LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
UPC szerintem már leszerzõdött a Sony-val, hisz a menüben a digitális hangolásnál ki lehet választani a UPC-t a kábelnél.
www.digimomentsvideography.com
...viszont kihagytad a felsorolásból a Digikábelt, az közvetlen koaxból, box nélkül veszi a 90 digitális (köztük 7 HD) csatornát.
Nos, én erre mondom, hogy ugyanaz, pepitában. Jelenleg az xvYCC-t csak számítógéprõl (PS3-ról) vagy házi videókameráról tudod kihasználni.
De attól még nem a technológiával van a probléma, ha az RGB-nél jobb megoldást akarnak elterjeszteni...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Senkit sem érdekel a kamerám ilyen felvétele (rajtam kívül😊, sõt a tévém és a kameráim is tudják ezt, de nem kapcsoltam be egyiken sem.
Forza.
Attól még elõrelépés volt technikailag, és akik kihasználták, azok elégedettek voltak vele. Az xvYCC is ilyesmi lehet.
Ez bazzeg...... kóreábú gyün aigasságe..... LOL 😊
Majd ha a tévé adás lesz ilyen, akkor elterjedt. A többi csak elmélet.
Már várom a kóreai marketingzsenik 5 színû tévé találmányát az OLED-nél. A csamcsungot jósolom erre. 3 alapszín + fehér + fekete... 😊
Még a Sony-nál is, hiszen az övék az elsõ xvYCC felvevõ kamera.
Szóval oké, hogy a DVD meg a BR nem támogatja, de a HDMI 1.3-ba már belekerült, és 2006 óta ipari szabvány, amit a számítástechnika és a digitális képalkotásnál is használnak.
Szóval a színskála helyes visszaadásra való törekvés nem rossz dolog. Igen, a Sharp megoldása valóban csak parasztvakítás, de az LG esetében azért megvárnám a független teszteket...
Elvileg úgy van, hogy az OLED csak fehér fényt bocsát ki ebben (tehát nem színesek, mint a kisebb kijelzõkben eddig), és a színeket színszûrõvel oldja meg.
A világ összes kamerája RGB veszi felaz anyagot. Gyártsanak ezek a márkák olyan tévét ahol azt vállalható színhelyességgel meg is tudják jeleníteni.
Bár én gyõri vagyok, nálunk csak a Vidanet van.
Az elektronika simán számolhatja gond nélkül, hogy mikor is kell +sárga a képhez. Egyszerûen ha valahol nagyon sárga/zöld/árnyalatai a kép, a zöld+piros helyett\melett sárgát használ. Néztem egymás mellett sharp aquos 810e, meg samsung 7-es vagy 6-os szériás tv-jét (7-es inkább emlékeim szerint)
De a sharp-nak szebb képe volt.
- prohardwer már megint szakért az alcímben.....
- ez a negyedik "szín" (fehér) nekem a bicskát nyitogatja a zsebemben..... mint a Sharp sárgát kitaláló tévéje.... 😊
Nektek DVB-C nevû digitális kábel szolgáltatóval kellett volna szerzõdni. Akkor megmaradt volna maga a tévé (valószínüleg a kép is szebb lenne).
LG 42LG3000 fél év garival megér 65 000ft ot? 42" HD Ready, 2-3-4 méterrõl szeretném errõl nyomatni a laptopomat HDMi kábellel összekötve, és filmeket -sorozatokat 720p be szoktam tölteni. vélemény errõl?
ASUS K70 Benz-S400CDi-összetörve :O
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Forza.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
muhah
A következõ problémával állok szemben. Lehet, hogy nagyon butácska a kérdésem, de engem jelenleg eléggé zavar. Vettünk egy Sony Bravia KDL-40EX721-es televíziót, ami nagyon-nagyon tetszik. A menüket könnyedén kezelem, gyönyörû a képe (nekünk legalábbis nagyon tetszik), viszont eddig csak analóg jelünk volt a t-home-tól, ami azért nem igazán tökéletes. Úgy gondoltuk, hogy egy ilyen kis tévé megérdemelné a digitális jelet, ezért a mai nappal beköttettük az iptv-t. Itt jön a gond! HDMI csatlakozón keresztül kapjuk a jelet, és a csatornákat csak az iptv távirányítójával válthatjuk. Az eddig jól mûködõ HOME gombom nem akar mûködni, csak nyakatekerten tudok mindent elérni. Nem lehet valahogy átadni a sonynak a távirányítást, mert most gyakorlatilag két távirányítóval kell mûködtessem a tévét. Karácsonykor a tévé simán fogta a kódolatlan digitális csatornákat, mûködött a mûsorújság. Most pedig ezzel az iptv-vel úgy érzem, mintha lebutították volna tévénket. Engem nem különösebben érdekel a videotéka, csak a digitális csatornákat szeretném egyszerûen a sonyról elérni. Lehet, hogy eléggé szõke nõs a kérdésem, de van erre valami megoldás vagy nyugodjak bele? Segítségeteket elõre is köszönöm!
Thrash \'Till Death
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Thrash \'Till Death
nem egy youtube videot láttam (konzoljátékot kameráztak le), ahol a gyerek onnantol videoz, h belövi a tévét (samsungok) és dynamic módban használja 😮OO !!
nooooormális?!
