LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zoliii
Van egy LG Led, HD Ready Tv-m. Van rajta PCMCIA Slot. Meg lehet csinálni, hogy wifi-s megosztással lássa a másik wifis eszközt, és így megosztva tudjak wifin keresztül filmet nézni?

Írtam priviben

Köszi, akkor maradok a sony-nál. (HX750)

cloud.strife
40W4000 után tetszeni fog a képe a HX75x szériának.

Ha pedig van pénz ár akkor vegyél egy ilyet:
HX850

www.digimomentsvideography.com

Bucser
A samu plasmai kifejezetten jók. 8000 és 6500-as szeriat igencsak magasra értékelte majd minden független. Speciel a 64D8000 Best Buy jelenleg hdtvtest.co.uk szerint.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Nem a plazma minõségét akarom, hanem legalább a régi lcd minõségét.Az lm660 nem tudja.

Hát megírtad a választ is miért!😉

...mert annak a képpont sûrûsége HD esetén kb az 55 cm-es tv környékén van, ráadásul digitális is.

...tennéd most be a Daewo mellé videokazin meghajtva, helybõl lehánynád! <#csodalk><#vigyor2>

Ja bocs, akkor irány az 500 ezres lcd 😊
plazmát nem szeretnék.

Ha ennyire számít a képminõség, akkor el kell felejteni az LCD-ket. Nézz panasonic plazmatv-t.
Igen

Zephyr Retiring
Lg LM 660-at akartál írni, ha jól sejtem...

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Sziasztok,

jelenleg egy Sony KDL40W4000-esem van. Vettem egy LG 47LS660-ast, de nem jött be a szinvilága, és most új készüléket vennék a következõekre gondoltam, fõleg a kép minõsége érdekel (a jelenleginél ne legyen rosszabb, a 3d és a media lejátszási képesség sem érdekes)

Újra elkezdtem készülékeket keresni, igazából csak annyi lenne fontos, hogy a jelenlegi tévém képi (szín, SD skálázási képesség, stb) tudását minimum hozza az új is.

Szerintetek Sony Kdl46hx750-nak mennyire jó a képe,
vagy akkor inkább olcsóbban a Panasonic TX-L47ET5E,
esetleg a Sony Bravia KDL-46EX650????

Esetleg más ötlet?

Köszi

Zephyr Retiring
Megbocsájtok...most még<#vigyor>

cloud.strife
Ja szorri, elfelejtettem a szmájlikat.... 😄😄😄😄😄

Zephyr Retiring
õõõ...izé...
..most akkor a 127 cm-es fullHD plazmámnak miért penge a képe?<#hehe>
Kábelen is jön már pár csatorna 1080i/16:9-ben. pl.: Super tv2 HD.
Ezeknek is zsír a képe<#eljen>
Szerintem ez a régi igazság ma már kevésbé állja meg a helyét..
Fõleg, ha a 4K paramétereit nézem (katt)<#whatever>

Zephyr Retiring
Ez a teszt csak a saját magunk szórakoztatására készült.
Nem volt hivatalosan még komoly tanúkkal sem megerõsítve.
Csak egy idõben 4 tv volt átmenetileg a muter kecójában,
és megcsináltuk. Ennyi. Nehogy itt nekem ess, mert leírtam<#nevetes1>
Csak a Philips-es hsz.-edre beugrott, hogy volt ilyen is.
Ha tudom, hogy Neked ez ekkora dilemmát okoz, fel sem hozom<#falbav>
Mellesleg egyedül a Daewoo tetyó volt új. A többi pár éves, tehát
az eredmény sem volt túl korrekt<#nyes>

cloud.strife
22 éve dolgozom a szakmában, de vagy valamit elcsesztetek azon a teszten, vagy rosszul láttok, vagy rossz volt a Philips és a Sony tévé.

Lehetetlenség amit írsz, komolyan mondom. Láttam én már olyan tesztet ami valami alapvetõ elnézés miatt el volt cseszve. (különbözõ beállítások, stb...)

Tanulság 2: minél nagyobb a kép, annál inkább látszanak a képhibák.😉
Zephyr Retiring
Még a "hagyományos" azaz crt (cathode ray tube😊 televíziók hõskorában szert tettem agy Philips és egy Grundig tévére.
Az öcskös pedig egy Sony és egy Daewoo tévével tért haza 😊
Természetesen mind a négy le lett tesztelve (extrák, menürendszer, kép és hangminõség.) A Grundig és a Sony 72 cm-es "fullextrás surroundos 100 Hz-es" a Philips és a Daewoo alap "mezei 55 cm-es".
A "verseny" gyõztese extrákat tekintve: a Grundig lett.
2. a Daewoo, 3. a Sony és utolsó a Philips..
A képminõség teszt viszont meglepõ lett. Ugyanarról a forrásról (akkori csúcs: JVC 6 fejes hi-fi stereo S-VHS) természetesen S-VHS - S-VHS kábellel és alap RCA-val is:
utolsó lett a sorban a Sony! Pedig az ára...
3. helyen a Grundig végzett. Pedig az extrái...
2. a Daewoo lett beintve a két nagyágyúnak 😊
kis versenyünket pedig a kis Philips nyerte, ami az RCA kábellel is szebb képet adott (ha csak egy hangyányival is,) mint a 72-es S-VHS-es "nagyágyúk" 😄
A tanulság itt is az volt, ami ma is érvényes a plazma/lcd/led vitákban:
Döntsön a szemünk 😊

