Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kipróbáltam azt is, hogy elvágom a király torkát (ki lehet nyírni a lordokat), de akkor csak simán egy másik lord lett a királyuk.
Az a gondom, hogy erõsen lordhiány van, egyetlen darab sincs. Lenne persze vagy 15 hõs, akit lordosítani lehetne, de az a gond velük, hogy 1. szintûek, egy nyamvadt páncélt nem tudnának felvenni. Majd lehet, hogy felveszem õket pár napra egyesével, kapnak némi xp-t meg szintet. Addig csak nem rontják le vészesen a morált...
Egy csomó mindent lehet állítgatni a királyságon. A királyi udvarban van egy csomó ember, kincstárnok, várkapitány, kancellár, miniszter... Lehet állítani az adót, hogy milyen minõségû katonákat képezzenek, mennyire legyen centralizált az állam, meg hogy milyen legyen a röghöz kötött parasztok és a szabadok aránya.
Az kicsit zavaró, hogy a heti bevétel a kincstárba érkezik, és folyton haza kell érte rohangálni. Rengeteg pénz kell a sereg upgradeléséhez egyébként. Egy ezres egy parasztot elit lovassá tápolni. Mondjuk 10-es powerstrikejuk van, szal eléggé megéri.
Nem is nagyon marad nekem ölnivaló. Nyílt téren alig néhány jut nekem, mire a lovasok bedarálnak mindenkit, ostromnál meg nem nagyon merek bemenni a zúzás közepére, általában az íjászokhoz megyek fel a falakra, meg a beszorult védõket keresem meg.
Egy csomó új vár meg város van benne, néhány nagyon szivatós. Pl van olyan, amibe nagyon egyszerû bemenni, de a kezdõhelytõl nagyon messze van, nagy a map. Eleve az elején kényelmetlen odamenni, de fõleg akkor van baj, amikor az elsõ adag emberem elfogy, és az erõsítés baromi messzirõl jön. Olyankor általában kijönnek a védõk és ledarálják az íjászokat, meg nekem is szednem kell a lábam, hogy ne jöjjenek rám egyszerre 40-en...
Jó kis mod ez is.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A lovagrendi lovagokat még könnyebb kihozni mint némelyik parasztból képzett elit egységet.
Hero adventurerbõl, sose lesz nagy sereg emiatt, csak kiegészítésnek jók. Tényleg kemények, de ha feltápolsz egy lovagrendet, azok biztos hogy jobbak lesznek.
Már most ebben a játékomban is ûberelik az ebonyak a hero adventurert, pedig gyalog vannak.
Megnézném mit mûvel egy 300 fõs Knoght of The Dawn sereg amibe már bele van tolva mondjuk a 640 ezer dínáros vagy magasabb fejlesztés.
Én szeretnék 200-300, vagy akár több lovakot.
Ehhez meg saját lovagrnd kell, hogy annyi lovagom legyen amennyit csak akarok.
Iszonyat kemények lovasságban és íjászkodós várfoglalásnál is! Egy kis fika íjuk van, de úgy lövik a headshotot mint a huzat.
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Ostromkor tényleg õk a legjobbak, de azt igazából parasztból képzett egységekkel is meg lehet oldani, csak sok íjászt kell vinni.
Az igazán kemény, nagy csaták nyílt ütközetben vannak. Ott meg a lovasság a legjobb.
Most a Gauntlet sereg mellett van egy 120 fõs Knikhts of th Lion csapatom. Nagy részüket fogolyból képeztem kisebb része önszántából jött a Sarleoni rendbõl. Sajnos felvenni ilyen egységet nem tudok, mert a Pendor népet választottam. A kószáló lordokat ezzel a csapattal kapom el, de eddig bármilyen seregbe futottam, veszteség nélkül döngölték földbe az ellenfelet. Mondjuk meg van az a hátránya a dolognak hogy nehéz fejlõdni, mert nagyon gyorsan ölnek.
