Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Állítólag igen, de nem próbáltam. Valami install faqban olvastam...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

A polished landscape mûködik a Brytenwaldához? Nem próbálta valaki?

Lacoka12
köszi

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

dronkZero
j, k, l, meg még valami ott a környéken, h, vagy o, vagy i.

Lacoka12
a pendorba mivel lehet alakzatokat vállasztani

dronkZero
Ez elméletben szépen hangzik, de az összes "szimulációban" amit láttam, ez úgy játszódik le, hogy az ék hegye meghal, meg jó eséllyel az utána jövõ két másik is, és csak aztán csinálnak valami hasznosat.

Nem feltétlenül. A nehézpáncélosok szinte mindig támadó ékben rohamozak, akár nehézlovasságról, akár harckocsikról van szó.

Az ék alak ketté tudja szakítani a védekezõket, így át tud rajtuk rontani, majd hátulról ismét képes támadni, a lassabb gyalogsággal satuba szorítva két oldalról az ellent.
A széles arcvonalban támadók tömege eloszlik a vonal mentén, így könnyebb megakasztani a rohamot...

dronkZero
Hát az ék alakú formációban rohamozást nem tudom, ki találta ki... Gondolom egy olyan lovaskatona lehetett, aki utálta a kapitányát. 😛 Mert ugye aki az ék hegyén lovagol, az halott.

Fõleg a lovasroham háromszöge értelmetlen, még a gyalogosoknak van haszna.

dronkZero
"és nem csak arról szólna a játék, hogy a legerõsebb lovagból és íjászból legyen minél több."

Õszintén szólva még a TotalWarokban is csak ennyit kell elérni, azt' onnantól gyalu térkép lefelé... Szal szerintem nem változtatna a dolgok menetén, amit írtál.

Az alap probléma egyébként az, hogy egyetlen spawnpontra jelenik meg az összes egység, aztán spriccel szét a helyére, és ez olyan mélyen a játék alapjának tûnik, hogy sztem nem is lehet belõle kimoddolni...

De ha már itt tartunk, én ezzel a formáció moddal sem vagyok kibékülve, ami a Brytenwaldában meg Pendorban van. Tök jó, hogy be lehet állítani, hogy milyen formációban legyenek, csak kár, hogy a roham parancs kiadásakor ezt azonnal el is felejtik. Nem lehet totalwarosan "kockában" nekiküldeni a nehézgyalogságot a lovaknak, mert nem tartják az alakzatot. A menj elõre/hátra tíz lépést parancs meg annyira borzalmasan körülményes, hogy erre majdnem teljesen alkalmatlan. A hold this position talán még jó is lenne, de azé' a roham célpontjához nem szívesen megyek oda, hogy "na, béláim, akkó' ide gyertek"...

Ez nagyon jó ötlet (csak nem tudom h megvalósítható-e).

Az ostromot nem hiányolom, viszont ami jó lenne, egy kezdeti csatafelállás megadhatósága, mielõtt elkezdõdne az összecsapás.
Gyakran nincs idõ bármiféle szervezésre mert egybõk lerohan az ellendég. A kezdeti tumultusban elakadnak egymásban az egységek, leszállnak a lovasok.
Az volna az igazi, ha mondjuk a tatktika skill függvényében megadhatnánk,ki honnan induljon a harctéren. Alacsony skill értéknél csak egy kis területen, magas értéknél szélesebb és mélyebb területen. Így az egységek specialitásait is jobban ki lehetne használni és nem csak arról szólna a játék, hogy a legerõsebb lovagból és íjászból legyen minél több.
Ostromgépekre szerintem nincs szükség. Mondjuk végülis a mostani játékokban is jelen vannak egyik-másik helyen és láthatóak a használatuk nyomai így is, nem kell ehhez feleslegesen animálni és egysgéként megjeleníteni. Ez a játék nem errõl szól. Ágyúkra sincs épp emiatt szükség, mert ez nem stratégiai játék komplett hadtestekkel és fegyvernemekkel. Ostromoknál mikor építgeti a játékos a támadó állásait és eszközeit, akkor egybõl bevetésre is kerülnek a szerkezetek és mikor indul a bunyó addigra már lezajlott ezek használata.

