LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Mai napon volt lehetõségem rákukkantani a wt50 és D5 T50-es Pana Ledekre. kifejezetten szép képe volt SD adáson, viszont nem tudtam eldönteni, hogy a Sky broadcastból jött a Zaj vagy a TV generálta ezen a felbontáson, mert habár élesebb volt a képe mint a Samsungoknak SD felbontáson valamiért egy ilyen fehéres zaj volt rajta. Az adás mûholdról jött és 1 bolttal arább nem volt ilyen. viszont más a box és nem ugyanaz volt a rendszer és a zaj mindegyik pana LED-en látszott, míg a Plazmákon nem.

A színek rendben voltak, nem a Samsung féle képernyõrõl is leugró élmény. Miután ma érkeztek nem igazán volt idõm rájuknézni (meg egyébként is B&W-t hallgatni mentem a boltba nem tévét keresni). Majd holnapután.

Viszont a design igencsak rendben van. A whathifi ki is osztott a Wt50-nek egy 5 csillagot viszont a DT50 csak 3 csillagot kapott és 400 font az árkülönbség 55 colon (WT50 2799 DT50 2399)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

rovid velemeny: tul draga. ennyit messze nem er.
pont a napokban "szidtam" egy sracot egy masik topikban miatta. meg akkor is draga, ha a "hyper-deluxe" passziv 3D-t is figyelembe vesszuk (van elonye, DE hatranya is).
ennyiert inkabb egy IDEI (2012-es) Panasonic ST50-est vennek, ami nem csak, hogy minden, a kepminoseget erinto szempontbol jobb ettol, de valszeg a piacon jelenleg kaphato tv-k 95%-nal is (beleertve a csucsmodelleket is). arkategoriajaban A LEGJOBB!
hacsak nincs valami velt/valos kivetnivalod a plazma ellen...😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

vigyori14
Üdv.
Errõl a tv rõl van valakinek véleménye/tapasztalata?:

http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/lg/42lw659s-p51738414/termek-leiras.html#properties

ne hulyeskedj mar. Panasonic G30-at kapsz 150-ert (szerencsevel). nehogymar 20e ft dontson. akkor inkabb varj meg kicsit. nekem sincs 2 honapja tv-m, mert egy jobbat akarok.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

[NST]Cifu
Ennyire alacsony árkategóriánál sok kompromisszumot kell kötnöd, én elõre szóltam. 😊

A plazmának a felbontása kisebb (csak 1024x768), persze ez ilyen képátlónál az olcsó modelleknél általános, én ezt mégsem erõltetném, az LCD viszont szintén ennyi pénzért valószínûleg úgy 2-3 generációval ezelõtti technológia...

Ha tényleg ennyire keveset szánsz csak rá, akkor nézz inkább utána a Pana TX-P42UX30 Plazma TV-nek, szvsz az jobb választás ilyen árkategóriában.

Ha világos van, ahova készülöd rakni, akkor viszont inkább LCD TV, abból az egyel nagyobb LG-42LK530-ast lehet 120e Ft körül látni egy-két helyen, vagy a Samu LE-40D550-est.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Plazmából Panasonicot. Vagy ha minden kötél szakad Samsungot, de az LG eléggé le van maradva mögöttük minden téren.
Lcapitant
Hali!
Tudnátok segíteni, melyik a jobb TV?

http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/LG_42PA4500_Plazma_Televizio-p323942.html
vagy
http://www.edigital.hu/LCD_televizio/LG_42LK450_LCD_Televizio-p240223.html

többnyire meccs lenne rajta nézve, meg film.
Digi van bevezetve, ami paraboláról jön.

melyiket ajánlanátok?

AMD Phenom II X4 965 Black Edition,Gigabyte GA-MA770T-UD3P,Kingston 2x2GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/4G ram,Sapphire 5770 1GB GDDR5 VAPOR-X Lite, Gigabyte Superb 460W Hala Madrid!

[NST]Cifu
mindegyiket lehet használni pcvel amin van csatlakozó nem? XD

Két opció is van, az egyik a VGA csati, a másik a HDMI, a DVI / HDMI videókártya kimenetrõl utóbbi nagyszerûen meghajtható.

Ha sokat használod PC-n, akkor én javaslom inkább az LCD TV-ket.

neevous
(Y)
http://theverge.com/2012/5/14/3021002/sony-panasonic-oled-tv-partnership

van, 8000 euroert.
3D szemcsit siman felveheted a sajatod ele, nem te vagy az egyetlen szemuveges a foldon.😄

ha nagyon fontos a pc hasznalat (nem csak film, hanem alkalmazasok es egyebek), akkor LCD-LED.

van 3D tv szemüveg nélküli nézéssel? mert szemüveges vagyok! XD
melyiket érdemes megvenni akár sima lcd led vagy plazma! aminek jó a képe! és keveset fogyaszt! 120 cmig és használható pcvel is! amúgy mindegyiket lehet használni pcvel amin van csatlakozó nem? XD
nincs mit! 😄
majd azert szolj, ha mar tudod hasznalni az internetet a forumon kivul is...! 😄

arty
"nezz meg egy videot"

oké.

megnéztem "egy" videot. azt reklámozta, hogy a focimeccsre milyen kurvajo a plazma. köszi még1x, neked köszönhetõen már tudom mi a plazma teknologia lényege!

