Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó ötlet a kis frakciók felszámolásával biztosítan a királyság békéjét. De az, hogy normálisan nem megvalósítható, az eléggé idegesítõ. Naívan azt gondoltam, ahogy a királyság menedzselésével megoldható (seriff a falvakba, lovagrend a várakba, minél több lord kis birtokkal).
A mistmountain frakció levadászása egyébként amúgy is neccesebb dolog, mert ugye van 3 sereg spawn helyük, van 4 csapat spawn helyük és van 4 lair helyük. Ezek mindegyikét szemmel kell tartani ahhoz, hogy biztosan meg legyenek fogva (természetesen egymástól jó messze vannak), ráadásul a mistmountain csapatok gyakorta nagyon elkószálnak jóval északabbra, de nem ritkán eljutnak a jatu és noldor területek mélyére is maguktól, anélkül hogy üldöznék õket. SZóval biztos megtalálásuk egyáltalán nem könnyû.
A mini csapatokkal egyébként akkor érdemes igazán foglalkozni, ha már nagyon le van gyengülve a frakció és már hónapok óta nem jött sereg és még csak hír sincs róluk (ez utóbbi fontos, mindenkit folyton kérdezgetni kell a pletykákról, még a várak elöljáróit is, mert ezekhez kötött valamilyen szinten a seregek megjelenése is, fõleg ha már le vannak gyengülve és emiatt csak 5%-os eséllyel jönnek havi bontásban; ekkor egy érkezésükrõl szóló pletyka az esélyt 4-5-szörösére növelheti). Ekkor a teljes likvidálásuk egy fokozatot tud lökni a bandán. Ez pedig hónapokig is elhúzódhat a játékban. Ezért kell lehetõleg úgy csinálni a dolgot, hogy mielõtt az ember a nagyokkal végez, addigra a kicsikkel már végezzen.
A közbiztonság pedig javul csak teljes nem lesz soha.
A banditák nem szûnnek meg, mert amint végiggyilkoltad a 4 lair-jüket, elölrõl kezdik a lair megjelenést és az onnan érkezést.
Ami viszont változik, az a megjelenések gyakorisága. Minden egyes körrel (mikor kivégezted mind a 4 lair-t, ám egyszerre mindig csak 1 van) csökken a hetente megjelenõ csapatok száma míg el nem éri a minimum 3-at. Ennyit meg bõségesen lekezelnek az õrjáratok, fõleg ha támogatást is kapnak vagy létszámnövelést. A red Brotherhood meg mindig lesz, mert a gépi AI építi a városokban a tolvaj tanyányak és emiatt jönnek.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Régebben próbáltam csak nem találtam magyarosítást így akkor abbamaradt , de most megint tolnám csak nem szeretem a nagyon sokat beszélõs-választós játékokat angolul.
Elõre is köszi
Egy délutánt rááldoztam, hogy a 30 fõs mistmountain barbár csapatokat levadásszam. Csináltam serrifet a falvakban, felvettem 4 lordot és csak egy-egy északi falut adtam nekik, hogy ne legyen túl nagy seregük, utolérjék a barbárokat. Semmit nem értem el. Plusz egy hét játékidõmet nem akarom arra pazarolni, hogy mini csapatokat vadásszak. Egyszer bejött egy 800 fõs sereg, azt leverve csak eggyel javult a státusz, még egy vagy kettõ kellene hogy végleg felszámoljam.
Azt sem vettem észre, hogy a közbiztonság érdemben javult volna, megfogyatkoztak volna a sima rablók.
Kár, hogy ilyen a vége, mert egész eddig minden percét élveztem.
Lehet, hogy nem kell telepíteni, csak bemásolod... akkor bocsi, már nem emlékszem...
Driver hiba vagy a videokártyát nem szereti (vagy feleslegesen sok opció van bekapcsolva) nálad a program ha oylasmit produkál. Ilyen grafikai hibák 99%-ban erre vezethetõek vissza.
Elsõ lépésben kezdj el játszogatni a beállításokkal. Ne legyen minden maximumon a részeltesség és más opciók terén. Ha ez nem segített, akkor cseréld le a driver-t (ha a legfrisebb van akkor keríts egy régebbit). Ha ez sem segített akkor marad a videokártya hiba. Azon meg segíteni nem tudsz. 1% meg fennmarad minden egyéb másnak ami akár teljesen ésszerûtlen dolgokra is visszavezethetõ amikre normál esetben nem gondolna az ember mert semmi köze a grafikához (például olyat is olvastam már ahol a honosítás volt a ludas és mikor kerített egy normál változatot a delikvens, angol nyelven telepítette és játszotta már elõ sem jött a hiba, holott a két dolognak semmi köze nem lenne egymáshoz).
