Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Ha már te is király vagy (tehát van saját birtokod úgy, hogy nem vagy hûbéres), akkor már nem lehet csak úgy, bármelyik lordnál békét kötni, csak a királynál, õ meg gyakran nem akar.
El kell küldeni az egyik hõst küldetésre, azzal az üzenettel, hogy "üdvözlöm, mint egyik király a másikat", és ha arra pozitív válasz érkezik, utána lehet megint fizetni a békéért.
Legalábbis a Warbandban és a modjaiban így volt, nemtom, hogy a WFOS-ben is pont így van-e, ott még nem volt királyságom...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Ezzel pont a lényege veszik el a dolognak, hogy megszabadulj a királyodtól, és a magad urává válj...

Eleve tökfelesleges beállni hûbéresnek, csak a szopás van vele. Nem tudom, miért erõltetitek...

update: Várni kellett 1 picit, hogy kiírja hogy a a krími kánság behalt és gyõzött a lázadás😊
Azt a feladatot kaptam, a lengyel királytól, hogy mehmed giray-t rakjam a krími kánság trónjára. Oké, meg is találtam a fószert, fel is "vettem", aztán elkezdtük meg gyõzögetni a nemeseket meg elfoglalgatni a várakat. Most ott tartok, hogy az összes vár és terület már a mienk, a Kánt kétszer is megvertük, 10 nemes van az oldalamon (a kánén 10, de már szinte mindent megvertem) és nem igazán tudnak hova elmenekülni csata után, de elfogni sem tudom a kánt. Most ilyenkor mit kell csinálni?
Kiugrani úgy jó szolgálatból, ha van olyan náció, akivel nem vagy rosszban. Miután beintesz a királynak, mert nem akarja odaadni, amit szálegyedül elfoglaltál, megkeresed gyorsan a másik banda királyát, cárját, akármijét, és a szolgálatod ajánlod. Renown már van elég nyilván, hiszen különben a korábbi király se vett volna fel.
Örömmel felvesz rögtön, és a máris minden relation beáll a nemzeti defaultra. (Akivel béke van 0, akivel háború, -40).

Egy bug van, egy ilyen manõvernél az összes városod kiépítettsége visszaál arra, mint ahogy kaptad-elfoglaltad, és nem csak azok a tisztviselõk lépnek le, akikrõl írja, hogy leköszöntek, hanem mindenki más is, akit nem volt elõtte.

Kútmérgezés szerencse dolga, ha nem sikerül, lehet h rögtön felakasztanak és game over. Lehet, h sikerül és kész - stb.
Falrobbantás jó, csak némelyik fajta várnál bejön az idióta ai útkeresés gondja. Úgy vettem észre, föleg ha a toronytól balra lesz a rés, marhára nem akarják megrohanni.
Majdnem olyan jó, mintha kinyitják neked a kaput, annyival nehezebb, h a résig azért el kell jutni.
Mint kiderült én csak zsoldosként szolgáltam a lengyel királyt! A szerzõdést 1 hónap hosszabbítás után megszüntettük, azonban a lengyel városokból toborzott katonáim ennek hatására szépen el kezdtek dezertálni (ezt jó észben tartani, ha valakivel összerúgjuk a port vagy nem vagyunk hûbérese vagy zsoldosa, akkor azon katonák, akiket az õ városaikban toboroztunk távoznak!)

Ezután szépen elmentem északra és elfoglaltam Azaq mittudoménmilyen erõdöt: Tudom ajánlani a betörés opciót városfoglalásnál, mivel így csak egy csökkentet arányával kell az ellennek megküzdeni! Én 90 emberrrel elfoglaltam egy 200 fõs védõvel védett várost ezen módszerrel! Ráadásul a kapu tárva nyitva van (bár lehet, hogy ez az 5-ös mérnöki képességnek köszönhetõ) és nem kellett létrázni sem.

Utána kipróbáltam egy másik városban a falrobbantást... Hát ez meg nagyon nagy baromság, mivel a fal egy része ugyan szabaddá válik a katonák számára, de két oldalról a fal épp részén az ellen vígan tud tovább lövöldözni... középen meg ott vannak a védõk... szóval jó kis harapófogóba lehet kerülni!

Kútmérgezés még sohasem sikerült... a dolog a kimenekülésen bukik el, mivel a karakterünk alap ruhában, alap fegyverekkel próbál kisurranni (gyakorlatilag átvágni magát) a városból, amihez legalább 20 puskával felfegyverzett katona assziszál a városõrök részérõl (eredmény kétségtelenül bebörtönzés lesz!)

