Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát elég illúzióromboló az tény.
De pár száz nappal lerövidíti a végét az is biztos. És a legunalmasabb melószerû résztõl lehet ezzel megszabadulni.
Én is szoktam alkalmazni. Ettõl még a játék menete nem sokban változik. Csak kevesebbet kell várni.
Ha pl. túl kevés a háború, de háborúzni szeretnél, elég csak a megfelelõ idõben töltögetni. És ha megvan a 2 néppel is háborúba álló nép, már mehet is a hadüzenet.
Békülésnél is jól jön. Felesleges kínozni az ellenséget, ha már megvannak a kiszemelt célpontok. A végkifejleten itt se sok változik, legrosszabb esetbe lesz egy csomó felesleges területed, amiért nem akart békülni a szerencsétlen ellenfél, csak mikor már nagyon a végét járja. Ha betöltesz egy békét, akkor meg mehetsz a dolgodra.

Árpád népe hej!

mindero:
Az meg még le is maradt a listáról, hogy a folyton harcban levert majd elengedett lordok saját uralkodóikkal szemben romló viszonyt fognak mutatni. Nehezményezik majd ugyanis, hogy a fõnök sosem volt ott hogy kimenekítse õket, így egyszerû lesz idõvel átdumálni õket magadhoz.

dronkZero:
Nem kell igazából egyik nép ellen sem akkora idõintervallumban gondolkodni (100 meg 1000 napok). 2-3 hét alatt le lehet igázni a save/load trükközés (ez nekem amúgy új volt, lévén sosem játszottam más beállításon csak realistic save-vel ott meg nincs trükközgetés) nélkül is bármely királyságot és még csak 1000-es nagyságrendû seregek sem kellenek.

Csak szépen le kell vadászgatni a lordjaikat, elengedni õket és mehet a várfoglalósdi. Ha véletlenül sikerül is összehozniuk egy nagyobb haderõt, az sem lesz verhetetlen. Ha kimondottan szivatni akarja õket az ember akkor meg csalja egy falu mellé a bandát ami semleges vagy baráti vele szemben. Ekkor a faluban lesz lejátszva a meccs, ami az íjászainknak és lovasainknak jó, de az ellen például elfelejtheti a lovasságát, mindenki gyalog jön, plusz a hatalmas túlerõ is mérséklõdik mert a parasztok mellénk állva szövetségesként jönnek és így már nem két felé, de három felé kell leosztania a programnak a létszámot úgy, hogy a beállított minimum alá nem mehet egyik oldalon sem. Tehát legrosszabb esetben is olyan 20-an fognak szembenézni 2-3-szoros túlerõvel a mieink. 😊

Ez mondjuk inkább a diplomáciai és trükkös út, nem az erõbõl nyomjuk le az ellent megoldás. Tény hogy az elõkészületek idõt vesznek el, de az sosem gond, hiszen azon idõ alatt is fejlõdik a karakter.

Egyébként békeajánlat nálam hosszas játszadozásaim alatt alig pár alkalommal volt, meg én is tudtam vagy 2-3 alkalommal békét kötni de igazából nem volt rá szükség. Ha nincsenek erõs haderejû lordjai az ellennek akkor bár papíron háborút visel, gyakorlatilag felénk se fog nézni. Ha egy ideig mi sem kekeckedünk akkor más ellenfél felé fogja fordítani a figyelmét és inkább arra fog elindulni (nem szeretik az olyan ellenséget ami folyton laposra verve küldi haza a nemeseit).
Jobb szituáció mint a béke, ami alatt erõsödik az ellenfél, míg a háborús helyzetre való tekintettel nem tud gyarapodni.
Általában elõbb lenyomtam a célbavett komplett királyságot semhogy béke lehetett volna. Igaz, nem is kezdtem bele sosem túl korán a hódítgatásba (30+ szintû karakter, magas szintû társak, egy nagy kupac zsoldos és saját nevelésû katona, akik közül az elõbbiek kukába kerültek vagy elpusztultak az ostrom során).