A morálhoz meg nem árt tudnod, hogy a létszám kiemelkedõen fontos. Ha sok embert használsz akkor a morálod a béka segge alatt lesz.
Szóval 100 fölötti létszámmal csak nagyon rövid kiruccanásokra menj el (nem mintha a native-ban bármikor is kéne 60-80 fõnél több bárhová ha megtanultál jól játszani).
Emellett a te teljsesítményed kiemelkedõen fontos szerepet tölt be a katonáid moráljában. Minél gyorsabban és nagyobb számban gyilkolod az ellenfelet, annál kevésbé hatja meg az embereidet a veszteség (a gyilkolásod miatti plusz morál ellensúlyozza az elhulló embereid miati morálveszteséget). Gyenge katonákkal nem menj harcba, cska jól kiképzettekkel, azok kevésbé hajlamosak elhullani és így a morálvesztés és csökken.
Kajából nem a mennyiség ha nem a változatosság számít. Minden kajából ami a morált módosítja elég egyetlen egy (tehát típusonként egy), a többlet nem ad semmi pluszt.
Magas leadership skill-ed legyen, mert ez is sokat számít (a report gomb alatt megtalálod a morál kimutatási opciót ahol megnézheted mik befolyásolnak és milyen mértékben éppen).
Katonákat ne vegyél fel a rabok közül (akik a te fogolylistádban vannak), csak abban az esetben, ha egy általad birtokolt vár vagy város mellett vagy hogy le tudd tenni õket. Minden a foglyok közül felvett egyén 3 ponttal visszaveszi a morálját a seregnek (ez megmarad akkor is ha kiteszed õket, és a kirakás csak azért kell hogy ne lépjenek le a gyenge morál miatt az embereid és mert az elsõ éjszaka ha veled vannak 50%-os eséllyel még jó morál mellett is dezertálni fog közülük néhány). Szóval ha felveszel 10 manus a fogolylistádból, akkor máris romlott 30 ponttal a morálja a seregednek. Hogy ezt visszahozd csatáznod kell (egy sima kis csapat bandita leverése nem fogja kiegyenlíteni az ilyen szintû morálgyengülést, ehhez komolyabb vagy több csata kell méghozzá nagyon gyorsan amiket megnyersz úgy, hogy nem csapnak le közben).
Tehát toborozz falvakból (minél jobb a viszonyod egy faluval, annál több parasztot tudsz felvenni onnan akikbõl katonát képezhetsz).
Valaki segítsen már mért ilyen piros a játék, már újratettem 2x is a játékot úgyhogy nemhiszem hogy ez a baja
ITT A VIDEÓ
Szerintem a falukból érdemesebb besorozni az embereket, mert ha van egy magas képzési szintes a csapatodban - vagy Te vagy az, akkor az újoncokból pillanatok alatt katonák lesznek.
Még egy - a TweakMb használatánál szerintem érdemes új játékot indítani. Nem minden állításnál feltétel, de szerintem biztosabb.
Nekem többek közt nagyon bejött az, hogy a foglyok száma és a képesség közötti arányt lehet változtatni - 1 pont képességgel nem 5-tel, hanem mondjuk 10-zel nõ a "felvehetõ" foglyok száma. Apróság, de az elején jól jöhet, ha pénzt szeretnél gyorsan szerezni. Illetve be lehet állítani, hogy minden kocsmárosnál lehessen foglyot eladni. Ezek is gyorsítják a játékban a pénz szerzést.
Beállíthatod ugyanígy a felvehetõ emberek számát is, ami a vezetõi képességeddel nõ 5-tel. Állíts 10-re, aztán annyi embered lesz, mint a szemét... Persze ez is cheat szagú, de erõsebb nehézségen, illetve egy kis mértéktartással megtalálhatod az aranyközéputat.
A hõsök egymáshoz viszonyulását is ki lehet kapcsolni. Bárkit felvehetsz, nem kell tapasztalgatni, utána nézni ki-kit szeret...
A marhacsorda hajtást is átállíthatod követésre - követni fognak, nem kell terelgetni.
Az aréna fogadásokra feltehetõ pénzeket is megváltoztathatod, többet is nyerhetsz, de többet is veszíthetsz. Ez is lehetne csalás, bár azt is sokan csinálják - én is 😊 - hogy a torna elején mentenek, aztán, ha nem sikerül egy gyors betöltés...
