21171
LCD - Plazma
-
Borg #15801 Alapértelmezett hangeszközként a hangkártya analóg kimenetét kell megadnod a HDMI helyett. -
#15800 Egy blőd kérdés: hogyan tudom azt megcsinálni, hogyha HDMI kábelen keresztül átvittem Pc-ről a képet a Tv-mre akkor a hang ne menjen át csak a kép? A tv-m hangszórója nem egy nagy cucc, viszont a pc-hez kötött 5.1 már hallgatható, a probléma az, hogy nem tudom így használni :D -
#15799 gigaOFF: milyen sulit jársz ott kint? amugy jól nyomod :) -
#15798 Maradok angolban megyek Telkomba:) (Orange store Kingstonban. Supervisor majd 1 ev mulva asszisztensmanager pozi. Szoval az elso ev training. Suli mellett jo lesz ez is:) -
SlickAdam #15797 azert, amiert nem tettem oda, hogy a led-ek meg mosott, homalyos, zseblampa-effektes, ... kepet produkalnak...
tegnap vegigneztem az EB dontot es utana meg egy kb. 2 oras filmet ku@@a nagy logoval, es NULLA szellemkepet lattam utana. vagyis bocs, a foci utan KERESVE volt valami aprocska visszamaradas egeszen 2 percig, aztan eltunt. huuuuuuuuuuha!
vagy megint az extrem, pc-s peldat nezzuk? szerintem en meg eletemben nem hagytam statikus tartalmat kepernyon 30 percnel tovabb. odafigyelest nem igenylo kijelzonel se. na mindegy... -
#15796 annyiért autót vennék, ha éppen ... :)))
(maradsz angolban? melóhelyváltás? hova? más müszakicuccosos?) -
#15795 Ilyenkor miért nem teszed hozzá, hogy a "legjobb" plazma TV-k is folyamatosan szellemképesednek a TV logóktól, hírcsíkoktól? :) -
#15794 Ha szeretsz bajlódni szállítással szerintem 4200-ért megszámítom neked:)
Csak 5 heted van mivel ezután itt hagyom ezt a céget. -
SlickAdam #15793 nemsokara kaphato Sharp-tol egy 90"-os verzio is... betegek.:D -
#15792 80" ... ha ez emberi árban lenne, abbahagyhatnám a vetítést :)) -
SlickAdam #15791 az tul "olcso". nem ugyanarrol van szo.
a Sharp Elite Pro-k full LED-es tv-k, amik raadasul jol is mukodnek (gyakorlatilag nulla halo effekt a rengeteg apro szektornak koszonhetoen). kepminosegre is legfelso kategoria.
ezek az idei, EU-ban is kaphato nagy modellek nem kulonlegesek, ha a meretet nem nezzuk. edge led-es mind. -
#15790 Tudtommal az elite nevet megtartják az USA-ra, de maga a technika ugyanaz mögötte ha jól tudom.
Egyébként a 70 colos az 4000 a 80 colos 5000 font. -
SlickAdam #15789 biztos, hogy az Elite-rol beszelsz es nem csak siman az uj orias-modellekrol? en ugy tudtam az Elite az only-USA.
ha megis az lenne, mennyibe faj ott? -
#15788 Sharpot forgalmaznak UK-ben is (pl a mi panasonic boltunk a fenti HI-fi részlegen (shop in shop) is). -
SlickAdam #15787 jelenleg kaphato legjobb tevek a plazmak kozul kerulnek ki:
1. Panasonic VT50-es. ebbol 55"-ost (140 centi) ajanlanek, mert bar van 65"-os is, de az sokkkkkkal dragabb (2300 € vs 3400 €).
2. Samsung E8000-es plazma.
ezek utan jonnek az LCD-LED tv-k, amik kepminoseget nezve elmaradnak az emlitett plazmaktol (foleg a feketet es a homogenitast nezve), viszont legalabb joval dragabbak.:D
3. Sony HX855
4. Samsung ES8000 vagy Panasonic WT50
itt megjegyeznem, hogy ezeket a LED tv-ket a kozepkategorias plazmak is verik, pl a Panasonic ST50, aminek az 55"-os verzioja kb 1800 €, mig a felsorolt LED-ek 2100-2600 € kozott mozognak (55").
