21171
LCD - Plazma
  • Borg
    Miért, mi lett az ST-vel?
  • Tibi7
    Ezt vágom. Épp ezért filózom egy sony leden.
  • Borg
    Az UT-n nincs szűrő bevonat. Ezért látod gyengébbnek a képést világosban, tehát a boltban is.
    Az UT akkor jó alternatíva, ha úgyis csak este, vagy sötétített szobában filmezel.
  • Tibi7
    NA jártam boltban. Azt hiszem a samuból elegem van. Bárhol járok, sehol nem láttam még rajta olyan adást, ami meggyőzött volna. Megnéztem egymás mellett az ut és st50-es Panát. Az UT most 150-be kerül. Egyértelműen gyengébb képe van az st-nél, plusz közvetlen ráeső fény esetén tükröződés is látszik, de led tv mellett jól néz ki. Egyedüli versenyző már csak Sony marad, az még mindig király, csak az is 1500be fáj, és semmi extra nincs benne. Viszont a képe rendben van, és a sonyban enyhén szólva is megbízom. Holnap biztosan megveszem az egyiket, de a fene se tudja még melyiket.
  • Zephyr Retiring
    LG 50PK250
    vagy..
    LG 50PA5500
    vagy az..
    LG 50PM6800.

Első kettő nem, a legutóbbi viszont 3D THX tanúsítvánnyal. Érdemes a tesztet is átfutni..
  • Zephyr Retiring
    Oks. Később.
    Csak LG legyen, vagy lehet más márka is?
  • SlickAdam
    Mienkben ki lehetett kapcsolni. Csunya, termeszetellenes kepet eredmenyezett, erre en nem lennek buszke.
    Ha ennyire kepben vagy LG plazmakkal, legyszives mutass mar ST50 / E6500-al megegyezo vagy jobb tv-t. Csak h mi is tudjuk mi a jo... :)
  • Zephyr Retiring
    Természetesen nem.
    Csak Ádi érdeklődött az XD engine iránt. Ennyi.
    Úgy gondolom, minden gyártónak van saját fejlesztése ezen a területen is. Rosszul gondolom?
    A Panának pl. V-real .. vagy ez nem is a Pana fejlesztése? ..
  • Bucser
    Te azt hiszed, hogy csak az LG tv-ben van barmilyen extra processing?
  • Zephyr Retiring
    Cloud merre van?
    Kezdem hiányolni :)
    Vagy nincsenek mostanában újdonságok?
  • Zephyr Retiring
    Üdv. a jelenben.
    Thx kikapcsolható. XD engine nem :)
    Arról meg nem is szólva, hogy a Panákban meg nincs is...az utóbbi :)
    Előbbi az akad, de az ellenkezője fel sem merült.
    Az meg hogy a tiedben van e vagy nincs thx, szerintem nem is volt vitaalap.
    Ha van örülünk neki, ha meg nincs, hát Istenem: legközelebb majd lesz :D
  • Zephyr Retiring
    Jól van na :)
    Elismerem, hogy nem az LG a világ legjobb márkája (tetyófronton)..
    Csak a leminősítés kicsit bántotta a szemem :P
    Ha nem is a legjobb, de semmiképp nem is a legsz@r@bb márka ez..
  • SlickAdam
    Maradjunk annyiban h en a jelenben elek, te ugy latszik a multban.
    LG-e volt az elso THX? Gratulalok. Felso kat.-ban persze.
    XD Engine? Igen, a 2007-es LG plazmankban is volt. Ki is kapcsoltam, mert a legutolso amit egy hozzaertobb felhasznalo akar, hogy belenyuljon a keszulek a kepminosegbe. Mestersegesen nekem ne javitsan, ne elesitsen, ... Azt akarom latni ami a lemezen van.

Egyebkent igazad van. LG is elmezonyben van. 3 plazmagyarto kozul az elokelo 3. Helyen...
  • Bucser
    Bocs, de te az LG-nek dolgozol? Mert ennyi hetet havat senki nem hordott meg ossze a tv-rol nekem csak egy sales rep...
  • Zephyr Retiring
    Mivel láthatóan csak provokálsz megint,
    inkább csendben maradok..
    xd engine infó itt :)
    És mégegyszer a kedvenc cikkem:
    LG 3D THX :)
    ...nem a Panasonic!...nem a Sony!..
    hanem a senkiházi LG :D

Mára elég is lesz ennyi, mert Ádi barátunk a végén a csukott ablakon hajítja ki a Panáját :D
  • SlickAdam
    Tibi7!
    Zephyr utolso hsz-at ignorald! A "cikk"-ben (forumhsz) leirtak meg most is aktualisak. Ha nem lennenek, mar modisitottak volna.
    "Beeges" letezik es letezni is fog, a technologia velejaroja.
    LG pedig utolso es az is marad. XD engine? Mi is az? THX? Igen, pl enyem THX-es, Zephyr meg csak azt fenyezi ami neki van (valahol erthetoen, de semmikepp nem helytalloan...)
  • Zephyr Retiring
    Nos igen. Ez egy 5 éves cikk ugyan, amit utoljára is már 2 éve korrigáltak :)

Bár a cikk alapjaiban igen jó és hasznos is lehet a leendő plazmásoknak, azért pár kevésbé fontos dologgal még kiegészíteném:

Eltelt pár év..
    A mai plazmáknál (pontosabban a 2011-es modellektől már) a kép beégés elleni védelmét tovább fejlesztették egyes modelleknél már a pixeleltolást is bevetve..
    Az LG plazmák az utolsó 4. helyről az első helyre :) de mindenképpen az élmezőnybe ugrottak többek közt a 24p 5:5 pull down és a dual XD engine használat és egyes modelleknél a THX minősítés megszerzése miatt is.
    Azóta a hang is felzárkózott a képhez (dolby digital) és a beépített médialejátszók is vígan megbírkóznak akár az 1080p (fullHD) 3D-s Dolby Digital hangú mkv fájlokkal is..
    A DivxHD kompatibilitás meg már annyira alap, hogy szót sem érdemel szinte.

