Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De, ezek jó nagy különbségek - és nem is tudtam, hogy a warbandban is benne van az alapjáték - bár most, hogy gondolkodom, már máshol is olvastam ...<#falbav>
Köszönöm, a segítséget! <#worship>
dronkZero
Én nem sok különbségrõl tudok a Warband Native és az M&B Native közt.
1. Caladria, ugyanúgy. +1 nép, a sarranidok, minden más ugyanaz.
2. Lehet saját királyságod, házasodhatsz.
3. Grafikai tuning.
4. Multiplayer lehetõség.
5. A lovaskopját máshogy kell használni.
6. Igen, a rabszolga-kereskedõk a fogoly szintjének megfelelõ pénzt adnak érte. Kivéve Ramun-t, aki mindenkiért nyamvadt 50-et fizet, gondolom alap M&B-bõl öröklõdött...
7. Úgy tudom, van magyarítás is.

De várj meg mást is, ne egyedül az én infóim alapján rohanj warbandot venni. Soha nem láttam az alap M&B-t, úgyhogy ezek csak hallomásból származó dolgok, mint ahogy a magyarítást sem láttam még.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Nekem az alap Mount&Blade van meg, ami magyarul van. - Megvettem... büszkén! 😊
És a Warbandban benne van az alap játék is, a Calradia-s térképpel, ugyanazon játékosokkal? ÉS arra gondolsz, hogy abban már máshogy árazza a foglyokat a kereskedõ? Mert, ha igen, megyek és megveszem azt is... 😊Mert én csak azt szeretném állítani valahogy az alap M&B-ben...
dronkZero
Alap Warbandhoz ha jól tudom, van magyarítás.

Az elsõ mondathoz még hozzá kellett volna írnom, hogy akkor szóróm arra felé is! 😊
Csinálj hozzá egy modot nekem, hogy a magyar nyelv maradjon, de a rabszolgákat drágábban vegyék - most a komolyabb katonákra gondolok - 😊
Egyébként nem lehet iniben turkálni ez ügyben?
dronkZero
Persze, megérdemli, hogy megvegyék... mások. Ha sok fölös pénzed van, errefelé is szórhatod... 😛

NAAAAAAA!!!???? 😊
Egy ilyen játék megérdemli, hogy megvegyék! Én komolyan azon gondolkodtam, hogy megveszem még egy példányban a sima M&B-t... #)
dronkZero
Megvenniiiiii? 😄 Letölt, peccset letölt, krekket letölt, játszik.

Türelmem lenne végitolni, idõm nincs - ahogy sok mindenkinek, gondolom. De én csak arra utaltam, hogy amíg nem tudom mirõl maradok le, az nem fáj - értem, hogy mire gondolsz, de amíg nem unom meg a native "bénaságát", illetve nem ismerem ki a játékot, addig felesleges szerintem bele rakni - nem lesz viszonyítási alapom, hogy hû, ez a Pendor milyen jó, amikor a nativot sem ismerem. De köszönöm a segítségeket, és az ismertetõket.
Ugyanez van nekem a warbanddal is, addig nem veszem meg, amíg ezt a nativot nem unom meg. Ez lehet hülyeség, de ez van. 😊
Ha meg lemaradok róla, mert megunom, akkor is ez van... 😊
A másik, az a fordítás. Tudom, errõl is sok szó volt a fórumon, de ez így magyarul baromira hangulatos - a szótárazással pedig az a gond, hogy a játék idõbõl veszem el azokat az értékes perceket... De ahogy "Imike" is mondá, ez "szigorúan magánvélemény"
dronkZero
Nem értem egyébként, hogy mit ront/javít az élményen az, ha valami hivatalos mod, vagy nem hivatalos...

Ha abból indulunk ki, hogy a legbénább a modok közül a native, akkor épphogy a hivatalos modtól tartanék leginkább...
De persze ez a megközelítés is hülyeség, mert hiába béna a natív mod, azért mégiscsak az egész játék alapjait fekteti le.

dronkZero
És? Az alap M&B-ben is van pisztoly, csak inaktív. Ini-fájl baszkurálással engedélyezhetõ, ha jól tudom. Anélkül, hogy bármi extra tartalmat bele kéne rakni.
Egyébként meg az alap M&B-hez ez egy mod, csak a Warbandhoz lesz hivatalos kieg.

Meg egyébként ne rontsd el a várakozásomat. Ha pofára kell esni, ráér majd ha eljön az ideje a kipróbálásnak.

Árpád népe hej!

Lesznek benne lõfegyverek is.
Sajnos ilyen lovagrend szerû dolgot, vagy egyéb a modokban már bevált újításokat mint a gazdaság finomítása, nem látok. Azért remélem nem csak annyi féle egység lesz elérhetõ amit a troop tree-be beleraktak a Taleworlds oldalán.

Árpád népe hej!

dronkZero
De, csak "hivatalosították". Mint a grafikai tuning modot a warbandhoz.

mondjuk ez nem mod..

Árpád népe hej!

Egyébként nemsokára jön a With fire & sword.
Csak feltételezem hogy még az eddigieknél is jobb lesz.

Árpád népe hej!

Hát igen😄
De a többirõl már a beszámolókból kiderül, hogy félkész, és gyerekbetegségei vannak.

Árpád népe hej!

dronkZero
Höhö. Ja, abból a kettõbõl, amit láttál. 😛

Ez egy elég hosszadalmas játék. Nem mindenkinek van türelme végigtolni, pláne nincs mindenkinek türelme újra és újra elkezdeni. Így aztán nem sok esélyed van meglátni mennyire jó kis játék ez.
Félõ, hogy igy a legjobb dolgokról lemaradsz. Nekem a Prophesy of Pendor mod a kedvencem. Kis fantasy beütése van, de a leg összetettebb, és legjobban kidolgozott mod. Kifogástalanul fut, nincsenek benne bugok, a játékmenet élvezetes és változatos.

Árpád népe hej!

Nekem jó lesz így is bután,
játszom vele így kurtán.
Hisz ahogy a mondás is szól,
míg nem látod az újat, a régi is jó...
dronkZero
Q.e.D.

Pont ezért mondtam pár hozzászólással lentebb, hogy érdemesebb saját királyságot alapítani. (Tudom, alap M&B... miért nem Warbandoztok inkább?)

Próbáltam én is ezt a hûbéreskedést az elején, de annnnnnnnnyira gáz. AI marshall egy pöcs, összehívja a sereget, aztán álldogál egyhelyben, megostromol egy várat, felépíti az ostromtornyot, majd a roham elõtt öt perccel úgy dönt, hogy inkább mégsem, mert fontosabb elkergetni egy lordot egy falutól... Átszambázik a fél világon, hogy megostromoljon egy várat, amit aztán a sereg szétoszlatása után be is bukja ahogy kell... Vagy épp belerohan fejjel a másik nép hasonlóan összegyûlt seregébe.

Köszönöm az infókat!
Normál M&B esetében az utolsó patch a 1.011 (hogy mit javít azt megtudod ha elolvasod a patch leírását mondjuk a Taleworlds oldalán). Akkor érdemes feltenni, ha normális játékkal szeretnél játszani (magyarán modokkal). AMennyiben megelégszel a buta alappal, akkor nincs rá szükséged.

Normál játékban mindegy mit adsz el, 50-et kapsz érte. Ezt kismillió mod már orvosolta (igaza modokat nem tudod magyarul játszani mert akkor ne mmûködnek rendesen, azok mind angol nyelven mûködõképesek).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Már megint amatõr kérdések ( elõre is bocsánat ) : nekem M&B 1.010 verzióm van fent. Érdemes fel patch-elni a legújabb verzióval? Elveszik a magyarítás? Mit javít?
A másik, hogy a rabszolga kereskedõnél eladható egyszerû közkatonák, milicisták mind 50 dínárt érnek? Értem ez alatt, pl. a fosztogató is 50, a pusztai zsivány is, és volt már szabadcsapatos veterán ijászom is. Ennél komolyabb foglyom még nem volt... 😊
Igen lehet. Ha elég elismert vagy a királyodnál, sokan kedvelnek a királyságban (a lordok közül és a király is nagy puszipajtásod) akkor esetleg kineveznek majd marsallá. Esetleg...

Az alapjátékban lehet " marshal-nak " lenni ? Mert a Rhodok királyság hûbérese vagyok és észrevettem hogy az AI elég idétlenül szervezi a hadjáratokat ezen szeretnék változtatni ! A Rhodok-Khergit háborúban képtelen erõöszpontositásra szétszortan támadnak a seregek ugy meg nem lehet leverni a Khergit-eket !
Szerintem sokkal nagyobb szívás ha egy AI-n múlik a sorsod.
Ha nem kapkodsz, és megfontoltan játszol semmi gond a saját kirájsággal.
Én épp most kezdtem egy újat realistic módban. Egyenlõre arénázok, és a kezdõ 3. küldit se merem bevállani amíg nem lépek pár szintet.
Nem tudom lesz-e türelmem így lenyomni egy játékot. Ez az eleje egyenlõre csak favágás.

