LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Kezd kicsit irritalo lenni, hogy reszedrol mas tv nem is letezik csak a panasonic plazma... Az NX720 egy igen jo kis tv. jelenleg £599-ert dobaljak az emberek utan a 40 colos darabot idekint😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Szigorúan saját vélemény, de ne rugózz túl sokat rajta. Ha tetszik a Sony KDL-40NX720, és van rá pénzed, vedd meg. Ne ess abba az általános hibába, hogy aztán hetekig bújod a teszteket, járkálsz a boltokba, ahelyett, hogy otthon élveznéd a TV-t... felesleges idõ és pénzkidobás...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Most a távról nem tudod bekapcsolni, vagy a káván lévõ gombbal se? Mivel nem éppen mai készülékrõl van szó, nem kizárt, hogy valami elfáradt az elektronikai panel körül. Általában ez javítható, de kérdés foglalkozik-e vele a szervíz.

Hogy mennyibe fáj? Erõsen függõ, volt olyan, hogy egy LG 37LF65-nek tíz rugóból kicserélték a paneljét, de ott egy másik hasonló, használt készülék panelje került be. Szvsz az a TV-re 10-15e összeghatár felett már nem nagyon éri meg rákölteni.

es a Pana miert nem volt meggyozo? tul sotet volt a reflektorfenyben vagy csak lebeszelt rola egy okos elado bacsi? 😄 LOL

ha elcsusztal, akkor tovabbra is ST50 + 2 db Samsung SSG-4100 3D-s szemcsi (darabja kb 5-6000 ft, na ennyire nagy kincs). bar gondolom errol mar letettel valamiert...

irtad, hogy tesztelted a 3D-t. nem zavart Sony-nal a crosstalk? vagy az ajcsiszemcsi elvakitott? 😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Szervusztok!

Voltam nagy boltban, s a pana kereskedésben, s a Sonyban.

Nézegettem focit, HD-t, SD minõséget, 3D-t, mindent. LG-t Sonyt, Samut, Pana-t

számomra a leginkább meggyõzõ a Sony KDL 40nx720 volt. A Sony kerben ez most 240.000 Ft... Kicsit több, mint gondoltam... Ehhez most adnak két ajándék szemüveget is! (ugye ez aktív szemüveg, így ez nagy kincs...)

Errõl a készülékrõl mi a véleményetek?

Mi a különbség az általatok ajánlott ex720 és az nx 720 között? (a beépített Wi-Fi-n kívül?)

Illetve, ha már elcsúsztam árban, akkor ezért az árért lenne jobb készülék?

Köszönöm segítségetek!
cloud.strife
Westend-be ott a Sony Center mellett a Pana boltja...... 😄 Talán nem elfogultak nagyon... 😄

www.digimomentsvideography.com

nem vagyok pesti, szoval erre nem tudok valaszolni.😞
tanacs: ne tevesszen meg a plazma tv bolti produkcioja. tul vilagos ott a kornyezet, fakonak es sotetnek tunhet a kep. termeszetesen a LED tv-k pedig dinamikus, fullra tolt beallitasokkal mennek, ami csaloka lehet. mindenesetre nezd meg magadnak alaposan mindharmat, ha tudod. ja es ne legyel olyan, mint amit Cloud irt nemreg, hogy az LG-t valasztod, mert ahhoz adnak 5-6-7 muanyag passziv szemuveget... LOL
en ebben a sorrendben mennek:

1. Panasonic

(jo nagy szunet 😄)

2. Sony

(megegy jo nagy szunet 😄)

3. LG

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Szervusztok!

Köszönöm a válaszokat.

Utánuk olvastam, s találtam egy harmadikat:

LG 42LW5590 ezt a napokban összehasonlítom az általatok ajánlottal, amik rendkívül szimpatikusak...
Panasonic ST50 42
40EX720

Hova érdemes esetleg menni nézelõdni Pesten? (Ahol értenek is hozzá...)