Ha esetleg legközelebb újrakezdem biztos hogy valami lovas lovagrendet alapítok. Mondjuk Knight of the Dawn, vagy valami hasonló. Vagy Singal-t foglalom el ami viszonylag középen van és elég kemény a lovagrendjük. Inkább ilyesmibe kellett volna pumpálni a lóvét; a lovas lovagok a legkeményebbek ebben a világban.
Mondjuk így se volt rossz, azért az ebonyak ostromkor iszonyatosan aratnak. Azt náluk jobban senki nem tudja az tuti. Csak most a vége felé hiányzik a tápos lovasság.
A singalian, mettenheim, barclay, viccavian, vanskerry meg a többi nevesített zsoldoscsapatot békén lehet hagyni, ha nem army méretûek. Azt onnan lehet tudni, hogy problémásak vagy sem, hogy szerepelnek a victory conditions felsorolásban mint sereg. Ha ott van a nevük akkor vadászd le õket, máskülönben nem lényegesek.
A zsoldosvezérek (a nevesített kevés számú delikvens akikrõl listát a 7521-es hozzászólásban találsz) mindenképpen leverendõek, mert seregük van és a VC listában mint leverendõ sereg ott szerepelnek. Ugyanígy ha megjelenik Noldor sereg azt is szét kell verjed, mert ugyanúgy akadály a gyõzelemhez vezetõ úton. Noname zsoldos csapatok (felvenni is csak iyleneket tudsz) nem veszélyforrások míg nem adventurer army-ként jelennek meg vagy teszemazt peasant revolt army néven (ezek meg automatikusan kiírtandóként szerepelnek a VC felsorolásban).
Dunadan11:
Bannerban ott a FAQ, az választ ad a kérdéseidre.
A választott frakciód megadja hogy a falvaidból alapvetõen milyen emberanyagot toborzol illetve noble katonákat csak a saját frakciódbõl kapsz (order típusoknál nem midnegy hogy melyik frakció nemeseibõl képezhetõ és a Pendor frakciónak van a legtöbb lehetséges order-je).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A térképen szaladgáló zsoldosokat, meg singaliakat is ki kell irtani?
Sajnos az egyik zsoldosvezért elhajtottam, és most rossz lett a viszony. Azt is le kell verni?
Azóta jelentkezett még egy zsoldos sereg, õket felvetem.
Még az is lehet hogy a kettõ ugyanaz😊
Sok ilyen zsoldos sereg van?
Ezek egyébként ilyen Mattenheim félék.
Meg kell keresni az illetõt, beszélni vele, és megmondani hogy hoztál egy üzenetet.
A király megbízott, hogy egy katonám által küldjek levelet egy másik Királyság uralkodójának. Hogy küldjem el a katonát, melyik menüpontból?
Hétvégén kezdtem el a Warband-el játszani és az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet birtokot kapni, illetve kaptam egy küldetést amelyben egy gyilkost kellett elkapni és elmondták hol találhatom meg. Elmentem a településre de nem volt találtam sehol...Hol találhatom meg?
Ha megteszel annyit, hogy minden lordodnak kiadod ukázba a járõrözést a saját területük körül, akkor ha le nem is verik (mert nem érik utol mondjuk) de terelgetik majd az ellenséges csapatokat. Csak arra kell figyelni, hogy a bunkó banda hamar elunja a dolgot, így pár naponként mindet végig kel ljárni és újra kiadni a parancsot, máskülönben hazamennek és ücsörögnek a babérjaikon vagy lakomákat rendeznek, másszóval magasról tesznek a terület felügyeletére és õrzésére.
Az egyik lordom jött velem jatut ölni, és most 1800 fõs serege van. Remélem õ is vadászgat😄
A városhoz tartozó falvak, ha van a városban céh, megtermelik az ahhoz szükséges alapanyagokat. Namost ha elcsatolod a saját településeit és egy másikat adsz az uralmad alá tartozó városhoz valahol a világ másik végén, akkor annak idõ kell míg átáll, addig meg romlik a bevételed. Tehát ahogy írtam is, a pénztárcádba vág ha nem az eredetileg is oda tartozó falvakat tartod meg a városukhoz.
