21171
LCD - Plazma
-
Borg #17161 Nem lehetne, hogy ezt a "tetyó" szót hanyagolod? -
#17160 Szerintem meg pont annyit tudsz a mai tetyókról, amennyit kell.
Olvashatsz akármilyen tesztet vagy véleményt a végső döntést úgyis a látottak/tapasztaltak alapján Te magad döntöd el.
Szóval nem érdekel a téma? :)
Persze, persze pont azért vagy itt :)
Lehet akármilyen jó tetyód, attól mindig fogsz találni még jobbat :P
De tudod mi a legmeglepőbb?
Hogy normális hangnemben tudtad leírni a hsz.-ed.
Bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom...
Samu projector előnyei hátrányai (lapostetyókhoz képest)? -
#17159 A mai tévékről csak általánosságokat tudok, nem értek hozzájuk, mivel nem ismerem a mai modelleket - mivel már nem érdekel igazán a téma. (minek is érdekelne? van itthon tévém, amit nincs miért lecserélnem: samsung 32R82 -> párom néz híradót, lakásfelújítós műsorokat + samsung 46b550 -> pc/konzol megjelenítőm, elsősorban játékra + konyhában egy 55 centis funai crt páromnak főzéshez híradóhoz + samsung a600 projektor mozizni)
Kedvenc technóm a plazma, a sors fintora, hogy ilyen megjelenítőm pont nincs :) (de apámnak ilyet vetettem(pana 42PV80), (sd)tévézni a legjobb (ár/képminőség/méret)) -
#17158 :D
Amúgy lcd/plazma témakörben már nem is tárgyalunk? :)
Inkább azt meséld, neked mid van otthon.
És miért az és milyen lesz a következő tetyód.
Ehhez legalább valamelyest értesz :)
Ne a Verstani lufikról regélgess már itt bakker :D -
#17157 "ilyesmire gondolsz?"
link helyett írhattad volna inkább, hogy "jabocs, igazad van, elnéztem, tényleg lehet h a pana 5:5-ös kadenciával megy"
"Elfogadott a videotechnikában?"
Igen. Hangtechnikában ki fogadtatta el? Verstanban ki fogadtatta el? Kérdezz még hülyeségeket - vár, mégse!
Röviden: van egy latin szó, melynek eredeti jelentését valaki/valaki adott helyzetre is helyesnek vélik, nyilván átvitt értelemben. Egy idő után pedig elfogadott lesz a szó adott jelentése is. A továbbiakban valami nyelvészeti fórumban folytasd a filozófiai hitvitád.
"Az is érdekelne, hogy ezek a szakik mikor és hol szereztek képesítést ezeknek a teszteknek a pontos beméréséhez és az eredmények kiértékeléséhez.."
Erről adott tesztek szerzőit kérdezd meg, mi itt nem tudjuk.
"Ja, hogy leginkább sehol és semmikor?"
Megkérdezted? Utánajártál?
"Meg sem lepődöm már :)"
Rajtad itt már senki sem lepődik meg igazán. Az írásod megint egy lufi, még akkor is, ha a lufi szó jelentését szerinted egy hozzászólásra teljesen helytelenül használtam, hiszen belinkelhető, hogy az egy felfujt műanyagizé. -
#17156 Lehetelent ne kérj :)
De ha szeretnéd, ide holnap nem fogok beírni egy szót sem :P -
#17155 Miért? megérjük, hogy nem írsz? -
#17154 De. Az a nap holnap lesz :D -
SlickAdam #17153 Nem telhet el ugy nap, hogy ne csinalnal hulyet magadbol? :D -
#17152 "gagyi kategóriában"
Mitől gagyi ez a kategória és szerinted mitől lesz valami közép vagy felsőkategóriás tetyó?
Természetesen az árán kívüli tényezőkre volnék kíváncsi.
Gondolkozom a dolgozószobába is valami ledes lcd-n, de konkrét elképzelésem még nekem sincs..
Lcd és plazma már van, (bár az asszony nem ujjong örömében) de egy valami jobb kis ledes lcd azért még érdekelne..
