Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Végtelennek meg nem nevezném a QG számot, de tény hogy annyi lesz amennyit össze akarsz és tudsz szedni. A potenciális QG hordozók elfogásához viszont vagy nagy mázli kell vagy 6 fölötti prisoner management skill.
Elveszíteni szerintem nem lehet semmit (kifagyás okozhat corrupt save-et ami tárgyvesztéshez vezet, de iylet szerencsémre még nem keleltt megtapasztalnom). Ha elkapnak és rab vagy akkor igen, de másként szerintem tárgyat veszíteni inventory-ból nem tudsz.
Ha nagyon a játék elején húzod fel a céheket akkor elõfordulhat ilyen gyér teljesítmény. Ha vársz pár hónapot akkor viszont az épületeknek köszönhetõen amit a gépi nemesek felhúzatnak javulni fog a kereskedelem, a karavánok is már mászkálni fognak lelkesen és nagy számban tehát jobb pénzeket lehet majd akasztani. A játék elsõ 1-2 hópajában inkább csak pangás van meg a bunyó megy többnyire.
Tehát kis türelem, meg némi kis nyugi a kiszemelt város környékén és akkor majd lényegesen jobb hasznot fognak mutatni.
Noldor páncélból van az a nagyon színes amit a felvehetõ delikvens is hord, na az a ranger armor (a noldor páncélok között középszerûnek számít). Van még amit a warrior-ok hordanak (majdnem ugyanolyan jó) az kék színû némi ezüsttel és nem ilyen tarka. Van még a nemesi páncél ami az elõzõ kettõ hosszú, kabátszerû kombinációja, van ennek egy sötétebb változata meg van az ancient plate noldor armor ami egy tisztán ezüst színû, nagyon szép páncél (mellesleg a legdrágább és a legjobb védelmû a játékban).
Siggy egy ebony plate-ben szaladgál (ebbõl van egy erõsebb ebony páncél is, plusz a tápos változatát quigfein-nél meg lehet mindig venni). Ha Siggy páncélja tetszik, akkor szerintem az Eventide lovagoké még inkább tetszni fog (ha bemész Singal városában a palotába akkor az egyik õr az ajtó mellett egy ilyen lovag, na rajta megnézheted azt a sötét páncélt, aminek a mellkasi része nagyon szépen kimunkált). Világosabb páncélok közül a Pendor Knight Armor (vagy plate armor talán?) ami szép és jól is véd. Szép mintákkal díszített, egyszínû, ezüstös páncél.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Gemmel világát látnám még szívesen M&B-ben, tökéletesen alkalmas lenne rá.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Simán összejön 5-600 napnyi játékidõ és még a közelében sem vagy a végcélnak...
Az a baj, hogy amikor a rablótanyás küldetést csináltam, akkor fagyogatott a játék, és most, hogy Rane-ben jártam az ingyengemért, amit aztán el is lõttem, és nem maradt nálam egy sem... Lehet, hogy elfelejtettem kinyitni a rablótanyán a ládát a sok lefagyás közt?! Az tuti, hogy kinyitottam, de lehet, hogy akkor épp lefagyott, aztán loadgame után ott hagytam a ládát, mikor újrajátszottam a csatát... 😞 Úgy rémlik, hogy voltak kincsesládáim, amiket el is adtam, meg mintha a +9-es kesztyûm is konkrétan abból a ládából származna, de ebben most nagyon bizonytalan vagyok. El tudom veszíteni véletlenül a gem-et? El biztos nem adtam...
Elkezdtem felhúzni a céheket a városokban, de furamód újabban a lehetõségek közül egy csomó veszteséges lenne. Láttam -300 heti profitot termelõ céhet is... Az elején "normális" 100-500 közti boltok voltak, most, amiket találok, jellemzõen -30-at termelnek, van néhány 100-200-as, meg a bársony, ami fixen 500 felett termel.
Mondjuk az is lehet, hogy a háború tette tönkre pillanatnyilag a gazdaságot, elég durván egymásnak estek a népek. Zöldek ütik a pirosakat, sárgák a barnákat, kékek a zöldeket...
Hát, ha noldorok ízlése nem finomodik, akkor nem tudom, hogy kell-e majd a csiricsáré páncéljuk... 😛 Nagyon ronda, ami Mr. Letargián van, hiába nagyon erõs. Sigismund páncélja tetszik egyébként, egyrészt 60-as, másrészt szép is.
Ez egy ilyen mod (én speciel ezért is szeretem meg a története miatt).
Sokkal nehezebb, összetettebb és jóval hosszabbra is van tervezve mint a normál mod. Több benne az élet, a kis frakciók is rendesen bekavarnak, sõt nem egy beszámolót olvastam ahol konkrétan még várat és várost is foglaltak maguknak idõvel ha nem figyeltek rájuk.