És még sok-sok minden...
Morlan: Köszi majd kipróbálom, de mivel nem értek hozzá még rákell jönnöm hogyan is kell használni
Elõször is ne legyen a seregedbe olyan nép katonája ami ellen harcolsz, mert nagyon morálromboló.
Ez után a közelmúlt eseményeinek van a legnagyobb hatása. Ha hadjárat elõtt, akár kisebb csapattal is levadászol pár rablót magasabb lesz a morál. Ha hadjáratozol néha harcolni kell. Amúgy is felesleges sereget vinni magaddal, ha csak úgy mászkálsz a térképen, dés nem bonyolódsz csatába.
Ennyi általába elég is, persze elõfordulhat hogy mégis kevés.
Ilyenkor segít, ha változatos ételeket veszel az inventotidba. Legyen füstölthús, kolbász, kenyér, hal, stb... Egyébként meg nem célszerû fullra töltött sereggel indulni. Pár emberrel kevesebb, nagyon sokat számít, és amúgy se árt pár fõnyi hely a figlyokból szerzett katonáknak.
Ha ez is kevés a kocsmában le tudod itatni a sereget amitõl jobban érzik magukat, sõt kurvázni is lehet. Az utóbbi kettõ asszem nincs benne az alapjátékba, csak modokba.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Tedd fel a TweakMB-t. Nagyon jó kis progi, és minden félét állíthatsz a játékon. ( Ha jól emlékszem talán ezt is. ) Bár ezek már a cheat kategóriába sorolható változtatások - persze, lehet nehezíteni is a játékon.
Nekem már úgy is volt egy halom barátom, hogy igazából egyetlen lordtól se kértem munkát.
Az lenne a kérdésem,hogy miért van az,hogyha odamegyek egy lordhoz,hogy nincs-e valami feladata,azt mondja,hogy inkább a saját vazallusinak adja,mint a birodalom felesküdött hûbéresének,pedig nem is vagyok a hûbéres egyik királynál sem,még zsoldos sem.Már elég régóta nem adnak feladatot,ami zavaró nekem,mert még elégé kis szintû vagyok 10-es.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Valaki nem tud egy jo progit amivel keszithetek videot jatek kozben?
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Nekem nem volt türelmem a levadászgatásra (már eljutottam odáig, hogy csak a kis frakciók maradtak eltakarítandó ellenfélként és 3-at már lezúztam, de a negyedik még további 90 nap után sem siekrült, ráadásul enyni idõ alatt visszatértek az "életbe a legyõzötttek is, igaz csak 1-1 kis csapattal amiket nem volt egyszerû újra levadászni) így végülis újrakezdtem a játékot egy másik koncepciót képviselõ karakterrel, más társakkal és másik frakciót választva sajátoménak.
Ráadásul megint újat kezdtem pár napja, köszönhetõen a 3.3-as friss változatnak... Ezt most már végigviszem.
Lesz valami hivatalos vége a játéknak, amikor teljesül az összes gyõzelmi feltétel? Megéri azzal tökölni, hogy levadásszam a kis csapatokat?
Csak nagy seregek gyilkolásával nem lehet destroyed fokozatot elérni, mindössze fading-et ami még kevés. Szóval neki kell álln ivadászgatni a kis csapataikat. Lesz oylan gyakran, hogy már midnet levadásztad de csak nem akartak még kipurcanni. Nos ilyenkor várni kell hogy újra legyen csapat tõlük (normál esetben hetente van spawn, de ahogy gyengülnek úgy nõ ez az idõszak is). Nagyjából 3-4 sereg leverése (a nevesítetteken felül) és a kis csapatok többszöri eltakarítása szükségeltetik ahhoz, hogy teljesen megsemmisüljön egy minor faction.
A 3.3-as változatban a gép által vezérelt lordok igen lelkesen fejlesztgetik a településeiket és pár héten belül elkezdenek õrjáratokat indítgatni. Én most a 180. nap környékén ott járok, hogy szitne minden második faluból lett már idnítva õrjárat. Oké hogy ezek egy részét leverik, de ha ezt észleli a fõnökük akkor bizony indítja is a következõ hullámot. Ez igen nagy segítség tud lenni a mini csapatok kordában tartására és levadászására.