Árpád népe hej!

Mindenkinek elmondom, szerintem érdemes beállni hûbéresnek, a királyság védelmében foglalni várakat, majd ha a király megelégelte, hogy túlnõttél rajta fellázadni és így alapítani meg a saját királyságot. <#vigyor2>

Persze a másik mód is jó, csak sokkal több visszatöltögetéssel jár.
Igen, de csak a sima native-os mount&blade-del játszom ( abba, ha jól tudom, nem lehetek király...de lehet királyságom? ). De köszi az infót! 😊
Hm ez egy jó játék. Mindössze azt sajnáltam a native-ban hogy a készítõk lusták voltak eltérõ xp rendszert adni a single verzióhoz. Ami multiba nem hosszú az egyedül iszonyat idegõrlõ tud lenni.

dronkZero
Ha földet kapsz vagy szerzel, akkor válsz nemessé, akkor kapsz zászlót.

Mindenkinek elmondom, úgyhogy neked is, hogy szerintem idõ és energiapocsékolás beállni máshoz hûbéresnek, inkább alapíts saját királyságot, sokkal jobban megéri meg jobb buli. Hülye AI-t pesztrálni eléggé macera és gáz.

Sziasztok!
Kérdésem lenne, bár nagyon amatõr vagyok még... ha el szegõdöm hûbéresnek valamelyik királyhoz kapok zászlót? Mert, ha az apám elszegényedett nemes volt, akkor alapból kapok egy nemesi lobogót...
Az eltérés a fenntartási költségben biztos a leadership skill miatt van.
Ebbe a játékba nem toltam rá, úgyhogy most 3-as. És így egy Shadow Legion centurion 158-ba kerül hetente.

Árpád népe hej!

Pedig D'Shar bandánál megéri a parasztokból jóféle bakákat képezni (mondjuk ez úgy nagyjából a Sarleon királyság kivételével mindenkire igaz).
Annyi windraider-hez meg hosszú idõ kell (vagy nagyon magas renown és honor pontmennyiség meg pár megfelelõ épület amik felépítése szintén idõigényes), addig meg valamivel ki kell húzzad. Erre pedig ideálisak, mi több, kiválóak, a blademaster csapataik. Azán mikor már nem kellenek, akkor mehetnek városvédelembe.
Vagy ha jó lovasságot szeretnél, megfelelõ beállítottsággal, akkor még a jatu mercenary zsoldosok kocsmából történõ felbérlése és továbbfejelsztése is kitûnõ lovasságot eredméynez, akik prímán kiegészítik a windraider csapatokat.

A fenntartási költségek csak szintfüggõek (illetve a lovasság azonos szintû gyalogságnál 50%-al drágább). 50-es szintû a Dawn/Eventide és a Shadow legion centurion is. Minden más order egység 45-ös. Tehát drágábban (de korántsem vészes módon) mint a többiek ez tény. Plusz még olcsóbbak is mint például a hero adventurer egységek (azok emg 60-as szintû lovasok).

A fenntartással nem hinném hogy gond lesz. A Shadow Legionnál biztos hogy sokkal olcsóbbak. Mert az eszement tulajdonságok mellé, eszement fenntartási költség jár, és mégis bírom. Drágábbak mint a Dawn lovagok. Ha hazamegyek megnézem pontosan mennyi.

Egyébként nem akarok D-Shar parasztból képzett sereget tartani. Az a terv hogy vegyes sereggel vért vizelve valahogy meghódítom a D-Shar népet. És utána mikor már nem lesz gond a morállal, csak Windridert képzek, olyan 250 darabot. Meg 100 akármilyen katonát berakok a városomba.

Árpád népe hej!

Próbáltam a windraider egységeket és nekem beváltak. Igaz csak kisebb kontingenssel dolgoztam (kiszabadított nemesek akiket aztán windraider-ré képeztem), de lovas íjászatban nagyon jók. Közelharcban is gyorsak, leginkább mert a fegyvereik piszok gyorsak. Az egyetlen nyûgöm velük is az ami minden lovassági csapattal, hogy drága a fenntartásuk abból kifolyólag, mert lovasok. Persze ez nem jelent gondot miután kiépültek a céheink.