Az lenne a meglepõ ha olyan alacsonyan maradna az áltag szint mint a native esetében. 😊
Illetve ha nem lenne szükség arra hogy tovább fejlõdhess, itt ugyanis mindig lesz kihívás és nincs garantáltan mindent verõ egység amivel aztán midnenkit végig lehet gyalázni (bár nagyon erõsek vannak de az egységek felszerelése, a formációk és felszerelések olyan széles kelléktára áll rendelkezésre, hogy úgyis lesz megfelelõ counter egység mindenre, plusz ott van még a terep is). Olyan magas szintû úgysem tudsz lenni hogy ne legyen ellenfeled (1vs1-ben a neves zsoldos hõsök akik seregek élén állnak szinte leverhetetlenek, kell oda a segítség a megfékezésükre).
Native-ban 36-ig fejlõdtem a játék "végére" - azaz mire egyesítettem egész Calradiát.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
A horse archery nem hat a számszeríjra, de nem is kell, mert büntetés lóhátról való lövöldözésre csak az íjakra és a dobó eszközökre érvényes.
Számszeríjakat semmi negatív módosító nem sújtja sem pontosság sem pedig sebzés terén.
Cserébe a nyílpuska lassabb, nincs skill ami növelné a sebzését (PD és power throw csak íjakra ileltve dobó eszközökre hat) és az igazán erõsek nem használhatóak lóhátról.
A hivatalos leírások szerint sincs kihatása a számszeríjakra ha lóról vagy gyalog használod és ebbe a mod sem piszkált bele.
Az befolyásolja kicsit hogy a mozgó ló miatt van egy kicsike esés a fegyveres skill értékében de ez minden (ez nem kompenzálódik már ha jól láttam).
Az 1-es HA meg a pontosságon még nem javít az íjaknál és a hajigálható eszközöknél az még csak a sebzés negatív módosítóját mérsékli. A 2-es érték ami már javítja ezen eszközök pontosságát, szóval szerintem inkább a fegyver skill-ed javulása és az adott nyílpuska állapota és pontossága az ami miatt jobban lõsz.
uwu:
Tárolásra használható nyugodtan (de lesz majd láda a saját kastélyodban is amibe berámolhatsz) nem tûnik el belõle semmi. Ellenben lovat beletenni nem lehet semmilyen ládába. Szóval azt hurcolt az inventory-ban. Ha teszel akárcsak 1 pontot is az inventory management skill-re az +6 helyet ad ahová pakolhatsz.
Kicsit el vannak szállva ezek az értékek ebbe a modba az alapjátékhoz képest.
Most már nem félek attól hogy nem lesz elég xp lovasíjászkodni<#nevetes1>#nevetes1>
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A treasure lair pletyka 90 naponkét aktiválható potenciálisan (ennyi a frissülési ideje a quest-nek, hacsak el nem néztem és mégis a 120 napos adat lenne az).
Ehhez pletykákról kell érdeklõdni (10 pénz minden alkalom) a kocsmákban tanyázó utazóktól, rabszolgavadászoktól és más gyanus elemektõl. Kocsmárostól ilyen infót nem fogunk kapni.
Én összesen 4 alkalommal kaptam eddig ilyen infót. A rablótanyán egyébként a vörös páncélos red brotherhood keménylegényei lesznek majd és a ládát amiben a kincs van magunknak kell megtalálni, mert nem lesz ott a tartalma mikor vége a bunyónak és lehet felpakolni a szajrét a looting részlegben.
A többit meg majd a nvesített seregek bezetõibõl lehet kirúgdalni (ehhez elõbb fogságba kell ejteni majd utána beszélni velük és azt az opciót választani aminél felajánlanak egy qualis gem-et). Namost ilyen potenciális források a következõ egyének (a seregek mindig anevüket viselik):
Eyegrim the Devourer (zombi sereg vezére)
K'Juda the Ravager (Jatu nagyfõnök)
Warlord Zulkar (Jatu nagyfõnök)
Burilgi the Usurper (Singalian sereg vezetõje)
Oswald de Fleur (adventurer company vezetõ)
Meregan Kierlic (nõi adventurer company fõnökasszonya)
Kodan Ironsword (berzerker + adventurer sereg fõnöke)
Syla Uzas (immortal+shadow centurion army seregvezér)
Sheik Shalavan (renegát windraider seregvezér)
Sir Boris the Raven (raven spear lovag sereg vezére)
Alaric von Brouhaha (sarleon dezertõr sereg vezére)
Wolfbode the Slayer (mistmountain sereg vezére)
Three Seers (heretic sereg speciális nõi katonákkal meg dezertõrökkel)
Maltise (a dread legion vezetõje ami snake cult és zombi egységekbõl áll)
Aeldarian (Noldor gyalogsági lord, bár van nem kevés lovasa is)
Ithilrandir (Noldor lovas lord akit fõleg lovasok támogatnak)
Namost a fentiek közül ne mbiztos hogy midnegyik meg fog jelenni a játékban. Ha elengedjük õket azzal, hogy ide a QG-et aztán tipli, akkor késõbb visszajöhetnek egy másik sereg élén. Ha kinyírjuk õket (kivégzés opció a rabbal beszélve) akkor nem jönnek vissza.
Finneas annyiszor ad majd nekd elixírt amennyiszer te adsz neki kristályt. Én 5 alkalommal adtam neki (máshogy a support beállítottságú karakterem az életben nem érte volna el 20 fölötti erõt és agilitást).