Egyébként ilyen zenékre a legjobb játszani ezzel a játékkal. Sajna hangügyileg a játék nincsa topon. Mondjuk a démonsereges csaták zenéje tetszik.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Snake Cult seregbõl a cobra warrior ami még felvehetõ és 50%-os eséllyel van neki netherworld charger-e (a többi esetben crimson charger van alápakolva). Az anaconda knight (a tényleg hatékony és erõs snake cult lovag) és a snake priestess már nem. Démonok nem felvehetõek (mind bõven 60-as szint feletti), a heretic bandából meg úgy emlékszem az invoker már nem felvehetõ (magasabb a szintje mint 40). A kisebb lovasok viszont még igen és nekik is lehet netherworld charger-ük. A 3.3-as változatban ráadásul sokkal combosabbak is lettek és veszett jól néz ki a fegyverük.
Kipróbáltam egy kombinált mod-ot is ami kompatibilis a Pendor moddal. Ez tuladjonképen lecseréli a játékban lévõ 40 várból 16-nak a kinézetét és történelmi meg fantasy-s beütésû várak lesznek helyettük. Komplett nagy udvarral, gyakorlóterekkel és esetenként egyfajta mini várossal amit aztán lehet kerülgetni mert az egyetlen bejutási pont koránt sem lesz mindig szem elõtt, lehet hogy meg kell elõbb keresni (néha ez bizony hosszú ideig is eltart és a biztos sikerhez nem árt követésre kapcsolni a táamdókat, mert különben elmászkálnak). 😊
Akit érdekel az az alábbi linken olvashat arról mirõl is van szó (elsõ hozzászólás és a link az elsõ spoiler-ben, míg az elsõ két link az a felhasznált modokat mutatja):
Modok
Az elsõ hozzászólásban felsorolt javallot modok mindegyike soakt tud lendíteni a pendor modon. Én az arena overhaul-t, a training field átalakítást meg az erõdlecserélõst használom. Ezek ugyanis nem rondítanak bele a játékba, csak a megévõ kinézetekkel manipulálnak.
Mikor kirakja a foglyokat loot elõtt, ott lehet válogatni.
Gondolom te is errõl beszélsz. Onnan viszont bármit felvehetsz. Az más kérdés, hogy nem szokott ott lenni honor troop, csak nemes amibõl képezhetõ. Én azokra gondoltam mikor azt írtam hogy bármi (értsd úgy hogy minden nép képezhetõ egysége elérhetõ így). Meg szokott lenni valami snake cult egység ami egész jó. Olcsó a fenntartása, netherworld chargere van, és íj is van nála. Nem annyira combos egység, de egész jó a felszerelése, és jól használható. Igazábol azért jó mert nem viszi a pénzt mint mondjuk egy hero adventurer. A nevét sajnos nem tudom
Akiket nem lehet ilyen módon felvenni azok például a Noldor egységek, a démoni egységek, egyes rendek tagjai, általában a 40-es szint feletti elit egységek. Ezek azok akiket betoborozni sem lehet egyébként (ha megpróbálja az ember akkor kiírja a mod, hogy elit egységeket nem lehet átállítani).
A realistic játékmód más hozzáállást követel az biztos. Lassabb a haladás, de annál édesebb a siker íze. Én úgy dobtam fel az egyhangú arénázgatást, hogy feltettem a Warband-hez készített arena overhaul mod-ot. Ez átalakítja az arénákat, mindenféle plusz dolgokat pakolva be (terepelemeket, fákat, falakat, romokat, gödröket és dombokat, céltáblákat, akadályokat). Valonbray-i például egy dimbes-dombos, fás és bokros arénává változott. Nem sok babér terem ott az íjászoknak és lehet jókat kommandózgatni. 😊
A sóbevásárlással meg ne vacakolj, amit biztosan kapsz az 25 manus lesz (ebbõl 15 lovas). Az esetleges többlettel ne számolj, mert 90% hogy nem lesz semmi és csak egy nagy halom pénzt elpazaroltál sóra. A dolgot meg úgyis csak egyetlen alkalommal lehet eljátszani.
Arra sem emlékszem, hogy a rogue, north, east, south, foreign lovagokból tudtam volna felvenni. Olyanokat igen, akikbõl õk képezhetõk.
Nekem volt olyan játékom ahol más nép lovagrendjébe így vittem lovagokat.
Ha hagyod a jatukat, vagy egyéb nagy sereget garázdálkodni, és csak aztán vered le õket, nagyon tápos katonákat lehet szerezni a foglyokból válogatva. Több száz katona közül is lehet néha válogatni.
Egyik lordom csatájába segítettem be, és utána empire knigh-ok voltak a kiszabadítottak listájában.
Ott vannak ilyen egységek.