21171
LCD - Plazma
-
Borg #17041 Majd 4-et (vagy inkább 8at) néznek egymás mellett :) -
SlickAdam #17040 es hogy fognak kinezni a most elerheto filmek azokon a 80+ colos 4K-s teveken... :S
persze, nem kenyszerit senki. csak gondoltam kell egy kis rinya.:D -
#17039 Nezd senki nem tart puskat a fejedhez, hogy vegyel 4K tv-t. A fullHD meg jo darabig itt lesz. csak mostantol nem ez a csucskategoria.
Ha belegondolsz ez pozitiv, mert pl a ledes paneleket megjobban meg kell csinalniuk hogy a clouding es egeyeb problemak ne ljojjenek annyira ki.
A felbontas lenyegtelen ilyen szempontbol. A mogotte levo techno a lenyeg hogy kepes-e kiszolgalni az igenyeket.
SZVSZ a 4K csak egy szukseg, mert 80 col felett a FULLhd ocsmanyul tud kinezni meg tavolabbrol is. Viszont az emberek akarjak a vetito meretet (100 colt feletti kepmeretet) annak minden hatranya nelkul. Ahhoz meg kell a felbontas is. Az alacsony fenyero es az analog vetitesi modeszer a nagyitasssal biza apolt es eltakart. Mig a nagy vilagito tv-n minden reszlet kiveheto es oda mar a fullHD lehet keves. -
SlickAdam #17038 en kicsit fel is vagyok haborodva ezen a 4K-n. full hd-ben jon manapsag a tv adas? nem. olyan olcsok a BD lemezek, mint anno a DVD-k voltak, mikor jott a HD orulet? nem. akkor megis mi a francnak az a 4K? meg a konzolok is csak most ernek el oda, hogy 1080p legyen a standard.
inkabb azzal foglalkoznanak, hogy a szar LED tv-ket tokeletesitsek / OLED-et elerhetove tegyek. -
#17037 Hidd el Full hDtv-t fogsz majd kapni a kovetkezo 5 evben is egyre olcsobban, a 4K-t meg szep lassan lecsopogtetik a legfelsobb kategoriakbol egy 10 eves transition alatt. Ugyanis a content es broadcast rendszer kell mielott a tomeg akarni fogja.
Gondolj csak magadra. 3 hete meg voltal gyozodve rola, hogy HD readynel tobb nem kell.. Az emberek 85%-a ma is igy gondolkodik. -
#17036 Akármi is lesz, muszáj lesz olcsón adni, mert ezt sem viszi majd a kutya se :) -
SlickAdam #17035 "bye bye ledes is...éljen a 4K"
4K mifele technoval fog keszulni vajon? -
#17034 Ezek szerint Nigériából még beszerezhető :)
Ez jobb, mint a sehonnan :)
Szokni kell: bye bye plazma..s lassan bye bye ledes is...éljen a 4K :)
Hiszen ezeket is el kell adni majd valakiknek. Nemigaz? .. -
#17033 Sajna nem. Tavaly meg ultunk 200db 60 coloson. A vegen 900 fontert dobaltuk oket:) Akkor sem kellett a kutyanak sem. A vege egy export uzlet lett Nigeriaba. -
#17032 Már nem kapható sehol raktárról sem? -
#17031 Annyira nem ugyanis a Samu 40C650-ese is nagyon jo LCD volt (jobb mint a mai ledek) es nem volt olyan horribilis ara. -
#17030 ...LCD.. :D
(vicc volt.) -
SlickAdam #17029 Errol van szo. Ha van is, az gagyor.
2011-ben meg talalt volna olcson nagyon jo 2D-s plazmat (G30), ma mar nem. Van helyette "olcson" UT, ST, ... -
Borg #17028 Samu E530 plazmán asszem nincs 3d mód, csak az e550-en. Nem?
Ettől függetlenül a képminősége az UT50-et sem éri utol, nemhogy az ST50-et. -
SlickAdam #17027 Es a kulfoldi csatornaknak nincs logoja vagy mi? :D
Felesleges a 3D? Akkor mutass olyan plazmat (vagy nem legalja led-et), ami csak 2D-s! Na ugye... :) Egy olcso Samsung szemcsi nem a vilag vege, nem muszaj azonnal venned.