Te is osztogathatsz össze-vissza, ahogy esik úgy puffan alapon. A gép által vezérelt lordok egy elõre meghatározott minta alapján erõsödnek és gazdagodnak, szóval nekik totál mindegy hol vannak földjeik (legfeljebb majd megharagszanak rád ha a területük amit ellenõriznük kéne az túl nagy és emiatt fosztogatják a településeiket), a bevételüket úgysem tudod csekkolni.
Ugyanakkor a saját karaktered uralta területek és az onnan befolyó összegek szempontjából nagyon nem mindegy, hogy mennyi a várható vándorló parasztok száma (saját uralmad alatti falvakból gyakrabban indulnak vándorló parasztok a legközelebbi város felé), mennyire preferált hely a karavánoknak (Sarleon és Ethos a két legforgalmasabb).
A parasztok mászkálnak ennek nem mondtam ellent, mindössze ha a világ másik felére pakolod a városod mint ahol az általad uralt falvak vannak akkor õk nem fognak oda eljutni (pedig a legjobban prosperáló falvaidóbl indulnak leggyakrabban a parasztok a legközelebbi város felé). Elsõsorban a legközelebbi város felé indulnak el, de a parasztok egy része mindig a leggazdagabb várost fogja célba venni (ez ugye a legfejlettebb, általad uralt város, már ha a kereskedelem is kalppol). Namost a tõlük befolyó pénzt bukod el ezáltal.
uwu res:
Hogy legyõzz egy királyságot minden nemesét le kell verjed (ha már nincs váruk akkor engedd el õket, úgysem tudnak hová spawn-olni), plusz minden õrjáratukat és minden karavánjukat is. Ekkor az adott frakció megszûnik. A victory report-ban nem lesz ott a kiráylságok neve meleltt hogy destroyed. Ott egy királysághoz 3 állapot leírás tartozik, amik az erejüket reprezentálják. Ha egy királyság neve eltûnik akkor van az legyõzve.
A kis frakciók kiírtása nagyon hosszú és idõigényes feladat lesz. Jobb elõbb ezt elvégezni és csak utána lezúzni a többi királyságot. Így a nagy ritkán felbukkanó mini hordáik levadászása már nem lesz probléma.
A lordjaid meg azért utálnak, mert nagy valószínûséggel kaptad õket egy általad legyõzött királyságból. Ha emellé még földeket is osztogatsz nekik, akkor cumi, mert azon kívül aki kapja (és az esetleges oszlopos cimboráin túl) mindenki be fog rád rágni. Ha nem adsz nekik földet a helyzet ugyanez. Hogy ezt elkerüld, a megoldás az, hogy összeszedsz átcsábítással és fogolyból kinevezéssel 20 lordot más királyságokból. Ekkor a gép nem fog hozzád küldeni a legyõzöttektõl senkit.
Neked meg lesz egy rakás olyan lordod akik eleve saját földterülettel bírnak és haverok.
A mod nem fog hozzád több nemest átrakni ha már van legalább 20 belõlük (kivéve ha túl sokáig húzod el egy királyság legyõzését és van még talonban egy rakás lord). A dolog szépsége, hogy a társakból lett vazallusok ebbe nem számítanak bele, szóval ahogy verõdnek le a királyságok a gép fel fog tölteni akár akarod akár nem, bizonyos számú lorddal.
De akár ki is rúgathatsz lordokat ha megvádolod õket, vagy az egész haragvás elkerülhetõ ha elõbb mindenkivel összebratyizol, nem elfogdosod õket, hanem sokáig h legyõzetnek akkor futni hagyod a lordokat. Így egyre jobb lesz a viszony és könnyebb lesz a neked szimpatikus egyéneket összeválogatnod (legyõznöd és vazallusoddá tenned). De az asszonykánál még ott a lehetõség, hogy rákérdezz az ellentétekre. Ekkor hetente egyszer ad feladatot a lordok közti ellenségeskedés elcsitítására. A megoldási módszereidtõl függõen nem változik a viszony, vagy mindkettõnél javul vagy egyiknél javul a másiknál romlik.
