Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aztok a nagyondurva noldor páncélok szerintem nem fognak kelleni. 30-as erõ kicsit túlzás.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Kéne egy spirited noldor spirit horse, csak sajna 110 ropi.
Szerintem jobb mint a netherworld charger.
52-es speeddel akarok lovagolni, úgy hogy mellette olyan erõs mint egy iron draped stallion<#whatever>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

A honor troopok vannak olyan jók mint a noldor zsoldosok?
10 katona jön egy gemért, jó lenne ilyenekkel harcolni, csak félek hogy kihalnak.
Ha 10-es lesz a surgery-m megéri õket felvenni?

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Hogy lehet training groundot építeni?
Van lovagrendem, csak épp nemeseket nem tudok szerezni.
Nem a várba kell annál a mukinákl amelyiknél a supply train-t meg iléyesmit?

nearo
Akkor ezek szerint nekem mázlim volt. Elõször próbálkoztam a feladattal, és sikerült is.
Azóta volt még pár karakter, amivel belekezdtem a küldetésbe, de még egyikkel sem fejeztem be (többnyire csalással feltápolt karakterek, amiket csak azért hoztam létre, hogy lássam mennyire erõsek).

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Warband esetében semmi gond velük, a feladatuk hibátlanul mûködik.

Alap M&B esetében rengetegen jelezték a bug jelentõ részlegben, hogy problémás az általuk adott feladat (vagy nem csatlakoztak, vagy nem lehetett nekik területet átadni vagy a kért területek átadása után sem ért véget a feladat vagy simán csak eltûnt a feladat amint elvállalták, sõt olyat is találtam ahol meg maga a dleikvens tûnt el akinek a királyságát akartuk visszeszerezni). Ez egyike volt azon néhány hibának amit bevallottan nem tudtak és egy idõ után már nem is akartak javítani a készítõk (ilyen volt még például az elhíresült shield skill gebasz is amikor ha a karakter rendelkezett ilyen skill-el akkor amennyi a mi karakterünknek volt annyival nõtt minden a világban elõforduló más egyén skill értéke harcban, akár messze 10 fölé is).

Mint kiderült egy hossza elemzésbõl, a bug igazából azért okozott problémát mert hol elõjött hol nem, és nem lehetett megjósolni mikor és melyik típusa fog lecsapni. Voltak akiknek gond nélkül lement a küldetés (nagyjából a feladattal foglalkozók 30-40%-a), míg sokaknak elakadt valahol és nem tudták befejezni azt.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

nearo
Alap M&B és native.

Mi a probléma a trónkövetelõkkel? Nekem minden további nélkül sikerült Isollát trónra juttatnom, nem volt semmi gond.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Elar:
Ugye azt is elolvastad, hogy a kérdéses pont a M&B alap játékra és nem a Warband-re vonatkozik. Az alap M&B-ben többek között ez is egy hiba volt amit nem javítottak ki egyáltalán a patch-ekkel sem.

Az általad beírt cím ugyanis kimondottan a sima M&B változatra vonatkozó topicra mutat ahol szépen vastagon és csupa nagybetûvel felhívják a figyelmet arra a tényre, miszerint M&B ONLY - PoP 3.0 for M&B v1.011!

Szóval nem kell aggódni, mûködik az a Warband mod során (mûködött az M&B alatt is, csak az elcseszett beállításoknak köszönhetõen 50% esélyed volt rá hogy nem tudod megoldani a feladatot mert valahol elakad).

A blunt parancsot meg ha kiadod akkor akiknek van megfelelõ fegyvere az elõkapja és ha roham parancsot kap akkor támad. Akinek nincs az csak állni fog és puszta kézzel védekezik ha betámadják. Kellemetlen dolog de az alap viselkedési parancs ilyen hülyén lett megoldva. Ha nincs neki akkor puszta kézzel védekezik (az zúzó sebzésû ugyanis csak harmatgyenge és mivel nem fegyver így fegyvertelenül nem fog rohamozni a katona). Szóval mondhatni többre mész ha tisztán lovasságot viszel magaddal fogolyszerzésre és egyszerûen átgázolsz az ellenfélen úgy, hogy a többiek követésre vannak állítva. Persze vannak olyan egységek amiknek felszerelése között ott van a zúzó fegyver, de azt magadnak kell megtalálnod kik is õk.

nearo:
Modra gondolsz vagy alap native-ra?
Native esetében tapasztaltam mindkettõt. megesett, hogy kifogytak a védõk, míg máskor nagyon nem akart elfogyni a lövedékük (oké hogy egy része a lelõtt íjászoknak pótlódott de azért így is nagyon sokáig és kitartóan lõttek).
Pár mod tartalmaz olyan beállítást ami a védõknek bizonyos idõnként frissíti a lõszerkészletét (a játékosra speciel sosem vonatkozik legfeljebb a lövészeire a seregében ha épp védekezik). Ilyenre elõször példát még az alap M&B native expansion modjában láttam, igaz csak azután hogy a kovács fel lett húzva az adott várban vagy városban. Utána elég sok modder ezt a metódust beépítette a modjába, bár szólni elfelejtett róla. Hogy aztán ez valamilyen formában átkerült vagy sem a Warband-be azt nem tudom?

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,127736.0.html

6) Don’t support a Claimant. We did not change or fix the bug with that. If you support a Claimant to a faction throne, the Native bug that frequently ruins the game will probably appear in your game. We strongly advise that you not back any Pretender, but instead go with a faction or go independent and avoid this nasty Native bug.
Problems with the Claimant line of play are not supported.

