Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szintnek nincs befolyása semmire a végjátékot tekintve. Nincs olyan hogy el kell jutni valamekkora szintre. A cél hogy hódítsd meg az egész térképet.
Right to rule növelhetõ azzal ha szerzel asszonyt (ez 15-öt ad), ha békét kötsz vagy elfogadsz békekötést, minden magad mellá állított lord növeli plusz az embereidet is lehet feladatra küldeni (ez 3 pont per kopf).
Ellenséges vezér elfogásánál teljesen minegy hogy te ütöd le vagy valamelyik katonád/társad. Az elfogásra százalékos esély van, ami a karaktered prisoner management értékén alapul. Minél magasabb, annál biztosabb a fogolyszerzés. Van egy alap esély (elég kicsi) és ezt növeli a prisoner management skill.
A börtön nem 100%-os hatásfokú. 5% eséllyel onnan is meg tudnak lógni.
A persuasion a meggyõzés igen.
Ja és egy tanács, saját magad számára ne tarts meg 5 településnél többet (város duplán számít, a vár és falu egynek) mert afölött egyre növekszik az adóveszteség. A többi várat vagy várost a hozzáju ktartozó településekkel add oda a lordjaidnak. Így kevesebb pénzt veszítesz a fenntartással és kevesebb helyen kell építkezned és jobban koncentrálhatsz a kevesebb település fejlesztésére is.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Kipróbálom és megnézem h nálam mi van.
De most megnéztem, s tényleg király vagyok, csak nem tudom mióta. Így csak valószínûsíteni tudom a dátumot, ami nagyjából az elsõ várak meghódítására tehetõ (amikor a kancellárt is kineveztem) Valahol azt olvastam, hogy 35. szintig kell eljutni, valószínû ez kavart meg. A trónjog asszem 54 körül jár most nálam, bár nem tudom mivel lehet közvetlenül növelni.
A 'persuasion' a meggyõzés megfelelõje?
Másik kérdés: hogyan tudom foglyul ejteni az ellenséges vezéreket? Én úgy vettem észre, hogy a leghatásosabb módszer az, ha saját magam kaszabolom le a csatatéren. Ekkor nagy eséllyel láncra tudom verni. Vagy van valami jobb módszer?
Most építek egy börtönt, s behajítom oda az összes emírt, grófot, jarlot, szultánt...stb. és nem engedem ki, csak 5000 pezó fölött. Addig sem tudnak sereget gyûjteni, amíg hûvösön vannak...
A börtön 100%-os biztonsággal tartja õket fogva? Mert néha napján megszöknek.
Elõször azt tisztázzuk hogy native vagy mod amivel játszol mert nem mindegy. A Pendor modban az elsõ beszélgetés a kinevezett miniszterrel eléd állít egy kérdést, hogy mégis milyen utat kívánsz követni. Ekkor választanod kell a 6 lehetõség közül egyet és ez befolyásolja hogy mely birodalmat képviseled, melyiknek leszel a királya. Ezután megkapod a koronát az inventory-ba és majd jön az achievement képernyõre a rogue king (nõ esetében queen) achievement.
Követeket akármikor tudsz újra küldeni a királyokhoz csak érkezzenek vissza elõbb. Aztán beszélsz megint a miniszterrel és rajta keresztül elküldheted õket megint kis idõ múlva. Nincs értelme megállás nélkül küldözgetni õket, plusz a küldöncnek nem árt ha van pár pont a persuasion skill-jén(ekkor sanszosabb hogy sikerrel jár).
Az elismertetéshez 60+ right to rule kell és jó viszony az adott királlyal és az õ királyságával. Bármelyik hiányzik sikertelen lesz a küldöttség ahogy az alacsony persuasion is eleve esélytelenné teszi a próbálkozást.
Az írásban teszi meg a jelentését az információszerzésnél (ez van meg a right to rule növelés amire elküldheted a csapattagokat) ha kíváncsi vagy az eredményre akkor nézelõdj kicsit a játékban található nemesek adatai között. ez lenne az írásban dolog jelentése.
