Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az új változatba na hõsök karaktere változott valamit? gondolom rájuk is érvényes a változatos fegyverhasználati képesség. De a skillek tekintetében is lenne mit javítani a régihez képest.

A mostani partym nagyon jó, egy gyenge láncszem van: Donovan.
Szegény gyagyás 2 0szint felett van, fejleszteni nehézkes, de a skilljei minimálisak, mintha 1-es szintû lenne. Egy igazi kretén.
Ediz meg egy brutális karakter, õ is 20-as szint körül van, de néhány téren ûbereli a 30+ -os lovagokat. Igazábol belõle kéne 10 db a party-ba, az összes többi gagyi.

Árpád népe hej!

Én kicsit másképp fejlesztem a karakterem. A tapasztalt szerzést viszont ugyan úgy csinálom.
Én elviszem 16-ig a strenght-et meg az agility-t. Aztán megiszom az elsõ ingyen lötyit, hogy 18 legyen. (így fel tudok venni tápos páncélt is)
Emiatt ki tudom rakni 6-ra a következõket:
- wepon master (ennek a 6. szintjét könyvbõl, és nem fejlesztem tovább, ez az elsõ olvasott könyvem mindig)
- power draw (ez kell a noldor íjhoz)
- riding (ez meg a noldor lóhoz)
- iron felesh
- power strike
- athletics

Ez mind kell ahhoz, hogy jól arénázzak, legyen esélyem a 2000 lóvés díjra, valamint rablót vadászni. Meg akkor is kellenek a harci skillek, ha le akarok ütni egy beszállós csatába 5-600 xp-s keménylegényeket. (Lovagi tornázni csak magasabb szinten szoktam ha realistic-on játszok.)

Ezután csak intelligenciára rakok, és elkezdem húzni a support skilleket.
Egy darabig úgyse lehet gemet szerezni, ezért a harci skillek maradnak 6-on.
Ha eljön a háborúk ideje, elkezdem betolni a lötyiket. Elviszem a strenght-et meg az agility-t 30-ig, aztán kitolok 10-re mindent. De mire ez megvan már 40-es szint felett vagyok, és közeleg a játék vége.

Árpád népe hej!

Mihez kéne crack? A modhoz nem kell semmilyen crack. A friss változat is ugyanúgy fut normálisan a 1.134-en mint a korábbi mod változat szóval nem kell verziót sem frissíteni, legfeljebb akkor ha 1.132-es Warband-del játszol. A 1.142-t vagy 1.143-at meg nem érdemes feltenni mert bár mûködik vele a legújabb mod verzió de gondok azok bizony felléphetnek.

Járom én a térképet, de mint írtam, már van tapasztalatom a játékban így eleve olyan helyre megyek ahol tudom, hogy mindig van ellenfél dögivel és folyamatos az utánpótlás, az ellenfél meg nem túl kemény. Plusz nem kell túl sokat körbe körbe rohangálni feleslegesen (egy kör alatt össze lehet szedni a szükséges társakat ha már megvan rá a lóvé addig meg minek az esztelen rohangálás?).
Emellett a pathfinder skill nagyon lerövidíti az utazást ahogy az is ha nem hurcol magával az ember számtalan katonát hanem csak nagyon kis csapatban mozog (max 10-15 fõ).

Egyáltalán nem telik nagyon sok napba az utazgatás (okosan megválasztva a háttereket és jól szétosztva a kezdeti skill pontokat elég masszívan rövidíthetõ már kezdetben is az utazási idõ; én meg nem a harci tudását növelem sosem egy kezdõ karakternek hanem a support régióit fejlesztem, a harc majd kialakul magától).
Arénázás során a játékbeli nap nem telik igazán. Teljes 24 órányi tiszta játékidõt el lehet tölteni úgy, hogy arénázol és a játékban összesen eltelik talán 1-2 nap.
Aztán fejlesztésre és gyakorlásra ott vannak még a training field-ek is ahol a társaiddal is küzdhetsz. Itt mindegy kivel harcolsz, a harcból mindenki profitálni fog akár részt vett benne akár nem. Magyarán fejlõdnek majd ha lassan is. Egységek gyors képzésére is használható ez a módszer.