Ezt olvastam is valahol -talán a faqban- h a trónkövetelõket kerülni kell....

Közben elvileg kiderítettem. A D'Shar lovast átettem a lovasíjjász kategóriába. MAradt 2 hõsöm és 5 adventurer. A Blunt parancsra a 2 hõs elõvette a Blunt fegyverét oszt hajrá. A másik 5 maradt állva, üres kézzel egy helyben

A gyalogságnál a Blunt parancsra egy csomóan szintén üres kézzel álldogálnak. Azt nem tudom, h akkor õk így puszta kézzrl nyomják lyenkor?
Mert az ciki

nearo
Az ellenség íjászainak fogy a nyílvesszõje ostromnál? Van egy erõs gyanúm, hogy nem. Volt nemrégiben egy nehéz foglalásom, ott próbálgattam ki mindenféle taktikát, többek között azt is, hogy elõbb megvárom, amíg ellövik a védõk az összes nyílvesszõjüket és csak utána támadok. Akkor tûnt fel, hogy a számszeres katonáim már rég ellõtték az összes nyílvesszõjüket, de a védõk még mindig zúdították ránk a nyílzáport (Khergitek voltak). Elmentem vécére, csináltam egy szendvicset, de amikor visszaértem még mindig lõttek... pedig nem kaptak még utánpótlást, direkt megnéztem. Most akkor hogy van ez? Nem túlzok, komolyan mondom, még percekkel azután is lõttek a védõk, hogy az egyébként lassabban tüzelõ számszereseim elfogyasztották az összes lõszerüket.

Feladatokat ne csak nemeseknél és falvakban keress, akad feladat városokban is. Ehhez be kell menj és meg kell keressed a városi céhmestert (ott lesz valahol az utcákon, mindig ugyanott egy adott városban, nem megy sehová). De azon túl, hogy növeled az adott településsel (lordok esetében velük) a viszonyodat, pénzügyileg és tapasztalatszerzés terén nem érik meg az erõfeszítéseket ezek a feladatok.

Addig mászkálsz kalandorként, függetlenként míg akarsz. Aztán ha meguntad három lehetõséged van:
1. Saját sereget toborzol (elõtte azért tanulj meg harcolni az arénákban mert kellõ gyakorlat nélkül azért még a native-ban is el lehet hasalni) és megtámadsz egy várat vagy várost, elfoglalod, ezzel megalapítva saját uradalmadat. Eztán szépen terjeszkedni kezdesz és végül elfoglalod az egész játékteret.
2. Ugyanaz mint fennt, csak ekkor vazallusul szegõdsz egy meglévõ uralkodó mellé és végig kitartva mellette hódítjátok meg a térképet.
3. Vannak trónkövetelõk a játékban és õket hozzásegítheted a vágyott területekhez, esetleg még többhöz is.

Mennyiség mellett, sõt helyett, a native-ban sokkal inkább érdemes rámenni a minõségre. A játék alap változatában a lovagok szinte megállíthatatlanok. Bármit és bárkit könnyû szerrel legázolnak és a földbe döngölnek. Emiatt a Swadian királyság egységei príma alapanyagai tudnak lenni a kampányodnak. 50 lovaggal már várost foglalni sem akkora kihívás (persze azért ha van mellettük még ugyanennyi jóféle íjász is az sokat segít). Csak úgy mászkálgatni pedig elég egy 40 fõs kontingens is. Nincsenek akkora kihívást jelentõ seregek amik komolyan megízzasztanának mondjuk 40 lovagot még úgy sem, ha lord vezeti õket.

Természetesen sok múlik azon mennyire és milyenné fejleszted a karakteredet, milyen segítõket veszel fel magad mellé, mert okosan fejlesztve a társaságot még tovább könnyítheted a dolgodat.

A játéknak nekiindulni emg úgy érdemes szerintem, hogy elsõ lépésként bemész az elsõ training helyre valamelyik város mellett és az instruktornál szépen végig bunyózod magad a 4 fokozaton (elõször egyesével 3 novice, majd 3 regular, aztán 3 veteran végül 3 champion harcost kell különféle fegyverkombinációkkal leverned), aminek jutalma 1 szintlépés garantáltan de akár 2 is összejöhet. Azután mehetsz arénába sima pofozkodásra. Itt minél több elelnfelet legyûrve szépen fejelszted a weapon profiency értékeidet a különféle fegyverekkel, közben még pénzhez is jutsz (van egy minimál létszám amit le kell cspani hozzá, de ezt elmondja az aréna mestere). Idõnként vannak lovagi tornák, ahol fogadhatsz is magadra és ha végig fogadsz, meg végig nyered is a meccseket akkor jó kis pénzhez juthatsz meg némi hírnévhez.
Ekkorra már elég jól begyakoroltad a fegyverhasználatot, ígyelkezdhetsz csapatot gyûjteni magad köré, miközben pénzkereseti lehetõségként kisebb csapatokat versz le, esetleg fosztogatsz, kereskedsz. Végezhetsz természetesen mindeközben feladatokat falvaknak és lordoknak, de akár városoknak is.

Ha már kellõen jónak érzed magad, akkor elszegõdhetsz szolgálatra valamelyik királyhoz. Ha õk hívnak meg akkor többnyire felajánlanak eleve valami földterületet is, így belekóstolhatsz a területfejlesztésbe is. Csaphatod a szelet a neked tetszõ lányzónak és feleségül is veheted (ez növeli a trónjogod).