Altalaban plazmaknal a legjobb az input lag. ST50-nel kabe 40-50 ms lehet ( tesztelotol fuggoen). -
#17026 Erre is 130W van írva, szóval úgy van ahogy mondod. Egyébként ne érts félre, alapvetően nem fontos a 3D, de minek fizessek felárat valamiért, amit ki sem használok? Mert nekem nem érne annyit a 3D hogy még 10-20ezerért szemüveget is vegyek hozzá. Így viszont lenne egy kihasználatlan funkciója.
Beégés nem hiszem, hogy probléma lehetne vele, mert valami külföldi TV csatorna megy rajta állandóan, de tegnep én is kapcsolgattam az adók közt össze-vissza. Bár ez a TV már úgy is felejtős, mert utolsó darab lévén ma legkésőbb úgy is elviszik, nekem meg kell pár nap míg tudnék venni egy TV-t.
Legjobb lenne egy ilyen típus, de 3D nélkül.
Apropó, plazmáknál lehet probléma az input lag? -
SlickAdam #17025 Ha arra a fogyasztasra gondolsz, ami a hatuljara van irva, az a maximum. Irtam mar h ez plazmanal dinamikus, egy 42 colos atlagban 120-140-et fogyaszt. Volt 42-esem is es mertem 2 hetig...
Szemcsin meg ne csodalkozz, altalaban nem kapsz, csak passziv ledekhez az 500 ft-osakbol, vagy Samu szokott a legolcsobbol adni. Na de hogy ez kizaro ok legyen... Van havi berletem videotekaba, korlatlan. Tele vannak 3D-s blu-ray lemezekkel, megse tudnam megmondani mikor neztem utoljara 3D-t... Hamar rajon az ember h nincs olyan sok tartalom, mint ahogy azt elkepzelte. S az is lehet h siman nem jon be hosszabb tavon.
2D-s kepminoseg, ez a fontos. Egyebkent kiallitott plazmat semmikepp nem vennek, mert valoszinuleg szarnak bele es tv adast jaratnak rajta, raadasul szinte mindig ugyanazt az adot ---> ez mar extrem korulmeny, tartosabb "beeges" szinte garantalt. Bar lehet figyelmesebbek voltak... -
#17024 Saját döntés természetesen. Pont egy olyan samu mellett kapcsoltuk be, ami esélyes tv-k közt szerepelt, de óriási különbség volt a kettő közt. Minden téren megfelelne ez a típus, most már csak a mocskos anyagiakat kell megoldani :) Persze, ha nem sikerül, akkor marad egy olcsóbb ledes. -
#17023 Remélem, ez a saját döntésed :)
Hitem szerint ugyanis senki sem befolyásolható. Mindenki a saját sorsának a kovácsa :)
De megjegyzem még, hogy a mai fullHD-s led lcd-k is gyönyörű képet adnak már..akárcsak a plazmák :) -
#17022 Hát igen. Kezdem belátni, hogy tényleg plazmát kell vennem. -
#17021 áramfelvételi infók (katt)
3 évig nem korszerű lcd-t használtam.
Tavaly ősztől új energiatakarékos neo plazmát. A villanyszámlámon nem vettem észre komolyabb változást.
De igazából az sem zavarna, ha többet fogyasztana, mert sokkal (igen, sokkal) jobb a képminőség és a nagyobb kijelző miatt a tévézés (mozizás) öröme is...
Hitelt egy ideje nem használok, de dobok egy pü.-t a régebbi tapasztalataimról. -
#17020 Na voltam MM-ben. Úgy döntöttem, megemelem a rászánt pénzösszeget, és bepróbálkozom ezzel a hitel dologgal, 10%-al kerül többe a tv. Igazából kettőt néztem ki, az egyik egy Sony KDL-40EX650, a másik pedig egy Pana P42ST50E. Jól látjátok, PLAZMA :DD Igazából ki se volt téve, csak mondtam az eladónak hogy a képminőség a legfontosabb nekem, aztán mondta hogy van egy plazma, ami ki volt állítva, de ez az utolsó, levették, és 170-ért adják ide. Be is üzemeltük, fasza minden, a képe is tuti, bele is mentem volna, csak van egy kis gond a hitellel. Plusz nem adnak hozzá szemüveget, amit furcsálltam. De a fogyasztása is egész korrekt, és gyönyörű TV.
Kérdésem lenne, egyészt, hogy egyébként amit feltüntetnek fogyasztást Wattban, azt egy óra alatt fogyasztja?