A tornára odaérés sem telik egész napba, fõleg akkor nem ha teszemazt két vagy több városban is van torna. Amire meg én elkezdem a tornára járást addigra már van emberem akinek legalább 6-7-es pathfinding skill-je is akad (rövidebb utazási idõt biztosítva ha annyira nagyon versengeni akarnék). Emellett egy torna miatt nem fogok feleslegesen rohangászni. Tornákra én kifejezetten azzal a céllal megyek, hogy ha nyerek akkor azzal bevágódjak valakinél. A pénz persze jól jön a nyerésbõl de ez csak egy kis plusz.
Mi több, ha már van saját városom akkor meg majd elmegyek helybeli tornára amit én szervezek. Nem hoz annyi pénzt ha itt nyerek de a renown és honor pont jönni fog bõséggel.

Összefoglalva tehát, nem utazgatom feleslegesen. Nem csak arénázok bár kétségtelenül sok idõt szánok erre a tevékenységre a játék elején. Elõre tervezem a karakterem és elsõ lépésként mindig a kisegítõ skill-ek terén igyekszem elérni egy megfelelõ szintet (a harciak úgyis fejlõdnek maguktól, egyedül az íjászatra figyelek oda kicsit, hogy azt nagyjából 3-4ig feltornásszam hogy jobb íjakkal már bánni tudjon a karakterem ezt meg nem kunszt összehozni).
Pénzgyûjtésre arénázás (tudom hogy kis della jön be egyszerre de nem sietek szóval ez nem gond) és kereskedelem (kiegészítõ tevékenységként), fejlõdésre feladatvégzések, aréna, training field és kisebb rablócsapatok verése (nem mellesleg a looting skill értékétõl függõen igen szép mennyiségû pénz is gyûjthetõ minden harcból amit megnyersz).
A fenti tevékenységek közül nem mind idõigényes (játékbeli napok nem telnek gyorsan), fõleg ha már tisztában vagy vele hol més kit találhatsz meg ha bunyózni akarsz.

Ha elég jó már a karakterem akkor bepróbálkozom a legkönnyebb tournament-tel (Sarleon vagy Avendor).

Amíg gyenge a karakter nem kötök bele akárkibe egyedül (Vanskerry raider csapatokat messzire elkerülöm, bõven elég nekem a mindenféle outlaw, bandit, steppe raider csapat amit leverhetek), ellenben besegítek akármilyen harcban ahol erõsebb ellenfeleket lehet leverni és esélyes a gyõzelemre valamelyik csapat.
Az sem érdekel, hogy ilyenkor kivel romlik vagy javul a viszonyom, mert amíg nem vazallus (ilyet sosem tennék) vagy nem király a manusom, addig pénzzel bármilyen probléma elsikálható. A besegítéssel meg igen szépen tud jönni a XP. Ahogy a városban felvehetõ feladatokkal is.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Megvan a patch de crack az nincs sajnos.
Ertem amit irtal kiveve azt hogy han em jarod a terkepet (amely sok napba telik) es keresed az ellenfeleket hogy fejlezd magad (szint meg a statisztikak) es a tarsaidat is egyben akkor hogy a banatban tudsz fejlodni.Ha csak arenazol?Azzal meg kis penz jon be inkabb turnamentezni kell nem?Es azis napba telik mig oda ersz a varoshoz ahol torna van.
Ez nem patch, hanem új változat. Tehát letöltöd (9236 és 9240-es hozzászólásban ott vannak a linkek a modhoz meg a hotfix-hez) és kibontás után látod majd te is, hogy más a neve, így ha beteszed a modules mappába akkor új választható külön modként fog megjelenni. Magyarán nem felülírja a meglévõ modot hanem telejsen új változat ami nem kompatibilis a korábbival.

A napok meg nálam is telnek, csak én az elmúlt hónapok alatt rájöttem a játék apró finomságaira, tudom mire figyeljek és példának okáért el nem pazarolnék a játékban egyetlen napot sem arra, hogy valakinek a zsoldjába álljak. Helyette rengeteget arénázok (fejlõdés és pénzgyûjtés miatt), végigcsinálom a training field-en a kiképzést (tehát végigverem az összes ellenfelet és ezzel is lépek a játék legelején 2 szintet), kereskedem és gyûjtöm a társakat, majd begyûjtök egy halom adventurer-t vagy ezek alapanyág és adventurer-ré vagy hero adventurer-ré képzem õket és a csapattal betámadok egy várat. Eddigre általában a rengeteg kisebb csatározás, a lordoknak végzett feladatok, a parasztoknak és városoknak végzett feladatok miatt a renown és a fejlettség sem probléma így a max sereglétszám úgy 150 körüli akkor is ha nincs 10-es leadership skill. Namost egy hero adventurer brigád egyéb companion-okkal megtámogatva úgy 50 fõvel könnyedén felszecskáz kisebb helyõrségeket. Nekem csak arra kell figyenem, hogy ne verjenek le nagyon.
Tölteléknek meg ott vannak a pendor íjászok akiket a kiszabadított refugee és paraszt csapatokból képeztem. Ha megvan a vár, akkor a kalandorok kukázásra kerülnek, a pendor íjászok alkotják a véderõt és kezdõthet a gyûjtés. A 200. nap környékén már többnyire városom is van meg már lordjaim is lenni szoktak.
Ha meg úgy jön ki a lépés, hogy pletykákból megtudok 1-2 treasure lair helyet is akkor csak még jobb a dolog.

