21171
LCD - Plazma
  • SlickAdam
    raadasul LG-je van, ami a 3 meg plazmat gyarto ceg versenyeben az elokelo 3. helyet foglalja el.:D
  • SlickAdam
    nem is tudom van-e pl Panasonic-nak meg HD Ready tv-je. de ha van is, biztos legalja modell.
    ugy latszik a kepminosegrol teljesen megfeledkezett Zephyr baratunk... :S
  • Bucser

Elfogytak a szavaim a fantasztikus ervelesi kepessegeid lattan.

Szerinted mi megyunk szembe az autopalyan. Nezopont kerdese vegulis.

Mondjuk nem tudom te otthon hany darab 50 col vagy nagyobb tevet allitottal be, de en jo parat inteztem sajatkezuleg Londonban. (heti 1-2 2,5 even at)

A te ervelesed es az en gyakorlati tapasztalatom nem talalkozik.
  • Zephyr Retiring
    Érdekes nézőpont.
    Közben elmesélem az enyémet is:
    A 3D-s plazmát olyan olcsón vettem, hogy az már röhej. A polcon egymás mellett volt a két típus: kinézetre, tudásra az utolsó menüpontig megegyezett a kettő. Még az ára is ugyanaz volt. Forintra pontosan.
    Csak annyi különbség volt, hogy az egyik fullHD a másik pedig HD ready volt. Még a típusszámuk is az utolsó szám híjján ugyanaz :)
    Az egyetlen előny a kisebb felbontásban az SD tartalom megjelenítés minősége.
    Mindkettőt kipróbáltam közelről is és messzebbről is. Mivel tudtam a tetyót itthon milyen távolságból nézem legtöbbször, így 4 méterről jobban szemügyre vettem. Az Avatar ment rajta fullHD 2D-ben. Én biza olyan távolságból egy szemernyi különbséget sem tapasztaltam.
    Maradt tehát az SD tartalom előnye.
    Van idehaza vagy 6 vhs-em. Hátha egyszer még nosztalgiázni lenne kedvem..

A döntést ez esetben magam hoztam.
    És nem is bántam meg.
    Ha 2 centiről szeretnék tévézni valszeg a fullHD-t választom annó.

Ne értsetek félre: a fullHD jó.
    De hogy én valóban tapasztalhassam a különbséget a mostani nézési helyemről minimum egy 60' vagy nagyobb fullHD-s megjelenítő kellene :)

Apropó számadatok:
    Nem nagy kunszt kikövetkeztetni.
    A legelterjedtebb helység ahová egy ekkora méret elfér kényelmesen, az egy 4 - 5 m átmérőjű tér. A legtöbben aki vesz ilyen helyre is teszi. És egészen biztos, hogy akkor már nem fogja 2,1 méterről nézni :D

Az igazság pont a fordítottja: annak beismerése, hogy tök feleslegesen vettetek egy fullHD tetyót, mikor egy hd ready is bőven elég lett volna, elég fájó lehet.
    Hát...talán legközelebb ti is okosabban döntötök majd...
  • Bucser
    Erre en is gondoltam.
  • Bucser
    Tudom.... Sajnos tul sok idom van 2 munka kozott:)
  • SlickAdam
    gorcsosen kuzd ellenunk, meg akarja gyozni magat, hogy az o tv-je megfelelo, nincs miert sajnalkoznia, hogy nem full hd-t vett. megertem en, egy hd ready tv is sok penzbe kerul, s az o helyzeteben lehet, hogy tenyleg elegendo, mert 5 meterrol nezi. levetiteni ezt mindenkire, holott fingja nincs, na az mar mas teszta.:)
  • SlickAdam
    iment tanacsoltad, hogy ne figyeljunk ra... hulyesegeket beszel, raadasul mi vagyunk az idiotak szerinte. bar koszonom neki az elmenyt, mert most ugy erzem visszaroppentem gyermekkoromba, azon belul az ovodaba. memory lane :D
  • Bucser
    Gondolom hatalmas mintaval dolgozol a mostani bizonyitasod soran is. Ocsed es te mi? Vagy ez is csak egy a hatsodbol elohuzott szam volt ami az eloiteledet tamasztja ala es jol hangzik.
  • Bucser
    AAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Az informacioveszteseg miatt lesz kevesebb reszlet a kepen! Informaciotartalom=reszletgazdagsag ebben a temakorben...

