21171
LCD - Plazma
  • Musachy
    Én inkompetens vagyok a témában a "tetyóimmal" együtt. Csak azért szóltam bele, mert láttam, hogy itt (is) boldogítod ezeket a jóravaló embereket. Még a végén õket is összezavarod.
  • SlickAdam
    2 modellrol beszeltunk mostanaban eleg sokat, azokat.:)
  • cloud.strife
    En ignoralom a lentieket, mondjatok meg nekem milyen plazmat rakjak ki a boltba? Csucsmodell nem kell, olyat mondjatok ami jo is es el lehet adni...... :)
  • Zephyr Retiring
    Megfontolandó tanácsok :)
    Ugyan maga a cikk lassan már 3 éves,
    azért érdemes átfutni...
  • arty
    a fogyasztási elvárásaid a LED háttérvilágításos LCD TV-kre szorítják a lehetőségeket, a 130 ezres ár pedig az edge ledes VAGY kisebb tévékre :)

mivel jó szívvel nem tudnék 40-42" alatt tévét ajánlani, így inkább nem is teszem :) (a tévézős tévénk otthon 32", ezért tudom, hogy a gyakorlatban nagyon kicsi!)
  • Zephyr Retiring
    Te ismersz már egy ideje..
    Kicsit bántja a szemem, mikor "mindenkihülyecsakéntudomatutit" van.
    Amúgy jó gyerekek ezek :)
    Néha egészen okosakat is mondanak :D
    Képzeld: sikerült itt is elhitetnem, hogy bolhafingnyit sem konyítok a tetyókhoz :P

De hogy a témánál maradjunk: később elmesélhetnéd, hogy Neked milyen tetyó vált be..
  • Musachy
    A jól bevált mondás! Hát itt is garázdálkodsz Zeff? Ahová te beteszed a mankód, ott kavics kavicson nem marad!
  • Zephyr Retiring
    A hülyék okoskodnak.
    Az okosok meg hülyéskednek ;)
  • SlickAdam
    jo olvasni, hogy sokat javitottak a fenyero eloszlason. bar ovatosan megjegyzik, hogy meg mindig nem tokeletes.:)
  • Bucser
    Csak szolok azoknak akiket erdekel, hogy kint van az ue55f8000 ledlcd review az avforums.com-on. Roviden: Highly recommended.
  • Bucser
    Hat az elozo ket oldalon fenyesen bizonyitottad, hogy a sajat tevedet illetoen sem vagy kepben nemhogy az alapvető technologiarol es fogalmakrol.

Ugyhogy a fellengzos "ennyit tudtok" dumat kerlek mellozd, mert te kb 1%-at sem annak amit mi.
  • Zephyr Retiring
    Ennyit tudtok.
    Nagyképűen, lenézően és tudatlanul társalogtok dolgokról,
    amikről valójában fingotok sincs.

De vigasztaljon a tudat benneteket, hogy nekem is vannak hibáim.
    Csak én be is ismerem.
    Kellemes hétvégét
  • SlickAdam
    na en meguntam. 2 nap ovoda eleg volt. nem artana ha lassan lepnel...
  • Zephyr Retiring
    Akkor biztosan ők is rosszul tudják
  • Zephyr Retiring
    Ezt mióta Te döntöd el?
    Amúgy a hivatalos honlap szerint a 3D XD Engine viszont oksa
  • Zephyr Retiring
    " Kép és hang 24p nélkül

A forgalomban lévő BD lejátszók még ma sem feltétlen támogatják a 24p-t, így a képet 50 vagy 60 Hz-es képfrissítésre átalakítva adják ki. Ehhez a fent vázolt módok valamelyikét használják: 50 Hz-es frissítésnél felgyorsítják a filmet és megkettőzik a képkockákat, 60 Hz-es frissítésnél pedig 3:2 pulldown módszert alkalmaznak. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, egyes lejátszók – igaz, ez főleg a régebbiekre értendő – nem is progresszív, hanem váltottsoros végeredményt produkálnak.

