Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Három kategória van, a personal, a party és a leader skillek. Mindegyiket írja, hogy melyik, ha ráviszed az egeret.
A personal skillek csak a karakterre hatnak.
A leader skillek csak a sereg vezérénél számítanak, de az egész partyra hatnak.
A party skillek meg úgy mûködnek, hogy az alapértékük a party legmagasabb skillû hõsétõl vagy a leadertõl jönnek, és erre jön rá a leader bónusz, ami a leader skilljeitõl függ. Ha a leadernek van a legmagasabb party skillje, akkor is hozzáadódik. (0-1:0, 2-3:+1, 4-7:+2, 8-9:+3, 10:+4, ha nem jó, akkor majd kijavítanak 😛)
Plusz vannak a könyvek, amik bizonyos skilleket növelnek, de azokkal együtt is 10 a max érték. Érdemes hamarabb begyûjteni õket, minthogy skillpontot pazarolj a 10-es érték elérésére, mert a könyv sem viszi 10 fölé.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Jól tudom, hogy 10 lehet a maximum? Mehet-e 10 fölé a saját karakter által adott bónuszzal?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
uwu hun:
Esetleg az íjászok esetében próbáld meg kiadni párszor a tömörödés parancsot (hogy összébb húzódjanak). Ugyan egy sorban maradnak de nem annyira szétszortan, így kisebb helyen is elférnek, nem terülnek szét annyira.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Elsõsorban a seregeik elverésétõl gyengülnek, de az obliterated/destroyed állapothoz (ami a játék gyõzelmi feltételeinek egyike) ez önmagában még kevés.
Egyrészt nem csak egy, de több sereget kell majd leverni tõlük, plusz minden mászkáló õrjáratukat, fosztogató bandájukat is el kell intézni. Ez utóbbi azért is nehéz, mert heti szinten van nekik respawn (már a legkisebb egységeiknek), kéthetente a közepes méretû bandáik jelennek meg akár több helyütt is, míg a seregek változó idõszakonként kerülnek elõ (ezért is kell mindenhová betérni és mindenkivel beszélni mert ha pletykát hallunk valamilyen seregrõl az hamarosan meg fog jelenni, szóval ha régóta nem jött idegen sereg akkor a pletykafészkeket kell felkeresni hátha valamelyiknél van infó, mert a seregek egy részének megjelenése hozzájuk is kötõdik).
Sõt, hogy tovább szépüljön a dolog, még obliterated állapotból is fel tud álln ibármelyik mini faction ha idõt kap rá (mert éppen egy másikkal foglalkozunk). Persze minél vacakabb állapotban vannak annál ritkábban és kisebb sámban jelennek meg de nincs is idegesítõbb annál, mint mikor egy obliterated állapotból hirtelen lesz weak, mert bejött mondjuk 5-6 mini csapat meg pár közepes. Amennyiben van elég lord és õket õrjáratoztatjuk akkor ez nem lesz gond mert lelkesen vadászgatják majd az ilyen csapatokat.
A Sword of Damocles nem Warband mod (csak hogy ne legyen ebbõl félreértés), bár az is nagyon összetett csak más téren. Az alapjáték térképét és sergeit használja (már a meglévõ birodalmak leképezésére), de nagyon erõsen a birodalomépítésre, törvénykezésre megy rá, mert ezek befolyásolnak rengeteg dolgot (adókat, toborozható emberek számát, kapható nemeseket). Emellett a játékos induláskor meg kell határozzon egykirályságot (nem az alapjáték belieket) aminek a nemese, pontosabban uralkodójának elmenekült gyermeke. Az adott királyságnak megfelelõ egységekkel indul, nem tud csak úgy továbbképezni egységeket, ehhez külön tanácsadókra van szüksége, saját királyságának egységeit és parasztjait csak azután tudja toborozni, hogy már van saját vára és még sorolhatnám. Itt is van vallás (ad bonuszokat plusz a választott kultúra és a vallás együttesen adja ki milyen tápos egységgé képezhetjük majd ki a nemességünket).
Na itt fog bejönni egy év után az inváziós sereg ami a játékos eredeti otthonát meghódította. Egyszerre bejönnek 20000-en (egy légió) olyan 30 vagy talán 40 vezetõvel és nekiállnak hódítani. Tehát a játékosnak egy éve van felkészülni a nagy összecsapásra a Római jellegû falanxokkal és egységekkel amik a támadók hadait alkotják.
Ezt a küldetést spec olvastam a faqdban. 😊 Érdekel is majd, de most Pendor kicsit fel van függesztve.