Mit olyan nehez ezen felfogni???
  • Zephyr Retiring
    Ne sértődj meg, de ezer emberből jó ha 1 tesz így :)
  • Zephyr Retiring
    Ne keverd az információ veszteséget a részletgazdagsággal!
    Az két különböző dolog.
  • SlickAdam
    en az 50 colos plazmat 2,1 meterrol nezem. szerintem meg van ertelme igyis a full hd-nak, habar az a 0,1 meter komoly tavolsag, erosen fokuszalnom kell :D
  • Zephyr Retiring
    Utolsó válaszom :
    Akkor nézd makróval 2 centiről a fullHD-t :D
  • SlickAdam
    * az informacio veszteseg
  • SlickAdam
    nala informacio az veszteseg azt jelenti, ha a szinesz bal konyoke kilog a kepernyobol... hogy egy dzsungel felvetel szuper eles hyper reszletes-e vagy mosottabb, tok lenyegtelen...
  • Bucser
    "Bár továbbra is úgy gondolom, hogy minden négyzetcentiméternyi fullHD-n látható tartalom ugyanúgy veszteségmentesen megtekinthető a HD ready tetyókon is."

DE baszdki az elobb bizonyitottuk a checkerboard abraval, hogy ez nem igy van!!!!
  • Bucser
    Na azt hiszem innentol jo tanacs mindenkinek: Ne vegyek figyelembe hogy irsz, mert ossze vissza hadovalsz.

• Zephyr Retiring
    Rendben. Figyelmetlen voltam.
    Bár továbbra is úgy gondolom, hogy minden négyzetcentiméternyi fullHD-n látható tartalom ugyanúgy veszteségmentesen megtekinthető a HD ready tetyókon is.
    Részleteken vitatkozunk csupán.
    Ha fullHD-ben a képernyő jobb szélén látom a főhős karóráját akkor HD readyn is fogom.
    És ha mindkettőt 3 - 4 méterről nézem (ahogy a tévén mozizók majd 90%-a) akkor az égvilágon semmilyen különbség nincs.
    Hacsak nem Sasszem törzsfőnök vagyok a sugu törzsből :D
  • Zephyr Retiring
    Nem. Én azt állítom, hogy 50' alatt, fullHD-t nézni 2 métertől távolabban értelmetlen.
    Erre gondoltam, bár lehet hogy pontatlanul fogalmaztam.
  • SlickAdam
    slickadam #16679
    "1366x768-as felbontasu tv-n TE meg tudod jeleniteni egy Full HD film mind az 1920x1080 pontjat..."

Zephyr #16681
    "Erre most milyen választ vársz?
    Bármit is felelek, meg vannak a saját válaszaid. Tévednék?
    De csak a rend kedvéért:
    Első két bekezdésed: igen."

• Tibi7
    értem. De a 3D-t felejtsük is el. Számomra nem túl fontos. De te mégis mire gondolsz akkor? Azt kifelejtettem hogy plazmát sem szeretnék, és fogyasztás is legyen kb 70-80 watt alatt.
  • arty
    a tévéd belenagyit az SD tartalomba, ezért nem látszanak a szélek - ennyi

"Annyit mondtam, hogy a HD ready is képes a fullHD plusz részleteit is visszaadni."

képes _VALAMENNYIT_ visszaadni a fullhd plusz részleteiből. nem az összes plusz részletet!

te még azt is állítottad, hogy nincs értelme a fullhdnak, ami nem igaz - erről beszéltünk folyamatosan.
  • Zephyr Retiring
    Szerintem Te most csak játszod a hülyét :)
    Nem tudom jobban elmagyarázni:
    Ha 720p-t felkonvertálsz 1080i vagy 1080p-re, a tévé szélén könyöklő manus még ugyanott marad!
    Viszont nálam mivel NEM felkonvertálásról, hanem valódi 1080i felbontásról beszélünk (digitális kábeltévé esetén) ott már az eddig nem látható manus könyöke is látszik...vagy asztal sarka is láthatóvá válik...vagy a virág közepe helyett már a szirmait is láthatom!

Ez nem csak jobb képminőségre, hanem többletinformációra is utal!!

