Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Távolkeleten és távoldélen lesz valami azokon az üres területeken? (Ne mondjátok meg konkrétan, hogy mi, ha lesz valami, csak hogy igen, vagy nem?)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ugyanúgy kell lázadni mint normál M&B és Warband esetében. Mikor elfoglaltok egy várat aminek efoglalásában részt vettél és nem te kapod, akkor lehet lázadni és kilépni, megtartva a saját területeket. Megjegyzem úgysem tudsz annyi katonát tárolni egy várban sem hogy ne akarják betámadni. Ha lázadsz akkor úgyis neked fognak esni ez meg akár 2000-3000-es sereget is jelenthet nagyon extrém esetben (általában 1200+-os összlétszámmal mennek majd neked). Bár nem ez a probléma amúgy sem, sokkal inkább az hogy állandóan rombolni fogják a falvaidat így csökken a bevétel, lebontják az épületeket és ez bizony értékes idõ és pénz elvesztése. Mondjuk egy trükk, hogy ha falu közelében állsz neki harcolni ami haver veled de legalábbis nem ellenséges, akkor a harc a faluban lesz. Ilyenkor a gépi ellenfél nem használhatja a lovasságát, gyalog kell jönnie ami a házak között igazi vérfürdõt jelenthet (csak add ki a harc elején a helyben maradás parancsot és várakozz az íjászaiddal hogy közel érjen az ellenfél akit tûpárnává konvertáltok).
Én speciel mindig egyedül foglalom el a várakat és városokat (ha nem akarok sokat szórakozni akkor a vár urát kapom el, lenyomom, elfogom majd beszélek vele hogy legyen az én vazallusom de ehhez persze nem árt ha az elfogás után is legalább olyan 15-20-as a viszonyunk pozitív tartományban, mert ekkor átáll, hozza magával a várát/városát és területeit; ha esetleg a kapcsolt falvak nem hozzá tartoztak akkor irány az asszonypajtás és nála átadom a szükséges falvakat is a frissen beszerzett nemesnek cak ugye minél több a nemes annál több fog emiatt haragudi mert nem õ kapta).
Nem lehetetlen a dolog, csak megfelelõ összeállítású csapat kell a harchoz. Sokan például felvesznek mindenféle adventurer/squire zsoldosokat a kocsmákban és adventurer/hero adventurer egységgé fejlesztik õket (utóbbi 60-as szintû, mocsok drága, de félelmetesen hatékony zsoldos, ni változata a heroine adventurer ami akár parasztasszonyból is felfejlesztehtõ csak iszonyat melós és sokba kerül mire eléri ugyanazt a fokozatot és tudást). Ezekbõl 50-60 elég szokott lenni egy 5-10 fõs összlétszámú karakter banda (a saját karaktered és 4-9 companion) mellett egy akár 5-7-szeres túlerõben lévõ ellenséges vár elfoglalására is (megtartásához már kevés lesz mert úgyis sérültek sokasága lesz majd a harc végén). A trükk ugye az, hogy 220-250-nél több védõt semmikor nem kell leverni (ha vigyázunk magunkra és nem csapatjuk le a karakterünket akkor egy kör lesz a meccs és bár ez azzal jár hogy kevesebb ellenfélért kevesebb az Xp és a Loot, de kevesebb veszteség is lesz meg több fogoly), tehát lényegében ez az a létszám amivel valóban meg kell küzdeni. Az elsõ 100-150 ellenfelet meg lelövöldözik a falakról a kalandoraink aztán mehet a roham.
Persze egy nagy csapat silvermist ranger (vagy bármilyen honor troop) akiket kicsit feljavítottunk (improve quality opció a kiképzõ központban a War Room részlegben a vár/város vezeõjénél, rengeteg renown pont és horribilis mennyiségû pénz árán) legalább ilyen eredményes ha nem még eredményesebb és ami azt illeti sokkalta olcsóbb és fenntarthatóbb is.
Mondjuk sok múlik azon is ki ellen megyünk. Egy Fierdsvain (Nord helyi megfelelõje) vár betámadása jó sok baltát jelent és nagyon szívós közelharcosokat, ellenben íjászoktól annyira nem kell tartani. A Ravenstern erõdök valóságos rémálom kategória, mert iszonyat mennyiségû és igencsak jó íjászuk van, a közelharcosaik meg rövid fegyverekkel nagyon tudnak aprítani. A D'Shar várak tudnak még hasonlóan kegyetlenek lenni, de nem a félelmetes számú íjász, sokkal inkább a blademaster és assassin, meg bladesman miatt akik kardjai nagyon gyorsak és pajzsaik igen szívósak. Az empire városok védelme könnyen kiismerhetõ és bár tuti ellenszerük nincs, mert tényleg általánosan mindenben jól szerepelnek (közelharc, rövid távú távharcászat dárdákkal, páncéltörés számszeríjakkal), az elõzõ kettõhöz képest azért elfoglalhatóbbak, mert szeretik a sok hosszú fegyvert ami viszont nem az igazi a védekezésben. Csak a lényeg, hogy sok íjászt vigyünk magunkkal, mert ha közelebb érünk akkor olyan dárdaesõ jön, amiben könnyû elvérezni. Igazából ha van sétagalopp az elõzõekhez képest, akkor az a Sarleon királyság várai. Ezeket tényleg a legkönynebb elfoglalni. A gyalogságuk vagy lassú buzogányokat használ (kedvelik a kétkezes harci kalapácsokat is), vagy hosszabb akrdokat és alabárdokat amikkel elég necces dolog jól harcolni egy tumultusban. Az íjászaik nagy számban potenciálisan veszélyesek lehetnek, de csak könnyen páncélozottak így gyorsan elhullanak.
Védelmere várakban én 150 fõt hagyok maximum (100 íjász és 50 közelharcos), városokban meg 350 a csúcs ami kell (ha kellõen tapasztaltak akkor bõven feltartanak napokig bármekkora túlerõt annyi idõ alatt meg odaérek és be tudok szállni a gyilkolásba).
A toborozható katonák típusa saját területrõl tényleg nem csak egyféle típust jelent. Ez feature, nem hiba. Ha nem kell akkor nem veszed be õket (ha mondjuk a vár/város vezetõjénél ki lett adva az egy hónapos toborzás akkor be lesznek gyûjtve, de kirúghatóak vagy átadhatóak másnak). A dolog tehát szándékos, a változatosságot hivatott erõsíteni meg így ki lehet próbálni a Pendor egységeket is (alapvetõen kicsit olcsbbak mint a többi aznos szintû egység, már a fenntartás szempontjából, de ennek ára hogy erõsen középszerûek mindenben). Engem mondjuk néha határozottan bosszantott mikor vártam a pendor baka alapanyagot de nem az jött hanem az eredetileg uralkodó királyság saját sorozottja. 😊 De hát erre vannak a nemesek, hogy erõsítsék az õ soraikat (addig sem kell fizetnem értük), illetve ha beszállok egy õrjáratom védelmébe akkor átadom nekik a harc végén (azon ak épernyõn is lehet katonákat átadni ahol a fooglyokat gyûjtjük be a harc végén alulról, míg felül a kimentettek lennének akiket ha nem veszük be akkor levesznek, illetve ha valaki mellett harcoltunk õ kapja meg õket automatice).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
épp az ellenségeket írtom ezerrel. 😄
A FAQ-ban találsz részletes elemzést a különféle birodalmak egységeirõl, azok erõsségeirõl és gyengéirõl.
PoP FAQ
A Fiersvain királyság erõssége a gyalogosai, nem az íjászai. Még a legjobb íjászuk sem ér fel a többi nép közepes szintû íjászával lövési tudományban. Az elõnyük hogy azoknál szívósabbak (nagyobb erõ és magasabb iron skin skill miatt több az életerejük), elég jól páncélozottak és a közelharcban egy szinten vannak az azonos kategóriájú más frakcióbeli közelharcosokkal. Szóval ha íjászokat akarsz nem õk a legjobb választás, sokkal inkább valók lövöldözésre a Ravenstern íjászok (õk alapvetõen a csúcs kategória normál troop szinten, szorosan utánuk jön a Pendor Armored Bowman és a Sarleon Armored Longbowman meg a D'shar Dervish akik nagyjából egy szinten állnak és végül a Fierdsvain Armored Bowman, míg az Empire crossbowman egy külön kategória, nagyon dúrván sebzõ csak lassan lövõ távharcász egység). Lovas íjászai a D'Shar és a Ravenstern frakcióknak vannak (Mounted Ranger illetve Mounted Dervish).
Legerõsebb közeharci gyalogok szintjén a Fierdsvain Huscarl és az Empire Legioner osztoznak. Mindkettõ szívós, mindkettõ jól páncélozott, gyors, erõs fegyverzetû és dobálózik (ez mondjuk ennek a két frakciónak a közelharcosaira általánosan igaz, csak az egyik baltákat a másik dárdákat hajigál). Igazi vetélytársuk a D'Shar Bladesman, aki gyorsan és viszonylag olcsón képezhetõ, tõröket dobál, jól vív, baromi jól néz ki és náluk is gyorsabb a közelharcban és mozgásban csak nem olyan szívós (továbbfejlesztése a blademaster és az assassin brutálisan hatékony csak nagyon sokáig tart felfejleszteni erre a szintre õket, drága a fenntartásuk de azok aztán tényleg csúnyán tudnak aratni a gyalogok között). A Sarleon királyság gyalogjainak csúcsa egy alabárdos (hiányzik nagyon a pajzs opció neki, bár a Sarleon gyalogok szeretik a nagy számú zúzófegyvert ami a foglyok ejtésében nagy elõny), a Pendor királyság csúcs gyalogosa a Man at Arms (kétkezes kard, pajzs, buzogány és lándzsa lehet a fegyverük), míg a Ravenstern gyalogos keménylegény a Kierguard, aki egy baltás, gyorsan csapkodó, közepesen szívós, elsõsorban védekezésben jeleskedõ pajzsos gyalogos.
Lovassága alapvetõen a Fierdsvain seregnek nincs, csak a nemeseik, a valkûr wannabe kisasszonyok lesznek lovasság és a honor troop-ja a frakciónak a Lady Valkyrie. Nem képezhetõ, de szintén lovas egység a király saját testõrsége, a Valdis Huscarl egység.
Ravenstern esetében van mounted ranger (lovas íjász) illetve kierguard helyett képezhetõ Ravenstern Cavalry ami amolyan olcsó lovag pótlék. Nemeseikbõl lovag képezhetõ, honor troop-juk a Dragon Knight (combos lovagok de nem õk a legjobbak). A király személyi testõrségében (nem képezhetõek) meg lovon és gyalog is jönnek a Kierguard Knight-ok.
Sarleon esetében lovasság csak a nemesekbõl kifejleszthetõ noble/squire/knight vonal lesz. Az õ honor Troop-juk a Lion Knight (a legerõsebb lovagok a játékban a legjobb páncélban és jó fegyverekkel). A király személyi testõrségében a Lion lovagok egy még combosabb egysége található meg.
D'Shar királyságban lovasok bármely egységbõl kikerülhetnek az alsóbb szintûek közül, plusz az assassin is néha lóval jön, a mounted dervish meg mindig. A nemesek lovasok és a fejlesztett változataik is azok. Honor Troop itt a Windraiders névre hallgat (lovas íjászok lándzsával, pajzzal, idõnként lándzsa helyett karddal). Uralkodó elit testõrsége gyalogos íjászokból áll, akik a legerõsebb és leggyorsabb, nem Noldor íjakkal rohangásznak. Vörös színû a ruhájuk, elég jellegzetes mintájú kör alakú pajzsuk van.
Empire esetében van lovasság (cavalry) akik lovas számszeríjászok, a nemeseikbõl képezhetõ lovag (empire knight egész jó lovas légiós gyakorlatilag). De alapvetõen gyalogos harcmodorra álltak be õk is (kicsit római birodalom hangulatú az egész sereg). Honor Troop kettõ is van ennél a frakciónál. Egyik az Immortal (szteroidokon hízlalt brutális légiós), a másik a Shadow Legion (az empire knight combosabb változata mondhatni egy immortal lóra ültetve). A személyi testõrséget az empreor mellett a Guardian Knight-ok látják el (nyugati típusú páncélba bújtatott lovag, majdnem olyan jó mint a Sarleon lovagok).
A Pendor királyságban meg van két féle lovas (Cavalry és mounted man at arms). A nemesekbõl képezhetõ knight. Order troop meg sokféle képezhetõ, de errõl már írtam korábban.
A testõrségi különleges egységek idõnként feltûnhetenek az adott királyság más nemeseinél is (elsõsorban a várossal rendelkezõknél és a haduraknál).
Én speciel Pendor íjászokat használok (kimentett farmerek és refugee-kbõl képezve míg nincs saját királyság) néha ravenstern íjászokkal kiegészítve. Miután már van birodalmam, onnantól Pendor egységekkel játszom csak (tetszenek, bár ez igaz a légiósokra is) és a nemesekbõl meg silvermist íjászokat képzek (elõbb noble archer aztán grey archer majd azután az elsõ qualis gem beszerzését követõen az elsõ váramban létrehozom a kiképzõ központjukat). Bár elõfordult már hogy mivel félrekattintottam, így nem íjász hanem lovagi pályán indultak el a nemesek, így õket Laria városában (szintén az enyém) felfejlesztem Rangers of the Clarion Claw lovaggá (íjász lovagok), mert ott alapból fel van húzva ez a kiképzõ központ. Alapból felépített központok amúgy még Rane (Dragon Knights), Sarleon (Lion Knights), Laria (Rangers of the Clarion Claw), Janos (Immortals), Ethos (Shadow Legion), Torbah (Windraider), Singal (gonosz lovagok csak a nevük nem jut eszembe), Javiksholm (Lady Valkyries) városaiban vannak.
Ez ugyanaz, csak bõvítve 😊
POPba nordokkal vagyok, mit vazallusuk, van két váram is, nagyon kifejlesztett védelemmel hogy nem merjenek be támadni. Most már szeretnék külön úton járni, hogy kell fellázadni? Mert ha csak simán felmondom a vazallusi szerzõdést, elvesztem a váraim. Igazság az POP módba egyedül lehetelne várat befoglalni 😊 Persze ami tök jó,mert utáltam mindig ezt a rambó módot! De most már ideje lenne saját királyságnak!
Amúgy észrevetted? hogy néha saját falukban váltakoznak a népek, hol pendort kaptam hol fireswadint.(Nord terülen)
ÜDV Stief
Búék mindekinek!
Az eloszló XP meg csak a csata utáni XP-re igaz. Ha egy baka levadászik valakit a harcmezõn az azért járó pontot õ kapja meg, csak az after battle XP oszlik el mindenki között.
Emellett ha túl gyorsan nagyobb létszámú bandát kapsz össze, akkor a program ezt észlelve lekapcsolja a korlátozást ami a játék elején érvényben van a kóbor banditák létszámának mérséklésére (2 játékbeli hét után automatice megteszi ugyanezt).
A Vanskerry Warrior bandákba meg ha belekötsz, ne csodálkozz ha elvernek. 😊
Õk tapasztaltak (a warrior 25-ös szintû ha jól emlékszem, a bandita válttozatuk csak 15-ös, míg a jarl 35-ös) és talán a legkeményebb bandita típusba tartoznak.
Outlaw, highwayman legyûrése korántsem ilyen problémás, ahogy a sokfelé elõforduló forest bandits sem jelent majd gondot. A D'shar raider-ek meg látszólag veszélyesek (lándzsás lovas roham mindig az ha nem figyel oda rendesen az ember), de egy jó lóval, kellõ számú íjásszal vagy íjász tudománnyal bõven kinyírhatóak, fõleg mert õk a leggyengébb ellenfelek egyikei (a raider 10-es a fõnök is csak 20-as szintû).
Ja és nézd meg az opciókat mi van bekapcsolva miután elindítod a játékot. Konkrétan a camp menübõl elérhetõ PoP opciókra gondolok. A formációk nagyon hasznosak és automatikusan be vannak kapcsolva (J, K és L billentyûkre reagálnak, de a L alapból a log így azt át kell pakolni más billentyûre hogy ha formációkat használni akarsz). A J az sorokba rendezi a gyalogokat/lovasokat/íjászokat, a K azt hiszem háromszögbe de csak lovasok és gyalogok esetében mûködik ha megvan egy adott létszám, míg a L kockát alakít ki elsõsorban gyalogokból (lovasroham megtörésére félelmetesen jó) csak kell hozzá 25 gyalog minimum.
CSapatokra milyen össeállítást javasol?
Fierdsvain íjász pl?
karakteralkotás
épületek
18as csapatom volt és állandóan belebotlottam a 10fõs xxx warrior csapatokba, akik ledaráltak. 😊
Azt hiszem ma újra elkezdem. Szerintem ott elrontottam, h egybõl felhízlaltam 25-33ra a csapatot. Nem igazán fejlõdnek a felvett emberkék - túl sok felé oszlik az XP.
Amúgy a sima útonállók amik a játék legelején még 5-6 fõs csapatokban mászkálnak nem jelentenek kihívást (még a gagyi alap felszereléssel sem pedig az tényleg elég karcsú). Hiába az íj meg alap számszeríj náluk, szerencsétlenek nagyon bénám lõnek. Persze ha sikerül pont belenyargalni egy lövésükbe az fáj és 2-3 ilyen lekapja a kezdõt, de erre találták ki a pajzsot, hogy a lövedékek ellen elgyen valami védelmed.
Ha mégsem megy a legyilkolásuk, akkor irány a legközelebbi tréning hely valamelyik város mellett és gyakorolj, fejlõdj ott. Azokon a helyeken a saját, frissen felvett bakák is fejleszthetõek gyorsan és ingyen. De gyakorlásra és fejlõdésre a városokban lévõ aréna is kiváló és ha elég ellenfelet ütsz le, még pénzt is keresel vele.
Ha meg túl keménynek érzed az elejét akkor vedd vissza a sebzést felére vagy negyedére míg el nem éred a 10-es szintet és a legalább 15-ös erõt meg iron skin skill értéket.
Bár szerintem nem vészes a nehézség még 100% fölötti nehézségen sem (teljes sebzések, gyors harcmenet legalább good szintû AI). Mondjuk nekem az alap native az játszhatatlanul buta és gyenge volt és a PoP szintû játékmenet a kellemes, mert végre van némi kihívás benne.
Erõs ellenfelekkel szemben meg sok íjász kell, azok ledarálnak bármit.
Most nem találok élvezetet, h ledarálnak ezek a mocskos utonállók 😊
Lehet h túl erõsre állítottam, de egyelõre a csatákban egybõl leszednek. Szinte nincs olyan csapat akit sikerülne legyaknom
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Be volt kapcsolva a mgyar nyelv ezért nem stimmelt
A 4 alapkirályság nevei vannak kint (Nord, Rhodok stb), viszont a csapatoknál már az új nevek vannak (pl Fierdsvain)
Mi lehet a baki?Az 1.34re tettem fel a POPot
Nálam még nem bukkant fel a D'Shar szó, holott a nemesi gyerkõc volt az egyik választott dolog. (Vagy felbukkant? 😊 De ciki 😊 )
A lényeg, h a 4 alapország neve volt feltüntetve és csak biztos akarok lenni, h jól müxik a MOD 😊
Ja nem annyira gáz az angol. Csak kényelmesebb. Emlészem a 80-as évek végén 90es elején állandóan szótáraztam. Ott tanultam meg vmennyire angolul 😄 😄 😄
Legalábbis a szókincsem onnan van.
Magyar nyelvû leírás nincs, csak angol. Nem mintha kéne mert elég könnyû kiszótárazni azt ami kell a játékhoz. Kezdetnek érdemes a FAQ-ot átolvasni amit a játékhoz alkottak mert az tényleg hatalmas segítség és még a google fordítója is könnyedén elboldogul vele. Alapfokot alulról verdesõ angollal meg már könnyen el lehet boldogulni a játékkal. A sztorizós szövegek nem ugranak úgysem míg nem klikkelsz, szóval idõ bõven van elolvasni és szótárazni ha kell (gyakorlásnak sem rossz).
Az zavart meg, h a Warban elején 5 országból tudtam választani kezdéskor, h hova megyek, most meg 4-bõl....
Magyar nyelvû leírás van a MODról, azon kivûl amiket ide írtál? (Illetve a Warbandról?)
Emellett ott vannak még a kisebb frakciók is mint a Noldor (kaptak saját várost amit meg lehet majd találni bizonyos feladatok elvégzése után), Jatu, Snake Cult, Mistmountain Raiders, Heretics, továbbá 3 féle idegen, más kontinensrõl érkezõ zsoldos brigád (Barclay, Metternheim, Veccavian). meg persze az elmaradhatatlan mindenféle mini rablóbandák, vándorló/fosztogató lovagok, rabszolgavadászok (singalian slavers és a red brotherhood), õrjáratozó order csapatok, lázadozó parasztok (van konkrétan parasztlázadás során aktiválódó sereg is több mint 1000-es összlétszámmal) és persze a jól ismert alap rablók/fosztogatók/tolvajok.
Szóval eleve több nép volt már régen is a Pendor mod-ban mint amennyi a Warband esetében rendelkezésre állt. Mindennel összevetve pedig nagyon sokszorosan túlteljesíti a Warband Native modja esetében megismert palettát.
Egyelõre barátkozom a játékkal.
Amit furcsállottam, h ha a Warband alapját használja, akkor hol az 5. nép? 😊
Esetedben igazából inkább lesz gond a ram mennyisége, ami kevéske. Meg nézd meg milyen programok futnak még a háttérben és cspad agyon azokat amikre nincs szükséged (codek-ek, letöltésvezérlõk, netkapcsolat és víruskeresõ is lekapcsolható míg csak játszol, de van még kismillió alkalmazás ami futhat a háttérben folyamatosan de szükség valójában nincs rá, ellenben elvesz az eleve nem sok memóriából). Ha meg csak 2 giga ram-od van akkor növeld úgy 3 gigára (fixen, ne adj meg minimum és maximum értéket hanem fixen legyen 3 giga vagy akár 4 is) a virtuális memória mennyiséget. A lényeg hogy bár azt javasolják a ram és virtuális ram mennyisége összesen 3 giga felett legyene, az igazság az hogy 2 giga ram-mal rendelkezõknél az összesített ram mennyiség legjobb ha 4 giga felett van ha ezzel a moddal játszani akar.
Ja és Ati kártyákkal sincs kibékülve igazán a program. Ott régebbi ddriver-re kell visszaállni a stabil futás érdekében.
A legegyszerûbb viszont ha egyszerûen indulásnál visszaállítod Dx7-re a játékot a config menüben. Ronda lesz de stabilan menni fog.
Jut eszembe, ha esetleg volt már valami mod fenn a Warband-en, akkor sikáld nullára za egészet (mindenestõl), tedd fel újra, update 1.132-re vagy 34-re és utána másold be a mod-ot a megfelelõ helyre. Volt akinek ennyi is elég vlt a problémák kiküszöbölésére.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Elõfordulhat a dolog, bár nem normális. Megoldás a 7390-es hozzászólásban (link is van a hozzászólásban).
Valószínüleg nálad is a memória kezelés lesz a gebasz, mert a sok új grafika és hang (parancsokhoz van hang rendelve, plusz az új NPC-k mindegyikéhez van beszédhang is, sõt az istenségek mikor üzennek az is saját hanganyaggal bír) miatt több memóriát igényel a moddal együtt a játék mint csak csupasz önmagában tenné. Meg aztán sok opcionális lehetõséggel lehet játszogatni amik finomhangolásával még 2 giga ram mellett is szépen fog mûködni a mod (2 giga ram amúgy sem sok, sõt inkább már majdhogynem kevéske).
baalbaalbaal:
Nem bug. Ha túl sok lord gyûlik össze egy helyen (10-nél több) akkor kiszorítják a nõket (akik ott vannak csak nem férnek el az elõre beállított férõhelyeken) míg a számuk le nem csökken (míg véget nem ér a lakoma, ami pár napig eltarthat). Várj pár napot, hogy visszatérjenek a helyükre és akkor a nõk is visszakerülnek. Egyébként nem kell csak azért a Nord nõcikre vadászni mert oda csatlakoztál, attól még nyugodtan csaphatod a szelet más frakció nõinél is. Csak látogass végig minden várat és lesz választék bõven.
Ugyanígy ha egy nemes valahová ellátogat akkor idõnként viszi magával a feleségét/húgát/lányát így nem találod ott õket a szokott helyen. De ugyanígy ideiglenesen eltûnhetenek mikor valaki elfoglalja egy nemes várát és a feleségét aki még ott tartózkodott nem engedi elmenni. Ekkor a nõ nem elérhetõ egy ideig.
Elar:
Pihenés kérdése (táborozás vagy városban/várban pihenés). Ha nem elég magas a wound treatment skill értéked akkor nagyon de nagyon lassan gyógyul a karakter és a felvett hõsök. Szóval nem árt gyógyászt szerzõdtetni vagy magadnak növelni ezt a skill-t (PoP esetében a jól megválasztott háttérrel akár 4-es skill is összejön induláskor WT-bõl, míg looting skill-bõl akár 9-es induló érték is kihozható).
Csatlakoztam a nordokhoz, de az összes lady eltûnt! Se feleségek, se hajadonok. Nem más néphez áltak, egyszerûen eltûntek. A játék elején még voltak, aztán volt egy nagy lakoma ahová az összes nord lord elment és kiszorították a nõciket.
Nincs valami megoldás erre a bugra? Volt másnál is?
Megvan 😊
Akkor a MODdal kezdek játszani
Ott mi a telepítési sorrend?
Most a Warband 1.134 van fent. Erre mit kell felrakni?
2Gb ramom van 2.40GHz duo procim van és 512 video kártya + directx 10
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
A PoP mod meg gyakorlatilag egy másik játéknak minõsül annyi az eltérés. A Warband/M&B motorját használja (van mindkét játékhoz mod), de egyébként totál más a térkép, mások a népek, van történet, vannak interakciók, több apró, felfedezhetõ rejtett sztori akad, a birodalomépítés a diplomácia szerteágazóbb, okosabb és taktikusabb AI, nagyon kibõvült építmény lista melyek a karakter meglévõ skilljeitõl is függenek, nem a karakter, hanem az adott település helyi vezetõjének értékeitõl függ hogy milyen gyorsan és mi épülhet (a akrakter megtaníthatja a skill értékeit a vezetõnek). Új NPC-k vannak mind teljesen eltérõ személyiséggel. Több kis frakció is akad ami megkeseríti a játékos életét, komoly harcokat iktat be a játékba. Emeleltt bizonyos dolgok elérése jutalmat ad, nehezebb az egész játék és sokkalta hosszabb idõre le fog kötni.
Ha tényleg érdekel akkor úgysem úszod meg hogy elolvassad a PoP moddal foglalkozó linkeken lévõ sztorit, leírásokat és élménybeszámolókat, meg nézegessed a fórumát a taleworld fórum részlegében.
Az alapgamét régebben sokáig nyomtam, de meguntam, h nem lehettem király 😊
Azt szeretném kérdezni, h a Warband mennyiben különbözik az alapjátéktól?
Illetve a Warbandtól mennyire különbözik a Prophesy of Pendor mod? 😊
Köszönöm
köszönöm tényleg ez volt a baj lejjebb kellett venni a grafikát😄
De ki gondolta volna😄
Ahhoz, hogy Pendor lovagot képezz, elõbb kell legyen egy várad vagy városod ahol felhúzol egy training ground-ot. Ha ez megvan, onnantól hetente egyszer, érkezni fog adott mennyiségû nemes (noble) akiket betoborozhatsz (ehhez bemész a várba/városba és beszélsz a várnaggyal/városi vezetõvel a kastélyon belül, ott meg a War Room szekcióban tudod majd felvenni a nemeseket). A nemesek száma függ a karaktered Renown pontjaitól, honor pontjától és attól, hogy az általad birtokolt területen mennyi shrine/churc,monastery épült meg eddig. Ebbe beleszámít a városban, falvakban és erõdökben felhúzott épület is.
Ha ez megvan és van jelentkezõ akit felvettél (darabja 500 píz), utána lehet majd õt képezni squire-ré vagy íjásszá. A squire-bõl lehet lovag vagy gyalogos lovag, míg az íjászból grey archer. Ha az adott várban/városban felhhúztál egy speciális kiképzõ központot (qualis gem, megfelelõ honor mennyiség megléte szükséges) akkor ezen maxra húzott nemesekbõl átképzéssel tudsz honor/order troop-ot kreálni. Pendor alapra épül pár, így például grey archer-bõl lehet silvermist ranger-t képezni (nagyon dúrva íjász és jól is néznek ki), gyalogos lovagból Ebony Gauntlet katonát (gyalogos, ballisztával felszerelt nehéz páncélos gyilkológépek pluszban némi mészáros felszereléssel), Knight of the Griffon/Falcon/Clarrion Call/Dawn/Eventide meg képezhetõ pendor lovagból.
De érdemes elolvasni az alábbi linken lévõ FAQ-ot, mert rengeteg kérdésedre választ kapsz (a warband behozta újdonságokon túl nincs eltérés az alap M&B és a Warband PoP mod között):
PoP FAQ
Pendor katonákat toborzom általában. De ezekbõl nem tudok pendor knightokat csinálni, megnéztem a techtreet állítólag footmanbõl lehet csinálni Pendor Squire és így tovább. De footmanál csak két lehetõség van Pendor Swordsman-t vagy pendor cavarlyt. Na ez lenne problémám 😞
Amúgy ha valaki kihívást akar az a legnehezebb és legjobb mod idáig, szerintem. Tud még valaki ilyen jó modot ?
Amennyiben 32 bites operációs rendszered (mondjuk XP) van és rendelkezel elég memóriával (több mint 2 giga), akkor csak meg kell növelned a felhasználható memória mennyiséget.
A 64 bites rendszereken (Vista és Win7) is a memória beállítással kell kicsit játszogatni.
Persze az is megoldás lehet (többeknek segített már), hogy a ragdoll és hullák számát nullára vette, a csata létszámot 100-120 közé állította, meg visszább fogta a grafikát (shadow legyen low, shader quality medium, grass 50%, frame rate elég ha 80-ra van téve, plant shadow minimum vagy kikapcsolva, élsimítás kikapcsolva). Emellett mikor indítod a játékot akkor az indító menüben ne legyen kipipálva a Force Single Threading opció (az utolsó fülnél van), ellenben a Load Textures on Demand opció legyen kipipálva. Van akinél már az is önmagában beválik ha visszaállítja Dx 7-re a játékot (Dx 9 helyett). Meg ugye le kell lõdözni a mindenféle felesleges háttérben futó programokat.
De az alábbi linken olvasgathatsz bõvebben a dologról:
probléma megoldás 1
Nálam a memória felhasználás birizgálása segített a fagyásokon (XP-t használok 32 bites rendszert és ez alapból nem látja a teljes memória mennyiséget).
Sebaj én ujra irok mert gondom akadt.😞
A Prophesy of Pendor moddal jáccottam mikor belementem egy 400emberes csatába az elsö két alkalommal még behozott vmi ilyet h microsoft visual c++++ (de semmi hibát) de harmadik próbálkozásra már csak simán kifagyott😞 Ilyenkor mit lehet tenni?
A társak is megjelentek késöbb.😄
Segitségre lenne szükségem, onlinen aakrnák játszani, de nem birok, sorozatszám kelene az összes kodot amit edig láttam be irtam de nem jo valaki nem birni privátba irni egy kodot? vagy egy kis segitséget?
Boldog karácsonyt 😊
Error-t írt ki a commonres\costumes_a.brf-re.