Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként ez egy garázsprojekt, néhány ember szórakozásból készített játéka, nem pedig egy többszáz fõs fejlesztõgárdás, futószalagon kinyomott tömegjáték. Ennek az elõnye a szinte páratlan modolhatóság és az agyatlan kommersz játékokhoz képest hihetetlen összetettség, hátránya, hogy kevéssé optimalizált és hogy grafikailag nincs a toppon.
Innentõl meg te döntesz, hogy kell-e ez neked, vagy nem.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Ha dobozos warbandot veszel, az mûködik steammel és anélkül is.
A fire&swordról nagyjából azt lehet tudni, hogy az az alap M&B modja, Warbandhoz (még?) nincs. Ha jók az infóim.
Én warez verzióval tolom, és nincsenek lelkiismereti problémáim. 😛
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
lehet vmit tudni a "with fire&sword"-ról? ingyenes kiegészítõ vagy fizetõs, stb?
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
A Pendor mod azért jó mert eszméletlen durva tárgyakat és egységeket lehet beszerezni, és nem csak a térképet lakó pár nép a történet szereplõje. Végig van mit csinálni, és végig érdekes, mindíg van mire hajtani, nem csak ostromról ostromra jár az ember. És a karaktered eldurvítása se semmi a varázsitaloknak meg a sok xp-t adó ellenségeknek köszönhetõen.
A Brytenwalda mod meg azért jó mert a csóróság végig kitart, jól el van nyújtva a játék eleje, és ha kifejlõdsz nagyon durva leszel az amúgy a többi modhoz képest gyengébb karakterekhez képest.
Árpád népe hej!
Ebben a játékban nem. Egy-egy nagyobb lélegzetvételû mod kb még plusz annyi tartalmat tesz a hozzá, mint amennyi az alapban volt, kvázi megkétszerezve a játékot.
Így Pendor és Brytenwalda után nekem az alap Warband már csak egy csupasz váznak tûnik.
Persze játszd végig az alapot, akkor képbe kerülsz, hogy mirõl is szól ez, meg hogy hogyan mûködik, de ha tetszett, akkor kár lenne kihagynod a jó modokat.
Nem mellesleg senkinek nem árt, ha ragad rá egy kis angol.
ezzel a játékkal még csak pár órát játszottam, de tuti, h majd megveszem.
a kérdésem: csak az én werziómban van, h ha magyar nyelvre állítom, akkor a játékban kb csak félig magyar a másik fele meg angol, vagy eredetinél nincs ez a probléma? illetve a fenti linken található magyarítás mennyire küszöböli ki a félig magyar-félig angol problémát?
Jelen esetben a mod változtatásai (rengeteg grafikai átalakítás, hangok, zenék kibõvülése és készenlétben tartása viszi a rendelkezésre álló erõforrásokat rendesen) miatt fellépõ memory leak az ami miatt több fizikai memória kéne, aminek a kezelése be van rendesen állítva az operációs rendszerben (többeknél, így nálam is, megvan a kellõ mennyiségû memória csak nem lett rendesen beállítva a rendszerem hogy kezelje is). Ennek hiányában adható töménytelen mennyiségben a virtuális memória, azt úgysem tudja és fogja használni a program bizonyos szinten túl, plusz értelme sincs nagyon.
Persze jobb lenne ha nem lenne ilyen gond (a M&B variánssal nincs is probléma, ott még az 500-as battle size mellett is stabil a rendszer lényegesen mérsékeltebb teljesítményû gépen is, pedig pont ugyanannyi is ugyanolyan hang meg grafikai változtatás van, csak a Warband változat vacakol), de sajnos emiatt ez a mod igazán stabilan azoknál mûködik akiknek megvan az átlagos 3-4 giga ram mennyiségük (a 2 giga egy jó ideje már nem az átlagos mennyiség, hanem inkább az alap ami egy játékra használatos gépnél szükséges a programok többségének futtatásához).
A 2 giga ram az minden csak nem a "nem gyenge" kategória. Tudom én, hogy sok programnak elég, de az a sok program is jobban örülne több ram-nak. Más programok a procit zabálják és használják intenzíven, megint másoknak combosabb videokártya kell, ennek a modnak meg fizikai memória és rendesen beállított memóriakezelés szükségeltetik.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Letoltottem a crusader modot es van egy file be van csomagolva.Mit kezdjek vele csomagoljam ki es masoljam bele a warbandba?
A falu a megfelelõ épületekkel és idõvel nagyon csúnyán lekörözi bevételben a várat egész egyszerûen azért, mert több épületet lehet felhúzni a faluba és ezek mindegyike generál bevételt. A város meg mindkettõt üti.
