Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
El kell küldeni az egyik hõst küldetésre, azzal az üzenettel, hogy "üdvözlöm, mint egyik király a másikat", és ha arra pozitív válasz érkezik, utána lehet megint fizetni a békéért.
Legalábbis a Warbandban és a modjaiban így volt, nemtom, hogy a WFOS-ben is pont így van-e, ott még nem volt királyságom...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Eleve tökfelesleges beállni hûbéresnek, csak a szopás van vele. Nem tudom, miért erõltetitek...
Örömmel felvesz rögtön, és a máris minden relation beáll a nemzeti defaultra. (Akivel béke van 0, akivel háború, -40).
Egy bug van, egy ilyen manõvernél az összes városod kiépítettsége visszaál arra, mint ahogy kaptad-elfoglaltad, és nem csak azok a tisztviselõk lépnek le, akikrõl írja, hogy leköszöntek, hanem mindenki más is, akit nem volt elõtte.
Kútmérgezés szerencse dolga, ha nem sikerül, lehet h rögtön felakasztanak és game over. Lehet, h sikerül és kész - stb.
Falrobbantás jó, csak némelyik fajta várnál bejön az idióta ai útkeresés gondja. Úgy vettem észre, föleg ha a toronytól balra lesz a rés, marhára nem akarják megrohanni.
Majdnem olyan jó, mintha kinyitják neked a kaput, annyival nehezebb, h a résig azért el kell jutni.
Ezután szépen elmentem északra és elfoglaltam Azaq mittudoménmilyen erõdöt: Tudom ajánlani a betörés opciót városfoglalásnál, mivel így csak egy csökkentet arányával kell az ellennek megküzdeni! Én 90 emberrrel elfoglaltam egy 200 fõs védõvel védett várost ezen módszerrel! Ráadásul a kapu tárva nyitva van (bár lehet, hogy ez az 5-ös mérnöki képességnek köszönhetõ) és nem kellett létrázni sem.
Utána kipróbáltam egy másik városban a falrobbantást... Hát ez meg nagyon nagy baromság, mivel a fal egy része ugyan szabaddá válik a katonák számára, de két oldalról a fal épp részén az ellen vígan tud tovább lövöldözni... középen meg ott vannak a védõk... szóval jó kis harapófogóba lehet kerülni!
Kútmérgezés még sohasem sikerült... a dolog a kimenekülésen bukik el, mivel a karakterünk alap ruhában, alap fegyverekkel próbál kisurranni (gyakorlatilag átvágni magát) a városból, amihez legalább 20 puskával felfegyverzett katona assziszál a városõrök részérõl (eredmény kétségtelenül bebörtönzés lesz!)
Egyébként ha rosszban van az ember valakikkel, akkor van rá mód, hogy amnesztiát kérjen! Oda kell menni egy ellenséges nemeshez és a legfelsõ opcióval a beszélgetésnél ki lehet a népével békülni egy komolyabbb összegért cserébe (nekem a legdurvább -60-as viszony volt, melynek nullázásáért 55000 tallért kellett perkálnom)!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
A válaszokat elõre is köszönöm, és ide vagy az e-mail címemre várom: [email protected] . Köszönöm!
Nekem gond nélkül ment az erõdfoglalás egyedül is (nevettségesen gyengén védett minden település a játékban, legalábbis azon modokhoz képest amiket megszoktam) és az enyém is lett (igaz én még az alappal próbáltam, a patch elõtt, nem tudom ez számít vagy sem, de a pach-et már nem tettem fel). Nem voltam senkinek hûbérese, így azon sem kellett aggódnom, hogy esetleg nem én kapom az elfoglalt helyet. Az bizony az enyém lett. Aztán utána segítettem annak a fajankónak aki az orosz trónt akarta magának (nincstelenként) és onnan is szereztem magamnak egy erõdöt. Ehhez nem kellett vele beszélnek, õ maga keresett emg a kérdéssel hogy én ha döntenem kéne kinek adnám az adott települést (csak erõdök és városok voltak kioszthatóak másnak, a falvak nem).
De ha annyira nagyon akarsz magadnak birtokot, akkor nagyon könnyen lehet szerezni ha követed a sztori vonalát (a moszkvai vonalat). Ott egy kis rábeszéléssel hozzá leeht jutni településhez és erõdhöz is, amit aztán egyszerûen magadnak rekvirálsz (a kérdéses sztoriban trónra kell segíteni egy trónbitorlót aki nem uralkodó, nincsenek települései és te sem vagy a hûbérese csak a segítõje).