Egyébként a minor factionök kiirtásához nem elég leverni a seregeiket? Vagy várni kell, hogy bespawnoljanak a seregek, amiket ha leverek, csökken az erejük? Láttam a victory conditionsben olyat, hogy mittudomén Snake cult: Strong, csak nem tudtam, hogy az egy független változó, vagy a térképen lévõ seregek erejét jelöli...
Hasonló invázió szintén a M&B native expansion modjánál volt beépített dolog (ott találkoztam elõször a nemesi egységek, pl.: lovagok, leválasztásával és külön toborzásával valamint erejüket tekintve azok is valahol a pendoros order troop szintjén voltak).
De beleférne szerintem még akár a Pendor modba is egy jókora invázió, mert ugye ez elõl menekült el az Empire is, meg az expedíciós Barclay, Mittenheim és amazon csapatok és seregecskék is ezt a benyomást keltik.
A Pendor modban egy gyilkosság kapcsán induló nyomozós quest amire utalgatok, amit egy szellem ad majd, de van nem egy elõfeltétele a dolognak. A jutalmat még nem sikerült megszereznem (sõt a feladatot sem mert türelmetlenségemben ki akartam próbálni milyne hamar megy a világ meghódítása, de az úgysem elérhetõ míg a minor faction-ök telejsen meg nem semmisülnek amihez bizony többszáz nap is kelleni fog), de állítólag óriási, nagy halom pénz, honor, renown és jó sok extrém ritka tárgy jár a feladat végrehajtójának, cserébe nem egyszerû feladatról van szó.
Annyi bizonyos, hogy az agressziószintje és összesített hadereje miatt a Fierdsvain (zöldek) királyság garantáltan neki fog menni legalább 2 szomszédjának. Amennyiben egy Ravenstern (kék) lord letéved a területükre akkor feléjük indulnak meg, ha Sarleon (vörös) lord csámpázik el irányukba akkor feléjük indulnak, ha meg a D'Shar lordok mászkálgatnak akkor nekik ugranak elsõként.
Ravenstern többnyire jól elvan a maga területén és általában nyugat felé terjeszkedne, nagy ritkán még Marleons felé is elcsámpáznak és az onnan északra lévõ Sarleon várat elfoglalják.
Volt szerencsém olyan szituációhoz is, amikor 90 nap alatt Ravenstern-bõl csak Poinstbruk marad meg és egy vár, a többit a vikingek elfoglalták és közben Nal-Tar városáig bezárólag is övék volt a teljes nyugati part. Eközben Sarleon városa már D'Shar kézen volt, az Empire meg visszaszorult Chez-be, mert a többi várost és várát a feléjük meginduló D'Shar lordok begyûjtötték.
De olyannal is találkoztam hogy a Fierdsvain seregek egészen Laria városáig szorították hátra a Sarleon királyságot és ott is csak azért tört meg a lendületük mert mindkét Noldor lord serege arra csámpázott és rommá verte a több mint 5000-es összlétszámú, 8 lordos seregüket. <#ijedt>#ijedt>
Igazából a M&B változathoz képest itt még visszafogottak is a Fierdsvain seregek (meg a többiek is), mert ott aztán nem kis lendülettel indultak meg és taroltak. Ezért tud kialakulni idõnként nyugis idõszak de ez nem is baj. Ezt fel lehet használni saját feast tartására és az alárendeltekkel való viszonyjavításra (egy jó kis quest miatt kell a nagyon jó viszony a saját lordokkal) és a saját terüeltek fejelsztésére.
Ellenben a Warband változatban meg több zsoldost alkalmaznak a királyságok és elõfordulhat hogy akár egy nevesített és egy névtelen zsoldos sereg is csatlakozik valamelyik királyhoz. Minél nagyobb hírnevû egy király annál erõsebb sereg kerül hozzá (játékos mellé is jelentkezhet zsoldos sereg ha nagyon lassan megy a terjeszkedése és már királlyá van koronázva, de ez sosem lesz nevesített sereg). A programba beépített gát miatt ha nagyon elverné valameliky királyság a másikat a játékos nélkül, akkor a vesztes félnél garantáltan jelentkezni fog egy combosabb zsoldos sereg és megkísérli visszavenni általa az eredeti terüelteit a királyság. Ha nem jön össze akkor viszont elbuknak és egy királysággal kevesebb, a nemesei szétosztásra kerülnek a többi királyság között és egy célponttal kevesebbel kell foglalkozzon a játékos.
Magyarán folyton zajlik az élet, mennek a csaták. Ha netán megakadnak a csatározás akkor lehet találni elégedetlenkedõ lordokat mindenkinél aki szítana nagyon is szívesen háborút (ehhez többnyire egy karaván leverését adják ki feladatul). A legesélyesebb "munkaadó" a legutoljára elkalapált lord lesz.
