LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és mi pénzért lesz eladó?
Nekem 42PV80-am van, most fél éves, áprilisban költözés lesz és valószínû hogy nagyobbra cserélem akkor, magyarul eladó lesz, ez is egy alternatíva😊
ha már nem, akkor milyen más alternativa jöhet még szóba?
Válassz, hogy Samu vagy Sharp DH65/66, ezek egy árban vannak. A W4000-es egy kicsit drágább, de ez a 3 modell a legjobb a kategóriában - találd ki, hogy melyik tetszik leginkább.
Sharp Aquos LC-32DH66E
TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
Forza.
ui: A 600Hz, de még a 100Hz is parasztvakítás. Nem létezõ, számítógép által kreált filmkockát illeszt egy program 2 valóságos képkocka közé. Ha 12 vagy 16ms lenne a TV válaszideje, még lehet, hogy érzékelnéd, de 4-5-6 ms-nál nem lesz tõle folyamatosabb a kép. De mindenféleképpen mesterkélt.
Sharp Aquos LC-32DH66E
600Hz-ben nem hiszek és nyilván értelme se lenne. Viszont tudom, hogy a mocskos marketingesek mindene a nagyobb szám ...
LG6000-rõl eddig egyszer hallottam, egy ronda beégés kapcsán. Panát, Samut vegyél, esetleg Pioneert ha sok pénzed van és maximalista vagy 😊 Netán projektort.
Mennyit szánnál a történetre egyébként?
A nagyobb felbontás plazmánál elég nagy fogyasztásnövekedést okoz, ezzel is zsámolj. Ha legalább 3 méterrõl néznéd, 42"/50" alá ne add - ahogy olvasom elsõsorban filmeket szeretnél nézni, oda kell a méret a "moziélményhez".
Forza.
"nem tetszik"-re nem kötelesek, innentõl a bolt joindulatán mulik ...
Forza.
10x20ezerért, kamatmentesen pedig sztem megéri. 42"-ben ennyiért nem kapsz másik fullhd LCD-t, nemhogy jobbat - egyáltalán !
Forza.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Sharp Aquos LC-32DH66E
Akkor mondom a válaszokat a "kérdéseidre": :-)
1) Bemenet: távirányító, 9-es gomb alatt. Kiválasztod a forrást, nevet is adhatsz neki, aztán beállítgatod a színeket ahogy szeretnéd: választhatsz 7-8 elõre optimalizált beállítás között (AV mode gombbal PC, film, játék, szabványos, dinamikus, stb), vagy a "Felhasználói" beállításban bemenetenként beállíthatod magad, milyet szeretnél. 2 gombnyomás + a színek állítgatása. Megõriz mindent és messze több a lehetõség mint bármelyik másik típusnál (pl. CMS 6 színû Árnyalat és Telítettség, színhõmérséklet állítás szintén bemenetenként - bár szerintem kár ezt babrálni).
2) szvsz a W4000-esem feketéjénél feketébb a DH66E feketéje, 7) a betekintési szöge viszont tényleg érezhetõen kisebb a Sharpnak, utóbbi hamarabb veszít a színeibõl - a többi Sonyhoz nem hasonlítottam. Függõlegesen nem is annyira vészes, de oldalról tényleg erõsebben fakul, mint a W4000.
3) 1080i csíkozás? - én nem próbáltam, de nem azért FullHD egy TV, hogy 1920x1080-at nézzünk rajta? Már 1080p-t. A 1080i csak egy öszvér - minek a feles pixelváltogatás, ha megy egy az egyben?
4) a panorámán tényleg nem tudok állítani, de nem is kell, mert az egyik legjobb amit én eddig láttam. Ha mégse tetszik, ott a "teljes" képmód. Meg másik 4.
Mi volt még?
5) itt dícsérted a Sharpot (bõrszín - természetesebb). Nem vitatkozom! :-)
6) pöttyözõdés - ebben a Sharp tényleg gyengébben muzsikál, mint a W4000, de SD adásnál egy FullHD LCD TV képe 50 centirõl soha nem lesz éles, ezt Te is tudod. Magára vessen, aki ilyen közelrõl bámulja a Mónika Show-t. Abban viszont igazad van, hogy ezt a Sony jobban megoldotta.
Amiben számomra egyértelmûen jobb volt a Sonym, az a távirányítója, a hangja, az, hogy tényleg nem volt annyira szakadozott a betûk kontúrja közelrõl, a DVB-C és DVB-S tuner, a PiP, és hogy automatikusan jár a 3 év gari, nem kell hozzá regisztrálni. Képminõségben (színek, beállítások) a Sharp nekem jobban bejön.
És hogy egy Sony márkaboltban a Sony fogy a legjobban? Ezzel mit akartál bizonyítani? Egy Opel kereskedés se a Ford eladásokból él...
Hál' istennek eltérnek az ízlések, mert egyébként egyforma TV-k elõtt üldögélnénk egyforma ruhában, egyforma nõkkel az oldalunkon...