Szépen gyarapszol és idõvel majd eldöntöd hogy maradsz a fõnököd lótifutija vagy magad kezébe veszed a sorsod és fellázadsz, hogy saját királyságot alapíts és végül megszerezd egész Caladria felett az uralmat. Ekkor csak annyi a dolgod hogy szépen egymás után elfoglalod és leigázod a várakat és városokat. Ellenséges nemeseket állíthatsz magad mellé ha kellõen jó viszonyban vagy velük és elég meggyõzõ tudsz lenni. Nekik földet adományozol így javítod a viszonyukat irányodban meg leveszed a számtalan terület maitti terhet a válladról (túl sok területet megtartani magadnak nem jó, emrt nagyon veszteséges lesz a birodalom fenntartása és végül kifogysz a pénzbõl, a morál leromlik és a katonáid elhagynak).

Úgy nagyjából ennyi. De majd további jótanácsokat kapni fogsz szerintem a többiektõl is.

Igazából ebben a világban azt csinálsz amit akarsz, viszont a legtöbb ember azért játszik hogy saját királysága legyen és meghódítsa a világot.
Ezt aztán sokféle képen lehet csinálni, fõleg az elejét. Legfontosabb hogy elõre meg kell tervezni a játékot, mert minden kapcsolatba áll mindennel, és ha valamit elrontasz, nem lehet visszacsinálni. Sajnos ez egy olyan játék ha jót akarsz játszani, elõtte meg kell ismerni, mert ha nem, késõbb úgy is rájössz, hogy ezt bizony kezdheted elölrõl.
Meg kell tervezned a karaktered, és tudatosan fejlõdni. A hõs csapatot is ki kell találni elõre, mert õket is alaposan el lehet rontani.
Az hogy mibõl szerzel pénzt az magánügy. Én nem szeretek szolgálni senkit, csak akkor csinálok küldit ha beleillik a terveimbe.

Üdvözlök Mindenkit! 2-3 napja annak, hogy kipróbáltam eme játékot (M&B W 1.132), s lenne hozzátok, 'szakértõkhöz' néhány kérdésem. Olvasgattam a fórumot és a játék magyar honlapját is, de olyan primitív kérdéseim lennének, hogy nem is csodálom, hogy nem találtam róluk leírást. Kb. 40. napomat élem vándorként,s küldetéseket keresvén megyek faluról-falura, várról-várra. Mindegy az nekem, hogy hol keresek küldetéseket? Értem ezt úgy, hogy mindegy nekem, hogy a zöldeknél vagy a narancssárgáknál, stb? Vagy maradjak egynél s csak õket 'szolgáljam'? Mert már nagyjából az egész 'világot' körbejártam. Szolgáltam seregben is, hogy késõbb vazallus lehessek. Aztán átmentem egy másik királyság seregébe is. Konkrétan mit csináljak, hogy feljebb léphessek a ranglétrán? Egy 50 fõs csapattal nem tudtam a csatákban diadalmaskodni, hiába képeztem ki a katonáimat akiket a falvakból szedegettem össze. Érdemes elõszõr a csapatlétszámot feljebb vinni, hogy pl ne csak 50-60 emberem lehessen? S csak azután powerkodni a csatamezõn? S addig a falvaknak gyûjtsek gulyát, meg zsiványok rejtekhelyét dúljam? Magyarán: hogy induljak neki a játéknak? A válaszotokat elõre is köszönöm és Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
A magyar nyelvû warbandot át lehet állítani angolra, nem kell angol nyelvût telepíteni.
Minden modot angol nyelven célszerû játszani.
Nearo jól mondja, nem történik semmi. Elmondhatod, hogy elolvasta a mûvelt karaktered (meg mikor visszavonul a kalandozgatástól majd lábjegyzetben szerepel mennyi könyvön rágta át magát).

nearo
Én úgy tudom, hogy semmi sem történik, azaz marad 10-es. Legalábbis Native-ban így van, de valószínûleg PoP-ban sem változtattak ezen.

dronkZero
Akkor mi van, ha már 10-es skillem, és elolvasok egy könyvet, ami növeli?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Csoda történt tegnap.
Visszatért az irányítás, megint tudok parancsolni a csapataimnak.

A hibaüzenetek száma is elkezdett csökkenni. A trónjogot gyûjtõ hõsökkel van valami, mert ha visszajönnek és grófot csinálok belõlük kevesebb az üzenet is. Már csak 3 sornyi error kódot kapok.

dronkZero
Hm. Ha hadat üzenek, provokálatlanul támadok, vagy parasztot ölök, fõleg ha ezt a fegyverszünet idõszakában teszem, akkor honort vesztek.
Ha beszállok egy csatába segíteni az egyik oldalnak, azzal ugyanúgy háborúba kerülök az egyik néppel, de a besegítés miatt még pluszban kapok is honort.

Érdekes. Fõleg, hogy -4bõl még könnyen békülnek, az meg ugye plusz trónjog is még ráadásul.