Ha felmondod az esküdet attól nem fog nullázódni a viszonyod a többi néppel (lévén te küzdöttél ellenük), de legalább már az a frakció is utálni fog amit otthagytál. Szóval minél többek tyúkszemére lépsz rá annál vacakabb helyzetben leszel. Plusz ha lázadsz és lelépsz a kenyéradódtól akkor még az õ frakciója is utálni fog és vadászik majd rád.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
2. Amikor felmondom az eskümet 0-ódik a relation a többi néppel?
Beszélsz a királlyal, hogy felmondod az esküdet. Ekkor minden birtokodat visszaveszi tõled.
A másik mód, hogy mindig igényled az általad elfoglalt várakat. Mikor már jó sok várad van, a király vár helyett mást akar adni, ekkor megvádolod, hogy õ szegte meg az eskü rá esõ részét. Így az összes birtokod megtartva független frakciót hozol létre.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ha ráviszed egy skill-re a kurzort, akkor jobb oldalon felül kiírja hogy miként számolódik ki a maximális érték. A vonatkozó tulajdonság 1/3-a. Tehát az 5-ös lovagláshoz legalább 15-ös agility kell. 9-11 közötti értéknél még bizony csak 3-as lehet a skill, 12-14 között már lehet 4-es, de az 5-höz kell a minimum 15-ös tulajdonság.
Birtokot meg úgy szerzel ha elfoglalsz egy várost vagy várat. Ekkor az is és a hozzá tartozó falvak is hozzád kerülnek.
Hogy tudok birtokot szerezni?
1. mikortól éri meg valamelyik frakcióhoz csatlakozni (mert ugye akkor tuti lesz 1 vagy 2 ellenséges frakció, amivel épp hadban áll a királyom)
2. hogy lehet a riding skill-t 5-re fejleszteni, mikor 3-nál többet nem enged, akkor sem ha agility-re rakok?
Egyébként holland duplacsövû pisztoly vagy karabély? Az elõzõ játékban pisztolyt használtam, most karabélyt, és nem tudom eldönteni, melyik a jobb. A pisztollyal lehet futás közben "tárazni", a karabélyyal nem, nem utolsósorban pisztollyal gyorsabb. Viszont a karabéllyal lehet védekezni közelharcban, a pisztollyal meg azt nem lehet. Elvileg a pisztoly(85) pontosabb, mint a karabély(80), mégis a karabéllyal érzésre sokkal messzebbrõl találok el ellenségeket.
Szal nemtom. Egyelõre marad a karabély, meg a hõseimnek is azt fogok venni, de azért még nem vetettem el teljesen a pisztoly ötletét...
A többi fegyvert, amit rendelni lehet, próbáltátok már? Én nem vettem rá a fáradtságot, pedig lehet, hogy azok is jók... Értékeket tud valaki?
Árpád népe hej!
Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676
unusual:a karavan kiseresenel eloszor dumalj el veluk indulaskor(vagy barmikor utkozben)es mondd hogy kovessenek,utana pedig odaallsz kozvetlenul a varos melle es ujra eldumalsz veluk.Elvileg akkor jon a jol ismert 'quest completed' effekt.
En ujrakezdtem,most kereskedem es a sved lordos+varos kuldiket csinalom.40 fullra felszerelt sved talpas/alabardos,es 40fullos sved musketassal,plusz 4hossel.Megvan a black armor,a legjobb sisak es a duplacsovu holland pisztoly is.Meg persze a 14es str.
Alig varom hogy belekothessek vkibe 😊
Te a sima mount and blade-et tolod,amirol mostanaban szo van az pedig a legujabb verzioja a fire and sword.Ugyhogy ha a regirol akarsz infokat,lapozgass vissza ebben a topikban,sok kerdesedre valaszt kapsz.
Szerintem lapozgasd,olvasgass.A legtobbet az sg forumon kivul ebbol lehet tanulni,gyakran frissul.
Egyebkent gyartatni sok szazezer taller-ert lehet majd a varosokban,de ahhoz is el kell erni bizonyos ismertseget.Addig probald meg beerni azzal amit a boltokban talalsz,vagy esetleg a legyozottektol szerzel.
De inkabb dontson majd az melyik nep szimpatikus szamodra.A nehezsegi szint eleg jol skalazhato szal max visszabb veszi az ember ha elakadna.A karaktert meg lehet export/importalni szal ha barmit elkursz,ujra lehet kezdeni.
Egyébként ez a felállás:
Priest, Victor, Fatima, Varvara, Karlson, Fedor, Nogai
Saga Jr:koszi,akkor meg raer.Igy par napi jatek utan rajottem hogy a mercenary camp-ben felvett emberek felszereleset fejleszteni is lehet 😄
Ugyes vagyok nagyon.Asszem delutan ujrakezdem es vadul karavanozom amig csak lehet.
unusual:
Menj fel a Taleworlds oldalára és ott a fórumok között keressed meg a WFaS témát. Ott olvasgathatsz. Egyenlõre másutt nem.