A következõ játékomban õket választom majd saját kultúrámnak aztán jöhetnek a bladesmen/blade master seregek nemesi lovassággal karöltve. <#eplus2>
Csak az íjászaikat kell hanyagolni (tényleg piszok gyengék, ha már íjászaokat akarok akkor inkább begyûjtöm a rablóktól a mindenféle parasztoakt és refugee egységeket aztán azoakt átképzem pendor armored archer-ré, hogy ne legyen morál problémám más királyságok ellen) meg ellenállni az assassin képzés csábításának (nem érik meg sajna, mert bár magas szintûek, erõsek és gyorsak, meg jól sebeznek, túl gyenge a vértjük és hol lóval kapom õket hol anélkül). Mondjuk részemrõl a warrior sem nyerõ (lándzsás gyalogos, dobókésekkel és karddal meg pajzzsal). Valahogy nagyon rikító a vértje (magyarán nem a teljesítménnyel van a a bajom, hanem esztétikailag taszít az egység, noha eszement jó védekezõ egység).

Az ellenfél tûzgyorsasága csak a weapon profiency értékétõl függenek (meg mondjuk az agility-tõl). Szóval aki géppuskaszerû tûzgyorsaságot produkál, az gyaníthatóan egy hero adventurer vagy valami más elit egység lesz.

A két oldalról megrohanás az szívás ez igaz. Ilyenkor én kitörök elõre és csak elkerülöm a támadókat (idõnként odaverek az ellennek ha valaki túl nagy erõfölénybe kerülne). Így a végéig kitarthatok (általában, bár nem mindig jön össze).
Igaz nagyon kopaszként én még nem vonultam arénázni. Mindig csak azután mentem elõször arénába, hogy a training camp-ben végigcsináltam a tréninget leverve minden hullámot. Ezzel felkúszva 3. szintre és bezsebelve némi extra weapon profiency növekményt).

Hát igen a Shadow lwgion.... Az alapból 500-as fegyverhasználat, és a 82-es hp nem gyengén túlzás. A lovaikról nem is beszélve.

Árpád népe hej!

A torna achievementek rendelkeznek egy aprócska hátránnyal is, nem csak elõnyt hoznak (ez persze nem lesz a játékos orrára kötve elõre, de ugyanakkor jogos).
Történetesen a saját uralmad alatt álló városokban az elsõ tournament achievement után 25%-al csökken a nyerési arány (magyarán ha mindig fogadsz és max tétet teszel akkor 25%-al lesz kevesebb a bevételed a végén). A második után ez 40%-ra fog ugrani a saját királyságodban, míg minden más királyságban ahol már nyertél tornát ott 25%-os lesz a bevétel csökkenés. Végülis a nagy, világhírû aréna bunyós gyõzelme szinte borítékolható így a bukik is kisebb nyereményt juttatnak a gyõzelme esetén...
Mondjuk az is igaz, hogy ekkorra már nem a pénzért megy elsõsorban a bunyó, mert a fenntartási költségeket már fedezni fogja a számtalan felépített céh a városokban. 😊

A D'Shar néppen valóban viszonylag könnyû a gyõzelmet kivívni. Marha gyorsak a gyalogosaik (kifejezetten utáltam mikor lefutották a lovagokat akik a lordjaim seregében esetleg csatlakoztak hozzánk) és bár viszonylag könnyen vértezettek, az ellenfelek többsége nem lesz képes megütni õket közelharcban mert a D'shar harcosok marha gyorsan csépelnek. Elõbb verik le az ellenfelet mint az õket.
Távolsági eszközök ellen meg a lényegi egységük, a bladesmen csapatok meg ezek erõsebb változatai a blade master csapatok, eleve rendelkezik pajzzsal. Az íjászaik ellenben siralmasan vacakok.
Ennek kiküszöbölésére persze ott vannak a nemesség tagjai akik nagyon jól lõdöznek, míg a windraider csapatok már vértezetben is rendesen ott vannak a szeren, pajzs, íj, kard és idõnként még lance is elõfordul náluk.