Dunadan11:
Tuti nem. Ha a moddal játszani szeretnél ne használj magyarítást és az angol nyelvû Warband-re tedd fel, msákülönben problémák lesznek a nevekkel és sok dolog meg sem jelenik majd.

dronkZero:
Én úgy tudom, hogy nem sok szerepe van a feleségnél lévõ pontszámnak ha már egyszer elvetted. Baj az nem lesz belõle ha alacsonyra esik vissza ez az érték.

dronkZero
Csajszi 22 kedvnél nem szökött meg, 24-nél igen. Aztán a rengeteg rokona miatt lezuhant 2-re. Lehet ebbõl valami gond késõbb? Szex nem lesz, azt már látom. 😛

Nem tudja valaki hogy nem készül e magyarositás a pendorhoz?
Mert ami fennt van a warband miatt az más néven nevezi a frakciokat a városokat(konkrétan a warbandos neveket használja).
Megprobáltam átirni a hu csv és fájlt sikerült is de akkor meg megrövidültek a nevek pl ergellon v. vára helyett😞
Nem kell beleölni sokat egy feleségjelöltbe (már idõben és energiában). Egy tornát megnyersz, felajánlod a nõnek és dumálsz vele (verset mondasz). Ez kétszeri reputáció növekedés nála.
Utána csak várnod kell egy ideig míg õ hív (ez 3-tól 6 napig terjedõ idõszak). Ekkor odamész a daduson keresztül bejutsz hozzá és ha itt arról szövegel, miszerint nem akarják, hogy elvedd, netán másnak ígérték, akkor lehet szöktetni. Két diskurzus és megvan a nõ.
Ha meg udvarolgatsz, papát abuzálod, magad mellé állítod (átcsábítod a birodalmadba) az idõ és pénzigényes (különösen mert lesz pofája elvérni hogy lakomát rendezz és ott lesz hajlandó csak átadni a lányát, plusz egy vagyon kell még fizetni neki). Végeredményben mindegy hogyan lesz feleség, mert így is úgy is ugyanazt hozza (15 right to rule meg ha megteszed miniszternek akkor többféle egyéb opció a birodalom igazgatásban).

Frakciófüggõ a várszerzés és az is, hogy lesz kirohanás vagy sem (kirohanás jelentõs védelmi túlerõ mellett, a védõk vezetõjének cseszegetésével érhetõ el).
Ha nem lesz kirohanás úgy azért nehezebb, bár egyáltalán nem vészes, mert egy körben meg lehet nyerni a dolgot, hiszen úgyis max 250 ellenfelet kell leverni.

A megfelelõ egységekkel pedig valóban lehet könnyebben nyerni, csak meg kell találjad a megfelelõ csapatokat a különféle ellenfelekkel szemben. A Sarleon királyság ennyibõl a legkönnyebb célpont. Bármely másik frakció sokkal keményebb dió tud lenni, különösen ha rendesen képzett a védelem.

dronkZero
A csajszerzésre meg a mittudoménmennyi honor meg egyebek miatt gondoltam, hogy talán egyszerûbb lenne rászállni a papára, megtámadni-elengedni párszor, aztán elfogni és rábeszélni az átállásra.

Szökni meg nem akar. Másikat nem keresek, ha már ennyi energiát beleöltem, megszerzem már... 😛

A két grey archeremet pont most buktam be. Rajtuk kívül még ketten haltak meg egy kétfordulós csatában.
De mindegy, mert közben enyém lett Mistholm(ha jól emlékszem a nevére).

Csak nekem tûnik úgy, hogy összességében könnyebb lett a háború, mint az alap warbandben? 300-as vár, odaállok 100 íjásszal, kirontanak ötször, veszteség nélkül halomba lövöm õket, aztán a falon szintén. Victory.

Az egész csoportnak adod ki a parancsot és aki tudja végrehajtja, tehát ez alapján elméletileg csak azoknak kellett volna állniuk mint a tök akiknek nincs megfelelõ eszköze. Csak nem lett eltolva a kódolás ezen része (majd átnézem a bug report részleget hátha más is jelentett már ilyen gebaszt). De hogy mi lehet a baj arra biztos tippem egyenlõre nincs sajna.

Személy szerint a játékban én még úgy nem adtam ki zúzó fegyveres parancsot, hogy nem volt mindenkinél az adott csoportban ilyen fegyver, igaz nálam a lovasság az én karakteremmel egyetemben összesen 10 fõ és az a másik 9 mind companion, tehát a kijelölt csoport (cavalry) egésze teljesíteni tudja a parancsot. Más lovas nincs a seregemben (gyalogos párti vagyok és eslõsorban csak íjászokkal játszom).

A morál csak egy tipp volt, ha túl kicsi akkor elfutniuk kéne nem ácsorogni, de a csoda tudja hogyan reagálnának.

Amennyiben meg ez rendszeres és megszûnik ha visszaváltasz bármiylen fegyverre, akkor tényleg leeht hogy a plusz egy fõ zavar be akinek nincs ilyenje (nagyon nem lenne szép dolog tõle).

hmm a morált meg fogom nézni.
Esetleg a sima lovasok is beleszámítanak ebbe? Tehát egy D'Shar lovasíjásztól lehet ez?

Mindnél átállítottad a besorolását lovasságra?

Amennyiben ez rendszeres úgy szerintem egy idõre válts nekik csoportot vagy szedd le õket a lóról és tedd gyalogossá õket. Ha azután sem mozdulnak akkor kukázd ki õket (bár az furcsa ha minden másra reagálnak csak rohamra nem, ekkor szállítassad le õket a lóról és aztán össznépi rohamot rendelj el). Esetleg nem utálják egymást vagy nem gyenge az össz morál?

Mármint a billentyû parancsok nem mûködnek?
Akkor ott komolyabb a gond és bár nem szívesen mondom ezt, de talán egy Warband reinstall kéne, mert lehet, hogy a problémák mélyebben vannak. <#shakehead>
Érdemes a mentéseit elõtte biztonságba helyezni aztán mehet a sikálás.

Nekem az asszonyszerzés már összejött így is (mondjuk nem voltam háborúban azzal a néppel ahonnan a nõt akartam, mással viszont bunyóztem). Legyen magas a honor pontjaid száma és nem lesz gond (50+ de még jobb ha 100 fölött van). Jó, mondjuk némi persuasion azért nem fog ártani.
De szerintem még mindig a legjobb a leány szöktetés, úgy nem kell az apucival meg a tesókkal foglalkozni. <#eplus2>
Ha ehhez több csajt kell fûzni hát legyen. <#taps>

A griff lovagok mellé szerintem az ebony gauntlet lovagokkal (a számszeríjász, ostrom specialista halálbrigád) jobban járnál ha már a Pendor királyság konzervjeit szeretnéd visszahozni. A grey archer meg alapvetõen is egy nagyon jó íjász és harcos, aminél a silvermist igazándiból azáltal jobb, hogy továbbfejleszthetõ és így határ a csillagos ég (csak rettentõ sokba kerül mind pénz mind renown pont terén).

A felvehetõ hõsökrõl beszélek, h mondjuk 5 lovasból 4 nek van blunt fegyvere. (A sebzés után van egy b betü)

dronkZero
Na igen, pont ez az, ami nem mûködik Uwunál.

Korábbira:
Írtad, hogy elég a jó viszony a papánál, nem kell elfogni. Tényleg elég? Van saját királyságom, odaadja így is a lányát? Mert alap warbandban próbálkoztam ezzel, és már jobban szerettük egymást a papával, mint a jövendõbelimmel, de akkor sem akarta odaadni, szöktetés lett belõle. Mondjuk az esküvõn meg ott volt valahogy mégis...

Griff lovagok meg csak úgy, fílingbõl. Kiirtott pendori lovagrend, ha már a királyságot visszahozom, felélesztem a lovagjait is. 99%-ban tápolásról szól a játékom, de azért egy minimális szerepjátékot is beleteszek... 😊

Mennyire vagy biztos abban, hogy ténylegesen blunt fegyver volt náluk? Csak mert például a military pick elég könnyen összetéveszthetõ a kalapácsokkal ellenben nem blunt hanem piercing sebzése van. A buzogányok közül is nem egy akad ami nem zúzó, hanem szúró (morningstar vagy a tüskés buzogányok). Tehát hacsak nem te voltál aki felfegyverezted a lovasaidat és nem vagy benne tökéletesen biztos, hogy zúzók voltak náluk akkor elõfordulhat hogy azok a zúzónak kinézõ eszközök mégsem azok voltak. A mod meg alapvetõen négynél több fegyvert ad mindenkinek aztán véletlenszerû, hogy a repertoárból aztán mivel fog jönni.

A hagyták magukat lemészárolni az meg pech (ha hosszú fegyverrel bökdösték le õket vagy lelövöldözték az ellen nincs védelem). Ha nem rohamoznak akkor add ki nekik a kövessenek téged parancsot azt menj valamerre. Ha ellenfélbe akadnak úgyis megcsapkodják kicsit mielõtt tovább mennek.

Ahááá. Valóban volt nekik Blunt parancs adva...
Viszont a háromnegyedüknek van, azok is bambáztak.
+ hagyták magukat mészárolni.....

uwu:
Csapat parancsok mások a billyentyû kiosztás alapján mint a sima Warband esetében.
Elõször is alaphelyzetben, normál csatáknál az egységek azonnal alap formációba tömörülnek. Kicsit helyezkednek majd felveszik a formációt és várnak. Ugyanez van ostromnál is de faluvédelemnél mennek elõre mint akinek kötelezõ (na ekkor kell kiadni a várjámán parancsot nekik).

Csapattípusok kijelölése:
Egyrészt ugye lehet térképen ami egyszerû és gyors.
Másrészt az 1-es billentyû a gyalogság, a 2-es az íjászok, a 3-as a lovasság, a 4 és 5 az elõre nem definiált, általunk elnevezhetõ csoport, míg a 0 (magyar billetnyûzeten az ö ) a mindenki kijelölése (ez az alapállás).

Parancsok:
F1 - általános parancsok (például roham, tartsd a pozíciót, kövess stb)
F2 - harci parancsok (elõre/hátra 10 lépés, szétszóródni, tömörödni, lóról le)
F3 - mozgás (lõjj, ne lõjj, zúzó fegyvereket használj, stb)

Tehát ha a lovasságnak akarunk roham parancsot adni akkor elõbb rányomunk a 3-asra, majd F1 és F3.
Ha az íjászokat akarjuk leálíltani hogy ne lõjjenek, akkor 2-es billentyû, majd F3 és F1.

Elar:
Esetleg véletlenül kiadtad a parancsot hgoy csak zúzó fegyvereket használjanak, akkor pedig hiába adod ki a roham parancsot ha nincs nekik akkor néznek bután. Vagy benyomtad valamelyik szám billentyût véletlenül és az pont nem az övéké volt.
Egyébként meg harcolni attól még fognak ha a közelükbe ér az ellenfél akkor is ha nincs nekik charge parancs kiadva.

Ja igen van egy kis gond.
Nem tudok csapatokat kijelölni. Csak egyszerre mindenkinek tudok parancsot adni.
Az alapjátékban még mûködött.

Nálam most 2x lépett ki a játék csata közben.
Plusz most elveszítettem 6 lovast, mert nem reagálnak a Charge parancsra, hanem csak állnak mint a tök....
Minden más parancs ok, de a chargera állnak...
Mi lehet a gond? Így mondhatni játszhatatlan a csata...

Szóval lényegtelen hogy tömegével jönnek az error feliratok kódokkal a bal alsó sarokban?
Azért elég nyugtalanítóan néz ki.
Ha hazaérek csinálok róla képet.

dronkZero
Na ja, de azé' nem szívesen nézeget az ember mindenféle nagy pirosbetûs "script error in line xxx" szöveget. Engem is idegesített, mikor elõjött ilyesmi az alap warbandban. Csak nekem elmúlt, nem vált rendszeressé.

Tegnapelõtt szarta össze magát nálam a játék, el sem indult. Újratelepítés sem változtatott semmit. Aztán elindítottam natívban, úgy elindult, utána ment a pop is. Erõsen WTF, miért jött elõ, miért múlt el, mit számított a natívban indítás, ki tudja..?

Nem tudom mi lehet, én nem találkoztam még ilyesmivel.
Amikor a companion visszatér akkor külön kis kép bejön és ott a feje mellett a szöveg (szép nagy méretû betûkkel)? Mert az a lényeg, semmi más. Az hogy közben alul, kis piros szöveg megjelenik az lényegtelen.

Nálam konkrétan semmit nem szokott kiírni a program mikor visszajön a növelésrõl vagy épp kémkedésrõl/informálódásról valamelyik companion. Elolvasom a közlendõjét azt annyi. Onnan tudom hogy nõtt a right to rule, hogy megnézem a character report-ban.

A PoP options-ben (camp menüben van) mi van beállítva az important messages-re? ON (ekkor csak a kiemelkedõen fontos, saját területet érintõ infók jelennek meg) vagy OFF (minden infó megjelenik a világból)? Akár innen is származhat közlési problema (ez csak tipp, nem hinném hogy valóban ez lenne a gond).

A modot 1.132-re vagy 1.134-re tetted fel (ugye a 3.204-es PoP változattal játszol?)? Nem mintha lenne bármi nagy változás a kettõ Warband változat között ami befolyásolná a játékot (mindkét változaton normál módon mûködik a mod).
Én jelenleg 1.132-es Warband-en játszom (a 1.134 nem hozott olyan változtatásokat amik miatt fel kellett volna tennem és mivel nem multi-zok így nincs szükségem a naprakész változatra).

Ha mást nem csináld azt, hogy letörlöd a modot a modules könyvtárból majd újra be/felrakod, kicsomagolva a tömörített állományból. A mentéseidet nem befolyásolja a törlés, mert azok másutt vannak, tehát a játékot tudod folytatni. Elképzelhetõ, bár nem túl valószínû, hogy amikor kitömörítetted akkor volt valami minimális kis hiba és azt látod a képernyõn megjelenni. Vagy akár egy defragment-et is elindíthatsz a meghajtón, hátha valamelyik file töredezett kicsit.

Van egy komolyabb problámám is.
Rengeteg hõst vettem fel akik nem a végleges partyba tartoznak hanem kívülállók, és küldtem el azonnal trónjogot növelni.
Egyszerre vagy 6-an vannak úton és ahányszor bejelentkezik valamelyik kiír egy error kódot. És ezek a piros feliratok egyre csak gyûlnek. Mármint egyre több sort ír ki ha visszajön 1-1 hõs, vagy csak simán jelentkezik hogy visszajönne a partyba, ugyanis küldetés után elküldtem mindet.
Ugye emiatt nem kell újra kezdeni? Nem elnne jó, ha hosszútávon szétesne a játék.

Igy hogy valamennnyire megtanultam használni a troop editort nem is rossz ez a progi. Csináltam 4 olyan kóser egységet hogy elnevezhetnénk öket fekete seregnek is😄
Feladatot csinálni noldoroknak nem lehet, bár van egy közvetett feladat elvégzés Quigfein-en keresztül, de ehhez már legalább 10-es viszony kell pozitív intervallumban.

A Noldor-ok utálják az embereket, de ezt majd te is megtudod miért, így nem adnak feladatokat, nem közösködnek velük, hanem rejtõznek.
Vagy lassanként érsz el náluk eredményeket a csatákba besegítéssel, vagy lezúzogatod a csapataikat és foglyokat ejtesz majd egyesével a megfelelõ módon elengeded õket.
Mindenképpen ez utóbbi a gyorsabb, eredményesebb és hatékonyabb módszer bár áldozatokkal jár, ráadásul sokkal több elõnyt biztosít (nõ a honor pont is aminek számtalan elõnye van a világban betöltött helyet illetõen és sok dologra kihat).

Ez a nép nagyon erõs, rendkívül fontos a szerepe a történetben, így jogos hogy nem lehet csak úgy, könnyedén pár feladattal viszonyt javítani velük.

donkZero:
Ha több recruit kell akkor kezdj el a faluban is építkezni és csinálj nekik pár feladatot. Úgy nõ a viszony és ezáltal a betoborozható parasztok száma is. Az egy hónapos toborzás nem fog annyi bakát eredményezni mint ha 2-3 naponta te néznél be, fõleg ha a viszony alacsony (20 alatti). ha magas akkor többet hoz, de míg alacsony addig a ritkább toborzás miatt lényegesen kevesebb lesz a rekrutád. A modban az alap toborzáás úgy megy hogy míg át nem léped a +5-ös viszonyt, addig 0-5 közötti létszám toborozható egy körrel (negatív viszony meleltt nincs toborzás). 5 fölött meg leosztja a viszonyt 2-vel a program és hozzáad 5-öt így határozva meg a maximális betoborozható mennyiség új értékét. A minimum marad 0 míg túl nem jutsz a 25-ös viszonyon (akkor a minimum a viszony/10 érték lesz). Plusz ugye várból nem toborzol senkit, csak falvakból, szóval emiatt jobb ha elsõként egy várost igyekszik meghódítani az ember vagy legalábbis gyorsan szerválni egy várost is amihez 2-3 falu is tartozik és csak ezt tartani meg személyes használatra, a várat a falujával együtt lepasszolni egy alattvalónak. Így lesz elég toborozható ember, de a régi faluból, ahol már fentebb ment a viszony, onnan is lehet manuálisan (be kell menni) toborozni.

Ha már király vagy akkor tárgyalás útján nem tudsz egykönnyen békét kérni, hacsak nem vagy nagyon jóban a másik királlyal és még nem lépted át a -5-ös küszöböt. Illetve ha sikerült elismertetned magadat az adott uralkodóval mint teljes jogú királyt (ehhez magas right to rule érték kell meg többször kell küldöttséget meneszteni hozzá).
Ha már lentebb vagy akkor két megoldás marad:
1. Követ küldözgetése (egy társad akinek magas a perusasion skill értéke), de ehhez kell az asszonypajtás is mert nála van erre lehetõség.
2. Ha van városod akkor ott a céhmester (ha jóban vagy a várossal) idõnként bedob lehetõséget arra, hogy majd õ küld küldöttséget amivel megpróbálsz békét teremteni. Illetve ilyenkor hajlamosabb beadni a békítési küldetést is, de ehhez az kell hogy legyen már legalább 1 betoborzott lordod egy ásik frakcióból (merthogy így õ lesz az aki haragban lesz a másik királyság egy nemesével és köztük összehozva a békét lezárható a bunyó).

Sima démon seregbõl (ha nincs az élén neves hõs, ami démonoknál/heretic seregnél lehet Eyegrim de ekkor a serg is viseli Eyegrim nevét, ileltve lehet Maltise Dred legion serege; ja és még a Three Seer army minõsül heretic-nek úgy hogy van benne elkapható hero) nem fogsz QG-et szerezni, de ettõl még le kell rúgdalni õket.

Hölgyeménynél nem kell elfogni a papát, elég ha kicsit jóban vagy vele és nála is megkéred a csaj kezét. De speciel a legrosszabb pont az, ha lakomán keresel csajt. Könnyebb és hamarabb megszerezhetõ egy nõci ha a saját otthonában keresed fel, kezdetnek felajánlva neki egy gyõzelmedet (amit még aznap szereztél) és aztán bókolva. Így akár 1 hét alatt lehet házasság (akár szöktetsz akár apuci beleegyezik megoldással). Én volt hogy 4 nõt szédítettem és végül amellett döntöttem amelyik megszöktethetõ volt (nem volt türelemem arra várni hogy apuci frakciójánál legyen végre lakoma ahol összehoznak minket).

A griff lovagokkal mit akarsz? Nem jók azok szinte semmire. Akkor inkább célozd be Laria-t ha jó lovagoakt akarsz, mert ott alapból fel van húzva a Clarion Claw rend (pendor lovagokból képezhetõek) ami lovas íjászatban igencsak jártas lovagokat ad neked. Mondjuk amiatt hogy lovasok, drágábbak is fenntartásilag. Quigfein-t meglátogatva és a feladatát elvégezve pedig az általa megadott új helyszínen tudsz majd noldor cuccokat venni QG nélkül is. Igaz nem olyan erõs és dúrva cuccokat meg lovakat mint a kocsmatölteléknél.

uwu:
Csald el a noldor üldözõidet északra, Laria és Poinsbruk közötti üres nagy sztyeppére. Ott rohangásznak a jatu-k akik nagyon rühellik a noldorokat (az érzés kölcsönös). Õket összeugrasztva nem kerülsz konfliktusba a királyságokkal a jatukat meg úgyis le kell majd verni.

Amit Glo javasol jó taktikat (bár vannak egykezes fegyverek is, a sima hammer, warhammer és military hammer ilyen, de a buzogányok is jók és olcsóak vagy éppen az iron staff), ám egyszerûbb ha teljes sebességgel legázolgatod õket (válassz olyan pacit aminek amgas a charge értéke). Az eredmény ugyanaz, a delikvens elfekszik. Ha félsz attól hogy lekapcsolnak akkor gyûjts össze legalább kétszeres túlerõt és mikor lerohanod õket akkor válaszd azt az opciót hogy te kimaradsz a bunyóból és az embereidre bízod a harcot. Ekkor szinte mindig van minimum 25%-os fogoly mennyiség, de ha elég komoly a csapatod akár 50%-os fogoyl mennyiség is összejöhet. Viszont nagy lesz a veszteséged ha nincsenek kellõen erõs companion-ok a csapat mellett (jó tactis skill, surgery az kell mert így elõnyt szereznek, többen maradnak életben és csökken a veszteség).

Az egyenesen feléjük vágtatás az tuti halál (rossz esetben a lóval együtt kilõnek), így manõverezni kell a pacival ha gázolgatni akarsz.

Az lenne a jó ha 0 viszonnyal csinálhatnék nekik küldiket, vagy valami ilyesmi.
Nem tudom milyen egyéb módszerek vannak még viszony növelésre a csatákon kívül. Igazából az lenne a jó ha lenn még más lehetõség is. Mert így az egyik lehetetlen a másik meg iszonyatosan hosszadalmas.

Ezzel csak az a bökkenõ, hogy mikor egyszer megpróbáltam ellenük harcolni, a nagy hõsies roham közben az elsõ lövésüktõl megfeküdtem, a seregemet meg vagy 20 másodperc alatt lõtték halomba.

