Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ezt sajnos az alapjátékban nem lehet, de pendorban én mindíg kirakom a gyógyítós skilleket 10-re, elõbb mint a harci skilleket.
Árpád népe hej!
Mondjuk a legutóbbi játékomban is ezt szerettem volna elérni, csak nem volt szerencsém. Most rögtön elsõ próbálkozásra beadta a sóért járó noldor csapatot a 35. nap körül. Vettem fel mellé kb 35 adventurert így 70-es sereggel be mertem vállalni a küldetést ami kinyitja a noldor erõdöt. A 220 fõs jatu sereget sokkal könnyebb volt leverni mint gondoltam. Jó dombos terep volt, az elsõ, legkeményebb hullámot le is lõtték a noldorok, könnyû gyõzelem volt.
Aztán elsõ dolgom volt benevezni egy lovagi tornára, mert épp másodika volt.
Kaptam is érte egy gemet😊
Most úgy állok hogy egy gemért kinyitottam a noldor boltot Laria-ban, egy gemet elköltöttem elixírre, egy meg még nálam van. A strength-et meg az agility-t 16-ig vittem, az elsdõ gemmel meglett a 18. Most már tudok lõni noldor íjjal, meg fel tudok ülni a noldor lóra. Ha összegyûjtök még 5-öt meglesz a 30-as streght mindenbõl amibõl kell. Most már csak intelligenciára fogok rakni, végre mindenbõl meglesz a 10-es szint amibõl kell😊
Mivel ekkora szerencsém volt eddig, nem is húzom tovább az idõt, megyek várat foglalni az adventurer sereggel. Asszem nem fogok felvenni parasztokat, jók lesznek ezek is. XD
Árpád népe hej!
Na van mar 2 lordom es mar hadjaratot is inditottunk igaz csak 3 an de sikeres volt es egy var +1 faluval lett nagyobb a birodalmam 😄
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Mondjuk ez is hozzáállás kérdése, ha a harci skilleket tolja fel az ember, akkor a játék eleje a könnyebb (a pénzgyûjtögetés, arénázás, lovagi tornázás, stb, amíg nincs igazi sereg), ha meg a gyógyítást, akkor a vége (kevesebb a veszteség, kevesebbet kell utánpótolni, gyorsabban végig lehet szaladni a térképen)
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Lovaglásból kb 4-es szint elég, asszem, ironflesh mindenkinek ajánlott, fegyverskillek közül meg azt, amelyiket használni akarod. Power draw az íjászathoz kell, power throw a dobáláshoz, power strike a közelharchoz, a számszeríjhoz meg nincs skill. Horse archery mozgó lóról számít, ha megállsz, akkor nem nagyon van negatív módosító(vagy sokkal kisebb).
Nézd végig a skilleket, három fõ típus van, personal, party és leader skillek.
A leader skillek csak nálad számítanak, de az egész partira hatnak.
A personal skillek meg mindenkinek saját magának mûködnek.
A party skillek meg olyanok, hogy azé a hõsé (vagy a tiéd) számít, akinek a legmagasabb az adott értéke. Tehát viheti hõs, nem kell neked tápolni személyesen. Érdemes egy pathfinder-spotter-tracker, meg egy tactics-engineer hõst csinálni, esetleg pluszban egy lootert és egy tradert.
Én pl nem vagyok jó íjásznak,nem érzem a játékban, viszont másfélkezes kard+pajzs az fekszik.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
A WfaS meg nem igazán M&B játék, csupán annak az engine-jét használja. Jobb így tekinteni rá, hiszen a M&B két változata nem éppen sztori alapú, történelemhez idomulni kívánó játék volt. Ha így nézi az ember akkor mint független játék, élvezhetõ csak a M&B beidegzõdéseket kell valahogy félreállítani.
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
ui.:vegytek, te nagyon rendes ember vagy!
Egyébként ritkán adja be a feladatot, én is még csak olvastam róla.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Battlesizert még nem próbáltam, de egyre inkább zavar a kis csatalétszám.
