LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha pedig van pénz ár akkor vegyél egy ilyet:
HX850
www.digimomentsvideography.com
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
...mert annak a képpont sûrûsége HD esetén kb az 55 cm-es tv környékén van, ráadásul digitális is.
...tennéd most be a Daewo mellé videokazin meghajtva, helybõl lehánynád! <#csodalk>#csodalk><#vigyor2>#vigyor2>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
jelenleg egy Sony KDL40W4000-esem van. Vettem egy LG 47LS660-ast, de nem jött be a szinvilága, és most új készüléket vennék a következõekre gondoltam, fõleg a kép minõsége érdekel (a jelenleginél ne legyen rosszabb, a 3d és a media lejátszási képesség sem érdekes)
Újra elkezdtem készülékeket keresni, igazából csak annyi lenne fontos, hogy a jelenlegi tévém képi (szín, SD skálázási képesség, stb) tudását minimum hozza az új is.
Szerintetek Sony Kdl46hx750-nak mennyire jó a képe,
vagy akkor inkább olcsóbban a Panasonic TX-L47ET5E,
esetleg a Sony Bravia KDL-46EX650????
Esetleg más ötlet?
Köszi
..most akkor a 127 cm-es fullHD plazmámnak miért penge a képe?<#hehe>#hehe>
Kábelen is jön már pár csatorna 1080i/16:9-ben. pl.: Super tv2 HD.
Ezeknek is zsír a képe<#eljen>#eljen>
Szerintem ez a régi igazság ma már kevésbé állja meg a helyét..
Fõleg, ha a 4K paramétereit nézem (katt)<#whatever>#whatever>
Nem volt hivatalosan még komoly tanúkkal sem megerõsítve.
Csak egy idõben 4 tv volt átmenetileg a muter kecójában,
és megcsináltuk. Ennyi. Nehogy itt nekem ess, mert leírtam<#nevetes1>#nevetes1>
Csak a Philips-es hsz.-edre beugrott, hogy volt ilyen is.
Ha tudom, hogy Neked ez ekkora dilemmát okoz, fel sem hozom<#falbav>#falbav>
Mellesleg egyedül a Daewoo tetyó volt új. A többi pár éves, tehát
az eredmény sem volt túl korrekt<#nyes>#nyes>
Lehetetlenség amit írsz, komolyan mondom. Láttam én már olyan tesztet ami valami alapvetõ elnézés miatt el volt cseszve. (különbözõ beállítások, stb...)
Az öcskös pedig egy Sony és egy Daewoo tévével tért haza 😊
Természetesen mind a négy le lett tesztelve (extrák, menürendszer, kép és hangminõség.) A Grundig és a Sony 72 cm-es "fullextrás surroundos 100 Hz-es" a Philips és a Daewoo alap "mezei 55 cm-es".
A "verseny" gyõztese extrákat tekintve: a Grundig lett.
2. a Daewoo, 3. a Sony és utolsó a Philips..
A képminõség teszt viszont meglepõ lett. Ugyanarról a forrásról (akkori csúcs: JVC 6 fejes hi-fi stereo S-VHS) természetesen S-VHS - S-VHS kábellel és alap RCA-val is:
utolsó lett a sorban a Sony! Pedig az ára...
3. helyen a Grundig végzett. Pedig az extrái...
2. a Daewoo lett beintve a két nagyágyúnak 😊
kis versenyünket pedig a kis Philips nyerte, ami az RCA kábellel is szebb képet adott (ha csak egy hangyányival is,) mint a 72-es S-VHS-es "nagyágyúk" 😄
A tanulság itt is az volt, ami ma is érvényes a plazma/lcd/led vitákban:
Döntsön a szemünk 😊
Fogalmam sincs hogy ez ettõl még jó tévé-e, de manapság sajnos senki sem beszél róluk komolyabban..... :/
Errõl a led tv röl mi a véleményetek? Philips 42pfl4007 Vagy milyen márkát ajánlatok hasonló árba ami jobb lenne ennél?
http://www.philips.hu/c/televiziok/4000-series-107-cm-es-42-huvelykes-es-full-hd-1080p-dvb-t-c-42pfl4007h_12/prd/
Van olyan formátum amiben biztos lehetek hogy lejátssza? Konvertálás mûködik?