A lényeg, hogy gyógyászat és looting legyen magas, így pénz az lesz és a sereg sem fog nagyon hullani. Training szintén kimelten fontos dolog (ebbõl gondolom látszik hogy többnyire intelligence fókuszú karakterekkel játszom). Ha van elég pénz akkor indulhat a befektetés a mindenféle céhekbe. A companion vadászat közben megy a listaírás a kereskedelmi infókról (ez játékonként változik hogy pontosan mikor és hova mit érdemes vinni) és az ennek megfelelõ kereskedés. A harc nagyobb részét ilyenkor a companion-ok végzik én csak besegítek távolról. A kezdeti idõszakban ráadásul szinte csak zúzó fegyverzetet adok a társaknak és a foglyokból igyekszem kisajtolni a lehetõ legtöbb pénzt (rabszolgakereskedelem).

A célpont kiválasztása is kiemelten fontos dolog, mert ez megkönnyítheti a terjeszkedést és felvirágzást, rövidítheti az idõigényt.

Amennyiben az ember úgy 100-as csatalétszám körül játszik, akkor meg nyugodtan neki lehet menni akár városnak is, mert a maximum létszám amit le kell küzdeni 280 körül lesz.

Megvan hogy honnan tolthetem le az eggyik hirdetesed errol szol #9236 😊
De a tobbi kerdesre varom a valaszt.
Saga Jr!:

Honan tudom letolteni ezt az uj patchet es cracket hozza?

Te hogy csinalod mar hogy annyi mindent csinalsz es megsem telnek a napok?
En 200 napnal jartam mikor felmondtam szolgalataimat a ravensten kiralysagnal es elfoglaltam Nal Tar-t hogy birodalmam megalapitsam.

Nem kell feltétlenül elvetemült rajongónak lenni ahhoz, hogy valaki a realisztikus módban játsza a játékot. Elég ha csak szeretné növelni a játékélményt egy kicsit reálisabb nehézségre (ha már minden más a maximumon van azt úgy is könnyû a játék). 😉

A másik kérdés meg jó kérdés. Szerintem nem készült ilyen jellegû összefoglaló még sehová. De a tárgymódosító segédprogramokban (pl.: item editor) szerintem megnézhetõ a dolog. Megnézve az alap M&B esetében a leather gloves-nak a következõ minõségi opciói vannak a normálon kívül:
Tattered, ragged, sturdy, thick, hardened

Lordly úgy látom csak fém (vagy legalább részben fém) páncélok és kesztyûk esetében van.

nearo
Mókás ez, mert ennek a veszélye legfeljebb csak realisztikus mentési módnál áll fent, úgy meg csak a legelvetemültebb rajongók játszanak... 😊

Kérdés: meg tudom nézni azt valahol, hogy egy bizonyos fegyverre/páncélra milyen jelzõk kerülhetnek fel? Theát pl Leather Gloves-ból kaphatok e valaha Lordly-t (+6 def), vagy a legerõsebb jelzõ mondjuk csak a Hardened, ami +3-at ad (esetleg Reinforced, de még olyat se láttam).

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Olyanod nem lehet és nem is lesz. Okok kifejtve a 9260-as hozzászólásban.
Ileltve ha oylat akarsz akkor használj alattvalókat erre akiket követésre álíltasz be (lordjaid közül mondod valamelyiknek hogy menjen utánad).

Semmi különöset nem számít hányadik napnál vagy. Ámbátor két dolog talán mégis függ tõle.
Az egyik a PoP FAQ-ban is említett spéci feladat amihez túl kell lépni a 600. napot, háborúban kell állnod egy másik királysággal ahol akad legalább egy lord aki nagyon utál (legalább -20-as a viszony), legyen legalább 9 város az ellenõrzésed alatt (tulajdonképpen a birodalmadban, nem kell neked fõnöknek lenni ott) és végül lennie kell egy igen hûséges (legalább 50-es) lordnak a királyságodban. Na ekkor idõvel elõ fof majd jönni egy feladat.

