LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Korábban én mindig azt csináltam, hogy elõre letöltöttem a gyártó honlapjáról a kézikönyvet, és végigböngésztem. Az sok kényes kérdésre választ adhat. De amióta a TV-kben van digitálisan a kézikönyv, azóta sok gyártónál nem divat a letölthetõ kézikönyv, úgyhogy ez manapság már nem biztos, hogy mûködik. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Sajna tapasztalat hogy a nagytöbbség az alapján dönt.
www.digimomentsvideography.com
ezé kell megnézni a TV képét is (vagyis a lényeget) 😊 vásárlás elõtt lehetõleg😊
FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]
Selling point vagy sem? Mi (volt) a kérdés (és mi kérdés még mai is sok esetben) a különféle AV fórumokon egy típussal kapcsolatban? Lejátsza az MKV-t? Feliratot tudja rendesen?
Cifu. Olvass lszi utána a panelgyártásnak, utána beszélgessünk..... de komolyan. Samu panel lottóról mit hallottál? 😊
Hiszed vagy sem, de elég sokat tudok a panelgyártásról, így arról is, hogy amit te állítasz (miszerint a rétegek számítanak) csak a legfelsõ kategóriás TV-knél játszik. Egy belépõ-, de még egy középkategóriás TV-nél is puff bele a panel, és a többi a háttérelektronikától függ (ami persze szintén nem kevés).
A panel lottóról anno ugyebár elég sokat témáztam én is itt, még a Samu R7x szériáknál. Az összes nagy gyártó érintett benne, LG, Samu, még a Sony is (pl. KDL-40EX403 esetén AUO A-MVA panel és Samsung/Sony S-PVA panel is lehetséges...).
De miért nem olyan a képe? Se színtónus, se az a led színhõmérséklet, sesemmi.
Ehhemm... véletlenül a színtónus, színhõmérséklet nem a háttérvilágítástól függ? Nem pedig az elõtte lévõ paneltõl, ha jól tudom. Ugye jól tudom?
D6xxx 3D Smart TV hasonló áron mint a Pana, Sony, Philips, stb. Csakhogy ugye kiderült hogy nem is FullHD, mert valami kiherélt 3D elektronika van benne, LG-nél meg az occó 3D tévé 50Hz-es, (teszemhozzá az LG már majdnem szimpatikus nekem), megaztán pl. a Sony tévéi legalább fullos netesek a legolcsóbbtól is, samunál azér csak megy a parasztvakítás. Nyomják a tévébe ezerrel a Smart tévé reklámokat, hogy mindent tud, MINDENT, beetetik a népet, ahogy a LED tévével, sok kontrasztal, sokherzel, stb. aztán meg a boltba a legszarabbon is rajt a logó hogy LED, sokherz, 3D, Smart TV. A nép meg azt hallja, látja hogy olcsóbb mint a többi, megveszi. Ferdítés.
Nekem nem rémlik, hogy ezt valahol megcáfoltam volna. Mondjuk azt sem, hogy a Sony is játszotta ugyanezt (a brandelésnél õk is játszották, hogy Bravia TV, csak persze nem feltétlen mindegyik volt Bravia Engine, de ott volt a Bravia Engine logó és promó azoknál a TV-knél is, amikben (anno) nem volt).
Köszönöm én nem kérek belõle.
A marketingbullshit terén teljesen egyetértek. Anno játszották a millió az egyhez dinamikus kontrasztaránnyal, aztán jött a Hz marhaság, most itt a 3D...
A baj annyi, hogy a marketingrizsából (teljesen mindegy, hogy melyik gyártótól is érkezik) kegyetlenül nem fogja senki eldönteni, hogy neki milyen TV-re van szüksége... :S
Thrash \'Till Death
az tény, hogy szép kis türelemjáték, mire végre teljes pompájában élvezheted jogos tulajdonod...
Forza.
Thrash \'Till Death
Dead Space 1-2 (itt sincs klasszikus hud), KZ3, GT5 (itt is kikapcsolok mindent), ...
szoval az egyszinu kepeknek szerinted nincs sok ertelme?