Biztos vagyok benne, hogy lesznek (sőt már vannak is) jobb és komolyabb technók a plazmánál.
    De ez csak azért lehetséges, mert a plazma technó elérte a csúcspontját mostanra.
    És az út számára itt véget ér.
    A legjobbtól nincs jobb :P
  • Tibi7
    huhh. elég velős. majd szólok ha végeztem vele :D
  • SlickAdam
    ja meg valami. nem tudom lattad-e mikor legutobb linkeltem:
    ITT olvasd el az elso hsz-t. nagyon jo osszefoglalas a plazmarol. bejaratas, "beeges" reszre kulonosen figyelj oda (bar a bejaratasnal irt idot sztem nem kell szentirasnak venni, kevesebb is eleg). nehogy becsapva erezd magad egy esetleges vasar utan.:)
    roviden: tobb odafigyelest igenyel, mint egy LCD-LED tv, de nagyon meghalalja.
  • Tibi7
    Mivel nem ajánlottatok ez alattit, gondoltam hogy azt nem is érdemes figyelni :)
  • SlickAdam
    de ne feledd, ez nem a legeslegalja Pana modell. az az XT (de az felejtos)
  • SlickAdam
    igen, es igy az UT felzabalna az ST eladasait... tortent mar ilyen "kannibalizmus" Pana-nal (G30...), odafigyelnek az ilyesmire. de mint irtad: 3D nelkul jobb filterrel korrektebb lenne.
  • Tibi7
    Vagy inkább ne lenne 3D.
  • Tibi7
    Szerintem nem kellene sokkal többet kérni érte, ha normális filtere lenne. Annyit megfizetnének az emberek.
  • SlickAdam
    nem kurtak el, sot! viszont nem tehetnek bele mindent a belopo szintbe... ha elnezel a kulso (vastagabb) es a tobbi "hianyossaga" mellett, akkor igazabol "csak" a jobb filter hianyzik belole. kepe nagyon jo.
  • Tibi7
    Köszi, köszi :)
  • Tibi7
    Rám soha senki nem gondol :/
  • Zephyr Retiring
    Ilyen tetyó azért nincs, mert akkor azt vinnék és nem a 2 - 3 százezres csodamasinákat :)
  • Zephyr Retiring
    Én drukkolok, hogy kifogj egy faxa kis tetyót, amiben örömödet leled majd..
  • Tibi7
    Persze, van olyan is amiből kimaradnak az extrák, de azok általában alsó kategóriás tévék fos képpel. Nem is értem, miért nincs jelenleg olyan Pana, ami semmi extrát nem tud, neoplazma, szép képpel. Az ut50-es közel áll ehhez, de ott is képesek voltak elkurni.
  • Tibi7
    Sok helyen van még, és a dolog pár napon belül el fog dőlni. Holnap meg megyek megnézem élőben az ut50-est, mennyire necces a képe. Az most 150-be kerül panashop-ba.
  • Zephyr Retiring
    No azért nem minden tévét..ez enyhe túlzás azért :)
    Itt tartom a kezemben a Media Markt új akciós újságát..
    6 tetyó van benne 3D nélkül :)
    1 Orion, 1 Samu, 1 Philips a többi meg LG..
    Biztos vagyok benne, hogy az üzletben több is akad..
    Mondjuk ez egyik se plazma, de azért lehet még azt is találni ha jobban szétnéz az ember :)
  • Borg
    Ha tudsz még venni valahol... ugyanis a széria már kifutott, újabb darabok nem érkeznek. Április-májustól már az ST60 kerül a polcokra.
  • Tibi7
    Erre még annyit, hogy sajnos igazad van. Iszonyatosan bosszant, hogy ha venni akar az ember, akkor mindig adnak hozzá olyan dolgokat, amire neked rohadtul nincs szükséged, de mégis meg kell fizetned. Nekem elég is lenne egy st50 képe, 3d meg smart, meg wifi nélkül, és asszem ki is egyeznék egy 150-160-as árral. Erre minden tv-t teletömnek 3D-vel meg nettel.
  • Tibi7
    Annyi biztos, hogy ha plazmát választok, az st50 lesz.
  • Tibi7
    Jogos, erre nem is gondoltam :)
  • Zephyr Retiring
    Végre itt a 4K 3D LED LCD...
    kicsivel 7 és fél milla felett :)
    Szerintetek is azonnal meg kéne vennem? :D
  • arty
    kikúrtjól :)

(amig ugyanazon nem néztél meg egy blurayt)
  • SlickAdam
    emtom, sose volt Kuro-m :D

na majd 2020-ban 80 colos 4K-s teven megnezem az 1931-es Dracula-t, persze a DVD-s kiadast... jo lesz
  • Bucser
    Miert hogy neztek ki a dvd-k a Kuron?:)