A világbéke rossz dolog, azt említettem korábban, hogy célszerû kilódgémelni, ha békés este van, addig, amíg úgy nem alakul, hogy senki nem köt békét.
Ha jól tudom fix a kezdeti háborús helyzet, zöldek a pirosakkal és a kékekkel háborúznak, a sárgák a pirosakkal és a barnákkal. Tehát a zöldeknek is, a pirosaknak is, és a sárgáknak is két-két háborújuk van. Ha ezt az állapotot fenntartod, akkor igen könnyen szerezhetsz magadnak várat további problémák nélkül.
Nekem pl úgy nézett ki az elsõ váram elfoglalása, hogy hajnalban becsatlakoztam egy sárga-piros lord közti csatába a sárga oldalán, ez a 0-ás viszonyt -4-gyé varázsolta. (ja, és ha így üzensz hadat, akkor nincs -1honor, meg nem romlik a lordok kedve) Így már tudtam ostromolni. Estére kész lett a létra, meg meglett a vár. És mivel pont békés este volt, és a pirosnak meg én voltam a harmadik háborúja, így éjfélkor már békét is kértek, amit elfogadtam. Egynapos háború.
Rangerek hullása ellen kell egy jó magas surgery skill. Akkor nem gond, hogy hullanak. Odamész, lelõsz amennyit tudsz, meghalsz, gyógyulsz picit, építesz új létrát, megint lelõsz párat, stb... Ostromtornyos várnál ez nem célszerû, ott vagy el kell érned, hogy kirohanással ledaráltassák magukat többször is, vagy egy fordulóból be kell menni.
Nem tudom, milyen "jutalmat" szeretnél. Hûbéres vagy még mindig, vagy saját királyságod van? Ha saját, akkor felesleges besegíteni. Akkor két dolog van: vagy ostrom közben megunják és elhúznak, akkor semmi nem történt, vagy beveszik a várat. Ha nem zavar egy újabb háború, akkor viszont az újonnan foglalt várat baromi egyszerûen el lehet happolni elõlük. Jellemzõen frissen foglalt várban nem szokott 150-200 embernél több lenni, hetek kellenek hozzá, hogy elérje a szokásos 600 körüli létszámot.
A másik két formáció a gyalogság és a lovasság kiváltsága (íjászok úgy egymást lõnék széjjel).
Foot knight-ot ne vigyél ostromolni mert marha gyorsan elhalálozik. Gyakorlatilag semmi védelme nincs a távolsági támadások ellen.
Íjászok kellenek, méghozzá sok. 70-30-as aránynál ahol a támadó sereged 70%-a íjász a maradék talpas a gyõzelem sokkalta könnyebb. Az íjászok meg hullani fognak de kit érdekel? Mire ide jutsz úgyis lesz egy delikvens a seregedben akinek magas (8-10) a surgery értéke és akarakterednek is magas így sok bonuszt tud adni. Ezzel meg csak kiütve lesznek nem halottak.
Társaid közül valakinek fejelsszed a First Aid képességét és tedd a sor legaljára õt ostromnál. Ha ugyanis nincs épségben segítõd aki képes a First Aid-re akkro nem lesz aki talpraállítson a csata fordulói között (mármint a te karakterededt és a többi companion-t). Azért kell ehhez társ, mert ha a karaktered tudja csak a gyógyító skill-eket és õt lecsapják, akkor mindaddig egyik skill-je sem érvényesül míg 25% fölé nem gyógyul.
A kirohanós bandát az íjászok játszi könnyedséggel gyilkolják halomra, probléma nélkül, csak ne engedd õket rohamozni (mármint a lövészeidet), hanem add ki azonnal a helybenmaradási parancsot. Ha nagyon erõs a kirontó csapat akkor pár íjászt lecsapnak de nem vernek szét még így se.
Valószínüleg alacsony szintû még a karaktered ha nagyon nem megy az ostromlás. Olyan 25-ös szint körüli vagy afölötti karakterrel már nem probléma teljes sérülés mellett és 100% feletti nehézségen sem egy ostrom. Bár kellõen gyakorlott és magas weapon profiency értékû karakterrel sem gond az ostrom még hatszoros túlerõvel szemben sem. Megfelelõ fegyverzet kérdése az egész.
A loot is valószínüleg azért került el (már gondolom ezt érted jutalom alatt), mert lecsaptak, több fordulóban zavartad le az ostromot. Minden plusz forduló csökkenti a max loot mennyiségét, plusz ha leverik azt a karaktert akinek a megfelelõ skill-je van amivel a loot növekszik akkor az sem fog érvényesülni. Ostromolni egy lendületbõl kell és nem betársulni mert ekkor a loot szinte semmi.