Laria városában a Clarion Call rend van. A statjaik persze elmaradnak a, bevallottan elrontott, Shadow legion katonáétól. Õk egyszerûben brutálisan magas értékekkel rendelkeznek. Egész pontosan 150 ponttal magasabb a szükségesnél és normálisnál az õ összes weapon profiency értékük. Nem is egy finom élmény küzdeni ellenük (de távolról könnyne gyilkolhatóak mert alapból egyáltalán nem azok a túl szívós legények). 😊

De egyébként némi pénzért és renown pontért a Clarion Call is utoléri õket elég hamar és onnantól nem lesz aki megáll elõttük. A második legerõsebb íjjal rohangásznak, jó vértekben, claymore-ral, black iron spear-rel és gyakorta pajzs is van náluk (ekkor vagy a spear vagy a kard nincs).

A lovagrendekkel kaopcsolatban, te próbáltad már a Windridereket?
Jó kis egységnek tûnik.

Árpád népe hej!

A lerohanással csak akkor van gond, mikor mondjuk 1-es szinten bemész arénázni, és mondjuk gyalog vagy, és mondjuk az ellenség úgy lõ az íjjal mintha géppuska lenne a kezébe😊

Meg mondjuk mikor 3 csapat van és két oldalról megrohannak, akkor azt nem sok esély van megúszni akármilyen tornán is vagy.

Árpád népe hej!

Korántsem olyan nehéz mint elsõre tûnik. Persze nincsen annyi save lehetõség, de szerintem pont ettõl érdekes és jobb az a mód. Elõre kell tervezni és több odafigyelést igényel.

A tornák nem is arra vannak, hogy már a kezdtetektõl gyõzz bennük. 😊
Szépen fejlõdgetni kell és akkor majd tényleg lesz értéke az ember szemében egy torna gyõzelemnek ha töltögetés nélkül sikerül gyõznie (ha mindenütt szeretnél ilyen eredményt, el fog röppenni akár 100 nap is piszok gyorsan amit arénázgatással, vándorlással és kisebb pofozkodásokkal töltesz ki).
Egyébként meg a távolsági fegyverek a tornákon nem veszélyesek (nekem pont az a bajom hogy túl gyenék, emiatt feltornáztam magamnál mindegyik hatékonyságát, hogy egy szinten legyenek a közelharci eszközökkel), mert eszement gyengék. Le kell rohanni az ellent és nem lesz gond. Oldalazgatás/szlalomozás, kitérés mellett oda lehet menni és le lehet verni még egy rendesen feltápolt order egységet is aki távolsági fegyverrel küzd.

Persze aki könnyen akar gyõzni annak már a kezdetektõl ott a lehetõség erre az általad említett városokban (Avendorban is az esetek 80%-ában lance és ló van, idõnként meg kétkezes kard vagy kard és pajzs).

Egyébként lehet ám hogy mégis kezdek majd egy új játékot realistic bódba ha ennek vége.
Végülis nem feltétlenül fontos azonnal tornákat nyerni. A pénz csak idõ kérdése. Mondjuk nem tudom úgy hogy lesz meg a 25 és az 50 torna után járó achivment.

Ezen kívül ha mondjuk a D-Shar néppel lennék minden csata könnyû lehetne.
A mostani játékomban ez a Shadow Legion Centurion még inkább túlzásnak tûnik nyíltteres csatában, mint az elõzõ játékomban az Ebony Gauntlet ostomkor. Még a noldorokat is játszva pusztították el. Az emberek seregei ellen még veszteség sincsen, csak ostromkor, mondjuk ott eléggé tudnak hullani.
Ha Windriderekkel nyomulnék az ostrom is, és a nyíltteres csata is jól menne. Lehet hogy ez lesz a megoldás. Esetleg a Laria-i lovagok, csak õk bénábbak fegyverhasználatban.

Árpád népe hej!

Realistic módban nem merném elkezdeni.
Nagyon óvatosnak kéne lenni, ez anélkül is hosszú és idõigényes a játék. A loadgamezés egyébként leginkáb a tornák megnyeréséhez kell, egyéb esetekben máshogy is meg lehet oldani a dolgot. A hadüzenet ellen való töltögetés felesleges ha figyelünk a viszonyokra. A békekötés ellen is felesleges, mert ha eljutunk odáig hogy van lovagrendünk, bármilyen sereget le lehet nullázni az hogy az adott nép mással is háborúzik már tényleg nagyon extra.

