Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én már nem tudtam megnézni a FAQ-t mert csak 10 letöltést enged 😞

A faq nagyon jó lett. Minden lényeges benne van, és jól áttekinthetõ. Köszönet érte!

Talán ha a ládában megtalálható gem városát megadtad volna.... de ha valaki nagyon meg akarja találni, a netet használva nem túl bonyolult.
dronkZero:
Mennyire igaz. <#eljen><#taps><#hehe>

Amúgy a FAQ megfelelõ lett szerinted? Már úgy értem egy kezdõnek elegendõ segítséget nyújt? Nem terjed ki mindenre, szándékosan, mert kell hagyni némi felfedeznivalót is.

Dunadan11:
Mert semelyik modhoz nincs trainer (legalábbis tudtommal modhoz nem készülnek trainer programok). Játékhoz vannak trainer programok, ott meg csak a verzió szám kell stimmeljen és hacsak nincs komoly piszkálás a program alapjaiban akkor mûködni fog az átalakított változaton is.

De mihez kell neked trainer? Simán lehet buherálni a karakter statjait, beírhatsz annyi pénzt amennyit nem szégyelsz (a jól ismert export-import character mahinációnak köszönhetõen), options-ben leveheted a sebzést nevettségesen alacsony szintre. Sõt ott van a program beépített cheat rendszere is, amivel megintcsak úgy tudod összegányolni a játékot ahogy nem szégyenled.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

dronkZero
Options, damage to player 1/4, damage to friends 1/2. Ha ennél nagyobb csít kell, akkor nem is akarsz te ezzel a játékkal játszani.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Hihetetlen de nem találtam müködö cheat trainert a prophesyhez.<#nemtudom>
Nem tudna valaki linkelni egyet?<#buck>
dronkZero
Eheh, feltápoltam a rúnabaltát rubinossá. Asszem értem, miért kerül három drágakõbe. Az elõbb sebeztem vele 256-ot... De a bõven 100 fölötti sebzés eléggé általános. Majd kipróbálom gyalog is mindjárt. De egyébként nem teljes vágtából üt ekkorákat, csak léptetve...

Nálam még nem fordult elõ, hogy egészen 1:1-es arányig tudtam hergelni és kicsalogatni az ellenfelet, sõt néha még többször túlerõ ellenére sem rontottak ki a védõk. Máskor viszont nagyon le tudtam amortizálni õket (például 800-as városi védelmet 300-ra úgy, hogy 150-en mentünk harcba).
Miután az ember "átállította" magát a modra, rendesen felkészült csapattal indul neki, jól kigondolt karakterrel és csapatával úgy, hogy ráérzett hová mit vigyen, onnantól tényleg könnyebbé válik.
Lesznek majd szívás csaták és helyek nem kis számban, de ha valaki Sarleon területen kezdi el a hódításait akkor valóban nem túl nehéz a dolga. Másutt majd komolyabb harcokat kell vívjon, ami kicsit más összeállítással megoldható lesz.

A vágjáték még egy oylan dolog ami nagyon különbözik a native végjátékától, mert itt ugye nem csak a királyságoakt kell elverni, van még más is ami elvégzendõ feladat lesz.

Egy nehézség tud igazából elõjönni, ha teszemazt ravenstern íjászok kénytelen ravensterni katonák és seregek, városok ellen küzdeni (de írhattam volna empire egységeket akik empire lordok/seregek/települések ellen mennek, vagy fierdsvain csapatok hasonló szituációban saját frakciójuk ellen).
A morál egy dolog, hogy leesik és dezertálási meg harcból elfutásig fajulhat a szituáció, de az külön tetszik, hogy emellett a saját frakciójuk katonáit is tartalmazó seregek ellen a saját csapatunkban lévõ, a másik bandával megegyezõ típusú katonák harcértéke gyengül (nem nagyon de kb olyan 20%-al gyengébben teljesítenek tapasztalataim alapján). Ez csak akkor kerülhetõ el, ha a saját királyságunk megegyezik az ellenfélével (tehát ha ravenstern hagyományokat követõ királyságot alapítunk akkor küzdhetünk levonás nélkül is ravenstern katonák ellen).
Sõt ha Pendor királyság feltámasztását tûztük ki magunk elé (tehát mikor választani kell hogy mely szimbólumokat és királyságot kívánjuk képviselni akkor a Pendor értékeket választjuk) és ennek megfelelõen pendori egyéneket képzünk, akkor az ilyen egységekkel rendelkezõ seregek szívni fognak ellenünk (márpedig idõvel minden seregben lesznek pendor katonák). Csökken a morálja az ellenséges seregnek, lusz az õ pendori katonái kicsit gyengébben is fognak harcolni (leginkább lassabban és pontatlanabbul).