cloud.strife
Sajnos bõ egy éve hogy a Philips eladta a tévé üzletágát és már csak ipari fejlesztéseket, technológiákat gyártanak..... 😞

Fogalmam sincs hogy ez ettõl még jó tévé-e, de manapság sajnos senki sem beszél róluk komolyabban..... :/

zoliii
Helló!
Errõl a led tv röl mi a véleményetek? Philips 42pfl4007 Vagy milyen márkát ajánlatok hasonló árba ami jobb lenne ennél?
http://www.philips.hu/c/televiziok/4000-series-107-cm-es-42-huvelykes-es-full-hd-1080p-dvb-t-c-42pfl4007h_12/prd/

zoliii
Elvileg egy wifi-s PCMCIA kártyával is küldhetsz filmet Tv-re!

Cuchulainn
<#wow2>Na erre nem számítottam... Sajnos erre nagyjából esély nincs (idõ és távolság), így viszont eléggé zsákbamacskának tûnik a dolog, ezek szerint elképzelhetõ, hogy az USBn keresztüli filmnézés gyakorlatilag vagy mûködik vagy nem?
Van olyan formátum amiben biztos lehetek hogy lejátssza? Konvertálás mûködik?

Még egy kérdés: ha a TV-t összekötöm a számítógéppel HDMI kábelen keresztül akkor az okoz minõségromlást a képben/hangban? Számít-e a kábelhossz?

(Bocs ha sok hülyeséget kérdezek, de ez lesz az elsõ "lapostévé" a családban, szóval abszolút nem értek hozzá. És persze köszi a válaszokat)

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

cloud.strife
Viccet félretéve, sajna máshogy nem tudod meg.

cloud.strife
Bejössz hozzánk egy HDD-vel és kipróbálod... 😊

Cuchulainn
Hi!

Ezen a TV-n gondolkozom: Sony KDL-42EX440
Honnan lehetne megtudni, hogy milyen videóformátumokat képes lejátszani? A legtöbb tv leírásánál amit nézte m nincs említve, vagy csak általánosságokal...

arty
cloud naponta besétál úgytudom 😄D

Forza.

Zephyr Retiring
Mit akarsz nekik elhinni?
Elhiheted, hogy azt mondanak, amit akarnak 😊
Sétálj inkább be egy tv bemutató terembe és azt hidd el, amit magad is tapasztalsz!
Minden egyéb "gyanús" infó amíg be nem bizonyosodik az ellenkezõje: csak humbug 😄

Zephyr Retiring
Megint nem figyelsz 😄
A 3D THX az nem egyenlõ a THX-el! 😊
Kizárólag a 3D-s tévéknek osztogatják. Illetve, nem osztogatják akárkinek. Emiatt is sértõdött meg egy idõben a Pana cég. Merthogy az õ akkori "csúcs" 3D plazmájuk nem kapta meg. Pedig a "szakértõ" kollégák szerint járt volna neki 😄
Amúgy van "3000 watt power" feliratú kazettás mini "hifi" is 😊
Tudod, nem minden arany, ami fénylik.
A "thx"logót meg ne a készülék káváján keressétek. Az a módbeállítási menüben van csak 😊

cloud.strife
Úgyvan. What hifinek lehet hinni? 😊

arty
manapság az a logo pont annyira semmit nem ér, mint mondjuk az EISA díj 😊

Forza.

cloud.strife
😊

Mondjuk nekem ez a THX minõsítés nem mond semmit, amióta valami filléres Logitech cuccra is ráírták.... 😊

Zephyr Retiring
Nem Panát, hanem plazmát mondtam 😊
Amúgy márkát még nem is írtam 😊
Azért annyit elárulhatok, hogy az enyém még a Pana elõtt, a világon elsõként plazmában kalta meg a 3D thx minõsítést.
Igaz, amikor vettem ezt még akkor nem is tudtam róla 😄

cloud.strife
OLED hol van? Már lassan két éve ígérik hogy jön. 7 éve meg itt volt nálam a boltban a Sony zsepiméretese. Nemakarásnak....

Képes lesz szerintem, mert az OLED-ekkel ellentétben az RGB-LED-es megoldást már jövõre piacképessé lehetne tenni. Értem ezalatt, hogy nem zsepi méretben 10ezer dollárért.
Bucser
Crystal led, piros zõd, subpixellel.

Kérdés, hogy az LG OLED meg a Samsung OLED mellett képes lesz e bármit alkotni...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

cloud.strife
Azért gondolom hallottál már a Sony HX850 szériáról, ugyanúgy 5 csillaggal jutalmazták a What Hifi-sek mint a te téháikszes Panádat.

Simán bele lehet kötni mindkét technológiába, de ezt már sokmilliószor kitárgyaltuk itt (is)... 😊

Zephyr Retiring
Ó. Ezt egy kicsit furcsának találom.
Mivel lcd-vel és plazmával is rendelkezem itthon így bizton állíthatom, hogy hiába erõltetik a ledet (ami ugyebár technikailag lcd) és hiába a megsokszorozott képfrissítési frekvenciák, ha a megjelenítõ válaszideje nem megy 2 ms alá.
Mondhatnak nekem akármit, gyorsabb megjelenített mozgásoknál igenis zavaró.
Bele lehet sz@rni a 4K által melldöngetett fullHD-sokszoros képfelbontásba.
A képfrissítési frekvenciákat is húzhatják az egekig, ha az lcd technológia korlátozza a válaszidõt.
Nem tudom, vajon figyelmetlenség ez a 4K fejlesztõk részérõl, vagy szándékos, mert az lcd-ken több a haszon?
Végül is midegy. A ledes megjelenítõk amúgy is hidegen hagynak.
Viszont az új szabadalmaztatott valamivel felcsigáztál 😊
Talán szebb képe lesz, mint a 3D thx-es plazmámnak, ki tudja..
Bár ezt elég nehéz most még elhinnem..
Ha lesznek újabb infók, légyszi jelezd.

cloud.strife
LED marad, plazma nem lesz, viszont lesz egy új, szabadalmaztatott valami, amitõl konkrétan lefeküdtem. Ilyen zöldet és pirosat még LED tévén nem láttam.

Zephyr Retiring
Annyit sem, hogy lcd vagy plazma lesz?
Vagy valami egészen új technológia?

cloud.strife
Nokérem. Megnézhettem a jövõévi SOny tévé választékot. 4K-t, mindent. CES-ig nem árulhatok el semmit (titoktartásit is alá kellett írnom), de azt mondhatm, hogy a képminõségre még rádobtak egy nagy adagot. Valamint az látszik, hogy nem adjk fel a harcot. Egyáltalán nem.

Egyértelmûen a nagyobb plazmát... bár nemtom a samsung plazma idén van e már olyan jó, mint a panasonic...
Bucser
Ha ugyanazon árban hozzá lehet jutni melyiket vennétek. UE55ES8000 vagy PS64E8000?

Cél játék-TV-házi mozi-olykar munkára másodlagos monitor.

Cuchulainn
Sziasztok!
Mostanában tervezünk TV-t venni, és mivel ilyesmivel eddig nem vacakoltam segítséget kérnék.

Elõszöris lehet hogy hülye kérdés, de mostani TVk USB-rõl feliratot is képesek megjeleníteni? Vagy mindenképp rá kell csatlakoztatnom a gépre ha ilyesmit akarok?

A TV-t nagyjából 2,5 méterrõl néznénk, gyakorlatilag csak este. Méretben 40 inch körül gondolkozom. 3D, netböngészés meg egyéb baromságok nem kellenek. Jó lenne ha bírná az 1920x1080-at és lejátszana minnél több formátumot. Árilag 100k körül gondolkozom, nem baj ha egy kicsit több de azért 150k fölé nem szívesen mennék.
Ez alapján tudnátok valamit ajánlani? Plazma vagy LED, milyen márka, honnét etc...

arty
37" = kicsi
noname webshop = kérdéses gari

ha a káva miatt tetszett meg, akkor persze vedd csak meg 😉

Forza.

zoliii
Nem rossz! Mivel Full Hd-s, ezért szerintem viszi a leírt formátumokat! Vigyél egy pendrivot, és dugd rá a Tv-re! 😄 De amúgy leírhatnák miket visz! Most néztem utána de semmit sem találtam! 😞

shaba23
Ez mennyire lehet jó választás? bár lejátszott formátumot nem ír...
zoliii
Szerintem már mindegyik tv usb-s! 😄 Azt is meg kell nézni, hogy milyen fájl formátumokat játszik le! Ha visz xvid-et, mov-ot, mkv-t, mp4-et, stb. akkor az már jó választás!