Egyébként ha rosszban van az ember valakikkel, akkor van rá mód, hogy amnesztiát kérjen! Oda kell menni egy ellenséges nemeshez és a legfelsõ opcióval a beszélgetésnél ki lehet a népével békülni egy komolyabbb összegért cserébe (nekem a legdurvább -60-as viszony volt, melynek nullázásáért 55000 tallért kellett perkálnom)!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet multiplayer-ezni.
A válaszokat elõre is köszönöm, és ide vagy az e-mail címemre várom: [email protected] . Köszönöm!
huh, köszi😊
Csak halkan jegyzem meg, attól nem lesz komoly bevételed, hogy vannak birtokaid. Ahhoz elõbb jó sok pénzt és nem kevés idõt bele kell majd ölni egy településbe, hogy valamelyest kompenzáljon egy kicsike sereget. Karavánosdihoz meg elég egy kis kezdõ összeg, olyan 8-10000 és onnantól csinálni kell a karavánosdit míg pár milliót össze nem gályázol. Ez eltart ugyan akár 10-15 órát is a játékban de aztán nem lesz pénzügyi gondod többé. Nagy tipposztósdira meg nincs szükség. Legyen nálad 1-1 spice, velvet meg valami más igen drága cuccos amit olcsón vettél. Bemész az adott városba, eladod a cuccot, majd mész dumálni a karavánról. Ekkor már a kérdéses cucc is választható lesz. Eztán csak azt kell megérdeklõdni hogy adott áruval hová érdemes menni és ennyi. Feltankolod a karavánt, a boltban visszavásárlod az eladott árut és indulsz. Ha van egy olyan jó 25 fõs kíséreted akkor már a rablók nem fognak belédkötni.

Nekem gond nélkül ment az erõdfoglalás egyedül is (nevettségesen gyengén védett minden település a játékban, legalábbis azon modokhoz képest amiket megszoktam) és az enyém is lett (igaz én még az alappal próbáltam, a patch elõtt, nem tudom ez számít vagy sem, de a pach-et már nem tettem fel). Nem voltam senkinek hûbérese, így azon sem kellett aggódnom, hogy esetleg nem én kapom az elfoglalt helyet. Az bizony az enyém lett. Aztán utána segítettem annak a fajankónak aki az orosz trónt akarta magának (nincstelenként) és onnan is szereztem magamnak egy erõdöt. Ehhez nem kellett vele beszélnek, õ maga keresett emg a kérdéssel hogy én ha döntenem kéne kinek adnám az adott települést (csak erõdök és városok voltak kioszthatóak másnak, a falvak nem).

De ha annyira nagyon akarsz magadnak birtokot, akkor nagyon könnyen lehet szerezni ha követed a sztori vonalát (a moszkvai vonalat). Ott egy kis rábeszéléssel hozzá leeht jutni településhez és erõdhöz is, amit aztán egyszerûen magadnak rekvirálsz (a kérdéses sztoriban trónra kell segíteni egy trónbitorlót aki nem uralkodó, nincsenek települései és te sem vagy a hûbérese csak a segítõje).

Ha felmondod az esküdet attól nem fog nullázódni a viszonyod a többi néppel (lévén te küzdöttél ellenük), de legalább már az a frakció is utálni fog amit otthagytál. Szóval minél többek tyúkszemére lépsz rá annál vacakabb helyzetben leszel. Plusz ha lázadsz és lelépsz a kenyéradódtól akkor még az õ frakciója is utálni fog és vadászik majd rád.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

tudtok adni tippeket jó karaván útvonalakhoz? Eddigiekben Bahcsiszerájból hoztam bársonyt vagy fûszert (velvet vagy spice) novgorodba vagy viborgba, ami jól is jövedelmezett, de mást eddig nem nagyon találtam. Sót próbáltam még novgorodba vinni cherkassk-ból, de az majdhogy nem szart sem hozott (max 1k tallért). Még arra gondolok, hogy szõrmét novgorodból bahcsiszerájba, de mindig amikor ott vok, sosincs fölös szörme-_-. Ha valakinek van pozitív tapasztalata egyéb útvonalakról, ami jól jövedelmez, azt meghallgatom szívesen.
1. "A másik mód, hogy mindig igényled az általad elfoglalt várakat." Ezt úgy tehetem meg, hogy beszélek a királlyal, miután elfoglaltam a várat, hogy adja nekem?
2. Amikor felmondom az eskümet 0-ódik a relation a többi néppel?
Két módon lehet kilépni a frakcióból.
Beszélsz a királlyal, hogy felmondod az esküdet. Ekkor minden birtokodat visszaveszi tõled.