vagy rendelhetsz Amerikabol Sharp Elite LED tv-t, ami a plazmakkal vetekszik es a LED jo tulajdonsagait is hozza, raadasul van jo nagy meretben is. 6-7-8-9000 dollarbol meg is uszod.:D:D:D
-
#15786 Milyen márkát és tévét ajánlanátok képminőség és méret számít min 150cm legyen köszi ,illetve mi most a piacon a csúcs kategória?? -
#15785 M3D megy a Vidanet hálózatán. Csak szólok. :D -
#15784 Jó marketinggel minden szart el lehet adni.... :D
Majd meglátjuk. -
SlickAdam #15783 plusz allitolag az OLED se teljesen immunis az Image Retention-re ("beeges" v. "szellemkep")...
nem a zold szinnel van gond amugy?
ugy tudom az LG megkozelitese az, hogy feher oled pixelekbol all a teve es szinezo filtereket helyeznek ele. ez gondolom az egyenetlen szinvaltozast kikuszoboli... bar bizonyara joval komolyabb a problema, mintsem hogy egy ilyen huszarvagassal megoldjak teljesen.:D -
#15782 Szép cikk.... Majd kiderül... bár sokkal, sokkal jobban örülnék ha nem már megint egy kompromisszumos techre állnának rá, hanem valami új extra dologgal foglalkoznának (Kristály led pl.).
Ez a cikkben szereplő kis 11"-os nálunk is volt a boltban egy hónapig csodálták az emberek. Ez aszem 3 éve? volt. 3 éve. Kicsit rég volt. Azóta sem fejlesztettek annyit rajta hogy hibátlan legyen, pl kíváncsi leszek hogy a feketéje olyan lesz-e mint a Vita foltos kijelzője? Vagy hogy a kékkel mi a helyzet? Nem tudom, majd kiderül. -
SlickAdam #15781 latod Cloud, nemsokara osszeerinthetjuk amink van! -
#15780 Gondolom hogy van, hisz legelőször a Pana CRT-ken volt CATeYe szenzor (ha jól emléxem így írták, 20 éve volt) -
SlickAdam #15779 ja hogy fenymero... szted ilyesmi nincs plazman? hogyne lenne... de a meresek enelkul szulettek. -
#15778 Ahham, nekem az itthoni szokásos beállítással kevesebb szokott lenni (bár hogy őszinte legyek nem emlékszem már pontosan). Nekem a ECO alacsonyon, fénymérő bekapcsolva szokott lenni, van hogy kikapcsolom a mérőt, mert túl sötétre veszi. 50-60W-ra emlékszem. Na majd jól lemérem.
Tegnap viszont volt alkalmam házhozvinni és beüzemelni egy 55HX850-et (nem jellemző már hogy én megyek ki összerakni). Hát nem volt semmi nappali körülmények között. Viszont a 3D-nél a MotionFlow-t azonnal normálra, vagy egyenletesre kell rakni, különben kivibrálja a szemed a beszűrődő napfény. -
Borg #15777 42G20 mint mondtam átlag 120-130w között eszik. THX beállításokkal, kalibrálva, fullképernyős IPTV adás közben. Megy 90w-ig is lefelé, ha sötétebb a jelenet, de megy 200-ig is felfelé, ha pl feltolom dinamikusra, hogy kisüsse a szemem a fehér tesztkép :) -
SlickAdam #15776 en mindig megmerem, ha van ra lehetosegem. a 40-es HX855 kb 70 korul mozgott (70-80 beallitasoktol fuggoen).
tavalyi Panasonic 42-es plazmak atlag fogyasztasa (ugye plazmanal nem stabil az ertek, hosszabb meres szukseges) 125-140 watt.
tehat tartom az allitasom, hogy kabe 2-szer annyit esznek, ami elegge messze van az emlitett 3-4-szeres ertektol.
-
#15775 Lesz időm és megtalálom a boltba a mérőket letesztelem. Plazmát viszont nem fogok tudni mérni. -
#15774 Én azért wattmérővel nekiesnék a mostani tévéknek. Kíváncsi lennék az enyém pl. mennyit eszik (40HX751).
Nem az érdekel ami rá van írva, hanem a valóság... :D -
#15773 2012es ledtv, minden energiagazdálkodás maxon, fullfekete képernyő
vs
2007es plazma modell, fényerő maxon, fullfehér képernyő
naugye! -
SlickAdam #15772 "Nezegettem oket, tetszenek is, de sajnos zavar a magas fogyasztas, ami esetenkent 3-4-szerese is lehet a LED TV-knek."
mutass 1 ilyen esetet! :D LOL -
#15771 HX75x-es szériát leszarozni abszolut hatalmas szakértelemre vall..... :/ -
#15770 Koszi Cifu!