Shield bug a Warband-ben nincs. Ezt javították.

dronkZero
Nem tudom, de nekem nem tûnik nehezebbnek ez a Pendor, mint az alapjáték. Az eleje kicsit talán macerásabb volt, de így a játék közepe felé meg könnyebben megy. Pl amikor megostromlok egy 3-400-as várat, akkor 1:1-es arányig kirontanak, és csak kb 100 embert kell lelõdöznöm a falról. Alapjátékban ez volt a legnagyobb szívás, hogy akár IRL két napig is eltartott, mire ezer védõt egyesével fejbelõtt az ember...
Jó, oké, vannak azok a bazinagy, hõsös seregek, meg lehet hajkurászni a gemeket, de végeredményében nem tûnik túl nehéznek.
Még a játék elején vettem fel egy fullos sereg ravenstern íjászt meg kb ugyanannyi empire crossbowmant, aztán azóta abból élek.

Shield bug megvan még? Lettek "felesleges" skillpontjaim 😊 Mondjuk lehet, hogy a lovasíjászatot kéne elkezdenem tényleg.

A tápolatlan rúnabalta is egész fasza, a legtöbb ellenség egy ütéses, a nehézpáncélosok általában kettõ, néha három. Nagyon kíváncsi leszek a megnövelt, piercinges sebzésére.

dronkZero
Eheh, azt hittem, hogy az a 250 fogoly sok volt. Most látok egy jatu bandát, 936 fogoly van náluk. Szép.

Pirosoknak elfogyott a világuk. Most mentettem rá véletlenül az utolsó állásomra, ahol még nem volt rúnabaltám. Úgy tûnik, ez már marad. 😊 Majd lesz még sárkánykönny...

Nem tudja valaki hogy a magyarositás szövégét tartalmazó excel es fájlokat amik csv kiterjesztésüek , hogyan és milyen kiterjesztésben kellene elmenteni modositás után?Mert ha sima csv fájlba mentem akk irja is h vmi funkcio nem müködik , de elmenti és igy megrövidülnek pl a nevek igy lesz ergellon várából ergellon v.
dronkZero
Értem. Akkor jól csináltam. 😄 Wolfbode seregét már levertem, lett belõle gemem, acsim is.

Nahát most kaptam meg az egyik istnetõl ezt a Ruby Bowot 😊

Wreck86
Ha valakinek lenne fájlmegosztóhoz account-ja,kérem jelezze,mert a PoP FAQ így max 10szer tölthetõ le, utána újra fel kell dobni.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Amennyiben nem értesített olyanról a program, hogy ki lett végezve valaki, úgy az a delikvens még vissza fog térni. Szóval a véletlenszám-generátor így jobb esélyekkel dolgozik. 😊

Az ideiglenesen kapott ruby rune bow addig marad a karakterednél, míg Wolfbode seregét le nem vered. Ha nem a saját karakterednél van az íj akkor nem fog eltûnni (ez ismert bug, de szerintem ne mfogják javítani) a sereg leverésekor, de ha a karaktered magához veszi akkor "visszavételre" kerül.

dronkZero
Az túlzás, hogy elérhetõ. Maradjunk annyiban, hogy ott a link. Nincs hozzáférési jogom hibaüzenetre vezet.

dronkZero
A rúnaíjról mondtál valami olyasmit, hogy az csak ideiglenes. Én ilyet nem láttam, Lethaldiran kb 150 napja használja. Nála van asszem a legjobb helyen.

Hát tényleg problémásnak tûnik ez a rúnacucc, spec most nincs a térképen egyetlen nevesített sereg sem. A három jósnõ seregét leverték, amíg nem figyeltem oda... 😞 Várhatok, míg a Véletlenszám-generátor Istene teremt nekem gemet.

Wreck86
Prophesy of Pendor mod FAQ-ja a bannerben, alul megtalálható.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Második fegyveremnél már nekem is elvette de az elsõnél valamiért nem. <#fejvakaras><#shakehead>

A 3 gem miatt meg fõleg nem érné meg számomra egy ruby/sapphire/emerald rune fegyver. Inkább a magas loot és majd reménykedem, hogy a neves heretic vezérek vagy valamelyik adventurer vezér majd dob a megfelelõ kõvel ellátott rúna fegyvert (a ruby rune bowról már lecsúsztam emrt ne mvoltam megfelelõ helyen a megfelelõ idõben).
A companion-ok közül mondjuk sigismund vagy frederick tudna keményekdni akár lóhátról is egy ruby kétkezes karddal, így nekik jól jönne de kettejükre akkor 5 QG-t kéne költsek ami rettentõ sok.

Én most egy doom mace-ra hajtok (csak doomseer és a three seers army noldor ancient armor-os egysége használja és dobja), mert elfogyott a zseton a sok nemes toborzásakor azt kellenek a foglyok, az meg a legjobb egykezes zúzóeszköz, szóval megkönnyíti a dolgomat. <#eplus2>

dronkZero
Hát tõlem elveszi a gemet a kereskedõ is. Voltam itt gem nélkül is, akkor meg végképp semmit nem lehetett itt csinálni.