Üdv!
akorul lenne sztem. viszont iden a fogyasztas csokkentese helyett a megsporolt par wattot a fenyerobe fektettek. es ezt meg is tudom erositeni. valoban fenyesebbek az idei modellek, mint a tavalyi vagy azelottiek.

se kép se hang, nem kattog, egyszerûen nem kapcsol be.
sziasztok!

van egy samsung LE32R7 tv, nem tudom bekapcsolni, egyszer már elõfordult, akkor addig nyomgattam távi. hogy sikerült.
most már nem megy.

hibajelenség:
a power led nem folyamatosan világit, hanem villog.
mi lehet a baj?
esetleg házilag javítható e? ha igen mit kell hozzá vennem?
ha csak szerviz javítja, kb. mennyibe fog ez fájni?

elõre köszönöm!
zoli
Többet enne mint a 42G20? Vagy inkább az a kérdés, milyen beállításokkal.
Nekem THX-ben megy, és 125-130w között eszik.
kozben kijott egy magyar teszt is rola:
Klikk!

ja es verofenyes napsutesben nem ajanlott nezni (szerintem LED-et se, hiaba peldaloznak sokan ezzel...😊). ha egy kicsit be tudsz sotetiteni (nem kell korom sotet), maris rendben vagy. tovabba jo, ha nem a tv mogott vannak az ablakok, mert tukrozodik valamennyire.

Panasonic ST50 42"

problema: dragabb, mint a kereted. kb. 220e, de szerintem megerne osszesporolni ra a kulonbozetet. ill. elorehaladva az evben ezeknek csokken az aruk, szoval kesobb 200 korul is megkaphatod.

- kepminoseg (minden led tv-t ver, meg a legdragabbakat is. legyen szo feketerol (legmelyebb feketet produkalja barmilyen felhosodes nelkul), szinhusegrol, input lagrol, GYORS MOZGASOKROL (foci!!!!), ...)
- USB csati van. idei modell, szoval kulonbozo fajlformatumokkal is megbirkozik (persze nem garantalt, hogy minddel, de olyan tv szerintem nincs is)
- fogyasztas kb. egy hasonlo meretu LED tv duplaja, de EN ezt bevallalnam a jobb kepminosegert cserebe. kb. egy par eves LCD szintjen van. atlagban 140-150 wattra mondanam
- netet es egyeb smart dolgokat is tud
- 3D-t szinten. ez a funkcio szinten piacvezeto. ketszer ilyen draga LED-ek erhetnek csak fel hozza.

kicsit tobb torodest igenyel a plazma, mint egy LED: tobbet fogyaszt, eleinte erdemes "bejaratni" es kesobb is odafigyelni fix kepelemek nagyon hosszu megjelenitesere (par perc vagy oras un. szellemkepek elofordulhatnak, de beegni NEM tud (akar ki akarmit mond. ha megis, az hibas keszulek). cserebe megkapod a piac legjobb ar-ertek arannyal rendelkezo televiziojat. olvass csak utana!

cloud.strife
40EX720 most 199e hivatalos helyen, egyet nem tud, USB-n csak a FAT32 megy, valamint az MKV nem. Minden más igen.

Szervusztok!

Tanácsot szeretnék kérni a hozzáértõktõl.
Visszaolvastam néhány oldalt, de ti olyan készülékekrõl írtok fõleg, amik számomra nem elérhetõk, s talán nincs is szükségem rájuk.

TV készüléket szeretnék vásárolni.

Lehetõségeim, igényeim:

max. kb, 190.000 Ft
kb. 3m távról nézném
32"-42" méret férne el
LED-LCD, vagy Plazma
Full HD

igényeim fontossági sorrendben:

-képminõség
-foci is élvezhetõ legyen (100 HZ?)
-lehetõség szerint USB csati (küsõ vinyóról film)
-fogyasztás
-esetleg net, s egyéb szolgáltatások
-3D

Minden meglátást, ötletet szívesen fogadok!

Köszönöm!

Hori
Van ott felhõsödés tesztkép is.
Nincsenek csodák, maradjunk annyiban 😊
cloud.strife
Felhõsödés vajon milyen lehet egy ilyen élledes? tévében? Hova fér a "normális" ledsor?

uuuuuuu, nem tul sok az a 8mm? ...

LG 47LM765S teszt @ PH

Ott van amirõl beszéltem... a PR fotók átverések, mert a képet kihúzták a széléig, holott valójában mûködés közben van egy 8mm-es fekete keret körben. Szal az 1mm káva csak látszólagos, és csak kikapcsolt állapotban...
Bucser
Kerdes mi a nagy? Mi nem Department Store vagyunk, tehat egy sony center jellegu fuggetlen kiskert kepzelj el olyan kb 750 nm-en egyfajta termeket arulva.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

arty
wow

nagyboltban (mm, saturn) nincs annyira jó tapasztalatom, euronicsban viszont gond nélkül rátolhattam a laptopot. ti nagy bolt vagytok?

Forza.

Bucser
hozzank jonnek mac-el meg laptoppal is. Sot volt olyan aki latencyt is tesztelt a tv-n😊

Bulykin
Sziasztok!
Az Elektro Outlet-ben érdemes vásárolni? Ugye ott mindig leértékelt cuccok vannak...
Hibás csomagolás vagy 1-2 apróbb karc miatt... tapasztalat vagy véleményetek van?