Forza.
termeszetesen maximum erteket neznek mindig. senki se hasznalja igy a televiziojat. de lenyegesen fenyesebbek, es ez nekem a szokatlan. amugy bele is torodnek mar lassan, csak jott tegnap ez a vibralas dolog. kibujt lassacskan az osszes szog a zsakbol, ennyi negativum mellett nem maradhat.
na meg az ATLAGNAK irt 120-130 wattos fogyasztas is egy jo nagy amitas volt. meg bejarataskor standard modban, levett fenyero / kontraszt mellett is tobb volt (149), mikor meg felraktam normalis ertekekre, maris 180 lett. es meg csak nem is vakit a disznaja...😄
Thrash \'Till Death
meg nemhiszem, hogy azert latnam a jelenseget, mert rossz a tv-m. ez szerintem minden plazman ilyen lenne, bizarrul hangzik, de "tul jok" a plazmak jatekhoz. game modban foleg, ott nincs semmi ami elsimitsa a problemat.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
2011-es Panasonic plazmaknal atlagban 100 cd/m^2 fenyerot irnak. ez pedig sotet.
LCD/LED tv-k kb. 300-at tudnak...
Thrash \'Till Death
Thrash \'Till Death
Thrash \'Till Death
Thrash \'Till Death
regen volt egy LG plazma tv-nk, na az nem volt sotet. nem tudom mikent jutottunk el a mostani allapothoz, de teny, hogy ilyen teren visszafejlodes tortent (fogyasztas miatt vajon?). engem meglepett a dolog, varatlanul szembesultem vele.
amit meg tapasztaltam (regi sharp lcd fenyereje bivaj eros), azt az a bizonyos oldal is megerositette. white peak level led/lcd tv-k eseten 2-3-szor olyan magas, mint plazmaknal, tokmindegy melyik kategoria.
ezek utan valoszinuleg megtartom az st-t, mert mar tudom, hogy egy vt30-as se lenne fenyesebb (sot, ellenkezoleg). kepminoseg megfelel, fekete csodalatos, input lag "nincs", ... lcd-k ezt nem tudnak nyujtani. majd megszokom, hogy sotetebb.
ja st30 azert jott, mert van benne 3D, ami szinten majd' tokeletes. valoszinuleg lcd/led ilyen teren se tudna behozni ezt a legkisebb modellt se.
Az olcsóbb plazmák bajban vannak a fehér megjelenítésével. A másik szobában egy 42-es G15 van, de az is teljesen korrekt ebbõl a szempontból. Amúgy ha normálisan kalibrált kijelzõ esetén igen kevés esetben találkozhatsz sikítós fehérrel, feltéve ha nem animációs filmet nézel.
A neten található kalibrációs értékeket helyén kell kezelni, hiszen nincs két ugyanolyan karakterisztikájú kijelzõ (még azonos típusból sem), az meg teljesen természetes, hogy ha eddig a saját ízlésedre hangolt, vagy esetleg gyári értéken hagyott kijezlõt használtál, akkor egy mûszerrel kalibrált kijelzõ deszaturáltnak és sötétnek hat, legyen szó plazmáról, vagy egy IPS paneles monitorról.
O MENUm → Rendszer → Idõ → Aut. Kikapcsolás → ENTERE
● Aut. Kikapcsolást: Meghatározott, elõre beállított idõ elteltével
automatikusan kikapcsolja a TV-t. (30, 60, 90, 120, 150 vagy 180 perc).
N Az Autom. kikapcsolás funkció kikapcsolásához válassz
❑ A be- / kikapcsolási idõ beállítása
O MENUm → Rendszer → Idõ
→ Bekapcsolásidõzítõ <vagy>
Kikapcsolásidõzítõ → ENTERE
● 1. bekapcs.idõzítõ / 2. bekapcs.
idõzítõ / 3. bekapcs.idõzítõ: A
bekapcsolási idõzítõhöz három
különbözõ beállítás adható meg.
Elõször az órát kell beállítania.
– Beállítás: tetszés szerint választhat a(z) Ki, Egyszer, Naponta, H~P,
H~SZO, SZO ~ V vagy Kézi lehetõség közül. A Kézi lehetõség
kiválasztása esetén beállíthatja, hogy melyik napon kapcsoljon be az
idõzítõ.
N A c jelzés azt jelenti, hogy a nap ki van jelölve.
– Bekapcsolási idõ: Állítsa be az órát és a percet.
– Hangerõ: A kívánt hangerõ beállítása.
– Forrás: Válassza ki, hogy a TV-t vagy az USB-eszköz tartalmát szeretné-e
elindítani a TV automatikus bekapcsolásakor. (Az USB csak akkor
választható ki, ha csatlakoztatott USB-eszközt a TV-készülékhez.)
– Antenna (ha a Forrás beállítása TV): Válasszon az ATV vagy a DTV
lehetõségek közül.
– Csatorna (ha a Forrás beállítása TV): a kívánt csatorna kiválasztása.
– Zene / Fénykép (ha a Forrás beállítása US😎: Válasszon egy mappát az
USB-eszközön, amely a TV automatikus bekapcsolása után lejátszandó
zene- vagy képfájlokat tartalmazza.
Walk the Talk.
talaltam egy oldalt, ahol eleg reszletesen tesztelik a tv-ket, es ott irjak, hogy az idei pana plazma-k fenyesebbek, mint a tavalyi V20-as. sot ami meg erdekes, hogy az idei top modell, a V30-as is javitott, de meglepo modon az en ST30-asom annal is jobb. na de basszus nekem meg igyis sotet. a feher az nem hofeher, hanem inkabb szurke.
pedig kalibralt ertekeket neztek a tesztben...