Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
A fire and swordhoz meg tudnátok adni nekem a linket h honnan lehet leszedni a troop.txt?😄
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
The Witcher 1-2-3 és még jó sok rpg :)
The Witcher 1-2-3 és még jó sok rpg :)
De ha foglalsz egy új várat/várost, kéred a királytól, mint birtokot, nem adja oda, és akkor küldöd el a picsába, akkor megmaradnak a birtokaid.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ha lemondom e királynak tett hûségesküt elveszik a váramat?
Megvan Veluca és Pagundur fullra kifejlesztve elég jó pénzforrás.Nem lenne jó ha elveszne. Már lassan saját királyság felé néznék azért kérdem.
Köszi elõre is
Csata után, ha az ellenségnek voltak foglyai, akkor ugye azokat fel lehet venni a saját seregbe.
Ha egy csatába besegít egy haver lord, és hagysz neki a felvehetõ kiszabadított foglyokból, akkor azt a lord gyakorlatilag mind egy szálig beépíti a saját seregébe. Ha volt 500 foglya az ellenségnek, akkor a lord serege 500-zal nagyobb lesz.
Pendorban nagyon durva ez, alapjátékban nem gyûlik össze annyi fogoly.
De a saját embereidet is átadhatod nekik ha túl gyengének érzed a seregüket.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
amd athol X2 5600+ , at radeon hd4670
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Ha alapjátékkal nyomod, akkor (ha jól emlékszem) 16 hõs van a játékban, akikbõl 8-at használhatsz anélkül, hogy elkezdenének lelépni. M&B Wiki-n találsz infókat, hogy mi a nevük, ki kit szeret és utál, ami alapján összerakhatod a partit.
A kocsmákban az utazók 10 pénzért/fõ megmondják, hogy ki hol van, amit mond várost, annak a kocsmájában megtalálod. Teleportálgatnak ide-oda a kocsmák közt, úgyhogy nem feltétlen lesz már ott, mire odaérsz, ha túl messzi városba indulsz.
1. Jó viszony kell a lorddal, olyan minimum 30 körüli.
2. Egyedül kell lennie, nem lehet a közelében másik lord, aki ugyanahhoz a királysághoz tartozik. Szerintem ugyanúgy veszi a távolságot, mint csata esetében, tehát ha olyan közel vannak, hogy tudnának egymásnak segíteni harcban, akkor nem tudod átcsábítani.
3. Kiválasztod a "beszéljünk négyszemközt" opciót (talk to you in private). Erre nem hajlandó, ha vannak körülötte lordok.
4. Megkérdezed, mit gondol a királyáról. Ha erre azt mondja, hogy sokáig éljen, akkor baszhatod, nem fogod tudni átcsábítani. Ha panaszkodni kezd, akkor van esélyed.
5. Mondod neki, hogy szeretnéd, hogy ha csatlakozna hozzád. Akkor megkérdezi, hogy ugyan miért? Választhatsz lehetõségek közül, hogy mit ígérsz neki, földet adsz, vagy visszaállítod a nemesek õsi jogait, vagy hogy téged illet a trón. Ezt a személyiségébõl tippelheted, vagy loadgame-savegame-mel kitapasztalhatod, hogy melyikre ad pozitív választ. Illetve ha a trónjogod 99, akkor az "mert engem illet a trón" érvet el fogja fogadni.
6. Ezután dönt, hogy csatlakozik-e hozzád.
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de azt hallottam valahol, hogy egy adott lordnál CSAK EGYSZER játszhatod ezt el, és ha akkor úgy dönt, hogy marad, utána már hiába gyõzködöd, kitart a döntése mellett, még akkor is, ha késõbb minden feltétel megfelelne már. Úgyhogy csak óvatosan, ha nem jön össze, akkor loadgame.
http://www.streeetrap.gportal.hu/gindex.php?pg=34215171
Az oldal neve 24órán belül vagyis holnap lesz meg a másik neve
Ez egyébként nem poén és nem opcionális dolog, ha saját királyságod van, akkor egyszerûen kellenek a hûbéresek, szét kell osztani a birodalmat, mert egyedül nem tudod megvédeni.
A vazallusságot felajánlja a gép ha elég tökös legény vagy (kell ehhez bizonyos mennyiségû honor és jó sok renown). Vagy odamész a királyhoz és közlöd hogy belépnél mint vazallus (felajánlod szolgálataidat, esküt tezsel és így tovább). Ha éppen fel akar venni akkor felvesz. Ha ad azonnal földterületet is akkor vazallus vagy, ha nem akkor határozott ideig szolgáló zsoldos.
De mivel úgyis le fogsz nyomni mindenkit mert ez a játék célja (egyedül tiéd legyen az egész játéktér), ezért édesmindegy ki és mennyire haragszik rád.
A játékban lévõ AI meg olyan siralmasan gyenge, hogy egyedül is vígan végig lehet rugdosni az egész brigádot, minden királyságot, abszolút nem jelentenek kihívást.
Ha hosszabb és érdekesebb, kihívást is jelentõ játékmenetet akarsz akkor jöhet szóba a Pendor mod, de az az alap után nagyon nehéz tud lenni és más szemléletmódot is igényel, mert igen sokrétû, nincs benne egyetlen ismert frakció sem, teljesen új a térkép, újak a birodalmak, vannak kis frakciók meg számtalan érdekesség, sztorivonalak és új társak. De ha érdekel akkor ott a banner alatt a magyar nyelvû FAQ amit ha elolvasol akkor többet is megtudhatsz a dologról.
Egyébként semmi elõnnyel nem jár, csupán van egy sztori ami egy könyvre épül azt nagyjából ennyi. Ha befejezted a játékot akkor talán más lesz a kísérõszöveg ha megcsináltad a sztorivonalat (az persze megint kérdés hogy kiét, emrt ugye lehet az roszoknak is sztorit csinálni nem csak a legyeleknek)
Királyság alapítása nem hírnév függõ. Elfoglalsz egy várat vagy várost és az onnantól a te saját királyságod. Míg meg tudod tartani. Ennyi az egész. Ha valaki zsoldjában foglalod el a települést akkor az nem a tied, legfeljebb rád bízzák az irányítását. Legalábbis M&B és Warband esetében. De ugyanez igaz a With Fire and Sword játékra is (ez a legújabb). Annyi a változás hogy ez utóbbiban kell legalább 300-as renown hogy szóba álljanak veled az uralkodók a zsoldosfelvételnél. Az elõbbi két játékban nem volt ilyen kikötés, igaz ott bármikor és bármely faluból lehetett toborozni...
Rengeteg játék után kellett rájönnöm a háborúzás és birodalomépítés leghatékonyabb módjára.
Ebben a játékban a városok nagy részét megtartottam, viszont az összes falut kiadtam nemeseknek. Magas ugyan a korrupció, de így is nagyon megéri a dolog. Rengeteg jövedelmem van 7 városból. 3-at odaadtam a lordoknak, de már azt is megbántam.
A pénz mellett a lovagrendes városokba jóféle katonák szerezhetõek. Kicsit aggódtam mi lesz a védelemmel, de minimális védõ 40-60 fõ is elég. Mert ha ostromolnak, beküldök pár lordot, hogy húzzák az idõt.
Közbe nyugodtan lehet foglalgatni, jól elvannak a város mellett. Aztán ha megkezdõdik az ostrom, be lehet szállni a védekezésbe. Ha sok lord van bent, könnyû csata, sok XP-vel. És ha vége, megint megnyugszik az ellenséges marshall egy idõre, pihenget a város alatt, és lehet megint hódítani, meg egyesével elkapni a lordokat.
Árpád népe hej!
esetleg tudna vki adni egy olyan magyaritast ami a legujabb (v1.134-es) Warband-al kifogástalalnul mûködik
köszi 😉
Tatár raiderek a legjobbak, gyorsan közel érnek, megsebezni nem tudnak az überbrutál páncélban, én meg pillanatok alatt lelõdözöm õket.
A morál résszel tisztában vagyok, szal azzal nincs gondom..ez sztem valami iszonyat bug vagy nemtom mi..felveszek 1 csapatag herot vagy elmegy valamiért és egyszerüen lefelezödik a seregem, 110 körülröl olyan 20 tünik el..és semmi info vagy valami csak sutty..
(vagy irásvédelem?😄)
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
A morált csökkenti a nagy sereglétszám, ha rossza a viszonyod, vagy háborúban állsz azzal a frakcióval akitõl a katonád származik, vesztes csaták és egyéb negatív események, a foglyok közül veszel fel a seregbe.
A morált a változatos élelem, a gyakori nyertes csaták növelik.
Ha már király vagy háromféle módon lehet nemesed.
Csinálhatsz nemest a hõseidbõl. Ekkor értelemszerûen kiválnak a csapatodból.
Egy máshonnan elüldözött nemes nálad keres menedéket. Ilyenkor a fõvárosodban vár, hogy hûséget esküdhessen.
A harmadik megoldás, hogy átcsábítasz magadhoz a nemeseket. Ehhez az kell, hogy jó viszonyban legyél vele, erõs legyen a királyságod, és a nemes ne szeresse a királyát.
hogy lehet megoldani, hogy ha egy "hös"-t beveszek vagy elmegy ne dezertáljon már a fele seregem?? mert iszonyat idegesítö a dolog..sajna a patch nemsokat segitett ezen😞
kb mekkora viszony kell egy másik nemessel ,hogyha kiválok a király "alol" akkor csatlakozzon majd hozzám? vagy egyedül kell levédenem az esetleges egész birodalmamat?:S
elöre is köszi a választ.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
A könnyebbség kedvéért elkezdtem rágyúrni a meggyõzési képességre. 6-os szintnél a szimpla várakat harc nélkül átadja az ellenség, városoknál ehhez a mutatványhoz még a 7 is kevés.
De ezzel be is fejeztem a Mount&Blade-et egy jó idõre.
Viccet félretéve valószínûleg pontosan azért nem hallgat rád, mert elhalmoztad birtokokkal. Elõször a birtokait tölti fel katonákkal, aztán a seregét, és ha ezekkel kész van, akkor hajlandó csak háborúzni.
Warbandban nem játszottam addig, h saját királyságom legyen, de ha jól tudom az ezt támogató extra dolgok WFaS-ben hiányoznak.
Ízlés kérdése egyébként a magad urává válás. Nem azt mondtam, h jó vagy rossz, hanem ha az ember viszonylagos biztonságban szeretné növelni a birtokait, akkor így célszerû eljárni.