ebben az országban..... van itt lóvé mindenre.... "ma a magyar háztartásokban 150 ezer db 3D képes készülék van" -
#15739 Ráadásul a 2011 Bravia EX4-esek mind EON fogyasztásbajnokok (term negatív irányban:) 42-es fogyaszt vagy 45W-ot... -
SlickAdam #15738 egy 40"-os LED tv kabe 80-90 watt
egy 42"-os plazma kabe 120-140 watt -
#15737 Rengeteg dolgot nem mondtál el...
1.: Mire akarod használni? TV-t nézel főleg? DVD-t? Blu-Ray-t és/vagy HDrip anyagokat? Kötsz rá konzolt / PC-t?
2.: Milyen távolságból nézed?
3.: Mennyire elsötétített / napos a szobád?
+1.: Miért lőtted ki az LG-t?
Amit a meghibásodásról tudok mondani: nagyon egyedi esetek vannak, voltak, lesznek. Nekem az első LCD TV-m egy LG 42LF65 volt, ami pár hónap után egy sorban pixelhibás lett. Ettől függetlenül nem panaszkodhatok, az LG és az Auchan (igen ott vettem :P) nagyon korrekt volt a garanciát illetőleg, és gyorsan jártak el. Ez volt az egyetlen TV az elmúlt jó hosszú idő óta, amivel garanciális problémám volt személy szerint.
Persze vannak tipikus gyári hibás esetek, talán a Pana 42PV70 sorozatnál volt olyan, hogy egy éven belül a legtöbb esetben behalt a panel. Igaz a Pana is intézte persze garanciába, de ez például egy szélsőségesebb eset. Ismerek olyanokat, akiknek behalt, de olyat is, akinek bő 3 évig ment a PV70-ese (aztán egy villámcsapás intézkedett...). -
#15736 Akkor az szervíz mindenképpen. De ahogy írtam, csak módjával, lehet, hogy nem érdemes megjavítattni. -
Lauderdale #15735 A lakás fűtésére egyébként nem panaszkodom... ;)
Mindenesetre köszönöm, utánajárok. -
#15734 LED-hez képest tekerni fogja :) azért forintosítsd a tévézési szokásaid alapján, mert havi párszázat szvsz megér a jobb kép...
viszont igyekezned kell, a 42G30 kifutó darab, talán már nincs is sehol... :( -
Lauderdale #15733 Utánanézek! Ha nem tekeri az órám, szóba jöhet. -
#15732 Kurva jó képe van. -
Lauderdale #15731 Tudom, hogy plazmából Pana. Biztos vagyok benne, hogy mocskos jó képe van, de plazma. Mennyit fogyaszthat? :] -
#15730 Mielőtt Slickadam ellőné: Pana 42G30 miért esett ki? (mert már nem lehet kapni? vagy egyik fal full-üveg és egész nap sütne rá a nap?)
;) -
Lauderdale #15729 Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és szükségem lenne némi rutinra, infóra a megfelelő döntéshozatalhoz...
LCD (LED) tv-t vennék - nagyságrendileg 150-180 ezer forintot fogok rákölteni. Nincs igényem sem netes opcióra, sem pedig 3D-re.
Jelenleg 2 típus között morfondírozok:
- Samsung UE40ES5500
- Sony KDL42EX410
Az előbbi többet tud, az utóbbinak paraszthajszálnyival jobbnak vélem a képminőségét, nagyobb képátlóval szerelt és alacsonyabb az ára.
Van-e valakinek tapasztalata, javaslata, megbízható információja a mérlegelést illetően? (meghibásodás, szarvashiba éSaTöBbi...)
Nem ragaszkodom feltétlenül a fentiekhez, de már jó ideje tájékozódom és ők akadtak fenn a rostán.
Két dolog biztos: LG nem lesz és a 180 ezres értékhatárt nem lépem túl.
Ha valakinek építő jellegű hozzászólása van, örömmel veszem! Köszönöm! ;) -
SlickAdam #15728 panasonic-nal van passziv iden (LG panellel :D) -
#15727 túl sok samsung tévém volt-van :D
mondjuk a legutóbb eddig nagyon megérte, de az ugye speciális helyzet volt :) bár kissé felhősödik (és most nem az időjárásra célzok), remélem kihúzom vele egy max. 150-200k-s, 46-47" passzív 3D-ig... ahogy az árakat elnézem, ez még 2-3 év.
lg-n kívül senki nem lép a passzív irányba?? miért?? -
manitounickfree #15726 sem távirányítón sem tv-n nem lehet bekapcsolni. -
#15725 Nem értem ezt az elfogult hozzáállást a kóreai termék iránt. Szerintem teljesen jó a Samsung. Mi ez az ellenséges hangnem? -
#15724 Sziasztok!
Az új LG LS5600-as széria az melyik LG 2011-es modell utódja? -
#15723 Szánalmas. -
#15722 ugye meséltem már haver 32C53x tévéjét vs. kollegája 32C53x tévéjét? más panel, más elektronikával.
samsung = legalja (ebből a szempontból)