Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A 14-es surgery sokkal jobb, mint a 10-es, de nem marad rá skillpont. És valójában szükség sem nagyon van rá. Igaz, hogy drágák a katonák, de hetvenezres heti bevétel mellett teljesen mindegy, hogy mennyibe kerülnek, úgyhogy fogyóeszközként lehet tekinteni akár az elit lovasokra is.
másik is, de az már túl sötét nekem. Az expanded horizonts nekem nem megy, de a textúrákat lecseréli.
Tegnap gondoltam kemény leszek és megnyerem a lovagi tornát normál beállításokkal, eddig ugyanis mindig könnyûre állítottam ha beneveztem, és úgy csináltam meg.
Tegnap ráment az egész estém, a próbálkozások sorozatát többször megszakítva, mikor ki lett vele a tököm.
Végül megcsináltam. A nagy számok törvénye alapján sikerülhet.
A legújabb peccs után nem ajánlom senkinek a tornát könnyítés nélkül. Minden résztvevõ kap gerelyt alapból. Ennek az az eredménye hogy vagy azonnal meghalsz mert a legelsõ beleáll a fejedbe, vagy kicsit késõbb.
Iszonyatos nagy mázli kell hozzá hogy megússzuk a gerelyezést. Lapítani kell mint a szar, és imádkozni, mert a pajzs nem oszt nem szoroz.
De ez még semmi a fegyvereket véletlenszerûen osztja ki, és amelyik csapatnak több baltása van az gyõz. Ehhez is mázli kell, mert ha nem kapsz épkézláb fegyvert nem tudod megmenteni a csapatot. Mondjuk ha sikerül felkapni egy baltát, azzal akármennyit meg lehet ölni, ha már abbahagyták a gerelyezést. Az 1v1 a végén a legkönnyebb, azt az egyet meg lehet oldani, nem kell bemákolni.
A native-ban és Pendorban is voltak nehéz tornák, de ott legalább voltak olyan helyek ahol igazságosan, mindenki ugyanolyan felszereléssel indult. Meg ahol lovat lehetett szerezni, ott is lehetett boldogulni még akkor is ha szopatott a gép valami gagyi fegyverrel. Na most itt bárhova mész tornára az szopás, ráadásul alig hoz a konyhára. Egyedül az ajándékok miatt éri meg csinálni (páncél, ló).
Soha többet nem megyek tornára, csak easy beállítással. Azzal viszont gyerekjáték, simán be lehet nyelni pár gerelyt, és általába az se baj ha fogpiszkálóval kell kiállni felfegyverezett emberek tömegei ellen.
Mondjuk még így is adódnak reménytelen helyzetek. Mikor három csapat van és a mienk van középen, az szopás, szintén szopás, ha nem csak neked, de a csapattársaknak se ad fegyvert, és baltákkal, kardokkal rohannak le.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
2. Nem tartasz katonát. Felveszed a 10-12 hõsöd, és boldog vagy velük, amíg kész nincsenek a borászatok. Rengeteg pénzt elvisz, ha sereget tartasz, és még baromira le is lassít, ami nagy luxus, ha lovagi tornákra jársz.
3. Nem csak a legprosztóbb banditákat ütöd, hanem a dena kalózokat és a skót fosztogatókat is. 20-30 olyan fogoly már komoly ezreseket hoz.
4. Vadászat! 20-as szarvascsordák flangálnak, kb 150-ért eladod a húst, 1500-2000-et kaszálsz egy csordán kb.
5. Nem árt trader karakterrel kezdeni, vagy nagyon gyorsan ráspecializálni egy hõst. Kezdésnek ki lehet hozni 6(+2)-es tradeet, amivel már egész jó árat kapsz a lootért, húsért, stb.