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi

arty
olyan vevõ van, aki hoz laptopot és nativan hajtva akar tévét megnézni? 😄

Forza.

cloud.strife
10-bõl 4 vevõ ilyen. Ezért tarok Samut, LG-t csak a menõbb modellekbõl. A 4-bõl 3-at azért rá szoktuk beszélni a jobbra....... <#nevetes1>

Na erre a csavarra nem is figyeltem! 😊
Hát igen... 😊 Mi is valahogy így kezdtük. 😊 Az MM-ben 3D-s Samsung tv akció volt 200000 Ft négy szemüveggel. Már nem tudom melyik típus volt. Mikor megérkeztünk kiderült, hogy csak 2 db szemüveg jár hozzá, rosszul tudták, amikor telefonon érdeklõdtünk. Úgy mentünk tévét venni, hogy semmit sem tudtunk a LED tévékrõl. Mi négyen vagyunk, tehát kellett még 2 db szemüveg darabja 15000 Ft volt, és az ár egy kicsit eltántorított minket. Mi annyival voltunk tudatosabbak, mint a te vevõd, hogy nem tetszett a tévé képe, ezért nem vettük meg. Az eladó próbálta magyarázni, hogy miért nem látjuk olyan jónak a képet, de szinte semmit sem értettem belõle, nem volt háttértudásunk. Na utána ástam bele magam a tévé témába, nagyon rövid idõ alatt ennyi 3 betûs rövidítést régen tanultam. Tesztek, fórumok, stb. Azóta is próbálom mindenkinek hinteni, aki tévét készül venni, hogy nagyon nézze meg, járjon utána mit szeretne venni, mert nagyon nem mindegy. De biztos vagyok abban, hogy sokan indulnak el így, mint mi. 😞
" többször 3D-re nem használja..."

az a vicc, hogy ez tobbnyire azokra is vonatkozik, akiket valoban "erdekel" a 3D. na jo, ok 2-3 film utan felejtik el.😊

deep
Kurvajóóóó! Egyáltalán nem néz 3D tartalmat, de nem viszi a jobb tévét mert nincs hozzá szemüveg! LOL 😄DDD Az ilyen meg is érdemli amúgy...
[NST]Cifu
Hát igen, logika, jó lesz majd mutogatni a haveroknak / családnak, hogy milyen imba kis cuccot tud, és van hozzá szemüveg. Persze miután mindenkinek megmutatta a 3D demókat, többször 3D-re nem használja...

a tudatos vasarlot hallottak. koszonjuk figyelmuket! 😄

cloud.strife
Mai vevõ példa:
Én: Jónapot. Tévét keres?
Vevõ: Igen- igen, tegnap voltam, láttam ezt a Sony 40EX720-at, hoztam cseretévét (csereakció van)
Én: Tegye le addig.
Vevõ: Akkor ehhez a Sony-hoz jár 4 szemüveg? Mert a MM-ban jár az LG-hez.
Én: Sajnos ehhez nem jár szemüveg, ez egy alapból jobb tévé, jobb képminõség, jobb Smart funkciók, de szemüveg nem jár. Ellenben pont ugyanannyiba kerül.
Vevõ: Nem jár szemüveg? Jajj. Akkor Sony nem kell.
Én:Semmi baj, van jó Samsung 40D6100 4 szemüveggel. Nem olyan a képe, de jó tévé. És jár a 4db szemüveg.
V: Nézzük meg.
Én: 3D érdekli egyébként?
Vevõ: Áááá úgy sincs mûsor.
Én: Értem. Tényleg nincs értelme, meg amúgy is ki vesz 3D BD lejátszót 40e-ért meg 3D BD filmet 10e-ért (magamban kuncogok)
Vevõ: Hát én nem veszek.
Én: Mit néz többet?
Vevõ: Sportot, EB miatt cseréli a régi TV-t.
Én: Nem nézzük meg a tesztfalban a sok Hz tesztet? A gyors mozgásokhoz jól jöhet.
Vevõ: De-de, az nagyon érdekelné.
Én: (1 perc alatt Hz teszt lemez betesz, Samu egy komolyabb Sony helyére betesz. 40EX720, 40EX650, 40HX720, 40HX750 közé betéve a Samu. Gyorsan svenkelõ kamera, focipálya, gyorsan mozgatott grafika)
Én: látja a különbséget? Samu kicsit neon színû (EX720 se pörfekt, de jobb, élesebb), életlenebb a gyenge mozgásjavítótól, EX720 sokkal simábban mutatja a képet, Samu az EX650 szintjén, csak artifaktol, aurázik. HX720-750 400 Hz-érõl ne is beszéljünk.
Vevõ: Igen, látom hogy szebb a képe a Sony-nak. De nem jár hozzá a szemüveg. Viszem a Samut.
Én: csomagolom, ott a kassza.