A másik mód, hogy mindig igényled az általad elfoglalt várakat. Mikor már jó sok várad van, a király vár helyett mást akar adni, ekkor megvádolod, hogy õ szegte meg az eskü rá esõ részét. Így az összes birtokod megtartva független frakciót hozol létre.
egyébként, a legnagyobb poén az, hogy elfoglaltam ugyan a várat, de a lengyel király (mert hozzájuk álltam) svéd fogságban van😄
gyanítom, kilépni 1 frakciótól már nem nagyon lehet:S
Ha elszegõdtél valamelyik frakció mellé, akkor az általad elfoglalt vár a királyé lesz. Õ dönthet úgy hogy neked adja, ha igényelted. A warbandban legalábbis így volt.
Én ugyanígy jártam, mint te!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

hát, olyan 3-400 reownom van, és elfoglaltam lvov-t és nem lett az enyém. Legalábbis nem történt semmi változás. Megnéztem a questen belül a charactersnél magamat és azt írta hogy nincsenek birtokaim. Ezenkívül a lengyelekhez álltam, és nem mondhatnám, hogy unalmas, mivel 3 országgal is hadban áll. Viszont kéne már nagyon az a kurva birtok, mert nincs nagyon jövedelmem, nem tudok karavánkodni nagyon😞 Egyedül pedig hogy lehet birtokot szerezni?
Szerintem ugyan semmikor sem éri meg máshoz csatlakozni. Harcolj egyedül és szerezz birtokokat egyedül. Vazallussá váláshoz meg elõbb kell 200-as vagy 300-as renown aztán nyalni egy másik uralkodónak és csinálni amit mond, sok sok unalmas órát szerezve ezzel magadnak. Csak attól mert beálltál valamelyik frakcióhoz, még nem garantált hogy háborúzni is fognak. Ha éppen úgy jön ki a lépés hogy békét kötnek akkor bizony sokáig nem lesz semmi pofozkodás a részüksrõl...

Ha ráviszed egy skill-re a kurzort, akkor jobb oldalon felül kiírja hogy miként számolódik ki a maximális érték. A vonatkozó tulajdonság 1/3-a. Tehát az 5-ös lovagláshoz legalább 15-ös agility kell. 9-11 közötti értéknél még bizony csak 3-as lehet a skill, 12-14 között már lehet 4-es, de az 5-höz kell a minimum 15-ös tulajdonság.

Birtokot meg úgy szerzel ha elfoglalsz egy várost vagy várat. Ekkor az is és a hozzá tartozó falvak is hozzád kerülnek.

és még 1 kérdés:
Hogy tudok birtokot szerezni?
no, lenne két újabb krédésem:
1. mikortól éri meg valamelyik frakcióhoz csatlakozni (mert ugye akkor tuti lesz 1 vagy 2 ellenséges frakció, amivel épp hadban áll a királyom)
2. hogy lehet a riding skill-t 5-re fejleszteni, mikor 3-nál többet nem enged, akkor sem ha agility-re rakok?
http://aronj.honlapepito.hu/
Nem tudtam elõre, csak a black armort még 8-as szinten rendeltem! Így még nem volt nagyon gáz a fejlõdés!

Lesz magyarosítás a With Fire and Sword- hoz?

dronkZero
Nagy azért a világ, nem nagy tragédia, ha az egyik felében elromlik a viszony. Majd max onnan nem lesz katona. De itt már úgysem a falvakból jönnek a katonák, hanem a városból, szal még az is lehet, hogy semmi hatása a dolognak.

dronkZero
Én is újrakezdtem, csináltam félmilliót egyedül (úgy gyorsabb utazni), de most meg nem találom a hõseimet...

Egyébként holland duplacsövû pisztoly vagy karabély? Az elõzõ játékban pisztolyt használtam, most karabélyt, és nem tudom eldönteni, melyik a jobb. A pisztollyal lehet futás közben "tárazni", a karabélyyal nem, nem utolsósorban pisztollyal gyorsabb. Viszont a karabéllyal lehet védekezni közelharcban, a pisztollyal meg azt nem lehet. Elvileg a pisztoly(85) pontosabb, mint a karabély(80), mégis a karabéllyal érzésre sokkal messzebbrõl találok el ellenségeket.
Szal nemtom. Egyelõre marad a karabély, meg a hõseimnek is azt fogok venni, de azért még nem vetettem el teljesen a pisztoly ötletét...

A többi fegyvert, amit rendelni lehet, próbáltátok már? Én nem vettem rá a fáradtságot, pedig lehet, hogy azok is jók... Értékeket tud valaki?

Fosztogatni nem éri meg. Nem szabad elrontani a viszonyt. Szerintem a te játékod újrakezdõs. Persze lehet úgy is csinálni, csak késõbb cumi lesz. Most ez egy olyan játék, hogy itt a sötét oldal a nehezebb 😊

Árpád népe hej!

dartonita
Igen.

Okés köszi,majd kipróbálom. Amit legyártok cucot,azt ott tudom megkapni ahol kifizettem?

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

dartonita
A polgarmesteres kuldi pedig igen jol adja az xpt,talan a legjobban.Nem ritka hogy tobb ezret er egy karavan kiseret.Viszont sajnos nalam a varos koruli banditak kiirtasa gondot okoz,pedig mar 3-as a pathfindingom,es a trackingem is.De mikor 4-5csapat 20fele kezd el menekulni,nemigazan tudom idore befejezni.A tobbi kuldetes(lany kiszabaditasa,sor cipelese vmelyik kocsmaba,karavanok)sima ugy es jol ad xpt is.Nem art idorol idore benezni a varosok kocsmaiba is,es a 'farmer'-el dumalni.Toluk kapunk falufelszabaditos kuldetest ami nem az xp hanem a renown miatt erdekes es hasznos.A kozakokat fosztogathatod,de igy magadat is megfosztod attol hogy kereskedhess veluk ami a hosszabb tavu celok megvalositasahoz elengedhetetlen.(barsony/fuszer szallitmanyok eszakra)

unusual:a karavan kiseresenel eloszor dumalj el veluk indulaskor(vagy barmikor utkozben)es mondd hogy kovessenek,utana pedig odaallsz kozvetlenul a varos melle es ujra eldumalsz veluk.Elvileg akkor jon a jol ismert 'quest completed' effekt.

En ujrakezdtem,most kereskedem es a sved lordos+varos kuldiket csinalom.40 fullra felszerelt sved talpas/alabardos,es 40fullos sved musketassal,plusz 4hossel.Megvan a black armor,a legjobb sisak es a duplacsovu holland pisztoly is.Meg persze a 14es str.
Alig varom hogy belekothessek vkibe 😊

Én is nem rég kezdtem a gémet, most 7. szintû vagyok. Kérdésem: hogy tudnék tetemesebb xp-re szert tenni? A régi polgármesteres küldik már nem adnak xp-t (kísérd el ezt meg azt, ölj le x-y banditát stb.), és a várak urai sem akaródznak nagyon küldit adni. Az jó pénz szerzési forma, hogy a kozákokat fosztogatom orrba szájba és rohadtul utálnak emiatt?Szal megéri?(pénz az jön rendesen az eladott holmikból) A másik: elkolbászoltam már a térkép minden részébe, aztán úgy éjjeli fél 3 körül mikor majdnem bealudtam "véletlen" "csatlakoztam" a krími kánsághoz. Kinél kell nyalnom hogy elõrébb jussak?(tehát h szerezhetek nemesi címet, mert most asszem szimpla zsoldos vok)A kánnál? Egyenlõre ennyi, lépek vissza tanulni, holnap vizsga😄
Felvettem 1-2 embert elég jó így csapatban,fõleg,hogy mindenki másban jártas. 😊 Van 1 küldim mikor el kell vinnem 1 karavánt,vagy mit az egyik várba,oda viszem,de nem történik semmi pedig beszéltem mindenkivel. Ez bug? Pedig idõn belül teljesítettem.

dartonita
Lovagi torna nincs.A karavanok jelentik a legjobb beveteli forrast.Xpt novelni csatakban es kuldetesekkel lehet.

Fire&Sword-el tolom. Akkor úgy látom össze-vissza olvastam sok mindent. 😉 Akkor ebben a version-ban nincs erre lehetõség gondolom. 😉

dartonita
Nordok?!Lovagi tornak?!Asszem nem is ugyanarrol a jatekrol beszelunk 😄
Te a sima mount and blade-et tolod,amirol mostanaban szo van az pedig a legujabb verzioja a fire and sword.Ugyhogy ha a regirol akarsz infokat,lapozgass vissza ebben a topikban,sok kerdesedre valaszt kapsz.

Olvasgatom,de ugye angolul nem nagyon tudok,és a fordító meg 1 kaki. 😉 Nézegettem és eddig Orosz-ra esik a döntésem. 😉 Bár lapozgatom még,és majd kiderül mi lesz a végén. Sokan Nord-okat tartják jónak. Tornákon,hogy részt vegyek ahhoz is kell ismertség,vagy esetleg lehet másképpen valahogy? Esetleg valami edzés szerû dolog?

dartonita
Taleworlds forum

Szerintem lapozgasd,olvasgass.A legtobbet az sg forumon kivul ebbol lehet tanulni,gyakran frissul.
Egyebkent gyartatni sok szazezer taller-ert lehet majd a varosokban,de ahhoz is el kell erni bizonyos ismertseget.Addig probald meg beerni azzal amit a boltokban talalsz,vagy esetleg a legyozottektol szerzel.