Elkészültem egy jó hosszú ismertetõvel, nevezzük mondjuk FAQ-nak, ami segíthet a kezdõknek a Pendor kapcsán. Írtam ennek kapcsán Wreck86-nak, mert ugye õ a házigazda és csak õ pakolhat ki bármit is a banner-ba. Amint megmondja hová küldjem és milyen formátumban az irományt, onnantól sok kérdésre már ott lesz fenn a válasz. 😊

dronkZero
Aszongya a FAQ is:
"A:First, you have to make it spawn on the map by "buying a map that shows its location" from Brother Randalf, a book merchant. The location can wander between four different places, so if it isn´t where you found it the first time, look around till you spot it on the world map. Then, bring a couple units of wine and two Qualis gems when you are going to the mines of Al-Aziz, first speak to Hamidaron, buy your weapon, then talk to the Aziz hermit, give him all your wine, then get him to enchant your rune weapon. There is, however, no need to enchant the rune weapon if you only have a single Qualis gem. The Strange weapon you get from Hamidaron is capable on its own."

Al-Azizt mostanában nem próbáltam, így csak emlékeimre hagyatkozhatok. Én 1 gem-mel mentem oda és elsõként a kereskedõvel beszéltem. Õ meg adott egy általam választott fegyvert és a gem is maradt nálam. A turbózáshoz kellett 1 bor a dilinyósnak meg a gem.

A rúnafegyver szerintem annyiból felesleges, hogy azért a 2 QG-ért cserébe jobb dolgokat is kaphatsz. A speed-et meg a hajára kenheti a karakter ha a fegyvere túl hosszú és emiatt nem tud vele csapni mert közel van az ellenfél. Az is igaz, hogy a ruby rune fegyverek mindegyike piercing sebzésû lesz függetlenül attól, hogy milyen volt eredetileg.

Baltából számomra a dragonspine axe az igazi (valkûrök használják, rövid, gyors és a sebzése is baráti, 43) már ha egykezes változatról beszélünk. Ugyan vágó sebzése van, de õszintén szólva nincs sok plate armor-os ellenfél akik miatt piercing fegyverre kéne váltani. Második a knight war axe (van neki piercing sebzése is, szintén gyors és 37 az alap cut sebzése meg 30 körüli a piercing. Harmadiknak talán a fierdsvain war axe amit megemlítenék, mert bár egykezes, de hosszú (100 fölötti az elérése), 100-as speed és 36-os sebzés.
Kétkezesbõl a csúcs szerintem a dire axe (62 damage), aztán jön az ancient rune axe (55 damage).

Piercing sebzésben ott van a szeren a nagyon olcsó military pick (szinte mindig a lista alján dekkol mert annyira kicsi az értéke), ami gyors, és a sebzése is elfogadható (30+).

dronkZero
Ja, lehet, hogy összefüggéstelenül beszélek... 😊 Tudom, hogy kinél mi van, körbejártam két gemmel a térképet és megnéztem, miket lehet vele kezdeni. Egyelõre pont úgy állok, hogy el kéne dönteni, mi legyen.

Fegyverek terén nálam van most Lethaldiran kardja, annál kéne valami jobbfélét találni. 37c sebzése van, 120 speed, 104 reach.

A bastard sword Quigfen-nél van, 37000-be kerül, meg a bolt kinyitásához 1 gem kell. A bastard sword sebessége 123, hossza 120, sebez vagy 40-42-t.

A rúnafegyvereket meg vágom, hogy Al-Azizban kell keresnem, mondjuk azt nem értem, hogy milyen ingyenfegyverrõl beszélsz. 1 Qualis a könyvkereskedõnek, hogy mondja meg, hol van. Odamegyek. Két gyagyás van ott, az egyik nem tudja a nevét, a másik meg bort akar. Ha a hülyének adok egy gemet, akkor ad érte egy fegyvert. Gondolom a részeges meg ezután még egy gemért hajlandó lenne felturbózni a fegyvert, de azt már nem tudom kipróbálni, mert csak két gem volt nálam kiindulásképp.

Nem feltétlen értek egyet azzal, hogy felesleges a rúnafegyver. Ha zafírossá fejlesztem pl a kardot, akkor annak 138 lesz a speedje 45c sebzés mellett, ami nem kevés.
Illetve a másik, ami tetszik, az a rubin balta, ami viszont 65p-t sebez. Piercing sebzésû fegyverek ritkák és nagyon hulladékok. A csákányok rövidek és bár a konzervet jól bontják, túl kicsi a sebzésük ahhoz, hogy a parasztot/footmant megfelelõ hatékonysággal öljék, és a pajzs is gondot okoz nekik. Ezzel szemben egy balta, ami pajzs ellen extrát sebez, átüti a páncélt, és még mellette nagyot is sebez, az sztem egy olyan dolog, aminél nem lesz jobb cucc a játékban...
De hogyhogy az elsõ fegyvert ingyen adja?

Noldor lovam meg vagy lesz, vagy nem. Most van egy heavy netherworld chargerem, azzal egészen meg vagyok elégedve. De így kezd erõsen úgy tûnni, hogy nem fogom egyhamar kinyitni azt a boltot, nem kell onnan semmi...

