Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez igaz. A karavánokban nagy pénz van.
Azonban nem árt arra is figyelni, hogy a nyereség idõnként veszteségbe fordulhat, emrt ez benne van a játékban. Tehát nem hiba ha egy menet veszteségesre jön ki, ugyanis befuthat a célul kitûzött városba idõközben más kereskedõ is a portékájával így az árak lentebb mehetnek mire odaérünk.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Karavánokkal iszonyat pénzeket lehet begyûjteni. Indítasz egy karavánt Sich-bõl Velvettel pl.: Narra-ba 80000 tiszta bevételt jelent!!!!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Most újra elkezdtem és szinte csak kereskedek, meg csak tavernákból veszek fel lovas harcosokat... így egy fokkal jobban tudok érvényesülni!

Jah és nagyon meggondolom, hogy kibe kötök bele... Dezetõrökbe például csak ha gyengének ítélem õket!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Csak az alap parancsokkal, mással nem tudsz irányítani (de ez eleve megvolt már az alapjátékban is, így semmi új nincs ezen a téren). Az meg édeskevés. Kellenének formációk, amik számtalan modban prímán meg lettek oldva, rendes vezérlés, meg hogy azt a fegyvert használják a dleikvensek ami a legjobb. Például a pisztolyos lovasság ne kardra/fokosra kapva támadjon hanem lõjjön, kerülgesse az ellenfelet ne pedig betámadja hogy lecincálják aztán a bandát a nyeregbõl és agyonverjék...
Onnantól, hogy kiadtál nekik valami parancsot teljesen véletlenszerûen használják a fegyvereiket, a lehetõ legrövidebb útvonalon haladva táamdják az ellenfelet.

A javított troops text file-t meg javaslom töltsd le te is a Taleworlds fórumából. Onnantól tudsz képezgetni kedvedre zsoldosokat, egyszerû parasztokat meg amit akarsz.

Vazallussá váláshoz (ha mindenáron így akarsz tevékenykedni) meg legalább 200 renown pont kell, azalatt szóba nem állnak veled.

Katonáinkat itt is lehet irányítani, ami jó dolog! Ez Warbandben is kedveltem!

Semmi szükség mentegetõzésre... valószínûleg én vagyok a béna! Béke van <#smile>

Kocsmákból csapatfelvét jó ötlet... erre nem gondoltam, holott tényleg erõsebbek, mint a táborokból felvehetõek! Igazából egy komolyabb pénzmaggal (nézegettem taleworlds fórumot és vannak már az elején is nagyon profitáló útvonalak) nem lesz itt probléma, csak mint ennek az esetében is minden kezdet nehéz!

Nagyon szépen köszönöm akkor elöször is sokat kell toborozzak ..😊 most és kiképeznem.😊
Hát nem hangzik túl jól.
Abban az idõben íjjal messzebbre lehetett még lõni mint muskétával.

Árpád népe hej!

A karakterfejlesztés ugyanaz mint korábban. A dobás helyett gránátdobás van (a szóródásba szól bele, de vigyázni kell mert ezek marha nagy területre ható fegyverek szóval kis skill-el könnyen önmagát is kiüti a hajigáló egyén), a számszeríj helyett meg a pukkantyúk. Minden más maradt ami volt.
Talán a fejlõdés lassúcska, mert az ellenfelek angyon alacsony szintûek így a legyõzésükért is alig jön Xp.

A lõfegyverek nem igényelnek külön skill-t (a crossbow szerepét vették át egy az egyben). Tehát egyszerûbb a kezelésük elsajátítása. Ellenben eszement lassúak és a legpontosabb csúzli is igen pontatlan még magas (250+) weapon profiency mellett is (a legjobb alap pontosságú fegyver egy masterwork carbine volt amit láttam és ez érte el a 85-ös accuracy értéket ami azért nem sok és kicsit túlságosan is bõkezû még így is). Ami elõnyük van még, hogy pofátlanul nagy a lõtávjuk (ami történelmileg nem igazolt ezeknél a korai eszközöknél). Ja és a dobófegyverekhez hasonlóan van egy második használati módjuk. Ekkor közelharcban blunt fegyverként funkcionálnak.

A sebesség és összesítve a pusztítás terén az íjak lennének a jók, csak eszement módon legyengítették mindet. A sebzés egy dolog hogy gyenge, mert az ugye skill által növelhetõ, de hogy olyan szinten leesett a lövedék sebessége, mint a Wb esetében a hajítófegyvereké (magyarán a lõtávjuk drasztikusan csökkentve lett a pukkantyúkkal szemben), az azért elképesztõ.
Pedig az egységek 90%-a ellen bõven elég az íj is (a páncélzat jórésze 1-5 pont közötti amit még a gyenge 15-20-as sebzésû íjak is játszi könnyedséggel legyilkolnak és az egységek sem szaladgálnak magas szinttel és jó strength értékkel vagy esetlegesen érdemi iron skin skill-el), ráadásul mellé ott a pajzs is amit folyamatosan használ a delikvens ha van nála. Ostromoknál életmentõ tud lenni, mert mire újratölt egy lövész addigra 3-5-öt is le lehet szedni egy íjjal ami nem rossz arány (szóval a Krím-i királyság katonái akik íjakkal rohangásznak igen jók az ostromkor, fõleg ha falat robbant az ember és nem pedig pallókon akar felgyalogolni).

Közelharcra kell egy jobbfajta kisbalta/fokos ha netán elitebb, erõsen páncélozott delikvenseknek akarunk nekimenni (nem sok ilyen célpont akad), de az esetek többségében egy hosszabb szablya tökéletesen elegendõ bárki ellen (a valódi vértek hiánya miatt).

A vértek meg többségükben nagyon gyengék így hacsak nincs tényleg egy erõs pajzsa valakinek, akkor az ne nyargaljon szembe egy lövész sorfallal mert egybõl lekapják. Ellenben oldalazva, vagy oldalról kerülve nyugodtan körbe lehet rohangálni a lövészeket és egyesével végezni velük. Sajnos az AI a mi oldalunkon is ugyanolyan lököttm int az ellenfélnél, így sok jóra ne számítsunk a tárainktól és katonáinktól. Eszetlenül mennek a harcba, sokszor nem azt a fegyvert használva amit kéne.

Karakterfejlesztés szempontjából mi a tapasztalatod?
Milyen fegyverre érdemes rágyúrni?
Alapvetõen az lenne a kérdés hogy íj, puska, vagy pisztoly?
Gondolom nem árt ezek mellett az egykezes fegyverek használata.

Árpád népe hej!

Bocs, kicsit túltoltam ezt a kritikát.
Igazából csak annyit kellett volna írnom, hogy valószínûleg másképp kell játszani ezt a részt. Talán nem egybõl harccal kellene kezdeni és akkor könnyebb lenne. Én is csak tippelgetek. Lehet hogy küldiket célszerû csinálgatni az elején.

Árpád népe hej!

ratgab:
Nem vettem észre a rákényszerítést (hacsak a fapadossá butított karakteralkotást nem nézzük de ez már a Wb esetében is így volt), bár tény, hogy a vazallusságot támogatja a játék mert a beépített mini sztori is erre megy rá (segíteni az oroszok trónkövetelõjének a trónra jutni). Csak könnyebb az az út. De mivel ez változni fog, hiszen hiba, ezért felesleges a beta változatból (merthogy ez az) messzemenõ következtetéseket levonni. Majd úgy 2-3 patch múlva térj vissza a játékhoz és akkor nem lesz gond. Vagy van a Taleworlds fórumaiban olyan téma ahol kínálnak javítást a problémádra (tulajdonképpen újraállított, átalakított troop tree amirõl szó van és ami engedi hogy szinte bármit kiképezz). Ha annyira nyüstölni akarod ezt a játékot már most is, akkor javaslom nézd meg a dolgot.

Megy az a foglalásosdi zsoldosokkal is normál fokozaton (én ezen próbáltam ki a játékot), csak ne a táborból vedd fel õket, hanem a képzettebb változatokat a kocsmákból. Plusz be lehet segíteni harcokba és onnan kiszabadított egyéneket betoborozni, vagy éppenséggel neked foglyokat ejteni és azokat késõbb felvenni. Én ezzel a módszerrel gyûjtöttem össze katonákat, meg felvettem boldog boldogtalant akit csak tudtam. Végül egy vegyesfelvágottal ugyan de nekimentem egy erõdnek (Moszkvától DK-i irányban lévõnek) és sikerült elfoglalni. Mondjuk hanyagolni kellett ehhez a puskásokat, mert iszonyat lassan lõnek és inkább közelharcosok és íjászok lettek begyûjtve mert azok hatékonyabbak.
Falut meg amúgy sem lehet elfoglalni harcban (bár lehet harcolni a falusiakkal mikor megtámadja õket rablási szándékkal az ember és ilyenkor a kaszás és puskás parasztok keménynek tudnak bizonyulni).

easside:
Szerintem nincs olyan, hogy legerõsebb királyság a Warband esetében. Bárkit és bármit le lehet nyomni 50 lovaggal vagy meamelukkal probléma nélkül. Ez a létszám és összeállítás tényleg bármit megfog ha kicsit is megtanulja irányítani õket a játékos és odafigyel a saját karakterére.

A hûbéresség felejtõs és felesleges, egyedül is játszi könnyedséggel tartható a front akár két támadó ellen is, mert az AI egyszerûen egy szellemileg visszamaradott embrionális állapotban leledzik.

Kezdetnek én anno mindig egy olyan helyet választottam ami határszéli vár a térkép szélén (többnyire például a Vaegir zónal felsõ csücske). Így behatárolt az irány ahonnan támadás érhet és egyszerre legfeljebb azzal a királysággal voltam fasírtban akibe belekötöttem. De ez sem tartott sokáig, mert viszonylag hamar le lehet nyomni bárkit.
Elõtte persze jó sok feladatot elvégeztem, jó sok tornát megnyertem direkt azért, hogy jó viszonyt alakítsak ki minden nemessel és jó magasra növeljem a karakterem szintjét meg renown pontjainak számát (mondjuk a pénz sem volt lényegtelen). Így nagy és olcsón fenntartható seregem lehetett (a leadership ha magas nem csak a létszámba de a zsoldba is beleszól, míg a magas renown szintén növeli a max sereglétszámot). Magyarán az elõkészületekbe kell sok idõt ölni és akkor a foglalgatás és terüeltszerzés sétagalopp lesz minden fennakadás vagy probléma nélkül. Különösen akkor ha odafigyel az ember olyan dolgokra, hogy ki és kivel van háborúban, éppen mennyi ellenféllel megy a harcolgatás, mert ezek meghatározhatják hogy kit érdemes betámadni.

A zsoldos lovasságot szerintem sûrgõsen dobd ki. A lovasság eleve drágább mint a gyalogság de a zsoldos egységek még drágábbak azoknál is. Maximum arra jók, hogy támadás elõtt felveszed õket hogy meghaljanak a harcban. Ostrom után kikukázhatóak vagy maximum addig érdemes megtartani õket míg képzett íjász védelmet fel nem állítasz a váradban. De utána mindenképp kukába velük.

Sziasztok !!

Én csak egy tanácsot szerenték kérni ha szépen megkérhetlek titeket !
3 napja vettem steamen a Mount&blade warbandot magyarul van semmi mod.
És volt 2 váram is de mindenkivel olyan fasirtba voltam -70 felett a viszonyok.
A surrandiak és Khergitek között van a váram és most jutottam el arra a szintre hogy nem bírom öket és hübérese leszek valakinek míg megerõsödök .
a seregem 112 fõs lehet .
Szerintetek melyik a legerõsebb királyság hol érdemes megerõsödni elõre is köszönöm (a seregem nagy része majdnem mind lovas zsoldos és egyéb lovas katonák . )
Alap M&B-ben és a Warbandben is az tetszett, hogy nem volt rád eröltetve semmi! Lehettél nyugodtan kereskedõ, vagy martalóc, vagy zsoldos és akkor is lehettél erõs, fejlõdhetett a csapatod.

Ebben a részben úgy tûnik már rád van eröltetve, hogy hûbéres legyél, különben semmire sem mész: zsoldosokkal csak kikapni lehet hosszú távon! És ez nekem elvesz a szabadságérzetembõl... magyarul nem tetszik! Legalábbis az elõzõ részekhez képest!

El se tudom képzelni, hogy hogy tud bárki is normál fokozaton (azon próbáltam a játékot vagy ennyire brutális lenne normálon a játék, hogy le kell vennem easy-re????) akármilyen várost, falut, vagy helyörséget elfoglalni olyan zsoldosokkal, akik úgy fogynak mint a legyek!

Vettem fel embereket városból (erõdbõl pontosabban szólva). Ugyan sajátból, amiben volt commander is (az infantry commander önmagában kevés, az csak annyit határoz meg, hogy gyalogosokat tud majd képeztetni a commander). Tudott õ is botos parasztot képezni akit utána érdekes módon tovább tudtam képezni. Holott a sima falusit nekem sem sikerült...

A zsoldosok elnevezése egy dolog. Ahogy az is egy tény hogy jelenleg nem átkéepzhetõek a hivatalos verzióban a zsoldosok, midnegy ki és mit mutogat (ami mutatnak a videóban az csak az angolosított orosz változat, tehát az eredeti amire rá lett dobva a nyelvi csomag, azért tudja a bemutatóban átképezni õket a manus).
De azt például a nagy felháborodás közepette észrevetted, hogy kapnak XP-t a katonáid is és szintet léphetnek (már ha elég ideig életben maradnak, mert amikor a legkomolyabb ellenfelek sem érik el még az 50 Xp-s határt sem, ott aztán angyon jól kell teljesítsen egy katona ha fejlõdni akar)? Ez annyiban nyílvánul meg, hogy ha már elegendõ Xp összegyûlt és megnézed a delikvenst, akkor ugyanúgy tudsz vele szintet lépni mint a saját karaktereddel (te osztod el a kapott tulajdonság és skill pontokat, ahogy a weapon profiency értékeket is). A neve ugyanaz marad. Ezt utoljára az alap M&B pre 1.0 változatoknál tapasztaltam. Szóval fejlõdés van, átképzés nincs (még).

Az meg biztos, hogy számtalan bug van még ebben a verzióban és bizonyos dolgok nem mûködnek(van ami szándékosan, van ami figyelmetlenség miatt). Elég csak visszagondolni a M&B játékokra, hogy például a Warband esetében voltak hetek amikor 2-3 patch is jött (javítva valamit és elrontva több ms dolgot). Ez sincs rendesen beállítva még szóval ez korántsem a végleges verzió. Arra jó, hogy az ember megnézze mire számíthat, de komolyan venni majd olyan 1-3 hónap múlva lehet.

Ami jó pont a játékban, az az ostromok sokszínûsége, meg az ostromlott települések mérete. Attól függõen, hogy erõdöt vagy várost támad be az eember, egy nagy halom lehetõség közül választhat (például falat robbant, létrát épít, beszivárog, kutat mérgez és így továb) valamaint végre igen masszív mennyiségû ellenfelet kell lenyomni (konkrétan mindenkit aki benn van az adott városban/erõdben). 100-as csatalétszámnál simán beálltak a védõk elsõ felállásnak 300+ katonával és az elsõ 30 eleste után jött nekik az erõsítés 70+ katona képében. Végre nem az lesz mint a korábbi változatokban, ahol teljesen mindegy volt mennyien védik a várat/várost ha a karakter nem feküdt ki akkor maximum 250 ellenfelet kellett leverni a gyõzelemhez.
A településfejlesztés nagyon fapados. Beszél az ember a vezetõvel és építhet faluban 5 épületet, erõdben 8-9-et (van akadémia, erõdítmény, barakk, kút, kincstár, istálló, armory, kereskedõház), városban nem tudom mert azt még nem tudtam foglalni. Emellett ki lehet nevezni különféle tisztviselõket mint amilyen a pap/fõpap, kincstárnok, õrszem, parancsnok, gyalogsági parancsnok, páncélkovács, fegyvermester, kereskedõ, futár, adószedõ meg a rosebb tudja ki még. Ezen emberek felvétele pénzbe és idõbe kerül de mind ad valami bonuszt (például ha van kereskedõ akkor nem a játékosnak kell a felbérelt karavánokat kísérgetnie, míg ha van fegyver/páncél kovács akkor az árukészlete ezen kereskedõknek kibõvül, a parancsnoknál fejletebb egységek képeztethetõek és így tovább.
Ha bizonyos embereke/épületek megvannak akkor új opció jelenik meg az adott településen amin keresztül ezek elérhetõek (például a kereskedõk akiknél letétbe lehet helyezni pénzt, de ugyanígy a parancsnok is így érhetõ el).

Jah és õ nem 8-as szintû, hanem 3-as..... Kész röhej ez komolyan mondom!

12:20-nál neki a zsoldosok is fejlõdnek... hogy is van ez akkor?

És õ egy preview-hoz való builddel játszott (szerintem azért normálisabb ez a rendszer, mert aki harcol az fejlõdjön is....)!

Bug ez szerintem!

Én meg pont azt olvastam, hogy a városból felvett katonák sem fejlõdnek a nemzetközi kiadásban (orosznál nincs ilyen probléma)!

Zsoldosok átképezhetetlenek... oké! DE akkor hogy magyarázod a nevük utáni recruit (és a manualban is azt írja, hogy fejlõdnek...) zárójeles feliratot?

Neked sikerült már városból embereket toborozni vagy csak az olvasottak alapján nyilatkozol?

De ami a legviccesebb az egészben, hogy 1 ugyanolyan ingyenes verzió jobb, mint a pénzéhes cég alkotása. RÖHEJ!
Sziasztok, én már akkor játszottam a mount&blade-el amikor még meg se jelent a végleges 1.010 verzió a boltokban, és már akkor nagyon jó volt, rengeteg jó mód is készült hozzá, többek közt a eagle and the radiant cross, ami nagyon hasonló a with fire and sword MÓDHOZ!!!!!! azért akarok ide írni, hogy világosan lássatok, nem szabad megvenni ezt a szart, met ehez hasonló modok készültek már tucatjával, tök ingyen. ezek csak gyakorlatilag a warbandhoz készített módot akarnak eladni, ami még bugos is, és játszhatatlan, de 1 hasonló igyenes verzió, amivel törõdtek is, és nem a pénzéhség hajtotta õket, az a mód sokkal jobb, és töük ingyenes, ahogy a számtalan másik száz mód is ingyenes. Egyszerüen nem értem a hülye szerkesztõket,m hogy gondolhatják, hogy 1 ilyet akarnak eladni, kész röhej, hogy 1 ilyen hatalmas játékból, bugparádés vackot csinálnak SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT A PARADOXRA!!!!!
A zsoldosok nem átképezhetõek (már a készítõk szerint, de késõbbi patch-ben ezt lehet hogy orvosolják majd, de végülis pont emiatt került be az átfegyverzési opció)! Naná hogy nem fejlõdnek. Ha mást akarsz akkor átfegyverezheted õket a zsoldos táborban, de nem "fejleszthetõek" más egységgé.

Emellett a siam falusiak sem lesznek kiképzett katonák, csak a városokban felvett egyének képezhetõek tovább illetve mássá, mert õk a katonák. A bug felsoroló topik elsõ üzenetei között van ott ez az információ. 😊

Ami jogos panasz, a nemzetközi változatnál elõforduló hibának tartott (állítólag egyfajta védelem lett volna ez is) képezhetetlenség (érdekes módon a városból felvett egyéneknél gond nélkül mûködik azoknál is a dolog akik panaszkodtak a képezhetetlenségre). Az eredeti, orosz kiadásnál nincs gebasz.

Puskásokkal szemben nem lövöldözöm sokat én sem. Bár feléjük tartva elengedek egy lövést vagy kettõt is akár, aztán jön a váltás a kard plusz pajzs kombóra (a második looter csapatból 1-es looting-gal kirúgtam egy balanced saber-t azt azzal csapkodok) és aztán nyargalok oda vissza körülöttük, levagdosva õket. Ez probléma nélkül megy. Csak nem szabad körülöttük kõrözni (beérnek a közelharcos támogatóik vagy egyszerûen körbeállnak, ráadásul ha lelassul a paci akkor nagyon könnyenkilövik a karakter alól), hanem el kell vágtatni mellettük, odasózni és menni tovább, majd távolabb jöhet a fordulás és ismétlés. Idõigényes de megéri (akárcsak a lovas íjászat ami igencsak gyors és egész pontos módja még mindig az ellenfelek kiiktatásának; már csak annyi pénzt kéne összegyûjteni hogy a gránátozást is kipróbálhassam de egyszerûen az áraktól a falnak megyek). Közben ha van kedve az embernek akkor a közelharcosokat is lelõdözheti.

Lentebb amit a városok és a velük való viszony kapcsán írtam azt lehet figyelmen kívül hagyni, mert kiírni nem írja ki a viszony javulását de az edit módban lehet látni hogy továbbra is jegyzi a program a jótéteményeket amiket a városokban visz véghez az ember. Így jó sok feladat után majd észre lehet venni az új opciót a városban, mert megjelenik, de pontos tájékoztatás híján (normál módon nem látható a városi viszony) elég könnyû beleunni. Szóval ne keresse senki azt, hogy milyen viszonyban van egy adott várossal/erõddel, mert nem nagyon fogja látni.

Shad01:
Megnéztem és ha van az íjásznál pajzs, akkor ott lesz a kezén mikor lõdöz akkor is (tehát nem a hátán fogja tartani).

Bonyolítást arra, hogy nem fejlõdnek az emberek és nem lehet faluból felvenni senkit (holott warbandban is kicsengette az ember értük a pénzt, szóval nem nagyon értem) Most olvasom a Taleworlds fórumon, hogy sok embernek van olyan panasza, hogy egyetlen katonája sem (sem zsoldos, sem frakcióhoz tartozó) fejlõdik!

Úgyhogy úgy látszik ez nem csak az én hülyeségem!

A puskások überpowered.... ha én is lövöldözöm õket, akkor általában temetés a vége (az enyém)!

És én a teljes verziót próbálgatom (igaz nem eredeti)! A Demóban mûködik még az emberek fejlõdése, legalábbis a TW fórumozók szerint!

Kissé hamar ment el az iromány...

Amit meg még tudni kell, hogy a demoban pár dolog még pluszban le is van kapcsolva, így egynémely egység ami átképezhetõ lenne, azt a demo nem fogja engedni. Lesz amit igen, de a többségét az egységeknek nem tudja kiképezni az aki cska a demo-t nyüstöli.

30 pont (legalábbis normálon, aztán ha könnyû játékot indított valaki akkor lehet hogy kevesebb, azt nem tudom). Ezt elérni nem nehéz. Egészen pontosan 6 covert mission elvégzése az adott frakciónak és meg is van. De ha egy városban sikerül felvinned 30-ra vagy afölé a viszonyodat akkor is elérhetõvé válik az opció.

A puskásokkal meg még nem volt nekem bajom. Eddig mire eljutottak odáig, hogy elkezdjenek célozni, addigra már átgázoltam rajtuk a pacival így váltottak közelharci fegyverre. Persze ha összejön nekik a sikeres lövés akkor cumi van de ez így van rendjén. Vígan lehet még mindig vitézkedni, csak kell az ember mellé pár palimadár akit elõreküldhet áldozati báránynak. Emeleltt aki lövésben jó az valóban gyér lesz közelharcban, ezért kell majd közelharci egységeket is kinevelni vagy felvenni.

A zsoldosok végre igazi zsoldosok. Mindenhez értenek kicsit de igazán a hatékonyságukat a felszerelésük határozza meg. Ezt nagyon jól eltalálták. Nem kell ide kismillió változat zsoldosból ha átfegyverzéssel tulajdonképpen ugyanazt elérheted egy egységbõl is.

A banditák és a looter csapatok nem ellenfelek még a kezdõ karakternek sem. Lóhátról játszi könnyedséggel elintézhetõek, csak kicsit elõttük kell maradni és egyesével lelövöldözni õket a kapott pisztollyal. 10-15 manus nem kihívás belõlük. A puskásokat le lehet gázolni és aztán lelassítani annyira, hogy futni kezdjenek az ember után (megteszik ezt még good AI mellett is szóval az AI megint hülye).

A dezertõrök kiképzett katonák, akik elszöktek a seregbõl (ilyeneket lehet felvenni a commander-nél a városokban) naná hogy komoly kihívást jelentenek. 😊 Õk egyébként tovább is tudnak fejlõdni attól függõen milyen egységrõl van szó (nem mindegyiknek van átképzési lehetõsége).

A bonyolítást mire érted? Én eddig nem vettem észre benne semmi bonyolultat.

És mennyi az az elismertség (mert azt azért nem lehet olyan könnyen szerezni, feltéve ha a népcsoport elismertségérõl beszélünk, egyes embereknél egyszerûbb)?

Akkor írom azt, hogy szarabb! Ha nem fejlõdnek az emberid az lehet végülis rinyálás, de tényt közöltem. Ezzel az elemmel, meg hogy is mondjam... gyakorlatilag élvezhetetlen, mert az utolsó az én csapatommal létszámilag megegyezõ rabló banda is lenyom! Ezek ellen mit tudsz csinálni mikor: Embereid távolról még jók, de ha közel ér az ellen, akkor elhullnak, ha te közelebb mész elõre aprítani, akkor lazán agyonlõnek!

Túl lett nagyon bonyolítva és élvezhetetlen (ha legyõz egy adag bandita és véletlenül kiszabadulok, akkor egyrészt elmenekülni sem tudok, mert rögtön a nyomomba erednek és rögtön le is gyõznek, másrészt meg mivel elszedték a fegyverem még csak esélyem sincs)! Hát ez így nem szórakoztató!

Kicsit utánanáztem ennek a csapat fejlesztésnek meg toborzásnak.
Nem kell a toborzáshoz vazallussá válni, elég ha elérsz bizonyos szintû elismertséget az adott frakciónál és máris tudsz toborozni. Ráadásul teheted ezt a többek között a városokban a parancsnoknál. Akit ettõl a manustól veszel fel, azt tudod fejleszteni.
A többieknek a felszerelését lehet csak fejleszteni, mert nem kiképzett katonák, csak toborzott csürhe.

Shad01:
A pajzs a test páncélzat értékét növeli szóval védeni véd, de ugye a védelem mértéke úgyis a sebzéstõl függ. A pajzsok meg általában alacsony védelmet adnak.

Úgy tudom hogy az idõjárás nem befolyásolja a lövöldözést semmilyen szinten.

A felszerelés meg a felvett egységeknél már variálható csak nagyon drága dolog. Bizonyos egységeknél ebben merül ki a "fejlesztés", tehát nincs átképzés más egységgé. Más egységek meg átképezhetõek.

Az egyik képen pajzs is van az íjat tartó kézen. Ez mûködik a játékban is?

A muskéták nehezítik a játékmenetet, most már nem lehet hõsként 20-30 embert egyedül legyõzni. A valóságban is pont így mûködött. A drága pénzért felszerelt és kiképzett lovagokat, egy pár napig trenirozott paraszt képes volt muskétával messzirõl megölni. Ezért tolódott el a harcászat a nagy létszámú muskétás sereg felé.

Legnagyobb bánatomra nem vettem észre, hogy a játék érdemben fejlõdött volna. A területre ható gránáton kívül vett valaki észre újítást? A leírás szerint majd szabadon beállíthatjuk az embereink felszerelését, de még nem jutottam el addig.

A pajzs véd valamit a muskéta golyók ellen?
Az esõ akadályozza a mukéták kezelését?
Ha a szokásos játékmenettel nem megy, nem azt jelenti hogy a játékkal van a baj.
A warband nagyon könnyû volt, szerintem nem hiba ha nehezebb.
Visszalépésrõl, meg stagnálásról beszélsz, miközben leírod hogy ugyanúgy próbáltál vele játszani mint az elõzõ résszel és nem ment. Nem túl logikus.

Mondjuk ettõl még lehet egy rakás trágya az egész, de amit leírtál azok nem igazi érvek, csak rinyálás a bénázás miatt.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Nem! Gyakorlatilag ugyanaz, mint a warband csak az idegesítõ és balanceromboló muskétákkal!

Van benne 5 új nép, 1 új nagy térkép (már a warbandben is legyalogolta az ember a lábát szerintem, ez meg sokkal nagyobb), új itemek, idegesítõen erõs desertõrök, banditák, fejlõdési nélküli embereid (level 8-ig léptem szintet, de ez alatt 1 db emberem nem fejlõdött magasabb szintre...), faluban nem tudsz toborozni, csak drága zsoldosokat fogadhatsz fel (faluban csak akkor lehet toborozni, ha már hûbéres vagy)!

Összességében szerintem visszalépés... vagy ha jóindulatú akarok lenni, akkor baromi nagy stagnálás van fejlõdés helyett!

Piszkos  Fred
Juteszembe, ebben a Fire and Swordben lehet egyáltalán nõi karakterrel menni?

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Na jó ebbõl nekem ennyi elég is volt! Ez egy bugos rakás trágya ez a Fire and Sword! EMlített játékmenetbeli hibákon felül teli van grafikai hibákkal is... süllyesztõbe megy...

Az oké, de így nem lehet érvényesülni... mint mondtam az embereim se fejlõdnek...

Gondolj bele ha igazi életbe is egyedül nekirontasz egy csapat embernek aki tüzel rád az is tuti halál... Az ilyen játékok célja szerintem hogy valóság alapja legyen bár lehet rosszul tudom.

Fölraktam tesztelésként ezt a Fire and Swordot és a következõket tapasztalom:

Nem játszható úgy mint pl Warband, mivel a muskéták baromi erõsek... ha egyedül rohanok meg egy csapat muskétást az tuti halál!

Nem lehet már noname kalandozóként a falukból felszedni a újjoncokat, hanem csak akkor ha hûbéres vagy... addig meg maradnak a zsoldosok. Ez nagy negatívum!

Másik nagy negatívum... az embereim mintha nem fejlõdnének... legalábbis én még nem jöttem rá, hogy hogyan kell õket fejleszteni! Lehet azonban a felszerelésüket fejleszteni húzos összegekért, amit nem tudom honnan a bánatban teremtsek elõ, mivel újjoncként még a banditák is lenyomják õket a muskéták miatt én meg mint fõnök nem tudok olyan darálógép lenni mint a Warbandben szintén a muskéták miatt!
Az eredmény egyre fogyó pénz és folyamatos emberveszteség... ez így nem az igazi...

Nekem a full játék van meg 😄

Atwa
Sziasztok! A Multiplayer mennyit dob a játékélményen ?

lesz valamikor magyar nyelvû megjelenés?

Sokkal jobb az egész, megéri!

Lacoka12
tuti megéri lecserélni

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Na és milyenek a pisztolyok meg a puskák?
Meg fogja érni lecserélni a jó öreg íjat?

Árpád népe hej!

Töltöm a legújabb m&b-t 😄

A Warband változatban, ami még jelenleg is beta állapotú, nincs invázió egy éven belül, mivel a kérdéses inváziót indító királyság a is eleve ott van és saját területekkel rendelkezik.

A jelenelg elérhetõ változat csak egy betekintést enged a mod méreteibe, megmutatja az egységeket és az újdonságok egy részét, de az igazán ütõs dolgok, mindazok amik igazán jóvá tették a M&B változatot, azok hiányoznak belõle. Helyette marha nagy, sok területtel, bõdületesen nagy mennyiségû várossal, várral, faluval, számtalan új ellenséggel és frakcióval.

Ebben a modban ez lesz a legkisebb gondod hidd el. Nem falvakkal kell pepecselni, hanem az országodat felkészíteni az egy év múlva bekövetkezõ támadásra...

Próbálta már valaki a warbandos Sword of Damocles modot?
Megnéztem, oriási a térkép. Ez az ami igazán aggaszt. Ha a hagyományos módon kell majd a birtokokat és a hûbéresekt kezelni, akkor az ember el fog veszni közöttük.
Ami azt illeti, sajnos vissza tudnak kerülni. De ehhez az kell, hogy ez egy nagyon szûk intervallumban történjen meg. Mivel egy frakció akkor számít megsemmisültnek ha:
nincs már vára és városa vagy faluja
nincsenek szabadon mászkáló seregei
nincsenek szabadon mászkáló karavánjai
mindegyik említett feltétel teljesülésétõl számított egy nap legalább eltelt a játékban

Ha azonban eközben egy lordjuk vissza tudna térni, abban az egy napos kivárási idõben, akkor bizony a program felteszi õt (és csak õt, sereg nélkül) a térképre függetlenül attól, hogy van vára vagy nincs a frakciójának, és máris nincs kipipálva minden feltétel.
De ez iszonyat ritka (alapjátékban eddig 2 alkalommal futottam bele ilyenbe, modoknál többször is elõfordult már), mivel várakozási idõ van a lordok visszatérésénél is. Akár megszökött, akár kiengedte valaki a fogságból mindenképpen eltelik egy vagy két nap mielõtt visszakerülne a játékba. Tehát ahhoz hogy visszajöhessen a delikvens elnyújtani a saját frakciója szenvedését, ezt még azelõtt "meg kell tennie", hogy az egynapos várakozási idõ elkezdõdne. Ha ez után szökik meg fogságból akkor már nem kerül vissza a játékba, hacsak valaki be nem fogadja a gépi frakciók közül.

Látom, értetlenségemmel már másokat is írásra késztetek... 😊
De köszönöm mindkettõtöknek, most már megértettem, és megnyugodtam. 😊