Elõbb nyomj egy q-t majd alul a characters vagy valami hasonló nevü fülecskén nézelõdj (ahol minden lord és lady megtalálható és olvashatsz róluk). Ha valakivel kapcsolatban van valami az oda lesz írva (például rosszban van valakivel, csapja a szelet valaki lányának, éppen másmerre kacsintgat, stb., mert ilyesmiket ad meg az infógyûjtés de ezt magadnak kell lekérned) az illetõ adataihoz.
Amikor kineveztem a kancelláromat, akkor szétküldtem a követeket a többi királyhoz jó egészséget kívánni + elismerést uralkodóként, de nem jött érdemleges válasz, s azóta nincs is benne a repertoárban ez a lehetõség. (Lehet, hogy már király vagyok?😊)
Azt is nehezményezem, hogy amikor az egyik hõst elküldöm erre-arra (pl engem népszerûsíteni) hiába mondja, hogy a jelentését írásban teszi meg, én nem találom azt sehol sem...
Ha a kérdésed a Pendor mod-ra vonaktozik, úgy a válasz egyszerû.
Bemész valamelyik váradba vagy városodba amelyiket elõször foglaltad el (ott lesz ugyanis az udvartartás) és beszélsz a minisztereddel. Nála tudod királlyá koronáztatni magadat. Az elsõ foglalásodnál mikor bemész a várba/városban a kastélyba akkor úgyis ki kell nevezzél egy minisztert. Elsõként jó lesz a helyi ember, aztán majd mikor megnõsültél akkor az asszonypajtást kell megtenni miniszternek és a korábbit kirúgni.
Amennyiben más király hûbérese vagy úgy ez az opció bukó. Saját erõbõl kell királlyá válnod. Más zsoldjában nincs erre lehetõséged.
Native esetében csak elég magas right to rule (trónjog) értéket kell összeszedned és elismertetni magadat a többi uralkodóval (szintén nem lehetsz beosztottja, hûbérese másnak).
Nem úgy az AInál, az a láthatatlan kardjával is torkon szúr simán. Én persze a képzelt kardommal védekezni sem tudok.
Ha kipróbáljátok a Brytenwaldát, írjátok már meg plíz, hogy nálatok normálisan mûködik-e!
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Kérdés: 35-ös szinten vagyok. van 7 városom, egy köteg váram és falvam. Hogyan lehetek király?
Viszont idõ..... Végül is lenne, de itthon meglincselnének....
Így is megkapom, h 36 évesen mennyit játszom 😄 😄 😄
Francba, most mind a kettõ félbe fog maradni... mert ugye nem bírom ki, hogy ne nézzem meg, így félbemarad a Pendor, ellenben kezdem érezni, hogy egyhuzamban sok lesz ez így a mountandbladebõl, valszeg azt sem fogom befejezni.
(Természetesen köszi az infót, mielõtt komoly lebaszásnak veszed 😛 )
A PoP-nek azért álltam neki, mert itt fórumon rengeteg infót adtatok róla és nem nekem kell rájönnöm, hogy mûködnek a lovagrendek, noldorok, mi ajáték célja, stb.
Olvasgassatok nyugodtan
Ha a vallás szerepe és kidolgozottsága legalább olyan szintû mint a Sword of Damocles mod esetében, akkor egész jó lehet az összhatás (mondjuk pendor esetében az order sokaság tölti be ezt a szerepet meg az idõnként beszólogató istenségek, az õ haragjuk miatt spawn-oló seregek és az általuk kapható ajándékok). A testõrség is jól hangzik.
A többi (a korhû épületek kivételével ami egy fantasy mod esetében érdekes elvárás lenne), megvan a Pendor-ban is.
Vallás, testõrök, rengeteg korhû város, formációk, rengeteg épület, flörtölés a társakkal, véletlenszerû események amik komoly kihatással bírnak stb...