Ennyi.

[NST]Cifu
Reklámszöveg arra, hogy finomabban tudod állítani a színek telítettségét. Igazából otthoni felhasználónak sok jelentõsége nincs, mivel egy rendes képernyõ bekalibráláshoz speciális eszközre van szükség.

deep
Biztos remekül be volt állítva a készülék😄
Mondjuk ennek out of the box olyan képe van, hogy besírok. Állítgatni még el sem kezdtem.
Hát nagyon-nagyon klasszak ezek a számítógépek, fõleg az L-szériás 3 az egyben PC. (Remélem jól írom.)
Cloud teljesen egyet értek veled a marketinggel kapcsolatban, ha nem teszed fel ezt a videót nagyon sokáig nem is tudtam volna arról, hogy ilyen szgépet is csinál a Sony. Ezek most kerülnek forgalomba, vagy már kaphatók, mert a Sony honlapján nem láttam csak a laptopokat? A marketingrõl még annyit, hogy sok fórumon olvasgattam tévé vásárlással kapcsolatban, szinte mindenki az mkv-t lejátszani tudó tévéket keresi. Értem én a Sony-t valahol, hogy õ miért nem teszi be a tévéjébe, de ha betenné, merem állítani, hogy sokkal több tévéjük fogyna. Az emberek nagy része nem mélyül el a tesztekben, elhiszi a reklámokat, és sokszor látom, hogy ha fel merül a melyik tévét vegyem kérdésben a Sony neve a Samsung vagy LG ellenében ritkán gyõz a Sony, pedig szerintem nagyon jó tévéket gyárt.
cloud.strife
Az alapvetõ Sony marketing stratégákat meg 3 lábbal rúgnám kifelé. (alapvetõen tetszik a Sony féle reklám image, de a tömegnek a parasztvakítás kell és értem én hogy kijelentették hogy õk nem állnak be a sorba, de bakker, itt van ez a 24"-os PC szemüveg nélküli 3D-vel meg csuda dolgokkal, szép is, jó is, külföldieknek nem is drága, erre hol hallok róla? Nem a "bulvár" Engadgeten, Verge.n, hanem valahol elrejtve az SGNL adásában..... :/ Ha ez kóreai cucc lenne már a hiradó is leadta volna..... LOL.....

strepsils
És mit takar a WCC (Wide Color Control - széles színszabályozás címszó?

Én egyszer játszottam ilyen óriás led szuper tv elõtt de olyan szar volt a képe hogy kontraszt nem volt és kb 256 színe volt a gt4 nek mondtam is hogy én nem adtam volna 200e et egy ilyenért pedig az nem is lg volt hanem panasonic.
cloud.strife
Apa kezdõdik:

nnna, penteken vagy szombaton lehetosegem lesz a VT5o-est is kozelebbrol szemugyre venni. otthoni kornyezetben. ugy izgulok, mintha az enyem lenne. de nem... hogy b......-a meg.😄

nismoka
Most itt ott ue26eh4500-at adnak hozzájuk ajándékba.

cloud.strife
Nem hallottam róla.

deep
AC3-as, nem DTS-es.
arty
dts hanggal is elboldogulnak már az lg-k?

felirat hogy van megoldva ilyenkor?

Forza.

Bucser
A Tabot idekint 200 fontért adják.

Es7000 és ES8000 között csak a szoftveres local dimmingben van különbség. Dupla annyi zónát használnak a 8000-ben mint a 7000-ben. De miután szoftveres a különbség a panel és a meghajtás ugyanaz, jövõre ez negálva lesz az evolution kittel, mivel az a TV ezen részét is frissíti.

mennyi egy olyan Tab kulon? jo ajanlatnak tunik.

amugy mar akartam kerdezni: mi a kulonbseg az ES7000 es ES8000-es szeria kozott? ugy latom a 7000-ben is van szinte minden mozgas/hang gagyisag. kepminoseg? vagy design es 1-2 funkcio?

Bucser
Otthon is adnak ingyen Galaxy Tab 2-õt a 7000-es és 8000-es Samsung sorozathoz?

deep
Ja, elég.
mittodte??? lehet tul jo tevet vettel, nem? ha mittodte, akkor eleg lett volna száznyócvané valami kaka.