Egy 50/60 Hz-es LCD vagy plazmatévé – még akkor is, ha támogatja a 24p-t – ebben az esetben csupán passzív megjelenítőként szolgál. A kép minősége és a szaggatás „erőssége” elsősorban attól függ, hogy a lejátszó elektronikája mennyire kifinomult algoritmust használ a konverzióhoz. 100/120 Hz-es tévé esetén már az is fontos, hogy a tévé hogyan alakítja át a képet. Egy jó minőségű algoritmus szinte teljesen eltűntetheti a rángatózást – de az eredmény továbbra sem lesz tökéletes!"
  • SlickAdam
    ennek a tv-nek nincs THX minositese...
    ja hogy a troger magyar webbolt odairta? :D LOAL
  • Zephyr Retiring
    Bocs
    Javítva.
  • Zephyr Retiring
    specifikáció :)
  • r4pt0r
    Nah most már tudjuk mi a helyzet. Lépjünk tovább. :D
  • SlickAdam
    ...
  • Zephyr Retiring
    blu-ray 24p true cinema
  • Zephyr Retiring
    specifikáció
  • Bucser
    Atya Gatya.... Teged honnan szalajtottak a Media Marktbol? Merthogy tv-hez nem ertessz az hetszentseg....
  • Bucser
    Ha egy blu-ray lejatszo nem tudja a 24P-t akkor mit ad át a tévének? (specifikacio ide vagy oda) Merthogy magasabb jelszamot a lemezrol nem fogsz kinyerni.
  • SlickAdam
    ird le a tv-d tipusszamat te szerencsetlen! hol van neked THX3D-s HD Ready tv-d?
    most komolyan... fejben minden rendben van?
  • rapa
    Hú, az utolsó 4 oldal tömény volt, sírtam, nevettem, katarzis, minden volt.
    Hajrá Zephyr Retiring, szurkolok neked
  • Zephyr Retiring
    Az a gond, hogy mindent rögtön lenéztek.
    Ahelyett, hogy jobban szemügyre vennétek.
    Nem minden sz@rcsi, ami nem fullHD.

A kategóriákat is helytelenül használjátok.
    Helyesen:
    Alsó kategória: HD ready, DVB-T Mpeg2.
    Középkategória: HD ready, HD ready 1080p, DVB-T Mpeg4, USB/mp3/mp4/divxHD/mkv.
    Felsőkategória: u.a. mint közép, wifi, smart és lehetőleg ledes lcd.
    valamint 3D. (és javasolt egy THX 3D minősítés is) :P

Bár mindez már lassan a múlt..hiszen jön a 4K és mindent megváltoztat..
  • Zephyr Retiring
    Az én tévémen nem volt rajta. Csak a specifikációkból tudtam meg vásárlás után :)
    Szép képe volt, megvettem ennyi.
  • r4pt0r
    Ha a tesztek megerősítik akkor már nem a logó miatt ad rá pénzt az ember hanem a teszt miatt, viszont tökéletes az átlag vásárló megvezetésére. Hisz fel lehet ragasztai a tvre. :D
  • SlickAdam
    logo szart sem er, teny. ellenben ha tesztek megerositik, h tenyleg szinhelyes a kepe, akkor megis.
    sajnos Zephyr baratunk megint ossze-vissza makog, mert az biztos, h nem PX950-ese van.:) hogy mi, valszeg sose tudjuk meg.:D
  • Zephyr Retiring
    THX-et igen. THX 3D-t már ritkábban.
    Mellesleg az LG-nek ilyesmiért felesleges is fizetnie :P
  • r4pt0r
    Hát a THX minősítésre én egy 100ast sem fizetnék. A legtöbbet pénzért megkapják.
  • SlickAdam
    nos, utanajartam: PX950, ez kapta meg elsokent. es ez full hd-s tv... boltbol pedig ketlem h ket fillerbe kerulne...:D
    (ja es vannak THX-en kivul egyeb szempontok is, bar fontos ez is, szep teljesitmeny...)
  • Zephyr Retiring
    A legjobb helyen vagy :D
    A totyik tele tapasztalt szakemberekkel :D
    Csak drágát, fullHD-t vegyél :)
    Minden más kuka..
  • SlickAdam
    "világon elsőként a THX 3D tanúsítványt"
    linket kerunk!

ill. tv-d tipusszamat!
  • Zephyr Retiring
    Úgy voltam vele, ha már úgy is van egy 24p képes fullHD-s bluray lejátszóm, akkor egy hdmivel miért ne köthetném össze az 1080p-t fogadni képes 24p kompatibilis plazmámmal?

Apropó ha már kitértem rá..
    Valamelyikőtök megjegyezte, hogy minden bluray tudja a 24p-t.
    Ez sem igaz. Csak az tudja, amelyiknek a specifikációiban szerepel!
    Nem is beszélve a tévéről, aminek szintén tudni kell fogadni is ezt a 24 Hz-es jelet.
    Ez pedig ugyebár nálam nem lehet gond.
    Már csak a THX 3D tanúsított plazma kijelzőm miatt sem :)
    Bár egy kicsit sajnálom azt a 3. helyet...
    Tényleg: ha az LG csak a 3. akkor miért ő kapta meg a világon elsőként a THX 3D tanúsítványt? :D
  • masoma
    valaki tud ajánlani egy megbízható 26 colos hd tv-t? melyik márka éri meg a legjobban? hol érdemes vennem?
  • Bucser
    "Legyen akár HD tartalom, akár fullHD 3D."

A HD ready tv-den nézel fullHD 3D tartalmat?
  • Zephyr Retiring
    A képminőség kicsit olyan, mint a hangminőség kérdése: van aki orrba szájba empéjtrét hallgat.
    Ha neki jó tegye.
    Nekem van egy rakat audio cd-m, még több bakelitom és jópár dvd audió lemezem is. Én ezeket hallgatom szívesen.
    Tévét meg cirka 4 méterről nézek és teljesen elégedett vagyok vele.
    Legyen akár HD tartalom, akár fullHD 3D.