Mondjuk perpill Fire and Sword-özök, azt sem túl nagy intenzitással, oda meg lehet, hogy nem túl jó. Így is elég baj, ha 50 ember egyszerre akar rám lõni, ha 500 tenné ugyanezt, még nagyobb gáz lenne egy csata.
Egyébként nem túl fasza ez a F&S igazából. Elég sokat veszít a játék a "mountendblédességébõl" a lõfegyverekkel...
Én nem találkoztam ilyen feladattal egyszer sem az alap M&B-ben, ezért btorkodtam azt írni, hogy nincs. Sok értelme a leírtak alapján sem nagyon van.
uwu hun:
Nem tartom én sem csalásnak a szabadon variálható típusbeosztást (bár valóban jó lenne ha mindenki használna minden formációt de ez van, ennyit bír el a Warband alaprendszere).
A formációknak meg persze hogy nem veszed hasznát ha folyton mozgolódsz. 😊
A formációk haszna akkor mutatkozik meg ha bavárod az ellent. Az íjászok sajna csak vonalban szeretnek felállni és más formációt nem használnak (az okát megértem, hiszen így legalább mindenki tud lõni míg négyzetben vagy ék alakban nem (kivéve messzire).
Ha nem siet az ember akkor a formációkkal egész jól el lehet játszogatni csak legyen elég manus a megvalósításhoz. A lovasság meglepõen hatékony ék alakból indítva (ha elegen vannak amúgy is automatán beállnak ebbe a formációba) de ha így várnak be rohamot akkor meg kisebb a sérülés esélye náluk. Aztán ha már a nyakadon az ellen akkor lehet szabadjára engedni õket.
Gyalogos kockát meg még cska ritkán használtam. Lovas seregekkel szemben piszok hatékony túlélõ formáció. Jatuk és noldor csapatok kifejezetten gyûlölik a pajzsos gyalogokból emelt négyzeteket, mert megtörnek rajtuk és jóval hamarabb fogynak ki a nyilakból mint a formáció a katonákból ha lõdözni kezdik õket. Az igazi spílerek ebben a légiósok és a Fierdsvain armored axemen és hasonszõrû társai. Nagy és szívós pajzs meg hajítófegyver ebben a formációban egyszerûen pusztító tud lenni. Csak gyõzzed kivárni míg az eleln beér az arcvonalad elé.
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
Mondjuk nem csináltam még ilyet, szóval az nem tiszta, hogy a ruhámmal mi lesz, meg a partym hogy reagál a dologra.
Én mondjuk tacics skillhez kötném az újabb, használhatóbb formációkat. Kár hogy nincs benne ilyesmi. Jó lenne ha a skill növelésével lehetne unlockolni képességeket mint a többi karakterfejlesztõs játékban.
Árpád népe hej!
De volt hogy simán csak hagytam had rohanjanak bele az ellenbe. Egy részük ilyenkor is csak nyargal körbe és lövöldöz míg akinél van lance az belerohan az ellenbe aztán elõkapja a D'Shar Sabre-t és vagdalkozik. 10-es surgery mellett nem nagyon akadt veszteség. A legszebb harcokat me a jatu bandák ellen produkálták. Ott V alakban elhúzott két felé a sereg (companions meg én egyik irány, a másik irányba meg a Windraider csapat) majd roham.
A Shadow Legion meg tényleg nem igényel finomkodást. Roham azt csókolom. Ostromra meg inkább vigyen az ember légióst meg armored crossbowmen csapatokat.
