21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #16961 van egy modell egyebkent, az UT50-es. kepminosegre fantasztikus (majdnem ST50 szint), csak mivel ez egy belepo modell plazmaban, nincs rajta valami jo fenyszuro reteg, tehat erosen tukrozodik, tenyleg csak besotetitett szobaba valo. de akkor odavag. hdmi csati kevesebb van rajta (2), vastagabb is, mint egy dragabb keszulek, ... na de basszus, kepminoseg a fontos, nem? :D 160e-tol van, ugy latom, lehet megerne ra sporolnod (ha idealis a hely hozza).
ITT olvashatsz rola -
#16960 És ha azt mondod legyen 150ezer 130 helyett? Így sem találok olyat ami lényegesen jobb lenne? -
#16959 Sajnálom, hogy nem tudok egy ehhez hasonló tv-t venni. Konzol mellé pedig nagyon jó lenne, meg mindenhez. Gyönyörű képe lehet :/ -
SlickAdam #16958 attol azert hamarabb, de ami ST50-el feler, az valoban annyi (pl egy 40"-os Sony HX855) -
#16957 Led-nél 300 felett kezdődik az élet. -
SlickAdam #16956 LEGolcsobbak kozott LED-et. ugyanis plazma csak 42"-tol felfele van. jelen pillanatban egy ST50-es (42"-os) 670 euroba kerul (200e kb), ami - bar nyilvan sok penz - meg nem szamit igazan soknak. es ez egy IGEN jo tv. LED-ben mit kap az ember ennyiert?... -
#16955 ez az, hogy drágább tv-k közt plazmát éri meg venni, "olcsóbbak" közt meg ledet. -
SlickAdam #16954 "plazma epphogy olcsobban produkal jobb kepet, mint egy hasonlo aru led."
ez egy ertelmetlen mondat :D szoval: adott osszegert jobb (sokkal) kepet produkal. -
SlickAdam #16953 nem, 2-szer annyit eszik. 3 az tulzas. ez termeszetesen atlagban ertendo. fenyerotol fuggoen valtozik a fogyasztas dinamikusan.
plazma epphogy olcsobban produkal jobb kepet, mint egy hasonlo aru led. plazmanal meg maradna fagyira is.:D (nem a te esetedrol van szo, kozepkat.-tol felfele) -
#16952 Igen, azért kétszer-háromszor is többet eszik egy hasonló ledtől egy átlag plazma. És ez nekem is szempont. Csak láttam egy lg plazmát 150ért, ami 130W-ot fogyaszt, ezért érdeklődtem. Ha feneketlen lenne a pénztárcám, én is egy több százezres plazmát vennék, az tuti... -
Robi546 #16951 Sziasztok! Megint én vagyok az. :D
Na azt szeretném kérdezni hogy a Samsung PS51D490 TV-hez milyen 3D-s szemüveget ajánlotok ? Melyik a legjobb ami legjobban kihozza a 3D-t ? Előre is köszi. -
SlickAdam #16950 en nem ertek hozza :D -
#16949 "persze tokeletes tv nincs, ezt akar bannerba is tehetnenk (ha lenne :D)"
Javaslom tegyuk:) -
SlickAdam #16948 komolyan... minden plazma zummog, most ezt minek felhozni? nem hallod, csak ha le van nemitva a tv... es nagyon jo a fuled.
feher < fekete :P (nem kell szolarium a szobaba... nekem)
vibraciot nem ertem. velemeny nyilvanitassal megvarom a rendes angol nyelvu teszteket a relevans oldalaktol.
persze tokeletes tv nincs, ezt akar bannerba is tehetnenk (ha lenne :D) -
#16947 Zummog magasabb brightness eseten... hmmmm
Vertikalis mozgasnal vibral a kep... hmmmm
nincs rendes feher...hmmmm
Allokepnel vertikalis vibracio... hmmmm
Szokasos plasma. Szep fekete, de rendes feher megint nincs:) Mozgasban uberkiraly allokep vibral. sot mostmar a mozgokep is vibral:0 -
SlickAdam #16946 tavaly st50 hozta a vt30-as szintjet, most se kizart.
hogy az ST60 tulszarnyalja a VT-t, azt en se tartom valoszinunek, ezert furi a kep. de jonak tunik elsore. kulso is szebb lett. -
Borg #16945 Hát nemtom... még a kékledes bigyón is látszik, hogy más a fényviszony, vagy lehet más a beállítás is...