Te maradsz a Sonynál, én a Sharpnál, de nagyon nekiestél a Sharpnak ("Nem lehet bemenetenként állítgatni 2008-ban, Te jó ég!"), pedig csak próbálgatnod kellett volna még egy kicsit...
Sharp Aquos LC-32DH66E
Kellene egy kis segítség. LCD Tv vásárlás elött állok. Két típus között vacilálok: Philips 32PFL3403D vs, Samsung LE32A451C1
Leginkább (90% ban) tv adás (DigiTV) nézésére használnám.
Melyik jobb?(miben jobb) Van valakinek valamelyik? Kinek mi a tapasztalata?
Köszi elõre is.
1. alapvetõen kérdéseket tettem fel hogy mi merre a Sharp-on, de furcsamód senki sem írt rá megoldást
2. azóta is teszteltem és biztos én vagyok a béna, de nem találtam meg a bemenetenkénti beállítás lehetõségét (furcsamód a Sony-nál ez evidensen adja magát)
Pedig ott a polcon a Sharp, kifogástalan HD képpel és beállításokkal, 3 év garanciával, aztán mégis mi fogy?
Számomra még mindig hatalmas csalódás ez a Sharp modell. Ennyi.
www.digimomentsvideography.com
igen, nekem tényleg a méret a mániám. magamon és a környezetemen azt tapasztaltam, hogy bármekkora megjelenítõt is vettem/tek, pár hónap elteltével az elsõre "naaaagy" kijelzõ is kicsi lett és megfogalmazodott a 'nem rossz, de végülis lehetne nagyobb' kulcsmondat.
(én még keresem a határaimat, egyelõre nem néztem huzamosan akkora kijelzõt, amit elégedetten "méregettem" volna "fél év" után is)
szerintem, ha valakit egy boltban megfog a 42", majd utána egy 50"-hez sétálva még tovább nõ a lelkesedése, az nagy kép függõ - ergo NAGYOT vegyen! legalább késõbb akarja majd lecserélni ... 😊
Forza.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Forza.
a szemcsésség, amit aranath irt, a plazmára kevésbé jellemzõek, ott az SD adás is "jó" (az árban hasonló lcd-nél FÉNYÉVEKKEL jobb, legalábbis)
37"-ben rosszabb felbontású panel van. +20-25 ezret megér a nagyobb/jobb - szerintem. a döntés persze a tiéd ...
Forza.
tv ügyben pedig a döntésem akkor a pana 37pv80-as lesz, jelenleg edigitalnál 155eFt, április közepéig, mire meglesz a lóvé, talán olcsóbb is lesz, bár pont pár napja lett olcsóbb
Mit tudtok az LG 37LG6000 TV-rõl?
Jó minõség?
zsolt320i, ne edd magad, menj messzebb és akkor nem lesz szemcsés... 2m-rõl egy 37"-os TV akkor is szemcsés analóg jelen, ha 600 ezerbe kerül! A dinamikus kontraszt viszont átverés (gondolj bele, van ahol 1 milliós értéket hazudnak), az 5 és 6 ms közti különbség pedig érzékelhetetlen (a W4000-esé 8ms, de semmi baj a TV-vel). Az a lényeg, hogy azt vetted meg, amelyik jobban tetszett. Mindenki emészthetné magát, hiszen vásárlás után mondjuk fél évvel lesz olcsóbb, lesz jobb és lesz szebb is a piacon. Örülj annak, hogy vettél egy marha jó kis TV-t, maradt a zsebedben egy 10-es, amibõl futja mondjuk konzolra, és a szívedre hallgattál! Azért senki ne vegyen ezt vagy azt, mert másoknak az tetszik!
Sharp Aquos LC-32DH66E
ya, eleget idegeskedtem amiatt hogy az LG-t vettem és nem a Sharpot.
(habár még holnap becserélhetm mert holnap van a 3-ik nap), de úgy döntöttem hogy nem vacakolok, elég jól megy az LG is, és ha SD adást nézem abból a távolságból amit ajánlottál, akkor elég tûrhetõ a képe!
Mind1, ez van, már ezt fogom nézni, és élvezni.
Kösz a tanácsokat, és tippeket!(az döntött az Lg mellett, hogy: 10K val olcsóbb volt mint a sharp, 5ms a válaszidõ, és jobb a kontraszt)
Lista ár: 319 900 Ft
Kedvezmény: 140 500 Ft
Kedvezmény😞44%)
Nettó ár:149 500 Ft
Bruttó ár:179 400 Ft
Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/
Sharp Aquos LC-32DH66E
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Tuda-e esetleg nekem valaki egy árban és tudásban a Sharp LC32D65E tv-hez hasonlót ajánlani,ami tudja a PiP-et? Nekem fontos lenne mert sokat van hogy a pc mellé a kis képet benyomom a sarokba... (csak ne Samsung legyen mert afelé kicsit megroggyant a bizalmam...)
Elõre is köszönöm.
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Ha plazma, akkor szerintem is a Pana a legjobb döntés, de a jobbak közül válassz. A képátmérõ nagyon nem mindegy: milyen távolságból fogod nézni? 3-3,5m-ig elég a 37", felette lehet 42" - de ha túlnyomórészt TV-zel és DivX-et nézel, a 42" marha nagy lesz mondjuk 2-2,5m-rõl - kábel, mûhold, ugyanúgy szemcsés lesz, hidd el. Te döntesz, de ne csak a képátlót nézd, hanem a távolságot is! Amúgy kisebb képátlónál ugye komolyabb típust is vehetsz, mert árban ugyanott leszel.
Fibernet kábel vs. UPC Direct? ELVILEG a mûhold - a kevesebb átjátszó, meg csatolás meg elosztás miatt - jobb képminõséget ad, de alapvetõen nem lesz nagy különbség, mert mindegyik ugyanazt a kis felbontást adja. Egy-egy HD adót fogsz csak találni. Válaszd amelyik olcsóbb, vagy jobb a csatornakiosztása.
Sharp Aquos LC-32DH66E
még mindig nem döntöttem el, hogy 37 v 42 legyen a képátmérõ
de az szinte biztos (90%), hogy plazma lesz, és majdnem biztos (75%), hogy Panasonic
van valakinek ellenvetése ezekkel kapcsolatban?
mint koráában írtam tv-t és számítógéprõl hd illetve divx et néznék rajta HDMI-DVI kábelen keresztül, a hang pedig a számítógéprõl egy 5.1-es Creative szetten szólna
1) Paparazzi20-szal egyetértve: 1,5-2m távolságról nézve egy analóg SD adást, a 32 col bõven elég, mert egyébként szemcsés lesz a kép. 3m-nél is elég a 37". Ha konzolozni és blu-ray-t nézni is használja valaki a TV-t, akkor persze érdemes nagyobbat venni, de ez a "minél nagyobb annál jobb" elmélet sima TV adásnál egyszerûen hülyeség, mert a képminõség radikális romlásához vezet. A távolság nagyon fontos annak meghatározásakor, hogy mekkora TV-re van szüksége valakinek, különösen, ha többnyire sima TV adást néz rajta az ember, ami ugyen nem FullHD (de az esetek döntõ többségében még csak nem is HD).
2) Cloud nekiesett a Sharpnak anélkül, hogy igazán megnézte volna, tesztelte volna, mert a felsorolásában 4-5 alapvetõ "hiba" egyszerûen nem is igaz. Hogy ebbõl ki milyen következtetést von le, az a saját ügye, de alaptalanul szidni egy típust, nem úriemberhez méltó.
3) A Sharp DH65/66 sorozat szerintem kaliberekkel jobban dolgozza fel az SD jelet és alakítja át 16:9-re a 4:3-as képarányt mint a konkurensei, úgyhogy zsolt320i szerintem elhamarkodtad (nem rosszul döntöttél, csak elhamarkodtad) a választást, mert sokszor elmondta sok mindenki, hogy nem szabad kizárólag promóanyag alapján TV-t választani, mert az otthoni használat során nem ilyen FullHD blu-ray adást fogsz nézni. Hány év garit kaptál a koreaihoz? Milyen az összeszerelés minõsége? És nyugi, mert Te túl közel ülsz ahhoz, hogy bármilyen TV-nek észrevehetõen jobb legyen a képe. Ha 2,5 m-re ülnél, lehet, hogy lenne differencia, de már ne idegesítsed magadat, fõleg ha egyébként tetszik az LG.
4) radical, én se javaslom az 536-ost, még ha nagyon kedvezõ feltételekkel tudnád is megvenni. 95%, hogy gagyi a panelja. Akárhogy nézzük, egy 200e Ft-os LCD TV luxuskiadás, mert lehet nélküle élni. Ha valakinek nincs rá pénze, akkor ne vegyen, fõleg ne rosszat. Ha eddig nem tudtad összespórolni az árát, akkor ezután lesz zsé a törlesztésre? Ha igen, akkor nézz körül a 37"-osok között, abban a méretben ugyanennyiért számos sokkal jobb minõségû TV-t találsz (A656, W4000, DH65/66) - a multikban gyakran szintén kedvezõ, 0%-os THM-ekkel. Ezt tudom javasolni. Az eladó vagy hülye volt, vagy direkt át akart verni. Az MM-ben nekem is javasolgattak Samut, de nem tudták (vagy nem akarták tudni), hogy többféle panellal gyártják.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Ma beszéltem a MMben egy eladóval õ azt mondta hogy az 536 és 551 között csak az elektronikában van különbség, a panelban nem. És tényleg az 536ban nincs benne movieplus meg PIP, meg csak HDMI 1.2-es.
Tényleg ennyivel rosszabb lenne mint az 55x széria?
kábeles UPC-m van.
Tényleg az bosszant hogy nem tudtam rendesen összehasonlítani a Sharp 37 DH65-öt és a LG 37 5500-at.
Lehet a Sharp sem lenne jobb kábeltv-el, de lehet igen.
De már mind1!
Kösz a tippet, megpróbálom úgy helyezni a tv-t hogy távolabb legyen.