6. Lootert is képzel hamar valamelyik hõsbõl.
Aztán ezt lehet csinálni vakulásig. Amikor már van néhány borászat, akkor kapsz belõlük annyi pénzt, hogy a következõt könnyebb legyen megvenni. Aztán késõbb annyi jön, hogy tudsz venni belõle egyet, meg az egyéb bevételeidbõl még egyet ugyanazon a héten. Innentõl meg már "pillanatok" alatt be lehet fedni a térképet, három új borász egy héten, a végén meg már majdnem négy...
Azért tegyük hozzá, hogy mire az összes várost teleraktam borásszal, addigra már a 250. nap körül jártam! Nagyon sokáig tart. De így lesz a legkönnyebb a vége.
Fõleg tornákkal sikerült összekuporgatnom az elsõ borászatra valót, de ez is 6 tornába került...
Nem érzem hogy szopás lenne, de sokáig tart az tény.
A banditák gyengék, lehet rajtuk fejlõdni és lootolni 2 lovagi torna közt.
Egyedül az íjászcsapatok jelentenek nehézséget. Amelyiknél csak gerely van az nem annyira veszélyes ha már eldobálta.
A Pendor eleje sokkal nehezebb volt. Ott igen kemény csapatok is meg tudtak támadni. Itt jóformán nincsenek is lovas csapatok. A gyalogos meg nem sok vizet zavar ha van lovad.
A vadászat is jövedelmezõ. Így mire mindenhol meglesz a borászat, és ezáltal a pénz a seregre elég fejlett lesz a karakter a térkép legyalulásához.
Egy kicsit lapos ez a játék a Pendorhoz képest, de azért jól el vagyok vele.
Az se tetszik, hogy nem lehet 10-re vinni a kiválasztott skilleket mint ott. Legalább is igen gyökér lesz a karaktered ha valamit ki akarsz maxolni. Azért majdnem minden tipusban van nélkülözhetetlen dolog. Talán a kariza azt amit lehet hanyagolni. De itt sajna nem lesz 10-es PD, meg 10-es PS, meg hasonlók.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Mivel tornákon nem lehet Pendori nagyságrendben kaszálni, nagyon fontos a kereskedés. Van olyan h egy terméken (vas, só) akár 900 shilling a profit, de a 300 az a minimum.
Mivel az egységek kiképzése SOKKAL drágább (egy nehézlovas kb 1500 összesen - ez szerintem amúgy jó dolog) ezért a fogolyszerzés se éri meg annyira, lévén h sérülékenyebbek is. Elvesztesz 4 elit egységet és már meg se érte az 5000 pénz amit a 40 fogolyért kaptál.
Nem poénból írják hogy 6 borászatra össze kell kuncsorogni a pénzt, tényleg kell ennyi egy ütõképes sereg karbantartásához. Nekem most sajna le kell építenem az embereimet 40 fõre, mert ugyan a pénzem az egy borászatnak hála nem csökken, de nem is nõ.
Uh csak megfontoltan 😊
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
170. nap kaptam meg a Ruby Rune Bow-t az istenektõl. Elõtte egy álom során 1-el nõtt a lovaglási értékem. Jópofák ezek az események, élõbbé teszik a történetet.
És végre volt gemes infó a kocsmában.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Amelyiknél tag leszel azzal javul a viszonyod, de elõfordulhat hogy cserébe egy vagy több másikkal romlani fog a viszony (például a silvermist és az ebony gauntlet utálják egymást, ahogy a dawn és eventide is, így ha valamelyikbe belépsz akkor a másiknál visszaesik az elismertséged és ez oda vezethet, hogy egyrészt nem építheted fel a rendjüket, másrészt rabló egységeik jelennek meg a területeiden idõnként).
Be lehet lépni egyszerre több lovagrendbe is?
Ha börtönbe dugtad onnan nem tudod betoborozni. Vedd a sereged fogoly listájába és majd ott beszélj vele. Ha nem jön elõ a lehetõség hogy átálljon, akkor nem elég jó a viszonyod vele. Ekkor engedd el inkább pénzért. Úgyis hetekbe kerül hogy megközelítse korábbi seregméretét. Amíg meg fogoly addig úgysem tudod növelni vele a viszonyodat.
Gyorsan foglyul ejtettem egy sarleoni nemest, akivel jóban vagyok, de nincs olyan választás, hogy átálljon hozzám. Csak váltságdíjat hajlandó fizetni.
Ez a fogyoly átállítás mindenkinél mûködik, vagy csak egyes lordoknál?
A szöveg meg azt írja, hogy a Skidrow mappa tartalmát másold át a játék könyvtárába és írd felül az ott található file-okat vele.
megtudná mondani valaki h ez pontosan(szájbarágósan) mit jelent?:
Copy the content from the SKIDROW folder on the CD to your
installation directory and overwrite
németes vagyok, az öcsém meg itt nyúzza a idegeimet, hogy ne csak trial mode-ban menjen a játék
Elõre is kösz
Azt a várat bevenni nem nagyon fogod (alaphangon 1000 feletti védõje van, ráadásul mindenki íjászkodik átlagosan 90 körüli sebzéseket osztogatva és a város védõinek létszáma még növekszik is, plusz mindegyikük igen magas szintû harcos).
Ha visszavernek, akkor a város automatikusan eltûnik a térképrõl és a viszonyod alaposan megcsappan (meg állítólag masszív honor pont veszteség is ér majd). A város akkor is eltûnik állítólag a játékból ha sikerülne esetleg elfoglalnod (legalábbis valami ilyesmirõl csiripeltek a verebek a téma kapcsán).
Próbálkozni persze lehet, csak a siker esélye szóra sem érdemes tartományban mocorog. 😊
A legjobbank kikiáltott íj (ruby rune bow) hozzád kerülésének ideje véletlenszerû és vagy megkapod vagy nem (nyargalászhatsz akármennyit a kijelölt város környékén, ami inkább Rane mint Poinsbruk szokott lenni, ha nem akkor jelenik meg a lezúzandó sereg amelyik vezére ellen megkapható az íj, akkor bizony nem kap semmit a játékos).
Jó idõben kell jó helyen lenni és kell hozzá egy bizonyos sereg megjelenése, amire játékonként 15% esélyed van hogy egyáltalán találkozol vele. Ha tele az inventory akkor nem lesz íj, mert nem tudja hová betenni a program.
Egyébként meg dezertõr csapattól még sose kaptam kristályt...
A második kristályomat a sarleoni dezertõr csapat elverésével szerezem. Egy 100 fõs csapattal gyerekjáték. Az elsõ roham után kifogytak a lovasokból, utána már sima mészárlás volt a gyalogosokkal való leszámolás.
130. napnál tartok, igazán jöhetne már egy kristályos kocsmai infó.
A többit vezérrel rendelkezõ nevesített seregektõl lehet szerezni.
Az íjat akkor dobja be az inventoriba mikor Poinsbruk környékén lovagolsz. Azt nem tudom hogy mi van akkor ha épp tele van...
Elvileg elbukhatod az íjat, mikor meghal az egyik Mystmountin sereg vezére, de mivel nekem akkor épp Letaldirannál volt az íj, így megmaradt. Elég sokáig volt nála, mert 7-es PD kell a használathoz.
Mindig fizetek a pletykákért a kocsmákban, de még kristályosat nem kaptam. Városban elrejtett kincs már kétszer is volt, meg felvehettem zsoldosokat, akiknek nem tudják tovább fizetni a zsoldját, de mással nem találkoztam.
Mi van a világ legjobb íjával? Nem találkoztam vele, pedig jó hasznát venném.
Bátor voltam; itt is kapásból 3 pontot íjászatra, 2 pontot horse archery-re toltam. Remélem itt is olyan hatékony az íj mint a többi részben.
De egy kicsit piszkálja a fantáziám a noldor erõd, lehet hogy egyszer megostromlom; gyõzelem után is enged tovább játszani.
A tapasztalat a karaktert illetõen annyi, hogy nagyon megéri lovasíjászatra gyúrni, és legalább 5 elixírt meginni, legalábbis nekem ennyihez sikerült kristályt szerezni, plusz a két könnyen megszerezhetõ kristály, amikbõl kinyitottam a noldor boltot, és alapítottam egy lovagrendet.
A felszerelést illetõen a világ legdrágább páncélja, sisakja, és lova is kötelezõ, összesen kb 450 ezer dínár a noldor boltban. A többi pénzt lehet lovagrendbe tolni. A világ legjobb íját meg hozzánk vágja egy isten a játék elején ingyen.
A lovagrenddel kapcsoltban én Ebony Gaunlet rendet alapítottam, ostromkor õk a legjobbak, de a keményebb seregeket mint pl a Dred Legion nagyon nehéz volt velük leverni. Legközelebb ha belekezdek azt hiszem Empire népet fogok választani és a Shadow Legion rendet fogom megalapítani. Õk az egyetlenek akiknek 9-es az összes fegyver skilljük, és a fegyverhasználatuk 500-ról indul, felszerelésüket tekintve van lovuk lándzsájuk, gerelyük és kardjuk, tehát valószínûleg ostromkor és nyílt terepen is tökéletesen használhatóak, bár ostromnál biztos hogy elmaradnak ez Ebony Gauntlet rendtõl.
Az Evebtide lovagokról mondjuk semmit nem tudok, õket még nem volt alkalmam megismerni. Ha azok is vannak olyan kemények mint a légiósok, inkább õket választanám hogy Pendor néppel játszhassak.
Ha már összesítõ táblázatok, faction relations-t láttad már? 😊
Polished landscapes elvileg mûködik, én nem próbáltam, de most már megnézem.
Szóval eddig csak pozitívumot tudok mondani.
A polished landscapes modot használja valaki? Lassan elviselhetetlen lesz ez a rikító zöld fû, fõleg Írországban.
A Morghs tools editorhoz kellene ,hogy a phyton editorst is tudjam használni.
Nálam a heretic banda (akiknek nem jutott eszedbe a neve az a mistmountain barbarian frakció) nem volt még destroyed, hanem weak volt csak nem nagyon jött belõlük sereg, csak kis csapatok, amiket szintén le kell gyilkolászni a biztos kiírtáshoz, de csak ezek gyilkolása nem elégséges, a seregekbõl is minimum 3-4-et el kell verni. Szóval nálam nem olt beragadva semmi, csak épp a gyengülõ frakciók már nem havonta dobnak ki sereget, ahenm ritkábban, azt a várakozás sokáig nem hozott eredményt plusz ahogy írtam egy új koncepciót is ki akartam próbálni, így elkezdtem egy új játékot.
Van esetleg sereg még a victory conditions-ben jelezve (mit ír a total armies spawned részben?)? Mert ha van akkor azokkal is végezned kell. A noldorokkal 35 feletti legyen a viszonyod (favorable-t ír de igazából afölött kell elgyen a viszony), ne legyen seregük és hõsük a térképen és akkor meg fogod kapni a gyõzelmet jelentõ üzenetet, amennyiben mind az 5 királyság el van már taposva és nincsenek heroic személyek a térképen (ide értendõek a nevesített NPC-k, kóborló lordok).
Úgy tudom a gyõzelmi üzenetet az istennõ fogja veled közölni és a képernyõre is ki lesz írva.
Ja a reports-ban egyébként szintén emgnézheted szépen lsitázva, hogy milyen a viszonyod a lordokkal akikkel már beszéltél.
Heretic, Snake cult, Jatu, meg az északiak akiknek nem jut eszembe a nevük.
Ezekbõl 2 obliterated, 2 destroyed.
Nem tudom elég lesz-e a gyõzelemhez.
Lehet hogy én is úgy járok, hogy nem lesz vége a játéknak?
Én nem szeretem a felesleges város ostromokat (ezek nélkül is elég gyorsan és magasra lehet fejlõdni). Plusz az elfoglalom majd kiutalom dolognak is megvan az a hátránya, hogy valaki úgyis berág rád ha nem is nagyon. Így eleve lordostól jöjjön a város aminek a védelme erõs, érintetlen. A várakat el szoktam foglalni, kivéve ha találok olyan lordot amelyikrõl tudom, hogy nincs jóban a királyával és közel van a saját területeimhez. Na ezek, ha jó a viszony velük, akkor probléma nélkül átcsábíthatóak.
A maximum nálam a 20 lord ami szóba jöhet, mert ez a létszám igen hatékonyan tud járõrözni nagy területen és így el tudja fogni az ellenséges csapatokat mert elegen vannak). Companionból sosem csináltam és nem is fogok lordot csinálni.
Mindenkit jól leverek 2-3 alkalommal, többnyire hagyva, hogy megtámadjanak (ennek persze feltétele hogy kevés manussal kell mászkálni) így nincs romlás a viszonyban amiatt hogy én támadtam.
A királyság alapítás elõtt igyekszem minden leendõ lordommal (elõre kiszemelem õket birtok szerint) jó viszonyba kerülni, majd valamelyik a frakciójukba tartozó haragosukat lecsapom (ez is automatice emeli a viszonyt, csak elõtte nem árt informálódni) így a hadviselés megkezdõdhet, szóval rám fognak mozdulni a lordjai az ellenfelemnek.
Lehet õket koptatni és haverrá tenni azáltal, hogy elengedem õket a bukott csatáikból. Ha már kellõen jó a a viszony, akkor jöhet a lecsapom, fogollyá teszem majd magamhoz állítom megoldás. Elsõre egy külsõ területen lévõ várat szerzek amit egy ideig megtartok, aztán amint megvan a városom (valamelyik királyság fõvárosa, a király székhelye, mivel királkyt átállítani nem lehet), a vár kiutalásra kerül az elsõ átvett lordomnak (aki mindig olyan lesz akinek van saját városa).
Nõsülés után válik könnyebbé igazából a lordok átcsábítgatása, hiszen a right to rule (RtR) 15 ponttal megugrik és ez igen kiemelkedõ szerephez jut abban, hogy egy másik királyságbeli lord mellém álljon csak azért mert meghívom. A 9 companion akiket beszereztem, eddigre már rég teljesítette a RtR pontnövelési feladatait, szóval nõsülés után 40 felett leszek, ami már a várossal nem rendelekzõ lordok átcsábításához elégséges tud lenni, ha a saját terüeltük elgé közel van a királyságomhoz.
Szóval röviden a taktikám:
1. Összehaverkodni az összes olyan lorddal, akinek városa van. Feladatok, csatákba besegítés, túszmentés felkérés nélkül amik beválnak. Idõigényes de nem különösebben zavar, mert az itt befektetett idõ megtérül késõbb. Emellett megy a késõbbi feleség beszerzésére irányuló akciózgatás is.
2. Háború kezdeményezése területszerzési céllal, mondjuk lehetõleg úgy, hogy a kiszemelt lordok valamelyik ellenlábasát verem le elsõként (ehhez többször el kell küldeni a companion-okat sima informálódási célú feladatokra amik gyorsan megvannak).
3. Megkeresem az elõre kiszemelt lordokat és leverem a seregüket. A vezért elengedem. Ezt párszor még eljátszom, ahogy a haragosaikat is leverem párszor de csupán azért, hogy a legyõzésük híre eljusson a kiszemelt lordjaimhoz.
4. Ha legyengítettem egy ellenséges frakciót a lordjai lealázásával és szétverésével, akkor megszerzem elsõ váramat. Királlyá koronáztatom magamat így megnyílik a lehtõség a lordok toborzására és a nõsülésre.
5. Kicsit erõsödöm, majd irány az elsõ város amit el akarok foglalni (a központi elhelyezkedése maitt ez többnyire Sarleon szokott lenni, de volt már Janos is vagy éppen Torbah). Amint elfoglaltam megkeresem valamelyik lord jelöltemet és megint elverem harcban, majd a foglyom lesz és átállítom. Megkapja a saját városa és a hozzá tartozó falvak mellé az elsõ váramat és annak faluját (eddigre többnyire 1-1 új épület is van a településeken, lehetõleg mondjuk sheriff-el, hogy õrjáratot indíthassak).
6. Terjeszkedés, lordok gyepálása az adott királyságon belül. Ha megy akkor átdumálom magamhoz a többi város urát is, ha másként nem megy hát leverem és átállítom õket.
7. Maximum 2 erõsebb, spéci egységeket is használó lordot minden frakcióból magamhoz csábítok (ha elégszer levertem õket akkor már úgyis romlik a viszonyuk a saját királyukkal szemben, szóval hajlamosabbak átállni, fõleg ha valamelyik saját területem közelében van az övék is).
8. Leverem a megtámadott frakciót, így semmisítve meg õket. A frakció területeit a fõváros kivételével ami a saját székhelyem, kiosztom a nemeseim között. A két kisebb lord a frakcióból kap még 1-1 várat és falut, a többi vár falvastól megy a városi lordoknak.
9. Rámozdulok a következõ királyságra és kezdem a városi lordokkal a hódítgatást. Lordot lever, átállít. Itt már a fõvárost egy kisebb lord fogja megkapni, nekem elég egy város is a hozzá tartozó falvakkal. Szépen leabálom a teljes királyságot, békekötés nincs, csak totális megsemmisítés.
10. A 9-es pont ismétlése a többi királysággal is míg már csak 1 marad.
11. Minor faction nagybani gyilkolás (eddig a pontog csak akkor támadok meg minor faction seregeket, ha nagyon kell Qualis Gem vagy ha nagyon közel pofátlankodnak egy általam kiszemelt területhez vagy a karavánjaimat fosztogatják), lordok õrjáratoztatása, belsõ ellentétek elsimítása ha netán lennének.
12. Utolsó királyság leverése és végül a maradék minor faction megsemmisítés (na ez az idõigényes).
A 12-es pontig már eljutottam egyszer, csak új koncepcióra váltás miatt és mert a nyomorék heretic factiont nem sikerült 200 nap után sem megsemmisítenem mert nem spawn-olt sereget, inkább abbahagytam és új játékot indítottam.
A program által hozzám küldött nemeseket kirúgtam mindig ha netán bekerült hozzám akár egy is. Olyan nemes nekem nem kellett akit nem én személyesen toboroztam be.
Mit csinálsz hogy magad mellé állítod õket városostól?
Azért van pár módja a viszony növelésnek, de nekem elég macerásnak tûnik mindegyik, ezért én sose foglalkoztam ilyesmivel. Én az ahogy esik úgy puffan "taktikát" alkalmaztam lord szerzésnél, és látod mi lett belõle.
Rengeteg xp-t lehet gyûjteni, ráadásul nekem Ebony Gauntlet rendem van, és velük lényegesen könnyebb ostromolni mint bármi mással.
De attól még tetszik ez a trükk amit írtál. Csak szerintem elég macerás lehet úgy felnövelni a viszonyt hogy ezt megtehesd.
Mire elfoglaltam a térképet volt vagy 40 lordom, ezek közül 10 hõsbõl volt, akikkel alapból nem túl magas a viszony, és sokat vettem fel 20-as viszony körül úgy hogy elfogtam és magam mellé vettem. Az én 10 hûséges emberem véletlenül gyûlt össze fõleg azokból akiket foglaláskor a börtönbõl szabadítottam ki, aztán késõbb mikor összetalálkoztunk csatába elfogtam és magam mellé vettem õket. Volt köztük olyan is aki magától jött hozzám 100-as viszonnyal.
A kevés lord mindig jobb mint a túl sok. A lordok bármennyi földterülettel jól elboldogulnak, nincs felsõ limitjük. Szóval nyugodtan megoldható az amit csinálsz, hogy 10 manust tartasz meg és mindent nekik adogatsz. Én speciel 20-at gyûjtöttem be, hogy mikor feladatra mennek akkor ötösével induljanak rendet tenni (meg nem akartam sok várost ostromolni így inkább mindig elkaptam a vezetõket és magam mellé állítottam õket, így nekem csak 5 várost kellett elfoglalnom). 😊
Ha a lordjaidra, azokkal való viszonyodra vagy kíváncsi, akkor nyomsz egy log-ot, a bejövõ ablakban alul a factions-re nyomsz majd ott kiválasztod a saját királyságodat. Ott lesznek a lordjaid akiknek a területeit nézegetheted meg hogy mennyire vannak veled jóban.
Amikor földet akarsz osztani akkor meg úgyis látszik hogy kinek mennyi területe van (oda van írva a nevük mellé).
Kevés lordnál meg nem tart sokáig magadnak feljegyezni egy cetlire. Nem létszükséglet egy ilyen opció megléte, noha tényleg nagyon megkönnyítené a birodalom management dolgát.
Semmi jele annakk, hogy baja lenne a lordjaimnak a túl sok földdel, szépen megvan a seregük, és ugyanúgy 100-on van a viszony.
A tanulság az, hogy akár 10 lordnak is oda lehet adni a világ összes földjét. Szépn csinálják a dolgukat, és nem is rosszul.
A várakozás közben 2 népet is eltûntettek<#smile>#smile>
Másfél óráig szarakodtam mire újra felosztottam a világot a hûséges embereim között, és az áruló mocskokat kitessékeltem a birodalom vezetésébõl.
A lordjaim kicsit elkanászodtak. Elkezdtek átállni, és így le tudtak spawnolni a többi lordok is akik már ki voltak iktatva. Néha az egész térkép össze-vissza elszinezõdött, feléledtek a népek.
Ezt nyílvánvalóan nem hagyhattam.
Visszatöltöttem pár napot, mielõtt elmérgesedett volna a helyzet, és már enyém volt a térkép...
Kirúgtam az összes lordot akivel negatív volt a viszony.
Most 10 lordom van összesen, fejenként 1-2 város, 3-4 vár, meg vagy 8 falu jutott nekik.
Viszont mindegyikkel 100-as a viszonyom<#buck>#buck>
Kíváncsi vagyok hogy fogják bírni a fenntartást<#eplus2>#eplus2>
Szinte minden mod esetében ez meg lett fordítva és a modok túlnyomó többségében a marhák követik a csapatodat. Csak kicsinykét lassúak.
Ha Singal kapcsán a Knight of the Eventide rendre gondolsz, akkor nem árt észben tartani, hogy amint elfoglalod Singal-t jó eséllyel bukod azonnal a rendet, mivel alapból negatív a viszony velük (nem vészes, valami -5 vagy 10 az érték). Lehet ezen javítani pár döntéssel és ha látja az ember harcolgatni õket és besegít nekik.
Bizonyos szempontból jobbak (elsõsorban a kézifegyverük miatt) mint a Dawn lovagok, csak nehéz velük összehaverkodni, ám ha sikerült, akkor a Dawn lovagokéval egyenértékû páncélt lehet kapni mikor taggá válik az ember. A kézifegyverük egy speciális kard és emellé még elõfordul náluk is lance, sõt még morningstar is. A páncéljuk miatt mind az Eventide mind pedig a Dawn lovagok elõnnyel indulnak a Lion lovagokkal (nekik meg iszonyat jó pacijuk van és a vértjük a második legjobb az emberi vértek között) szemben.
Lovagrendnek Pendor alapokon még a Laria-ban található Clarion Claw rend sem rossz. Kicsit olyanok mint a hero adventurer csapat (nehéz vértezet, távolsági fegyverek, jó paci és még lance is elõfordul náluk) csak erõsíthetõek.