Ti nem próbáltátok ki véletlenül már? Mi a véleményetek róla?
Nagyon ígéretesnek néz ki az is, kevésbé hasonlít az eredeti játékra.
Minél jobb a kapcsolatod egy renddel annál nagyobb létszámú és mennyiségû emberük csatlakozik hozzád hetente ingyen az olyan városodban/váradban ahol van kiképzõ központjuk, továbbá annál több õrjáratot indítanak a kiképzõközpontjuk körül és a királyságod területén.
Ha valamelyik renddel negatív a viszony akkor azok lelépnek tõled, ha volt kiképzõ központjuk azt elvukod.
Mi értelme van?
Meg ha belépek egy lovagrendbe a viszonynovelésen kívül jelent valamit?
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Nem velük akarok 😊
A pirosakat akarom elkapni, csak elõbb fel kell mondanom a sárgáknak 😊
Az x billenytû. Ezzel váltasz fogást az összes hajítófegyveren és hazsnálhatod onnantól közelharcban, de például ha manuálisan használod a lance típusú fegyvereket (alapból automatikus a használata de ezt az options-ben át lehet állítani manuálisra), akkor szintén az x billentyû az amivel leengedheted.
Támadáshoz támadj meg egy nemest (odamész hozzá és közlöd vele hogy adja meg magát és aztán betámadod, nem kér elnézést) vagy megtámadod a királyság egy karavánját vagy levered egy vándorló paraszt csapatát netán õrjáratát.
Úgy tudom már a másnap is necces a felajánlás terén, leginkább ezt még aznap kell megtenni. Emellett ne csak 1 csajnál próbálj bevágódni hanem soknál. Így legalább majd kedvedre válogathatsz.
Amúgy meg ha felmondasz akkor úgyis rosszban leszel a fõnökkel szóval egybõl bunyózhatsz. Megjegyzem talán nem az Empire várakkal kéne kezdeni mert nagyon csúnyán el tudnak kalapálni (piszok erõs számszeríjászaik és nagyon kemény gyalogosaik vannak és csak az abszolút alap egységük nem rendelkezik távharcász fegyverzettel).
uwu:
Az Ebony Gauntlet order katonája gyalogos. Pendor Foot Knight-ból képezhetõ. A másik gyalogos order katona a silvermist ranger. minden más lovas (így marha drága a fenntartási kölcségeket tekintve).
Most a Right to Rule szintem 6.
HA megnyertem ezt a tornát akkor 2 nap múlva is felajánlhatom a nõmnek? 😊
Eddig nem is figyeltem... A lándzsa mindig magától beállt....
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
De így nem az igazi
Mit befolyásol a velük való viszony?
A Knight of the Ebony Gauntlet gyalogos vagy lovas egység?
A 41. nap még a háború elõtti mentés.
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Asszem egyetlen ellenséget se tudtunk megölni és mind meghaltunk.
A 4 várat viszont nagyon könnyû volt bevenni, 1-2 darab 250xp-s ellenség volt benne a többi 113, vagy 97xp-s. Úgy hullottak mint a legyek mikor kirohamoztak.
Szerintem sietni kell a foglalással, mert így a játék elején nagyon gyengék a várak.
Azt hiszem nekem sikerült a tökéletes kezdés.
Úgy kezdtem a játékot, hogy jártam a térképet lovagi torna után és mindet megnyertem (load/save). Közve az utamba esõ banditákat lootoltam a 12-es alap lootommal😊
Minden városba alapítottam céhet, és felvettem 10 hõst akik mindíg velem maradnak.
A nholdorokkal +13 viszonyba kerültem, és mivel nem költöttem semmire a fentieken kívül, meg tudtam venni a spirited noldor spirit horse-t ( a legjobb ló 110.000 pénz + 1 gem). Aztán gyûjtöttem magam mellé rengeteg ijászt, 98 fõs sereggel indultam hódítani.
