21171
LCD - Plazma
-
#16241 Plazmáknál tökéletes képminőség? Azért a paci túloldalára nem kéne átesni itt az állatkodásban...
Jó lenne pár angol nyelvű oldalon szétnézni, ahol be is vizsgálják a tv-t amit tesztelnek.... -
#16240 A plazma mint döglődő technó?
Mielőtt az új tetyómat megvettem, ugyanezt a szöveget hallottam egy műszaki kereskedésben :)
Vegyek LED-est, mert az a jövő...
Mire én:
Akkor benézek máshová is. Mondjuk oda, ahol az idei legújabb 3D fullHD-s plazmákat is kipróbálhatom :D
Nem fogok Veled vitatkozni.
Hidd amit hiszel, de azért legyél azzal is tisztában, hogy a valódi oka a LED favorizálásának az, hogy az előállítása filléres dolog. Tehát a legtöbbet ezen a gagyi technón kaszálnak a gyártók és a forgalmazók is.
Azt hitted, azért olyan nagy belőle a választék mert oly qrva jó? :D
Egy túrót! Csak ezt a rakás kutyagumit is el kell adni a hiszékeny vevőknek.
Említetted még ellenérvnek a beégést.
Az már a múlt. A védelem már alap minden mai plazmában.
Az image retention-t is felhoztad.
Kár volt. Az meg az LCD-ket is érinti :)
De bármit is hoztál vagy hozol fel, ezeknek az égvilágon semmi köze sincs a képminőséghez. Az ugyanis a plazmáknál tökéletes :D
Én meg ezt gondolom, pedig van itthon LCD-m is és plazmám is :) -
#16239 Drágám. Mint mondottam már párszor Panasonicot, Sonyt és Samsungot árult a cég 3 boltban egymás mellett. MIndegyiket hasonlítottuk néztük egymás mellett.
Ami nem fér a fejedbe az az, hogy amiről beszélek az valós kritika csak lehet, hogy a te tévédet nem érinti, de sok másikat meg igen.
De persze Borg csak a plazmanak hisz. akkor egyél plazmát. döglődő techno az is marad... -
Borg #16238 Hát akkor nemtom honnan veszel ilyen ökörségeket. Vagy csak belépő szintű foscsi samsung meg lg plazmák vannak ott? -
#16237 Nem egyet, azt elképzelheted. -
Borg #16236 Láttál te plazmát egyáltalán az utóbbi években? -
Sugar97 #16235 Én most ezt a Las Vegas-i TV-s felvonulást nézem...
Durva, hogy milyen Tv-kkel rukolnak elő.
Samsung is megjelent pár jó dologgal.
Arcfelismerés, hangvezérlés meg tényleg ez a 4K-s cucc. Kiváncsi vagyok mi lesz ebből pár év múlva.
Az Fb oldaukon közvetíteni is fogják az eseményeket:
http://www.facebook.com/SamsungMagyarorszag?fref=ts -
safigi #16234 Nekem volt LG 47LM660S tv-m 3 napig. Lehetetlen volt beállítani a színeket rendesen. (rózsaszin emberek) SD-t nagyon szarul skálázta fel...
Samsung nem volt nálam -
#16233 Meg akkor ejtsunk szot beegesrol vagy ne is burninrol hanem image rettentionrol. A vibralo keprol a plasma brightness instabilitasa miatt. Vagy eppen arrol, hogy engem zavar a homalyos pixelenkenti egymasba folyas. Ja es szamitogepet ne akarj rakotni vagy kepeket nezni rajta, mert, az szopas a kovon.
Jo lenne mar felfogni, hogy mindket oldalnak vannak hatulutoi es minket techno fejlodik. -
#16232 .. 3D-s tetyót meg 50' coll alatt nem javasolnak még a szakértők sem.