Ha kevésnek érzed a sereged akkor fejlõdj még, növeld a renown pontjaidat sok csatával (20 vagy 25 pontonként növekszik 1-el a max sereglétszám) és ne mászkálj nagy bandával. Csak akkor szedd össze és képezd ki az ostromra szánt sereget ha teljesen biztos vagy a sikeredben. Vagy gyûjtsd be a fogadókból az adventurer típusú zsoldosokat és képezd õket hero adventurer-ré. Azok a játék leghatékonyabb gyilkológépei, csak mocskos drágák (60-as szint miatt elve drágák, emellett lovasság mai még tovább drágítja õket). Belõlük 60, meg kb ugyanannyi íjász és nicns vár vagy város ami megállítana. Már persze ha kellõen jó gyógyászok segítik a seregedet.
Nem túl jól mozognak fõleg a szélén ha olyan hosszú vonalban állnak fel.
Árpád népe hej!
És ha közel érnek, visszavonulsz, aztán csinálsz új létrát.
Ezt addig kell játszani amíg a legkeményebb egységek el nem fogynak, ha már könnyen tudsz gyõzni, ne vonulj vissza, csináld végig az ostromot.
Ha ostromtornyos a város az szívás, akkor lehet hogy kevés a 130-as limit.
A hírnévvel nõ, meg a leadership skillel.
Valószínûleg nem elég fejlett a kataktered. A surgery skill is nagyon fontos.
Egyébként 150 elit íjásszal, nekem minden foglalás gyerekjáték volt már.
Árpád népe hej!
Megtámadom a 600-as Lariát - a falak elõtt lekaszabolnak légióstúl Foot Knightokkal együtt.
Levesszem minimumra - a falaknál nyerek, tökéletesen elvérzek az ostrom közben. Valahogy hullanak a Rangerek (meg én) az ellenfél meg nem.
Közben avendort is betámadja az Empire. Betársulok. Az ucsó teremben vágnak le.
Kezdõdik elõrõl.... az ucsó rohamban már csak az embereim vesznek részt, mert én 0HPs vagyok.
GYõzelem.
Jutalom = NULLA
Maradt Lareon és Sarleon pirosan, 600 ill 700 pondróval.
Ezekkel egyedül nem tudok mit kezdeni. 130 a limitem.
A másik 3 állam bika. Bármelyikkel újjat húzok, nekem annyi.
D shar hulladék, de velük nem lehet mit kezdeni.
Szóval van egy bazi nagy patthelyzet.
Ja egyébként hulla nagy béke van a földeken, mindeki Sarleont üti
A másik kérdésre a válasz, hogy beszélsz az asszonynal és rajta keresztül üdvözletedet küldöd egy másik királynak. Ehhez ki kell nevezzél egy küldöncöt a társaid közül. Ha nagyon jó a viszonyod a célpont uralkodóval, magas a királyságával a kapcsolatod és jó magas a right to rule értéked akkor egy jó emggyõzõképességû delikvens hozhatja azt a hírt hogy elismert téged egyenrangú uralkodónak a másik király. Ennek egyik elõnye a +10 right to rule, a másik hogy onnantól ugyanúgy tudsz békét könti azzal a királysággal és nullázni a viszonyodat mint azt tehetted függetlenként (csak pénzbe kerül és biztos a siker).
Akkor kipróbálom.
Tudom h 1-2 nappal ezelõtt már elemezve lett, de Pendor lovagrendek közül Ebony vagy Silvermist ? 😊
Egyébként hogy is van ez a urolkodói jogért küldés?
Ha kirohannak a védõk akkor egyszerre max 40-50-es csomaggal kell küzdened.
Ha maradnak a váron belül úgy meg annyit kell csak tenned, hogy nem csapatod le a karakteredet és ekkor 230-250 a max létszám amit a védõkbõl le kell agyaljál. A többi nem vesz részt a harcban. Ha 150-re állítottad a csataméretet akkor meg 300 fõ a max amit le kell verjél. Ezt pedig 100 jó íjász is megteszi neked. Lesz persze veszteséged de nem lesz kezelhetetlen mértékû.
Ha nem Sarleon városról van szó akkor egy 50-es adag katona nem árt pluszban. Nem fognak részt venni de az induló csapatod létszámát növelheted azáltal, hogy csökkented az ellenfél túlerejének mértékét. Mondjuk 10-12-es tactics mellett már elõnyben is lehet még harmad akkora létszám mellett is. Szívás akkor van ha egyszerre több aktívan védekezõ lord ücsörög a városban (akik harcképesek) mert ilyenkor az õ tactics skill értékük általi harci elõny sajna összeadódik, tehát mindenképpen kevesebb emberrel indulsz neki az ostromnak már a fal elõtt felálló katonák terén.