Ettől érthetőbben sajnos nem tudok már én sem fogalmazni :)
    De tudod mit? Sima dvd-t játssz le 720p-ben, figyeld meg a kép széleit majd játszd le ugyanazt felkonvertált 1080p-be (vagy 1080i-be). Nem lesz változás a széleken, mert nincs plusz tartalom a nagyobb felbontás miatt.
    A belinkelt képeken (az érthetőség miatt átfogalmazom) 1080i esetén a kép szélein durván 10 cm-es többletkép látható a sima HD-hez képest!

Nem az a kérdés, hogy PIXELPONTOSAN ugyanúgy jelenik e meg a kép a HD readyn. Ezt sosem állítottam. Vissza lehet olvasni!
    Annyit mondtam, hogy a HD ready is képes a fullHD plusz részleteit is visszaadni.
    A pixelpontosság egyébként is értelmét veszti nagyobb nézési távolságból.

Apropó mindenki másnak is:
    A trollkodás nem ez amit én teszek, hanem az, mikor a témától (lcd-plazma) eltérve mások nézőpontját kritizálja vagy fikázza valaki! Bocs.
  • arty
    onnan szerintem a 32" már kicsi 3D-zni, marad a 37" ...

(bár én inkább néznék nagyobbat, esetleg nem ledest - jobb és nagyobb képet kapnál az 37"-es ledes áráért)
  • cloud.strife
    Úristen mi megy itt?
  • r4pt0r
    Jobb minőség leskálázása > szar minőség felskálázása.
  • arty
    én megírtam, de átsiklottad...

digital = 720x576
    hdadás = 1920x540

nagyobb felbontás -> jobb
  • Tibi7
    kb 2-3 méterről
  • Zephyr Retiring
    A MÁSODIK FELÉRE IS VÁLASZOLJ MÁR NAGYOKOS!!!!!

MONDD KI VÉGRE HOGY FINGOM SINCS RÓLA B+

Na elég volt belőletek mára.
  • SlickAdam
    "Oks. A plazmám csak HD ready. Ezt eddig is tudtam."

es letudja ennyivel... azt a pofatlan rohadt k##va eget!
  • Zephyr Retiring
    Gyakorlatilag kb. 10 centivel szélesebb képet kapok fel és le irányban is.
    Miért?
  • Zephyr Retiring
    Oks. A plazmám csak HD ready. Ezt eddig is tudtam.
    De mi a magyarázata az 1080i-s megjelenítésnél a többlet információnak
    a sima digital adáshoz képest?
    Erre még nem kaptam senkitől sem választ..
  • SlickAdam
    * egyenletes SZURKE
  • SlickAdam
    na meg erre valaszolok...

1. es 3. kepet nem ertem.
    2. kep - bar nem makro foto - tokeletes peldaja annak, hogy a televiziod nem tudja megjeleniteni a full hd / 1080p-s tartalmat (1920x1080 keppont). ezert nem egyenletes fekete. leskalazza a magasabb felbontast, igy hulye figurak jelennek meg. tehat ha ez most egy 1080p-s blu-ray film lenne, akkor jelentos informaciovesztest tapasztalnank. vagyis: feleslegesen farasztottad magadat es minket is. bar mi tudtuk mi lesz a vege...
  • Bucser
    Csak bizonyitottad, hogy a tv-d nem kepes a fizikai limitacioin felulkerekedni ami. (amire itt rajtad kivul mindenki szamitott) ergo informaciot vesztettel a HD ready tvn a FULLHD-hez kepest mert a leskalazas kozben random tuntek el es olvadtak ossze sorok es oszlopok.
  • Zephyr Retiring
    553425117
    567847362
    85756464

Ilyenek lettek. Talán vmit rosszul csináltam
  • SlickAdam
    sokaig toltodnek a mindent eldonto kepek...
  • arty
    milyen messziről néznéd?
  • arty
    ha fullhdben nézed vagy ránagyitva, látod, hogy egy sakktábla

fullhd monitoron legalábbis teljes képernyőn perfekt sakktáblát kell látnod

hdready tévén nem lesz sakktávla, csak egy nagy összevisszaság. pontosan ez történik a fullhd mozgóképek képkockáival is: hdreadyn elmosódnak kissé....