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Thrash \'Till Death
rogton egy kerdessel nyitnek:
elvileg ma erkezik meg az elso plazma tv-m (Panasonic ST33e), es olvastam errol a bejaratas dologrol. van itt valakinek tapasztalata, hogy hogyan lenne erdemes csinalni?
olvastam, hogy normal, nem tulhajtott modban erdemes jaratni, statikus kep nelkul kb. 100 orat (valaki 200 vagy akar 500-at is mond...), s utana mehet a kivant beallitas.
tegnap talaltam egy drasztikusabb modszert, direkt ehhez a tipushoz (igaz csak amcsi verziohoz, de nem hinnem, h sokat szamitana): szinten szaz oran keresztul speci beallitasok mellett kulonbozo egyszinu kepeket futtatni diashow-ban, s utana a kivant beallitasok. van ertelme egy ilyennek? a sracot nem ismerem, de eleg nagy tiszteletnek orvend a kulfoldi topik(ok)ban.
en arra is gondoltam, hogy esetleg a ps3 vagy xbox zene vizualizacios kepeit is jarathatnam, azok is szep szinesek es folyamatosan valtoznak...
nemtom...
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Forza.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Egyébként sorbarakás van benn edit mode-ba kell lépni és onnantól tudod pakolgatni meg törölgetni a tartalmakat. Elvileg számozás szerint is sorba tudod rakni. Lehet egyébként ez is tv-tõl függõ, hogy mit tud az EPG.
Nem tudom, hogy otthon vagy a helyi kábeltv-n hogy mûködik az EPG mert idekint vagy rákötnek freeview-ra (a coax bemegy a tv-be az antennáról) a TV meg megtalál minden digitális csatornát és semmi egyebet nem kell csinálni kódolt csatornákat meg a CI kártyával kilockolnak, vagy az emberek vesznek vagy mûholdas vagy freeviewtunert az antennához és hdmi-vel rákötik a tv-re.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ja egyébként ma szívtam egy Samuval rendesen. Régebben se ment rendesen kábeltunerral (digi).
Most behangoltam kábelesen (DVB-C). Valamiért minden adó kétszer jelent meg rajta (Vidanet Gyõr). Sorbarakás persze nincs a menüben (vagy csak én nem találom?)
Valaki?
Persze biztos van értelmes eladó, valahol valamelyik sarokban, de sajna nem ez a tapasztalat.
A végén úgyis azt veszi amelyikre pénze van, de a lehetõséget megadom neki, hogy mérlegeljen miért akar fizetni.
A hz-es baromságról is lehúzom a vízes lepedõt. Sok múlik az egyszeri eladón, hogy milyen képet festenek egy márkáról. Amikor vevõt a nagy boltokból mint pl Currys / PC worldbõl (olyan mint otthon a media markt / Saturn páros) átküldik hozzánk, hogy vegye meg a tv-t ott, de ha info kell neki jöjjön hozzánk, mert õk az áron kívül igazán semmit nem tudnak, vagy éppen baromságokat beszélnek.
Erre még reagálok. Azaz nem. Azaz mégis. Folyamatos ferdítések, gerillamarketing, kifogyhatatlan marketingpénz, kitudja hogy..... szarabb minõség, szarabb anyagminõség, szarabb szervizhibaarány (statisztika)....... stb.... versenyképes technológia, versenyképes áron. D6xxx 3D Smart TV hasonló áron mint a Pana, Sony, Philips, stb. Csakhogy ugye kiderült hogy nem is FullHD, mert valami kiherélt 3D elektronika van benne, LG-nél meg az occó 3D tévé 50Hz-es, (teszemhozzá az LG már majdnem szimpatikus nekem), megaztán pl. a Sony tévéi legalább fullos netesek a legolcsóbbtól is, samunál azér csak megy a parasztvakítás. Nyomják a tévébe ezerrel a Smart tévé reklámokat, hogy mindent tud, MINDENT, beetetik a népet, ahogy a LED tévével, sok kontrasztal, sokherzel, stb. aztán meg a boltba a legszarabbon is rajt a logó hogy LED, sokherz, 3D, Smart TV. A nép meg azt hallja, látja hogy olcsóbb mint a többi, megveszi. Ferdítés.
Na ez a nagyonkedves, szimpatikus dolog.
Köszönöm én nem kérek belõle.
Igazis, a mercink is kóreai, el is adom a picsbe, jó lesz nekem egy fasza Kia, vagy déjvó, vagy Shevrolé. Ugyanolyan mint a merci és occsóbb..... :/
Ne védjük már ezeket a trógereket........ :/ Jajjhogyénhogyutálomezeket...... 😊
Cifu. Olvass lszi utána a panelgyártásnak, utána beszélgessünk..... de komolyan. Samu panel lottóról mit hallottál? 😊
Mit jelent a panelgyártás? Mi az a panel? Hány rétegbõl áll? Ebbõl melyik rétegeket veszik? Melyik réteget rakják Õk maguk alá, fölé?
Namégegyszer: állítólag a samu gyártja a Sony EX520-as sorozatú tévéibe a panelt (vagy a tévét magát is?😊, megmondták hogy ugyanaz a panel van a D5xxx-be is. Szar a képe mindkettõnek, ez nem is vitás. De miért nem olyan a képe? Se színtónus, se az a led színhõmérséklet, sesemmi.
Namostakkor milyen panelvan milyen tévékbe? Vagy magyarázza már el nekem valaki ezt az egészet....
Következõ CES utáni belsõs bulin leitatom a japót, meg a magyar kollégát akik tudják a receptet és diktafonra veszem a sztorit.... 😊
2. sajna a kóreai marketing mindent elsöpör
Nem a marketing, hanem az, hogy versenyképes technológiát adnak versenyképes áron. Meg képesek a vevõk igényeit kielégíteni. Az pl. hogy az LG és a Samu volt az, amelyik szinte az elejétõl támogatta a pendrive-ról való videólejátszást (.MKV-t is), számomra erre utal. A Sony (meg a japán gyártók) ilyesmirõl hallani sem nagyon akarnak, mondván, hogy dehát a kalózkodást támogatja, meg mégis hogy képzelik. A Koreai meg azt mondja, hogy nem én kalózkodok, de a vevõ ilyesmit vár, akkor én megadom neki. Utána meg csodálkoznak a japán gyártók, hogy miért a koreai cuccokat veszik... Ja kérem...
Ha te ezt marketingnek tekinted, akkor hajrá...
remélem a következõ technológiás tévéknél visszajönnek a japók
Kérdés mi lesz az... én igazából egyre inkább azt látom, hogy a kérdés elõbb-utóbb a tartalomszolgáltatás lesz, nem a kijelzõ...
ezt az egész panelgyárósdit meg nem lenne rossz ha már felfogná aki nem érti (a sokrétegû LCD képernyõbõl 3 réteget vesznek, gyártanak a cégek, azon igencsak kevés múlik) vagy akkor miért van az, hogy az állítólagosan Samsung gyártotta Sony tévén sokkal szebb és élethûbb képet lehet beállítani mint magán a gyártó tévéjén? Nem szarabbnak kéne lennie?
Ez így hangzik a marketingszövegben, de márpedig a paneltõl nagyon is sokminden függ - láttuk és látjuk a különbözõ gyártótól származó panelekkel szerelt, elvileg azonos típusú modelleknél, amelyekrõl a gyártók persze nyilvánosan mélyen hallgatnak...
Én részben pont azért vagyok mérges a japán gyártókra, mert a belpiacukra magasabb színvonalat prezentálnak, aztán európának meg ugyanazon típusnévvel (vagy ugyanazon kategóriában) meg egy silányabb terméket prezentálnak. Eléggé durva volt, mikor megláttam a saját szememmel, hogy a Panasonic japán belpiacos fényképezõgépe konkrétan egy klasszissal jobb minõségû (és így olcsóbb!), mint az európai verzió...
A Koreai gyártókra szerintem szintén igaz lehet ez, bár itt annyira nem tudom élõ példákkal alátámasztani ezt. Azért nem tartom valószínûnek, hogy egy koreában polcra került samsung LCD TV-be CMO panelt szereljenek...
Mármint otthon.
