21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #16521 lenyeg a lenyeg: sg forumon nem kell kamuznod es valotlant allitani, nyugodtan elmondhatod az igazsagot (amivel tisztaban vagy), hisz nem valoszinu, hogy barmikor is visszakoszonne.
minden led tv-n van foltosodas. gyengebb / erosebb mertekben, tokmindegy, de van. 150-bol 3 felhosodes... vicc. -
SlickAdam #16520 st-n nincs thx mod :( -
#16519 Hiedelmekkel nem vitatkozom. A tv technoban minden szubjektiv. -
#16518 Samunal a legjobb az image retention vedelem es az upscaler minosege. (Ha nem 100%ban fullhd contentet nezel akkor hasznos biza). Viszont a panat nem kell annyit buvolni jobb kepminosegert (thx mode) es a hang is jobb kicsit plusz egyenletes a fenyerocsokkenes sotetitesnel. En spec nem szeretem a plazmak elmosottsagat es latom/zavar az egyenetlen vibralas. Izlesek es pofonok. Mindketto jo tv. -
SlickAdam #16517 bullshit. ez a vevon is mulik. "latja-e", zavarja-e, tudja-e, hogy van-e alternativa, tudja-e, hogy ez elvileg nem normalis, ...
plazmahoz: valahol olvastam ezt a frissites dolgot, ezek szerint butak voltak, akik irtak. -
#16516 Mar hogyne keszulne? Mindent frissitenek. -
#16515 Egy tv-s mintarol beszelsz en meg sajat accom szerint kb 150et adtam el tavaly csak 8000-es szeriabol. Ebbol 10 vevonek kellett cserelnem 5- nek ketszer. Felhosodes 3-nal jelentkezett.
De ez mulik szallitason is a vekony kava miatt. Neha dobozbol kiveve szar. Neha ujracsominal van problema ha nem figyelnek. Minden lehet gond. -
Piko888 #16514 Ok, mindenképpen jelentkezem. Bár elsőre tutira szerezzék be az Aqua-s srácok. Nem tudtok olyan szervizkódot amivel kijelzi hány órát ment a tv? -
SlickAdam #16513 majd meselj rola! ill. ha lenne majd egyeb kerdesed, nyugodtan tedd fel! -
Piko888 #16512 Samsung 51E6500 megrendelve, 5-7 napot írnak a beérkezésre.
Remélem sikerül szerezniük.
Köszönöm a sok segítséget és a türelmet. -
konrada #16511 Akkor vegyél neki egy LG 32CS460-ast.
Nem ledes, nem full HD-s, de ekkora méretben egyik sem hátrány, és jobb képe van, mint a samu 420-snak, 5000-nek, vagy a Sony 320-nak.
...s kijön 70 ezerből.
Nem rossz vétel az általad leírt elvárásokhoz. -
SlickAdam #16510 nana! E550-et ne vegyel! az mas liga.
ha meg mar mindenkepp kihuztad az E6500-at, akkor egyertelmuen ST50 (Bucser is megerositette: gyakorlatilag egy VT50-es kepminoseget nezve, az pedig 2012 referencia tv-je). nem kell felni tole, csak leirtam mi a helyzet altalaban a plazmakkal, nehogy zsakbamacskat vegyel. -
Piko888 #16509 A Plazma már tuti, csak most nehéz dönteni az 51E6500 után.
Kettő jöhet szóba: Panasonic P50ST50E illetve Samsung PS51E550.
Samsungnál egyértelműen jobb az okos tv tartalom, viszont gondolom minden másban a Pana jobb.
-
#16508 felhuzzák a fényerőt? :)
ha igen, akkor már kellően értelmesek ahoz, hogy ha elmagyarázod, hogy egyelőre ne tegyék, mert tönkremegy, gondolom azt is megértik... nem? -
SlickAdam #16507 egyebkent ugy tudom (Bucser?), hogy Samsung nem keszul 2013-ra uj kozepkategorias plazmakkal, csak a csucsmodellt frissiti. tehat furcsallanam, ha nem tudnal E6500-at szerezni. ne add fel! -
SlickAdam #16506 persze, hogy nincs, nem fog tonkremenni. hasznalati utmutato se emlit ilyesmit, csak a szakemberek / tapasztaltabbak ajanljak.
par egyszeru dolgot kell csak eszben tartani:
- ha nem vagytok tv kozeleben, akkor lehetoleg ne hagyjatok kint semmi fix tartalmat (mint pl DVD/BD lejatszo menu vagy PS3/X360 menu)
- ha TE hasznalod a tv-t, jatszol vagy valami, akkor figyelj oda eleinte erre az 1 oras "limit"-re. konzolok hasznalatijaban is le van irva, hogy orankent 15 perc szunetet erdemes beiktatni.:) ha ez szokassa valna, te is es a tv is jol jarna.:D gyerekekrol nem beszelve... ha belegondolsz tv musornal ez magatol jon, hisz rendszeresen erkeznek a reklamok ugye.