Vagy ugye ott a feast ahol naponta lehet javítani a viszonyt a megjelent lordjaiddal.
Csak mert alapból, a gépi lordok totál összevissza kapnak területeket, van akinek csak egy faluja van, vagy egy városa, vagy valami, de a parasztok _mindenképp_ mászkálnak.
Ugyanígy, ha én osztogatok, akkor is. Én általában egy várost, egy várat, vagy két falut adok egy-egy lordnak, olyan nincs, hogy valaki várost is és falut is kapjon. A parasztok meg mégis mászkálnak.
Szal én ezt az elméletet eléggé fikciónak érzem...
A sárgákkal háborúzok még, de nincs már földjük.
A a zöldekkel és a kékekkel úgy kötöttem békét hogy semmijük sem maradt.
A kérdés az lenne, hogy hogy lehetne kiírtani a népeket. Rengeteg lord álldogál a térképen, és mindegyik nép él még.
Mit csináljak most? Foglaljam el a maradék 2 várat? Csak mert szerintem attól még nem szûnnek meg ahogy a többi is a nyakamon ragadt.
Közbe valamiért egyre jobban útálnak a lordjaim. Van amelyikkel viszont 100-as a viszonyom.
Vagy járd a kocsmákat és beszélj mindenkivel, fizess a pletykákért és idõnként lesz Treasure Lair helyrõl jelentés. Ez egy bandita tanya ahol van egy láda amit kifoszthatsz és abban is mindig van 1 QG.
meg van egy ugye az egyik városban a kettõ közül amelyekben van az utcán láda elrejtve. De többek között ez is le van írva a FAQ-ban (ott van a bannerban a Warband gépigény alatt).
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Vagy egyszerûen megelégszel Windholm-mal és két falujával. Így egy fejlettebb városod marad, két falu és a rend. <#vigyor>#vigyor>
Eldöntöttem, h akkor Windholm megy a levesbe.
Igen, de ott van a lovagrendem. HA leadom a várost, akkor nem tudok képezni Ebonyakat.....
Ilyenkor mi van?
Tehát muszáj megtartanom most már? 😊
K'Juda bármerre elkóborolhatott, de az indulási pontja, ami a nagy jatu terület közepe, körül szokott mászkálgatni ha nem jön a közelébe éppen egy lord vagy egy karaván, mert akkor azt üldözve akármeddig is elmegy. Ha netán noldor csapatot észlelne, na annak mindig utánamegy. Nálam például egy másik jatu sereggel egyetemben nekiesett Elacrai városának (beszálltam védõk mellé segíteni és jól legyilkoltuk õket elõbb a falaknál majd a beérkezõ Aeldarian vezette Noldor sereggel a falak elõtt).
A másik két hero kimondottan olyan figura, akik el szoktak szegõdni királyok zsoldjába (mondjuk ez igaz szinte mindegyik bandára, kivéve Eyegrim, Maltise, Wolfbode, Three Seers és a két Noldor vezér seregét, akiknél nincs esély sem a zsoldosságra, õk szigorúan magánzók). Szóval érdemes megkeresned a királyokat és elmenni hozzájuk (amúgy mikor megjelenik a sereg és kiírásra kerül ez a képernyõre, akkor az is kiírásra kerül ha valamelyik király felvette õket és ez visszanézhetõ infó). Nem kizárt, hogy utánfutót játszik a két neves hero a seregeikkel egyetemben. Azaz ha megy valahová az adott király akinek a zsoldjában állnak, akkor õk ott lovagolnak mögöttük a saját seregükkel. Lecsapni úgy lehet õket ha vagy a királyuk seregével is megbírkózól vagy addig kísérgeted õket míg a király vissza nem tér a városába (már nincs a térképen) de a zsoldosa még nem ért be és így támadható. Ekkor csak a neves hero seregével kell bunyóznod.
Ha nem álltak be sehová, akkor viszont õk aztán tényleg akármerre is elmehetnek, mert nincs kijelölt járõr területük, csak a spawn point van beállítva meg az agresszivitás aztán mehetnek amerre akarnak.
A parti képernyõre kiírt zsold mennyiség a ténylegesen kifizetendõ zsoldot mutatja, belekalkulálva a várakban/városokban tanyázók csökkentett zsoldját is.
Azt a várost és falvakat tartod meg amelyiket akarod, legfeljebb akkor fogod kicsit szívni a fogad ha támadás éri azokat és a világ másik felére kell emiatt eljutnod.
Továbbá a távoli falvak miatt csökkenni fog a városod bevétele is (a falvak ugyanis javítják a városuk/váruk bevételét így ha másnak adod, mondjuk jó messze az uruk várától/városától, akkor a következõ héttõl kezdve visszaesik a befolyt zseton mennyisége is az adott várban/városban). Emellett a vándorló parasztoknak sokkal hosszabb utat kell megtenniük hogy a városba érjenek (uruk városába), így esélyesebb, hogy odavesznek és így nem növekszik az általuk hozott pénz mennyisége (mint kiderült õk is hoznak némi pénzt nem csak a karavánok), ellenben a saját királyságoddal való viszonyod romlik kicsit (1 ponttal, szóval nem nagy dolog, ugyanakkor a nemeseiddel is romlani fog ennyivel a viszonyod, mert nem vigyázol a saját alattvalóidra). Sõt hogy érdekesebb legyen a helyzet, ez nem kerül kiírásra a képernyõn...
Ami még tetszik, hogy rengeteg random event, meg kis küldetés van. Általában csak olyasmik, hogy választani kell néhány lehetõség közül, a "jó" választás pénzbe kerül és honort ad, a "rossz" meg honorvesztéssel jár. De most pl ez a lord kért meg, hogy adjam kölcsön a sebészem, mert az egyik haverja megsérült, és aggódik.
Meg vannak fix küldetések a kocsmákban is ezen felül, pl ariánus szerzeteseket kellett leölni a +1 persuasion-ös könyvükért, meg volt olyan is, hogy valami útonálló bandát kellett leverni, akik relatíve igen kemények voltak.
Jó ez a mod.
Vissza is kellett töltenem vagy két hetet játékidõ szerint, mert az egyik csatában miután levertek, meghülyültem, csökkent egyet az intelligenciám, meg a szétosztható skillpontjaim -1-re csökkentek, örültem neki... Most épp csak egy városom és két váram van, meg éppen az egyiket próbálom megvédeni, mert egy pofátlan lord ostromolja.
Enyhén bugos csak a hajózás, néha nem enged partra szállni, máskor meg gond nélkül kihajózok a szárazföldre. Nem mondom, frankó lenne 15-tel közlekedni a szárazföldön is, de a játék egy idõ után, vagy ha más nem, loadgame után rájön, hogy az szárazföld, és kb centinként rákérdez, hogy partra akarok-e szállni. Ha akkor igent mondok, akkor a hajó "kiköt" a szárazföld közepén, és soha többet nem lehet bele visszaszállni.
Diplomácia sokkal részletesebb, mint Warbandban vagy Pendorban, csak az a kérdés, hogy minek? Úthenger beindult, szerintem nem lesz, aki megállítson. Heti hetvenezres bevétellel nemigen lesz gondom pénzzel sem... Na, megyek is, csinálom tovább.
Pl Burilgi a dshar köcsög, õt messze délen találod. És amikor azt mondom, hogy messze délen, akkor azt úgy kell érteni, hogy Torbahtól délre, a folyón túl, az üres sivatagban a domb környékén szokott flangálni. Hogy minek, meg mit csinál ott, azt ne kérdezd... 😛
K'Juda a jatuk közt lesz, lehet hogy a noldorokat basztatja, a sejket viszont nem tudom, vele még nem találkoztam.
Itt a lista
Burilgi the Usurper
K'Juda the Ravager
Sheik Shalavan
Nem nagyon találom õket.
Pl egy 1500 és egy 600-as Jatu sereget találtam, de ott Jatu Warlord van
Azért állat lenne elkalapálni egy ilyen sereget. Van 500-1000 foglyuk - tudnék csemegézni belõle 😄
Lassan el kell döntenem, h melyik várost adom oda valakinek. Még mindig 8e a veszteségem. Pont ezzel vagyok mínuszban is.
Olyan kár h Sarleon ennyire csoffadt.
Azt hiszem lassan nekikezdek a zöldek darálásához.
A 4 helyõrségem kb 1100 embert tart el + nálam is van 200. Ahogy észrevettem tényleg kicsi az elhullás ha magas a surgery....
Saga írt nekem régebben egy kimerítõ listát arról, hogy melyik fajta seregnek hogy hívják a nevesített hõsét, ha megkeresed azt a hozzászólást, akkor megnézheted, hogy milyen típusú sereg van neves hõssel bespawnolva a játékodban.
Onnantól meg csak azt kell tudnod, hogy a mistmountain barbárok messze északon, a dsharok messze délen, a jatuk keleten, a parasztok, a démonok és a három jós középen Sarleonnál, a légiósok a Birodalom területén, a noldorok meg messze keleten vannak. Nekem egyébként nem volt gondom a megtalálásukkal...
Közben kicsit át kell variálnom a seregeimet. Ha jól látom szinte minden egységtípussal rendelkezem 😄
Rá akarok térni a Pendor egységek gyártására és tartására.
Kitettem a Vanskerry, heretic, mercenary stb egységeket.
(Vagy átadtam a lordjaimnak)
Viszont nincs szívem kitenni a többi állam embereit, ha már ott vannak és öltem beléjük lóvét.
Rá kellene mennem pár GEM szerzésére. De nem találom a neves zsoldos csapatokat. Addig meg nincsenek Noldor fegyverek és a többi finom dolog.
A Noldorokkal +1 -ben vagyok. Mákom volt mert belefutottam egy 52-es Noldor csapatba és 24 foglyot ejtettem.
Korántsem biztos hogy a vége felé jársz. Lesz még elég bajod mire obliterated-re teszed mindegyik kis frakciót. 😊
Az aranyrúd eladnivaló, ahogy a kincsek is. Nem kell senkinek (már abban az értelemben, hogy nem kéri senki és ajándékozni sem lehet) és a haszna is csak annyiból áll, hogy eladhatod és pénzt kapsz érte.
Az a noldor rune armor csak a nevében rune, nem tápolható. Ahogy a runed bastard sword sem erõsíthetõ és a kétkezes rune balta sem. Csak azok a tárgyak tápolhatóak ruby/sapphire/emerald változatra amelyiket a bányában kérheted kavicsért. Nevében viszont több tárgy is hordozza a rune szócskát de ettõl még nem tud velük mit kezdeni a hibbant remete.
Elar:
Építkezés témában nincs területi sajátosság. Bizonyos értéket el kell érjen az elöljáró skill-je hogy építhessed. Van ami már fel van építve és azért nem építtetheted fel te magad (volt már olyan falum ahol minden klappolt a seriff létrehozásához de az istennek nem tudtam felépíteni aztán vettem csak észre, hogy már fel van építve). Esetleg elõfordulhat, hogy valami épületet csak bizonyos elfogadottság után ad be építhetõnek (egy korábbi verziónál olvastam ilyen véletlen hibáról).
Mondanám én, hogy ezért kell a lehetõ legkorábban egy olyan várost szerezni, aminek 3 faluja van, aztán megtartani, így kerülve el a most elõállt dilemmát, de hát ez most nem segítene rajtad. 😊 Ne aggódj azon, hogy le kellene adnod jól tejelõ településeket és fel kellene húznod a lerobbantat. Idõbe kerül ugyan, de meg fogja érni a dolog. Vagy akkor tartsd meg azt a várost és a két faluját ami a legfejlettebb és minden mást adj le. Esetleg annyit még megtehetsz, hogy ha a város közelében elfoglalsz egy várat/másik várost és annak a(egy) faluja viszonylag közel van a városodhoz (Windholm környékén mintha lenne ilyen méghozzá Javikshol egyik faluja esik viszonylag közel) akkor azt majd átveszed, a többit másnak adod. Hogy gond se legyen, adhatsz egy falut a közösbõl annak, akitõl elvetted a várához tartozó települést.
Ha lordot akarsz átcsábítani (csak olyannal tedd amelyiknek van saját területe), akkor legyen 40 a vele való viszonyod, gyõzd le, ejtsd foglyul (ez kb 10 pontnyi viszony esést prezentál), majd míg a prisoner listádban van (nálad, a seregednél) addig beszélj vele és állítsd magad mellé. Hozza a földjeit is magával. Ha esetleg a vára/városa mellé nem az övék voltak a falvak, úgy azok a királyságodhoz kerülnek de nem lesznek senki felügyelete alatt míg ki nem osztod valakinek.
Én többnyire a városokat uraló nemeseket szemeltem így ki és azokat vertem le, engedtem el párszor majd vertem le újra, és fogságból állítottam magam mellé õket. Így csak a királyok székhelyeit foglaltam el magam, akiket nem lehet egyébként sem magam mellé állítani. Egy város maradt nekem, a többi ment a vazallusoknak.
A tarifs az a céhbõl befolyó összeg (amit felépítettél) és a kereskedõktõl származó zseton (karavánok amik áthaladnak/megállnak a városban azok hozzák).
A rent nekem is rejtély. Nem tudom mibõl származik csak tippem van (az sem biztos hogy helyes). A be nem toborzott nemesek utáni pénz lehet talán. Legalábbis míg nem volt fel nem vett nemesem addig nem volt ebbõl bevételem a városaimból. Ez persze korántsem biztos, én sem tudom mi hozza ezt a pénzt.
http://vzhabin.ru/US_WoWsStatInfo/userbar/WAFFENha.png
BAkker én nem ott dumálok velük
16e a profitveszteségem most és leadom a felesleges településeket.
Nehéz dönteni, mert amik legrégebben vannak meg - azok vannak szinte teljesen kiépítve - azok hozzák a legtöbbet.
Észrevettem, h bizonyos helyeken nem tudok felépíteni bizonyos épületeket, pedig ugyanannyi az elöljárók értéke.
Van valami területi sajátosság?
Mi jó személyes fentartásnak?
Sarleon (3 faluval), Wildholm (2 falu) és Signal (2 falu) van meg.
+ 2 vár 1-1 faluval.
A két váram 3e körül hoz.
Wildholm van a legjobban kiépítve - ott van az udvar + egy halom véderõ
Helyileg Sarleont lenne jó megtartani (+3 falu miatt), de az a legjobban lerobbant....
Egyébként mi a rent és tarifs a bevételnél a városoknál?
Szerintetek érdemes tréningezni az elöljárókat mielõtt odaadom a lordoknak?
Nehéz lordokat átcsábítani... Van már néhány 20-30 fölött viszonnyal, de ezek úgy tûnik a baromi lojálisak közé tartoznak...
Hallani sem akarnak az átállásról.
Most 4 lordom van 1-1 vár falu párossal.
A POP modddal a vége felé közeledik a játék a 240. nap környékén.
A ruby rune bow-t használom, 400 felé közelítõ fegyverskillekkel, és egyértelmûen ez a legjobb fegyver a játékban. Meleltte megvettem a legdrágább páncélt ami elég könnyû ahhoz hogy ne sok negatív bónuszt kapjak a súlya miatt. Nagyon könnyû lett ölni ezzel a felszereléssel.
Meleltte bõven 400 felett van a seregméret is, ebbõl most épp csak 300 ebony gauntlet van, de fel fogom tölteni. A csata mostanra vicc kategória lett, inkáb hentelés mint harc.
Lenne pár kérdésem is.
Néha kapok aranyrudat. Azt lehet valamire használni, vagy csak sokat ér? A drágakövet is el lehetne adni, ezért gondoltam: nem-e van az aranyrúdnak jobb helye valahol minthogy pénzzé váljon. Arra gondoltam valaki biztos örülne neki😊 Szóval lehet valami másra is használni mint eladásra?