A másik meg a Warband (és amúgy az összes M&B játék) alapjaihoz kötõdik (tehát modtól független többnyire), mégpedig a 755. nap. Ezután ha vesztesz egy csatát úgy, hogy leverik a karaktered (a sereged is szét kell verjék) akkor maradandó károsodást szenved a karaktered. Ez annyit tesz, hogy permanensen csökken valamelyik tulajdonsága. Ha simán csak levernek (harcban lecsapják a karaktered de a harcot amúgy nem veszted el), akkor meg ideiglenesen csökkenhet valamelyik tulajdonsága a delikvensnek (ez csak a saját gyógyító skill-jein múlik, hogy megtörténik vagy sem, ezért érdemes mindent maxra fejelszteni ezek közül).
Igazából még a M&B kezdetén a játék elejétõl ez része volt a fejlesztésnek de véülis a 0.8-as verziók felett kitolták ezt a 755 nap utánra és a Warband-be is át lett hozva. Eddig él a különleges védelem (bár vannak modok amik ezt kikapcsolják vagy elõrébb hozzák), lévén ennyi játékban eltöltött idõ után már elég fejeltt lesz a karakter ahhoz hogy vigyázzon magára...

Bocsanat tecceneket akartam irni 😄
Am teccik nekem ezzek az ujdonsagok fel is teszem miutan vegeztem a mostani jatekommal.Egesz D'Shar az enyem meg meg par var a Birodalmiakebol hat ha eddig eljuttam nem hagyom felbe am lenne egy kerdesem.Sokat szamit a napok szama?Mert mar 570 jarok xD es meg nem vok eros van 6 lordom de eggyiksem a companyonokbol.
Ertem hogy szerves resze de ez utanna megy nem benne van a csapataba egy masik csapat megy utanna es nem egy lord.Nekem is kellene egy ilyen.
Hát mégse ez lesz az utolsó játékom😊
De ezt mindenképpen befejezem mielõtt felrakom az új verziót. Nagyon jó kezdést kaptam, nem fogom kidobni.

Egyébként jól hangzik amiket írsz, a legutóbb mikor a változások listáját írtad, nekem nem jött le hogy ennyire más lesz a játék.

Árpád népe hej!

Van amelyiktõl infót vásárolhatsz, van amelyik rabságba ejt, van amelyik fenyegetõzik, van amelyik feldühíthetõ és bunyóba keveredhetsz vele úgy, hogy nem lesz belõle hadüzenet mert nem vonódik be a harcba a "fõbérlõ" serege. Szóval van lehetõség bennük bõven.

Többségében sima zsoldosbandákat, jatu mercenary (ezek a csókák eddig sem voltak gyengék de most meg javultak kicsit) hordákat szoktak felvenni a királyok, meg idõnként ahogy írod is, nevesített hõsöket.

Nemrég kezdtem új játékot a friss PoP moddal (3.4) és mindjárt a 4. napon bejött az egyik Noldor lord (kellett nekem pletykákról édreklõdni Marius-tól), bejött Syla Uzas (ezen dobtam egy hátast mert 200 Empire Knight, 50 Shadow legion Centurion meg 100 Immortal jött vele egy kupacban meg még valami mert 400-an voltak). Aztán a 10. napon már megjelent egy heretic és a jatu army is, meg a pletykákban már szóba kerültek a mozgolódó Mistmountain hordák...
Ráadásul a rosszarcú Sarleon királyság olyan hódításban kezdett hogy csak pislogok. Az eddigi 1 helyett már minden Duke kap egyedi egységeket náluk, ráadásul két lordjuk is nagyobb csapatra való grey archer-rel rohangászik. Jóformán másról sem szólnak a hírek mint hogy kiket ejtettek fogságba (persze nem kis örömömre mert így lehet szépen bevágódni a többi királyságnál, nemeseiknél meg azok nõi hozzátartozóinál), mit foglaltak el éppen, meg hol ostromolnak. Tulajdonképpen mindenkivel háborúban állnak és még csak 1 várat vesztettek (Laria melletti várat elvették tõlük a birodalmiak), de szereztek 3-at cserébe.
Szóval változott az AI harckészsége nem is kicsit.