Tornákon viszont a legtöbb helyen nem lehet gyõzni a legelején, még akkor is nehéz ha visszaveszed a bejövõ sebzést. Mondjuk Sarleonba bármikor meg lehet csinálni akár az elsõ napon is, sõt Marleons-ba is könnyû a torna. Azt hiszem nincs több hely ahol mindenki kap lovat, azonos a felszerelés, és nincsenek távolsági fegyverek.

Árpád népe hej!

Végülis az a küldetés egyfajta jutalom azoknak akik nem elfogadják ami jön (nincs töltögetés a békéért vagy éppen háborúért), nyugodt tempóban játszanak. Számukra egy kis bonusz a kényelmes játékért cserébe. 😊
Egyébként kicsit még utánaérdeklõdtem a dolognak és ha valaki realistic save módban játszik, annak már akár 250 nap után elõjöhet a feladat (de mivel nagyjából csak 2-4 hetente van valami nyûgje az elöljáróknak, így nincs rá garancia hogy olyan hamar be is jön a feladat).

Bizonyos szintû weapon profiency felett nem fogod észlelni a különbségeket amit a tömeg okoz.
A csizma amúgy is minimálisan befolyásolja a harci tudást. A kesztyû és sisak az a távharcászatba piszok erõsen beleszól (a tömegük háromszorosával csökkentik a weapon profiency értékét), a vértek és a csizma meg normál tömegével számít.
Közelharcban meg mindegyik csak normálban számolódik. Szóval úgy 300 fölött már kb nem sokat számítanak, pár extrém amgas követelményû fegyvert leszámítva (ezek is íjak lesznek).

Kár hogy ennyire nehezen jön elõ a küldi. Szerintem én kihagyom, sose fogok eljutni az 500. napig se.

Más. Van-e erõsebb páncél a noldor rune armornál?
Egyébként bírom azt a páncélt, úgy nézek ki benne mint egy manó.
Fejre nem ad semmit, de azt vettem észre csak testre fontos. Ha fejbe lõnek úgyis lefekszek. Csizmából is inkább noldor csizmát vettem, a súlya miatt. Igazából nem érzékelhetõ a súlyából adódó elõny, és amikor erõs csizmám volt azt se vettem észre.

Árpád népe hej!

Shad01:
Csábítóak a cuccok mi? 😊
Egyébként azt az ezüstös színû, ancient plate-et azt ki lehet még rúgdalni a Three Seers army-ból is, mert az elit egységeik abban rohangálnak (meg a piszok erõs doom mace-val és a two handed foreign saber-rel).

uwu:
Nem a játék vége felé, hanem középidõben. 😊
Több feltételnek kell teljesülnie, hogy elinduljon vagy egyáltalán felmerüljön a dolog. Egyrészt kell legalább 600 napnyi játék (egyesek szerint már 500 nap is elég), háborúban kell állj már egy ideje egy másik királysággal (legalább 3 hete kell hogy menjen a háborúskodás), kell legyen egy saját lordod (akit felvettél és nem companion-ból lett átképzeve) akinek van anyja és lány tesója is (ezek egyike lesz legyilkolva) és mindezek mellé legalább 60-as a viszonyod vele. Ha ezek stimmelnek akkor majd lesz egy kérés, hogy menj haza (hazahív a várnagyod) mert valami gebasz van. Beszámolót kapsz egy gyilkosságról, ennek kapcsán kell elkezdened nyomozni és megtalálni a gyanusítottak között a tényleges bûnöst, hogy a szellem aki az egésszel megbíz, megbékéljen.

A jutalomról nem tudni semmi konkrétat (meg lettek kérve a jáétkosok az alkotók által, hogy ne írkálják be ezt az infót a fórumokra), de amennyi körülírással eddig találkoztam, az alapján olyan 100K arany, 2 fejlesztett rune fegyver és egy nagyon erõs páncél szet (sisak, kesztyû és páncél összeállítás) a jutalom. Egy esetben egyszerre több qualis gem jutalmat is írt már valaki (4 db QG-rõl rizsázott az illetõ míg törölve nem lett a hozzászólása).

Szereztem gemet, muszáj lesz Quigfennél hagynom.
Reinforced noldor rune armor: +68 body +29 leg
Reinforced noldor ancient plate: +6 head +66body +26 leg
Lordly ebony platemail: +8 +66 +25 18 str
Spirited noldor spirit horse
és még egyéb nyalánkságok.
Lacoka12
én nem igazán mert warbadhoz nem jó <#rinya>

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

vagyis mod-dal