"Isten igazából mire szánod?"
Nappaliba, korulbelul 4 meterrol nezve xbox-ra es HD filmekre. Szeretnem, hogy egy film tenyleg szepen mutasson rajta, de emellett a meret is lenyeg, mert sajna kezd mar romlani a szemem es kenyelmesebb ha nagy a kepernyo. Nem kell hunyorognom, ha mondjuk feliratot kell olvasni... :(
"de persze kérdés, hogy mekkora a pénzmag, amit rá szánsz"
400 max, de mar ez is csak indokolt esetben.
"nem árt megnézni a plazmákat,"
Nezegettem oket, tetszenek is, de sajnos zavar a magas fogyasztas, ami esetenkent 3-4-szerese is lehet a LED TV-knek.
"Ha számít a mozgásvisszaadás és ilyesmi"
Igazabol nem tudom, hogy ez filmeknel mennyire szamit. Sportot ritkan nezek. -
SlickAdam #15769 akkor mar csapjunk hozza meg vagy 60-at es 55HX855... :D -
SlickAdam #15768 bizony. ettol mind a Samsung E6500-as & a Pana ST50-es is olcsobb. 2-2 szemuveggel. igaz azok "csak" 50-esek lennenek (Samu 51). -
#15767 A mai szinten a képjavító technológiája a legegyszerűbbek közé tartozik. Szóval ha foci vagy hasonló rajongó vagy, nem ajánlott. Review-et nézhetsz bármilyen 55ES6x00 szériát, maga a panel ha jól tudom ugyanaz, csak mögötte az elektronika nem feltétlen, lásd a képjavító technológiát vagy pl. a médialejátszót.
Isten igazából mire szánod? Nappaliba nagy távolságból nézni, konzolon játszani, esetleg PC-ről hajtani? Mert arra megfelelő lehet.
Ha számít a mozgásvisszaadás és ilyesmi, akkor a felsőbb kategória nem hülyeség, de persze kérdés, hogy mekkora a pénzmag, amit rá szánsz.
Ha nagy nappalid van, és 4-5 méterről nézed, akkor inkább egy közepes vagy gyenge 55"-os, mint egy full extrás 40" vagy 46"-os. Persze kissebb kompromisszumokat el kell viselni.
Ha nem zavar a plazma alig érezhető villogása, a tükröződő kép (ami a felső kategóriás LCD-knél is visszaköszön) illetve nem tervezed a konzol/PC vonalat, akkor azért tényleg nem árt megnézni a plazmákat, mert ilyen árért mélyebb feketét adnak felhősödés nélkül. -
#15766 380, ezert is gondolkodtam el rajta. Szalonban megneztem, nekem nem tunt rossznak a kepminosege, de en lennek az elso, aki elismeri, hogy bizony nem ertek hozza. Ki tudnad fejteni bovebben, hogy miert "vacak kategóriás" ez a TV? Esetleg egy review-hoz tudnatok adni linket? Probaltam rakeresni erre a tipusra Google-el, de erdekes modon nem talaltam egy review-t se. Fura... -
Borg #15765 A plazmások meg kussoljanak gondolom :P
De azért be kell vallani, hogy 380-400-ért már elgondolkodtató a samu, míg a sony 550-ért egyáltalán nem... ha már szart veszünk, legalább legyen olcsó :) -
#15764 400e jól látom?
Majdnem reális ez az ár érte, bár szerintem 400e forintot kiadni egy vacak kategóriás tévéért az pénzkidobás, de ez az én véleményem. 550e-ért kapsz 55HX751-es Bravia-t, wifivel két szemüveggel. Ezerszer szebb képminőséggel.ES6100 széria pocsék képpel rendelkezik, pláne tuneres tévézésnél. -
#15763 A Samsung UE55ES6100-as sok helyen le van ertekelve, mar-mar gyanusan alacsonyra. Van valakinek tapasztalata ezzel a tipussal kapcsolatban? Erdekelne, de felek, hogy azert ertekeltek le ennyire, mert valami gebasz van ezzel a szeriaval. -
#15762 Valaki használ itt Samsung wifi adaptert DLNA funkcióhoz? Ha igen akkor tapasztalata az eszközzel kapcsolatban?
Nagyon szemezgetek vele mert vezeték nélkül elérthetem vele a PC-t és nézhetek filmeket a TV-n anélkül, hogy pendrive-ra raknám vagy kiírnám stb.