21171
LCD - Plazma
  • Tibi7
    Sony-val egy bajom van. Kevesebb videó formátumot fogad el (pl mkv-t nem), és külső winyót sem kezel. Samsung csábító, de ha egy hasonló LG mellé teszem, már nem olyan szép a képe. Nekem legalábbis.
  • SlickAdam
    volt Sony-nak tavaly egy sima LCD tv-je (ha nem zavar h nem 2 centi vastag, mint a trendi tv-k...), az egesz jo ertekeleseket kapott. Cloud! melyik volt az, tan beszeltunk is rola?
  • Tibi7
    Most meg azt olvasom, hogy az edge Led nem ad olyan szép képet, mint a dinamikus rgb led. Most akkor melyik jobb?
  • SlickAdam
    kerlek ertsd jol:
    ebben a kategoriaban gyakorlatilag mindegy. en legalabbis nem bajlodnek sokat a valasztassal, max apro kulonbsegeket talalsz csak. EN Sony-t celoznek be eloszor, utana Samsung, ... es itt meg is all a dolog. ha Sony-t nem is talalsz 130-ert, Samu-t mindenkepp fogsz.
  • Tibi7
    Akkor legalább mi az amire figyeljek a kiválasztásnál?
  • SlickAdam
    LED-es hattermegvilagitasos tv nincs, vagyis van... de az mas teszta.:)
    LCD-LED-es oldalmegvilagitasuak vannak, vagy klasszikus LCD-k (ezek nyilvan vastagabbak)
    manapsag egy 55"-os "LED" is megall 100 Watt korul.

sajnos ajanlani en se tudok. ne haragudj.:(
  • Tibi7
    Ácsi!
    Azt nem mondtam, hogy nekem 40 alatti kell, felőlem aztán 50-es is lehet, csak férjen bele a 130-ba :D
    Másrészt. Én úgy tudom, van kétféle háttérvilágítás az LCD-knél. Vagyis ami elterjedt. A LEDes háttér, és a LEDes perem (gondolom ez az edge) világítás. Ha jól tudom, az edge a jobb. Most nagyon hülyeséget beszélek?
    A szüleim tv-je több mint két éves, ledes háttérvilágításos, és max 80W-ot eszik. Ezért gondoltam, hogy egy újabb Tv nagyobb képméretnél is képes hozni ezt a fogyasztást, esetleg kevesebbet.
    Mivel segítséget kérni jöttem, ezért örülnék, ha mégis ajánlanál néhány típust ebben az árban (130-ig, de ne plazmát). Persze a többiek véleményére is kíváncsi lennék, de látom nagyon elfoglaltak a semmivel. Valamint érdekelne hogy ez szerintetek jó vétel-e 120ért.
  • SlickAdam
    akku van minden masban. sot, legutobb Sanyo Eneloop akku-kat vettem (hogy bevalnak-e, majd kiderul), mert az elozok kihasznalatlansag miatt tonkrementek es ki kellett oket hajitanom.
  • arty
    ha van helyettesítő termék, amibe nem kell elem, akkor van megoldás ;)

slickadam: oké, a bringa nagyon jó, már csak egy apró lépés h tökéletes lény : akku mindenbe! ;)
  • SlickAdam
    *8 (bar nem ezen van a hangsuly) :)
  • SlickAdam
    en se birom a kornyezetszennyezest, de az is tuti, hogy nem a 3D szemcsibe valo laposelem miatt fogok stresszelni. en pl biciklivel jarok meloba 6 km-re, magyarorszagon meg a szegeny ember is autoval jar a sarki Lidl-be... tisztelet a kivetelnek
  • Bucser
    Bocs lapos gomb elem:)
  • Bucser
    Ha szerzel varta akut fel voltos lapos elem meretben akkor veszek:)
  • arty
    tizenéves varta akkuimat mostanában kell kidobálnom.... sajnálom, de nem tudok azonosulni a környezetszennyezéssel :P

(még1x: t-i-z-e-n-é-v alatt egy pár akku! nem tizensok pár.... :P )
  • Piko888
    Köszi srácok
  • SlickAdam
    jajjj az a 3 db ami kell egy evre (abbol 2-t lehet fel se hasznalna)... :D
    vagy a draga szemcsi megy tonkre rovid ido alatt (ugye ha nem hasznalja rendszeresen) es kot ki afrikaban vmi szemetlerakon...:D
  • arty
    elem! eldobható!!!! és erre másokat is bíztatsz!!!!!!! :(
  • SlickAdam
    ezt nem ertem :)
  • arty
    bárcsak valami nehézfémlerakó szeméttelep nyílna a lakásod mellett....
  • SlickAdam
    NANA! csak ovatosan!

csak es kizarolag a Samsung es Panasonic 3d szemcsik mukodnek mindket gyarto tv-jen. amolyan szabvany, de csak 2012-tol kezdodoen.

Piko888: ha olcson meg akarod uszni, akkor Samsung SSG-4100 (tan ez a neve, ha nem Bucser segit). elemes, de hidd el nem fogsz soha annyi 3D-t nezni, hogy ne bird penztarcaval.:D eleg sokaig is birjak.
    kenyelmesebb, aksis szemcsi szerintem felesleges.
  • Borg
    Bármilyen aktív. Még a samsungéval is megy.
  • Piko888
    Hi!
    Ehhez a tv-hez milyen 3D szemüveg kell: szPanasonic P50ST50
  • SlickAdam
    sajnos kell jopar ev mire kiderul melyik megkozelites jobb. en elso korben a a white OLED-re szavaznek... time will tell.:)
  • Bucser
    Ja es europaban csak elorendelheto juniusi shippingel.
  • Bucser
    uk-ben 10K font lesz. A Samu pedig olyan 15K korul. Kerdes, hogy megeri a kepminosegbeli kulonbseg a majd harmadaval magasabb arat a Samu eseten.

(White OLED rgb filterrel vs RGB Oled panel)
  • SlickAdam
    meg eloszor jo lenne nehany teszt. pedig LG OLED-je mar kintvan tan...
  • Borg
    Tuti hogy drágábban jönnek, mert a mostani készletek kisöprését nem veszélyeztethetik vele. Másrészt újdonság is, meg a kapacitás is korlátozott, szóval még a 2x áron se csodálkoznék.
  • SlickAdam
    na jo, csak ahhoz nem artana, ha az OLED tv-k tenylegesen a mostani csucsmodellek aran erkeznenek. azaz 55" ---> max. 2300-2500 euro.
  • SlickAdam
    pontosabban "master studio panel" ("beyond the reference").
    pana-nal valahogy mindig hiszek a hype-nak...:D
  • Borg
    Állítólag ez az utolsó fejlesztési év, ahol még tényleg javítgattak a plazmán meg az lcd-ken is.
    2014-től már oled lesz a felső szegmensben, és a mostani modellek (max új kinézettel) a többiben.
  • SlickAdam
    mar most "felek" az uj csucsmodelltol. iden meg ratesznek egy lapattal, a ZT lesz max, "studio grade" (vagy milyen) panellel. ara is meglesz tuti...:D
  • Zephyr Retiring
    Ez érdekes. Hallottam már olyanról, aki ledes lcd-re vágyik, mert keveset fogyaszt..
    mások a plazmát választják a mozisabb feeling miatt..sőt olyan is akad, aki beéri a jó öreg hagyományos crt-vel, és nem is vágyik lapos tévére..

De azért olyan emberkébe ritkán botlok, aki semelyik tévétől sem esik hasra :D

Nekem nem telik el odahaza nap, hogy ne kapcsoljuk be a plazmát.
    Úgy saccra napi 4 - 5 órát is megy. Néha kevesebbet, néha többet.
    Igazából olyan hatalmas különbséget nem tapaszaltam a villanyszámlában mióta meg van.
    Előtte a síkképcsöves 72 cm-es crt is közel hasonló fogyasztási adatokat produkált.
    Az első saját tetyóm egy fekete fehér Junoszty tetyó volt. Csak koax csatival, még a videójelet is azon kellett belevezetni :)
    Mintha UHF 21 akárhanyas sávon jött volna be a kép. Azért azóta nagy változások történtek a színekben, a felbontásban, a hangzásban és a mozi-élmény érzetében is.
    Valaha csak videóztunk és örültünk ha a vhs player/recorder nem gyűrte be a szalagot, manapság meg ha lehuppanok az ágy végére és 2 méterre a tetyómtól feldobom az aktív 3D szemcsit, komolyan mondom, elfelejtkezem róla hogy otthon vagyok..
    Abszolút teljesen mozi érzésem van.
    A hibátlan képminőség, a tökéletes hangzás feledteti velem hol is vagyok éppen :)

Talán régebben nekem sem számított, de ma már el nem tudnám képzelni az életemet sokáig a mozim nélkül.
    Hívhatod függőségnek is ha akarod.
    Nekem hiányozna, ha túl sokáig nélkülözném..
  • Borg
    Panasonicból ST50-et. Ha még kapsz. Azt viszik.
    De egy hónap és jön a 60-as széria.
  • Musachy
    Nem is nézek tv-t, néha egy filmet csak, tőlem tönkre is mehetne az ipar. Jut eszembe, a kábelt is minek fizetem?
  • SlickAdam
    rakerdeztem, hogy tokeletes-e, ezt valaszolta:
    "Well it's not perfect but I don't think you could expect that. As I say in the review the uniformity is excellent and a big improvement on last year. If you look at the test section you'll see the checkerboard pattern which shows consistent measurements for black and white at different points on the screen."

LED-ek kozt fasza.
  • SlickAdam
    de ugy tunik nagyon rendben van a keszulek.
  • SlickAdam
    nos hasonlokat mar regebbi modellekhez is irtak es pl szerinted mar az e8000 is uniform volt... pedig hat... khmm...
    "much improved backlight uniformity" es "surprisingly uniform backlight" != perfect uniformity
    hiszem ha latom :D
  • Bucser
    "The surprisingly uniform backlight was also important and clearly Samsung has been working hard to improve performance in this area over the last year. The results spoke for themselves, with an even backlight and no clouding, dirty screen effect or bright corners or edges. "
  • Bucser
    ?
  • Zephyr Retiring
    Nem fogom :)
    Amúgy ez a kijelentésed azt tükrözi,
    hogy még mindig a jó öreg crt-t nyüstölöd...
    Ha valóban így van, közelről ne nézd :D