21171
LCD - Plazma
-
#16361 Az LCD mindig is kevesebbet fogyasztott a plazmánál ha erre gondolsz..
De ha csak a fogyasztás (áramfelvétel/teljesítmény) érdekel, akkor már inkább a LED :)
Egy plazmás sosem a villanyórát nézi. Hanem a tévét :) -
vazul001 #16360 55-ös méretben a gyári adatok és tesztek kb. 0.1-0.15 KWh fogyasztásbeli különbséget mutatnak az LCD javára (HX850, VT50), ez reális? -
#16359 Hűha :)
Egy teljes étkezés idejére ott marad? :)
Nem is értem, hogyan is nem ég be :D -
Borg #16358 Azt hogy könnyedén, senki nem mondta. -
#16357 Cáfolnám, apám rengeteg 4:3 adást néz a 42PV80án, semmi nyoma a 4:3-nak.
(de még a teletextnek se, csatornalogóknak se, pedig előbbit néha egy étkezés idejére ott szokta felejteni... hiába mondtam neki, hogy ne. még jó, hogy nem lett baj...) -
#16356 Azt sugallod a hozzászólásban hogy az LCD is könnyedén beég és nem mossa ki belőle semmi. Én így értettem amit írsz. -
#16355 Csaó.
Feleslegesen nem téped a szád.
Én elolvasom a reakcióidat.
Sőt, még meg is értelek. Komolyan.
Amúgy igazad van: elfogult vagyok, mert elégedett vagyok a PDP-mmel :)
De emiatt nem kell megsértődnöd :)
Sértődéssel tele a padlás :)
Látod, én sem veszem a lelkemre, ha lenézed a plazmát.
A Te szemednek kellemesebb a LED.
Nekem túl intenzív.
Ez talán azzal magyarázható, hogy én full besötétített szobában szeretek mozizni.
A LED pedig nappali fényviszonyok mellett a szép. Így tetyózni meg nem az én világom.
Sosem volt az.
Az LCD-m feketéit a sötét szobában mindig szürkének láttam.. -
#16354 Annyit még, igen zavar az lcd felhősödése, és a nem koromfeketéje, viszont jobban zavar a plazma ghosting, és a nyugtalan kép és vibrálás. Kinek a pap.... -
#16353 Úgy értem élesebb, nekem szebb, másnak nem azt satu. -
#16352 Látom bele vagy zúgva a saját tv-d be, innentől kezdve nem tépem feleslegesen a szám.. Kb 20éve AV-cuccokkal foglalkozom, ebből (is)élek, nekem mindegy plazmát vagy lcd-t visznek van mindegyik. Na csao! -
#16351 Figyelj misimókus mert csak egyszer mondom el:
A fullHD plazmán ugyanúgy fullHD mint az LCD-n.
Hagyjuk most a márkákat.
Azt ne vitassuk, hogy melyik a legjobb tetyó.
olvasd el ezt :)
És utána csak arra válaszolj, miért plazma és miért nem LCD?
Semmi másra. Csak erre.
De gondold át, hogy a cikk miről is szól.
És ha rájöttél, hogy a kép minőségéről, akkor jó
Nem engem kell meggyőznöd arról, hogy melyik a jobb.
Mondtam: nekem van mindkettő -
Borg #16350 Ugyan miért lenne szebb? -
#16349 Csak ez jött le hogy az elavult felbontás 720p és alatta jobbnak látszik? Full HD-ben viszont az LCD szebb, ennyi. -
#16348 Agyam eldobom, milyen szőrszálhasogatók tudtok lenni :)
Döntöttetek vagy az LCD vagy a plazma mellett és kész.
Oly annyira bemesélitek magatoknak, hogy ha a másik típuson szebb is a kép az csak ezért vagy amazért lehet, hogy azt már magatok is elhiszitek :D
Kit érdekel, hogy mitől jobb vagy szebb egy kép, ha egyszer szebb :)
Egy ilyen technikai szinten már egyáltalán nem számít.
Talán furcsa példa lesz, de a legszebben szóló hi-fim olyan ronda, hkgy mutogatni sem merem :)
Értitek egyáltalán hogy miről beszélgettek? :)
Az LCD kontra plazma vita mindenkinél a fejben dől el.
