21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    Mi miatt nem lehet opció?
  • arty
    nem, én moniorként használom a két tv-t, sajnos a plazma nem lehet opcio :(
  • Zephyr Retiring
    Te szegény :)
    Keressek Neked is egy olcsóbb 3D plazmát?
    Vagy még várjunk vele egy kicsit? ;)
  • arty
    2 LCD. Közép-alsó kategoria, egyik se mai csirke már.

A vetítőm viszont már csak volt LCD, sohatöbbet. Tudom, nemondjam, hogy soha, de ... :D
  • Zephyr Retiring
    Samsung 50' 3D plazma ami rád vár a pénzedért :)

2011-es modell hivatalos gyári infók itt :)

Én a helyedben már telefonálnék is
  • 3ndreW
    Köszi szépen a választ. Nem tudom mi lesz akkor, 380 körüli ár nagyon drága, de tudom, a minőséget meg kell fizetni.
  • Borg
    4 méterről a 40" nagyon kicsi... oda már minimum 50" kell, hogy élvezhető képméreted legyen. Ha meg a 3D-t is hozzávesszük, akkor még nagyobb.
    Ha meg ehhez hozzávesszük a lehető legjobb fullHD aktív 3D képminőséget, akkor egy gecidrága LED LCD-nél fogsz kikötni...

Max azt tudom mondani, hogy 55ST50 plazma, olyan 380e körül. Ennyiből ekkora, és JÓ LCD-t közel sem kapsz.
  • 3ndreW
    Üdv Mindenkinek!

Remélem jó helyre írok.

Az éven szeretném lecserélni 6 éves Samsung HD Tv-m valami jobbra. 210 ezer forint körül gondoltam árban, és minél többet olvasok utána annál nehezebb a döntés.

Amire használnám:

-Ps3 és majd később Ps4 játékok 3D-ben is. Ha már van konzolom, és vannak 3D-s játékaim, szeretném kipróbálni őket úgy is.

-Filmnézés (szintén 3D-ben is)

Ami fontos:

-Képátló 102 cm legyen (ha van picit nagyobb az sem baj)
    -Ebben az árkategóriában a lehető legjobb Full HD / 3D képminőség
    -Legalább 2HDMI és 2 USB
    -Mivel játékra lenne főképp használva, gondolom a minél kisebb input lag.

Lenne még egy két (nagyon láma) kérdésem: Falra szerelni érdemes az ilyen Tv-t? Gondolok itt arra, ha pl 3d ben játszanék, nem lenne-e valami gond a képpel? Mennyire fontos az, hogy mennyi fény éri a szobát? Azt sem tudom például eldönteni hogy LCD vagy Plazma legyen, és ott van az aktív/ passzív 3D kérdése is.

Ja és még annyi hogy kb 4 méterről nézném.(mintha úgy olvastam volna, hogy ez sem mindegy)

Ezen szempontok alapján mely Tv-ket ajánljátok?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
  • Zephyr Retiring
    ..és a "helyi kábelszolgáltató szerint..." is azt sugallta..
    de akkor: kábeltelevíziós szolgáltatásról van szó. Mindkét helyen és azonos szolgáltatóval..
    Természetesen őket is meg fogom kérdezni, amint arrafelé lesz dolgom..
  • Zephyr Retiring
    Nem is tudom..
    Talán a 103 DTV sejtethet valamit :D
  • Borg
    DVB-T és DVB-C-t is írtál, most honnan kéne tudni melyikről volt szó?
  • Zephyr Retiring
    ***gondoltam***
    qrva mobil billentyűzet :)
  • Zephyr Retiring
    Aha, egy darab drót a padláson :)
    Kábeltévéről van szó zsenikém :)
    Gindoltam ez evidens :D
  • Borg
    Antenna van?:)
  • Zephyr Retiring
    Cső megint.
    Segítség kellene, hátha valaki találkozott már hasonló problémával.
    Meglátogattam ma egy csongrádi kis településen az egyik régebbi ismerősömet..
    Samsung LCD-t vett. Alapmodell dvb-T/dvb-C támogatott. A helyi kábelszolgáltató szerint ők adják már a digitális jelet is.
    Próbálkoztunk kézi hangolással, automatikussal, teljes és gyors hangolással.
    Minden adat be lett már állítva a jelátviteli sebességet leszámítva. Ezt nem tudjuk még.
    De így meg csak analóg csatik jönnek.
    Szomszédomban szintén Samu van hasonló tudással, csak 82 centis helyett 55-ös. Beállítási menü azonos a csongrádi ismerősömével. De azon sem jutunk sehová. DTV a szomszédig is eljut, mert a szolgáltatónk egy.
    Mi lehet a gáz?
    Samu tuner probléma lehet, vagy ezzel a jelátviteli sebesség paraméterekkel lehet a gond?
    Az LG-mben ilyen opció nincs mégis megtalálta mind a 103 DTV-t és a 3 DR-t is.
    Valaki ötlet?
  • Zephyr Retiring
    Én évekig nem is foglalkoztam vele, hogy az LCD-m hogyan teljesít képileg..
    De aztán megláttam azt a fullHD-s 3D plazmát egy filmrészlet alatt (Avatar 3D) és azt hittem besz...rok :)
    Nem hittem a szememnek, hogy ilyen is van már..
  • Zephyr Retiring
    Mert most mid van?
    CRT vagy LCD?
    Gondolom plazma (még) nincs...
  • arty
    én csak a panákon érzékelem, samun/lgn nem - mégis panát vennék, mert csak akkor látom, ha látni akarom. ha belefelejtkezek a műsorba, akkor pár perc után nem. viszont pl a rossz kontraszt érzékelésem nem tompul el, még évek után se, mindig ujra és ujra mellbevág :)

(vagy épp a sötét részek becsukódása, a dinamikus kontraszt miatti képernyőpulzálás meg a többi gánnyolás-taknyolás, amivel az lcdt próbálják nézhetőre polírozni)
  • Zephyr Retiring
    Bölcs meglátás :)
    És egyszerűbb is mint azt mondani:
    "Hülyeségeket beszélsz megint dokikám :)
  • cloud.strife
    Atyauristen.

Na en kiszalltam......
  • cloud.strife
    A vakoknak is el kell adni valamit. :)
  • nismoka
    Nem csak a Hz röl van szó de ezt Cloud leirta...
  • Borg
    Hogyhogy miért nem érzékeled? Azért amiért más se.
    Ezt csak azok érzékelik a plazmáknál, akiknek anyagi érdekeke fűződik LCD-k eladásához :DD
  • Zephyr Retiring
    Tovább olvasgattam és egy tegnapi hírben erre bukkantam:
    szupergyors képfrissítés az ASUS-tól :)
  • Zephyr Retiring
    Miközben olvasgattam (és okosodtam) sikerült rájönnöm a probléma gyökerére is
    Na szóval..
    A plazmákban is és az LCD-kben is érzékelhető enyhe vibrálás.
    Ez függ az érzékelő személy látó érzékelésétől is.
    Egyikünk erre, másikunk arra érzékenyebb.
    Azon rágódtam sokáig, hogy én miért nem tapasztalom a plazmámon azt a bizonyos ilyen-olyan hibás effekteket, vibrálást stb..
    Miközben sokan meg erről számolnak be. Aztán leesett..

Hát persze, hogy nem tapasztalok ilyesmit, amikor egy olyan megjelenítőről beszélünk, ami 2011-es modell, 3D THX minősített és 24p támogatott!
    Egy ilyen plazmán persze, hogy nem fogok hibát, vibrálást tapasztalni.
    De nagyon sanszos, hogy egy ugyanilyen paraméterű LED-nél sem tapasztalnék ilyesmit
    Ez csak teória, de lehet benne valami..
  • Zephyr Retiring
    Amúgy egy 2004-es "szakértői" hsz. szerint: (pontosan idézem)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Állítsd be a frissítést alacsony frekire (mondjuk 60), és fokozatosan emeld az értéket pár Hz-enként.
    Lesz egy pont, amikor úgy tűnik, mintha a monitor képe hirtelen kitisztult, kiélesedett volna. Az a freki az a te agyad frekije, az alatt nem(csak) a szemed fog tönkremenni, hanem az agyad károsodik. Ez CRT-knél érvényes. Általában 75-80 körül szokott lenni, de embere válogatja.
    Aki nem hiszi, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

Na szóval akad még jó pár baromság ezen kívül is, amit egyesek tényleg komolyan el is hisznek
  • Zephyr Retiring
    Okosodtam
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    KÉPFRISSÍTÉSI FREKVENCIA:
    A képernyőn látható kép újrarajzolásának gyakorisága. A képfrissítés gyakoriságát hertzben (Hz) mérik. Minél magasabb ez az érték, annál kevésbé vibrál a képernyőn látható kép. Az alapérték 60 Hz, de a mai monitorok - típusuktól függően - képes magasabb, például 75, 85, 100, 120 Hz frissítési frekvencia alkalmazására is