Már csak városaik vannak.
A többieknek meg nem merek nekimenni 😊
ezen a videon latsizk 😊
Bocsanat hogy nem egyben irtam le.
Valaki segitene nekem abban ha mar utolso kerdesemre nem valaszoltatok hogy egy jo modot keresek valaki ajanlana eggyet?
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
1. Egyszerre úgyis csak egy néppel háborúzol. Vagy eggyel sem. Tehát nem kevesebb.
2. Úgyis hamar csinálsz lordokat te is, akik ugyanezt megteszik.
3. Lehet, hogy egy hajszálnyival könnyebb, ellenben nem te döntesz, mikor lesz várad, hanem a király. Szal szerintem lassabb is.
- kevesebb az ellenséges frakció
- vannak erõs szövetséges lordok akik a te birtokaidat is védik
- könnyebben meg tudsz erõsödni, nem ront mindenki rád miután megszerezted az elsõ várad
Hátránya csupán annyi, hogy nem mindig te kapod meg az általad elfoglalt várat. De ha az igénylés után személyesen beszélsz a királlya szinte biztos, hogy te kapod.
Az elsõ alkalommal pedig lehet lázadni és így nem egy várral alapíthatsz királyságot, hanem már megerõsödve, katonákkal teli helyõrségekkel.
Viszont õ kipróbálja a vazallusságot az M&B világban mi meg nem.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Persze csak azután miután már megvan a végleges csapat.
De aki nem kell az azonnal útrakel trónjogot szerezni.
Mire visszaér általába tudok neki adni földet is.
Sok lord, nagy sereg. Nem árt ha sokan mászkálak, és ha valami véres csatára kerül sor, hozzák csak amijük van.
Kezdetnek ugyan mindegyik csak egy falut kap, de gyorsan megvan mellé a vár vagy város is. Elég gyorsan lehet az elején terjeszkedni. Minél hamrabb kezded annál gyorsabban lehet nagyra nõni. Onnantól meg könnyû már a játék. Sõt kicsit unalmas is.
Mikor már van 200 elit lovagod, nem kihívás leverni semmit, nem is kell marshallkodni.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Engem max annyira vetne vissza, hogy az 50. napon nem 100ezres lovon rohangálnék.
Céhet csinálni ingyen is lehet loadgame meg turnement nélkül.
Ha van türelmed arénázni napokog, összejön ám az ára, csak az élet rövid hozá.
A játékbeli idõ akkor nem telik. További elõnye hogy nõ a fegyverskill.
Ha bemész leversz 10 embert 200 pénz, ha huszat az meg 500, és megvan pár perc alatt.
Ha 10000-et össze akarsz gyûjteni, 100 próbálkouásból biztos összejön.
1 nap játék, egy céh, és 0 idõ telt el a játékban.
Szóval nem kell itt csalni, kicsit sem ha van türelmed.
De megéri?
Szerintem nem.
Inkább próbálkozok a lovagi tornával. Engem nem zavar ha loadgame-re kerül a sor. Inkább minthogy 2 hétig csináljam a játék elsõ napjait.
Esetleg olyat is szoktam, hogy felveszem, elküldöm küldetésre trónjogért, aztán ha visszajön, kirúgom. Aztán ha jut neki vár, akkor felveszem megint.
"Persze sok függ attól is..."
Na igen. Hõsnél meg attól függ csak, hogy megkérdezed-e, hogy akar-e lord lenni. Néhány nagyságrenddel egyszerûbb.
A tökölés az egyéb lordokkal ráér akkor is, ha a hõsös lordok már mind el lettek lõve. Addigra már tutira elfogtam-elengedtem pár egyéb lordot is.
A területek osztogatása tényleg eléggé el tudja rontani a viszonyt. De 4 területnél többet a lordoknak sem adnék. Általában vár+falu, vagy két falu, vagy egy város a kezdõ területük. Ebbõl 150-200-as seregeket össze tudnak rakni. De foglyokból is szépen felhízlalják maguknak a sereget, meséltem régebben a lordom, aki 450-es sereget szedett össze...
A látásmódunk különbözik a companion használhatóság terén de ez nem is baj, ettõl szép a játék hogy van benne kismillió lehetõség.