Íjász sereg élén állva meg csak a companion-ok a lovasaim. Az íjászok felállnak, a comapniono csapat mögéjük én meg megyek magamra húzni az ellent. Többnyire nem sok ölnivalóm marad ha feláll a pástra nálam 30-40 jól képzett íjász, ezért is megyek elõre hogy legyen némi kill az én részemrõl is. 😊
Egy másik csúnya trükk, hogy az ember az íjászokat átállítja gyalogságra (a besorolásukat a csapatban) és így mindjárt megnyílik elõttük a Wedge és a Square formáció is. Na ezt nagyon tudják utálni a támadók. Egy ék vagy négyzet alakban felállt íjász horda még csak nem is nagyon gázolható le, elakad bennük a lovasság és a lovagok de õk rendületlenül tudnak lövöldözni. Mocskos egy dolog de kit érdekel? 😊
Nyílt téren Windriderekkel úgy harcoltam, hogy kiadtam a mindenki utánam parancsot, és nagyon nagy ívben enkezdtem megkerülni az ellenséget, és ahogy mögéjük értem kicsit közeledve folytattam a kerülés. Mikor nagyjábol körbe voltak véve, rendszerint elég sok már le is volt lõve. Aztán kiadtam a roham parancsot. Mikor jött a felmentés, összehívtam õket egy helyre, közben a lézengõket egyedül szedegettem, meg persze a horda is lõtte õket. Mikor összegyûltünk, kezdõdött a manõver elölrõl.
Shadow legion rendel meg úgy harcoltam, hogy kiadtam a roham parancsot, és mire lelõttem 1-2 ellenséget, ezek az állatok kipucolták a pályát😊
Árpád népe hej!
A gyalogos rendek ugyanolyan jól megállják a helyüket a nyílt teres csatákban is. Csak a létszámon múlik a dolog. 50 Ebony Gauntlet vagy Silvermist Ranger már messzirõl ledarál bármit, mindegy milyen tökös legények jönnek velük szembe akár teljesen nyílt terepen, akár hegyvidéken akár erdõben. Ha felállt a lövésszor azok szétszednek bármit. Ezért is nem használok más alapegységet (legfeljebb védelemnek) mint íjászokat. Ez a S'Shar nép esetében úgy módosul, hogy ott Windraider/noble cavalry és bladesmen egységeket használok.
Az Immortal rend talán az egyetlen aminek gondjai lehetnek de amennyiben közel ér hozzájuk az ellen vagy õk elég közel jutnak akkor ott lesz nemulass.
A lovagrendek (már a tényleges lovagok) között me valóban nem angyon van eltérés. A Lion egy kicsit jobb lovakkal és páncéllal rendelkezik, a Dragon jobbanmanõverez és a fegyverleosztásuk is jobb. A Griffon és a Falcon teljesen egy szinten állnak, a különbség közöttük a kézifegyverben van. A Raven Spear is inkább csak fegyverzetében tûnik ki az elõzõ kettõ közül (õk a gyorsabb fegyverekre "specializálódtak").
A Radiant Cross igazából csak nehézvértes lovasság, nem igazi lovagok, ám egy kis csavarral, miszerint is elég jók a gyógyításban így önmaguk életben tartásában is (ettõl még nem fognak jól harcolni de különösebb vezéri segítség nélkül is többen fognak túlélni egy összecsapást mint más rendek tagjai akiknek nincsenek gyógyászati skill-jeik).
Csak azt írtad, hogy nagyon erõsek, igazából meg csak jól néznek ki. Mondjuk nekem a sisakjuk nem tetszik.
A ravenstern lovagok egyik rendje jobban össze van rakva, azok szebbek. Sajnos nem tudom melyik a kettõ közül. De ez ízlés dolga.
A Falcon rendet erõ szempontjából közepesnek mondanám. Nyílt teres csatában ugyanolyan erõs mint a többi lovag, ostromnál meg ugyanolyan gyenge a felszerelés miatt.
Az egyik ami kitûnik a lovagrendek sokaságából az a Radiant cross, csak épp negatív irányba. Na meg az Immortalok, õk ugyan egyáltalán nem gyengék, de a felszerelésük miatt korlátozottan használhatóak.
A Raven spear, Dragon, Lion, Falcon, stb. egy szinten vannak.
Az erõsebb rendek azért általában kitûnnek a többi közül.
A Dawn lovagok hp-ja és páncélja a legszívósabbá teszi õket.