Aa 41-edik napon vagyok, most kötöttem békét immár királyként, van 4 váram és 7 lordom (hõsökbõl) a háború csak egy hétig tartott. A sereg 110 fõs, 90%- ban íjászok aminek 70%-a elit.
Nagy árat fizettem érte, 2 hete tolom a játékot, ez a 3. nekifutásom. Nagyon sok idõ ment pocsékba ,sok loadgame is volt, de úgy érzem megérte, ez nagyon jó játéknak ígérkezik.
Hajszálra ugyanez megtörtént amúgy native alatt is, szóval nem a mod generálta hibába futottam bele.
Elar:
Könyv olvasása úgy megy, hogy camp menüben kijelölöd melyik könyvet akarod olvasni (a character report-ban benne van ha éppen olvasol egy könyvet és kiírja melyiket). Majd az olvasás megkezdõdik. Olvasni pihenés közben fog csak a karaktered. Pár napnyi pihenés alatt kerül 100%-os szintre (tehát ekkor lesz kiolvasva) a könyv. Ekkor kapod meg a bonuszt is amit biztosít, már amennyiben nem eleve olyanról van szó ami azinventoryban is írja hogy +1 vagy +2 módosítót ad valamelyik képzettségre.
200 fõs vár ellen meg 70 manus több mint elég. Kezdd el a hódítást te is Sarleon terepen, ravenstern íjászokra és empire légiósokra alapozva. Íjászokból minimum warden legyen, de jobb ha ranger szintig fejleszted õket (utóbbi már long war bow-val lõdöz és közepesen erõs nyílvesszõkkel). A légiós meg úgy jó ahogy van (nehéz gyalogosból fejlesztheted). Õk védeni is prímán tudják majd a területedet. De gyalogosnak a D'Shar Bladesmen is príma (blademaster még jobb lenne csak a szakállad kinõ mire kiképzed õket). Hasonlóan jó megoldás a Fierdsvain armored axemen (príma megoldás persze a huscarl is csak a szitu ugyanaz majdnem mint a D'Shar csúcs gyalogosnál, hogy drága és nagyon sokáig tart a kiképzése).
Cumi akkor lesz ha teszemazt olyan katonákkal akarnál támadni (frakció nem típus szerint) mint amilyenek védik a várat. Ekkor gyakorlatialg olyan szarul fognak harcolni a katonák a leromló moráljuk miatt, hogy tulajdonképpen neked és a társaidnak kell elfoglalni azt.
Egy kis falud... 😄DD Hagyd a fenébe, szerezz sereget, mondd fel a vazallusi hülyeséget, foglalj várat! Hõsök hogy állnak? Van már minden városban céh?
Meddig kellene, hogy tartson egy lakoma? Nativban egyszer eltartott egy hónapig. Nem volt probléma, béke volt, minden nap beszélhettem a minden egyes lorddal, ami adta a +1-et. Normális az egy hónap? Olyan +23-at tudtam elérni náluk a végére. De mintha lett volna olyan is, hogy éppen csak összegyûltek, vége is lett.
150. nap
70 emberem van, 2 gémem van
Empire alattvaló vagyok, kaptam egy falut.
Van 60e aranyam, mindenhol szépen termõ vállalkozásaim.
Na most hogyan tovább?
Ha felbontom a vazallusi szerzõdésem, oda a fasza kis falum, amit egész jól feltápoltam.
Lovagi tornát nem tudok nyerni, most a 4 között estem ki.
Hatalmas feszültség gyûlik fel bennem, mikor állandóan gerelyt és ijjat kapok. (Se Throw se horse archerym nincs)
Kardot eddig soha nem kaptam 2 hét alatt.... Esetleg lándzsát.
A xxxx kivan már tõlük 😊
Egy csajjal 16-os a viszonyom.
Könyvet valamiért nem tudok olvasni... Próbálom olvasni, de nem megy. Azt sem tudom, h miért ment el az egyik 37%ig.... Nem értem mikor olvassa a karakter, merthogy a CAMPba nem akarja, az tuti 😊
Most hogyan tovább? 😊
Kellene foglalnom egy várat, de 200 alatt nincs helyõrség.... Ahhoz még szerintem gyenge vagyok.
Most elkezdtem képezni ijjászokat, de az idõbe telik
Bementem a közeli városba eladni a foglyaimat. Kimegyek, ott maradt a közelben az adventurer csapat, majd rám támadt mindazzal a két paraszttal, aki harcképes volt.
Mellesleg csalódott voltam, hogy a loot-ba nem számítanak bele a sebesült egységek és foglyul sem lehet ejteni õket. Viszont felvehettem volna heretic egységeket és mindenféle banditát.
Azonban elõfordulhat, hogy a feast beragad és nem akar véget érni. Ilyenkor a lordjaidat munkára fogni nem éppen egyszerû, emrt mindig visszamennek a buli helyszínére. Mondjuk ezzel a problémával a native-ban is találkoztam és nem igazán értettem mitõl lehet.
Szal tegnap az lepett meg, hogy volt a városomban egy rakás fogoly (~70 fõ), meg egy lord. Akiket nem én fogtam el.
Gondolom a vár nélküli lordom volt... Örültem neki, mert pénzszûkében voltam, a foglyok és a lord eladásából meg összejött 15000 pénz.
Egyébként itt is megodlható hogy ne legyen probléma a pénz. Csak a megfelelõ épületeket kell felhúzni, minden városban kiépíteni a céheket és nem kell magadnak megtartani ötnél több települést (a város 2 településnek számít, a falu és a vár egyenek). Ha meghaladod az ötöt akkor jön a deficit az adózásban.
Ja és teljesen felesleges hatalmas haderõt fenntartani saját vár védelmére és kíséretként (így nem visz el egy csomó pénzt a sereg fenntartása). Max 100 fõs, top tier troop (magyarán a normál besorozott egyénekbõl képzett legjobb katonák) tízszeres túlerõt is fel tud tartani napokig kis veszteség mellett. 25%-ban legyenek a védõk közelharcosok (pajzsosok mindenképpen jobb túlélési esélyekkel indulnak még akkor is ha weapon profency és életerõ terén gyengébbek) és 75%-ban íjászok és nem lesz gond. A 40-60-as arány sem rossz, de ott több lehet a veszteség. Városba meg 250 fõ bõven elég (ide a nagyobb támadási felület miatt olyan 100 közelharcos és 150 íjász aránya az igazi), sõt már sok is. 150 order katona óriási túlerõvel szemben is hosszan ki tud tartani egy városban. Annyi idõ alatt meg vígan visszaér a sereg a térkép legeldugottabb részébõl is és beszállhat a játékos a harcba.
Kíséretként meg ha gyorsaság a fontos akkor fenn lehet tartani lovasságot (zsoldosokból egyértelmûen hero vagy heroine adventurer, esetleg az olcsóbb de megdöbbentõen hatékony jatu mercenary príma választás) olyan 40-50 fõs maximum létszámmal. Ennyi bõven elég arra hogy még a hatalmas fosztogató seregek kedvét is visszábbnyessük és apránként felmorzsoljuk az ellenállásukat.
Általános pénzügyi helyzet javítására meg sokat kel lcsatázni és sok foglyot kell ejteni. Ennél biztosabb bevételi forrás nincs.
Szerintem regelj be a fórumukra és nyiss neki topikot, majd válaszol rá a házigazda.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a banner-ban lévõ M&B magyar oldal szerkesztõje kicsoda? Mert ha mást nem elküldöm neki és ha beleegyezik és kiteszi esetleg az oldalára az ismertetõ részlegbe vagy ahová jónak gondolja, akkor lenne egy hely aminek a linkjén elérhetõ lenne a FAQ.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers