LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Hogy mennyibe fáj? Erõsen függõ, volt olyan, hogy egy LG 37LF65-nek tíz rugóból kicserélték a paneljét, de ott egy másik hasonló, használt készülék panelje került be. Szvsz az a TV-re 10-15e összeghatár felett már nem nagyon éri meg rákölteni.
ha elcsusztal, akkor tovabbra is ST50 + 2 db Samsung SSG-4100 3D-s szemcsi (darabja kb 5-6000 ft, na ennyire nagy kincs). bar gondolom errol mar letettel valamiert...
irtad, hogy tesztelted a 3D-t. nem zavart Sony-nal a crosstalk? vagy az ajcsiszemcsi elvakitott? 😄
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Voltam nagy boltban, s a pana kereskedésben, s a Sonyban.
Nézegettem focit, HD-t, SD minõséget, 3D-t, mindent. LG-t Sonyt, Samut, Pana-t
számomra a leginkább meggyõzõ a Sony KDL 40nx720 volt. A Sony kerben ez most 240.000 Ft... Kicsit több, mint gondoltam... Ehhez most adnak két ajándék szemüveget is! (ugye ez aktív szemüveg, így ez nagy kincs...)
Errõl a készülékrõl mi a véleményetek?
Mi a különbség az általatok ajánlott ex720 és az nx 720 között? (a beépített Wi-Fi-n kívül?)
Illetve, ha már elcsúsztam árban, akkor ezért az árért lenne jobb készülék?
Köszönöm segítségetek!
www.digimomentsvideography.com
tanacs: ne tevesszen meg a plazma tv bolti produkcioja. tul vilagos ott a kornyezet, fakonak es sotetnek tunhet a kep. termeszetesen a LED tv-k pedig dinamikus, fullra tolt beallitasokkal mennek, ami csaloka lehet. mindenesetre nezd meg magadnak alaposan mindharmat, ha tudod. ja es ne legyel olyan, mint amit Cloud irt nemreg, hogy az LG-t valasztod, mert ahhoz adnak 5-6-7 muanyag passziv szemuveget... LOL
en ebben a sorrendben mennek:
1. Panasonic
(jo nagy szunet 😄)
2. Sony
(megegy jo nagy szunet 😄)
3. LG
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Köszönöm a válaszokat.
Utánuk olvastam, s találtam egy harmadikat:
LG 42LW5590 ezt a napokban összehasonlítom az általatok ajánlottal, amik rendkívül szimpatikusak...
Panasonic ST50 42
40EX720
Hova érdemes esetleg menni nézelõdni Pesten? (Ahol értenek is hozzá...)
Üdv!
van egy samsung LE32R7 tv, nem tudom bekapcsolni, egyszer már elõfordult, akkor addig nyomgattam távi. hogy sikerült.
most már nem megy.
hibajelenség:
a power led nem folyamatosan világit, hanem villog.
mi lehet a baj?
esetleg házilag javítható e? ha igen mit kell hozzá vennem?
ha csak szerviz javítja, kb. mennyibe fog ez fájni?
elõre köszönöm!
zoli
Nekem THX-ben megy, és 125-130w között eszik.
Klikk!
problema: dragabb, mint a kereted. kb. 220e, de szerintem megerne osszesporolni ra a kulonbozetet. ill. elorehaladva az evben ezeknek csokken az aruk, szoval kesobb 200 korul is megkaphatod.
- kepminoseg (minden led tv-t ver, meg a legdragabbakat is. legyen szo feketerol (legmelyebb feketet produkalja barmilyen felhosodes nelkul), szinhusegrol, input lagrol, GYORS MOZGASOKROL (foci!!!!), ...)
- USB csati van. idei modell, szoval kulonbozo fajlformatumokkal is megbirkozik (persze nem garantalt, hogy minddel, de olyan tv szerintem nincs is)
- fogyasztas kb. egy hasonlo meretu LED tv duplaja, de EN ezt bevallalnam a jobb kepminosegert cserebe. kb. egy par eves LCD szintjen van. atlagban 140-150 wattra mondanam
- netet es egyeb smart dolgokat is tud
- 3D-t szinten. ez a funkcio szinten piacvezeto. ketszer ilyen draga LED-ek erhetnek csak fel hozza.
kicsit tobb torodest igenyel a plazma, mint egy LED: tobbet fogyaszt, eleinte erdemes "bejaratni" es kesobb is odafigyelni fix kepelemek nagyon hosszu megjelenitesere (par perc vagy oras un. szellemkepek elofordulhatnak, de beegni NEM tud (akar ki akarmit mond. ha megis, az hibas keszulek). cserebe megkapod a piac legjobb ar-ertek arannyal rendelkezo televiziojat. olvass csak utana!
Tanácsot szeretnék kérni a hozzáértõktõl.
Visszaolvastam néhány oldalt, de ti olyan készülékekrõl írtok fõleg, amik számomra nem elérhetõk, s talán nincs is szükségem rájuk.
TV készüléket szeretnék vásárolni.
Lehetõségeim, igényeim:
max. kb, 190.000 Ft
kb. 3m távról nézném
32"-42" méret férne el
LED-LCD, vagy Plazma
Full HD
igényeim fontossági sorrendben:
-képminõség
-foci is élvezhetõ legyen (100 HZ?)