Még egy kérdés: ha a TV-t összekötöm a számítógéppel HDMI kábelen keresztül akkor az okoz minõségromlást a képben/hangban? Számít-e a kábelhossz?
(Bocs ha sok hülyeséget kérdezek, de ez lesz az elsõ "lapostévé" a családban, szóval abszolút nem értek hozzá. És persze köszi a válaszokat)
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Ezen a TV-n gondolkozom: Sony KDL-42EX440
Honnan lehetne megtudni, hogy milyen videóformátumokat képes lejátszani? A legtöbb tv leírásánál amit nézte m nincs említve, vagy csak általánosságokal...
Elhiheted, hogy azt mondanak, amit akarnak 😊
Sétálj inkább be egy tv bemutató terembe és azt hidd el, amit magad is tapasztalsz!
Minden egyéb "gyanús" infó amíg be nem bizonyosodik az ellenkezõje: csak humbug 😄
A 3D THX az nem egyenlõ a THX-el! 😊
Kizárólag a 3D-s tévéknek osztogatják. Illetve, nem osztogatják akárkinek. Emiatt is sértõdött meg egy idõben a Pana cég. Merthogy az õ akkori "csúcs" 3D plazmájuk nem kapta meg. Pedig a "szakértõ" kollégák szerint járt volna neki 😄
Amúgy van "3000 watt power" feliratú kazettás mini "hifi" is 😊
Tudod, nem minden arany, ami fénylik.
A "thx"logót meg ne a készülék káváján keressétek. Az a módbeállítási menüben van csak 😊
Mondjuk nekem ez a THX minõsítés nem mond semmit, amióta valami filléres Logitech cuccra is ráírták.... 😊
Amúgy márkát még nem is írtam 😊
Azért annyit elárulhatok, hogy az enyém még a Pana elõtt, a világon elsõként plazmában kalta meg a 3D thx minõsítést.
Igaz, amikor vettem ezt még akkor nem is tudtam róla 😄
Kérdés, hogy az LG OLED meg a Samsung OLED mellett képes lesz e bármit alkotni...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Simán bele lehet kötni mindkét technológiába, de ezt már sokmilliószor kitárgyaltuk itt (is)... 😊
Mivel lcd-vel és plazmával is rendelkezem itthon így bizton állíthatom, hogy hiába erõltetik a ledet (ami ugyebár technikailag lcd) és hiába a megsokszorozott képfrissítési frekvenciák, ha a megjelenítõ válaszideje nem megy 2 ms alá.
Mondhatnak nekem akármit, gyorsabb megjelenített mozgásoknál igenis zavaró.
Bele lehet sz@rni a 4K által melldöngetett fullHD-sokszoros képfelbontásba.
A képfrissítési frekvenciákat is húzhatják az egekig, ha az lcd technológia korlátozza a válaszidõt.
Nem tudom, vajon figyelmetlenség ez a 4K fejlesztõk részérõl, vagy szándékos, mert az lcd-ken több a haszon?
Végül is midegy. A ledes megjelenítõk amúgy is hidegen hagynak.
Viszont az új szabadalmaztatott valamivel felcsigáztál 😊
Talán szebb képe lesz, mint a 3D thx-es plazmámnak, ki tudja..
Bár ezt elég nehéz most még elhinnem..
Ha lesznek újabb infók, légyszi jelezd.
Vagy valami egészen új technológia?
Cél játék-TV-házi mozi-olykar munkára másodlagos monitor.
Mostanában tervezünk TV-t venni, és mivel ilyesmivel eddig nem vacakoltam segítséget kérnék.
Elõszöris lehet hogy hülye kérdés, de mostani TVk USB-rõl feliratot is képesek megjeleníteni? Vagy mindenképp rá kell csatlakoztatnom a gépre ha ilyesmit akarok?
A TV-t nagyjából 2,5 méterrõl néznénk, gyakorlatilag csak este. Méretben 40 inch körül gondolkozom. 3D, netböngészés meg egyéb baromságok nem kellenek. Jó lenne ha bírná az 1920x1080-at és lejátszana minnél több formátumot. Árilag 100k körül gondolkozom, nem baj ha egy kicsit több de azért 150k fölé nem szívesen mennék.
Ez alapján tudnátok valamit ajánlani? Plazma vagy LED, milyen márka, honnét etc...
noname webshop = kérdéses gari
ha a káva miatt tetszett meg, akkor persze vedd csak meg 😉
Forza.