LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mert akkor ráérsz, 8 napig visszaadhatod a készüléket 😊 nyilván nem általános, hogy sok a hibás samsung tévé a dobozból kivéve, most nem volt szerencséd, ennyi.
Forza.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Ma lett egy Samsung PS51 E550es plazmánk. Ahogy kihozta a futár, kérte, hogy várjunk két órát bekapcsolás elõtt. Vártunk négyet, mert sok meló volt, de amikor este hat után kapcsolom be, csak a tápkábel volt rádugva, se kép, se hang, csak baszott nagy búgás, zúgás, és más zörejek.
Mivel vadi új, barátoknál már volt jópár Samsunggal dolgom, és nem volt gebasz, és mi a talpán kívül mást nem tettünk rá, gondolom ez gyárilag kaput. Ilyenkor szervíz és azonnal cserélik, vagy mi szokott történni, mit érdemes csinálni, és mennyire gyakori hiba ez a Samsungoknál?
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Tudnátok-e nekem abban segíteni hogy hogyan lehetne a SAmsung LE32B530 tévémbe média playert ügyeskedni?
Valahol az olvastam hogy van rá mód, de azt nem találtam hogy hogyan.
Üdv!
Ha csak analóg bemenet van, akkor ahogy Borg is mondja a Vezérlõpult -> Hardver és Hang -> Hang -> Hangeszközök kezelése. Egyszerûbben: a tálca jobb oldalán hangszóróra rákattintasz jobb gombbal, lejátszóeszközök. Az itt megnyíló ablakban lehet kiválasztani mi legyen az alapértelmezett hangeszköz. Mindez Win7 esetében.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
tegnap vegigneztem az EB dontot es utana meg egy kb. 2 oras filmet ku@@a nagy logoval, es NULLA szellemkepet lattam utana. vagyis bocs, a foci utan KERESVE volt valami aprocska visszamaradas egeszen 2 percig, aztan eltunt. huuuuuuuuuuha!
vagy megint az extrem, pc-s peldat nezzuk? szerintem en meg eletemben nem hagytam statikus tartalmat kepernyon 30 percnel tovabb. odafigyelest nem igenylo kijelzonel se. na mindegy...
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
(maradsz angolban? melóhelyváltás? hova? más müszakicuccosos?)
Forza.
Csak 5 heted van mivel ezután itt hagyom ezt a céget.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
a Sharp Elite Pro-k full LED-es tv-k, amik raadasul jol is mukodnek (gyakorlatilag nulla halo effekt a rengeteg apro szektornak koszonhetoen). kepminosegre is legfelso kategoria.
ezek az idei, EU-ban is kaphato nagy modellek nem kulonlegesek, ha a meretet nem nezzuk. edge led-es mind.
Egyébként a 70 colos az 4000 a 80 colos 5000 font.
ha megis az lenne, mennyibe faj ott?
1. Panasonic VT50-es. ebbol 55"-ost (140 centi) ajanlanek, mert bar van 65"-os is, de az sokkkkkkal dragabb (2300 € vs 3400 €😉.
2. Samsung E8000-es plazma.
ezek utan jonnek az LCD-LED tv-k, amik kepminoseget nezve elmaradnak az emlitett plazmaktol (foleg a feketet es a homogenitast nezve), viszont legalabb joval dragabbak.😄
3. Sony HX855
4. Samsung ES8000 vagy Panasonic WT50
itt megjegyeznem, hogy ezeket a LED tv-ket a kozepkategorias plazmak is verik, pl a Panasonic ST50, aminek az 55"-os verzioja kb 1800 €, mig a felsorolt LED-ek 2100-2600 € kozott mozognak (55").
vagy rendelhetsz Amerikabol Sharp Elite LED tv-t, ami a plazmakkal vetekszik es a LED jo tulajdonsagait is hozza, raadasul van jo nagy meretben is. 6-7-8-9000 dollarbol meg is uszod.😄😄😄
Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK
Majd meglátjuk.
www.digimomentsvideography.com
nem a zold szinnel van gond amugy?
ugy tudom az LG megkozelitese az, hogy feher oled pixelekbol all a teve es szinezo filtereket helyeznek ele. ez gondolom az egyenetlen szinvaltozast kikuszoboli... bar bizonyara joval komolyabb a problema, mintsem hogy egy ilyen huszarvagassal megoldjak teljesen.😄
Ez a cikkben szereplõ kis 11"-os nálunk is volt a boltban egy hónapig csodálták az emberek. Ez aszem 3 éve? volt. 3 éve. Kicsit rég volt. Azóta sem fejlesztettek annyit rajta hogy hibátlan legyen, pl kíváncsi leszek hogy a feketéje olyan lesz-e mint a Vita foltos kijelzõje? Vagy hogy a kékkel mi a helyzet? Nem tudom, majd kiderül.
Tegnap viszont volt alkalmam házhozvinni és beüzemelni egy 55HX850-et (nem jellemzõ már hogy én megyek ki összerakni). Hát nem volt semmi nappali körülmények között. Viszont a 3D-nél a MotionFlow-t azonnal normálra, vagy egyenletesre kell rakni, különben kivibrálja a szemed a beszûrõdõ napfény.
tavalyi Panasonic 42-es plazmak atlag fogyasztasa (ugye plazmanal nem stabil az ertek, hosszabb meres szukseges) 125-140 watt.
tehat tartom az allitasom, hogy kabe 2-szer annyit esznek, ami elegge messze van az emlitett 3-4-szeres ertektol.
Nem az érdekel ami rá van írva, hanem a valóság... 😄
vs
2007es plazma modell, fényerõ maxon, fullfehér képernyõ
naugye!
Forza.
mutass 1 ilyen esetet! 😄 LOL
"Isten igazából mire szánod?"
Nappaliba, korulbelul 4 meterrol nezve xbox-ra es HD filmekre. Szeretnem, hogy egy film tenyleg szepen mutasson rajta, de emellett a meret is lenyeg, mert sajna kezd mar romlani a szemem es kenyelmesebb ha nagy a kepernyo. Nem kell hunyorognom, ha mondjuk feliratot kell olvasni... 😞
"de persze kérdés, hogy mekkora a pénzmag, amit rá szánsz"
400 max, de mar ez is csak indokolt esetben.
"nem árt megnézni a plazmákat,"
Nezegettem oket, tetszenek is, de sajnos zavar a magas fogyasztas, ami esetenkent 3-4-szerese is lehet a LED TV-knek.
"Ha számít a mozgásvisszaadás és ilyesmi"
Igazabol nem tudom, hogy ez filmeknel mennyire szamit. Sportot ritkan nezek.
Isten igazából mire szánod? Nappaliba nagy távolságból nézni, konzolon játszani, esetleg PC-rõl hajtani? Mert arra megfelelõ lehet.
Ha számít a mozgásvisszaadás és ilyesmi, akkor a felsõbb kategória nem hülyeség, de persze kérdés, hogy mekkora a pénzmag, amit rá szánsz.
Ha nagy nappalid van, és 4-5 méterrõl nézed, akkor inkább egy közepes vagy gyenge 55"-os, mint egy full extrás 40" vagy 46"-os. Persze kissebb kompromisszumokat el kell viselni.
Ha nem zavar a plazma alig érezhetõ villogása, a tükrözõdõ kép (ami a felsõ kategóriás LCD-knél is visszaköszön) illetve nem tervezed a konzol/PC vonalat, akkor azért tényleg nem árt megnézni a plazmákat, mert ilyen árért mélyebb feketét adnak felhõsödés nélkül.
De azért be kell vallani, hogy 380-400-ért már elgondolkodtató a samu, míg a sony 550-ért egyáltalán nem... ha már szart veszünk, legalább legyen olcsó 😊
Majdnem reális ez az ár érte, bár szerintem 400e forintot kiadni egy vacak kategóriás tévéért az pénzkidobás, de ez az én véleményem. 550e-ért kapsz 55HX751-es Bravia-t, wifivel két szemüveggel. Ezerszer szebb képminõséggel.ES6100 széria pocsék képpel rendelkezik, pláne tuneres tévézésnél.