Igazából akár kisebb is lehet a 37'-nál és a fő felhasználási terület a kábeltévé lenne..
Hasznos ötleteket szívesen meghallgatnék. -
inside81 #17151 Hát 3D-re nincs szükségem, 37 colos fér be az adott helyre. Milyet tudnál javasolni ilyen paraméterekkel? -
Borg #17150 Ebben a gagyi kategóriában kb mindegy melyiket veszed. Döntsön az ár, és a garancia. -
inside81 #17149 Sziasztok!
37 colos SMART Tv-t szeretnék vásárolni.
3D nem kell bele, ezeket néztem ki, ti melyiket javasolnátok?
(Netet melyik támogatja a legjobban?) Nem ártana ha 100 HZ vagy annál nagyobb legyen. Kinek milyen tapasztalata van?
Samsung:
http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/led-tv/UE37ES5500WXXH-spec
Pana:
http://panashop.hu/items/details/39426/category/12/tx-l37e5e/2_ev_garancia/panasonic_94cm-es_smart_viera_full_hd_led_okos-televizio/
LG:
37LV5500
37LV375S
37LS570S (de talán ez tudja a legtöbbet)
-
#17148 A lentebb bemutatott tudományos magyarázathoz azért még annyit fűznék, igazából nem is kell utána néznem, mert ezekkel a fogalmakkal nagyon is tisztában vagyok.
Elfogadott a videotechnikában?
Akkor tisztázzuk gyorsan: ki és mikor fogadta el a hangtanban használatos fogalmakat a videotechben?
Azért erre kiwi lennék :)
Én ezt inkább úgy mondanám: sokan nincsenek tisztában az idegen szavak helyes használatával és már bocs, de az ilyen "szakemberek"-re ezrek figyelnek oda.
Az is érdekelne, hogy ezek a szakik mikor és hol szereztek képesítést ezeknek a teszteknek a pontos beméréséhez és az eredmények kiértékeléséhez..
Ja, hogy leginkább sehol és semmikor?
Meg sem lepődöm már :)
Azért zárszóként jöjjön még egy kis intermezzo :)
hogy ne mondja senki, nem nézek utána annak mit is jelent valójában a kadencia :)
Na mondjuk nem mintha eddig nem tudtam volna :D -
#17147 ilyesmire gondolsz? -
#17146 - a 4:4 simán "5:5-ként" is megjeleníthető (vagy "6:6-ként") - elektronika és panel kérdése, hogy milyen frissítést bír
- mivel sok kijelző 60hz-eken jeleniti meg a 3D-t, ezért az nem lesz akadásmentes. gondolom erre céloztak, hogy ennél nincs ilyen gond (3d is kadenciahelyes)
- a kadencia a videotechnikában is elfogadott kifejezés, nézz utána nyugodtan :) -
#17145 Szasztok. VT50-es kapcsán átfutottam egy félhivatalos tesztet (amit itt többen is sajnos alapnak tekintenek) és kiszúrtam valamit.
Első hiba: " Blu-ray filmekkel a 24p természetesen adott, 4:4 leképezéssel.."
Mint mondottam volt alant 5:5 a valós érték, amit egyébként nem csak a tévének, hanem a lejátszónak is tudnia kell.
Megint jelzem: nem minden lejátszó tudja ezt az arányt.
Második hiba (amin szakadtam a röhögéstől): " A tévé a 24p jelfolyamot 3D-ben is kadenciahelyesen jeleníti meg..."
Uraim. Ez meg mi? :)
A kadenciának az égvilágon semmi köze nemhogy a 24p-hez, de semmilyen képi dologhoz sem, mert a kadencia a hangtanban használatos kifejezés :)
Záradékot vagy zárlatot jelez a zenében, de esetenként bölcseletet is jelezhet az irodalomban. Ennyi. Semmi egyebet nem jelent.
Nem az első eset, hogy az állítólagos tesztnagymesterek megpróbálják elhitetni velünk, hogy ők mekkora ászok és milyen jó szakemberek is..