Ha van is hibája a választott technikának,
azt egyszerűen csak kimagyarázzátok.
Ez amit itt írtál szintén egy jó példa erre:
"..azért néz ki jobban.."
Számít miért?
Cseppet sem.
A vita körbeért: a plazma képe szebben néz ki :D
És ezt ráadásul még csak nem is egy plazmafan mondta..
Köszönjük Emese :D -
Borg #16347 Nextgent is max a gta5 miatt veszem meg, ha nem jön PC-re.
(najó, meg mert a gyerek akar valamit) -
#16346 (nextgen se lesz másabb, mint a mostani - arra is lesz pár kurvajó játék, mint a mostaniakra, amiket te így kihagysz :P ) -
Borg #16345 Mondjuk én sosem játszottam kvarcjátékkal TV-n, szal ezzel nincs tapasztalatom.
Viszont úgy tervezem, hogy azért valamelyik nextgen konzolt venni fogok, és az vagy a meglévő G20-on lesz, vagy a 60ST60-on majd. -
#16344 igen, egyértelműen élesebb az lcd nativan, fullhádéban hajtva. "sajnos" én sokat játszok konzolon, tudnék díjazni egy kis "mosást" :) -
#16343 A 720p vagy gyengébb felbontás azért néz ki jobban plazmán mint lcd-n mert van egy kis mosottság a plazmákban ami jótékonyan takarja a hibákat. Viszont ha full hd jelet kapnak akkor az lcd-n élessebb a kép mint a plazmán. Többek között ezért is jobb az lcd a pc hez, nyugodtabb, stabilabb, és beégés mentesebb érzés. :) -
#16342 Ezt a szenvedést... Egyik sem tökéletes azt vesz mindenki amit akar, az viszont tény hogy beégés szempotjából a plazma sokkal érzékenyebb és ezen kár vitatkozni, csak meg kell nézni az lcd monitorok mit kibirnak... -
#16341 bár én gyűlölöm a HUD-ot játékokban, sajnos sokban kikapcsolhatatlan, az pedig beéghet.
esetenként nem csak 3 órát megy, ráadásul bizonyos címek akár éveken át vissza-visszatérnek, összesen akár sokszáz órára :)
másik topikban van egy g20 tulaj srác, neki a verekedős játék életerőcsíkjai égtek be a g20ába, pedig brutál kímélte... (a másodikat, alsőt emiatt cserélték is)
egyébként tudom mit vesztek, havernál játszottam pana plazmán, az 1080p (pc) nyilván perfekt, ám ahogy a 720p konzolcímek ki tudnak rajta nézni az lcdhez képest.... hát az döbbenet. ezért is gyűlölöm az lcdt, frusztrál, hogy mennyire fos képet nézek.
(és most hagyjanak az lcd hívők, hogy vettem volna csucslcdt, merazjobb... NEM JOBB, az is csak lcd, ráadásul game modban varázslatok sincsenek - amiket egyébként is kikapcsolok/kikapcsolnék játék mellett.) -
Borg #16340 Pont most tetted meg... vagy netán tapasztalatból beszéltél? Ugyehogynem... -
#16339 Bocs, de miért hibás a következtetése?
A csóka csupán annyit jelzett, hogy az általad sztárolt LCD sem tökéletes.
A plazmák beégéséről meg még öreganyám is hallott, pedig életében nem volt saját plazmája :D
Max csak libája :D -
#16338 Azt a sok 4:3-as adás nézést a plazmából se mossa ki semmi. Ráadásul plazmán elég lenne az első egy hónapban úgy nézni aztán satu neki. Nemhogy 10 évig.
Ne vonjunk már le hibás következtetést. :) -
#16337 Mert?
A lecserélt LCD-m is lazán van 10 éves, de már 1080i-vel jött ki.
Csak azt sajnálom, hogy mpeg4 dekóder nélkül..
De attól még nem dobtam ki.
Nagylány használja dvd-re, amikor épp nem a pasija "fullHD"-s 3D-s LED-jét nézik :) -
#16336 Előfordul az ilyesmi :)
Bár nekem azért van egy hülye szokásom:
minden képformátumot ami nem 16:9 a nagyítás funkcióval mindig teljes képernyősre varázslok. Még akkor is, ha ez alul-felül némi képveszteséggel jár :)
Ez a jószokásom megvolt a 4:3-as CRT-imnél is, csak ott "természetesen" a 16:9-et varázsoltam 4:3-má :)
Az LCD-met ami meg már 16:9-es volt 4:3-ról 16:9-re állítottam.