Ha majd veszel (50' alattit) rájössz magad is, hogy miért is .. -
#16231 Majd megbánod ezt a LED mizériádat :)
De talán (mondom talán!) egy 4K-s tetyó megérne egy misét :)
Látni még élőben nem láttam, de talán .. -
Tesztoszteron #16230 Üdvözlet mindenkinek !!!! S.O.S !!!! Venni szeretnék 1 db 46"-47" colos Full HD LED 3D Smart TV-t !!! Szerintetek Samsung vagy LG ??? Samsung UE46ES6800 3D Led ! vagy LG 47LM660S 3D Led !! Segítsen nekem légyszí valami hozzáértő!!! Köszönöm előre is !!!! -
#16229 A kérdés nem ez. Hanem, hogy mit lehet 2 hdmi-vel rácsatlakoztatni...
A Sony bluray-emet tuti nem :D -
#16228 és ez szabvány vagy csak a saját modellek hekkelése? -
#16227 Na mert?
Mit nem vettem észre? :D -
#16226 Sony tv line-up 2013 katt -
Borg #16225 A kontraszt kérdésében azért még fuss egy kört :) -
#16224 Öregem :)
Hát ha valakinek, akkor Neked aztán igazán tudnod kellene: nincs olyan, hogy jó LED tetyó :D
Nem kérek sokat Tőled, csupán egyetlen dolgot:
Egy olyan LED-est mutass nekem, ami nem szaggat a gyors képmegjelenítés közben.
Csak egyet!
Én ezen a téren szaktudás tekintetében Melletted is és még jópár itteni kolléga mellett elbújhatok..
De azt még én is tudom (mert láttam) ,hogy a LED-es tetyók egy rakat fosok.
Mindegyiken szaggatnak a gyors mozgások.
És ez engem zavar. A plazmámmal nincs ilyen probléma. Nem vibrál, nem szaggat, nem akadozik a kép.
A LED technológia a brilliánsan éles képről (álló, vagy lassú) és a jó kontrasztról szól kevés fogyasztással.
A plazma viszont a brilliáns színekről és a tökéletes házimozizásról.
Vagy ezt csak én látom így?
-
#16223 NFC mindennel működik vagy csak Xperiával?:) -
#16222 Valamit már kaptam a forecast-hoz, de még a 4K-k nincsenek benne. Szerintem nyár vége legkorábban, itthon. Vagy a fene tudja. :) -
#16221 Nos a Sony titkokkal kapcsolatban:
- minden modell sokkal vékonyabb kerettel lesz, a felső (HX utódok) pedig hajszálvékonnyal
- minden modell okos lesz, wifi-vel
- minden modell tudni fogja az uj xy nevű csatlakozást, ami egy HDMI-Micro USB lesz, amivel a telefon, tábla képét lehet rákötni
- komolyabbak tudják majd az NFC-t, ami a Sony logó kis dobozába lesz rejtve, plusz egy új kicsi távvezérlőt, amihez lehet érinteni az okos eszközt és már a tévén is a képe (Screen Mirroring)
- egy kivételével mindegyik passzív 3D-s lesz (HX85x utódja marad aktív)
- a tévé menüje teljesen át lesz dolgozva, megszűnik az X-Cross Bar, egy nagyon letisztult és gyors menüt kapunk
- nyár közepe, végére ígértek egy olcsó és csak nagy méretben kapható alap 3D szériát
- keletEU kap sima tévét is (nemokosat)
- középalsó kategóriában továbbra sem lesz 3D, csak a felsőben
hirtelen ennyi jut eszembe, nem is jegyzetelhettem, telefonom is le kellett adni, szóval sok dolgot el is felejtettem, pedig figyeltem. :) -
#16220 Tudsz valamit az 55-ös 4K árazásáról? vagy ezek még nem sorozatérettek? -
#16219 Itthon 40,46,55HX850-nek hívják és igen, a legjobb LED tévé most. -
#16218 A 4K-hoz 2db HDMi-vel kell csatlakoztatni az eszközt. -
#16217 Szépek. -
#16216 Hát persze. Pont 2x annyi lesz a Sony és ugyanaz lesz belül mint az LG.