Rabolgassál falvakat és harcolgass mindenkivel, abból van pénz az alapjátékban. meg ejtsél foglyokat és add el õket a kocsmákban néha feltûnõ ransom broker-eknek. Ha nem tévedek akkor Tihr városában a kocsmában állandóan ott dekkol egy rabszolgakereskedõ (talán Ramun néven).

A sereged létszáma meg 3 tényezõtõl függ:
1. A karaktered Charisma értéke (ha ezt növeled növekszik a vihetõ katonák száma is)
2. A karaktered Leadership skill értékétõl (minél magasabb annál több embered lehet)
3. A karaktered renown értékétõl (25 vagy 50 pontonként, nem emlékszem pontosan, növekszik 1-el a magaddal vihetõ katonák száma)

Lovagot a normál Swadian katonából képzel. Csak ne lövészt képezz és ne is sergeant-öt. Mellesleg az alap native 50 fõs katonai csapattal végigjátszahtó úgy, hogy még 4-500 fõnyi katonával rendelkezõ várost is el lehet vele foglalni. Természetesen 100-200-al könnyebb de nem szükséges ennyi.

Falvakat meg úgy fogsz szerezni ha a hozzá tartozó várat vagy várost foglalod el.

Köszi uwu és SaGa Jr! Akkor tehát képzem magam és a Swadian királyság falvaiból/városaiból újoncokat toborzok... Lovagokat honnan tudok szerezni? A jobb katonáknak eléggé magas a zsoldjuk, több pénre van szükségem. :S Mondjuk lehet kb 50-55 katonám s nem több. Akkor ennyi emberrel hogy foglaljak el olyan várost vagy várat amit 150-200 ember véd? Falvakat csak gyújtogatni tudok, attól még nem lesz enyém.
A magyar Pendor faq jó ötlet. Rengeteg hasznos infó lett leírva ide a fórumba és nehézkes visszakeresni õket a hozzászólások között. Ha egy helyre össze lenne szedve nektek sem kellene folyton ugyanazokra a kérdésekre válaszolni. :-)

A hétvégén nekiálltam meghódítani Pendort. Jópár sokk ért közben. Az elsõ felfogadott 8 alap gyalogos szinte semmit sem ér a harcban. Ráadásul le is lassítanak így elmenekülni sem lehet egy gyorsabb csapat elõl. Gyorsan ki is rúgtam õket.
A nativban nem jelentett gondot egyedül leverni 10 embert, gondoltam itt is menni fog, de tévedtem. Az egyszerû rablókkal még boldogulok, de snake cult, hertic, adventurer csapatokba mindig van egykét nagyon erõs fõnök.

Elvállaltam egy céhes küldetést: banditákat elkapni. 16 snake cultost kellett volna levernem. Helyette engem üldöztek. Belevezettem egy 10 fõs adventurer csapatba. Megvártam mig legyengítik egymást, majd beszálltam a buliba. Enyém lett az utolsó csapás a vezéren, 750 xp-t kaptam érte.
A csata után megpróbáltam az adventurer túlélõket is lecsapni. Persze a két legerõsebb egységük élte túl az elõzõ csatát. Próbáltam a jól bevált taktikákat ellenük pl kilõni a lovat alóluk, de se a lovat se a lovast nem sebezték a vesszõk, én a második találatukra garantáltan kidõltem.

Felvettem Edizt a csapatba. Ha jól emlékszem 12-es szintû harcos beállítottságú, de õ sem jeleskedik a harcban a pendori átlag ellenfelekkel szemben.

Izgalmasnak ígérkezik Pendor világa. Az alap játékban bevált dolgokat alaposan át kell értékelni.

Elõször a hõseimet fogom összegyûjteni, közben a városokban veszek mûhelyt. Eddig szerencsém volt, az elsõk között lett 1-es szintû kereskedõm és gyógyítóm, így a két legfontosabb támogató emberem már megvan.
Ez már akkor kész volt amikor 2 hete elkezdtem nyúzni a gamet....
Mondjuk furcsa, h nem írja ki az új verziószámot, mikor elindítom, hanem mrad a régi

Van új patch a 3.205-ös, ami pár dolgot javít (kompatibilis a mentésekkel amiket a 3.204-en végeztünk szóval nem kell új játékot kezdeni):
- Fixed the ex-companion as player prisoner dialog bug.
- Fixed potential issue with kingdom lords following a marshal.
- Added Lance switching to battles (- Based on Caba'drin's Lance switching script!)
- Reworked Sally v1.0 to Sally v1.1 (- she is smarter now and has a few new surprises in store)
- Reworked initial payment offer for Player Mercenary Contracts and for the weekly contractual payments.

PoP 3.205

Elar:
Valami hasonlón már dolgozgatok egy ideje...

mafyar = magyar 😊

Mi lene ha csinálnál egy mafyar Faq-t? 😊
Amennyit segítettél már nekünk a 3/4e megvan 😊

A three seers army nevesített vezetõvel bír.