Az egységekrõl meg képeket találsz a Taleworlds oldalán, ahol már van a játéknak szentelve egy külön szekció. Ott benn vannak az új távolsági fegyverek is (lesz pisztoly, muskéta, gránát és íj mint a tvharcászat eszközei), a frakciók ismertetése (kozákok, Orosz Cárság, Svédek, Lengyelek, Krími khánság) és az egységekrõl képek.
Frakciók
Marad a jól megszokott hármas felosztás, azaz gyalogság, távolsági egységek és lovasság.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

dronkZero
Oh, látom nem unatkoznak. Érdekesnek tûnik, csak kár, hogy az egységekbõl semmit nem mutattak. Meg mondjuk ágyúnak, ostromgépnek, falak lebontásának tudnék örülni. Jelenlegi változatokból is nagyon hiányzik a katapult, trebusé...

Lesz egy új kiegészítõje a M&B-nek

With fire & sword

Kellene nekem 1 jó kis forditó progi. Nem tudna ajánlani valaki?
Cimbora lehet h igazad van én mindig mindent megbabrálok.
Ez most más, teljesen angol és a forditásom nem megfelelö.
Szerintem pofonegyszerû. Részletesen el van magyarázva mit és hol keress és hogy mit kell átírni. De természetesen nem kell vele babrálni ha nem akarsz. Ha bonyolultnak érzed akkor tényleg jobb ha nem piszkálod.

Hát ez nekem nem akar menni 82 little tweaks
Elég bonyolult.
sziasztok , létezik e a warbandhoz curaser mod?
vagy valami keresztes mod válaszotokat elöre is köszönöm

http://vzhabin.ru/US_WoWsStatInfo/userbar/WAFFENha.png

Köszi a gyors választ , ez alapján nem babrálok ilyenekkel jó nekem a sima mod tools.A rendekkel nem vagyok jóban de nem is nagyon találkozok velük egyedül a falconokkal türhetö a kapcsolat, hozzáfogok az épületek elkészitéséhez <#hamm>
Akkor kezd újra, így nem fog menni.
Ne foglalj el útba esõ várakat, mert láncreakciót indít el! Ezzel kiprovokáltál az aktuális ellenségeden kívül még egytõl agressziót.
Ha 2 ellenséged már van, ne csodálkozz hogy a többiek is lecsapnak rád mint gyöngytyúk a takonyra!

Az elsõ nép akit megtámadsz legyen legalább 2 néppel hadban, különben nehéz esz békülni.
A többiekkel meg ápold a jó viszonyt mikor fegyverszünetet van.
2-3 háború biztos kelleni fog hogy legyûrd az elsõ népet.
Ha eléggé összeverted azt az egyet, lehet nézni egy másik 2 fronton harcoló ellenfelet. Nem baj ha nem összefüggõ a birodalom, a végére úgyis az lesz. A külpolitika legyen az elsõ számú szempont, ne az hogy hol van.

Árpád népe hej!

nem foglaltam csak a rhodok neptol 3 varat,meg sharandriatol Velucat(az utba esett.
Azt elfelejtettem,hogy mikor khiergit hadat uzent nekem akkor jott egy uzenet,hogy valami faluval rosszul banok es ezt o akarja vagy valami faluval kapcsolatos.
visszatolteni nem tudom,mert ugy van lementve,hogy minddel haboruba vagyok kiveve vaegir-rel.Az este jatszottam es akkor o is hadat uzent nekem akkor hagytam is a fenebe,nem mentettem le.le szoktam menteni idonkent,mert 2-3 szor kilepett a jatekbol es ezert gyakrabban mentem.
Hát ez van ha nem vered össze eléggé az ellenségeidet.
Gondolom mindenkitõl foglaltál egy kicsit aztán azt hitted béke lesz<#shakehead>
Ha nekimész valakinek, célszerû addig ütni õket amíg egy várba szorulnak vissza. Általában ilyenkor könnyû célponttá válnak, és többen is hadat üzennek nekik.
Ha sok a háború a békülés is könnyebb. Jobb õket meghagyni, elég sokáig húzzák egy helyen is, sõt néha kitörnek. Bár az esetek felében kiírtja õket valaki más.
Mikor békében vagy, akkor is célszerû jó viszonyt kialakítani azokkal akik egyenlõre nem célpontok.
A legelsõ háborúval nyilván nem nem fog menni a megfelelõ mértékû hódítás, épp ezért kell újra ugyanazt támadni amíg el nem éred az egy váras helyzetet. Nem szabad mindig mindenkibe belekötni.
Így a játék végére, valószínûleg mindenki mindenkivel háborúzni fog, csak te nem.
Sajnos ez a taktika elég idõigényes, ha kicsit csalsz, és addig töltögetsz amíg jó nem lesz a háború/béke felállás, gyorsabban megy a dolog. De ettõl függetlenül a fentebb leírtakat mindenkép érdemes megpróbálni betartani.

