Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha a frakció minden serege leverõdött, minden karavánja elfogásra került és minden területét elvesztette, akkor 1 napon belül meg fog szûnni. Ha ezidõalatt vissza tud térni akár csak egy lordja is (vagy azért mert elszökött egy vesztes csata után és letelt a kivárási idõ ami ezután van a visszatérésig akár mert fogságból szökött meg és ugyanúgy letelt az idõ ami ahhoz kell hogy a placcra visszatérjen) akkor az illetõt le kell vadászni.
Aki dutyiban van az nem számít amíg ott van. Azt kell biztosítani, hogy az utolsó elpusztított sereg/elfoglalt vár után 1 napig biztosan ne jelenjen meg lord (attól mert nincs területük a fentebb leírtaknak megfelelõen még vissza tudnak térni csak egyedül fognak mászkálni). Mivel vesztes csata és szökés után is 2 napnak kell eltelnie a megjelenésig így ez nem lehet probléma.
A sikeres szökéshez a fogságból és dutyiból nem feltétel a felgyógyult állapot a raboskodó nemeseknél. Ha 1%-on sikerül megszöknie akkor ilyen állapotban kerül vissza a játékba. Ha 100%-on akkor meg úgy.
A gépnél is ugyanígy mûködik a dolog a fogság tekintetében.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Aztán, lehet, ha a gépnél kerül fogságba máshogy mûködik... Illetve, lehet, õk nem kerülnek ki egyedül a nagy világba, ahogy a saját karakter az elején...
Bocsi, nem kötözködni akarok... 😊
Ha a frakciónak már nincs vára, akkor a lord nem tud "újraéledni" hiába szökött meg.
Még nem jutotottam el idáig, csak azért kérdezem, hogy ha börtönben vannak a lordok, tegyük fel az összes, akkor miért szûnne meg? Mert ha az eredeti százalékos aránnyal nézzük, könnyen megszökhetnek bárhonnan, és újra mehetnek toborozni, foglalni...
Esetleg, ha az összes más frakcióhoz pártol át?
Ha valaki tudja, írja ide, mert kiváncsi vagyok...
Köszi
A frakció összes seregét fel kell számolni ahhoz, hogy megszûnjön. (Lehet, hogy a karavánjait is, de ebben nem vagyok biztos.)
De az is lehet, hogy bebugosodott, és azért nem szûnt meg a frakció. Én például így jártam egyszer.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Realistivc-on kezdtem vagy egy hónapja, és mivel a kinti világot veszélyesnek ítéltem meg kb. 50 órányi játékidõt töltöttem arénázással. 20-as szint környékén jutottam el odáig hogy megvettem a céheket és felvettem a hõsöket az arénás pénzbõl, és szépen felfejlõdtem fegyverhasználatba.
A játék szerinti idõben 30 napig kergettem a rablókat és növeltem a viszonyt a noldorokkal, aztán megvettem a noldor lovat Laria-ban.
Mivel nem nyerem tornákat load/save lehetõség hiányában nem volt hírnevem mint a korábbi játékokban ahol nem szégyelltem visszatöltögetni. Így a csapatom 60-as létszámmal indult, amit fel is töltöttem túlnyomó részt mounted ravenstern rangerekkel. Most már biztosan állíthatom hogy a leghatékonyabb és legbiztonságosabb hírnév növelés az ostrom.
Ha megostromlok egy várat és fel akarják menteni odébb lehet állni, nem kell nyílt téren túlerõvel harcolni. Ha sikerül eljutni az ostromig, általában kitámadnak. Ha kiütnek ostrom közbe az se tragtédia, büntetlenül el lehet vonulni.
Ilyen kis létszámmal támadva 50-60 renovn is jön egy csatába. Sajnos ilyen kis csapattal még egy 200-as védelmû vár is nehéz tud lenni, de ha nem sikerül teljesen bevenni, csak egy körbe gyõzök, azért is kapok renown pontot, és késõbb is vissza lehet menni a gyengített védelem ellen.
