21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #16921 nos, mi tapasztalat alapjan velemenyezunk (en spec nem vagyok kereskedo vagy hasonlo), te pedig specs sheet-ek alapjan, amibe olykor-olykor a magyar troger beirja bonuszkent a "THX 3D"-t es hasonlo faszsagait. te meg szepen bekajalod. aztan bejossz ide es napjaban 3-4-szer lejaratod magad a beka segge ala. ha neked ez oromet okoz es raadasul hiszel is magadban... enjoy baratom! neked beadta az elet. -
#16920 Már rég leesett.
De attól még nem lesz senki szakértő, hogy tévéket forgalmaz. Sőt, az ilyen emberek elfogultak. Nem lehet a véleményükre alapozni. Na aznap, amikor elektrotechnikai műszerész is lesz köztetek, onnantól kezdhetne érdekes lenni a dolog..
Minden betérő rajtam kívül is felfogta már, hogy megpróbáljátok szakmai szemmel megvitatni a tévék "tudását" és mechanikáját. Ezzel annyi a gond csupán, hogy Ti ezt nem szakmaként űzitek.
Figyelgetem egy ideje, hogy a kezetek nektek is a saját partotok felé hajtja a vizet.
Sokkal értékesebb emberek is lehetnétek, ha a szemellenzőtöket letéve kicsit nyitottabbá válnátok. Véleményeket formáltok csupán a tapasztalataitok alapján.
Kár. Mert bármily hihetetlen is, nem csak a drága tévék lehetnek jók. Mégis ezt próbáljátok elhitetni azokkal, akik segítséget kérnek tévévásárlás előtt tőletek.
Megértem én, hogy a boltnak mennie kell, de ... (inkább nem mondok semmit.)
Tegyétek amit tennetek kell. Én is azt teszem.. -
#16919 Te meg mindig nem fogod fel ugye, hogy itt joparan nem csak az "ismeros latta" jellegbol indulnak ki, hanem esetleg uzemszeruen aruljak a teveket, tehat eves szinten tobb ezer megfordul a kezuk kozott... -
#16918 Kanadában láttam. Nem tudom, de gondolom onnan vitték az USA-ba is.
Ennek szép képe volt :)
Mellesleg ez megint szubjektív: kinek mi a szép. Van akinek a borotvaéles kép..màsoknak meg az élethű színek..
Angliában még nem jártam, de él kint ismerős :) Alkalomadtán majd megkérdem, ő mit tart otthon.. -
#16917 Szerintem o sem tudja... -
SlickAdam #16916 mirol hadovalsz mar megint? laptopokrol? -
#16915 Volt szerencsem eloben latni a 80 colos sharp Aquost ami jott Angliaba(asszem 7-es sorozat), egy 75-os Samu 9000 mellett. A sharp kepminosege egy hatar szar volt.
A csucskategoriat csak USA-ban aruljak Europaban nem (tehat a kinalat fele amit a CES-en latsz nem jon Europaba.) -
#16914 Tavaly július első hetében bemutatták kanadában is. Akárcsak a világ első szemüveg nélküli laptopját a Toshibától.
Mindkettőt volt szerencsém személyesen is kipróbálni :)
A laptopot 1100 kanadai dolcsiért el is hozhattam volna.. de addigra már begyűjtöttem egy Dellt és egy HP-t :(
A HP-t is egy kolléga hozta haza már személyes csomagként. Eladni meg már nem bírtam. Odakint kismillió használt van 100 dolcsiért, 4-500-ért pedig akciós egész komolyakat lehetett kapni... -
SlickAdam #16913 ja egy cikk alapjan megmondod, hogy ezek faszak? a legmagasabb szeria bizonyara nagyon jo, de az alsobbaknal nem hiszem, hogy csodara kene szamitanunk (2012-es modellekbol kiindulva...) -
#16912 Remélem, nem erre érted az ótvar képminőséget? :D -
SlickAdam #16911 uuuu nem mondod hogy neha elromolhatnak az elektronikus kutyuk...:S
panasz sharp-ra is erkezhet ugyanugy, mint barmi masra. ok amugyis az orias meretu tv-kre koncentralnak mostanaban (otvar kepminoseg mellett). -
#16910 Nem rá gondoltam :)
Egy hawer nemrég javíttatta a Sony tetyóját.