Forza.

kikeresni okos... 😄
elozore:
ELEVE az enyhen besotetitett kornyezett ajanlott BARMILYEN televizio nezesehez.

arty
jah, ez a nézz meg egy videot klasszikusan egy 5 mp-es aktus lenne...

Forza.

arty
mi az a világos környezet? mi az hogy nem ajánlott?

Ez mind relativ. Én nem vagyok fényerõfetisiszta, nekem a mostani világos nappalimba is jobb lenne egy plazma a mostani lcdk helyett, egyszerûen jobban szeretem a képi világát.

Forza.

cloud.strife
Fényesebb felületû kijelzõknek egytõl-egyig szebb a képük (nem csak amiatt, de számít).

www.digimomentsvideography.com

pont ennyi erofeszitessel, mint amennyibe ez a kommented kerult, meg is talalhattad volna a keresett informaciot. azert se mutatom meg neked! 😄 😛

Mi még 200000 Ft-ért vettük adventi akció keretben. Tényleg nem olcsó, de azóta láttam sokkal drágábban is. Lehet, hogy sok mindenki úgy gondolja, (lehet, hogy jogosan is) hogy ár/érték arányban nem a legjobb vétel, de mi nagyon megszerettük, pedig eléggé eszetlenül vásároltuk. Most már utólag látom, hogy elõbb jól utána kellett volna nézni mindennek. Azóta is bújom a fórumokat, hogy biztos jó vétel volt-e? Pedig nap mint nap megállapítjuk, hogy milyen remek tévé. 😊 (Ha még se, akkor se akarjatok meggyõzni, hogy nem! 😊 )
"nem a technologián mulik"

Tényleg olvass utána, a plazma a technológiából kifolyólag soha nem volt ajánlott világos környezetbe.
arty
+1 pont a sonynak (csak sose lesz rá pénzem)

Forza.

Bocsika! Nem ezt a smileyt akartam! 😊
Nekünk Sony 40EX721-es tévénk van, az matt képernyõs, elég furcsa is takarítani. <#hamm> Hátha más gyártó is követi a példát.
arty
sokat segítettél 😉

Forza.

arty
nekem oldalt van/volt az ablak, szörnyû volt 😞 elsõsorban a mérete miatt kellett mennie, most anyósnál viszont ideális a hely: a nappalijában állandó a félhomály, ráadásul a tévé mögött van az ablak...

most egy b550-et nézek, ez nem tükrös, bár picit fényes ezis, de SOKKAL jobb. elõtte pedig R82-es samu volt, az full matt, mint egy monitor - bármikor leadnék a kontrasztból azért a felületért! sajna mamár egy tévén sem látom 😞((

Forza.

[NST]Cifu
A "tükör" bevonat a kontrasztot javította sötétben. A A6xx széria emiatt is volt jobb szerintem e téren a maga idejében. Az tény, hogy ezért a nappali (ill. világosabb) környezetben való használhatóságával fizetett. Valamit valamiért...

nezz meg egy videot a plazma technologiarol...

arty
miért nem?

Forza.

arty
32A656-os lcdm volt, tükörrel, az se bírta a fényt. nem a technologián mulik, hanem hogy odateszik-e a tükröt a kép elé vagy sem :/

Forza.

"szerinted milyen lenne délelõtt, amikor besüt a nap? igen, tükör"

A plazma mindig is sötétebb környezetbe volt való, világosba pedig az LCD.
VT szeriat kiveve egyik plazma elott sincs extra uveglap. ezek egyszeruen ilyenek. mattra nem lehet csinalni.

arty
oké, de érted a problémát 😊 kitalálják, hogy üveglapot raknak a tévére - ami ugye szar, ez nyilvánvaló. utána hogy a szarjukat ne kelljen nézned, még fizess többet...

slickadam: sötétben néztem, ablaknak háttal állt - persze hogy hibátlan volt 😊 nálam itthon ablak oldalt... szerinted milyen lenne délelõtt, amikor besüt a nap? igen, tükör 😞

Forza.

ja nem tudom feltunt-e, de az esetek tobbsegeben pont azert fizet az ember, hogy uveglapot tegyenek a tv ele.😄 lattam mar jonehany led tv-t is legfelsobb kategoriabol, amik millioszor jobbat tukrozodtek, mint egy plazma, mert valamelyik okos design guru ugy gondolta a premium tv ele uveg kell. persze jol is neznek ki, csak bevonatot nem tesznek moge barmok. vt30-nal pl jol meg volt oldva, nem tukrozodott jobban (sot), mint egy gt30.

g30 is szanalmasan draga borotvalkozotukor osszehasonlitva jobb modellekkel. ut50 es g30 kozott ilyen szempontbol valoszinuleg nincs nagy kulonbseg. es mivel neked (is) a g30 tetszett...

neevous
Ugyanúgy üveg van mindegyik elõtt, csak az U-tõl felfelé van rajtuk bevonat is.

arty
szánalmasan drága borotválkozótükör 😞 röhej, hogy azért kell többet fizess (st50) hogy ne rakjanak elé üveglapot... baromállat japánok.

Forza.

UT50 review: link
arty
tegnap végre megnézhettem haver 46"-os g30-át, eddig sajnos csak boltban láttam, meg bemutatóteremben. otthon is/sõt, méginkább domborít a tévé - egyszerûen számomra(!) annyival jobb ez a fajta kép, mint egy lcd, hogy azt elmondani nem tudom...

(fura, hogy az idei pana plazmák szinte mind 3d-sek lesznek?!)

Forza.

ahogy elnezem, 42"-os UT50 mar MOST 700 €-ert megy (kb. 200e). kesobb nagyon jo vetel lesz 160-170 korul.

csak legyen meg belole... ha lemaradsz rola, akkor erdemes lesz varnod mig az idei modellek arban lejjebb mennek es akkor egy UT50-et erdemes becelozni. az mar 3D-t is tud es hangyafasznyival marad csak le az ST50-tol (ami az idei nagy favorit).

egyebkent ha van kerdesed plazma tv-kkel kapcsolatban, tedd fel nyugodtan! tokeletes tv NINCS! ennek is megvannak a negativ tulajdonsagai, de SZERINTEM mindent merlegelve meg mindig jobbak, mint a LED "szemetek".

Örülök is és köszönöm mindenkinek az egyöntetû "szavazatát"!
PuhÍtom páromat a szobaátrendezés miatt, aztán hajrá Pana G30! 😉

cloud.strife
G30 +1
Annyiért ajándék.

inkabb orulnod kene, hogy 150 korul megkapod (ha megkapod) 2011 talan legjobb nem-3D-s tv-jet! 😊
mas markaban csak losz@rt kapnal ennyiert, meg ha 32 colosrol is van szo.
plazma nincs 42" alatt...

Annál kisebb TV-t nem is érdemes venni, akkor inkább tartsd meg a CRT-t 😊
Plazmában amúgy nem jellemzõ a 42" alatti méret.
Ránéztem az említett magasabb kategóriásokra, azt egyelõre nem engedi a családi kassza... Így függõbe marad a történet, pontosabban tovább keresgélem az igazi megoldást!
A Pana G30-ból jól látom, h. nem látok 42"-nál kisebbet? :-(

cloud.strife
Bucser észrevétele jogos, el néztem a tipusokat.
Viszont ha így van akkor nézd meg a 32HX751-es Sony-t is, az még jobb (drágább is)

Bucser
A d6100 eseten meg egyet is ertenek am az es6710 total mas teszta. Fullhd3d van rajta+ Semmi korlatozas a netes reszen. Web browser van benne USB keyboard mouse tamogatassal flash supportal.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

cloud.strife
Inkább jobb képminõség mint olcsó nagytévé.

arty
az a gond, hogy 3D esetén még jobban kijön a kicsi kijelzõ mozitlansága, ill. maga a térhatás veszik el a mérettel... mivel mindenki más, ajánlom menj el valami boltba, vagy akár hipermarketbe és gyõzõdj meg róla magad is! nézd meg, mennyire érzékeled a 3D-t akár egy 42" coloson, 3+ méterrõl!

persze a nagy kérdés, hogy "mozizni" veszed-e a tévét avagy csak hiradót nézni, esetenként 1-1 filmel ... utóbbi esetén gondolom annyira nem érdekel a hatás, de akkor talán a 3D is felesleges pénzkidobás lenne.

amit mindenképpen próbálj ki, ha a 3D mellett döntesz, az az LG passzív 3D megoldása! 1-1 szemüveg filléres, könnyü, nem kell tölteni, stb

... és igen, mindezek alternatívájaként egy kifuto Pana G30-as plazmát is próbálj ki, mert nagyon jó áron dobálják õket 😊

Forza.

Végre egy konkrétum, köszönöm szépen! ...ha más nem fölteszem a plafonra! ;-) ...meg mellé egy 5.1-et, aztán csókolom, nem foglal helyet sehol! :-)
Át kellene teljesen rendezni egyébként a szobát, no de v.mit v.miért!
Most is Panasonic van, úgyhogy jó lenne, ha az utód is az lehetne!
Köszönöm szépen! <#worship><#worship>