- kikapcsolas elott atkapcsolni mas tartalomra es jaratni 10-15 percet (felteve ha elotte jatek ment hosszabb ideig)
szerintem ezek nem olyan veszes dolgok a jo kepminosegert cserebe.
tokeletes tv NINCS! LED-nel felhoket meg kakas minoseget bamulsz, plazmanal meg a fent leirtak + a fogyasztas tobblet.
neked kell dontened. -
Piko888 #16505 én még csak-csak, de a nappaliban lesz és ott nem csak én tévézek, hanem a gyerekek is. -
#16504 miért ne járatnád be odafigyelve? -
Piko888 #16503 Húhh, nagy gáz akkor sincs, ha nem annyira odafigyelve járatom be a TV-t, igaz?
-
SlickAdam #16502 tapasztalat (es te is tudod jol), hogy nem letezik olyan LED tv (foleg az olcsobbak), amiken nem lenne valamilyen merteku felhosodes. irtam korabban ezt is: volt itthon ES8000-as Samsung, egyik legdurvabb felhosodest + hozza el menten "fenyszokes"-t produkalta, amit valaha lattam. Sony HX855 szinten foltos volt... es ezek nem olcso tv-k. kuldozgetheted vissza (itt is lehet) amig esetleg kifogsz nagy szerencsevel egy viszonylag jo peldanyt, de a vegtelensegig semelyik elado nem fogja mosolyogva nezni. -
#16501 " Idekint gari ok."
de gondolom csak ha extrém a mértéke... különben kb mindenki visszavinné :) -
SlickAdam #16500 ST50 jobb tv mint az E6500. azert nem ezt irtam elsonek, mert ez nem olyan ellenallo IR-el szemben. azaz ha nyomsz egy jatekmaratont es sokaig ugyanaz a HUD van a kepernyon, akkor ha atkapcsolsz mashova, egyszinu hatternel lathatod (felteteles modban, valoszuleg csak keresve figyelnel fel ra, vagy mert most leirom mindezt) a HUD nyomait / arnyekait nagyon halvanyan (ez nyivan tv musorra is ervenyes, foleg nagy szines logok eseten). fontos megjegyezni, hogy nem beegesrol van szo, az a lemez mar evekkel ezelott lejart. ezek az arnyekok par percen - par oran belul eltunnek (mas tartalom jaratasa utan)
mint korabban is irtam, Dark Souls-t fejeztem be nemregiben. kb. 86 oran keresztul ugyanaz a HUD volt kint, kozte csak nagyon keves tv musor ment, hogy kimossa a nyomokat. megse tortent semmi.
lenyeg a lenyeg: tobb odafigyelest igenyel egy plazma. Panasonic eseteben jatek utan en hagyom meg 10-20 percet jarni. Ill. a szakik szerint erdemes bejaratni a plazmat, azaz az elso 100 ora uzemido alatt "nem szabad" 1 oranal tovabb fix kepelemet kinthagyni rajtuk (tv musor eseten zoom-olva is nezheted ha nem olyan fontos dolgot nezel). ez szerintem nem gond, be lehet iktatni orankent par perc szunetet. igazabol ezek az ovintezkedesek hamar berogzulnek, szokassa valnak.
paranojasoknak / nem torodom emberkeknek tovabbra is LED-et erdemes valasztaniuk, azoknal nincs ilyesmi. ellenben adott osszegert SOKKAL rosszabb kepminoseget kapnak. nem beszelve a felhosodesrol, az engem az oruletbe kergetne.
vagy tovabb probalkozol E6500-al... -
#16499 Foltosodas merteke es meglete egyedi tv fuggo es biza Idekint gari ok. -
#16498 Pana teren egy vt50et kapsz a smart funkcio nelkul. Jo tv. Aran mulik. -
#16497 apámé "így" megy el 80-110 wattal... ezt még lejjebb szabályozta eu? :O -
Piko888 #16496 Srácok sajna Samsung PS51E6500-at nagyon nehéz beszerezni.
Helyette ezt néztem ki. Mit szóltok hozzá?
Cloud te menniyért tudnál ilyent szerezni?
http://panashop.hu/items/details/39495/category/303/tx-p50st50e/2_ev_garancia/panasonic_127cm-es_3d_smartviera_okos_tv/
Előre is köszi a segítséget
-
SlickAdam #16495 LG:
- passziv 3D, tehat jobb es szemkimelobb, raadasul nagyon olcso hozza a szemuveg (kapsz is tan eleve)
- viszont passziv 3D felezi a felbontast
- kepernyo betekintesi szoge jobb, mint a Samsung-e
- szinek es szurkearnyalatok jobbak, mint Samsung-nal "out of the box"
- a fekete megjelenitese inkabb szurke, koszonhetoen az IPS panel-nak
Samsung:
- aktiv 3D, szemterhelobb, draga a szemcsi, viszont nem felezi a felbontast
- feketeje es kontrasztja jobb, mint LG-nek
- szinek, szurkearnyalatok beallitas utan LG szintjen vannak (ha ertesz hozza...)
- media lejatszoja jobb, mint LG-nek
sotet jeleneteknel foltosodast mindket tv-nel megfigyelhetsz (ez minden LCD/LED-re igaz)
chooose! :) -
Tesztoszteron #16494 Samsung UE46ES6800 -
Tesztoszteron #16493 LG 47LM660S -
SlickAdam #16492 tipusszamot nem latni igy se, csak egy LG meg egy Samsung tv-t...
mindegy, en LED-hez ugyse ertek :D -
Tesztoszteron #16491 http://pcdreamshop.shp.hu/hpc/ws_galeria.php?azonosito=pcdreamshop&tkod=pcdreamshop1336129989 vagy http://pcdreamshop.shp.hu/hpc/ws_galeria.php?azonosito=pcdreamshop&tkod=pcdreamshop1330959318 -
SlickAdam #16490 ha hasznalnad az "URL beszúrása" gombot, talan tudnank is segiteni... -
Tesztoszteron #16489 Üdv mindenkinek !!! Szerintetek melyiket vegyem meg ???? Segítsetek !!!! http://pcdreamshop.shp.hu/hpc/ws_galeria.php?azonosito=pcdreamshop&tkod=pcdreamshop1336129989 Vagy ??? http://pcdreamshop.shp.hu/hpc/ws_galeria.php?azonosito=pcdreamshop&tkod=pcdreamshop1330959318 Valami hozzáértő segítsen már légyszí!!! Köszönöm !!!! -
#16488 :D:D:D:D:D
Na de arra se igaz a LOL-od!!! :D:D:D -
SlickAdam #16487 ne feledd, az meg egy regi modell, akkor meg nem voltak ervenyben az EU-s szabalyozasok. fogyasztas es fenyero is joval magasabb volt.
na meg biztos latna a mami is, de egy reflektor-led-et megjobban.:) -
#16486 apámnak van 42PV80a, ablakkal szemben, sokat megy, ráadásul ÖKO modban, ... és LÁTJA! :D
biztos azóta csökkent a fényerejük ;)))) -
SlickAdam #16485 aaa, szerintem egy idos holgy maradjon csak a led-nel. azok sokkal vilagosabbak tudnak lenni, ami inkabb zavaro, de ezesetben elony is lehet. plusz ilyen tok alap plazmakon szinte 0 szuroreteg van, azaz nappal csunyan nezne ki, meg kicsit besotetitett szobaban is ---> meg kevesebbet latna mami, pedig valoszinuleg nappal menne tobbnyire. -
#16484 Panasonic 42X50 ? 100-110e
anyu, idős, rossz a szeme, tovább romlik, csak tévézik, sportműsor ... => nagyplazma :) -
#16483 Bocs nem neztem melyik teverol volt szo:)
Csak a "Sony nem, tularazott csak jobb" altalanos kifejezesre ment a valasz:) -
#16482 Néha tényleg azt érzem hogy fingotok sincs a tévékhez (bár néhányotoknál ez tény).....