21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #16401 nem magyarorszagon elek, kulonben mar irtam volna honnan rendeld.:D
60 colos amazon-rol 1650 € volt. -
Piko888 #16400 A garancia országra vonatkozik?
Te hol és mennyiért vetted?
-
SlickAdam #16399 ha minden jol megy, akkor semmi. csak van ra esely, h nem igy lesz. pl megserul szallitas kozben a tv, akkor szepen leszarnak, nem valaszolnak, ... barmi lehet. persze masnal is. de nem veletlen a sok negativ ertekeles.
na meg lehet nem is magyar piacra szant verziot arulnak. igy lehet garival problema pl... -
Piko888 #16398 Ok, de milyen hátrányom lehet, ha náluk vásárolok? -
SlickAdam #16397 csintalan bandak lehetnek, nezd csak meg az ertekeleseket!
en valami nevesebb uzletet keresnek (helyi / online). persze ugy, hogy a listan hatrebb levo arakat ne erjem el, azok mar tul magasak (300-tol felfele). -
Piko888 #16396 http://www.argep.hu/trend/SAMS/SAMSUNG-PS-51E6500.html
Szerintetek érdemes ezekben a boltokban megvenni?
Miért olyan olcsó az első pár bolt?
Valamilyen hátránya lehet az olcsóságnak?
Köszi, -
#16395 Samu lejatsza az ntfs-rol a filmet, de a pvr funkciot csak fat32-re tudja es formazza a hdd-t elotte.+ nem lehet atvinni mas eszkozre a rogzitett tartalmat. -
SlickAdam #16394 volt 2 eve egy aprocska Samu LED-unk itthon, ugy remlik az jatszotta az NTFS-t, szoval ennek is kell. de ha ki tudod probalni valamelyik uzletben, ne fogd magad vissza!
vagy kerdezz ra valami Samu topikban mas oldalon a biztonsag kedveert! de mint mondtam: Samu-nal nincs jobb media lejatszoja masnak se. -
SlickAdam #16393 szerintem eddig csak FAT32-t dugtam bele, de altalaban a Samsung TV-knek a legjobb a media lejatszoja.
nem hiszem hogy ilyen szempontbol kulonbseg lenne a Samu plazma es led kozott.
feliratot is tokeletesen jatssza sorozathoz. -
Piko888 #16392 A médialejátszó részével mennyire vagy elégedett? Kezeli az NTFS-t vagy csak a FAT32-öt. -
Piko888 #16391 Akkor meg is van a tuti vétel. Köszi a segítséget. -
SlickAdam #16390 Mo-n ugy latom ES8000-nek hivjak (46 colos 400e-tol felfele megy) -
SlickAdam #16389 atlagban (ugye a tartalom fenyerejetol fuggoen fogyaszt a plazma) az LCD/LED duplaja. en is odafigyelek nagyon az energiafogyasztasra, de a plazma pozitivumait (LED-el szemben) figyelembe veve, szerintem megeri az extra kiadast. foleg ha ugy tekintesz ra, mint csucskategorias kepminosegre. mihez tartasd vegett: mielott eldontottuk volna, hogy ez a plazma marad a nagyszobaban, volt itthon egyidejuleg egy Samsung ES8090-es is (legdragabb Samu led), ami:
- foltos
- betekintesi szoge borzalmas
- feketeje is rosszabb
- altalanos kepminosege kabe azonos (bar meg mindig a plazma jobb orrhosszal a ketto kozul)
es akkor megnezheted mennyibe kerul az ES8090... -
Piko888 #16388 Mennyivel eszik többet, mint a led? -
SlickAdam #16387 sot, nem is kerul tobbe -
SlickAdam #16386 ettol picivel tobbert van Samsung PS51E6500 plazma, ami kepminosegben lazan veri barmely az ebben az arkategoriaban kaphato LCD/LED tv-t (de csucsmodelleket is akar).
mielott valaki makogna: ez az egyetlen modell, ami TELJESEN ellenall a statikus kepelemeknek, tehat jatekra (es filmre) valszeg a legjobb kijelzo ennyiert. van itthon egy ilyen 60 colosban nagyszobaban, szoval tapasztalatbol beszelek.
ha tobbnyire extrem vilagos a szobad (mienk az, de besotetitunk kicsit, meg amugy is estefele nezzuk csak) tv-zes ideje alatt, vagy zavar, hogy magasabb a fogyasztasa, akkor keress tovabb "led" tv-t. -
Piko888 #16385 Köszi, sajnos nekem a ps3 miatt nem jó az EH6030.
Ez már ok lenne ps3 mellé?
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/ue50es6100-p80009299/?gclid=COvGu5mmqbUCFchc3godul4AJA -
#16384 EH6030 alatt ne add, ha mindenképpen Samsung-ot akarsz!
Itt egy kis összefoglaló, ajánlom nem csak neked.. -
Piko888 #16383 Sziasztok!
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/ue46eh5000-p80009197/?gclid=CPnFu_6XqbUCFUlc3godD1wAzg
Ehhez mit szóltok?
Miért ilyen olcsó?
Playstation 3-ról néznék filmeket illetve játszanék. Arra ok?
Köszi,
Piko -
#16382 Ez meglepett..
Nem gondoltam volna, hogy van különbség a sötétben mozizás és a sötétben tévézés közt :)
Mindenesetre érdekes..
Az első mondat még teljesen rendben van :)
Azzal még én is tisztában vagyok.
Persze ez nem mindenkinek egyértelmű :D
Mármint az első mondat :)
Gyerekek. Ejnye bejnye :)
Nálatok meddig tart a sértődés?
Okosabbnak hittelek benneteket.. -
#16381 Részemről is lezárva.
De tévedsz, ha azt gondolod én nem építő jellegű hsz.-t dobtam Neked.
Ha megpróbálod egyszer megérteni mit és miért írtam, Te magad is sokat tanulhatsz belőle.
Ha romboló, negatív hozzászólásként értelmezted, tévedtél.
Én lennék a legboldogabb, ha a Te szemed is felnyílna.
És hogy a témánál maradjunk:
Ha az LCD-t (LED-et) pártolod, engem nem zavar.
Legyen benne sokáig örömöd ezt kívánom.
További szép estét. -
vazul001 #16380 Részemről a fogyasztás téma lezárva, akik építő jellegű hozzászólással tiszteltek meg, azoknak köszönöm. -
#16379 Tőlem. Ha Neked fontos, figyelj rá.
Ja, autó helyett rövid távra (10 km) bicajt használok, hosszabb távra (ha tehetem) motort vagy tömegközlekedést.
Mert nekem számít, hogy spóroljak.
Aki manapság autókázik napi szinten valamint aki dohányzik és az is aki napi szinten alkoholt fogyaszt, az gazdagember.
Ergó: nem nézi min tudna spórolni.
Vagy inkább nézi szegénykém, csak nem látja :)
U.i.: nem várom el, hogy megértsd miről beszélek. -
Borg #16378 És remélem csak 22"-ost veszel, mert persze az is kevesebbet fogyaszt, mint a 40-es. -
vazul001 #16377 Nem vagyunk egyformák. Nekem számít az autóm fogyasztása, a mosógépem fogyasztása, a lakásvilágítás fogyasztása és ugyanígy számít a tévém fogyasztása is. Persze nem kizárólag ez alapján választok tévét, de mivel az átlagnál valószínűleg többet menne, számít. -
#16376 A hivatalos gyári adat szerint 152 watt a plazmám fogyasztása.
Több, mint 10 éve letettem a cigarettát.
Napi 200 forintos kiadással számoltam.
Ez 1 év alatt 73 000 forint.
Ami 10 év alatt 730 000 forint. (+/- infláció)
Ha nagyon rendes vagyok és még spóroltam is volna a cigivel,
akkor is minimum 600 000 forint a zsebemben maradt az elmúlt 10 évben.
Szerintem ez bőven fedezi akár 2 plazmatetyó 20 éves áramfogyasztását is.
Csak azért fejtettem ki, hogy lásd rossz úton indulsz el ha a fogyasztással akarsz spórolni.. -
safigi #16375 St50-es az ár per teljesítményben a legjobb. Nem hiszem, hogy a 140ezer forintot megér a vt-s. Mondjuk nekem még LCD -m van. -
#16374 Otthoni módban az 55HX850 nekem ha jól emléxem a boltban néztük 70w körül van. 55" plazma szerintem több lesz sokkal. -
#16373 Feltéve ha valaki a fogyasztás miatt választja az egyiket vagy másikat. -
vazul001 #16372 55-ben a Pana vt50 és a Sony hx850 egy árban van. -
#16371 én hiszek neked, de kifejtenéd? -
safigi #16370 Igen, de mellé oda kell rakni azt is, hogy az LCD kb 100 000 Ft-al drágább, és ha ezt a pénzt berakod kamatozni a kamatos kamattal számolt értéke bőven fedezi a többlet áram fogyasztásodat. Szóval hosszabb távon is őrzi az árelőnyét a plazma.
-
#16369 Nekem a 40HX850 46w-ot. A Somogyis wattmérő szetint. :) -
#16368 Pana. Samu egy botrány. -
vazul001 #16367 Napi 6 órával számoltam 0.15KWh többletfogyasztással és 60 forintos árammal a következő 8-10 évre, így jött ki.
-
#16366 hi,
vélemény erről a két típusról?
Samsung UE40EH6030 vagy 46"
vagy
Panasonic TX-L42E5E?
képminőségben melyik lehet jobb? néztem mindkettőt boltban egymás mellett, de nem tudnék dönteni :)
-
#16365 apám 42je is 100 körül megy, ugytudom 50"+ ok szoktak kissé elszállni (ahogyan a led előtt az lcdk is) -
Borg #16364 42G20 nálam olyan 120W körül eszik ténylegesen. -
#16363 Én évi 10k-t számoltam, ezek szerint te 15-20 éves életciklusból indulsz ki? Szvsz az csak egy szép álom :) vagy inkább :(
(Nem mondom, hogy a 10k/év egyébként kevés lenne - mert nem az.) -
vazul001 #16362 Abban képben vagyok, hogy az LCD kevesebbet eszik, csak a tényleges (kalibrálás utáni)különbség nem mindegy. Ha 0.15KWh-val számolok, akkor teljes életciklusra kb. 150-200000Ft pluszt fogyaszt a plazma, és ez már a komfortérzetemen kívül van.