Amikor pletykát kapsz arról, hogy xy városban van rejtett láda akkor ha odamész mindig lesz a ládában valami (tönnyire egy kis ládika kincs). Ez nem tûnik el míg fel nem veszed, szóval ha 5-6 ilyen infó után mész oda akkor 5-6 tárgy lesz ott.
A gyors fejlõdés meg nagyon igaz. Ezt mondtam én is korábban, hogy a fejlõdés a temérdek ellenfél miatt az egekbe fog szökni (én elértem az 57-es szintet és még mindig lehet fejlõdni). Magasabb szintûek az ellenfelek emiatt több xp-t is hoznak ha levágja/csapja/szúrja/lövi õket az ember. Ha majd látsz neked tetszõ noldor páncélt szerintem beirányzod majd magadnak a 30-as erõt is. <#nyes>#nyes>
Ha ott az inventiriba a paci amire még nem tudok felülni, betehetem a ládába? Nem lopják el?
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A többivel viszont egyetértek. Hacsak nem kifejezetten lovasíjász a karakter, akkor ebben a fegyvernemben nem sok babér terem neki... megint Arankát hozom példának: 2-es PD, 1-es HA és 80-90 körüli íj jártassággal még mindig ilyen max 10-eket lövök tornán...
Bár hangsúlyozom, én alap native-al játszok (még csak nem is warband), lehet PoP-ban máshogy van.
Ez utóbbi talán még fontosabb is mint a PD, mert 2-3-as HA skill mellett még ha magas a PD (4 fölötti részt úgysem számolja a program mert 0-ás a practice bow PD követelménye) akkor is kiakasztóan alacsony lesz a sebzés. A dárdát annyira nem hatja meg mert eleve magasabb a sebzése és így egy 10-20 pontos csökkenés után is marad még mivel sebezni.
A kis hellyel amúgy egyetértek, ilyenkor kell a lance-t manuálisan bökdösésre használni, nem nyargalva, elõre szegezett lándzsával nyársalgatni.
A de Digit könyvkereskedõ hányszor hajlandó elixírt készíteni? Odaadtam neki a gem-et (pont, mikor megkaptam a pletykát a Rane-i kincsesládáról, akkor Rane-ban volt de Digit) meg is nõttek szépen a statok, lehet még ilyet?
Egyébként iszonyat sebességgel lehet fejlõdni, ha az embernek van vér a pucájában... 😊 Most úgy állok, hogy megvan a 10 hõs(+1 knight of dawn), és ezzel a bandával neki merek menni a 10-20 fõs, akár elit rablóbandáknak is, és meg tudom nyerni. Igaz, általában a hõsök belepusztulnak, de hát õk erre valók. Kb csatánként léptem szintet. Mondtam, hogy 18-as erõig meg sem állok...hát elértem. Sõt, az elixírrel kicsit túl is toltam, de sebaj, 21 is jó. 😊
Öltem egy rakat Vanskerry banditát, piros rabszolga-kereskedõket, death cult-ot, rouge knight bandát... Nagyon jó ez a sok kis frakció, akiket büntetés nélkül lehet gyaszatolni.
Így, hogy 12-en vagyunk, meg van némi pathfinding, 8.4-et megy a banda a térképen, gyakorlatilag bárki elõl el tudok menekülni és bárkit utol tudok érni. Az igaz, hogy így megy ki az ablakon a training skillbõl kapható XP, de ez legyen a legkisebb gond.
Van is aki meglovagolja (végülis kell hozzá egy 6-os skill ha jól emlékszem)? 😊
Piszok olcsón kaptad akkor azt a pacit, nekem 30K körül vesztegették úgy, hogy volt 8-as trader a csapatomban, tehát egy sikerdíjból nem futotta volna rá az biztos. Szóval gratula a mázlidhoz, most már csak vigyázni kell arra a rettentõ csataménre (legázolni vele a gyalogokat félelmetesen jól lehet).
A D'Shar tornák valóban nehezek (különösen annak aki nem lovas távharcász, annak lehet egy rémálom) ez igaz, leginkább a hajító dárdák miatt amik hajító fegyver mivoltuknak köszönhetõen nem éppen a precíziós eszközök közé tartoznak (már a mi kezünkben, a gépi windrider lovasok és más top tier troop-ok akik a D'shar nemzetbõl származnak emiatt alaphangon marha magas a hajítófegyveres értékük, olyan gyönyörûen osztják velük idõnként a fejeseket, hogy csak kamillázik az ember). A dárdákat legalább lehet közelharcra is használni és bökdösni velük, így bár rövid távra de mégis lesz egy közepesen hatékony fegyver a kezünkben.
A D-shar oknál keleltt miatta megnyerni egy lovagi tornát, abból lett rá lóvé. Na ott a torna olyan mint a pokol. Rendkívül igazságtalan kretén fegyverekkel és, nagyon nehéz. Könnyített beállítással is sokadszorra sikerült. A pirosak tornái után nagy szívás volt. Ott nagyon könnyû gyõzni.
Ez átmenetileg leállítja azokat a háttérben futó programokat, amelyek nem kellenek a játék idején, ezzel felszabadítanak némi RAM-ot és processzor teljesítményt.