Árpád népe hej!

udv
Azt szeretnem kerdezni,hogy miert van az,hogy minden nep hadat uzent nekem?
A sima warbandal jatszok van sajat kiralysagom es van kb 30 lordom.Kiprovokaltam rhodok kiralysagtol a haborut eleg jol alltam es erre par nappal hadat uzent nekem sharandia kiralysag majd kesobb khieghit kiralysag es az este pedig vaegir kiralysag.Miert?
Ennyivel mar nem birok el nagyon sok telepulesem van a 30 lordnak mindnek van kastelya es nem tudok megvedeni oket.
a lordokal az enyemekkel nagyon jo volt a kapcsolatom,de mostanra mar ok az ellensegeim.
a negy nep egyike se akar beket kotni pedig kozuluk 2-3 at majdnem lenullaztam csataba
Igen és igen. 😊
Az 82 little tweaks használható a pendor-on is, csak ekkor a keresendõ file-ok a modules/pendor könyvtárban vannak. A konkrét értékek soraiban leeht változás de a szisztémát ha megérted akkor nem elsz gond a pontos értékek levadászása és módosítása.

A másik linkrõl ha levadászod a Morgh's Warband mod tool-t, azt tudod használni pendor-hoz (party editor, party template editor, troop editor és item editor amit tartalmaz és csak annyi a dolgod hogy megmutatod neki melyik mod legyen amit piszkálni akarsz), illetve bármely Warband mod-hoz ami single player módozatú (multis esetében úgy fog kivágni a szerver hogy csak úgy csattansz, mert a modon változtattál) . Nem árt ha tudod, hogy némelyik változtatás csak új játék indításakor fog életbe lépni (már ha update és mentés is volt; menteni elég egyszer, update viszont minden változtatás, egy adott troop/fegyver értékei esetében elég egyszer, nem kell minden érték után amit átírsz de mielõtt váltasz másra kell az update, után kell) más változtatások azonnal életbe lépnek.
A TweakMB-t inkább hanyagold, mert mentéskor ha valami eltérést tapasztala native beállításokhoz és file tartalmakhoz képest azt "helyreállítja" így tönkrevágja a modokat.

Ha átállítod a maximális újonc létszámot amit toborozni lehet (amit egyébként is elég masszívan növelni tud a viszony értéke az adott településsel), azzal a játék minden ezzel foglalkozó szegmensére kihatsz, így bizony a NPC lordok is többet tudnak toborozni falvakból. A várakba kapott összeállítás ettõl változni nem fog, az csak a tulajdonos lord besorolásától függ (mármint hogy a 4 reinforcement típus közül melyikkel erõsödik minden héten a vára és maga a lord ha éppen úgy adódik). A nemesek létszámának növelésére meg húzzál fel minél több shrine, temple, monastery és más épületeket, és gyúrj rá nagyon erõsen a Honor pontokra és bizonyos szinten a Renown is létszámnövelõként jelentkezik. 10 db említett épülettel (összesítve, 3 falu és egy város épületeinek számát), 600 Honor és 8000 Renown mellett heti 120 nemesi újoncot kaptam (be sem tudtam már egy idõ után toborozni mindet). A különféle rendekkel meg ha jóban vagy (pozitív a viszonyod) akkor többen fognak jönni tõlük minden héten, sõt egyre több õrjáratuk is figyelni, óvni fogja a területeidet. A viszonby javításához vagy belépsz a rendbe (ez némi javulást hoz, talán 5 pontot, de csak 1 rendnek lehetsz tagja), ileltve járõreinek besegítesz a harcaikba. Némelyik rendhez köthetõek feladatok is, amik igazából nem feladatok, hanem saját falvaid/városod/várad vezetõje idõnként haza hív ha valami nyûgje van és némelyik probléma a rendekkel javíthatja vagy ronthatja a viszonyt.

