21171
LCD - Plazma
-
#16881 Ez komoly? Azt hittem hagynak böngészni. -
SlickAdam #16880 persze, a meseben :D meg a vt50-esemen se lehet ilyesmit csak ugy hip-hopp. se a samu e6500-on... -
#16879 Nem értem ezt a világot.. Miért nem a képminöség számit egy tv-nél? A sok mókus vakitás kell? -
#16878 Akarnék, de 40es méretben 130 alatt nem találok. -
#16877 Egy kis filmezés, játszás közben ha épp híreket akarok nézni, vagy hogy hogyan állnak a meccsek, arra épp jó :) -
SlickAdam #16876 hadde nem akar sony-t... -
SlickAdam #16875 egyik oldalon az jott ki, hogy az eh5000-es sok szempontbol veri a 6000-est. nem is csoda, ilyen csudi dolgok miatt, mint a 3d es 100 hz, biztosan ki kellett belole venniuk a bubit, hogy megmaradjon az ar.
nemtom amugy... en 1.-t vennem. minek a smart? -
#16874 Mondjuk képminöség kellene.. A legalapabb sony kdl32ex440-et hasonlitottam samsung ue32eh5300-hoz. Ami a sony-n szép kék pld égbolt az a samun mintha beborult volna tiszta szürkés, a felhök csak mosott pacák, mig a sony-n szépen kivehetö a legapróbb részlet is. A vizesés a samun mintha szennyviz lett volna... Referenciaként ment mellettük egy sony hx850, a kis alap sony sokkal jobban megközelitette a képét mint a samsung. -
#16873 Na még egy utolsó variáció :D
1. Olcsó, alap tv.
2. Ugyanez, csak smart tv.
3. Jó ár, jobb panel, valódi 100HZ, éppen még 3d is, tuti befutó lehetne, még a 130-ba is belefér, de azt írják egy helyen, hogy 30-100ms a lag. Ez kicsit aggaszt. Pedig 15ezer pluszt megérne. -
#16872 Más semmi :) -
SlickAdam #16871 input lag is valszeg azert jo, mert nincs teletomve mindenfele - tobbnyire felesleges - kepjavito dolgokkal, amik csak rontanak a helyzeten. uniformitas is nagyon jo, koszonhetoen a hattervilagitasnak. olcso es "nagy". kepminoseg ebben a kategoriaban megteszi. mi kell meg? -
#16870 Megértem én őket :) Erősen elgondolkozom rajta, csupa jót írnak róla. -
SlickAdam #16869 minden josagot ne varj el ennyiert! :) 1-2 eve meg alap volt szinte minden gyartonal az opcionalis wifi. -
SlickAdam #16868 szerintem a wifi-hez dongle kell. de ha semmi smart hulyeseg (sztem az) nem lenne benne, akkor is megerne.
gyakran orszagonkent is valtoznak a szamozasok. lenyeg, hogy technoban az 5000 ugyanaz, mint az 5300. -
#16867 Na jó, a wifi nem beépített, a samsung pedig persze horror áron adja azt, ami használható hozzá. Na mind1. Marad a kábel :) -
#16866 Viszont lehet ez az 5300-as lesz a befutó. Ha jól látom, ugyanaz mint a sima 5000-s, csk van benne wifi, és ez már smart tv. -
SlickAdam #16865 igen, kozben utanaolvastam. nekem pont egy ilyen megoldas volt korabban az almom (termeszetesen felsobb kategorias tv-be), engem aztan nem zavarna ha vastagabbak lennenek a tv-k a jobb uniformitasert cserebe. back to the basics :D
-
#16864 Ez tényleg egész jó, és van belőle 40-es is. -
#16863 Az EH is Ledes. Csak back array van a ledeknek. Nem ccf tube, hanem led sor van hatul. -
#16862 ŐŐŐŐ de van ledes HAttervilagitas. Pl asszem a Samu vastagabb lcd-i azok mint hatso ledesek. (Nem hasznalnak mar ccf tube-ot egyaltalan) -
SlickAdam #16861 highly recommended-et kapott. 120e-ert jo. igy teszt alapjan legalabbis... -
#16860 olcsó ledes = szar kép ? (kérdezem!)
nem ezekről dobott cloud képet (borzalom színhelyességükről)?
(samu idén már nem is gyárt CCFL megvilágításos LCDt???) -
SlickAdam #16859 ezt vedd sztem. -
SlickAdam #16858 hoppacska, EH5000-esnek egesz jo a lag-ja is, sot! -
SlickAdam #16857 egyreszt gyarto nem foglalkozik a lag-al, masreszt tipusonkent valtozo (tehat nincs olyan, h na a Samsung tv-knek jo a lag-ja...). a gond az, hogy ha meg ez is szempont, az igencsak megneheziti a helyzetedet.
alap LCD modell olcson, nagy
jobb, vekony, led-es modell, dragabban, kisebb -
#16856 na igen, ez a kis félreértés ugye azért volt, mert boltban lcd-led nek reklámozzák a sima lcd-t. Viszont ez a sablon lesz valóban, amit te is mondasz. Viszont olvasgattam tovább, és írják hogy a bemeneti lag némely tv-nél igen nagy is lehet, és mivel én ps3-on játszom, és gyakran multizom, erétz minél kisebb késésre lenne szükségem. Gondolom ezt az infot szinte felesleges is keresnem, mert a gyártó tuti nem foglalkozik ilyennel. ?? -
SlickAdam #16855 pedig egyszeru. csak nem kell beleolvasni a dolgokba olyan dolgokat, amik nem igazak. vagyis nem ugy beszelunk ezekrol, ahogy te ezt ertelmezted.
van:
- LCD TV (hattervilagitassal)
- LED TV (ez is LCD oldalso megvilagitassal)
- PLAZMA TV
- OLED TV
- CRT TV
...
neked LCD vagy LED kell. jo medialejatszoval. tehat marka marad Samsung. innentol csak annyi a dolgod, hogy kikeresd a leheto legnagyobb modellt 130e-ig.:D -
#16854 Akkor ezt tisztáztuk is :) Mindenesetre most már még jobban összezavarodtam, de majd veszek valamit, egyik kutya másik... :) -
SlickAdam #16853 ezt mondtam en is vegulis. ezeket tovabbra is siman LCD-nek hivjak, s nem "hatsovilagitasos LED"-nek.
-
#16852 De miért ne lenne olyan?
itt is és mindenütt írnak róla.
Amit te írsz led világítás alatt, az az edge led, amikor valóban oldalról világítják meg az lcd panelt. -
SlickAdam #16851 en meg leirtam, hogy panel mogotti led megvilagitas NINCS.:)
van klasszikus LCD
van a "LED" tv, ami szinten LCD, csak a megvilagitas oldalrol tortenik LED-ekkel
es vannak a sokszazezer forintos tv-k, amiknel van hatso megvilagitas, local dimming miatt...
ill. sony-nak volt egy "crystal led" prototipusa korabban, amiben minden pixel led-ekbol allt. -
#16850 Arra gondoltam, hogy van amelyiknél az led háttérvilágítás a panel mögött van, és van az edge, amelyiknél a tv peremében van, ezért lesz ugyebár vékony. Na én erre gondoltam, hogy edge ledes nem kell, legyen olyan, ahol az lcd panel mögött van a led mátrix. -
SlickAdam #16849 pont az elobb irtad, h biztosan nem-led-est akarsz.:)
amugy ahogy arty is irta: keress minel nagyobbat, tv-nel szamit :D ne azert donts valamelyik mellett, mert abban jobb a "frém interpláció" :D ugyis csak muanyag kepet eredmenyeznek. -
#16848 Az alapján amit eddig olvastam, kicsit félek a nem ledestől, de azért nyugodtan mutass példát, még meggondolhatom magam :) -
#16847 ha beleférne a kicsit magasabb fogyasztás, akkor a nemledesek közt találni 42" méretben lg-t, bőven 130 alatt!
(kicsit magasabb: 70-80 helyett 120) -
#16846 Szeretnék én is 40 vagy 42-est, de azért jó lenne a lehető legtöbbet kihozni a tv-ből. -
#16845 ezek mind csak 24/60hz jelet fogadnak és azt konvertálják fel 100-200 képckokára. klasszikus szappanoperaeffektes lesz tőle minden. ha bírod, vegyél 200hz-est, az "több" :) ha nem, akkor mindegy, úgyis kikapcsolnád...
ahogy slickadam is írta, nincsenek drámai különbségek. viszont a 37->42 "jobban" látszik ;) -
#16844 Értem. Abban viszont most már biztos vagyok, hogy nem edge ledes kell, ergo nem kell vékony TV.
Esetleg ezzel a képfrissítéssel kapcsolatban fel tudnál világosítani? Vagy valaki? Mert üzletben néztem az LG-t, azt írták 200HZ-es. Mellette egy samu, 100HZ-es. Aztán mikor az eladó lejátszott egy ilyen videófájlt, valami képfrissítés tesztet, akkor a samu nagyon leszerepelt. Azt mondta , az valójában csak 50HZes. míg az LG 100. Most akkor hogy döntsem el neten, hogy most a kinézett TV jó lesz-e vagy sem? Mivel lehet csak átverik az embert az adatokkal. -
SlickAdam #16843 LG-nek se valami jo a medialejatszoja. szerintem maradj Samu-nal. LG IPS panelt hasznal altalaban, annak jobb a betekintesi szoge (de rosszabb a feketeje). amugy meg ebben a katban nem hiszem, hogy jobb lenne tenylegesen. beallitas kerdese. -
#16842 Nem érdekel a vastagság amúgy.