A rune bastard sword boltban kapható (noldoroknál és Quigfein-nél). Ez nem a bányákban szerezhetõ rune weapon ami fejleszthetõ. Azok között amúgy is csak egyekzes kard, egykezes balta, kétkezes kard, alabárd és íj van. Bastard sword opció az nincs.
Amúgy meg 2 QG kell a rune weapon-okhoz amiket a bányánál szerezhetsz. Egy a bányáért kell, aztán az elsõ fegyvert ingyen megkapod és csak a fejlesztésére kell egy újabb. Miután megvan az elsõ fegyver utána már minden újabb alap fegyver is 1 QG-be kerül. Tehát nem kell belõle 3. De õszintén szólva nem éri meg rájuk költeni. Ugyanis akadnak olyan neves NPC-k akik dobhatnak rune weapon-t.

Noldor pacit meg idõnként kapni olcsóbban városokban is a lókupeceknél, vagy alaposan fenékbe rúgott noldor csapatokból is szerválható, szóval emiatt nem kell neked QG-et áldozni a kereskedõnél (ezt amúgyis csak egyszer kell megtenni, utána már nem kér gem-et azért, hogy megmutassa a boltját, nem úgy mint ha troop-ot akarnál toborozni).

Ebony gauntlet cserébe sokkal hatékonyabb mint az imperial armored crossbowman és sokkal gyorsabban kifejleszthetõ (kevesebb lépésbõl képezhetõ, az hamarabb megtörténik, olcsóbb összességében és továbbfejleszthetõ).

dronkZero
A három jósnõs seregért jár gem, vagy az kis seregnek számít?

dronkZero
Pont azért lenne jó beszerezni most, hogy a játék végéig ne kelljen már ezzel foglalkozni. 😊

Nem vártam "kis" seregekért achievementet, igazából csak nevesített seregekre mentem rá a gemért. A mistmountain bandáért kaptam acsit, a jatuért szintén, a singali Burilgiért meg nem.

Néztem a rúnafegyvereket, ha jól látom, egy gem a térkép, egy a fegyver, egy a tápolás, ahol választhatok, hogy milyen legyen? És ami nagyon durvának tûnik, hogy a rubin piercinggé változtatja a fegyver sebzését. Lehet, hogy kelleni fog egy rubin rúnabalta pajzs és konzervnyitásra...

Ha 10%-kal lassabb egy kézzel a másfélkezes fegyver, akkor nem kell 400000-ért, jobb egyelõre Lethaldiran kardja.

Ebony gauntletért szenvedni kell (lovagrendet alapítani, nemeseket szerezni bele, stb.), az imperial crossbowman meg parasztból lett. Majd megnézem õket is, de az még távoli jövõ. Sajnos kevesebb gem van, mint amennyit el tudnék szórni, szal nemtom, rá tudom-e majd szánni magam a megalapításukra. Baromi drága az a rúnafegyver is három gemért, a karakterbe is tölteném bele, noldor ló is kéne...

Mivel van idõd a játék végéig beszerezni a kérdéses páncélt így lesz pénz ne aggódj. 😊
Ha sok pénzre vágysz, akkor semmiképp ne legyen segítséged mikor minor faction seregeket versz le. Ekkor nem kell osztozni és sokkal több marad neked.

A singalian, Veccavian, Barclay, Mettenheim, Vanskerry, adventurer, peasant rebel army típusokért nem jár achievement azért ne is várj. Csak azokért a minor faction seregekért jár, akiket ki kell írtani a térképrõl (jatun, heretic, snake cult és mistmountain barbarian).

A másfélezes eszközök (amik egy és két kézzel egyaránt forgathatóak) 20%-al sebeznek kisebbet és 10%-al lassabbak ha egy kézzel vannak forgatva. Ha nagyon jó egykezest akarsz akkor a baromi drága boltban (Quigfein) kapható singalian death sabre lenne neked az olcsóbb ugyanakkor kifejezetten jó egykezes kard alternatíva. De a runed bastard sword sem rossz és olcsóbb mint a noldor bastard változat.

Ha nem kell mindenáron mindenbõl a tápos változat, akkor irány Elacrai (majd azután jelenik meg egy megadott ponton, ha elvégezted Quigfein feladatát amit olyan 8-12 közötti Noldor viszonynál dob be) és az ottani boltostól a noldor tárgyak jóval barátibb áron is megszerezhetõek.

A silvermist alapból tényleg nem egetverõ íjász, ezért mondtam hogy tápolni kell (war romm-ban van opció arra, hogy javítani akarod a meglévõ silvermist ranger csapatok minõségét).
A silvermist azon bukik sokat szerintem, hogy csak sima long bow-ja van míg a grey archer (amibõl fejleszthetõ) egy sokkal erõsebb íjjal és jobb nyílvesszõkkel szaladgál, ellenben nem fejleszthetõ (döntse el mindenki maga melyiket szeretné).
Az empire armored crossbowman-t viszont még így is lekörözi az egységnyi idõ alatt bevitt sebzés terén, mert eszement gyorsan, pontosan, magas PD skill-el és nagyon magas weapon profency értékkel (amibõl további 60% damage-et kap) gyilkolászik. Persze az igazi hatékonysághoz kell belõle vagy 15-20 darab, mert akkor már nem nagyon áll meg elõtte senki. Amíg 10 alatti létszámon vanank addig inkább be se vedd õket a capatba, de a legjobb ha 20 alatti mennyiségben kerülik a harcmezõt. Mondjuk egy kis minõségjavítás után már 10-15 fõvel is megdöbbentõ dolgokra lesznek képesek.