Nem hiszem, hogy a tavalyi csúcs, és az idei közép között ekkora eltérés lenne. Sőt, bármilyen eltérésen csodálkoznék. -
SlickAdam #16944 - neked ebben a topikban kabe 100-bol 1-szer lehet igazad
- nem hiszem, hogy cloud valaha is maganyos lenne, ellenben te valamiert felhozod a temat, vajon miert... (csak egy gondolat)
te tanultal valami hasznosat itt, vagy csak az ezoterikus blogodat irtad eppen es megszallt a felsobb EN-ed es ezert irsz ilyen Kiskegyed-be illo stilusban? -
SlickAdam #16943 en se tartom oriasi negativumnak a fogyasztast (a szuper kepminosegert cserebe), de nem szabad teljesen ignoralni, sokaknal ez is fontos szempont lehet. gyakorlatilag 2x annyit fogyaszt, mint egy hasonlo meretu LED. -
rapa #16942 már bocs, de ennyire naiv és szentimentális nem lehetsz(utolsó post).
pár oldalon keresztül írtad a baromságokat és tanúbizonyságot adtál, hogy nem értesz ehhez abszolút és még csodálkozol, hogy hergeled a népet?
azért szeretem olvasni ezt a fórumot, mert láthatom mások igényeinek milyen megoldás lesz megfelelő, és releváns viták vannak, de te totál out of context vagy és irreleváns, és nem megsérteni akartalak (akkor idiótának hívnálak), csak tényleg nem veszed észre magad (vagy troll vagy). -
SlickAdam #16941 Ha az utolso kep igaz... :-O -
Borg #16940 50ST60 első teszt... -
#16939 Erre ha megengeded majd én :)
Talán furcsálod kicsit, de a srácok védelmére kell, hogy kelljek..
A válasz a kérdésedre: azért, mert nekik legalább van véleményük.
A lényeg nem az, hogy ki mivel ért vagy nem ért egyet. Egy televíziós totyikban vagyunk jelenleg mind. Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk valami újat. Új információkhoz jussunk lehetőleg a témánál maradva. Fő téma: lcd/plazma tetyók.
Senki sem azért van itt, hogy a másikat leminősítse, hiszen ez visszafelé saját magunknak sem esne jól, ha másoktól kapnánk.
Mindenki próbálja az érveit, a jó és a rossz tapasztalatait megosztani a másikkal, próbál segíteni, ha tud. Ki hasznosabban, ki kevésbé hasznosan. De a lényeg: a tanulás.
Ha megosztok egy véleményt, az ilyen-olyan reakciókat válthat ki. Mindenki mondhat okos dolgokat, de ugyanúgy előfordulhat, hogy butaságokat beszél.
A vita nem csak rossz dolog lehet. Értelmes keretek közt maradva is lehet vitatkozni erről vagy arról, mert a viták közben megismerhetünk új, más nézőpontokat is.
És ez jó. Mert mindenki eldöntheti saját maga, hogy jó, vagy épp rossz információt kapott éppen.
Viszont amit Te teszel pont most is, az nagyon helytelen. Tojjuk le ezt...tojjuk le amazt...ne foglalkozz vele..úgyis csak hülyeségeket beszél...
Ha ezen a nézeteden később sem változtatsz, magányos és megkeseredett leszel. Mindenkit szidsz majd körülötted és végül senki sem fog szeretni.
Ami nagyon nagy baj...számodra.
Még nekem sincs sokszor igazam.
Mint ahogy másoknak sem.
De az esély mindenkinek jár, hogy változhasson. Hogy a dolgokat egy jobb szemszögből is láthassa.
Aki lehülyéz másokat és annyiban hagyja, hibázik. De ha más szemmel is képes nézni a dolgokat, akkor máris újra tanul, ami jó.
Mert a jó pap is holtig tanul.
Témánál maradva: látod, én is helytelenítem a viselkedésedet, mégis hasznosnak tartalak, mert tudsz jó dolgokat is mondani és volt már rá példa, hogy még Tőled is tanultam a televíziókról számomra újat. -
#16938 Ma már a magas fogyasztás sem állja meg a helyét. Gyakorlatilag az egyetlen hátránya a ledes lcd-kel szemben a félsötét vagy töksötét szoba. Nappali környezeti fénynél a ledes lcd-hez képest halványabb képet produkál.
Ja, és nem azért ritka kapni, mert rossz.
Csak azért, mert az eladók nagyobb hasznot húznak a ledes lcd-kkel.. -
#16937 Off..
Egy ideig voltam modi. De belefáradtam.
Veletek ellentétben én nagyon is tudom, mi a trollkodás és főleg azt, hogy mit lehet tenni ellene. Ha "idehívsz" egy modit, az legjobb esetben is csak körberöhög, vagy legyint. Rosszabb esetben esetleg figyelmeztet (téged és illemtudó netikettre fittyet hányó társaidat a fórumozás főbb szabályairól.) Témától néha picit eltérni, az belefér. Másokat sértegetni és ócsárolni, na az már nem! De a szabad normális vélemény nyilvánítás a főtémánál maradva az okés. Ha gondod van vele, olvasd el és ne reagálj rá.
On.. -
SlickAdam #16936 Pixelmosas? Karcolja a szemem, olyan eles.:)
Inkabb csak mas a karaktere, "analogos".
"Szurkes-feher" meg csak siman az alacsonyabb fenyero miatt van. Lcd-m lenne, ugyanigy lonem be... Nekem semmi gondom ezzel.
Vibralas meg inkabb Pana-ra jellemzo, mar aki latja. -
#16935 Plusz a nem mindenki altal lathato vibralas es a szurkes-feher feher... Plusz nem mindenki szereti a pixelmosast.
De az LCD nek ugyanigy vannak hatranyai. Ja es plasmak olcsobbak. -
#16934 Ez nem egy jó tévé.... :/
Inkább 40EX650-et nézz. -
SlickAdam #16933 "beeges" fix kepelemek eseten. de idovel "kimosodik".
kicsit sotetebb kepet produkal. -
#16932 Egyébként kicsit a plazmák felé kanyarodva, a magas fogyasztáson kívül van valami hátrányuk? Persze nem az érdekel, hogy hamarabb tönkremegy, meg ilyen egyéb hosszútávú dolgok. -
eddie #16931 Sziasztok! A 16927-es hozzászólásban levő tv érdekelne engem is. Nem nagyon értek hozzá, de az a "képfrissítési frekvencia 50 Hz" az nem kevés? Előre is köszi a válaszokat! -
SlickAdam #16930 mondjuk ezek rossz peldak, mert a Kuro-k es a Sharp Elite is igencsak draga keszulekek voltak, dragabbak, mint a "normal" felso kat. -
SlickAdam #16929 vagy a Sharp Elite. a cegek tobbsege meg mindig nem tud normalis local dimming-et... -
#16928 Zefír nem csalódtam benned, te mindenütt "népszerű" vagy! -
#16927 Esetleg erre még gyűjthetek kicsit. Ez a motionflow xr 100 mit jelent pontosan? 100-HZ-es? Vagy csak valami jól hangzó dolog?
Lassan lemondok még az mkv-ról is, de kicsit félek a többitől. Sonyban tudom hogy nem csalódnék. -
#16926 A 3 eves LE46C750- es samu lcdnek jobb kepe volt mint barmelyik e vagy es sorozatos LED-nek. Es nem volt olyan Draga. (mihez kepest ugye). Szoval mindig van egy ket Jol sikerult kivetel. Vagy ugye ott az osoreg Pioneer Kuro. -
#16925 Ez is szuper kis tévé, de 32-est még egyszer nem akarok. Legyen 40 vagy 42-es. Sharpokat én is nézegettem az elején, mert valóban nagyon jó paneleket tudnak készíteni, de ezekről a belépő szintű TV-jeikről nem sok jót olvastam sajnos, és élőben sem győzött meg.
Egyet mondjatok meg. Lehetséges az, hogy a 2 évvel ezelőtt vásárolt 32-es hd ready-s sony tv, ami 115ezerbe került, jobb képet ad, mint egy mostani 130ezres samu vagy LG? Lehetséges lenne? Mert én abból indulok ki, hogy annál nem lehet rosszabb. De jó lenne valahogy egymás mellé tenni őket. -
#16924 A faszért nem ignoráljátok ezt az elmebeteget? -
#16923 Te egy komplett hülye vagy.
(és nekem nincs boltom) -
#16922 Bocs, de nekem a tobbszaz (ha nem ezer) elegedett vevom pontosabb kepet ad a velemenyem es tanacsaim ertekesseget illetoen, mint egy nevenincs senki aki itt ertekelni akarja a szemelyemet.
Azt meg hogy mennyire ertekes vagyok (mint maganszemely) nem te fogod beszabalyozni. Ugyhogy fogd a magas lovadat es vagtass el a 1024*768-as SubHD naplementedbe, amig jo kedvem van es nem hivok egy moderatort kivagjanak innen trollkodasert.