Részemrõl csupán azért, mert vannak 20-an a potenciális társjelöltek, még nem kell mindet felvenni és a problémásakból lordot csinálni. Legalábbis szerintem. Kallódjanak csak a kocsmákban kedvükre, nekem nem probléma. Úgyis csak azt veszem fel akire szükségem van a selejttel meg törõdjön más vagy várja mástól a felkarolást, ne az én pénzemen hízzon kövérre (mert ugye felvenni is pénzbe kerül meg a fenntartásuk is pénzbe kerül). <#eplus2>#eplus2>
A megdumálás szerintem nem olyan nagy probléma a Native esetén de a Pendor modnál sem. A jelenlegi lordjaim fele egyszerûen át lett csábítva. Csak kicsit le kellett informálni õket (sima infó küldetésekre mentek a társak), beszélgetni akkor kiderült mely értékek fontosak neki így amikor rátértem a lényegre akkor tudtam milyen legyen az a mézes madzag. Persze sok függ attól is, hogy mit gondol a fõnökérõl, meg mekkora területeknek parancsolsz éppen és mekkora, miylen gazdag az õ területe, mekkora a királyságod hadereje, mekkora a right to rule értéked és a honor pontjaid. Egy a területeidhez közeli lord kastélyát és õt magát nem is olyan nehéz megszerezni, fõleg ha nem áll túl jól a célpont nemes királyságának a szénája. Ilyenkor sokkal hajlamosabbak átjönni.
A városi nagykutyák átdumálása az persze tényleg eszement ritkán vezet sikerre. Sikerült már ugyan ilyet véghezvinnem (összesen egy alkalommal) de csak mert folyton csesztették a célpont városát és a királya nem tudott segíteni menni (na ja, folyton levertem aztán elengedtem a lord kíséretével együtt, így aztán nem sokat értek a 40-50-es kísérõ seregeikkel <#nyes>#nyes>).
Tapasztalataim szerint ugyanakkor az is egy járható út, ha nem toborzol vagy nevezel ki folyton új lordokat, hanem a meglévõknek adsz egyre több területet. Ez is járható út és nem is rossz (fõleg mert így egy idõ után akkora létszámú haddal fognak mászkálni, hogy senki nem mer beléjük kötni és egyedül vernek szét komplett seregeket és ha ostromolni küldöd õket akkor egyedül is képesek területet szerezni).
+1 vár és +1 falu egy lordnál elég sok plusz pontot jelent, ráadásul nem lesz gondjuk amikor a már meglévõ lordoknak utalsz ki területet, míg ha új lord jön vagy nevezel ki egyet a társak közül és õ kap területet, akkor hajlamosabb romlani a többie viszonya irányodban.
Nem értem, hogy mi a bajod a hõsökbõl lordcsinálással. A hõsök felét úgysem tudod felvenni, mert utálják egymást. Ahhoz viszont meg túl értékesek, hogy hagyjuk õket kocsmatúrázni a világban...
Másik fele, hogy oké, hogy Pendorban csak el kell fogni a lordot, meg kell a jó viszony, és már át is áll, de pl natívban három ~250-300 napos játék alatt összesen egy, azaz egy darab lordot sikerült megdumálnom, hogy csatlakozzon. Annál azért sokkal egyszerûbb megkeresni egy "felesleges" hõst a kocsmákban.
Másik fele, hogy mint írod, bevágódni a lordoknál idõbe kerül. Na ezen idõt is ki lehet használni így, nem maradnak védtelen várak. És az azért nagyon fontos, hogy ha hódítok egy új várat, akkor abba azonnal kerüljön lord.
Ez egyáltalán nem baj, de azért nem árt kihangsúlyozni, hogy ilyen feltételek mellett sikerül a nagyon gyors fejlõdés és rohamléptekkel történõ haladás a játékban. Realistic save és 100% körüli vagy fölötti nehézségen másként mennek a dolgok. <#wave>#wave>
Aminek nem látom értelmét, az a companion-ból lord csinálása. Jobb ha ott vannak a csapatomban, mert a levert királyságokból úgyis kapok nemeseket, plusz ott a lehetõség is hogy fogolyból saját hûbéreseddé tedd az ellenfél lordját aki így hozza magával a földjeit. Nem kell elfoglalni tehát egy várat ami erõs marad, nem kell vacakolni a fejlesztésével, nem visz el pénzt tõled, ellenben kap cserébe egy hûséges alattvalót a játékos (fõleg ha még földet is adományoz neki ha esetleg nem az övé volt a várhoz/városhoz tartozó falu/falvak).
Mondjuk ehhez is idõ kell, mert nem árt elõtte feltornázni a célpontnál a viszonyt (pár feladat majd 1-2 alkalommal elverni és elengedni aztán mehet a prisoner státuszból hû alattvaló conversion).
Az ingyen gemet meg kell inni, +2 str +2 agi +2 cha, ami 6 szintlépésnek felel meg és még pontot ad a fegyverhasználatra is.
Kezdõ szinten esélytelen voltam a tornákon, de amikor eljutottam a 21-es erõig meglepõdtem milyen egyszerû lett nyerni.
Az elején én is hõsöket vettem fel (ha jobb volt a felszerelése, lenyúltam) lovat adtam alájuk, hogy gyors legyen a csapat és banditákra vadásztam. Mindenkinek blunt sebzésû fegyvert adtam, így az összes levert ellenfelet eladhattam. Létezik lovagi dárdából is blunt sebzésü, amivel már a rablóvezéreket is ki lehet fektetni. Ez és a loot elég pénzt hozott a hõsökhöz és a céhekhez.
A 30. nap után hûségesküt tettem Sarleon királyánál. Udvarolok egy sarleoni hölgynek, gyûjtöm a seregemet.
Háborúba léptünk az Empire frakcióval. Részt vettem egy vár ostromában. Nagy vérfürdõ volt, az empire egységek iszonyat erõsek. Többször visszatöltöttem az ostromot. Úgy jöttünk ki a legjobban, ha a térképen figyeltem az ostrom alakulását és csak akkor csatlakoztam mikor a védõk 50 fõ alá fogytak.
Egy empire gladiátor után 700 xp-t kaptam.
Illetve nem kell semmit se, csak célszerû. Ha purista vagy, és a load/save-et is csítnek tartod, akkor viszont a 230. nap nem olyan rossz. Viszont nekem ahhoz túl rövid az életem... Néha még azt is megengedem magamnak az elején, hogy a lovagi tornát negyedes sebzéssel csináljam.
Lovagi tornára kell járni a lóvéért.
A lóvén céheket kell venni, hogy legyen jövedelem.
Fel kell venni a hõsöket, közben rablókat elkapni hogy lépjél sok szintet.
Nem árt kiolvasni pár könyvet sem. Meg begyûjteni a kincseket és a 2 gemet.
Ha ez megvan, felveszel pár íjászt, kiképzed õket, és mehet az ostrom.
Ez 50-60 napba kényelmesen belefér.
Ezután már király vagy. És megteheted elsõ lordoknak azokat a hõsöket akik nem kellenek a csapatba.
Mindenképp olyan épet kell támadni akinek már van 2 háborúja.
Így 3-4 létrás vár foglalás után békét lehet kötni, ez kezdetnek bõven elég.
A bárosok általában kemények, elsõre nem fog menni.
Védekezéssel nem kell bajlódni mert a frissen foglalt várba 40 ember szokott ott teremni, és ha visszamész feladásra szólítva õket, megint tied a vár.
Nem tudom, mit tökölsz kétszáz napig.
1. Arénázás 3000 pénzig.
2. Lovagi torna. Közben úgyis utazol keresztbe-kasul, ahogy hajkurászod a tornákat, közben vedd fel a kinézett hõsöket, és építsd fel a céheket minden városban.
3. Ha megvan az összes hõs, elkezdesz felvenni újoncokat. Olyan néptõl, akiknek jó az íjászuk. Megtöltöd velük a csapatot.
4. Banditákat ölsz, úgy, hogy a sereged ne nagyon fogyjon, de kapd az XP-t rendesen.
5. Ha a fullos sereged elitté képzõdött, nekimész egy várnak.
Ez legrosszabb esetben is max 100 nap, gyakorlatilag bármelyik modban, amit eddig láttam.
Egyébként én meg pont úgy vagyok vele, hogy az elsõ 6-8 vár/városig még érdekes, aztán nálam ott fullad unalomba. Az eleje tök jó. 😊
Az a baj h mire elkezdõdne az igazi játék egyszerûen megunom...
Az igazán pipec elkészítési módjuk: a huzalból egy teljes körnél valamivel hosszabb karikát készítenek, majd az átfedést ellapítják és 2 db pici, kb 1 mm vastag szegeccsel összeütik. Így nem tud kinyílni. A folyamat: huzal készítés (középkorban nem húzással, hanem kalapálással, így a "huzal" nem egészen igaz), feltekerés, darabolás, lapítás, karika befûzése a helyére, majd szegecselés. Következõ karika a helyére, szegecselés...
A pálya szélére vonulás azért nem volt nyerõ, mert általában csíkba kihúzódni is alig volt idejük, nemhogy 30-50m-t hátrálni a pálya széléig. Túl gyorsak voltak hozzá a jatuk, hamar odaértek. Hegyes-dombos vidéken még csak-csak volt idõ helyezkedni, de síkon alig pár másodpercet hagytak nekem.
Mindegy egyébként, nem volt gond. Kicsit tökölõs volt, de egyébként simán ment a dolog.
Mindegy megoldottam így 😊
Csak ez a MOD van/volt fent
M&B-hez van ilyen és úgy tudom Warband-hez is készült egy változat (akinek kell annak tessék feltúrni érte a Taleworld fórum részlegét vagy a mbrepository megfelelõ részlegét). Modokkal többnyire együtt tud mûködni, mert alapvetõ infót piszkál meg amit minden mod is használ változatlan formában mert az engine része, de a létszám növelésével aránytalan mértékben növekszik a memóriaigény, szóval csak óvatosan.
7th uwu:
A Valdis Huscarl végülis az elitet képviseli, a királyi testõrség, naná hogy kemények. 😊
33-as strength, 8-as iron flesh (79 HP), 350-es fegyveres értékek, 20-as agilitás, jó 7-es PS/PD/PT, jó lovaglás és kiemelkedõen magas horse archery, közepes shield és nagyon jó tactics skill amivel el vannak látva. Lóhátról harcoló combosabb huscarl az nem a legkellemesebb ellenfél. Mondjuk még mindig inkább õk mint egy nagy halom jatu battle rider, mert azok a lándzsájukkal marha messzire elérnek, nagyot ütnek és még íjászkodásban is helyt állnak (bár szívósságban elmaradnak a VH egységtõl).
Az ebony gauntlet szinjét meg nem szabad egy lapon emlegetni pusztítás terén más számszeríjászokéval. Azok a fószerek két lábon mászkáló ostromgépek, 150+-os sebzéssel lövésenként. Azoknak a manusoknak nem kell parancs. Kiadod nekik a roham vezényszót aztán nézed ahogy felaprítják az ellenfelet. Amíg távol van az ellen addig úgyis lõni fognak rá, ha meg közelér akkor elõkerülnek a polehammer és más finom harci eszközök. Nem igényelnek különösebb taktikázást az biztos.
dronkZero:
Jatu szivatásra a taktika amúgy egyszerû, fõleg tök sík terepen. Parancs mindenkinek hogy hátráljanak míg el nem éritek a pályaszélt. Ha nagy üres mezõ van akkor az íjászok eszement távról képesek legyilkolni õket és bár oda fognak érni a csapathoz, a lényegi elõnyüket, a mozgékonyságot nem tudják kihasználni. Nem tudnak átvágtatni a sorokon, megakadnak onnantól meg halottak. <#eplus2>#eplus2>
Csúnya taktika, kicsit csalás szagú de ha valakinekgondot jelent a megfogásuk annak ez segíthet. No nem mintha pár tucat íjász ne alakítaná át õket tûpárnává, különösen ha van egy botor állat (értsd a játékos) aki lovon eléjük vágtatva elkezdi lekaszálni a lovakat a lovasok alól...
Elar:
Valami nagy gebasz lehet nálad. Egy reinstall sem lenne feltétlenül hülyeség (a mentéseidet pakold át valahová aztán lehet lesikálni a modot majd a játékot aztán nulláról felpakolni megint mindent, majd a helyére visszadobni a mentéseket és így nem kell elölrõl kezdened a játékot).
Esetleg nincs fenn valami más mod is amit korábban már futtattál? Némelyik hajlamos lehet bezavarni, bár nem ez a jellemzõ, attól még elõfordulhat.
Aztán az is elõfordulhat, hogy egy defragmentation is elég lenne a gubancok helyrerakására.
Kirohanásokkor nálam is elsõsorban közelharci fegyvert ragadnak az íjászok, ezért mint az õrült ütök kétszer egymás utánban F1-et (maradjanak a helyükön), ilyenkor meg elõkapják az íjaikat és lõnek míg ütéstávra meg nem közelíti õket az ellenség. De azért vár a megjelenés után 1-2 másodpercet a gyors billentyûnyomkodás elõtt mert különben nem megy át a parancs ha túl hamar adod ki.
A nyílvesszõ kifogyás is valami összeakadás miatt lehet. A kifogy a tegez alatt azt érted hogy fegyvert vált esetleg vagy nem is tudod használni az íjat és nulla vesszõt mutat?
Várostromnál kirohannak a pirosak.
Az ijjászaim ahelyett h lõnének, kihúzzák a kardjukat ás állnak.
Eszembe volt h lehet h közel vannak?
Hátrafutok velük.
Ij még mindig sehol.
CSak állnak a kardjukkal.
Na most ilyenkor mi van?
Az már csak hab a tortán, h lövök 2 v 3-at és kifogy a tegez.....
Semmi nem indokolja h kifogyjon.
Szóval ez BUG????