Ha meg már számszeríjász, akkor inkább az Ebony Gauntlet order troop ami tényleg elismerést érdemel. Többcélú, nem olyan lassú a kiképzése mint az empire armored crossbowman esetében, szívósabb is, a védelme is jobb és sokkal jobban is harcol, plusz siege crossbow-val nyomja (az empire számszeríjász egy fokozattal kisebb nyílpuskával lõdöz).

dronkZero
Amúgy meg baromira pénzszûke van, kéne 100.000 a lóra, 40.000 a kardra, 175.000 a páncélra, plusz a hozzávaló sisak meg csizma nem noldoroktól, és még 40.000 kéne arra a 80 nemesre, akik felgyûltek.

Egyébként nem gyõztek meg teljesen a silvermist íjászok, lehet, hogy az armored empire crossbowman jobb.

dronkZero
Azt írja a wiki, hogy: "Any one/two handed weapon will deal more damage and swing faster when used with both hands."

Na most ha a kiírt érték a kétkezes módra vonatkozik, és egykezes módban lassabb is, akkor nem kell. Pont az a jó Lethaldiran kardjában, hogy eszméletlen gyors, nagyon lehet vele szeletelni.

dronkZero
Hm, érdekes, mert két achievementet kaptam, azoktól, akiket nagyrészt segítséggel vertem le, viszont akit meg nagyrészt egyedül, attól meg nem. Singal sereg volt Balanlival, õk nem adtak. Mindegy, majd legközelebb. 3 gem lett így is, egybõl felhúztam a silvermist íjászokat, eggyel kinyitottam a noldor boltot, egyet meg megittam.

Illetve a noldor bolton gondolkozom még, nem tudom, honnan szereznék kb félmillió pénzt, ami az ottani cuccokra kéne. Van egy nagyon jó ebony plate mail(+8 +66 +25, és csak 18 erõ kell hozzá), meg a spirited spirit horse, meg egy balanced bastard sword.

Az a bastard sword mozgatja a fantáziámat, mert gyorsabb, mint a Lethaldirantól elvehetõ noldor kard, hosszabb is, viszont a sebzését nem tudom, mennyi, mert csak a kétkezes sebzést írja... Hogy tudom meg az egykezes használat sebzését?

dronkZero:
Azt ugye tudod, hogy jó kis jutalom jár azért, ha egyedül nyomod le a seregeket (már a mistmountain/heretic/jatu/snake cult típusokat)? Egyrészt a loot sokkal de sokkal nagyobb, másrészt achievement is csak akkor jár ha nincs segítség (se semleges fél, se alárendelt) a harcban. Ráadásul csak az elsõ 1-2 kört kell túlélni kis veszteséggel, aztán elfogynak az ütõs ellenfelek és lehet vígan aprítani.

Ha van egy 8-10-es tactics skill, meg úgy nagyjából nem haladja meg a 3x-os mértéket az ellenfél túlereje, akkor az elején is csak kis elõnye lesz, így nem kihívás leverni senkit. Már a mini faction seregekbõl. Noldor esetében biztos ami biztos alapon jó ha legalább 2-3x annyi baka van a te oldaladon mint az övékén, így egyszerre kevesebben jönnek és kezelhetõbbek. Ha túlerõben vannak és van twilight knight mellettük az nagyon csúnya taktikai elõnyhöz juttatja õket.

Snake cult sereg még tized annyi emberrel is könnyedén leverhetõ mint az õ létszámuk, ugyanis az erejük a lovasságukban van. Azok viszont könnyedén lelövöldözhetõek, mert hiába a plate armor ha egyszer az csak az alsó kategóriát képviseli és aki benne van az sem szívós és még a fegyverzete sem a legjobb. 2-3 kör alatt elfogy a lovasság, onnantól meg csak a lassú gyalogjaik maradnak akiket nagyon könnyû elintézni.

Jatu sereg ellen a mozgékonyság segít vagy a jól pozícionált íjászok. Nagyjából ha 40%-a a te haderõd az övékének akkor már nem lesz szinte semmi elõnyük, tehát már az elsõ csatákban is elég kiegyensúlyozott lesz a két fél létszáma. Kell egy csaliember aki tesz róla, hogy a lovas népség lelkesen nyargalásszon keresztbe és kasul az íjászok elõtt és akkor nem lesz velük gond.

Heretic brigád is a lovasságában bízhat csak, ám náluk a lovasság szívósabb és jobban felfegyverzett mint a snake cult esetében és az ellenük használatos taktika is ugyanaz. Fõleg akkor ha vannak démonlovasaik (viszont belõlük maximum 25 lehet egy seregben, tehát kezelhetõ a létszámuk).

A mistmountain seregek vegyesebbek, mert náluk kivételesen közepes szinten ért minden és mindenki a harchoz, mindegy hogy lovas vagy gyalogos. Szóval ellenük okosan kell küzdeni, mert náluk mindig marad még a végére is lovasság (nem mintha a végén még meglévõ típus kihívás lenne, csak a mozgékonysága idegesítõ lehet).

A többi sereg ellen mehet a bandázás, de a fent említett 4 közül legalább egyet egyedül verj le, mert megéri.

Elar:
Mivel nincs javítás funkció. Illetve gyakorlatilag újból fel kell húznod azt az épületet (újáépíted), de olcsóbb lesz és gyorsabban fog elkészülni mint ha nulláról kellene felhúznod. A százalékos érték azt mutatja mennyivel olcsóbban és gyorsabban készül el az építmény a normál építkezéshez képest.

Hmm. Megvan az elsõ falum.
A Manage menüpontnál elõjön, h 4 építmény x%os Damage állapotban van. Viszont nem találok repair funkciót....
Ilyenkor mi van? 😊

dronkZero
Egyébként úgy állok, hogy megvan Sarleon meg környezõ 4 vár, béke van, és a gemeket taposom kifelé a már jelen lévõ nevesített seregekbõl. Nem mondom, nem kis meló. Általában úgy csinálom, hogy ráhúzom a neves hõst egy színes lordra, aztán besegítek a csatában. Aztán amikor már kevesen maradnak, akkor elkezdem pesztrálni a sereget, hogy ne támadja meg senki már többször, amíg fel nem kel a líder. Úgy vettem észre, hogy ha 30% élet alatt van a csata elején, akkor nem lehet elfogni, meg akkor sem, ha nem én támadom meg a végsõ csatában.
A Mistmountain vezért mielõtt elérte volna a vég, két kék lordba csaltam bele, amiket szépen meg is evett teljesen, lett belõle vagy 250 fogoly. Aztán odaértek az én lordjaim is, és túlerõvel lenyomtuk a maradékot. Aztán én kiválogattam vagy 10 embert a foglyok közül (annyi fért), az egyik lordom meg zsebre vágta _az_összes_többit_. Lett egy 450-es serege belõle. Kár, hogy azóta már csak 330, de még úgy is jó.
Mondjuk most valamiért Burilgit nem akarják megtámadni a lordjaim, még ha a közelben vannak, és én támadok, akkor sem jönnek segíteni. Na sebaj, majd a zöldek segítenek.

dronkZero
Csatában van esõ, meg köd. Meg szerintem éjszaka is romlik a hatékonyságuk.

nearo
Eszembe jutott valami érdekes...
A töltõképernyõn szokott írni néha tippeket, és van köztük olyan, hogy "esõben a számszeríjak kevésbé hatékonyak", meg "esõben lassabban haladnak az egységek". Ez oké, viszont emlékeim szerint még sosem találkoztam esõvel... ez akkor most mi? Egy extra, amit végül nem tettek bele a játékba? Vagy esetleg beállítás kérdése?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Üdv!

Létezik ehhez (esetleg készül) valamiféle coop mod? Értek ezalatt olyasmit, hogy hadjáratot közösen vinni cimborával.

Lehtaldrian miatt nem jöhetne Riva (egymás mellett vannak a companion bubble ábrán, így kettejük között ellenségeskedés áll fenn), de Boadice mehet mellé is (õ a belsõ körben van, alapból Ansen-nel lenne haragban aki meg emellett még Frederick-et sem bírja, így jobb ha Ansen nincs).

De ha akarod maradhat Lethaldrian, csupán azért javasoltam Riva kisasszonyt mert elég alacsony a szintje és még formálhatóbb mint a közepes szintûek.

A két hölgy együtt mehet, mert mint írtam nincsenek senkivel rosszban a listáról amit leírtál (már ha sem Ansen sem Lethaldrian nincs jelen).

Lethaldrian-ról meg leszeded a cuccot, eladod és máris visszajött a pénz amit ráköltöttél.

Köszi!

Lethal menjen? 😞 Pedig sokban volt 😊
A 2 csaj jöhet együtt? Vagy csak az egyik?

Ansen úgy ott fog hagyni ebben a bandában hogy csak pislogsz majd. Neki nem lesz benne haverja, ellenben ellenfele igen (Frederick). SZóval õt hanyagold.
Lethaldrian helyett hozzad Riva kisasszonyt (õ is elég alacsony szintû így még akármivé is képezheted) és ha akarsz 10. egyént is akkor szóba jöhet még Boadice is. Ez a két hölgyemény nem kakaskodik senkivel.