Igaz, az crt :)
Arra a cégre gondoltam, aki pl. elsőként dobta a piacra az első 4 alapszínt használó lcd-t is többek közt.. -
SlickAdam #16909 sony, mondd csak ki nyugodtan.
en is sony-t ajanlottam eloszor tibi-nek. nagy kulonbsegek valoszinu nincsenek ebben a kat.-ban, de ha megis, azt sony tv fogja produkalni. vagy valami meglepi keszulek, de azt a billentyuzet mogul nem deritjuk ki. -
#16908 Na jól van, ebben is igazad van :)
Csak ne felejtsük el, hogy a legeslegolcsóbb kategória pont olyan foscsi a többi nagy márka esetén.
Egyetlen márkát ismerek, amire sosem hallottam még panaszt..
De lehet, hogy az is csak véletlen :)
Nem reklámozunk.. (elég annyi, sok fejlesztésben világelsők voltak. :) -
#16907 Most először egy véleményen vagyunk.
Ezért is említettem a hibátlan állapotot és a rendes érvényes garanciát.
A netes rendeléseket leszámítva, boltban azért van lehetőség ezeket leellenőrizni.
Magam részéről semmit sem rendelek a neten (az ételeket leszámítva) mert mindent importőrön keresztül, vagy személyesen valamilyen üzletben intézek.
Az elektronikai cikkeket pedig vásárlás előtt az üzletekben alaposan többször is kipróbálom..
Azt nem állítom én sem, hogy nem kell óvatosnak lenni :) -
SlickAdam #16906 pl az iMac-jeben is LG panel van... de soha nem mondta o se, hogy az osszes LG panel szar. legeslegeslegolcsobb kategoriarol van most szo... -
SlickAdam #16905 elhiszem. -
#16904 Meg szurkeimportos tv amit nem magyarorszagon vettek nagykerben hanem mondjuk franciaorszagban vagy UK-ben mkor jo volt az arfolyam es eppen ezert, nincs ra magyarorszagi samsung garancia. vagy LG vagy Sony. Mert ugye hiaba nemzetkozi a marka, a vegen ugyis egy hazai szolgaltato kozpontnak fizet a javittatasert amit az eadasokalapjan tervez. es ha a sok majom kulfoldrol hozassa a tv-t es itt javittassa az a helyi leanynak extra koltseg amit nem szeretnek lenyelni. -
#16903 "rendes érvényes garanciával meg kapsz egy terméket "
na ezekben a "boltokban" ezzel szokott lenni a gond... (meg, hogy a 3 éves szürkegaridat nincs hol érvényesíteni már az első évben se, mert a webshopot üzemeltető Tévébolt 2011 kft már Tévébolt 2012 kft néven üzemel és nem jogutód....)
ezt bele kell kalkulálni!
nem azt mondom, hogy ne noname webshopban vásárolj, csak gondold át. nem ugyan az a szint, mint egy sony/samsung/pana márkabolt!
-
#16902 arra vegyél egy androidos dongle-t a tévéd egyik hátsó hdmijébe.... katt -
#16901 Azért ezt így konkrétan kijelenteni nem éppen okos dolog.
Nem mondom mert nem számít honnan tudom, (meg aztán úgyis megkérdőjeleznétek) de mielőtt ilyet àllítasz, használd fel a legmagasabb üzleti kapcsolataidat és derítsd ki, hogy az LG milyen kisebb és nagyobb cégeknek szállítja a kijelzőit.
Meg fogsz döbbenni :) -
#16900 Na látod pontosan itt van a probléma gyökere..
A gondolatmeneted alapja hibás.
Amikor egy márkás termék vásárlásáról beszélünk, akkor a legutolsó fontos dolog az üzletkötés helyszíne. Ameddig hibátlan állapotban és rendes érvényes garanciával meg kapsz egy terméket addig nem számít honnét veszed.
Úgy tippelem, hogy Nálatok eleve nagyobb a választék mint egy kisebb boltban (bár a plazmák hiánya nem ezt sugallja) így ledes lcd vagy sima lcd választékból bőven lehet válogatni. Ami jó. De a hangulataidból azért az szűrhető le, hogy ment már jobban is a szekér.