Fogj egy nagy, kézkezed fegyvert, aminek (b) van a sebzése mögött (Warhammer, vagy hasonló jóság). Menj neki egy kisebb noldor egységnek, écs csapkodd le õket a fegyóval. Ezzel nem meghalnak, hanem csak összeesnek, és el tudod fogni õket. A csata miatt -1 lesz a kapcsolatod velük, de minden egyes elengedett noldor fogoly +1et javít a kapcsolaton. Szóval ha elfogsz mondjuk 5-öt, akkor a csata után +4-es viszonnyal zárod a dolgot. Így nem kerülsz rosszba másokkal se.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

dronkZero
Ja, volt treasure chest-es küldetés, kb 45-nappal az elsõ után, és nem volt benne gem. Szal szét kéne verni egy nagy, brutálhõsös sereg pofáját a köv. gemért, azt hiszem.
Sztem nekem kelleni fog silvermist íjász, a griff lovagrend, meg noldor fegyverek. Az még 3. Kemény lesz...

A békülés hogy megy ha már király vagyok, de csak kicsit(-4) vagyok összeveszve egy néppel?

A noldorokkal kéne javítani a viszonyomon, én most 0-n vagyok velük.
Gondolom a legjobb lenne ha azt csinálnám mint eddig, azaz besegítek csatába. Ezzel viszont belekötök olyanokba akikbe nem kéne.
Van valami gyógymód erre a helyzetre?

Az egyik megoldás az lenne ha elõbb a pirosakkal javítanám a viszonyomat, és rajtuk farmolnék egy kis noldor viszonyt. De ez elég hosszadalmas. Valami más ötlete van valakinek?

dronkZero
Én is úgy láttam, hogy csak a nagyobb skilleket vette át. A falunál direkt megnéztem, volt neki alapból 10-es inv.man., meg valami elhanyagolható looting, aztán meg mindkettõ 10 lett. De ez így logikus, tanítástól ne legyen már hülyébb... 😛

12-es viszony nem fog realizálódni. Elfelejtettem, hogy király vagyok. 😄 Lementem három néppel -4-be, aztán nem tudtam kibékülni. Vissza kellett töltenem korábbit, ahol csak egy nép haragszik. Elindultam velük kibékülni, de magától beajánlott egy békét, amivel nõtt a trónjogom. Noldorokkal majd lesz valami, most egy szép kerek 0 a viszony.

Közben a csajomról kiderült, hogy nagycsaládos, van apja, testvére, három nagybátyja, és öt unokatestvére. (komolyan) 17-nél megkértem a kezét, rábeszéltem, hogy jó lesz az neki, lett a viszony 22, de nem hajlandó megszökni. Úgyhogy az apjának túszul ejtése elég elõre került a tennivalók listáján.

Nemesek megvannak, bemákoltam a városba készen és sértetlenül egy nemesképzõt, van is már két kemény grey archerem. Mondjuk silvermist ranger nem mostanában lesz, nincs most "kedvem" kiverni a gemet a 6-700-as seregekbõl... 😊 A démon sereg ott rohangál a váram környékén, de sok vizet nem zavar. Remélem majd jól szétveri az ellenséget, ha esetleg ostromolni próbálnak.

Nagyon lassan termelõdnek a parasztok 1vár+1faluból, lassabban, mint ahogy elitté képzõdnek, úgyhogy ki kell pótolnom majd valamivel, valószínû ravenstern íjászokkal fogom, azok már beváltak a vár megszerzésénél.

Nekem nagyon úgy tûnt hogy csak a személyes skill listám értékeit kapja, ha a party egészébõl kap az csak jó.

Azt tudom, hogy míg ott vagyunk vele és épp építési ukázt adunk ki, addig a party leader bonuszok mindenképpen érvényesülnek (így például 10-es építészeti tudásánál a program 14-es értéket fog kiírni mikor az épülethez szükséges idõt kiírja). Egyes delikvensek ráadásul alapból rendelkeznek eszement magas skill értékekkl (lesznek majd faluk ahol a falu elöljárójának például alapból 10-es inventory management skill-je lesz, de várban is találkoztam már olyannal akinek valamelyik skill-je 10 volt).
Plusz olvastam olyan infót is, hogy elõfordult már eset, mikor nem simán átvette, hanem a karakternél lévõ skill értékekkel módosította a saját már meglévõ skill értékeit az elöljáró (tehát ami volt ahhoz hozzáadta azt amit a karakter tanított a saját skill-jébõl), nem pedig egy az egyben átvette.

A 12-es viszony elméletileg jó, de fog az még romlani ne aggódj (egy noldor lordot legalább le kell majd verned akár tetszik akár nem). Ha meg már 10 fölött vagy akkor menj el Laria-ba és beszélj Quigfein-nel. Adni fog egy feladatot. Nem könnyû de megcsinálható (bunyózni kell egy 100+ fõs seregszerûséggel). Csak legyen sok jó íjászod és nem lesz baj. A másik megoldás a sok lándzsás lovag lenne, csak ennyire a játék elején még szerintem nem lesz elegendõ lovagod, már egyáltalán akarsz velük foglalkozni (plusz ha a bunyó épp fás területen lesz akkor a lovagok nem tudnak érvényesülni).

A nemesek toborzásának opciója a baggagetrain kérése alatt szokott lenni. Ekkor egy külön menübe jutsz ahol egyesével lehet besorozni a nemeseket (aztán harc közben vigyázni rájuk de nagyon mert szinte egy refugee agyonveri õket, így az esténkénti training és a training helyek látogatása az ahogyan képezni kell õket).