21171
LCD - Plazma
-
#17121 Szóval lassan már mindent tudunk :)
Mi fontos és mi nem egy tetyónál...
Nem árt ha jó a kontraszt,
nagyon jó ha kezeli a 16 bites képeket,
ajánlott egy képjavító áramkör az SD tartalmaknak is,
24p (5:5 pull down) sem árt..
a THX kijelző javasolt,
legyen ma már alap az Expert mód (ISF ready) vagyis a beégés elleni legjobb védelem...
Bakker milyen szerencse, hogy az enyém ezeket mind tudja :P
Na most szerintem is és bárki szerint akik kicsit is értenek a témához, ezek a dolgok valóban fontosak!
És ha az ember nem rövidlátó és nincs szemüvege sem, akkor általában egy 50'-os tetyó esetén nagyon is jó egy átlag 3 - 4 méteres nézési távolság!
Ezért mondtam korábban is, hogy miért NINCS komolyabb jelentőssége PLAZMA esetén a fullHD-s felbontásnak :)
Aki akarja megérti, aki meg nem az nem :D
Szép napot mindenkinek. Vár a meló.. -
#17120 Persze.
5:5 pulldown:
A 24p képjeleket ezzel az eljárással tudják a televíziók helyesen megjeleníteni. Ha belegondolunk, a másodpercenként 24 képet szemünk már érzékelni tudná, vagyis látnánk, hogy állóképek sorozatáról van szó. Ezért a mozikban is egy adott filmkockát többször vetítenek ki elénk, így viszont már az emberi szem nem képes felfogni, hogy ezek "csak" állóképek. Ezért a 24p-t megjeleníteni tudó televiziók is egy másodperc alatt 5* ismételnek meg minden egyes képet, tehát az első képkockát 5* másodikat 5* harmadikat 5*.... huszonnegyediket 5* és vége a másodpercnek. Ez azt jelenti hogy 24*5, tehát 120-szor villan fel előttünk a kijelző. Ezt már a legérzékenyebb emberi szem sem képes felfogni, így mozgóképet látunk. Ezért fontos tehát ez az 5:5 pulldown, ugyanis vannak olyan készülékek, amik tudják ugyan FOGADNI a 24p képjelet, azonban megjeleníteni csak 3:2 pulldown-nal képesek azt. Erről ha TV-t vásároltok, mindenképpen érdeklődjetek az eladónál, hogy képes-e az 5:5 pulldown-ra. -
SlickAdam #17119 Csak ugy kivancsisagbol: tudod mit jelent ez a pull down? -
#17118 Ja. De csak 3:2 a Pull Down..
Mkv-t meg már a legalja lejátszók is tudják :) -
#17117 ezt jó tudni :) -
#17116 Sony EX440 viszi az mkv-t. -
#17115 Felőlem.
Night.. -
#17114 Tan csak nem a saját hatalmas okitasodra gondolsz? Hogy mit kellene tudnom, azt meg hadd dontsem el én. -
#17113 Nekem nagyon is.
Cseszheted a fullHD-t is 50' alatt..
Ezt neked is tudnod kellene már :) -
#17112 Nem mindig a meret a lenyeg. -
#17111 Az enyém 3D XD engine :P
Most nem ezé vagy azé :)
Bucsi is megsértődött, mert rontom a Pana eladási rátát :)
Hiába gyerekek: az 50' az biza nem 42' :D
Ekkora Pana ennyiért sajna nincs.. -
#17110 nincs tobb kerdesem...
-
SlickAdam #17109 Triple XD Engine, mit akarsz? :D -
#17108 ez például kiváló ár-érték arányú...
Ugyan nincs jópár extra ami az enyémben igen, de ennyiért ajándék :P -
#17107 Viszont ha a Samu 50'-os lenne ugyanennyiért, akkor meg a Samut vinném :) -
SlickAdam #17106 jovan, mar azt hittem komolyan alternativanak irtad. max ha 100-ert lenne... -
#17105 Én (is) a Panát vinném ha a kettő közül kéne választanom.. -
SlickAdam #17104 es ez jo dolog ennyiert? meg tudod magyarazni miert kene barkinek is ezt valasztania pl egy UT50-el szemben? a 28e ft miatt? 28e ft miatt nezzen az ember 720p-t es szarabb kepet? sziriuszli? ... -
#17103 Kicsit olvasgattam még..
Tavalyi 3D plazma 150 ezerért a Samutól:
teszt itt :)
És még kapható 122 ezerért is.. -
#17102 Ezt nem is mondtam. Azt mondtam, hogy szép. NEkem szép. Ledek közt szép. :) Ebben az árban :D -
Borg #17101 Kétségtelen, de azért hülyeségeket ne állítsunk már, hogy szebb képe lenne... -
#17100 Most ki lehet nevetni miatta, de ha nem merem majd az UT-t megvenni, mert valljuk be, van kockázat, akkor ledest tudok csak venni. -
Borg #17099 Nincs több kérdésem :D -
SlickAdam #17098 sot! megfeljebb. odatennem en egy HX855-os sony melle is siman. csak annal ugye tobb a beallitasi lehetoseg. -
#17097 És ez tényleg semmit nem tud, azon kívül hogy TV :) -
#17096 És persze hozzátenném, hogy nekem szép. 42EX440-es egyébként. -
SlickAdam #17095 mehet az akar 200k-ig is... persze csak ha a kulsotol eltekintunk. kep a lenyeg. -
#17094 150 a sony is :) -
Borg #17093 Kiváncsi lennék melyik Sony tv az, ami 150k alatt jobb mint az UT50... mert szerintem a kanyarban sincs egyik se. -
#17092 Úgy hogy sony van a családban kettő is, és képileg, minőségileg nagyon elégedett vele mindenki, én is. És mindenképp kell ledben is gondolkodnom, és se samu, se lg, nem győz meg. Képe egyiknek sincs olyan szép. Ebben az árban persze. -
Borg #17091 És akkor hogy jött a képbe a sony? -
SlickAdam #17090 a lampa az annyira nem veszes, mint a termeszetes feny (ablak tv-vel szemben pl)
nem tudom milyen az az uzleti mod, de ha az a dinamikus (parasztcsalogato :D) mod, akkor lehet, hogy a true cinema OTT, OLYAN korulmenyek kozott rosszabbnak fog tunni. uzletben ezeket nem lehet tesztelni. en vmi 14 tv-t rendeltem hazhoz es vittem vissza 13-at mielott megtartottam a mostanit.:D Mo.-n ez sajnos korulmenyes...:( -
#17089 A sony-nak is nagyon tetszett a képe, ott nem lehet baj a tükröződéssel, viszont se smart, se 3d, se mkv, semmi. De a kép az rendben. -
#17088 Holnap még bemegyek az üzletbe egyszer. Arénában fogom megvenni, legyen az bármelyik. Szóval megkérem az eladót váltsa true cinemára. Ez a tükröződés bánt picit, mert itthon pont a galéria alá akarom tenni a tv-t, és pont lelóg annyira a lámpa, hogy direktbe rávilágít a tv-re. Viszont media markt-ban is volt ut50, és ott valahogy jobb volt a világítás, mert gyakorlatilag nyoma nem volt tükröződésnek, pedig sötét ott sem volt :) Mindkét TV 150-be kerül. -
SlickAdam #17087 ehhh... true cinema modba kellett volna tenni mindkettot... (st-n legalabbis igy hivjak, az a legpontosabb. ut-n is vagy ez a neve, vagy valami hasonlo... lenyeg a cinema) -
#17086 Mind a kettő üzleti módon ment, vagy hogy hívják panánál, és műsor is ugyanaz. -
SlickAdam #17085 beallitas stimmelt? -
#17084 A panel is más benne. És látszik is. St sokkal kontrasztosabb, meg szebbek a színek. -
SlickAdam #17083 tuti csak a jobb filter miatt tunt lenyegesen jobbnak az ST. -
#17082 Úgy döntöttem nem megyek mégsem 150 felé árban. Hiába rohadt jó tv.