Te ezeket a hülyeségeket magad találod ki, vagy összeültök a haverokkal.... :D -
#16215 Sejtettem. Ezért is mondtam: várok még vele és 1.4 helyett inkább a 2.0-ásat veszem majd meg.
Apropó: szólhatnátok majd, ha idehaza is kapható lesz..thx. -
safigi #16214 A highspeed speckó nyilván számít, de a zárómondat tök jó:
So my original conclusion is still apt: If you're paying more than $5 for a 2-meter HDMI cable, you're overpaying. -
safigi #16213 Mind1 milyen hdmi, csak az számít, hogy 1.3,1.4 vagy 2.0:
http://news.cnet.com/8301-17938_105-20056502-1/why-all-hdmi-cables-are-the-same/ -
#16212 Igen. Egyebkent ha Jol tudom HDMI-nal a hossza csak a latency miatt szamit. Kepminoseg kb ugyanaz amig nem serult a kabel. Mivel digitalis frameazonositast csinalnak. A csatolo chipje ellenorzi, hogy ugyanaz Jon e-ki mint ami bement. Es ha nem egyezik eldobja a framet es ujat Ker. -
#16211 Nem erre gondoltam.
Természetesen gondoltam, hogy a kábel jobb minőségű lesz az előzőeknél. Elég csak azt a 60 fps-t figyelembe venni :)
A visszafele kompatibilitást úgy értettem, hogy "sima" blurayhez ami gyárilag 1.3-as nyugodtan használhatok akár 1.4-es high speed-est is. Max a képminőség javul picit :)
A csatlakozódugók fizikálisan ugyanazok.
Ha a 2.0 is ugyanilyen hdmi csatikkal jön ki, akkor nyugodtan használhatom akár "csak" 3D-s 1.4-es bluray lejátszóhoz is. -
r4pt0r #16210 Aki ennyi pénzt költ tvre, az már tud venni valami értelmes hangfalat is. Egy TV sosem fog jól szólni, pláne ha egyre vékonyabbak lesznek. -
Borg #16209
Jól néz ki ez a Sony is :)
Bár gondolom ilyen laposban akkor sem fognak jól szólni a hangszórók...
-
#16208 Ki kell abranditsalak. 2011-2012-Ben a samu mindent elvitt. 2012-13ban LG feljovoben van. De 2013 Szerintem a Sony visszateresenek az eve lehet. -
#16207 A kabel erezete is mas altalaban a kulonbozo tipusoknal. (ezert nem kapsz ARC-t 1.3-as kabellel.) Egyebkent hdmi 2.0 kapcsan arrol beszelek, hogy tv es lejatszonak is kell megfelelo chip hogy kezelje. Nem a kabel a lenyeg. Ahogy 1.3 es 1.4 eseten sem az volt. A 2.0-as kabel visszafele kompatibilis lesz gondolom. -
#16206 Mármint a dugó?
Nem értem. Hacsak nem arra célzol, hogy egy új aljzatot kap új típusú dugóval a hdmi 2.0 ... -
#16205 Nem a kabel dont, hanem a csatlakozo... -
#16204 A 853 az egyik legjobb at ertek aranyu tv volt 2012-ben. Meg en is elgondolkodtam a vetelen:) -
#16203 Ó. Oké. Akkor várok még kicsit erre a 2.0-ára. Gondolom, visszafelé ez is kompatibilis lesz. Majd akkor lecserélem a mostani ósdi aranyozott 1.3-asomat :)
Köszi az infót. Már majdnem beruháztam egy high speed 1.4-esre...feleslegesen.. :) -
Borg #16202 Az 1.4 tudja a 4K-t, viszont csak 24/30 fps-en. És ehhez is high speed 1.4 kábel kell, a sima nem elég.
A 60fps-t pl már csak a HDMI 2.0 fogja tudni, aminek elvileg idén jönnie kéne...