Nahát..mit nem lehet ezen érteni?
  • nismoka
    Szerintem nem egészen érted az LCD működését, inkább okosodj kicsit. ;)
  • Zephyr Retiring
    Mélyen tisztelt mérnök kolléga :)
    A képfrissítési frekvenciákat azon meglepő okból kifolyólag nevezik így, mert a mozgókép megjelenítése miatt szükség van a kép állandó felfrissítésére.
    Attól még, hogy káromkodsz nem lesz igazad :)
    Továbbá a válaszod nem a kérdésemre volt válasz, hanem csak a Te nézőpontod kifejtése.
    A kérdésem mellesleg csak költői volt.
    A frekvenciákban nagyon otthon vagyok és minden érdekel ami bármilyen frekvenciát kibocsájt.
    Ne húzd fel magad, inkább okosodj kicsit :)
    Vagy ahogy az én köreimben mondják:
    Aki tanul, egy nap még taníthat is :)
  • safigi
    Igen, a 46-os kategóriában nem rossz az ár, de ha feljebb megyünk akkor már elég húzós!
  • arty
    nekem nem tudna opció lenni egy 40es tévé 300ért, de tudom, hogy neked igen :)
    40est eleve akkor vennék, ha csak 110ezrem lenne tévére... és mégse akarnék bélyegképet nézni.

nyilván mindenkinek más fontos, számomra már a legalja tévék is hozzák azt a képet, amitől nem hányom le a bokám, innentől minél nagyobb -> jobb :)

• nismoka
    Eddig elképzelni nem tudtam mire jó ez az impulzus mód borzalom de most már világos! :D
  • cloud.strife
    Baszod, egy LCD tévé az nem vibrál, pont ez a fizikai hibája. Folyamatos képet ad, nem alszik ki egy pixele sem soha. Ettől látja az agy mosottnak a mozgást, stb.
    Erre találták ki akkoriban a mozgásjavító, képkockakiszámoló technológiát, hogy azzal valamelyest javítsák ezt (Sony-kba ma már 98%-ban hibátlan ez, nincs aura, nincs hibázás, max feliratok alatt egyszer-egyszer egy pillanatra). Aztán most már fekete képkockákat szúrnak be a képkockák közé, ezzel kioltva a memóriaeffektet az agyunkban. Ezt már egy kamera láthatja vibrálásnak, de nem holmi vacak telefonkamera, hanem valami profi, amivel be tudod szabályozni a zársebességet, de még akkor sem biztos hogy szinkronban lesz a kettő.

Nekem a HX850-ben van egy "Impulzus" Motionflow fokozat, ezzel egy az egyben lehet imitálni a plazmavibrálást, szinte ugyanazt imitálja a tévé, mintha plazmát néznék. Zseniálisak ezek a japó mérnökök! :D
  • Zephyr Retiring
    Igen pontosan.
    Nincs szinkronban a kettő.
    De mi meg azért nem látjuk a villódzást, mert a szemünk kicsit lassúbb, mint a 12 villanás/másodperc.
    De sajna az agyunk meg elég gyors ahhoz, hogy a szemünknek lassú dolgokat is érzékelje. Ezért is fárad a szemünk a 100 Hz alatti frissítéseknél.
    Ugye jól tudom?
  • cloud.strife
    Speciel most a 40HX850-et adjuk 299-ért, az elég jó nem? :D
    Egy 46HX75x meg 329e. Az sem drága. Most a 40HX75x meg 220e körül szólóban. Az sem rossz nem?

Sose vennék kocsmatévét. Hiába olcsó és nagy.
  • safigi
    Olyan TV-t szeretnék, aminek jó képe van, de nem kell kifizetni ezt a sok baromságot...
  • safigi
    Már csak az okos tv részt kellene elfelejteni a gyártóknak, a 3d-t már nem nyomják:

Katt

• safigi
    Tényleg olcsóbb egy jó plazma mint egy ugyanolyan méretű LED, ezért gondolkozom én is plazmán. Megézem az idei Sony lcd és Pana plazma kinálatot, majd ha lesz, és akkor döntök. Én szerencsére nem látom a villogást.
  • arty
    Sötétíthető rendese a szoba? Ha igen, akkor ne filózz, hanem vedd ;)
    "Fillérekért" kapsz tévével utánozhatatlan élményt. Csak előtte szánj rá pár hónapot, hogy képbe kerülj és ne valami fényágyú prezentációs vackot vegyél.

(hja és szvsz az LCD ott is a "legalja" :D )
  • arty
    40" 300ért :)

szerintem a 40" max monitornak jó méret, de netezni-játszani kicsit drága lenne ennyiért.... 46-52" gondolom 6-800e :D Kösz, de akkor inkább a feléért egy nagyobb plazma.