Most már 80 fõs a csapat, ezzel már be lehet venni egy gyenge várat elsõ nekifutásra is. Így szereztem 3 várat az egyetlen lordomnak akivel ettõl 100-as lett a viszony. Igaz hogy folyton visszafoglalják õket, de nem kell megint bevenni, mert 40 fõt még ilyen kis létszámmal is rá lehet beszélni a feladásra.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Tessék megveni ezt a játékot, nagyon megéri! 2000 Ft nem sok érte. Ennyit megérdemelnek a fejlesztõk.
Jónak néz ki, van pár új feature:
Lándzsafal, hajók, guggolás stb...
Viszont saját szerón vagy akár szavazással lehet botokat beállítani akiket kommandírozni nagyon izgalmas😊
Mondjuk mindkét csapat irányít 80 80 botot😊 pl 4 v 4 be akkor mindenki kap 20 embert és mehet a vonalharcászat ezerrel😊
---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!
ez nagyon adja!!!
ma 40en voltunk egy szerveren!
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
A 4th_Honved Zászlóalj játékosokat keres, akik játszanának az MMRussia 19. századi Moddal.
Errõl lenne szó:
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,153880.0.html?PHPSESSID=7slnbobo2e23asv6uvtdljou82
Nagyon hangulatos.
Akit érdekel feltétlenül keressen meg minket!
msn: [email protected]
email: [email protected]
xfire: Pordy
TS3: gameop.hu:9966
Lehet benne ágyúzni, lövöldözni, lovasrohamot intézni, nagyon szuper kis mod😊
Csak sok ember kell hogy tudjunk rendesen játszani...
Üdv: 4. "Kossuth" honvéd zászlóalj!
Modoknál meg változó, hiszen vannak olyanok ahol nincsenek lovagok, másutt nem érhetõek el egykönnyen (sokat kell fejleszteni vagy valami speciális feltételhez vannak kötve).
Sima lovagok:
A kocsmákban felbérled a kalandozni vágyó nemeseket, és lovaggá képzed õket.
Ellenséges csapatot legyõzve kiszabadítod tõlük a különbozõ frakciók nemeseit és lovaggá képzed õket.
Lovagrendek lovagjai, akiket a sima lovagokból lehet képezni:
Ha van olyan várad, ahol lovagrend mûködik, idõnként automatikusan "termelõdnek" lovagok, amik a helyörség listájába kerülnek és onnan átvehetõk. Ha van a lovagrendnek megfelelõ frakciójú lovagod, akkor ebben a várban átképezheted.
Amikor királyságot alapítasz, ki kell választanod melyik kultúrát (frakciót) követed, és ha van egy váradban training groun, 500 pénzért nemesi újoncokat toborozhatsz, akik lovaggá fejleszthetõk, majd ha van lovagrendes várad ott továbbképezhetõk táposabb lovagokká. Ráadásul a lovagrend kissebb vagyonért fejleszhetõ, növelhetõ a lovagok ereje/életereje és a fegyverhasználati képessége.
Közben északon is pozitív változás van, jópár õrjáratot indítottam a falvakból, amiket 10-20 lovaggal, mounted rangerrel megerõsítettem. A mistmountain banda most már fading státuszú.
Esetleg töltsd le a modot is újra és telepítsd fel. Elképzelhetõ hogy letöltés közben vagy a kicsomagolásnál volt valami gebasz és most az szivat. Legalábbis ha más mod megy akkor ez leeht a hiba.
Emellett néhány embernél már az is megoldotta a problémát a betöltéskori elszálláskor, ha a configure menüben bejelölte a Load Textures on Demand opciót.
De találtam még egy érdekességet. Ha megvan a kellõ mennyiségû memória és azt használni is tudja a géped (mondjuk van 4 giga ram a gépedben és 32 bites oprendszer esetében külön beállítottad hogy használja is a lehetséges maximumot ne csak 2 gigát) és betöltés közben elszáll RGL hibával a mod, akkor a megoldás a következõ is lehet:
If the mod fails to launch due to an RGL error, remove sounds from your "Modules\Prophesy of Pendor 3.x\Sounds" folder until the game will launch successfully. Try removing the voice files first, they seem to be the biggest problem.
A 3.204/5-ös változat már úgy tudom nem elérhetõ a modból. Helyette van az újabb 3.301-es ami pár hibát javított, módosított a grafikán hogy simábban mûködjön.
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
A 3.204 verziójú PoP hibátlanul megy alatta.
Melyik mod amivel gondod van?
Szedd le a játékot, telepítsd újra, majd jöhet rá a legfrissebb patch, aztán a mod (ha kompatibilis az adott verzióval) akkor már mûködni fog (legalábbis kéne neki).
Esetleg nézz körül a configure menüben, hátha valami oylasmi is be van kapcsolva aminek nem kéne bekapcsolva lennie (például version check, edit mode).
Van erre valami megoldás?
Az obliterated amibõl nincs visszatérés, a destroyed esetében lesz kb. 1% esély arra, hogy pár kis csapat még megjelenik, akiket le kell verni a sikerhez (destroyed szintnél már sereggel nem fogsz találkozni csak kis csapatokkal).
Emellett az õrjárat alapvetõen marad a falu körüli területeken, onnan csak akkor megy el ha éppen üldöz valakit. Ilyenkor többnyire megragad az új helyen ahol sikerül végül beérnie a célpontját.
Az egység átadás valóban csak úgy mûködik ahogy leírod. Ezért kell a nyomukban járni az õrjárataidnak és felhízlalni õket a csaták alatt (arra kell figyelni hogy legyen fogoly vagy kiszabadítható egyén, máskülönben nem lehet átadni egységeket). Vagy az ellenfeleket hozzájuk terelni míg nem lesz pár darab 100-as létszámú csoport lovasságra építve.
A feltétel meg teljesíthetõ, csak tudni kell idõzíteni és nem a végére hagyni az apróságokat amikor már nagyon meggyengültek és emiatt eszement ritkává válnak a seregek amik a látványos változást hozzák. Ha valaki a végére hagyta a dolgot annak bizony jól kitolódik a játékidõ. 😊 Elsõre könnyû megszívni a dolgot. Pedig még a pletykákban, kocsmárosok tanácsaiban is elhangzó intelem, hogy nem szabad fél vállról venni a kis frakciókat, mert késõbb nagyon macerás lesz elintézni õket. Már az elejétõl érdemes nekifeküdni a kiírtásuknak.
Azt ugye jól tudom, hogy faluból õrjáratot csak hetetnte 1-et idíthatok és ez nem a falura, hanem az egész térképre vonatkozik? Azt nem tudtam, hogy a seriff õrjáratnak is lehet egységeket átadni. Úgyis van egy csomó felesleges lovagom.
Lordokat azért vettem fel, hogy mindegyiknek adhassak egy északi falut. Így közel vannak mivel a saját falujuk körül fognak õrjáratozni. Kis létszámú a seregük, viszonylag gyorsak.
Mármint a monitor bambulását. Mondjuk amit csinálsz, hogy vársz egy városban, az pont nem megoldás.
Mászkálj az érintett terüeltek városaiba, kérdezgess mindenkit akivel szóba elegyedhetsz, hírekrõl. Az õrjáratoktól is tudhatsz meg infókat amik elõsegíthetik a sereg spawn-t, akárcsak a falvak és városok elöljárói, a kocsmák és utazók is príma infóforrások. Ezek hiányában havonta 5%-os eséyled van arra hogy egy weak vagy gyengébb "erejû" minor faction sereg megjelenik. Ez meg édeskevés. Ezért kell a környezõ városokat és településeket, várakat járni és mindenkivel beszélni, mert így ha valamit hallasz a mocorgásukról, az megnöveli a spawn esélyét. Addig megy gyepáld a kis csapatokat.
Megoldható a rendes ellenõrzés, csak a dolog nem kevés elõkészítést igényel. Az õrjáratok elmászkálnak, a lordok is össze vissza kujtorognak (ráadásul jobb ha leapasztod õket és csak lovassággal szereled fel, mert hiába vannak kevesen, ha azok gyalogosok, akkor a lovassággal rendelkezõ ellenfél, mint amilyen a mistmountain banditák csapata, egyszerûen lelép elõlük). Derítsd fel hol vannak a spawn point-ok és arra a környékre küldj ki lordokat seregekkel. Az õrjáratok meg inkább arra valók hogy a közvetlen környéken a sima banditákat lecsapkodják. Persze ha megerõsíted õket akkor onnantól bátrabban és nagyobb területeken járõröznek és hatékonyabbak is lesznek.
Lordokból meg legjobb ha összehaverkodsz minden frakcióból a városok vezetõivel, meg esetleg egy kisebb lorddal. Õket aztán majd magad mellé álíltod és így lesz elegendõ, átlagban 4 lordod minden elfoglalt frakcióból akikkel járõröztethetsz. Külön emiatt felvenni új lordokat felesleges. Emellett a lordokról még azt is tudni kell, hogy hamar elunják a járõrözést. Nagyjából 2 naponta újra ki kell küldeni õket mert hazamennek. Szóval vagy a nyomukban jársz vagy folyamatosan küldözgeted a kérdéses területre a lordokat az egész királyságból így róva a köreidet és biztosítva hogy a területen mindig lesz pár lord aki arra mászkál, meg lesz aki éppen eljönne onnan és leeht visszazavarni.
A hatékony sheriff õrjáratokhoz az fog kelleni, hogy a környéken legyen általad uralt falu ahonnan küldözgetheted folyamatosan az õrjáratokat (ezt segíendõ a 3.301-es változatban az adózási határ megemelkedett, így már több településed leeht mielõtt az adózásban beállna a probléma; 1 város, 1 vár és 4 falu még belül volt ezen a határon, szóval legkevesebb 2 ponttal emelkedett a limit, így ha elõrelátóan egy várost foglalsz el meg a falvait, aztán a zavaros tereületeken megtartasz 1-1 falut akkor lesz honnan õrjáratokat indítgatni). Na ekkor el lehet 1-2 hét alatt árasztani a területet és ekkor tudnak hatékonyan mûködni. Mondjuk ez könnyebb a 3.301-es változattal mint a 3.205-ös verzióval, hiszen a lordok is rendszeresen zargatják kifelé az õrjáratokat a területükön.
Emellett te is mászkálj az érintett területen és segíts be az õrjáratoknak. Adj nekik erõsebb lovasságot és akkor simán levadásznak bárkit és bármit.
A lovagrendek felesleges alapítgatása csak Gem kidobás. Nem elég erõsek és jelentõsek az õrjárataik ahhoz, hogy egy nagyobb csapatot lekezeljenek. Tehát a lovagrend a várakba elképzelés idõ és erõforrás pocsékolás.
De javaslok még egy taktikát, ami ugyan már az elejétõl megköveteli az odafigyelést, de megéri. Haverkodj össze a jatu-kkal. Segítsd õket pár bunyóban míg pozitív nem lesz a viszonyod. Õk elég gyakran felmennek Ravenstern területre valagba rúgdalni a Mistmountain banditákat, így aktívan be tudnak segíteni a létszámleépítésükbe. Vagy a másik megoldás hogy magaddal csalogatod õket a kérdéses terüeltre (ha ellenséges a viszony és kis létszámmal mászkálsz) és hagyod õket garázdálkodni.
Hasonlóan (haverkodás) cselekedtem a singalian slavers csapatokkal és mióta haverok, eléggé elfogytak a területükrõl (Singal-tól Nal-Tar-ig ellenõriznek és felmennek Sarleon fölé is gyakorta) a heretic csapatok sõt még a seregek is igencsak rosszul járnak velük szemben. A kis D'shar raider csapatok meg jóformán ki sem mozdulnak a leejtõkrõl mert levadásszák õket. 😊