Okés,köszi. Cucokat gyártani,vagy csináltatni merre lehet,vagy mi kell hozzá?

dartonita
Hat szamomra igy tunik logikusnak,legalabbis ha azt nezem hogy maradhat fent a birodalom legtovabb 😊
De inkabb dontson majd az melyik nep szimpatikus szamodra.A nehezsegi szint eleg jol skalazhato szal max visszabb veszi az ember ha elakadna.A karaktert meg lehet export/importalni szal ha barmit elkursz,ujra lehet kezdeni.

Értem. 😉 Akkor olyat kéne keresnem gondolom ami valamelyik oldalról védett,vagy nem támadható? 😊

dronkZero
A hõsöket sem sikerült teljesen frankón összeválogatni. TW fórumokon van egy táblázat, hogy ki kit szeret meg nem szeret, de azt elfelejtették közölni, hogy ott 2 vagy 3 ember "speciális igényû", pl Zagloba, aki szóba sem áll velem. Gondolom a sztoriban lesz szerepe. Ez annyiból szomorú, hogy számítottam sajnos arra, hogy néhány hõs jóban van vele. Így, hogy nem tudom felvenni, ezeknek a hõsöknek nem ellensúlyozza a rosszkedvét, és folyton le akarnak lépni.

Egyébként ez a felállás:
Priest, Victor, Fatima, Varvara, Karlson, Fedor, Nogai

dronkZero
Na ja, persze, ha tudja elõre az ember... Én jól elkezdtem gyúrni intelligenciára, aztán most itt állok 12. szinten 9-es erõvel, és innen már nem annyira gyors meglépni azt a 4 szintet. A sisakhoz meg 14-es erõ kell.

dartonita
Hat mindegyiknek megvan az elonye es a hatranya,katonailag,egysegek szintjen legalabbis.A lengyelekkel kicsit talan azert huzos mert pont kozepen vannak,nincs ugymond vedett hatorszag.Egyelore nem tudom hova erdemes,vagy en hova fogok,hosszu ido lesz mire dontok es mire olyan szintre jutok 😊

Értem. És melyikhez érdemes? Vagy mindegy? 😊

dartonita
Hogy melyiknek csinalod vegig a kuldetessorozatat,illetve melyikhez akarsz.

Azt mi befolyásolja,hogy melyik néphez fogok csatlakozni?

dartonita
Jo par hetig kell vele jatszanod mire akkora es olyan sereged lesz amivel varat tudsz foglalni.A szinek pedig gondolom a nepeket akarja jelenteni,egy ido utan csatlakozni fogsz valamelyikhez es ertelemszeruen az adott nep ellensegei lesznek a Te ellensegeid is.Egyedul hamar elkenik a szad.Az elejen penzt kell gyujteni,nem is keveset.
Saga Jr:koszi,akkor meg raer.Igy par napi jatek utan rajottem hogy a mercenary camp-ben felvett emberek felszereleset fejleszteni is lehet 😄
Ugyes vagyok nagyon.Asszem delutan ujrakezdem es vadul karavanozom amig csak lehet.

Köszönöm. Saját falut,várat foglalni kell? És az mindegy,hogy milyen színû?

Minimum 200-as Renown kell ahhoz hogy vazallus lehess. Lényegtelen hogy mennyire vagy jóban vele amíg pozitív vagy legalábbis semelges a viszony a királysága felé és megvan a kellõ mennyiségû Renown.

unusual:
Menj fel a Taleworlds oldalára és ott a fórumok között keressed meg a WFaS témát. Ott olvasgathatsz. Egyenlõre másutt nem.

Sziasztok. Kb 2-3napja próbálgatom a game-t. Tetszik egyenlõre. 😊 Hol találok valami leírást,hogy mi merre hol? W.F.A.S-al játszom.

dartonita
Na ezen tul vagyok,egy specko misszio kellett hozza es a kiraly most elkuldott hogy foglaljam vissza Varsot.500ember vedi,nekem 100fos a csapatom es elfogyott a cash,raadasul a lengyel lordok sem hajlandoak segiteni.A kozakok es a svedek is uldoznek szal lehet hogy ujra kell kezdenem mert tenyleg nagyon kevesnek bizonyult az a 200k penz 😄