Akinek sok RAM-ja és gyors procija van, nem sokra megy vele, de akinek épp határon mozog a gépe egy játék igényeinél, az sokat nyerhet vele.
Free...
Ha már jóban vagy (legalább +1-es a viszony) a Noldor néppel akkor Laria-ban Quigfein-nél egy gem árán megnyithatod a boltját.
Szintén nála 1 gem-ért vehetsz noldor katonákat (minden alkalommal 1 gem-be kerül).
Félreteheted az elsõ saját Honor Troop/order számára amit létre akarsz hozni.
Brother akárkinél (a fene a nevébe, de mindig elfelejtem) a könyvárusnál a kristályért cserébe megtudhatod Al-Aziz bányáinak helyét.
Al-Aziz bányáiban szerezhetsz rúna fegyvert amit szintén ott, némi ajándék után felerõsíthetsz egy kristályért cserébe.
Finneas De Digit könyvárusnál 1 kristályért kapsz egy permanens hatású tápoló lötyit (+2 Strength, Agility és Charisma, meg +20 minden fegyveres értékre).
Miután megtaláltad, Elacrai városában szintén a gem-ért cserébe szerezhetsz Noldor katonákat (többet mint amennyiért Quigfein ad).
Ha meg iszonyat pénzszûkében vagy akkor el is adhatod (ez a legrosszabb megoldás).
A ranei gémmel mit érdemes csinálni?
3 sornyi error io string stb felirat volt 😊
Ha valaki elkéri egy emberedet akkor majd vissza kell hozzá menned, hogy visszakapd egy hét után az emberedet, anélkül nem ér véget a feladat. Ha visszatért akkor az valami bug, aminek nem szabadna megtörténnie. Hacsak ne mvalamit nagyon elrontott a delikvens vagy esetleg lecsapták idõközben a lordot, mert az elõfordulhat.
Ha a játék közben jött elõ valami piros felirat az nem hibaüzenet, mert azoknál a program kilép és külön file-ba teszi a hibát. Akkor valami egyéb gebasz lépett fel (szerintem lecsapta valaki a lordot harcban így most vagy fogoly valahol vagy lelépett de ilyenkor mindenét bukja a csapatából). Mindenképpen beszélj az adott lorddal.
Így már tiszta
A Persuasiont mikor érdemes elkezdeni fejleszteni? Egyelõre 0-án vagyok vele....
-----
Elkérte egy nemes az egyik emberem. Ez megjelent a küldik között is.
Egyszercsak visszakaptam.
A küldetés változatlan szöveggel ott van.
Ez bug vagy újra taliznom kell a lorddal?
(Hozzátartozik, h mikor visszajött a srác pirossal kiiírt vmi hibaüzit a program....)
A multizáshoz az aktuális legfrisebb patch legyen fenn (1.134) a Warband-en és ennyi. Magyar szervereket nem ismerek, ebben majd más segít. Amennyire én tudom többnyire multizás az alap játékkal zajlik mert az biztosan megvan mindenkinek, míg a modok közül a multis modok csak keveseknél vannak meg és nem biztos hogy pont az ami neked is tetszik, így összehozni egy magyar játékosokból álló multizást specifikusan egy moddal az szinte kivitelezhetetlen. Multis modoknál meg általában meg van adva melyik szervereken szoktak csatázgatni a játékosok, ám ezek szinte kizárólag angol nyelvûek.
A multis modokat személy szerint nem ismerem, én nem szeretem a multizást így hogy melyik milyen azt magadnak kell majd kitapasztalnod és kipróbálnod, de többnyire már a leírásuk elolvasása is segíthhet abban, hogy képet alkoss róluk.
nearo:
Nem változott csak fejbõl nem tudotam pontosan a határokat.
donkZero:
A keresett személyek megtalálásához az sem hülyeség ha többször ki és belépsz a kocsmába. Több kocsma van ami többszintes (a Fierdsvan-iak mind ilyenek és felül egy nagy egybenyitott alvótér van ahol szokott lebzselni valaki, de akad oylan város ahol 3 szintes a kocsma és kicsike szobák sorakoznak még a felsõbb emeleteken, ugyanakkor a kétszintesekbõl a Ravenstern városok kocsmáiban felül 3 szoba található) és a felsõbb szinten is vannak egyének.
Mikor kimész és újra bejössz, akkor átrendezõdnek az adott helyen állók. Hogy van-e maximum azt nem tudom, nekem az eddigi csúcsom 10 fõ volt egy kocsmában (1 vándorló dalnok, 2 pletykafészek, 1 zsoldos, 1 ransom dealer, 3 companion, 1 order manus akivel beszélgetni lehet és 1 paraszt aki segítséget kért a faluja felprédálásának megakadályozásában).
No meg persze vándorolnak. Van aki 24 óránként mászkál, van aki 2 napot is eltölt egy kocsmában de akad olyan is aki 12 óra után továbbáll. Sõt hogy tovább legyen bonyolítva a dolog, a pletykák, amik esetleg lehetséges companionokról szólnak azok is kihatással lesznek a felderítésükre (tehát ha hallasz valakitõl egy pletykát hogy valami Frederick nevû manus jól leszabályozott pár részeget x városban akkor ha odasietsz még aznap akkor ott megtalálod õt).