Sara szerintem képzõdjön tovább looting irányában (úgyis az neki alapból a legmagasabb), de még akár a First Aid terén is kéepzheted. Persze erõt is pakold fel neki 15-ig majd, mert jól jön ahhoz, hogy a legtöbb általános páncélt viselhesse és azért már egy 5-ös Power Attack/Ironflesh vagy valami más harci skill azért egész jól használható tud már lenni.
Leslie legyen a trader és mondjuk a Wound treatment is mehet neki ha már party skill téren képzõdik. Sõt akár lehet õ a Wound Treatment+First Aid szekció egymagában (nálam ez a szerepe, minimális harci tudás, 15-ig elvitt erõ, intelligence az egekben hogy könnyen fel lehessen tolni akármilyen intelligence alapú party skill-t).
Kaverra meg aminek akarod. Én elsõsorban harcosnak hagytam, meg képzõdött training téren, illetve mivel késõn szereztem csak be Diev-et, így egy ideig neki köszönhetõen volt jó a pathfinder skill a csapatban, de semmi akadálya annak hogy némi engineer skill-t tanuljon ha szükségét érzed (bár szerintem felesleges).

A surgery a karakterednek legyen akire vigyázni tudsz közvetlenül. Engineer képzést sem bíztam sosem másra csak a saját karakteremre (így neki volt maximálva a surgery és az engineer a party skill-ek közül).

SaGa Jr
Ugyanazt a csapatot hoztam össze akiket te is + Ansen (kb 1 hete írtad)
A kérdésem, h segítenél abban,h kit mire képezzek? 😊 Én picit belebonyolódtam és döntésképtelen állapotba kerültem 😊 Illetve félek h kezdem félreképezni õket.
Roland, Frederick, Donovan. Diev, Lethaldrian, Sigismund a lassabban képezhetõek. A többiek kb így néznek ki az alapból kapott értékeken kivûl, vagyis amiket adogattam nekik.
Leslie😞Chraisma:17, Intel:13) Trade 5
Ansen: (A 9, I 18, C 6) Wound:6, Engineer 2
Sara: (A18, I17, C16) Looting:6, Persuasion 5, Trade 2
Kaverra: (A15, I14, C13) Looting:3, Trade 2

uwu:
Alapvetõen miután kiképezted az emberedet a váradban/városodban (mikor beszélsz vele rá lehet kérdezni a skill-jeire és mondhatod neki hogy képezni akarod amit majd a vár/város általános menüjébõl tehetsz meg), utána a normál építési opcióban ott lesz a training ground. Tehát nem kell emiatt vele beszélned.
A lényeg, hogy legyen 5-ös weapon mastery és 4-es training skill a karakterednél amit megtanítasz a település fõnökének.

Miután felépült az épület, azután hetente egyszer fogsz kapni toborozható noble csókákról információt, de a karakter report-ban is benne van ha éppen tudsz felvenni belõlük.

Honor troop-ok alacsonyabb szintûek (45-ösök) mint a Noldor bakák (50-65-ig), ellenben célirányosan képzettek és olcsóbbak, meg továbbfejleszthetõek ami által már lehagyják a noldor bakákat (ez persze pénzbe és nem kevés renown pontba is kerül).
Felszerelésben a noldor egységek verhetetlenek, ahogy a weapon profency terén is, csak sokkal drágábbak és nem lehet õket kiszabadítás útján megszerezni, csak QG-ért felbérelni (ezt ne Quigfein-nél tegyed, hanem Elacrai városában, mert 1 QG-ért Quigfein 10 warrior-t ad míg a városban 15-öt kapsz és ez az arány igaz a többi opcióra is).

A fegyver választékot ha Quigfein-re érted akkor az egyszer lesz generálva amikor elkezded a játékot, utána nem változik. Cserébe ne mcsak noldor cuccai vannak, hanem a játékban megszerezhetõ legjobb általános vértek felturbózott változatai is elérhetõek nála.
Elacrai-ban normál noldor cuccosokkal kereskedõ egyén is van, akinek frissül az árúja heti rendszerességgel.

Meglévõ lovagrendek jó dolgok, de ha nem olyan nemeseket kapsz ami oda kell (történetesen ha pendor királyságot választottad akkor maximum fogolyként szerzett majd magad mellé állított sarleon nemesekbõl vagy squire at arms-ból fogsz Lion lovagot kreálni) akkor nem sok értelmûk van. Az egyetlen elõnyük, hogy hetente 0-5 közötti rendtagot lehet kapni ingyen és bérmentve az adott településre ha az a tied (ha valamelyik lordodé akkor õ kapja meg ezeket az egységeket).
Szóval jobb ha neked tetszõ lovagrended állítasz fel, mert arra nem számíthatsz hogy találsz/kimentesz/foglyul ejtesz elegendõ mennyiségû faction noble-t (dragon knight-hoz Ravenstern nemest, Lion knight-hoz Sarleon nemest, valkûrhöz Fiersdvain nemes hölgyet, Windraider-hez D'Shar nemest, míg Immortal-hoz Empire gyalogos nemest, Shadow Legion lovaghoz pedig Empire knight-ot).

A meglévõ lovagrendeket lehet használni néptõl függetlenül?
Megvan a pirosak Lion Knight-jának az épülete. Pendorokkal vagyok, lehet-e nekem olyan egységem valahogy? Vagy fel kell oszlatni a rendet, és a pendorok lovagjáz kell elõhívni gembõl?

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Ja igen a noldor fegyverek választéka változik idõvel, vagy mindíg ugyan az?

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz