Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elküldtem a supply wagonomat kereskedni, beért a kiszemelt városba, kiírta h INVALID ITEM és felszívódott. A hõsöm meg pár nap múlva visszaért a szekér nélkül. Úh volt nincs, és újat se tudok csinálni.
Hasonlót tapasztalt valaki?
Annyit érdemes rájuk költeni amennyit te annak tartasz. Mindenkinek olyan fegyvereket adj, amire képezve vannak és akkor szinte telejsen mindegy mit kapnak, jól fognak harcolni.
Egyébként meg a jó felszerelések nagyon drágák.
Páncélból próbáld a legmagasabb cédelmû cuccokat megvenni amit még az adott erejükkel elbírnak a hõseid.
Fegyverbõl legyen náluk balta ha pajzsosok ellen mész, piercing fegyver ha nehézvértesek ellen készülsz, blunt fegyver általános célra. Kardot is adhatsz, az vágó sebzést osztogat ami bonuszt kap a könyebb vértek ellen (míg a piercing a merev vértek ellen kap bonuszt, a blunt meg nem kap bonuszt de nincs hátránya sem míg a másik kettõnek van). Szóval 1 kézifegyver és 1 pajzs az legyen a felszerelésükben. Hogy aztán emellé még hajítóeszközt és lance-t teszel vagy valami távolsági fegyvert (számszeríj és lövedékek vagy éppenséggel íj és nyílvesszõk) az már rajtad áll.
Harcolni meg lehet mindenkit tanítani, nem kell emiatt harciasabb egyéneket felvenned (fõleg hogy a harci tudásnál sokkal fontosabb, hogy a csapatodban mindenkinek jó magas legyen a training skill-je, legalább 1 manusnak nagyon magas legyen a surgery skill értéke és a karakterednek is magas legyen ugyanezen skill-je, hogy jó nagy bónuszokat adjon és hogy a katonáid ne pusztuljanak el egyhamar). Csak vegyenek részt jó sok verekedésben, az sem baj ha lecsapják õket, a lényeg, hogy õk tudjanak leverni másokat.
Csatározáshoz meg kevés lesz úgyis a 8 hõs, kell melléjük a sereg is, aminek kkiképzésében segíteni fog ha magas szintûek a hõseid és midnegyiknek van legalább 5-6-os training skill értéke..
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Kérdésem a következõ : Ha eküldök egy hÕst akkor a megszerzett felszereléssel és tudással eggyüt bérlem fel ujra ?
60000-et összegyüjtöttem kereskedésbõl : Mennyi pénzt érdemes egy 8 fõs Hero gárda felszerelésére költeni hogy komolyabb egységekkel is birjanak ( baromidrágák a komolyabb cuccok ) ?
A csapatom : Ymira , Nizar , Jeremus , Marnid , Borcha , Bunduk , Katrin ; direkt ugy válogattam öket össze hogy kereskedelem a lényeg , plussz ne marakodjanak . De jobb volna egy kizárolag harcos gárda mert most már lassanként hadmüveleteket is tervezek nem csak 8 emberes csapattal való kereskedelmet és térképen való boklászást.
Köszönöm szépen! Én még abba vagyok, hogy a 2 giga ram bõven elég 😄
Na de akkor mind1.
1. Visszaveszed Dx7-re a játékot. Nem lesz szép de futni fog.
2. Leveszed 100-ra a csatalétszámot, nullázod a ragdoll hatást és a hullák számát valamint beállítasz úgy 4 giga virtuális RAM-ot és megintcsak nem lesz gondod.
Illetve ha ATI kártyád van akkor korábbi driver-t használj ne a legfrisebbet. De a FAQ-ban lévõ problémamegoldást taglaló pontban találsz egy linket ahol még több megoldást leírnak.
Összességében a léyneg, hogy 2 giga RAM az kevés. Összesen 6 Giga kell normál és virtuális RAM-ból összesen ha nem akarsz akadozást. Rengeteg plusz tartalom van ami a memóriát igényli a modnál, ezért a megnövekedett memória igény.
Van 2 giga ramom, és kb 10 giga szabad helyem, még is olyanokat töltöget, hogy befosok. 10 másodperceket kell néha várni egy csata elkezdésére, vagy egy valakivel történõ beszélgetés elkezdésére.
Van valami megoldás hogy ne egyen ennyi memót?
Talán itt is fent van: http://www.mountfanblade.com/
Ha véletlenül külsõ nézeten maradok, fogalmam sincs hová célzok, akkor járok úgy, ahogy te leírtad.
Kicsit összetettebb az irányítása mert a ló irányítása mellett figyelned kell arra is, hogy merre mutat a lándzsa hegye és azt nem szabad mozgatnod ha egyszer irányba álltál. Viszont ekkor a lóval se mozogj már oldalirányba. Bármelyiket is megteszed, akkor félremegy a szúrás, kileng a lándzsa.
Alap M&B Pendorjában pld fele seregeket lándzsával irtottam le, tudom hogy elvben hogy mûködik, de itt agyf*szt kapok tõle.
Opsönszben beállítod, hogy lance control manual vagy automatic.
Ha automatic, akkor csak gyorsan kell menned a lóval (37-es sebesség kb a minimum), és akkor leszegi a kopját.
Ha manual, akkor van egy fegyvermód-váltó gombod, ugyanaz, amivel a dárdákat váltod át dobálásról szurkálásra. Felgyorsulsz, megnyomod ezt a gombot, és leszegi a dárdát.
Arrafelé tartja, amerre nézel, úgyhogy ha cikázol a lóval, vagy bambulsz az egérrel jobbra-balra, akkor emelgetni fogja a karaktered a ló feje fölött.
Én nem játszottam az alap M&B-vel, de már nem elõször hallom, hogy nem olyan. Ott milyen volt? Csak mert nekem ez a módszer teljesen intuitívnak tûnik, soha egy pillanatig nem volt vele bajom...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Eredeti M&Bben gond nélkül tudom kezelni és jó gyilkos jószág, szóval a bénaságomon kívül más is lehet az oka.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Egyszerûen az Options-ben van erre egy beállítás (General Options, Lance Control). De jobb ha hanyagolod az automatát és manuálisan csinálod. Ekkor az x billentyû az amit meg kell nyomnod hogy leengedje a fegyvert (ugyanezt a billentyût megnyova ha dobófegyver van a manusnál akkor azt közelharci fegyverként fogja forgatni).
Amint lelassulsz akkor a fegyvert újra felemeli a karakter (akár automata módban akár manuálisban használod).
Garret97:
Szerintem nincs multi-s crack.
De nem tudom hol találhatok olyat.Ha valaki tudja lécci szóljon.
Kösz!
Ha nincs automatára állítva, akkor az erre beállított gombot is meg kell nyomni a leszegéshez (ha jól emlékszem ez a fegyvermód váltó). Arra figyelni kell, a végtelenségig nem marad úgy a lándzsa, (biztos elfárad a kar), jól kell idõzíteni.
Az sem biztos, hogy minden fegyverrel lehet így támadni, amivel te gondolod, (magyarul rossz fegyverrel próbálkozol).
Elég sokat játszottam a "sima" M&B- del eddig, és megvettem a Warbandot is. Az a nagy problémám, hogy az utóbbiban képtelen vagyok lóról, szálfegyverrel harcolni, nem tudok "elõreszegezett lándzsatalálatot" bevinni. Valahol olvastam ár, hogy van rá egy külön gomb (x), de hiába nyomkodom nem sikerül. Kérésem a következõ: valaki legyen szíves leírni nekem, hogyan kell helyesen használni ezt, esetleg létezik olyan mod, ami visszaállítja a szálfegyverek használatát a régi módra?
Elõre is köszönöm.
Charisma tulajdonság minden pontja 1 manust jelent a seregedbe. A leadership skill minden pontja 5 vagy 10 fõt (nem emlékszem pontosan de a skill leírásában benne van). Emellett minden 25 vagy 50 Renown pont amit szereztél 1 fõvel növeli a maximális seregméretet.
Ebbe a felvett társak semmilyen tulajdonsága vagy skill-je nem számít bele, csak a te karakteredtõl függ.
Itt van ez.
Akik a körön vannak egymás mellett, azok utálják egymást, akik nyilakkal vannak összekötve, azok meg haverok.
Tehát a felsõ és az alsó körrõl is minden második embert felveheted gond nélkül.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
De mint kiderült, a kolléga nem a Warbanddal nyomja, így nem csoda, hogy nincs ilyen lehetõsége.
A fegyvereknél számít a sebzés típusa. A pierccing/szúró sebzésnél ellen véd legkevésbé a páncél. Utána a blunt/zúzó jön. Végül a cut/vágó sebzést fogja fel a legjobban a páncél.
A blutnt elõnye, hogy nem hal meg az, akit ezzel vernek le, el lehet adni fogolynak.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Céhmesternél
Legelsõ párbeszédsor :
Elmondanád mivel foglalkozol-Ki uralkodik a város felett ?
Nincs-e valami munkád a számomra ?-
Távozás
Ezt a földvásárlási lehetõséget nem találtam meg a cémesternél a párbeszédekben !
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Hogy pontosan hogyan, az már az ezoteria témakörébe tartozik...
De az tuti, hogy minden egyes hõs mindegyik, szintben alatta lévõ embernek annyi XP-t ad a közösbe, amennyi a training skilljének megfelel.
Aztán ezek után valahogy szintet lépnek a katonák, de hogy milyen képlet alapján, meg hogy ki kap az összegyûlt XP-bõl, az nagyon nem tiszta...
Mindenesetre minden training skill számít.