LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Van az ismerösömnek egy eladó alig használt LG ht305su 5.1 házimozi rendszere.Nekem még a régi CRT tv van akié az 5.1 annak meg az lcd tv re van rákötve.Rábirnám én is tenni a régi CRT tv re az lg ht305su rendszert?dvd lejátszót azt rábiratam csak ezt nem tudom.
Miután a keret erõsen korlátozott, én megnézném az outleteket ill. a használt piacot egy 50"-os plazma szintjén. Igen, ennyiért csak LG vagy Samu kapható általában, és nem a top modellek...
De 5 méterrõl akármilyen jó képe lesz a TV-dnek, sokkal kevesebb részlet lesz látható, mint egy közepes/gyengébb 50"-oson.
Próbáld ki egy bevásárló központban...
VAGY
talalsz egy tavalyi G30-at. azzal jarnal a legjobban.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
realisztikus szinek kellenek, nincs napfeny viszont sotetito igen, nincs konzol, se pécé, csak film, ...
ugy latszik neked is plazmat kene venned. olvass vissza 1-2 oldalt, hogy melyiket!
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
5 méterrõl fogom nézni. A helyiség nem napfényes és le szoktam sötétíteni.
Az LG-t azért lõttem ki, mert több modelljén is próbáltam beállítani a színeket, de valahogy nekem nem klappol. Ami a Sharpnál, Samsungnál, Toshibánál, Sonynál sikerült, az LG-nél nem. Valahogy nem realisztikus. Ez persze szubjektív, mert nyilván több tízmillió ember nem tévedhet. (Egyébként a felsõbb kategóriás LG modelleknél már nagyon jó képeket láttam, de az magasabb árkategória - nem jöhet számításba.)
Hozzá kell tegyem, hogy cirka 2 éve lesem a tévéket, most jutottam el oda, hogy veszek egyet. Eleinte a Sony-t is kilõttem, de ma már olyan jó képe van, hogy egyenesen favorizálom (nem csak a HX szériáról beszélek).
Felmerült viszont még egy aggályom, amit elfelejtettem korábban megkérdezni. A legtöbb TV ebben a kategóriában 50 Hz-es. Állítólag ezeknél gyors bemozdulás esetén van laggolás, például egy focimeccsen egy gyorsabb keresztlabdánál szaggat. Ez mennyire igaz? Valóság vagy kábítás?
Hagyjukmárezt.
Egyébként olvasd el a cikkeket. Lesz 3D-ben: koncert, természetfilm, film, sport, meg amit össze tudnak szedni.
Hozzáteszem korántsem fog érdekelni a dolog, engem speciel egyáltalán nem hat meg a 3D, csak 5 percig jópofa az egész és ennyi. Ettõl még nem veszem el más kedvét és szórakozását. Te se tedd.
www.digimomentsvideography.com
-Menu gombot nyomva tartod hosszú ideig a távon és a TV-n egyszerre.
-A távon hosszú ideig lenyomva tartod az menu gombot, amíg egy négyjegyû számot nem kér, a számok, amivel próbálkozni érdemes:
0000
0413
7777
8741
8743
8878
Ha épp nincs mutatni, a plazma is ennyit eszik...
2.: Van 150.000 darab 3D TV? Hmmm... ebbõl mennyi olyan van, amihez nincs a tulajnak szemüvege? Mennyi van a sugárzási terület (Budapest) határain kívül? Mennyi olyan van, amelynek a tulaja sztereovak vagy nem érdekli a 3D, de kénytelen volt 3D-s TV-t venni, mivel jobb minõségû TV-t már csak ilyet árulnak?
Vicc...
Forza.
egy 42"-os plazma kabe 120-140 watt
1.: Mire akarod használni? TV-t nézel fõleg? DVD-t? Blu-Ray-t és/vagy HDrip anyagokat? Kötsz rá konzolt / PC-t?
2.: Milyen távolságból nézed?
3.: Mennyire elsötétített / napos a szobád?
+1.: Miért lõtted ki az LG-t? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Amit a meghibásodásról tudok mondani: nagyon egyedi esetek vannak, voltak, lesznek. Nekem az elsõ LCD TV-m egy LG 42LF65 volt, ami pár hónap után egy sorban pixelhibás lett. Ettõl függetlenül nem panaszkodhatok, az LG és az Auchan (igen ott vettem 😛) nagyon korrekt volt a garanciát illetõleg, és gyorsan jártak el. Ez volt az egyetlen TV az elmúlt jó hosszú idõ óta, amivel garanciális problémám volt személy szerint.
Persze vannak tipikus gyári hibás esetek, talán a Pana 42PV70 sorozatnál volt olyan, hogy egy éven belül a legtöbb esetben behalt a panel. Igaz a Pana is intézte persze garanciába, de ez például egy szélsõségesebb eset. Ismerek olyanokat, akiknek behalt, de olyat is, akinek bõ 3 évig ment a PV70-ese (aztán egy villámcsapás intézkedett...).
Mindenesetre köszönöm, utánajárok.
viszont igyekezned kell, a 42G30 kifutó darab, talán már nincs is sehol... 😞
Forza.
😉
Forza.
TV vásárlás elõtt állok és szükségem lenne némi rutinra, infóra a megfelelõ döntéshozatalhoz...
LCD (LED) tv-t vennék - nagyságrendileg 150-180 ezer forintot fogok rákölteni. Nincs igényem sem netes opcióra, sem pedig 3D-re.
Jelenleg 2 típus között morfondírozok:
- Samsung UE40ES5500
- Sony KDL42EX410
Az elõbbi többet tud, az utóbbinak paraszthajszálnyival jobbnak vélem a képminõségét, nagyobb képátlóval szerelt és alacsonyabb az ára.
Van-e valakinek tapasztalata, javaslata, megbízható információja a mérlegelést illetõen? (meghibásodás, szarvashiba éSaTöBbi...)
Nem ragaszkodom feltétlenül a fentiekhez, de már jó ideje tájékozódom és õk akadtak fenn a rostán.
Két dolog biztos: LG nem lesz és a 180 ezres értékhatárt nem lépem túl.
Ha valakinek építõ jellegû hozzászólása van, örömmel veszem! Köszönöm! 😉
mondjuk a legutóbb eddig nagyon megérte, de az ugye speciális helyzet volt 😊 bár kissé felhõsödik (és most nem az idõjárásra célzok), remélem kihúzom vele egy max. 150-200k-s, 46-47" passzív 3D-ig... ahogy az árakat elnézem, ez még 2-3 év.
lg-n kívül senki nem lép a passzív irányba?? miért??
Forza.
samsung = legalja (ebbõl a szempontból)
Forza.
Ennél rosszabb a helyzet, ugyanannál a típusnál azonos méretben is van panellottó, s vannak olyan tesztoldalak, ahol le is tesztelik õket, pl.:
- PVA paneles 40C630: link
- MVA paneles 40C630 link
A legfontosabb eltérés a kontrasztarányban van, nem is kevés: "The 40C630's PVA display has blacks that are twice as deep as the MVA, giving it a contrast ratio of almost 4200:1on the 40C630, compared to just 2000:1 on the 40C630."
Ha csak idõnként ránézel egy grafikonra, akkor az még bõven belefér kategória. 😊