21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    Nem tudtam, hogy a 853-as tarolt :D
    Na és hol? Etiópiában? :)
    Idehaza egy közeli ismerősömnek sincs 853-asa...sőt, ha jobban átgondolom, még a távoliaknak sem.
    Bár attól még világszerte tarolhatott..
    Hacsak nem...európában talán.
    Amerikában meg a Samu.
    Tokióban meg esetleg a Sharp.
    De azon sem csodálkoznék, ha az LG lenne..az aki 2011 - 2012-ben "tarolt"..
  • Zephyr Retiring
    Amúgy egyáltalán hdmi-n kapja a 4K jelet?
    Mert eddig úgy tudtam a hdmi kábelek max kapacitása 1.4 esetén is "csak" 1080p.
    Rosszul tudtam?
    Ha pedig jól, akkor gondolom hdmi esetén csakis felskálázásról beszélhetünk.
    A Sony bluray-em természetesen felskálás fullHD-ra bármit, de 720p alatti forrásból még ő sem csinál szép képet :)
  • arty
    és fogad hdmin 4K-t? vagy csak felskáláz (értelmetlenül) ?
  • Bucser
    Igazabol az 55-os meretu 4ks tvre gondoltam. Ha sikerul ugy osszerakni mint a 853-at akkor tarolnak a piacon.
  • Borg
    A 4K OLED-re gondolsz?
    Szép prototípus, de semmi több... még ha sorozatban indulna se lenne piaca, az ára miatt.
    Villantani lehet vele, de a Sony gondjain nem fog segíteni.
  • Bucser
    Azert a Sony konferenciaba less bele es sirj. Ezuttal kitettek magukert rendesen.
  • Borg
    Ugyan miről maradna le?
    Még ha valaki egy csoda folytán 4K TV-t akarna venni, akkor sem lesz mivel meghajtsa. Még a FullHD tartalomszolgáltatás se nagyon létezik, nemhogy a 4K.
    Egy nem létező piacról nem lehet lemaradni...
  • Bucser
    Na Samu elhozta a 110 inches UHD tvjét a showra. Az Új 8000-es is gyönyörű és egészen 40-től 75 inchig skálázzák majd. (Az új design sokkal jobban tetszik mint a ES-é volt.)
  • Bucser
    csak épp mind max FullHD.. a Pansonic idén biza lemarad...
  • Borg
    2013-as Panasonic modellek

Már nem csak jó, hanem szép TV-jük is van :)

• Zephyr Retiring
    Nem a trollkodás az inkább egy olyan provokatív személy, aki a tárgyhoz nem tartozó hsz.-ekkel folyamatosan bombázza a totyikot.
    Röviden ennyi.
  • Zephyr Retiring
    Nekem ez új
    Azt hittem csak viccelsz ezzel az LG 4K panellel..
    Mesélj..
  • Borg
    Figy, egyszerűen válaszolhattál is volna a kérdésre, hogy nem :)
    Ettől még mindenki tudni fogja, hogy LG 4K panel kerül majd a Sonykba is... persze ettől még 2x annyiért adják majd mint mások.
  • cloud.strife
    Valaki fejtse ki már nekem, hogy mik ezek a szavak hogy LG panel, xy gyártja, stb.?

Nekem az trollkodás, ha valaki nulla, vagy bulvárismeretű háttérrel nekiáll hülyeségeket beszélni, pedig valahol Ő is tudja hogy hülyeség, csak szeret trollkodni. Mert ugye ez a trollkodás, nem? :)
  • Zephyr Retiring
    Ha már 4K...

Szerettem tavaly ilyesmiket olvasni :)
    Vagy épp ilyesmiket :)

Én nem értem: hol vannak ilyenkor a Pana és a Sony fejlesztések?
    És ezek ellenére még ma is sokan lenézik az LG-t

• Zephyr Retiring
    Ne mérgelődj már :)
    Mesélj inkább valami újat míg a CES-re várunk..
    Mesélnék én is ha tudnék. De sajna kicsit lassan kapom az infókat..
    Oly annyira lassan, hogy a két nap múlva kezdődő CES-en (állítólag) bemutatják az első 110 hüvelykes 4K-t :)
    Ami ugyebár azért meglepő mert az ismertebb vezető tetyós cégek (Samu, LG, Sanyi, Toshi) is csak max. 85 hüvelykessel készülnek :P
    Csak ez a hír is már vagy egy hónapos.
    Én majd arra leszek kíváncsi, hogy az UHD képes lesz-e 1-2 éven belül kiszorítani a fullHD-t a piacról...
    A "nem"-re szavaznék. És ne legyen igazam :)
  • Bucser
    Ez mitol trollkodas?
  • cloud.strife
    Nofene, az LG is onnan veszi a panelt mind az összes többi? Mesélj még, mit tudsz? Hagyjal már a trollkodással bazm...
  • Zephyr Retiring
    Na végre :)
    Francba a titoktartási fogadalommal :D
    Ha lesz kedved ezt a mozgáskompenzáló elektronikát kifejthetnéd bővebben..
    Hogyan is kapcsolják be rajta, ha nincs is benne? :D
    És ha benne van (másik fajta) tetyókban akkor az mit is csinál pontosan?
    Nem nyomoztam utána az én LG-mben van-e ilyesmi..bár én nem is tapasztaltam még ilyesmit rajta :)
    Viszont pár órája értünk haza a párommal egy kollégától, aki egy 42' collos LG-t vett karácsonyra. Digi Tv-s beltérivel nézte/néztük a műsort. Bár én inkább csak szörnyülködtem milyen tré a kép (adás) minősége. Nálam kábelről még az analóg csatik is szebbek wazze :)
  • konrada
    A Sony-cég net-tv szolgáltatása lesz az újdonság?
  • Bucser
    És ha már arra jártál bejutottál-e a Tottenham Court roadra?
  • Borg
    Azt is bevallod majd, hogy a sony 4k tv-kben LG panel lesz, vagy ez túl övön aluli? :D
  • Bucser
    A Londoni Westfield Plazaban? Hova mentél be John Lewisba? Vagy hol nézted a Pana plazmákat? (csak azért mert ott baromira nincsennek beállítva hisz csak egy department store az eladók meg kb annyit tudnak mindenről mint az MM-ban.)
  • cloud.strife
    Hazamegyek es meselek par ujdonsagrol, csak hogy ne kelljen varni a CES-re. :)
  • cloud.strife
    Voltam tegnapelott a Westfield-be. Bose boltba meghallgsattam par kutyut (elkepesztoen szolnak meg mindig) es megneztem par pana plazman filmeket. Meg mindig hanyok a vibralastol, valamint nem ertem hogy ha a pana nem tud mozgaskompenzalo elektronikat gyartani, akkor minek kapcsoljak be rajtuk? Botranyos volt a kepe. :(
  • Zephyr Retiring
    No problemo :)
    Azért javasoltam a dvbC-set, mert durván egy árba adják és abban alap a dvbT is.
    A hawerodékhoz meg akár már holnap is behúzhatják az üvegszáloptikás kábelt [email protected] olcsó havidíjért, ki tudja..
    Persze csak javaslat, a döntés az övé.
    Nekem ilyen gondom nincs, mert a tetyóm mindent fog az égvilágon. Még beépített conax kártyaolvasót is tettek hátulra..
  • Dean Winchester
    akkor az lesz az a dvdt mert mondom nincs haveromnak előfizetése , sima analógot fog egy külső antennával és kész. kösz
  • Zephyr Retiring
    Ha dvbT-ről beszélünk, akkor a szokásos 9 ingyencsatornát, amit a MindigTv hirdet..
    Ha meg dvbC-ről, akkor természetesen a kábelszolgáltatódtól informálódhatsz.
    Én kábelen 86 digitálisat, 3 rádiót és 64 analógot kapok baráti áron.
    Ha átalakítót (digitális tunert akartál mondani) vásárolsz, érdemes felkészülni a jövőre: dvbC-set érdemes választani...
  • Dean Winchester
    üdv!

kérdezném,hogy hol tudom azt megnézni, hogy ha eddig analóg tv-m volt akkor ezek után majd milyen digitális csatornákat tudok ingyen venni -ha megveszem az átalakítót- ? Ha van hozzá topic akkor vki linkelhetné mert én nem találtam sajnos :( A válaszokat előre is köszönöm
  • Zephyr Retiring
    És a nagymamán is, mert utána problémamentesen tud tévézni...talán :)
  • arty
    Ma már ez teljesen általános. Van ebben jó és rossz is. Remljük, hogy segít nagymamád tévéjén!
  • zoliii
    Köszi! Nekem LG Led Tv-m van HD-Ready, 66cm-es, de az nem volt frissítve, és semmi baja! Fura, hogy frissíteni kéne a Tv-t! De majd utána nézzek! :D
  • arty
    FW frissítés?
  • zoliii
    Nagymamámnak van egy Samu (Samsung) Led Tv-je! Első bekapcsolás után kiírja, hogy nincs antenna jel! Viszont, ha váltok csatornát, akkor van adás! :D Semmi baja az antennának. Nincs megtörve, normálisan van bedugva az antenna kábel, és előtte egy hagyományos Philips Tv volt rákötve, és az jó volt! Már megnéztem a beállításokat, de ott nem volt rá megoldás :(
    1nap, csak 1x csinálja! Ötlet?
  • arty
    tehát a cumi folytatódik... :D
  • Bucser
    A regza 55xs5-el egy a baj. Hogy japánban jött csak ki 10 K dollár körüli jenért és nincs benne 3d, "csak" egy QuadHD edge LED lit LCD... Ami persze semmilyen szabványhoz nem passzol csak a Toshibáéhoz és 1080-as bemenettel kell etetni amit magától skáláz... Dual DVI 4K jelet nem fogad.

Május óta a glassless TV-jük úgy eltűnt a ködben, mint a Samu meg az Lg OLED-je...
  • Zephyr Retiring
    Nofene..
    Lesz nekik jobb, mint a Regza 55xs5
    Az nem semmi lesz akkor..ha más nem is, hát legalább az ára
  • Bucser
    Az egyetlen megoldas ha minnél több részre bontod a képernyőt, de ez meg betekintési szög problémát okoz 2d-s content esetén. Én normális megoldásról nem hallottam eddig. (ezen a területen a Toshiba kisérletezik)
  • Zephyr Retiring
    Nyugtass meg, hogy ezek csak a szokásos kezdeti fázisú problémák, és később orvosolva lesznek..
    Mert ha nem, akkor mégiscsak maradok az aktív plazmánál, ami gyakorlatilag durván 160 fokos szöghatáron belül mindenhol tökéletes képet ad..
  • Bucser
    Alapvetően a szemüvegben lévő poarizált szürőket feldarabolják és 16 különböző sweetspot szögnek megfelelően a tv képernyőjére építik (megnövelik a szűrő méretét a képernyőjére) és átfedik. Ez az eljárás azzal jár, hogy csak néhány pozícióból kapsz tökéletes 3d-s képet. A többi helyről torzul vagy szétesik a kép. És midamellett hogy a 3d ha nem a sweetspotban ülsz nem lesz tökéletes hatása van a 2d-s content minőségére.