A másik, hogy megvettem ezt a páncélt aminek a nevében az van hogy rúnás. Ha elmegyek oda ahol a rúnás fegyvereket lehet beszerezni, ezt a páncélt is fel tudják tuningolni ahogy a fegyvereket? Vagy ez ilyen marad a gyér 68-as védelmével?
Aztán elkezdtem a térkép széle felé hódítani (ahol már nem nagyon tudtak bekeríteni), s így már nem is voltam rászorulva a földrajzilag legrosszabb helyen levõ elsõ váramra, ezért azt inkább hagytam visszafoglalni.
Ezután nekiálltam módszeresen likvidálni az egyes hatalmakat egyenként (szultánság, Swaidia, Rhodok, Khergit, Waegir és Nordék) s végül egyesítettem az egész földrészt.
Szerintem az hogy a király szárnyai alatt megerõsödsz, és kitörsz csak egy szépen hangzó elmélet. Igazából sokkal nehezebb és lassabb úgy a játék. Nem fejlõdsz, csóró vagy, nem csinálhatsz amit akarsz.
Ha nem állsz be senkihez, csak úgy foglalgatsz sokkal jobban jössz ki a dologból. Az elfoglalt várakat felesleges védeni, visszaveszik akkor sincs gond, mert újra elfoglalni már sokkal könnyebb; sokszor meg is adják magukat ostrom nélkül. Nem kell harcba szállni a sereggel, egyszerûen kikerülöd, és amíg elfoglal egy váradat, te elfoglalsz helyette kettõt. Elõbb utóbb békét kér, és máris van önálló királyságod.
Túl hamar "kitört a béke" így nem volt lehetõségem várakat foglalni.
Tartós és sikeres királyság alapításához pedig -úgy tudom- ez kell. Ha összeakaksztom a bajszom a királyommal, ellenségre sincs szükségem, szerintem fél kézzel elsöpör az útból... most még... ;-)
Olyat kérdeznék, hogy melyik az a verziója Mount and Blade-nek amely magyarul kifogástalanul mûködik és a legtöbb újítás benne van? Mert néztem legújabbat 1.134-est abban nincs magyar nyelv a kiválasztható opciók között.
Egyébként meg már az alap Warbandban sem tudtam, hogy hogyan lehet kierõszakolni egy háborút, a Brytenwalda modban meg ráadásul annyival összetettebb a diplomácia, hogy pláne fogalmam sincs.
Warband, Brytenwalda mod...
Milyen biztos módja van annak, ha királyságomat, melynek egyik lordja vagyok háborúba szeretném sodorni egy szomszédos frakcióval?
A kitartó fosztogatás és marharablás hasztalan.
Uralkodóm gyõzködése is csak a viszonyunkat rontotta. Mi a biztos eljárás? Még soha életemben nem használtam stratégiai játékhoz cheat-et, de akár még idáig is süllyednék, ha létezik hadiállapotot befolyásoló módja...
Ott van a magyar nyelvû FAQ-ban. 3 formáció van, de ezek közül csak a gyalogság képes mindhármat használni. A lovasság kettõt az íjászok pedig egyet. A billentyûk, ahogy dronkZero is írta, a J, K és L billentyûk (bár ez utóbbi egyben a log is szóval a log billentyûjét állítsad át a játékben másra és akkor tudod majd használni a parancsot).
Glo:
Ilyet még nem volt szerencsém/szerencsétlenségem tapasztalni. Olyat már igen, hogy valakin keresztülszúrtak úgy lance-t egy rohamból, hogy még 2 másik ellenfél is felnyársalódott (ez Warband Native-ban sikerült többször is megtapasztalni), sõt már dárdát is láttam átrepülni ellenfélen (az mondjuk csak repült de nem sebzett látszólag senkit, se barátot se ellenséget), de nyilakat még nem. Bug lehet, de hogy mitõl jön elõ arra tippem sincs.
Náluk nincs friendly damage?
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..