Másrészt, nem tudtok olyan áruházat ajánlani, ahol kedvező hitelfeltételeket biztosítanak? (itt max a vételár +10%-ra gondolok) -
SlickAdam #17019 meg merestol is fugghet az input lag. tavaly avforums ST50-nel elsore vmi 16 ms-ot mert, aztan kesobb egy nagyobb peldanynal mas modszert alkalmazva 48 korul volt... tobb teszt kell, digitalversus amugysem nagyon mervado. -
#17018 (samsung a600 - de lehet h a 24p miatt van ekkora delay, egyelőre nem aggódom) -
SlickAdam #17017 jujjj, milyen vetito? -
#17016 66ms valóban relatív ...
nemsokára kipróbálom játékkal is a vetítőm, de nem ad bizakodásra okot, hogy 24p mellett 180ms audio delayt kellett beiktatnom a perfekt ajakszinkronért :D -
SlickAdam #17015 azert ne fujjuk fel tulsagosan ezt a lag dolgot. hacsak nem vagy sziriusz kompetitiv online harcos, nem hiszem, hogy 50-70 ms nagy gond lenne. bar plazmatol tenyleg jobbat varnek...:S -
#17014 Barmok. -
Borg #17013 50ST60 review
Input lag 66ms... in game mode... -
SlickAdam #17012 samsung plazma itt sincs Saturn-ban, csak LED-ek, de abbol SOK. -
Borg #17011 Azért ez nem mindenhol így van :)
Én a hétvégén pl bécsben megnéztem egy 55VT50-et, meg egy 50GT50-et is MM-ben. (olyan TV-t keresek, amit egyben monitorként is használnék, de egyelőre egyik mellett sem tudtam dönteni). LG plazmák is voltak, ellenben samsungot nem nagyon láttam.
Persze az tény, hogy lcd-ből 20x annyi volt kitéve :) Ezekből néztem az ES8080-at, meg a HX850-et, ezeket már talán el tudom képzelni mint alternatívát. Csak kár hogy ennyire túl vannak árazva. Volt kitéve 84"-os samsung is, azt azért gyorsan meg tudnám szeretni :) -
Borg #17010 Egyértelműen megmondták, hogy minden fejlesztés az OLED-be megy már idén is. Szóval jövőre sem új plazma, sem új lcd technológia nem lesz már. Csak a mostaniak, max új dizájnban. Logikus, hogy lassan mindkettő piacáról ki fognak vonulni. -
#17009 kivonul a pana a plazmapiacról?
ha nem is most, de pár év mulva? :( -
SlickAdam #17008 mi lenne? samsung. legszebb, legnagyobb standja az aruhaz legkozepen mindig a samsung-nak van... plazmak meg lehajitva valahova a sarokba. -
#17007 És odakint milyen márkák a kelendőbbek?
Azt már vágom, hogy a ledesek jobban mennek, mint a plazmák...ott is..
Nem lepődök meg ezen, mert idehaza is rengeteg helyen nincs a kínálatban semmilyen plazma.
Arra leszek még kiwi, hogy aznap, mikor a piacot elárasztják az olcsóbb 4K-sok, akkor mi lesz majd a trendi?
Megtartja vajon a vezető eladási pozícióját a ledes lcd, vagy új favorit születik netán? -
#17006 euronics nálam is megengedte, h laptoppal tesztelgessek!
de mm/saturn is, amikor pl füleseket akartam tesztelni (játékkal, nem zenével!) -
SlickAdam #17005 sot az eladoknal altalaban van egy pendrive, kulonbozo formatumu videokkal tele, teszteles vegett. -
SlickAdam #17004 en nemetorszagban elek. bementem a Saturn-ba (de MM is igy lenne), vittem a ps3-at, gond nelkul radugtak/tam 3-4 tv-re, szavuk nem volt. ugyanis el szeretnek adni a keszulekeket. ha ilyesmi magyarorszagon meg mindig problema, az eleg szomoru...:( -
#17003 ez egy kicsit érdekesnek hangzik :) és szerintem kivitelezhetetlen is. Főleg pl egy média marktban. -
#17002 nekem 26-32-46 volt, szerencsére a 42-t kihagytam - és szvsz jól tettem, látva a te példádat :))
(46 után - mivel ugye nálam monitorról is szó van - lcdben az 55 a köv lépés, de az onnan, ahol ülök már nem belátható :((( konzolozni perfekt lenne (hátrébb ülök), de pécéhez esetemben sok (bill+egér miatt kötött viszonylag az ülőpozícióm) ... )
szóval, az teszi jól, aki 50"-el kezd, ha anyagilag megteheti :)