Miután az embernek van már 6-7 lordja és ad alájuk bõséggel embereket is (elkerülve a sok újoncot és gyenge teljesítményt), utána már a galerit küldheti ostromolni míg õ egy másik várat támad be. Így akár egyszerre két vár vagy akár város is a játékos királyságához kerülhet egy menetben.

dave10000:
Nem tudod leállítani az építkezést. Ha egyszer elkezdted az be lesz fejezve mégpedig azon paraméterek szerint ami alapján elkezdõdött. Mindegy, hogy a karakterednek vagy valamelyik társának van engineering skill értéke, az egész csapatot nézi a program és onnan a legmagasabb értéket használja az építési idõ és ár kikalkulálására. Szóval bõszüllt építkezések elõtt érdemesebb feltolni az engineering skill-t valakinél.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

dave10000
Rendben kösz.

dronkZero
Mindenesetre még mindig praktikusabb megoldás, mint elfogadni, ami jön, aztán hagyni az egész játékot a francba, mert szopássá válik... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Szerintem nem lehet leállítani az építkezéset. De ne bánd a dolgot. Az alapjátékban nem fog megtérülni a faluk fejlesztése. Olyan lassú, mire elkészül, már nem is igazán számít az a plussz, amit ad.
Céheket érdemes venni a városokban, mert az megtérül.
A magas mérnöki tudásra az ostromoknál van szükség, csökkenti a vár elõtti ácsorgás idejét, nehezebben ér oda egy esetleges felmentõ sereg.
A háború elkerülése load/save-vel nem igazán elegáns megoldás. Egyszer-kétszer én is megtettem, de folyamatosan így biztosítani a békét az szerintem túlzás. Számomra biztosan illúzióromboló. Azért enélkül is lehet boldogulni.
Persze mindenki úgy játszik, ahogy akar.
dave10000
Lenne 1 kérdésem. Csatlakoztam a Swadia királysághoz, és ugyebár kaptam egy falut. Oda is mentem és nekiláttam építkezni. Ám késõbb jöttem csak rá, hogy ha van mérnökségre pontom vagy van a csapatomban valaki akinek van akkor gyorsabban épülne fel. Nos a kérdésem, hogy valahogy le tudom állítani az építést vagy ha már nem akkor valahogy tudnám e fokozni, az építési sebességet?

dronkZero
Ja, még annyi, hogy ha feláll sereggel ostromra az ellenség, akkor sem biztos még, hogy bemegy. Ha a közelben megostromlod egy értékes városát, akkor akár fel is adhatja az ostromot, hogy felmentse a várost. Akkor szépen elhúzol onnan. Kicsi az esélye, hogy visszamegy a váradhoz.

Ja, eleve érdemes olyannal kezdeni háborúzni, aki legalább egy, de ha lehet, két néppel háborúzik. Akkor simán lehetnek egynapos háborúk, hadat üzensz, foglalsz egy várat, békét kér. Az AI sem szeret több fronton háborúzni.

dronkZero
Brytenwaldát tolja valaki rajtam kívül?

dronkZero
Ha nem figyelsz a tanácsainkra, akkor tényleg szopni fogsz, ez ilyen.

Javasoltam már párszor, hogy tököld ki a háborúkat/békéket load/save-vel. Minden egyes hadüzenet és békekötés véletlenszerûen generálódik, a nap egy adott pillanatában. Ha elõtte mentesz, akkor visszatöltögetve az állást ki tudod várni azt a helyzetet, ami neked a legmegfelelõbb. Nem üzennek neked hadat, ha nem akarod, vagy békét kérnek, ha épp azt szeretnéd.

Enélkül tényleg szopás, úgy tényleg eljátszogathatsz 1000 napot is anélkül, hogy eredményt érnél el. Egyszerre egy háború, Lincoln is megmondta. Egyszerre két ellenfél megengedhetetlen, azt mindenféleképp meg fogod szívni.

Egyébként a háború már csak olyan, hogy szanaszét gyújtogatják a falvaidat, addig örülj, amíg csak az történik. Le kell szarni, nem bébiszitter vagy, hanem hadúr, a paraszt dolga az, hogy nyögje a háború nehézségeit.

A megszerzett várakhoz sem kell ragaszkodni, amíg nem jön a béke, addig MINDEN ideiglenes. Foglalsz egyet, jön a sereg visszafoglalni, és amíg a vár alatt áll és ostromol, te elfoglalsz két másikat. Elõbb-utóbb vagy elfogynak az ellenséges várak, vagy békét kér az ellenség. AKKOR lehet menni és szétosztogatni a birtokokat a lordok közt, meg újakat kinevezni.
A legeslegvégéig nem kell kiállni a nagy sereg ellen soha, sõt, Pendorban EGYÁLTALÁN nem kell ellenük kiállni, mert nem maradnak meg országnak, ha elfogynak a birtokaik. Jól elkerülöd a sereget, kihúzod a seggük alól a területüket, aztán örülsz a feloszlásuknak.
Ebben a játékban ilyen a háború.

Van benne valami.

mindero:
Kavics csak akkor jár, ha el is fogtad Syla Uzas-t (elég notórius lelépõ a srác, magasabb eséllyel tud megszökni mint a többi vezér).

A foglyokért cserébe egy raklap pénz kaphatnál vagy honor pontot (bár ahhoz eleve el sem kellett volna õket fogni). Többre mész ha gyenge lordokkal mászkálgat az ellenfeled, mint ha nincs szabadon csellengõ lordja. Egész egyszerûen azért, mert így nem a várai és városai erõsödnek, hanem a frissen hazakerülõ lordra kell pazarolja az erõsítéseit, akiket aztán úgyis megint levernek, hazakerülnek és megint elviszik az erõsítést, sõt gyakorta a várukból is szednek ki embereket. Ráadásul a gyengülõ királyságnak köszönhetõen más is rájuk fog mozdulni nagyobb eséllyel. Kevesebb lord esetén a védelmük meg nem gyengül, csak a támadóerejük gyengébb, míg a királyságok elleni támadásoknál elég hangsúlyosan kerül számításba a véderõ mérete. A kiszabadult lordok meg onnan veszik el az embert azáltal, hogy nem tud erõsödni a saját erõdjük/városuk.

Szóval közép és hosszú távon is jobb megoldás szerintem folyton elengedni õket (idõnként pénzért, többnyire meg csak viszony javítás és honor pont miatt). Meg aztán nagyon nem fogsz örülni mikor a foglyok hirtelen szétosztásra kerülnek (ha bukik egy királyság akkor a nemesei leosztásra kerülnek a többiek között) és kapsz egy csokorra való haragos beosztottat, akik aztán neked mennek vagy fosztogatnak.
Ellenben a foylton elengedett lordokkal idõvel olyan baráti szintre jutsz, hogy mikor elkapod õket akár egy az egyben magad mellé is állíthatod a területeivel egyetemben.

Elar:
Nem véletlenül volt a topicban kiemelve, hogy ez nem egy könnyû mod, szóval csak saját felelõsséggre tessék belevágni, mert telejsen más taktikázást és harcolgatást igényel mint az alap. <#kacsint>

A Ravenstern sereg ellen amúgy is szívtál volna a Ravenstern íjászaiddal (ha már van saját királyságod akkor állj le róluk, mindegy milyen hatékonyak és képezz Pendor íjászokat, mert õk sem rosszak, ráadásul a saját terüelteidrõl, a javuló falusi viszonyoknak köszönhetõen egyre több és több embert toborozhatsz, sõt az ellenfél fog szívni ha neki van pendor katonája), mert azok ellenük piszok szarul szerepelnek, lévén az anyafrakciójuk, szóval elég masszívan visszaesik a morál, a hatékonyság és a morálesést átragasztják a többi emberedre is.

Ebony Gauntlet katona nem való védekezni (felesleges tárolgatni õket odabennt, akkor inkább vedd magad mellé a teljes létszámot és velük mászkálj). Õ támadó egység, nem védõ. Védelembe sima íjászok valók akik gyorsan lõnek és sokat, nem nagy ritkán egyet egyet. Meg pajzsos gyalogok. Nme ostromfegyveres melákok.

Egyébként erõs a gyanum, hogy túl gyors ütemben foglalgattál területeket és még ráadásul foglyokat is ejtettél (megtartva õket), szóval naná hogy rádmozdul még pár másik királyság is. Ha meg mindezt tetted olyan helyzetben, amikor a szomszédban ott volt egy harcban nem lekötött királyság is, na az csak egy invitálás volt részedrõl egy alapos ülepen billegetésre.
A király fogva tartása erre csak egy újabb példa, mert míg más uralkodók által nem vagy elismerten és jogosan király, addig ez bizony egy igen masszív agresszió fokozó dolog az egyenletben.

Lassabban haladva, a támadókat elverve és folyton elengedve (honor növekedés, katonai erejük erõteljes gyengítése és egy idõre az elengedett kivonása a forgalomból gyengíti a másik királyságot így bizony nõ az esélye hogy más is meg fogja támadni a gyengülõ ellenfelet) kevesebbet kéne hajtépéses, idegösszeomlás közeli állapotban játszanod, a több ezres támadó hullámokkal (ha egy lord a szokásos 200-250 fõ helyett csak 40-50-el flangál úgy nem akkora kihívás). A lordjaid védelme is fontos, szóval míg a környék nem elég biztonságos mert nagy támadó hordák mászkálgatnak addig dekkoljon szépen a várában és gyûjtögesse az erejét, esetleg küldd be a városodba ha az gyengébben védett. Sokat dob a védelmen egy seregvezér.

Vagy vedd visszább a csatalétszámot és úgy bunyózz. Noha lehangolóan hosszú lehet ezáltal egy nagyobb volumenû csata befejezése, de egyedül is sokkal hatékonyabban küzdesz. Ráadásul védekezésnél amúgy is az a lényeg, hogy a vezetõket leverd, utána pár napos pihi jön a harcban.

Ha a váradat/városodat akkora erõk ostromolják amit írsz, ráadásul az összetételük miatt is szívnál, akkor hagyd veszni a várat/várost. Majd visszaveszed késõbb. A felhúzott lovagrendet úgysem bukod el, mert nem lesz lebontva, meg fog várni.

Városba meg kevés a 100 fõ, fõleg olyan összetételben amiben te használtad õket (ha már kevés az ember, akkor legalább tegyél be a védelembe közelharcosokat is, mert nagyon erõsen megnövelik a bentiek túlélési rátáját ha esetleg nélküled kell harcolniuk, ráadásul gyakorta nélküled jobb eredménnyel fognak szerepelni, szóval nem kell mindig hanyatt homlok hazarohanni). Városok ellen amúgy is mindig nagyobb erõt vonultatnak fel a támadók, sokkal nagyobb a védendõ felület szóval jóval több védõre lesz szükséged. Ha meg még a létszám is eleve alacsony, akkor pláne lecsapnak rá...

Hány lordod van?
Nekem volt 1 váram, de folyton betámadták a Sarleoniak, megvédeni meg nem tudtam, ezért foglaltam még másik 2 míg õk ostromoltak, 2 rebellis csapattagot meg kineveztem lordnak. Shyla Uzias meg a király 500 emberét egy ostromkor fölaprítottam, de gyöngyöt azt nem kaptam persze. Most az utolsó saját váramat ostromolják, de az szerintem megvédhetõ lesz.
Az a ciki hogy utánpótlásért sem tudok ellógni annyian vannak. Pedig 7 lord már a foglyom...

Huhh
Na jó azt hiszem elég is volt ez a game nekem.
300. nap. A béke lejárta után persze nekem estek a zöldek, de semmi gond, mert feltuningoltam magam.
Volt kb 60 Ebonym. 120 más elit ijász. + a kisegítõk.
140re lõttem be a sereg létszámot.
Szuperül szétvertem kb8 zöld sereget. Elkaptam a királyt.
Közben õk az összes falvamat kiraboltál a lordomat szétverték.
Elfoglaltam 1 várost és 3 kastélyt.
Közben a Ravik is betámadtak... Nekimentek a székhelyemnek amiben 40 Ebony volt 30 - 30 Grey és Ravi Rangers + 80 másik csapat. (Igyekeztem jól megerõsíteni.
Vágtatok vissza délrõl, h felmentesem a várost....
Már folyik a csata, nem tudtam bejutni.
És hányan vannak ott????? Igen. 2000 Ravi
Becsatlakozom a harcba, arány 10 - 65
5 mp és már a falakon voltak.

Na itt elegem van ebbõl a szopatós játékból

dave10000
Hát nevében nem küldi de végül is tekinthetõ annak 😊
Társal kapcsolatban meg akkor körbejárom a közeli fogadókat hátha meglelem Jeremust-t, kösz még 1x.

Félreérthetõen írtam ezek szerint, de amiket leírtam azok nem küldetések (a lord szabadítás kivételével de ott mindig van esély arra hogy bug-ba szaladsz ha feladatként veszed fel és nem csak úgy, minen megbízás nélkül teszed). Ezek események és történések amiket vagy észlelsz és akkor odamész cselekedni vagy nem. Feladat nincs ezek kapcsán.

Illetve eszembe jutott, hogy mintha a lordok/királyok által idõnként beadott, rablótanya likvidálás (azé amelyiket õk megjelölnek) is növelné egy kis mértékben (1-2 pont) az adott frakcióval való viszonyodat de ez nem biztos.

A felvehetõ társak vándorolnak. Van aki naponta megy más kocsmába és van aki két naponta vált helyet. Emellett nem minden kocsma egy szintes, szóval érdemes alaposan körülnézni, sõt akár párszor kimenni és bejönni (ha mást nem hát a városból kimész majd újra bemész) mert ekkor a tartalom ugyan nem változik de az elhelyezés igen így elõkerülhet olyan egyén is az elõtérbe akit eddig nem láttál mert egy másik helyiségben volt vagy takarásban..

dave10000
A felfogadható társak helye állandó vagy mindíg más városban találhatóak meg? Esetleg ha állandó akkor nem tudja valamelyik õtök merre találhatom meg Jeremus-t?

dave10000
Akkor ráállok azokra a küldikre, kösz.

A céhmestereknek végzett feladatokkal a saját városukban növeled az elismertséged, nem a frakcióval leszel jóban tõle. A falusi vezetõknek végzett feladat is csak az adott faluval javítja a viszonyodat.

A lordoknak végzett feladatok sem befolyásolják a frakcióval való viszonyodat, csak az adott nemessel leszel általa jóban.

Ha egy frakcióval javítani akarod a viszonyodat, akkor ha látod, hogy a parasztjait támadják (merthogy szoktak utazgatni a települések között kis csoportjaik amiket a banditák szeretnek letámadni) segíts nekik a harcban. Letámadott karavánjaikat védd meg, csatázó nemesei mellé állj be a harcukba. Ekkor javul az adott frakcióval a viszonyod. Ja és persze az elfogott nemesek kimenekítése a börtönbõl is javít egy picikét az adott frakcióval (amelyik nemesét kimentetted) való viszonyodon.

dave10000
Egy adott frakcióval...

dave10000
Ha azt szeretném, hogy egy adott drakcióval jóban legyek, akkor a fõ embereknek csináljak küldiket? Vagy ebbe beleszámít a céhmestereknek elvégzett munkák is?

Nah a tegnap este záróeseménye:
A sárgák támadtak meg.
+ lassan lejár a béke a zöldekkel.
+ a kékek is nagyon készülnek már rám.....

dave10000
Rendben, köszönöm a segítséget.

Az útkeresés képesség növeli a sebességet.
Ha vannak gyalogos egységek a csapatban, akkor lassabban haladsz mintha mindenki lovagolna.
Függ a létszámtól is, minél több, annál lassabb vagy.
A morál is befolyásolja, amit változatos kajával tudsz növelni.
A foglyok is lassítanak.
Ha meg vagy pakolva sok árúval, az is lassít.
dave10000
Warband

Melyik játékkal?
Eltérõ ugyanis.

Árpád népe hej!

dave10000
Üdv.

Lenne 1 kérdésem. Amikor a térképen vagyok és el akarnák kapni pl. 1 zsivány bandát akkor sose sikerül mert az õ sebességük mindig nagyobb mint az enyém. A kérdés az lenne, hogy, hogy tudnám növelni ezt a sebességet?

A választ elõre is köszönöm.

Nem vagy éppen szûkmarkú az biztos.
De azért 6 giga az rengeteg, annyi nem kell semmilyen gépnek. Ha kevés a ram, olyan 2 giga vagy az alatti, akkor szokták a hozzáértõbbek azt javasolni, hogy oylan másfélszer annyi virtuális ram legyen, de 2 giga fölé nem nagyon kell növelni. Max 3 giga talán, a többlet bár nem árt de tulajdonképpen nem szükséges.

Társat én még nem neveztem ki sosem miniszternek, csak helyi lakost. Ahhoz képest több opciót vonultat fel az asszonypajtás. Az elképzelhetõ hogy a társból lett miniszter pont azt tudja mint az asszonyka. Ettõl függetlenül jó ha van nõ a házban, mert jól jön a 15 pontnyi RtR érték növekedés amit magával hoz. 😊

Na sikerült kineveznem az asszonyt és áthoztam a városba az udvart.
Felvettem Jocelynt és odaadtam neki egy várat egy faluval.
Nekem maradt 3 váram és 1 városom a hozzá tartozó falukkal.
Az összesnél feltúrbóztam a helytartókat.
Most épp visszajött hozzám Lethaldiran - neki oda fogom adni szintén az egyik vár+falut.

Viszont az asszonypajtásnál nincs több funkció, mint ami volt a miniszternél 😊
Eddig Frederick volt a miniszter és ugyanezek voltak az opciók.

Én általában 6 gigát szoktam megadni.

Javaslom akkor ne a gyors, google fordítót használd hanem szótárat (gyakorlásnak is jó, meg legalább kéznél lesz mikor játszol és így legalább érteni fogod mirõl van éppen szó a játékban ha annyira nem megy az angol). Többre mész vele. Avagy ne egyben tegyél be hosszú szövegrészeket mert akkor pláne rossz lesz a fordítás.

Célirányosan megadtam mit keress. Az adott topicban ott az elsõ spoiler tag, arra nyomj rá. Az megmutatja hogyan használd ki a többlet memóriát ha például XP-d van. 64 bites operációs rendszer esetén ezzel nem kell foglalkoznod mert az többet tud alapból is használni. Amúgy meg azt nem árt ha tudod, hogy 32 bites rendszernél, a 3 giga ram-odból levonódik videokártya memória mennyisége, szóval az máris csak 2,5 giga az a 3, pedig az igazi jó mûködéshez meg azért elfogasztana ez a mod 3 gigát is.
Állíts be a gépeden egy 2 giga virtuális memóriát (összesen ugyanis 4 gigányi memória kell a játéknak legalább és ha például 32 bites a rendszered akkor csak 2,5 giga ramod van valójában így doj hozzá egy 2 giga virtuális ramot) azt jólvan.
Ettõl mondjuk még nyugodtan csináld meg amit javasol az említett spoiler-es részben (magyar Windows esetén futtatás néven találod azt a bizonyos Run részt amirõl a szöveg ír a start menüben megkeresendõ dolog kapcsán).
Nem viccbõl van szépen kivastagítva az 1-es, Fixing pontban található spoiler címe. Az ugyanis a megoldást tartalmazó rész.

Ha angolra átállítottad a játékot akkor a configuration menü is angol lesz mikor indítod a játékot. Ott vannak azok az opciók amiket beidéztél ide.
Elindítod a programot, ott rátenyerelsz a Config szövegre és ott a video beállításokra. Ott van a Load Tectures on Demand opció, amit aktiválj, míg az utolsó fülön lévõ Force opció legyen kikapcsolva.

ATi kártyák esetén ne a legfrissebb driver legyen fenn hanem amit az idézett szövegben is javasolnak.

A többi javaslat meg magyarul van leírva a FAQ-ban amire itt hivatkozgatok. <#wave>

udv boccs,hogy nem ertek hozza de nem ertem,annyit ertek hozza hogy nekem es a gond,de nem ertem mit kell tenni:
Valaki lefordina,mert a translate.google oldal ugy forditja,hogy nem ertem

Early crashes:
If you're having a crash at the very beginning of your voyage (right after killing the bandit, after arriving to a town, while loading the mod etc.) then:
- if you're crashing while the game is loading or just after clicking any of the buttons in the menu then you:
a) have to tick the "Load textures on demand" in Configuration settings (however, it works for few people without having it checked. for me it used to crash before loading everything up).
b) have to re-download the mod (maybe the installer got corrupted during or after the download)
- if you have modded the files somehow - revert to original. Sometimes editing the files can screw few things up.
- ATI video card owners may have problems with their visuals in the game (with or without this fix). Try reverting to 10.5 or 10.6 version of graphic drivers.
- for some people it's about skyboxes errors. Refer to this thread for a fix.

boccs hogy ennyi gon dvan velem
azt olvastam de 2 giga memoriat ir ki nekem 3 van
es mennyit?
Virtuális memória is kell (és ne a Windows kezelje, hanem állíts be egy fix mennyiséget).

Nem viccbõl ajánlottam, hogy olvasd el a Pendor FAQ-ot ami itt van kinn az oldalon a banner-ban. Csak egy klikkelés kéne, ráadásul magyarul van.

Van benne egy bekezdés a lehetséges problémákról és azok orvoslásáról. Olvassad el és a FAQ-ban lévõ linkre is menj rá, mert segít. Angolul van de egy szótár használata azért nem jelenthet problémát ha már egyszer angol nyelvû moddal akarsz játszani. Mondjuk minden angol nyelvû modra igaz, hogy a magyarítást azt felejtsed el, mert nem ahhoz készültek, szóval a játékot állítsd át angol nyelvûre, mert akadásokhoz, szöveg elvesztéshez és más hibákhoz vezethet ha a magyar verziót próbálod ráeröltetni.

Amennyiben 2 Giga a memória mennyiséged akkor szükség lesz a FAQ-ban leírtakra. Ha több van de teszemazt 32 bites oprendszert használsz akkor a FAQ-ban lévõ probléma megoldós bekezdés végén lévõ linken találod a megoldást.

CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2400 MHz (12 x 200) 4600+

Video Adapter ATI Radeon HD 4770 (512 M😎

3 giga memoria

Ennyi nem eleg?
Lacoka12
növeld a virtuális memoriát

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

azert fagy le?mar ketszer fagyot le.
az a baj,hogy akkor nem ertek semmit😞
Ha moddal játszol mindenképpen állítsd át a nyelvet angolra. Ha magyaron hagyod, akkor keveredés lehet a nevekkel és a különbözõ üzenetek is zagyvaságok lehetnek.
a pendor mod egy ido utan le fagy
mindero:
Ha nem ment el akkor bug lesz, de ne aggódj miatta. Azzal a feladattal csak annyi a dolgod, hogy megvárod míg eltelik az 1-2 hét (attól függ mennyi idõre lett elkunyerálva a társad) és utána meglátogatod a lordot. Akkor ér véget ugyanis a feladat. De jobb nem kölcsönadogatni senkit, mert addig a társaid kimaradnak a jóból, nem fejlõdnek, szóval inkább maradjanak csak melletted. Nem éri meg az 1 heti nélkülözésük azt a 2-3 pontnyi viszony javulást.

IvanJacint:
Nem lehet 2 feleség, a társból lord csinálás menete meg már le lett írva (de javaslom ismét hogy tessék elolvasni a játék ismertetõjét) nem is olyan rég. Ha már feleséged van azzal teljesen mindegy a viszony, semmit nem befolyásol.

A Pendor modhoz meg ott a bannerban a FAQ. Javaslom az alapos elolvasását, a problémamentesség kapcsán meg az errõl szóló pontját meg az onnan nyíló linket különösen.

Az embergyûlölõk a Noldor nép (nincs királyságuk amit el lehet foglalni és nem igázhatóak le, toborozni is csak nagyon nagy nehézségekkel lehetésges közülük), a Római jellegû meg az Empire királyság, de ez is benne van az ismertetõben.

amugy letoltottem a warbandhoz a Prophesy of Pendor 3.204 modot re melem bug mentes el is indult es majd este nekiulok.
de ugyan azok a nepek vannak benne azt olvastam hogy van valami romais meg embergyulolo,de nem lattam olyasmit
igen a vegen azt mondja,hogynem tudnam megvedeni.
A Nord kiralysagot kinyirtam es mar kezdtek a nemesek atalni mas frakciohoz,de hozzam meg nem pedig hiaba ellensegek voltunk de volt akivel 30-as volt a kapcsolatom.
Osszesen a varaimban a helyorseg kb:200 ember
a lovasomon meg 110 a max.
a hoseimbol hogyan tudok lordot csinalni?semmi olyasmit nem lattam
lehet 2 felesegem?
megszoktettem es elvettem egy csajt de 30-rol 5-re romlot a kapcsolat.
lakoma szervezes valamiert nem jon ossze.kuldetesnek megjelenik,de letelik az ido es nincs lakoma.Az asszonynal adok at kajat de semmi.MIERT?
Mostanában kaptam csomó olyan küldit hogy a társakat kell kölcsönadni különbözõ lordoknak. Mikor azt válaszolom hogy oké, odaadom a társ még mindig a csapatomba van, elküldeni nem lehet, a lordnál sincs olyan opció, h most akkor viheted. Ez valami bug lesz? Mert hetek óta pl ott van már 2 ilyen küldetés, és nem tudom sehogy se teljesíteni...

Nemesek átállításához több dolognak kell stimmelnie.
Egyrészt, ha a nemes jóban van a jelenlegi királyával, akkor 99-es kapcsolatnál sem biztos hogy átáll.
Az átállítós párbeszédnél a nemesnek megfelelõ indokot kell választani.
Az is baj lehet, hogy a 4 váraddal nem tûnsz olyan erõs hûbérúrnak, aki meg tudná védeni a vazallusait.
Ha mindenképpen szeretnél lordot, a hõseidbõl tudsz csinálni.
IvanJacint:
A viszony és meggyõzés mellett nem árt a lord átcsábításhoz ha kellõen nagy a katonai erõd, kellõen amgas a right to rule értéked mert ez a kettõ a legfontosabb, a többi (terület, viszony és meggyõzés) csak ezután jön be a képbe.

Javaslom amúgy elolvasni a Warband leírását és az ottani lehetõségeket, mert sok kérdésedre eleve választ kapnál. Link a bannerban (Mount&Blade leírás).

Elar:
Beszélsz a társaddal és rákérdezel, hogy akar esetleg egy területet? Ha rábeszéled a dologra akkor onnantól már nem a társad lesz hanem a vazallusod és adhatsz neki területeket, csapatokat.

Lordoknál alegkönnyebb viszonyjavítási módszer az ha folyton levered majd elengeded õket. A legjobb ha hagyod, hogy õ támadjon be (odamész a közelébe egy az övénél kisebb sereggel, mert ekkor nem kell neked erõszakosnak lenned így nem lesz viszony csökkenés. Ellenben minden alkalom mikor elengedsz egy lordot az 5 pontnyi növekedést hoz neked a viszonyotokban, plusz kapsz renown és honor pontot is. Ja és ott van a kiszabadítgatás is. Ne feladatként vállald be, csak mászkálj be városokba (általában oda gyûjtik a foglyokat), beszélj a börtönõrrel és ha szól hogy van benn fogoly akkor vedd le tõle a kulcsokat, verd le, majd beszélsz és szabadítasz. Kifelé menet lesz még bunyó. A jutalom jelentõs, akár 10 pontos viszony javulást is hozhat.

Asszony kell a birodalmadhoz. Mikor elsõ területedet megszerezted akkor ki kellett nevezz egy minisztert. Na azt a minisztert kell lecserélni az asszonyra (miniszterrel beszélsz, közlöd vele hogy ki van rúgva és helyette az asszony áll be ebbe a szerepbe). Csak az asszonypajtáson keresztül éred el a legtöbb, birodalom igazgatási funkciót (földosztás, békítés, követküldés, belsõ viszályok elcsitítása, lakoma rendezés). Arrol nem is szólva hogy 15 pontnyi right to rule emelkedést hoz.

Amit észrevettél abban nincs semmi táp. Ha nincs ura egy várnak akkor az elõre beállított party template funkció alapján kap embereket a vár. Hogy aztán amgadhoz csatolod vagy másnak adod az rád van bízva. Felfoghatod úgy is, hogy a szimpatizánsok besorozásra kerültek/melléd álltak és azt a kisebb létszámú csapatot kapod meg.

Dunadan11:
Az lesz nálad a gebasz, hogy nem használja ki az XP-d a memória mennyiséget. Nekem is ez volt a gond.
A megoldása meg igen egyszerû.
Megoldás
Az elsõ Spoiler tartalmazza mit kell tenned.

Köszönöm a gyors választ utánna járok a dolognak, de ez alapján ramkezelési gond lesz.Egyébként 32 es Xp ém van 4giga ram és geforce 9800Gt 512Rammal.
😊
Na lenyugodtam.
Most kitaláltam, h amíg õ eltököl a vár/városnál addig én elfoglalok 2 másikat.
Elõbb utóbb megunja...
Viszont ez felvet egy olyan dolgot, h a saját hõseimnek tudok várat adni? Ha igen, hogyan?
Mert most épp van 4 váram és egy városom a nevemen és ez már sok...
Viszont nincs olyan lord akivel 10 fölött viszonyom lenne....
Illetve volt arról szó, h a feleséget érdemes kinevezni... minek is? 😊

TAláltam egy (számomra) picit táp dolgot. Elfoglalta egy várat. Kérdezik h megtartom e? Mondom másnak adom.
Erre a királyságomhoz került és lett benne 60 egység...
Amikbõl tudtam csemegézni.
Utána meg a miniszternél magamhoz csatoltam....