-lehetõség szerint USB csati (küsõ vinyóról film)
-fogyasztás
-esetleg net, s egyéb szolgáltatások
-3D
Minden meglátást, ötletet szívesen fogadok!
Köszönöm!
Hori
Nincsenek csodák, maradjunk annyiban 😊
Ott van amirõl beszéltem... a PR fotók átverések, mert a képet kihúzták a széléig, holott valójában mûködés közben van egy 8mm-es fekete keret körben. Szal az 1mm káva csak látszólagos, és csak kikapcsolt állapotban...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
nagyboltban (mm, saturn) nincs annyira jó tapasztalatom, euronicsban viszont gond nélkül rátolhattam a laptopot. ti nagy bolt vagytok?
Forza.
Az Elektro Outlet-ben érdemes vásárolni? Ugye ott mindig leértékelt cuccok vannak...
Hibás csomagolás vagy 1-2 apróbb karc miatt... tapasztalat vagy véleményetek van?
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
az a vicc, hogy ez tobbnyire azokra is vonatkozik, akiket valoban "erdekel" a 3D. na jo, ok 2-3 film utan felejtik el.😊
Én: Jónapot. Tévét keres?
Vevõ: Igen- igen, tegnap voltam, láttam ezt a Sony 40EX720-at, hoztam cseretévét (csereakció van)
Én: Tegye le addig.
Vevõ: Akkor ehhez a Sony-hoz jár 4 szemüveg? Mert a MM-ban jár az LG-hez.
Én: Sajnos ehhez nem jár szemüveg, ez egy alapból jobb tévé, jobb képminõség, jobb Smart funkciók, de szemüveg nem jár. Ellenben pont ugyanannyiba kerül.
Vevõ: Nem jár szemüveg? Jajj. Akkor Sony nem kell.
Én:Semmi baj, van jó Samsung 40D6100 4 szemüveggel. Nem olyan a képe, de jó tévé. És jár a 4db szemüveg.
V: Nézzük meg.
Én: 3D érdekli egyébként?
Vevõ: Áááá úgy sincs mûsor.
Én: Értem. Tényleg nincs értelme, meg amúgy is ki vesz 3D BD lejátszót 40e-ért meg 3D BD filmet 10e-ért (magamban kuncogok)
Vevõ: Hát én nem veszek.
Én: Mit néz többet?
Vevõ: Sportot, EB miatt cseréli a régi TV-t.
Én: Nem nézzük meg a tesztfalban a sok Hz tesztet? A gyors mozgásokhoz jól jöhet.
Vevõ: De-de, az nagyon érdekelné.
Én: (1 perc alatt Hz teszt lemez betesz, Samu egy komolyabb Sony helyére betesz. 40EX720, 40EX650, 40HX720, 40HX750 közé betéve a Samu. Gyorsan svenkelõ kamera, focipálya, gyorsan mozgatott grafika)
Én: látja a különbséget? Samu kicsit neon színû (EX720 se pörfekt, de jobb, élesebb), életlenebb a gyenge mozgásjavítótól, EX720 sokkal simábban mutatja a képet, Samu az EX650 szintjén, csak artifaktol, aurázik. HX720-750 400 Hz-érõl ne is beszéljünk.
Vevõ: Igen, látom hogy szebb a képe a Sony-nak. De nem jár hozzá a szemüveg. Viszem a Samut.
Én: csomagolom, ott a kassza.
Ennyi.
Mondjuk ennek out of the box olyan képe van, hogy besírok. Állítgatni még el sem kezdtem.
Cloud teljesen egyet értek veled a marketinggel kapcsolatban, ha nem teszed fel ezt a videót nagyon sokáig nem is tudtam volna arról, hogy ilyen szgépet is csinál a Sony. Ezek most kerülnek forgalomba, vagy már kaphatók, mert a Sony honlapján nem láttam csak a laptopokat? A marketingrõl még annyit, hogy sok fórumon olvasgattam tévé vásárlással kapcsolatban, szinte mindenki az mkv-t lejátszani tudó tévéket keresi. Értem én a Sony-t valahol, hogy õ miért nem teszi be a tévéjébe, de ha betenné, merem állítani, hogy sokkal több tévéjük fogyna. Az emberek nagy része nem mélyül el a tesztekben, elhiszi a reklámokat, és sokszor látom, hogy ha fel merül a melyik tévét vegyem kérdésben a Sony neve a Samsung vagy LG ellenében ritkán gyõz a Sony, pedig szerintem nagyon jó tévéket gyárt.
Én egyszer játszottam ilyen óriás led szuper tv elõtt de olyan szar volt a képe hogy kontraszt nem volt és kb 256 színe volt a gt4 nek mondtam is hogy én nem adtam volna 200e et egy ilyenért pedig az nem is lg volt hanem panasonic.
Es7000 és ES8000 között csak a szoftveres local dimmingben van különbség. Dupla annyi zónát használnak a 8000-ben mint a 7000-ben. De miután szoftveres a különbség a panel és a meghajtás ugyanaz, jövõre ez negálva lesz az evolution kittel, mivel az a TV ezen részét is frissíti.
amugy mar akartam kerdezni: mi a kulonbseg az ES7000 es ES8000-es szeria kozott? ugy latom a 7000-ben is van szinte minden mozgas/hang gagyisag. kepminoseg? vagy design es 1-2 funkcio?