A pletykák egyébként fontosak annyiból is, hogy bizonyos események csak azután fognak beindulni vagy delikvensek feltûnni, hogy pletykát hallottál róluk.
Elar:
12-es lootin úgy van meg hogy nála a karaktere 9-es looting-gal indult ami mivel ez party skill, és a karakter értéke, így máris további +3 pont jön (mert a karakter adott skill-je 9-es). Így van neki 12.
Party skill esetében akkor még egyzser, emrt úgy látom nem sikerült megérteni a szisztémát amit leírtam. Csak a legnagyobb érték számít a csapatban. Emellett a karakter (akit te készítettél és irányítasz) ha ismeri valamilyen szinten az adott skill-t akkor ez egy bizonyos mennyiségû bonuszt termel ami hozzáadódik a csapatban lévõ legmagasabb értékhez. Ennyi. Ha a legmagasabb érték a karakteredé akkor az övéhez adódik hozzá. Más companion nem termel bonsuzt, nem adódik hozzá a party skill értéke semmihez, csak a csapatban lévõ legmagasabb számít.
Szóval ha van egy 6-os értékûû skill-je a karakterednek party skill-bõl és szerzel mellé egy 5-ös tudású delikvenst attól még 6 marad a csúcsérték (ami egy +2-es bonuszt ad, magyarán eleve 6+2 amirõl szó van) mindaddig míg valakinek ezt nagyobbra nem fejleszted. A kisebb értékek nem számítanak semmit, max akkor lesznek figyelembe véve ha a legmagasabb értékkel bíró karaktert leütik harcban és míg eléggé meg nem gyógyul addig nem érvényesülnek a party skill értékei.
Egy konkrét party skill-bõl tényleg elég ha max 2 embernek van magas kigyúrva mégpedig azért, hogy ha valami történne az egyikkel (akár elküldöd feladatot csinálni, akár lecsapták és gyógyulófélben van) akkor legyen még egy delikvens aki ért a dologhoz és így nem szenvedsz hiányt a tudásban.
Inventory management másnak nem kell csak a karakterednek, mert csak neki van invantory-ja.
Fegyvereknél a speed megmutatja milyen gyorsan csapsz/lõsz vele. Ha kicsi az érték akkor lassan forgatod, ritkábban ütsz, ha magas akkor gyorsabban tudsz vele támadni. Az elérés (weapon reach) megmutatja milyen messzire érvényesül a fegyvered. Ha ez az érték magas akkor messzebbrõl tudod eltalálni a delikvenst, ugyanakkor azt is jelzi hogy nagyobb hely kell a csapkodáshoz tehát ha sûrûn állank a közvetlen közeledben az ellenfelek akkor nem tudsz lendíteni és elakad a fegyver.
Pajzsnál a resistance a pajzsot érõ támadások sebzését (ami rongálja a pajzsot) csökkenti. A speed itt a védekezés sebessége, hogy milyen gyorsan tudod fordítani, hogy egy elhárított csapás után (ami általában eltaszítást von magával) milyen gyorsan leszel újra aktív és cselekvõképes.
De ezekre a kérdésekre a M&B vagy a Warband wiki oldalakon vagy a strategywiki oldal megfelelõ részlegében tájékozódhatsz, mert ezek alap mechanizmusok. Ahogy a skill használat és a bonuszok is.
ttttttom:
Javaslom megtekintésre itt a 7390-es hozzászólást. A 2 Giga ram amúgy kicsit kevéske akár Win 7 akár XP mellett (Vista esetén meg pláne) de van megoldás. Grafika visszavételétõl kezdve némi memória játszadozásig (virtuálissal, mert nincs elég ram a gépedben hogy máshogy is trükközhess).
Régóts foglalkoztat a kérdés, h a fegyvereknél mit jelent, h kellértelmezni a Speed rating és Weapon reach értékeket....?
Illetve a pajzsoknál a Resistance és Speed Rating értéket ???
Tehát pl az inventory managementet másnak ne fejlesszek? 😊
Annak van értelme, h pl a karakteremnek 6-os az egyik party sklillje és szerzek valakit mellé akinek 5. Majd elkezdek valakit tuningolni 1-2-3 ra.....
?
Vagy max 2 embernél gyúrjak egy party skillre?
Elindítottam natívban, úgy elindult, aztán most megy a Pendor is.
Frászt hozza rám ez a játék. 😛
Közben megvan mind a 10 hõs, elkezdtem kiépíteni a céheket. Meg naggggggyon durva lesz ez a 12-es looting, már látom.
Újratelepítettem, és ugyanaz.
WTF?!
Tudom, hogy idõnként áthelyezõdnek, de úgy keresem, hogy megnézek egy várost, load game, megnézek egy másikat, stb. Ráadásul az összes savegame-emet használom, amit az elsõ héten elkövettem, de semmi.
Lehet, hogy benn van egy olyan kocsmában, ahol többen vannak, mint ahány hely van? (Mint a feasteknél a csajok)
a kérdés az, hogy mit töltsek, mit telepítsek, milyen patch, kieg, mod stb. amivel sokan játszanak....
eddig mindig kérdésre kérdés volt a válasz , hogy de mit akarsz játaszani, stb....
fentebb leírtam, szeretnék kaszabolni, az alapjátékbõl következik. bármi más mindegy, nagyon jó az orkos mod is.
vki plz ?
Vannak a personal skill-ek (mint az Ironflesh, power strike és a többi harci, meg a lovaglás és atlétika. illetve pajzshasználat de még ide sorolódik az inventory management is), amik amekkora értéken vannak akkorának számítanak.
Vannak a leader skill-ek (leadership és prisoner managemen) amik csak a karakterednél számítanak, illetve ha vazallussá nevezed ki valamelyik companion-t akkor neki is számítanak majd mert ettõl függ mekkora sereget gyûjthet maga köré és mennyi rabot ejthet.
Továbbá ott vannak még a party skill-ek. Ez utóbbiak úgy számítanak, hogy a legmagasabb érték lesz a mérvadó és az érvényesül.
Ugyanakkor a karaktered aktuális skill értékébõl jön egy pozitív módosító ami hozzáadódik a csapatban jelen lévõ adott skill legmagasabb értékéhez.
0 skill esetén nincs módosító, 1-3 között +1, 4-6 +2, 7-9 +3 és a 10-es skill érték +4 módosítót jelent.
Ha a karaktered valamelyik skill értéke alapból 10 akkor nála az fog szerepelni a party képernyõn, hogy 10+4 (ebbõl 10 a tényleges érték és a +4 a módosító ami a skill értékébõl számolódik). Ha valamelyik társadnak van egy 9-es skill értéke és a karakteredenek ugyanazon skill-je mondjuk 7-es akkor a party képernyõn azt fogod látni a delikvens neve alatt a skill kiírásánál, hogy 9+3 (ez effektíve 12 és így is számol vele a program).
Ezek amúgy a M&B és a Warband alap skill használati szabályai, ezen a mod semmit nem változtatott.
Szóval ha neked van egy surgery 4-ed akkor Ansen-nek lehet akármekkora, amíg az kisebb addig nem számít semmit (nem az lesz alapul véve) és ha megnézed a party képernyõn akkor a karaktered neve alatt fog szerepelni a skill és az lesz ott hogy 3+1 (tehát összesen 4-esnek minõsül a skill értéke).
Hogy kell számolni pontosan a Party skilleket?
Pl ha nekem 3 a surgery, Ansennek 2, akkor ez 5nek számít vagy 4nek?
vagy
Pl csak nekem kell nyomni a leadershipet?
Érdmes bármelyik másik társamnak?
Miután a gyáraim már üzemeltek a városi vezetõktõl érdeklõdve javulni kezdett a városok gazdagsági besorolása is, meg a kereskedõknél lassanként elkezdett nõni a pénzösszeg amit elkölthetnek ránk (a cuccokra maiket eladunk nekik).
A bársony mindenütt ugyanúgy 550-600 között hozott volna a konyhára akár volt alapanyag akár nem. Sõt, ami a vicc, hogy a szerszámgyárat egy olyan helyen építtettem ahol tele volt a város vassal, mégis ott elég mérsékelt hasznot hozott csupán. Míg másutt ahol meg hiány a vas ott mégsi nagyobb ahsznot hozott ugyanaz a gyár. Tuti van összefüggés csak nekem volt részem ellenpéldában is, így én mindig klikkelgettem. Nem azon a pár másodpercen múlt a jó döntés. Olyat viszont csináltam nem egyszer hogy ha valahol a szokottnál olcsóbban láttam nyersanyagot akkor abból betankoltam, elvittem a melósomhoz és betettem az inventory-jába. Amíg el nem fogy a cucc addig sokkal nagyobb hasznot termelt mert nem helyben vette a nyersanyagot így a heti mérleg idõnként nagyon pozitív kilegnéseket is csinált.
Mivel végig tudod próbálgatni és leinformálni melyik mekkora hasznot termel így majd kiválasztod a neked tetszõt. Én biztos ami biztos mindenbõl építtettem egyet mert tetszik az új belsõ tér amit ezek a játékba hoznak.
Úgy 60 naponta érdemes mindenképpen benézni és leinformálni a bevételi oldalt mert elképzelhetõ hogy megcsappan a nyereség és iylenkor megérheti akár más céhet mûködtetni (az eladásból visszajön a beruházásba ölt pénz egy része).
Ezt még a kezdeti szakaszban, a hõsökkel rohangálás közben meg akarom majd ejteni, lehetõleg minél elõbb. Ehhez nem kell saját vár, nem kell védelemmel foglalkozni, viszont folyamatosan termeli a profitot, szal asszem elsõdleges feladatnak fogom tekinteni. Addig nem fogok nyugodni, amíg nincsen minden városban a megfelelõ céh.
Ezzel kapcsolatban... Régebben írtad:
"Csak végig kell nézni az összes opciót, mi hozza a legtöbbet a konyhára. Ez többnyire a selyem lenne, amivel csak az a ciki, hogy ugyanakkor a beruházás szempontjából is ez a legdrágább (olyan 10000 körül van), meg 1200 körül van a heti bérleti/melósok díja is (ez bele van kalkulálva a nyereségbe de azért így is extrém magas). Én midenhová felhúztam egyet, így beindíthattam a kereskedelmet is. "
A mindenhová felhúztál egyet, ezt úgy értsem, hogy mindenhová felhúztál egy bársonygyárat, vagy hogy mindenhová felhúztál egy *valamilyen* gyárat?
Csak azért kérdem, mert úgy vettem észre, hogy minden városnak fix, hogy milyen nyersanyagot termel, és mindig ennek a nyersanyagnak a feldolgozóüzeme termeli az adott városban a legnagyobb profitot, ami nem feltétlen a bársony.
Szal elég benézni a goods traderhez, megnézni, hogy milyen nyersanyagból van rengeteg, aztán hajrá. Minden egyes alkalommal végigklikkeltem, hogy számszerûen melyiket mondja a céhmester, hogy a legtöbbet fogja termelni, de eddig még mindig az volt a legjövedelmezõbb, amit én is gondoltam a tréder árukészlete alapján.
Ekkor a harcra mész rá elsõsorban és nem a skill fejlõdésre. Így szívósabb leszel és mivel ez hosszú játékmenetet biztosító mod, így lesz idõd és lehetõséged késõbb is a skill fejlesztésre. <#eljen>#eljen>
Amit leírtam/javasoltam az a magánvéleményem ezért is szerepeltettem benne a szerintem szócskát. Nem kõbe vésett vagy követendõ példa csak egy javaslat. Ahogy az is, amit korábban írtam, miszerint a misterious manus helyett lehet a letelepedett is az apucink, ekkro kicsit harciasabb, íjászathoz jobban értõ egyénnel indulhatunk akinek több a HP-ja is, cserében a max loot skill az 5 lesz ingyen és bérmentve.
Na, én sztem pont fordítva fogok nekiállni, 18-as erõig meg sem állok, hogy felvehessek lemezvérteket. Lehet, hogy hülyeség, és késõbb megbánom még, majd akkor szólok. Hogy restart volt megint. 😛
De amúgy ha ennyire kéne más fegyver akkor csak dobd el a kezdbõl az adott eszközt és kapj fel valamit a harcmezõrõl.
Lándzsát nem használva, 1 íj és 2 tegez nyílvesszõ meg egy military hammer kombinációval egész jól el tudok bohóckodni (tudom ,egyéni szocproblem). Ostromkor meg kéne ugyan a pajzs de igyekszem nem elõre rohanni, inkább távolról támogatok. 😊
Attól meg nem kell félnem hogy mi lesz ha elfogy a nyílvesszõ, emrt valahányszor visszamegy az ember a ládához automatice újratöltésre kerül a tegez és megint full mennyiség van belõle, lehet tovább öldökölni.
Alternatívaként meg a szablya és lándsza helyett szerintem próbáld ki a southern glaive-et. Ez egy bazinagy alabárd ami mellett foghatsz pajzsot is. Öklelni lehet vele, messzire elér, nagyot sebez és mindemellett méretéhez képest még gyors is. Ha nincs mellette pajzs akkor nem csak szúrni, de csapni is tud keményen. Így egy íj+nyílvesszõk+pajzs mellett lesz egy többcélú fegyvered. Ostromra nem az igazi mert oda túl hosszú. Ostromra balta (pajzsbontásra és rövid, gyors fegyver így belharcba ideális) kell vagy hammer (fogolyszerzésre, gyors, rövid, belharcra ideális és páncéltípustól fügetlenül minden ellen jó a zúzó sebzés), esetleg csákány (piercing sebzés nagyon jó a nehéz páncélok ellen, viszont könnyûek ellen nem a legjobb).
Gyógyász tudomány mással is megtaníttatható, nem kell feltétlenül a saját karaktereddel maximumon lenned belõle. Emellett surgery és wound treatment könyvek vannak amik fixen adnak bonuszt ezen skill-ekre. Ugyanígy van könyv training skill-re (+2-es). A többi könyv elolvasás után tulajdonságot vagy skill-t növel.
Az achievement-ek egy része skill-t (Legendary Warrior +2 trainer skill-t ad, ennek kistesója a Masterful Warrior +1-et; a Battle Master +1 Tactics-ot ad míg továbbfejlesztett változata a Great General +2-t; Cult Banisher +1 Ironflesh-t; Scourge of Jatu +1 Riding-ot; Tournament Champion +1 Weapon Master-t; A Rogue King +1 Leadership-et; Great Persuader +1 Persuasion-t; Builder +1 Engineering-et) vagy karakterisztikát (Defender of Pendor +1 Intelligence-t; Guardian of Pendor +2 Intelligence-t; Bane of Vejovis +1 Agility-t; Purger of Heresy +1 Strength-et; Hero of Pendor +1 Charisma-t; Lion of Pendor +2 Charisma-t; Chevalier of Pendor +1 Charisma-t) növel.
Lovas íjászat valóban a legnehezebben tanulható dolog. Íjból a noldor-hoz 6-os power draw kell és az már egy nagyon jó (igaz 6-os skil lesetén még nincs bonusz a sebzésre de végülis ha megelégszel kisebb alap sebzéssel amit megdobsz power draw által akkro a nomad bow vagy a short war bow is príma lesz így a sebzésben még le is körözöd majd a Noldor íjat és pontosságban alig veszítesz egy keveset ám gyorsabban lõhetsz), lóról is használható íj. Noldor vesszõk +8-at dobnak a sebzésen. Riding nem kell magasra menjen, elég 5-6-os szintig az is. Horse archery az sajna az egyetlen amit muszáj lesz növelni egészen 8-ig (ehhez ugye kell a 24-es Agility), mert ekkor nincs már negatív módosító a pontosságon (ezt idõvel úgyis ledolgoznád tehát ne memiatt kell) és a sebzésen (na ezt nem lehet másként ledolgozni).
Power strike közelharcban szükséges, de ha lóról küzdesz akkor a ló lendülete is belejön a sebzés kiszámításába mint extra szorzó, szóval hacsak nem feltétlenül akarsz nagyon sokat közelharcban bunyózni akkor 5 körül már jó leszel.
A fentinél szerintem fontosabb az Ironflesh növelése, mert minden pont ezen a skill-en +2 HP-t jelent.
Training növelésére a fentebb leírtak alapján lesz lehetõség, bár egy 3-5 közötti értéken azért jó ha megvan (majd a többiek nyomatják ezt magasabbra úgyis mindenki értéke beszámít).
Leadership növelhetõ könyvbõl (elolvasva a great leaders könyvet vagy valami hasonló a neve), achievement által, de tényleg jó ha magas. Elsõsorban nem a had miatt, hanem mert ezzel csökkenthetõ a kifizetendõ pénz mennyisége amit a katonák elvisznek (10-es szinten már fele pénzbe kerül fenntartani a bandát).
Ennél talán fontosabb a Prisoner Management növelése, mert ettõl függ hogy meg tud lógni az ellenséges seregvezér vagy sem, illetve hogy mennyi foglyot tudsz magaddal hurcolni akiket aztán eladhatsz és pénzhez jutsz belõlük.
Shield az egyénileg eldöntendõ hogy szükséges vagy sem (én mondjuk nem használok max az arénában). A jobb pajzsokhoz kell a magas skill (a legjobbak a Noldor pajzsok amik ellenállóak és van ami 1000 HP-s ellenben 5-ös vagy 7-es skill kell hozzá).
Alapvetõen ha a looting beállítottságú build a kiindulás akkor szerintem az elsõ 10 szinten csak intelligence-re tegyél. Ez összesen 20 skill pontot eredményez majd neked. Tudom hogy így az alacsony erõ miatt nem lesz hamar erõs páncélod meg nagy fegyverzeted, ellenben képzettebb leszel és késõbb a lassuló fejlõdés mellett jönnek majd úgyis a jó cuccok amiket aztán a feltornászódó erõ karakterisztikának hála felpakolhatsz magadra.
Ha van pár qualis gem-ed, akkor próbálj ráakadni Finneas de Digit nevû könyvárusra (kocsmákban található hogy mikor és hol az nem fix). Õ 1 gem-ért cserébe ad neked egy lötyit amitõl 2 ponttal feljavul a Strength és Agility meg minden fegyveres skill 10 ponttal javul (ezek végleges növekmények). Az elsõ qualis gem ingyen felszedhetõ Rane-ben a városban eldugott ládából. A többi már neves minor faction seregek elfogott vezetõibõl rúgdalandó ki. Vagy ha hallasz olyan pletykát (pontosabban pénzért elmondja neked valaki) hogy van treasure lair valahol (ez felkerül a térképre) akkor azt betámadva található a terepen egy láda (valamelyik barlandbenyíló mellett) amiben mindig van 1 ilyen gem.
Szerintem beleférne egy olyan "csít" hogy 5 féle cumót vihessünk.
Nekem kéne nyíltteres csatában íj, nyíl, lándzsa, szablya meg pajzs is.
Mert ha már gyengébbeket kell kaszabolni mindig vissza kell menni a ládához lecserélni a lándzsát szablyára, és közbe meg lelép az a sok xp a harcmezõrõl. A lándzsa nem elég gyors ha tömegeket kell levágni.
A native-ban 35-36 nál vége volt a játéknak.
Ha ez elmegy legalább 40-ig, remélem belefér a lovasíjászat megtanulása.
Sajnos ez a legmacerásabb tudomány. Nagyon sok dolgot kell hozzá magasszinten tudni. (power draw, riding, horse archery)
Emellett ugye kell a surgery, first aid, eounded treatment, training, leadership, iroflrsh, stamina, és a power strike se nélkülözhetõ.
Ezekmellet kell a weponmaster vagy 3-4 szintig az elején, a végén meg a shild hogy ne alap pajzzsal menjünk már. Ez rengeteg skillpont, a többit így is a kõsöknek kell vinni.