Az Eventide rendben meg ügyesebb lovagok vannak, jobb fegyverekkel.
A Shadow legion a leg skillesebb katonákból áll, õk a top. Hiába gyengébb a páncéljuk, és gyengébb a fegyverük mint az elõzõ kettõnek, leverik õket. Még gerely is van náluk ami nagy elõny.
Ha nyílt teres csatán keresed a legjobbakat, nos akkor ezek azok. Ostromnál viszont a felsõ három is alul marad egyes rendeknél.
Az Ebony Gauntlet ren a legerõsebb ha ostromról van szó.
Várvédésben meg a Silvemyst-ek a legjobbak.
Mivel ezek gyalogosok, nyílt teres csatában csak hegyes, erdõs vidéken állják meg a helyüket.
A sokoldalú rendek a Windrider, és a Ragers of the Clarion call. Ezek lovasíjászok. Ostromnál és nyílt téren is hozzák a szintet, de egyik terepen se õk a top. Ha csak lovagrendiekbõl álló sereget akarsz (én azt szeretem) jobb ha nincs olyan hely ahol megszorongathatnak.
Mondjuk semmi nem hasonlítható ahhoz a látványhoz amit a Shadow lwgion mûvel nyílt terepen, ott nagyon gyorsan ölnek, ostromnál viszont hullanak.
Árpád népe hej!
válasz? <#banplz>#banplz>
A jó viszonynak akkor jut szerep ha egy nagy ellenséges sereg megtámad. AMennyiben jóban vagy a táamdóval akkor bunyó nélkül meg leeht úszni a szituációt ha az nagyon nem neked tetszõ, mert a barátságra tekintettel hagy elmenni a másik fél.
Háborúban állok az egész néppel, és az összes lorddal, de még a királlyal is 10 fölött van a viszony... Ezt most így vagy azért nem értem mert be vagyok baszva, vagy ez tényleg értelmetlen? 😄
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
Árpád népe hej!
A fenti meleltt meg vannak azok a módszerek amik a Warband esetében alaphelyzetben élnek (átdumálás, önkéntes beállás ha elpusztult a saját frakciója, meg saját vazallus csinálása hûséges követõbõl).
Járõrnek, baráti haderõnek meg úgy tudsz átadni egységet, hogy mikor harcol becsatlakozol és mikor vége a bunyónak és betennéd magadhoz a foglyokat vagy éppen kiszabadított egyéneket vennél fel, akkor egyszerûen kidobod magadtól az egységeket amiket át akarsz adni (átteszed oda õket ahonnan amúgy felvenni lehetne). Ami egységet (legyen fogoly vagy felvehetõ egység) te nem veszel magadhoz, azt a csatában résztvevõ másik fél átveszi automatikusan. Így lehet felerõsíteni az õrjáratokat. Namost ciki akkro van ha az adott harcban nem lenne kiszabadítható egyén (tehát olyan ellenfél ellen bunyózik a megerõsítendõ fél akinél nincsenek foglyok). Ilyenkor arra kell törekedni hogy legalább 1 ellenfelet csak leüss és ne megölj.
Na rendben de nekem nincs vazulusom nincs egyetlen egy lordom sincs akinek oda adhatnam ezeket a katonakat.Nagyon szeretnek mar legalabb egyet is de nem nagyon sikerul.Van ket haver a D'Shar birodalomba egyik 35 szeret es a masik 23.De sehogysem ertem hogy tudnam mellem igazitani oket es eddig csak egy nagy varosom van meg ket 2 kicsi.
Át is adhatod egy részüket õrjáratoknak vagy vazallusaid bármelyikének (én így szoktam erõsíteni a magamhoz csábított/átállított lordokat). Város vagy vár védelmére elég max 50 darab kierguard közelharcos meg kétszer annyi ravensren ranger vagy warden (ez is piszok jól harcol és lövésben sem rossz, meg olcsóbb is). Azok már bármitõl megvédik míg odaérsz erõsítésnek és így több pénz marad egyébre.