Ezek a linkek amiket irtál a prophesyhez is jók?
Lenne 1 olyan kérdésem is hogy ha pl átállitom a falu ujjunc adási számát az más nemesnek is modositott lesz?
Shad01:
Sarleon Armored Footman (warhammer), Sheriff (winged mace), Eastern Rogue knight (blunt tip lance), Doomguide (doom mace), Seer Initiate (iron staff), Seer Favourite (iron staff), Knight of the Lion (blunt tip lance). Ezek akiknél biztosan ott lesz a melléjük írt fegyver. Emellett több egység is van aminél lehet hammer/military hammer vagy akár polehammer is, de ott a felszerelési listájukban 5 vag több fegyver van így nem biztos hogy a gép azt osztja nekik.

uwu hun:
Na én is pont ezért kezdtem el átalakítani a fegyverzetét/felszerelését az egységeknek és kevesebb felszereléssel, fix felszereléssel és egységes kinézettel láttam el minden királyság közepes és teljes értékû katonáit (mindig is zavart hogy egy egység két vagy akár három féle páncélban, különbözõ lovakon és fegyverzettel megy harcba, ami a zsoldos csaptoknál még okés de egy királyság egységnél már nem elfogadható).
Mindenhová tettem be hammer/military hammer fegyverzetet legalább 1 csapatnak az adott királyságban úgy, hogy biztosan ott legyen a normál fegyverzetében.
Azóta érdekesebb a játék és valahogy a gép is jobban használja a csapatait, így hozva némi kihívást a harcokba, plusz legalább a páncélzatukról be tudom azonosítani az ellenséges katonákat.
Legalább van értelme a gyengébb egységeinek is az átfegyverzés miatt (a blunt fegyver amúgy is az egyik legjobb választás minden célpont ellen, mert semmilyne páncéllal szemben nincs hátránya, nem védenek ellene jobban a vértek, de cserébe nincs is elõnye sem; összességében tehát állandó teljesítményt nyújt).

Lacoka12:
Választottál már magadnak saját birodalmat (a miniszterednél a váradban)? Ha igen, de nem pendor-t akkor nemfogsz pendor emberanyagot toborozni és marad a refugee és farmer akiket kiszabadítasz és kiképzel belõlük pendor egységeket.
Ha a választásod a Pendor királyságra esett, akkor is minden alkalommal 25% esély van rá, hogy a faluban az eredeti királyságbeli parasztokat toborzod majd mindn egyes alkalommal. Vállalj be egy feladatot a falunak, mert amint változik a viszonyuk veled, azonnal lehet toborozni onnan (már amíg pozitív tartományban marad a kedveltséged náluk). Amikor elvállalsz egy feladatot azonnal javul a viszony, amikor teljesíted akkor szintén, tehát elõtte és utána is tudsz toborozni.

Lacoka12
elfoglaltam egy várat de miért nem tudok pendor katonát toborozni a falújába?

Hát igen az ebonyak majdnem mindenben túl lettek tápolva. Még fogolyszerzésben is õk a legjobbak.
Tiszta szerencse hogy a lõtávjuk meg a sebességük nem olyan mint egy silvermysté. Nem sok dolgot találni amiben nem kiegyensúlyozatlanul jók.

Árpád népe hej!

Van más egység, aki biztosan blunt fegyverrel harcol?
Polehammer-ük van nem warhammer. Erõsebb, hosszabb, de lassabb, igen erõs sebzésû blunt fegyver.

Ideálisnak valóban ideálisak de csak akkor ha nem lõnek, hanem csak bunyóznak. Na akkor tényleg tömegével tudnak foglyot ejteni. Noldor csapatok ellen príma (aztán el lehet adni illetve szabadon lehet õket engedni ami által honor pont és javuló viszony lesz a jutalom). Bár a veszteségek igen combosak lesznek...