TV: http://www.tomtekshop.hu/tomtekshop/eshop/1-1-TV/63-4-50-127cm/5/28-Panasonic-TX-P50G30E-Plazma-NEO-PD-P-Full-HD-TV/related#anch1
médiealejátszó: http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=846&gn=Popcorn-Hour-A-210
bele a vinyó: http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=1127&gn=WD-WD20EARX-%282-TB%29
és hozzá egy gigabites router: http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=639&gn=TP-Link-TL-WR1043ND
Tehát az elképzelés most az, hogy összekötöm ezeket ethernet kábellel a popcornt a routerrel és a routert a modemmel, így elméletileg 1 gigabites kapcsolatom lesz.
A popcornal torrentezek és töltök le a vinyójára, vagy a géprõl kopizom a popcorn vinyójára. FullHD filmeket nézek és nem fog akadni vagy ilyesmi.
Szerintetek ez így mûködõképes?
1. akit érdekel olvassa el Akio Morita Made In Japan c. könyvét és máshogy látja majd az egészet.
2. sajna a kóreai marketing mindent elsöpör
3. remélem a következõ technológiás tévéknél visszajönnek a japók (Sharp-ot, Philips-et én sajnálom a legjobban hogy bedöglöttek, igaz utóbbi Holland, de fejlesztésben nagyon ott voltak, vannak)
4. ezt az egész panelgyárósdit meg nem lenne rossz ha már felfogná aki nem érti (a sokrétegû LCD képernyõbõl 3 réteget vesznek, gyártanak a cégek, azon igencsak kevés múlik), vagy akkor miért van az, hogy az állítólagosan Samsung gyártotta Sony tévén sokkal szebb és élethûbb képet lehet beállítani mint magán a gyártó tévéjén? Nem szarabbnak kéne lennie?
5. erre pont nemrég volt egy vita valahol, hogy valaki azt kiabálta hogy: én LG telefont vettem, mert az android (eddig ok) meg hát az Apple RetinaDisplay-ét is õk gyártják, és ugyanazt rakják a saját mobiljukba is...... NOT, ugyanis csak õk gyártják, de nem LG fejlesztés. Na ezeket a dolgokat keverik mostanság marketing és bérfórulmozó szempontból..... :/ El kell olvasni azt a könyvet, a 40-es évektõl leírja az egész ipart (nagyjából persze)
A Sony ettõl még marad az LCD TV piacon, csak éppen a paneleket majd a Tajvani (kínai) gyártóktól szerzi be, mint a CMO vagy az AUO. Gyakorlatilag a Sony baja az, hogy nem tud versenyképes lenni. A japánban lévõ gyártósorai a bivalyerõs jen miatt export terén nem versenyképesek. A Samsunggal közös gyáregységet nem tudja kihasználni, ráadásul a versenytársát, a Samsungot már nem veheti félvállról, így annyira nem poén, hogy õt gazdagítja / osztja meg vele a technológiákat. Másfelõl pedig a Sonynak nagyon is jól jön az a majdnem egy milliárd dollár...
A Sony nem tud egyszerûen nyereséges lenni az LCD TV piacon, azt a Koreaiak uralják. A nagy, neves japán gyártók, Hitachi vagy Pioneer már bedobták a törülközöt, a Sharp, ami hajdan a zászlóvívõje volt a technológiának mára sokadrangú szereplõ csak. A Sony is csak küszködik, lásd pár hónapja az 1,6 milliós LCD TV visszahívás...
Még mielõtt Cloud a torkomnak ugrana, nem, nem azt mondom, hogy a Samsung vagy az LG az etalon mostantól, amit pl. a Samsung minõségellenõrzés néven csinál itt Magyarországon, az valami kabaré. De ettõl még ez a két gyártó határozza meg a piacot, és ezt nem lehet félresöpörni...
Jól értem, hogy ez a kütyü csatlakozik a rooteren keresztül a nethez és közvetlenül tudok bármilyen netes tartalmat elérni, és letülteni a saját HDD-jére?
Tehát fel tudok menni a tv elõtt ülve az ncore-ra, egy torrent kliensel letölteni amit akarok, kivárom és nézhetem?
Thrash \'Till Death