Minden település számít. A város 2-t visz el az 5-ös limitbõl, a falu és a vár 1-1-et. Számolni kell tehát a falvakat is.
A limit az 5-ös összeg. Ennyibe kell beleférjél ha nem akarsz egyre nagyobb mennyiségû pénzt bukni minden héten az adóból. Namost ha a város 2 akkor amellé beférhet 1 vár és 2 falu is, vagy 3 falu.
A legjobb összeállítás ha elfoglalsz egy várost (town) amihez 3 falu tartozik. Ezt tartsad meg és fejlesszed a falvakkal egyetemben. Minden más mehet a csatlósoknak.
Empire (sárgák) ellen valóban nem lesz az igazi az ebony gauntlet, max ostromkor. Az empire gyalogosok elég mozgékonyak, jobban péncélozottak mint a Fierdsvain gyalogok de nem olyan erõsek és szívósak (kisebb power strike és kevesebb HP). Ami miatt könnyen szivatnak mindenkit, hogy minden gyalogjuk a kopasz paraszton túl rendelkezik távharcász kapacitással. A hajítófegyverek rövid távra prímák, a számszeríjak meg közepes távra. Így ha távharcászkodni akarsz ellenük akkor nagy hatótávú és gyorsan lövöldözõ egységek kellenek, mert máskülönben lerohannak. Szóval íjászok. A grey archer príma választás, sõt talán a legjobb. Olcsóbb alternatívának meg ott vannak a Pendor armored archer-ek.
Nálam egyelõre a Castle többet hozz mint a village
Tehát 1-1-1 településnek számít a village, town és castle ????
Vagy a villaget nem kell számolni? 😊
Mert mondom van most 1 Town (+2village), illetve 3 Castle (3x1 village)
Az adóveszteség 4000
Na végre egymásnak estek a nagyok. Kiprovokáltam egy kék-sárga háborút is, csak sajnos ezáltal a sárgák nekem is jönnek - hadüzenet nélkül.
-7 a viszony.
Rögtön lootingoltak egy falumat.
Egyébként a sárgák ellen mi a jó taktika? Csak mert keményebbek, mint a zöldek 😊
Mintha a Ravi és Pendor Grey ijjászok hatékonyabbak lennének ellenük, mint az Ebonyak....
Legutóbbi alapWarband játékomat azért hagytam abba, mert 1500 fõ közepes+elit íjász nem volt elég elrettentõ...
Nem 3 vár + város + 5 falu, hanem összesen 5 település a limit ami felett jón a deficit. A város 2-nek számít, a vár és a falu egynek. Szóval 1 város és 3 falu a legideálisabb. Várakat inkább passzold le, mert kevesebbet hoznak a konyhára és úgyis csak 1 falu van mindegyikhez, míg a városokhoz pár kivételtõl eltekitnve 3 falu jár.
A várakba meg a fenntartás miatt javasolják a gyalogságot. Mármint hogy nem kell amxra tápolt gyalogost állomásoztatni mert az drága. Ez egyrészt igaz, ugyanakkor meg hülyeség is. Pénzügyileg tényleg jobban jár az ember ha nem a csúcsot tárolja benn hanem inkább nagy létszámú de gyenge gyalogost (merthgoy a gép a létszámot nézi az ostromokkor, mármint hogy érdemes támadnia vagy sem, de ugyanakkor a gyengébb gyalogos gyengébb teljesítményt is nyújt ha védekeznie kell.
Az egyik legjobb és olcsó véderõ ennyibõl a Pendor footman, ileltve swordsman. Olcsó mégis elég jó hatékonysággal dolgoznak, van pajzsuk is és a footman esetében a lándzsa sem ritka.
Shad01:
A link amit betettél egy jóval korábbi állapot troop tree listáját mutatja. Azóta nagyon sok minden változott.
Pendor vonalon például a swordman továbbképzésével lesz elérhetõ a lovasság (amibõl aztán a mounted man at arms) vagy a man at arms gyalogos.
A linken a szétválás a footman továbbfejlesztésénél lenne, de ez már sajna nem így van.
Plusz a squire (meg a lovagok) és a grey archer is csak pendor nemesbõl képezhetõ, tehát nem része a normál troop tree-nek.
Empire troop tree esetében a lovasság teljes egészében kiesett. Empire Noble kell hozzá és abból képezhetõek (ami értelmetlenné teszi õket, mivel akkor már inkább empire knight-ot érdemesebb kreálni belõlük mint sima lovast).
Ravenstern vonalon a squire és továbbképzései szüntek meg. Illetve csak nemesbõl elérhetõek. Ugyanez igaz a Sarleon egységeknél is. A lovaghoz nemesre van szükség, nem képezhetõ sima toborzott egyénbõl akit faluban szed össze az ember.