Mostanra meg az a szerencse, hogy egyre több adás is 16:9-es :)
Ami meg a plazmámon is szupcsi :D
Az meg csak tovább javít a helyzeten, hogy a HD adás is egyre több .. -
#16335 10 éves? Az már kuka érett.. ;) -
Borg #16334 Szomszédnak van egy 10 éves sony lcd-je, amin gyönyörűen látszik két oldalt a 4:3 adás miatti két fekete sáv. Bármilyen adás megy, ott sötétebb. És abból ezt már ki nem mossa semmi. -
Borg #16333 Aztán meddig tart egy 10-15 perces képernyővédőt beállítani?:)
Mindemellett ami fél óra alatt beég plazmába (az elég durva fényhatás lehet), de ugyanennyi alatt ki is mosódik ma már.
Nekem a G20-nál volt olyan, hogy "nincs jel" volt kiirva a beltéri által éjszaka vagy 3 órán át, és másnap újra bekapcsolás után még vagy 5 percig látszott a nyoma 5 centiről, aztán már onnan se... -
#16332 Gondoltam hogy ilyesmi lesz. Idekint is 6-7000-et rebesgetnek fontban az 55-osert. Ami nem rossza ar a tobbi 4k tvhez kepest. (12k korul) -
#16331 Es8000-ba megy az EVO kit. -
#16330 Azt ne mond hogy a tévén fészbúkozol. Szinekkel, fényerővel minden okés? :) -
#16329 No ma voltam Sony-n.
4K 55 és 65" augusztustól lesz, 1,5 - 2,6millió a beárazása, nyilván ez addig még változik 100x. De hozzávetőlegesen ennyivel lehet kalkulálni. -
#16328 Nálam rengeteget megy pc-ről az lcd tv van hogy órákon át ugyan az van rajta, ez plazmán már beégett volna. -
#16327 Az ES7000 és ES8000 tipusokat lehet upgradelni evolution kittel. A régebbieket nem. -
#16326 láttam már én is beégett lcd-t, de azon nem "félórát" ment ugyan az a tartalom, hanem órákat, napokon át :) -
#16325 Ez a Samu saját Smart funkciójának a "frissítése".
Elméletileg csak a 2012-től gyártott Smart-os kompatibilisek vele.
Talán később gondolnak a régebbi Smart-osokra is.. -
#16324 A mai plazmákon már többfokozatú ISM (Image Sticking Minimization) is van.
De mellesleg nekem a laptopon is aktiválva van a képernyővédő, ami 15 perc után bekapcsol. Biztos ami biztos.
Részlet egy hivatalos szakvéleményből a Samutól:
(ez maradjon köztünk okés?)
"..mert a felhasználók részéről a beégés oka a plazma kijelzők esetében a luminofor foszforréteg megváltozott állapota. LCD kijelzők esetében az LCD cellák károsodása, ami a helytelen használatot követően változatos képtartalom mellett is látható marad.
Helytelen használatnak minősül a kijelző egészének vagy egyes tartományainak minimálisan 1-2 órán át tartó folyamatos terhelése. (pl.: állókép, 4:3 formátumú képmegjelenítés, illetve ha a csatorna embléma túl hosszú ideig van jelen.."
Magánvélemény: az, hogy plazma helyett LCD-t használsz még semmire sem garancia.. -
Rosa90 #16323 Nekünk egy Samsung LCD tévénk van, az UE-55ES8000:) Iszonyatosan jó, újra visszaszoktam a gépről a tv-re (főleg, hogy pl Facebookozni is lehet rajta;). De egy ilyen már tényleg mindent tud..:) 140 centis a képátló, de láttam hogy már két méteresnél is nagyobbat bemutattak a múlt héten Las Vegasban...meg állítólag az újak mégprofibbak, meg precízebbek, és újat sem kell venni mert van ilyen Evolution Kit...erről tud valaki valamit, hogy hogy müxik? -
#16322 otthagyom a böngészőt akár félórára is a monitoromon (azaz a tévémen). plazmán ez beégne!