Sajnos a hangtanban is (ahol jobban otthon vagyok) számtalan hasonló esettel találkozni..
A cikk a THX jelentősségét is erősen túlértékeli elfelejtve a tényt, hogy valójában az sem egyéb, mint egy pontosan beállított kép és hangminőség elegyének a reprodukciója..
említett teszt itt (katt)
Erről egy kedvenc filmidézetem ugrik most be: "..nem kell mindennek bedőlni McFly!.." :D -
#17144 Javaslom a PX950-et.
Tudod a nagy igazságot: ez már akkor hordta a 3D THX logót, amikor a VT50-es még csak álmodott róla :D
Csak viccelek ám :) A Pana sem olyan rossz :P -
SlickAdam #17143 vaaaaaaagy: legkozelebb LG-t szermanyolok. -
#17142 50vt50? :O
basszus, akkor neked már "jó", max méretben tudsz fentebb lépni :D -
#17141 Nekem nem tetszett. THX módban indokolatlanul alacsony a maximális fényereje...az áráról meg nem is beszélve :) -
SlickAdam #17140
17135: vt50 -
#17139 Nem tervezem 3d-zni egyelőre, még szemüvegem sincs :D -
#17138 Jut eszembe, meg sem tudakoltam még: neked mid is van pontosan? :D -
#17137 THX módnak csak 1080p BD tartalom esetén van értelme. Legtöbbször csak divxHD-t nézek.
Természetesen 1080p 3D tartalom esetén jöhet a valódi mozi :)
Miért szerintem? Az LG-nél elég sok típust láttak el THX minősített kijelzővel :)
Nem a Panáról beszélünk öreg :)
Ott még egyes 1080p-s kijelzők SEM kapták meg a minősítést :D -
SlickAdam #17136 ja meg valami: ha 3D-ben jatszanal a tv-n, akkor mar lenyegesen jobban oda kell figyelned az idore. 3D-ben durvan megemelkedik a fenyero (magasabb homersekleten eg a foszfor). -
SlickAdam #17135 miert nyomod normal modban, ha SZERINTED thx-es a tv-d...? :D LOL -
SlickAdam #17134 tv adasnal ugyis jon reklam, film nem tema, jatek kicsi odafigyeles, ennyi.
egy komolyabb szellemkepet szerintem nem intez el teljesen a fehermosas olyan hamar, csak annyira, hogy normal tv bamulas kozben ne vedd eszre, csak ha egyszinu a kep azon a teruleten. kozelrol mikroszkoppal meg lehet latni ezeket akar tobb oraig is. de nem orokke, az a lenyeg.:) -
Borg #17133 Nem kell a HUD-ra se nagyon figyelned, hacsak nem vagy hajlamos 6-8 órákat játszani egy huzamban :)
3-4 óra után is max akkor marad nyoma, ha nagyon agresszív színe van a HUD-nak, és azt is kimossa egy pár perces fehérmosás, vagy bármi egyéb tartalom, pl TV-nézés egy fél órán át. -
#17132 Hát nem is tudom..
Én Normal üzemmódba tolom, de csakis Energy Saving Intelligens beállítással.
Rögtön jelzi is, hogy az energia használat 60%. Gondolom az alap Normal módhoz képest. Bár nálam ez a mód is variálható egyéni ízlésre, akárcsak a többi :)
Mindegy. A lényeg, ha az energiagazdálkodás nincs bekapcsolva, a kijelző fénye bántja a szememet. Pedig minden opción tudnék még felfelé húzni: fényerő, kontraszt..
Még valamit megfigyeltem:
Ha 3D módba lépek, semmit sem tudok állítani, ki vagy bekapcsolni. A fényerő megemelkedik és ennyi. Mondjuk csendben megjegyzem, nem is kell semmit állítani. Pont úgy jó, ahogy van. Mindig az előre beállított módhoz képest, pont annyival emelkedik a fényerő a kijelzőn, amennyire az aktív szemcsi besötétedik.
És ez a funkció is nagyon tetszik :)
Apropó ISF mód.