Fierdsvain vonalon a maiden cavalry és a sword maiden kiesett (azok sima parasztasszonyokból képezhetõek), a valkyrie meg nemes hölgyeményekbõl lesz.
A D'Shar troop tree meg túl sok ponton változott. Például lovasság az elég rapszódikus náluk, mert szinte csak a nemesség és a windraider (order egység) ami biztosan lovas. A többi egységbõl van ami jöhet lóval is meg gyalog is.
Szóval összességében többre megy az ember, ha elolvassa a mod FAQ-ját (az angolt) és az annak a végén lévõ taktikai és egység ismertetõt. Nem lesz olyan mint egy troop tree, de rávilágít az elõnyökre és hátrányokra, taktikai segítséget ad a választás és képzés terén is.
Angol nyelvû FAQ
Vagy ott van a szintén angol nyelvû ismertetõ az új oldalon, ami frisebb infókat tartalmaz.
Faction guide
Itt kiválasztja az ember a frakciót és abban ott lesz a troop tree is.
Nekem magyar dobozos van, volt hozzá egy egész jó kézikönyv, sok fontos infóval a játék mûködésérõl.
Ilyenkor meg kell támadni egy sárga falut vagy karavánt? Elég egyet? Ilyenkor mondjuk csökken az én elfogadottságom a sárgáknál is... ?
http://vzhabin.ru/US_WoWsStatInfo/userbar/WAFFENha.png
Azt vettem észre, hogy néha teljesen ezoterikus dolgok miatt is fagyhat a M&B, pl a múltkor az tûnt fel, hogy a Mumble fagyasztja durván. Teamspeak3 mellett semmi gond, Mumble mellett meg kb negyed óránként asztalra vág.
http://vzhabin.ru/US_WoWsStatInfo/userbar/WAFFENha.png
Nem tudom, hányadik napnál járok, de a hõseim max 3. szintûek, négy céhem van, és sereget toborozni még csak el sem kezdtem.
Akkora nagy büdös szegénység van, hogy egy alap ló szinte már luxusnak számít.
Pendor után a fegyverek és páncélok értékei nevetségesen kevésnek tûnnek, a 65p sebzésû rúnabaltám után a "hercegi" kardom 25c sebzése (jónak számít!) egy vicc.
A harc is sokkal lassabb valahogy, az egységek is elég bénák, 20. szintû az elit, 150-es fegyverskillekkel...
Szal az eleje kemény. Ellenben a vége meg sztem nagyon könnyû lesz, ha kikupálódnak a hõsök, akkor kvázi parasztokat kell majd halomba ölni. Van 30 királyság, úgyhogy sztem háborúzni is könnyebb lesz...
A térkép nagyon nagynak tûnik, kár, hogy a játék indításakor mindig "fejjel lefelé" áll...
Összességében nekem tetszik, jól el lehet vele lenni.
Egységek felszerelését alapesetben az egységszerkesztõ progival tudod megnézni.
Brytenwaldában meg alapból van troop tree, ahol nem csak a fejlesztési fát lehet megnézni, hanem a skilljeiket és a felszerelésüket is. Ezt pl igazán átvehetné a többi mod is...
Mondjuk az kicsit fura, hogy Nagy-Britannia a téma, de a helyesírásuk valami borzalmas. Fõleg a newgame-es töltõképernyõn a "Wait 3 minutes, pleased" a kemény, de egyéb párbeszédekben is vannak zavaró elírások.
A camp menüben a mod optionsban be kell kapcsolni a gore opciót hozzá. Már ha jókat akarsz röhögni. 😄 Mert olyan, hogy bizonyos fejre beadott sebzés fölött egy nagy piros felhõ kíséretében megszûnik létezni a delikvens feje.
Csak éppen ebbe nem feltétlen hal bele. Harcoltam már három fejetlen testtel is egyszerre. 😛
Bryttenwald 😊
Kérdés h mennyi bug van még benne? Vagy már teljesen játszható?
Most gusztustalan módon használom a save/load módot.
Minden hadüzenetnél töltök vissza.
Most még jobban feltuningoltam a váraimat. Olvastam egy faquban, h érdemes feltölteni Light Infantryval a várakat, ezekre mentem rá. 9 arany a fenttartás.
Ugye jól emlékszem, h 3 vár és 1 városnál (+5 falu) többet ne tartson meg az ember az adveszteség miatt?
Illetve egy fontos kérdés. Arról van anyag valahol, hogy a különbözõ egységek milyen fegyverrel vannak ellátva és milyen statjaik vannak?
Ez nagyon nagyon érdekelne....
illetve kell steam, h multiba lehessen tolni?
A Boot.ini fájlom tök üres, szóval hagyom is ezt a ram témát max biosszal még ránézek.