Mi az ebonyak második fegyvere. Valahol azt olvastam, warhammerük van. Ha ez így lenne, ideálisak fogolyszerzésre.
Hol akadsz el? Behozza a szerverek listáját?
Tudnátok segiteni?Eredeti warbandom, van steamre fel regiztem. Még sem tudok onlineban játszani.....Valaki tudna tanácsot adni?

dronkZero
Van egy olyan érzésem, hogy eddig volt szívás a játék, mostantól viszont sétagalopp.

dronkZero
Hát, tekintve, hogy nincsenek elit egységek... be lehet menni, meg be lehet küldeni a hõsöket, aztán azok rendet raknak. A vár, amit foglaltam olyan volt, hogy nem lehetett odalõni a létra tetejére, de nem volt gond.

Kirohanás sztem nem lesz jellemzõ, így, hogy félig van feltöltve csak a sereg (~250/~550), így is 1:1 volt az ostromnál az arány, ha többen leszünk, akkor szinte tuti, hogy nem jönnek ki.

Etz a kirohanós öngyilkos szokásuk abban a modban is megvan mint Pendorban?

A többi változatban azért van egy pár vár és város ahova nem lehet bemenni ha csak lövöldözöl. Már mondtad, hogy Brytenwaldában új várak is vannak. Biztos vagy benne, hogy nehézgyalogság nélkül is lehet ostromolni?
Nemsokára engem is érint a dolog. Ha vége a pendornak én is elkezdem.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

Elõször én is azt akartam fõvárosnak, csak nem volt szívem feloszlatni a rendet. Most egy várba van a fõvárosom, ahonnan az Ebonyak jönnek.
Mivel én is pendor néppel nyomom, és nem tudok felvenni sarleoni nemest nekem is csak annyi Lion Knight-om van amennyi magától jön. Én beléptem hozzájuk, náluk vagyok tag, nem a saját lovagrendemnél. Egyébként elég az a pár lovas ami csordokál. Így van 4-5 darab mindíg, melléjük szintén 4-5 darab hero adventurer, és annyi a lovasság elit része. Szoktam még egyéb lovasokat is használni. Igazábol nem sok vizet zavar az egész, nem is fejlesztettem õket, nem túl erõsek így, de nem is baj. Én az összes pénzem az ebony-akba pumpálom. Feltúrom õket kicsit, most a 320000-es fejlesztés következik, már a fele meg is van. Viszont nagyon úgy néz ki vége lesz a játéknak mielõtt a 640000-es fejlesztést megcsinálnám. Nagyon könnyû lett várat fohlalni, mert 300 fwelett van a seregméret...

Egyébként ha lovs lovagot is szeretnél van Singal-ban egy rend ami tápos lovagokat ad, vagy van egy Valonbray-ban aol Knight of the dawn képezhetõ pendor nemesbõl, csak ez eléggé térkép széle, nem túl jó a sok felesleges mászkálás miatt.
De ha beáldozol egy gemet bárhol alapírhatsz még egy rendet amihez pendor nemes kell, és annyi lovagod lesz amennyit csak akarsz.
Én azért nem csináltam ilyet, mert szerintem bõven elég ha csak egyféle típusba kell pumpálni a pénzt.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

dronkZero
Azok sztem felejtõsek lesznek. Hetente termel majd 1-2 lovagot a rend, képezni nagyon nem fogsz tudni. Pendor vagy, pendor nemesek érkeznek hozzád. Azokhoz a lovagokhoz meg sarleon nemes kéne, ami neked sosem lesz, max fogolyból.

Olyan kérdésem lenne, hogy ga elfoglaltam Sarleont, ahol lehet képezni a Lionokat(azt hiszem). Ki is adja az opciót - csak kellene Sarleon Knight.
Kérdéseim: Akkor lehet képezni több honor troopot is? (Ugye nekem alapból Ebonyak vannak)
Ha igen akkor hogy képezzek Sarleon Knightet? 😊

Hát ez szuper. Mármit az hogy ekkor még keményebb sereget is le kell majd verni.
Mondjuk az már talán viszonylag könyebb lesz, mert addigra talán összejon 350-400 ebony gauntlent, és nem kell a lordjaim nagy létszámú de béna seregét igénybevenni.

Egyébként a dred legionnal az anaconda knight okozta a problémát (most már tudom hogy 55-ösök a szemetek), mert sok volt belõle, az a másik féle keményebb lovas elkopott hamar, nem volt túl sok.

Árpád népe hej!

dronkZero
Na közben én is helyzetjelentek a viking világból... 😊

Kb kétszáz napot töltöttem lovagi tornázással, banditák szétverésével, hõstápolással, pénzgyûjtéssel.
Most úgy állok, hogy a hõseim 14-16 szintûek, van hat tank és hat support. Mindenki lovon ül, a tankok a lovagi tornán nyert 65-ös páncélban vannak, fegyverskilljeik 150 körül, 7-8as powerstrikekkal.
A céhek kiépültek mind a negyven városban, most heti 70000 körül van a bevételem.
Elmúlt a csóróság.
Ja, idõközben begyûlt vagy 300 honor meg 1600 renown, a seregem max létszáma 560 lehet.

Gondoltam kipróbálom a longbowmaneket. Két nap alatt felvettem 250 embert, további két nap alatt kiképzõdtek. Nem igazán íjászos a világ, minden népnek paraszból képezhetõ íjásza van, a briton longbowman az egyetlen, ami második szintû egység(paraszt-íjász-longbowman).
Nagyon gyengék szegények, ha van valami lovasság, akkor az lemészárolja õket. Ellenben a nyílesõt azt produkálják rendesen. De nem Pendoros íjász, hogy levegye mellel a lovasrohamot, meg bevegye rohammal a várat, ha elfogy a vesszõ.
A kipróbálásuk olyan jól sikerült, hogy rögtön foglaltam is velük egy várat és egy várost. Lelõnek mindenkit a falról simán.

Nem vagyok 100% biztos benne, de mintha nagyobb csatákat engedne a mod, mint 150. Ostromnál elég sok íjászom benn volt, és ellenségbõl sem volt hiány... De aztán az is lehet, hogy csak azért tûnt soknak, mert kb két hete nem láttam normális csatát, csak hõsök vs banditák jellegût...

Javítok.
A Dread Legion nem olyan igen, én az elõzõ hozzászólásomban Eyegrim seregére utaltam.

A Dread legion annál jóval gyengébb, csak lovasságban erõsebb.
Vezetõje Maltise, az összeállítása max 150 Snake Priestess (60-as szint, 300-as harci tudás, 39-es erõ), max 300 anaconda knight (55-ös szint, 30-as erõ és 350-es fegyveres tudás), max 300 dread infantry (57-es erejû, lassú, jól páncélozott, dobálózó gyalogság, 20-as szinttel, elit fegyverhasználati tudással, azaz 300-as weapon profiency értékekkel), max 200 devoured (zombi, mint a dread infantry csak vacakabb páncélban, rosszabb harci tudással és nem dobálóznak).

A priestess gyengén van páncélozva és a lova is gyengébb, alóluk ki kell lõni a pacit. A lovagok alól meg nem biztos hogy kilõhetõ a ló (legalább a banda fele netherworld charger-en nyomja), ellenben a páncéljuk csak középszerû és kevesebbet bírnak mint a papnõk, sõt a fegyverzetük sem a legjobb. Egy erõsebb páncélban be lehet menni közéjük lóval és ott szétcsapkodni mindegyiket. Ha nem tudnak rohamból rávágni a karakterre akkor a fegyvereik zöme nem fog zavarni és sebezni sem nagyon tudnak velük ha egy 60+-os páncélban feszeng a játékos karaktere egy jó kesztyûvel és egy oylan sapkában (például adventurer heume) ami a testet is védi.

A keménység oka egyetlen egység ami ugyan kis számban van jelen, de a legerõsebb a játékban (mondjuk a dread legion seregben nem a megszokott max 20 fõ, hanem max 40). Ez nem más mint a demonic magnus.
Elég róluk annyit tudni, hogy a páncéljuk 90 fölötti védelmet ad nekik, ehhez társul egy 138-as erõ (igen, szándékosan ilyen elcseszettül magas, de ez az érték a neves faction army vezéreknél is elõfordul csak nekik nincs olyan combos páncélja) ami a 10-es ironflesh mellett 188 HP-t jelent. A pacijuk természetesen etherworld charger.
Na ezek leverése az ami nagyon sok gondot tud okozni, fõleg hogy a sebzésük a kimagasló erõ miatt extrém mértékû.
Namost ehhez jönnek a szívós, gyér páncélzatú zombik (nekik nem 138 az erejük de 60 fölötti). Naná hogy kemények a srácok méghozzá nem kicsit. De az igazi erejüket a démoni lovasság adja, ami ugyan mindig kis létszámú de eszement erõs. Mondjuk a démoni lovasok mellett még ott vannak a hasonló kinézetû páncélokban feszengõ magnus-ok is akik bár nem olyan szívósak, nem sebeznek akkorát, de még így is kiemelkedõen erõs lovagok/lovasok.

A magas Xp mennyiség oka hogy az ellenfél egységei magas szintûek.
Ha a szokásos heretic banda lenne csak démoni lovassággal az élén (ahogy a noname heretic army-k általában lenni szoktak) akkor nem lenne velük semmi gondod.

Az elõled elfutó ellenfél meg azért lép le, mert egyszerûen az alap létszámú, magaddal hurcolt csapatod nagyobb mint a vezetõ csapat így ha õ visszafordul akkor visszafordul és menekül elõled a többi alvezére is.

Nagyon felpörgött a játék így a 180. nap környékén.
310-es sereg létszámmal már nem tétel az ostrom. Egyedül megyek várról várra, a lordok nem is kellenek a legkeményebb városokhoz sem. Az elején azért akadt olyan város amihez össze kellett õket hívni.
Mikor az ellenséges marshall összehívja a sereget és találkozok velük, menekülnek. Régen nekem rontottak, most meg mint a verebek szétrebbennek ha arra járok, és végignézik ha beveszek egy várat.
Az igaz hogy nagyon le vannak amortizálva szegények.
3 Snake Cult csapat hetek óta üti õket, a legtöbbjüknek még 100 katonája sincs.

Viszont a Dred Legion-al meggyûlt a bajom. Ez még a háború elõtt volt akkor még csak 260 volt a létszám limit. Össze kellett hívnom a lordokat, és 1400-an mentünk neki 700-nak, és nem igazán ment a dolog.
Egyedül jobb katonákkal meg a taktikai elõny miatt volt cumi.
Mindenáron meg akartam nyerni análkül hogy visszavenném a nehézséget, és azt csináltam, hogy megtámadtam õket, aztán 1-2 embert kiütve visszavonultam.
Ezt sokszor eljátszottam, a vége felé egyre többet tudtunk lecsípni belõlük. Aztán mikor 10-szeres volt a túlerõnk nekimentünk, de még akkor is iszonyú veszteséget okoztak, megöltek vagy 500 embert tõlünk.

Aztán most jön a kérdés. Mi a franctól ennyire kemény ez a sereg?
Azóta levertem egy nevesített jatu sereget. Az se volt könnyû, voltak veszteségek, de ehhez képest gyerek játék volt.
Mondjuk a Dred Legion katonák 600-700xp-t adtak a jatuk meg 300-400-at.
De akkor se értem miért van ekkora különbség. A jatuknál mindenki lovon van, a légióban meg csak a fele lovas elvileg könnyebbnek kéne lennie. Nem értem hogy lehet, hogy 30-40 lovas mitõl tud ennyire pusztítani, mert egyszerre csak max ennyivel kellett küzseni.

Árpád népe hej!

Az lényegtelen (már hogy idõ elõtt visszajött, aminek többnyire az oka egy vesztes csata a lrod részérõl vagy ha túl naggyá válik a serege és nem képes fenntartani azt). Ettõl még ugyanúgy el kell mennend dumálni a lorddal amikr lejár a "kölcsönzési idõ".

De elõször pár nap elteltével visszajött, nem kellett beszélnem a lorddal. Visszatöltés után már nem.
Hello. Nem tudja valaki hogy miért nem mûködik a warband többjátékos módja néhány napja? Nem ad ki senkit a listába. A haveromnál is ugyanez van úgyhogy nem hiszem , hogy nálam a hiba.
Utazóknál csak akkor lehet rákérdezni egy társ hollétére ha az te küldted el és az elküldés óta eltelt már némi idõ.

A kölcsönadásnál meg 1 vagy 2 hét (a lord elmondja mennyi idõre kell neki a delikvens) után keressed fel a lordot, beszélj vele és ekkor ér véget a feladat. Ha ezt nem teszed meg akkor a feladat elbukásra kerül a társad meg nem kerül elõ.