A képbeállítások menüben kétféle ISF mód is kapcsolható (elmenthető) természetesen a beállított képminőséggel egyetemben. (fény, szín, kontraszt...egyebek)
Plazmásoknak hasonló funkciók vannak?
Vagy ezek inkább csak a 2 évnél fiatalabbakra lehet jellemző?
Ledes lcd-seket meg sem kérdem.
Ott nincs képbeégés elleni védelem :) -
SlickAdam #17131 ez meg tibi-nek, sztem nagyon erdekes (igaz regi video de nem szamit):
-
#17130 Járatni már csak elővigyázatosságból is akarom, úgy 150-200 órát. Később pedig kérni is akartam egy jó beállítást. Bár jelenleg ez is megteszi nekem. Statikus képre persze figyelek, de filmnézésnél ezzel nem lehet baj (külső adathordozóról), konzolnál meg majd figyelek nehogy egy HUD túl sokáig legyen benne.
Bár az eladó mondta hogy kedves felesége egy reggel úgy hagyta egy csatornán a tv-t, és este 10 óra elteltével vették észre, aztán fehérmosás 15 perc alatt megoldotta a dolgot. -
SlickAdam #17129 vegulis a te megkozelitesed es az en "nem kell tulzasba esni" velemenyem kozott nincs nagy kulonbseg. en is belottem thx cinema-ra es abban megy (vagy professzinalban jatekra). csak az idore figyeltem jobbra eleinte, nem nagy dolog... -
Borg #17128 Ugyanmár, ahány ember annyifélét mond bejáratásra a neten.
Én anno megvettem a G20-at, belőttem THX-be, és azóta is úgy megy. Semmit se tökörésztem bejáratással, meg erre vigyázni, arra vigyázni... azóta sincs semmi baja. -
SlickAdam #17127 nem legenda. 0 km-esen meg sokkal durvabban eg a foszfor a tv-ben, konnyebben "beeghet". 100-200 ora kornyeken stabilizalodik, ilyenkor erdemes kalibralni is eloszor.
csak tulzasba nem szabad esni (tul sokaig jaratni tul alacsony fenyeron) -
Borg #17126 Legenda :) Nem kell azt bejáratni.
De az ajánlott THX vagy truecinema mód úgyis alacsonyabb fényerővel bír. -
SlickAdam #17125 felejtsd el a normal modot, true cinema a nyero! kesobb majd linkelek beallitast, hogy hogyan tudod meg jobbra finomitani.
ja es grat a tevehez, hasznald egeszseggel! a statikus kepelemekre azert ugyelj eleinte, foleg azert, hogy megszokd, h mashogy kell vele banni.
arty: felesleges lejjebb vennie a fenyerot, ugy csak lassabban jarodik be. eleinte a valtozatos tartalom + alap beallitas megteszi. bar ez mar ment az uzletben ha minden igaz. -
#17124 egy száz órányit használd alacsonyabb fényerőn, mert állítólag az jót tesz a későbbi beégésre való hajlam ellen :)
(lehet h legenda, de 100 órát szvsz ki lehet bírni) -
#17123 Jótanács: használd sokáig jó egészséggel,
és leld benne mindig örömödet :) -
#17122 Na srácok, megjöttem. És megvettem. Sikerült segget csinálni a számból :D
ST50 lett a győztes. :) És sikerült egy kicsit ALKUDNI belőle PANA shopban :D plusz egy hdmi kábelt is kértem ajándékba. Haza is hoztam, beüzemeltem, wifin hipp-hopp felmászott netre, irány youtube... Hát az állam azóta is a földön. De komolyan.
Szóval sosem akartam plazmát, de ezek után soha többé ledet. Köszönöm mindannyiótoknak a segítséget, rengeteget tanultam itt, és beláttam, hogy a plazma az jó. Bármi kérdésem lesz, hozzátok fordulok.
Most beállítottam normál módra, teljesen jó így is. Ha esetleg tudtok valami jó tanácsot így elsőre, szívesen fogadom :)