Csak tipp, de mifelénk bevált: Errefelé találni a boltokban 60'-os "natúr" plazmát 2 év garival 150 ezerért..meg találni 50'-os fullHD Smart csillivilli led lcd-t 350 ezerért is.
Szegény időket élünk. Pár szerencsést leszámítva. Mit tippelsz: ha mindkét említett tetyó kapható egy helyen, a kettő közül, melyiket veszik meg szívesebben?
Még akkor is, ha kevesebbet tud.
Még akkor is, ha nem fullHD.
Még akkor is ha nincs Smart...
Gondolkozz el rajta: miért? -
#16899 LG rosszabb. -
#16898 Ezektől a legolcsóbb boltokból ti mertek vásárolni? Aztakurva...... arról már nem is beszélve hogy valúszínüleg nincs is nekik készlet.... -
#16897 Media Player az MKV-knak, tévé a szemnek.
-
#16896 De lesz. -
#16895 Ez egy okádék tévé konkrétan. Okádék képpel. -
#16894 off: sony centerekben nem lesz valami fényképező akció mostanság? -
#16893 Mind1. Drága most nekem a Sony. Samu-nál meg engem is a színhelyesség zavar leginkább :/ Viszont alig több 100ezernél. Szétnézek még LG háza táján, annak mintha jobb lenne a színhelyessége, alszok rá vagy kettőt, aztán eldöntöm. -
#16892 Az edge-led tipusuak felhösödéséről csak annyit, hogy samsungon rosszabb a helyzet mint sony-n, belépőben is. -
SlickAdam #16891 okes, elhiszem.
egy nagy (es par egyeb apro) oka van, amiert en plazma tv-t vettem magamnak: a fenyeloszlas. felhosodes, fenyszokes, engem ezek megolnek. meg a legdragabb edge led-es tv-k se tokeletesek, milyen lehet egy ilyen beleposzintu sony (vagy samu, vagy ... tokmindegy). ezert EN lehet meg a szinhelyesseget is bealdoznam, s megvennem a Samu-t. csodat sony se tenne... Tibi-nek kell merlegelnie.
130e-es limit miatt meg eleve felesleges agyalni. -
#16890 A "játékos" tv-m 30ms-es, biztos észleltem volna ha nagy az eltérés. -
#16889 Igen, kicsit ps3-al, semmi gond nincs vele szerintem. Elég régi játékos vagyok, észrevenném. :) -
SlickAdam #16888 tesztelted konzollal? az eh5000-hez irt 20ms az igen durva, plazma szint. -
#16887 A laggal szerintem sincs baj, mert multiztam sokat a sony tv-nken, (ami 2011-es modell), és sosem éreztem hogy ilyen jellegű probléma lenne. -
#16886 A belépö kategóriás sony-k (EX410, EX440) viszik az mkv-t ha ez szempont... -
#16885 Az input lag sem magas, bár adatom nincsen róla de kb ugyan akkor jelennek meg a képváltások rajta mint a samun! :) -
#16884 Hát nem gondoltam volna, hogy ez így működik. Ezek szerint csak adnak programokat, amiket használhatok.
SONY-ra visszatérve. Mivel 2 évig sony-t bámultam, bátran állítom, hogy a sony, samu, lg hármasból a sonynak van a legszebb képe. Képminőség alapján egyértelműen azt választanám, viszont az mkv és külső winyó csatlakoztathatóság hiánya okozott kellemetlen pillanatokat. Másrészt, mivel nem rég kezdtem bele a saját életembe, nem tudok kiadni 130-nál többet kiadni tv-re. Márpedig egy sony 140-150-nél indul. Ha tudtok olcsóbbat, szóljatok rögtön. -
SlickAdam #16883 felejtsd el a "smart"-ot, parasztvakitas! -
SlickAdam #16882 jo kerdes, en se ertem. bar hiaba jobb a sony kepminosegben, samu input lag-jat ketlem, hogy verne. fenyeloszlast se... na jo, kepminoseg az fontosabb mint ezek :) a dontes nem egyszeru, plusz a sony 20-al tobbe kerul, igaz plusz 2"...