A két manusnak nincsenek árúik a hagyományos értelemben véve. Tehát nem lesz bolti képernyõ ahol kedvedre vásárolgatsz. Ha van nálad qualis gem mikor beszélsz a kereskedõvel aki a bányánál van, akkor felajánlja hogy választhatsz egy fegyvertípust ha odaadod neki a követ. Ezt meg szintén diskurzus közpette tudod majd feljavítani a rremeténél (ha már bevágódtál nála). Szóval ha nincs nálad két extra qualis gem mikor odamész, akkor telejsen felesleges felkeresned a helyet. De szerintem bõven fel leeht használni sokkal értelmesebb dolgokra is azt a két qualis gem-et amit ide elköltenél (meg azt az egyet is fel lehetett volna használni másra amit a hely felfedésére költöttél). Randalf-nál inkább pénzt költs könyvekre amiket szorgosan olvasgass így fejelsztve a karaktered bizonyos skill értékeit (van könyv amit nem kell olvasni és míg nálad van ad fix bonuszt míg a többséget el kell olvasni ami pihenés közben történik ha a camp menüben egyszer kijelölted hogy mit olvasson a dleikvens, de így is napokig tart egy könyv elolvasása).
A 2/4 meg nem tudom mit jelent (fele sebzést neked meg a társaidnak?).
Kierguard-ot meg szerintem ne képezz vagy ha már megteszed akkor ne hurcold magaddal õket. Várat védeni elsõrangúak de normál terepen lassúak. Meg aztán ha Ravenstern kiályságot választottad magadénak, akkor egyetlen egységet kell csak képezned iszonyat mennyiségben és ez a ravenstern ranger (az íjász ág legjobbja). Nekik van a játékban a legjobb nem Noldor íjuk, baromi jól harcolnak és mindnél van egy akkora kard amivel egy csapással ölik a lovagokat, tehát nem kell aggódni maittuk ha közel ér az ellen akkor sem.
Az egyetlen nem rend típusú íjász egység ami megközelíti õket az a pendor nemesbõl képzett grey archer. A Silvermist Ranger rend tagjai meg túl is szárnyalhatják õket, feltéve ha elegendõ pénzt és presztizst beleöl az ember a fejlesztésükbe.
Alap M&B-ben nincs ilyen opció, ezt a Warband hozta be. Ahogy fogolyszöktetési feladat sincs.
kiscsavo96.
Milyen csataméret mellett játszol és milyen nehézségen?
Amúgy minden lovagrend tagja rendelkezik a lance mellett egyéb fegyverrel is ami nála is van és amint elakadna azonnal vált. Szóval a Falcon ebben nem tûnik ki mások közül.
Amúgy meg nem kell azon csodálkozni, hogy egy lovag darál. A szintjük és skill értékeik is magasabbak mint az átlagos toborzott katonáké (pár kivétel akad, így az assassin, blademaster, huscarl, gladiator), a felszerelésük is jobb és lóhátról, lendületbõl simán írtanak. De lassuljon csak le és kerüljön szembe egy másik lovaggal vagy erõsen páncélozott célponttal és jön a nagy meglepetés (nem éppen pozitív értelemben véve)... 😊 Hacsak nincs blunt fegyver vagy piercing fegyver a delikvensnél akkor a konzervet nem fogja egykönnyen kinyitni.
zsolek123:
Ez a gyors megoldás. 😊
A lassú (és biztonságosabb), hogy távolról követed õket és ha látod, hogy harcba keveredtek gyorsan rohansz beszállni a bunyóba az oldalukon. Így 7 ilyen jellegû segítségnyújtás után a kezdeti -20-as iszony már +1-es lesz.
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
Kezdunk harcolni es bevertem a 170 katonambol 160 meg maradt jo volt benne wounded de nyertem 😄 Utanna kovetet kuldtem es akkor mar beket kotott velunk 😊 Kicsit moresre kellett tanitani