Emellett gyönyörûek az új cuccok. A Ranger Plate és a hozzá tartozó lábbeli nagyon tetszetõs (bolti cucc), a különféle ebony fegyverek szintén nagyon letisztultak és szépek (meg hatékonyak is és boltban idõvel feltünedeznek), az Emprie lordok 5 új páncéltípusba burkolhatják magukat (a fekete triarius vért eszement szép és jól is véd, meg egyszer már boltban is láttam csak pénzem nem volt rá), a jatuk tényleg brutálsian feljavultak így jogos a létszámcsökkenésük (bár hogy nem legyen oylan jó a helyzet a Noldor quest-tel kapcsolatos seregük létszáma 50%-al megnõtt), a visszarakott jatu hunter paci ismét nagy kedvenc lett, meg van új legendás tárgy is amit csak loot-ból lehet megszerezni (valami harawath nevû kard ami gyönyörû, másfélkezes és igen jól sebez).
A grafika is mintha javult volna és kevesebb az akadás (ugyanzon gépen a battlesizer-rel kipróbáltam a 300-as bunyót és eltekitnve a harc kezdetén lévõ 1 másodperces akadástól megy a dolog gond nélkül). Meg így már van kihívás a városok ostromában is, mert nagyobb csatalétszámnál a kezdõ banda is sokkal de sokkal nagyobb létszámú, tehát egy 300-as beálíltásnál elõfordulhat hogy akár 6-700 ellenfelet is le kell verni egy ostrom során egy körben hogy bevegye az ember a várat.

Úgy tûnik a térképen mozgó csapatok felgyorsultak. Láttam már 50-es rabló hordát 6-os sebességgel futkosni. 😊 A járõrözõ lovagi egységek létszáma meg a korábbi 2-5-rõl 5-20 közé emelkedett és néha eleve együtt jelennek meg más egységekkel (például az Eventide rend õrjáratai gyakorta jelennek meg olyan csapattal, hogy eventide lovagok és singalian horse archer is van a járõrök között, míg a dawn lovagok friss õrjáratában már láttam valkûröket is).

Az arénázás nehézsége kicsit visszább lett fogva. Még azon városokban sem fordul elõ a korábbi változat azon esete hogy jóformán csak rendtagokkal kell küzdenünk. A tornákon induló csaaptok kb harmada mindig az eredeti játékból ismert arénázó brigád, maximum harmada rendtag és a többi vegyes. Némileg könnyebb lett a túlélés szempontjából. Mondjuk ebbe az is bejátszik már, hogy nem azonos szinten ért mindenki mindenhez mint eddig hanem tényleg van szórás a weapon profiency szintjében. Így ha teszemazt egy hero adventurerrel állunk szemben az nem feltétlenül jelent már akkora kihívást ha teszemazt a delikvens hajítófegyvert kapott vagy kétkezest (egyekzessel, meg polearm-mal veszélyesek, íjakkal és számszeríjakkal nem annyira, hajítófegyverrel és kétkezessel meg leiskolázhatóak).

Az ellenséges lordok átállítgatása sem olyan könnyû már (magasabb küszöb kell hozzá és csak az igazán magas lojalitású delikvensek leszenk azok akik hozzák magukkal a birtokaikat), ráadásul jóval keményebb a visszaesés az otthagyott királyuknál, plusz már van egy kis rizikó is a dologban, mert 1-5 pont között esik majd a másik királysággal is a viszonyunk. Átdumálásnál kisebbek a negatív hatások de ott még ksiebb az esély arra, hogy a delikvens hozza a birtokait.

További érdekesség még, hogy van 5 delikvens a companion sorból akikbõl ha lordot csinálunk akkor nem csak a szokásos Pendor egységeket kapja majd hanem a saját hátterének megfelelõeket is. Lethaldrian például kap erõsítésként (toboroz) a pendor lovasságon és íjászokon felül noldor warrior/ranger/maiden ranger egységeket, Boadice Veccavian egységeket toboroz nagy számban (némi Pendor egység mellé), Donavan Barclay csapatokat és pendor nehéz gyalogokat (még gyalogos lovagot is!), Frederic meg Mettenheim csapatokat és Pendor lovasságot, nehéz gyalogokat és lovagokat. Adonja az ötödik aki pedig elsõsorban Mistmountain warrior és shaman csapatokat, Bearclaw (õk az elõzõek szteroidon nevelt variánsai egyedi cuccokkal) egységeket meg pendor íjászokat és könnyû gyalogokat. Tehát belõlük idõvel valami eszement hatékony lordot lehet csinálni (bár az egységeiket elvenni sajna nem tudjuk tõlük).

Én elsiklottam afelett, hogy külön csapat.
Egyébként ha ilyet látok, az elég gyorsan hadüzenetet von maga után, mert azoknak a seregeknek a vezetõjéért általába gemet lehet kapni.

Ezekkel az adventurer csapatokkal több dolgot is lehet csinálni, nem csak a harcot kínálja fel. Nem teljesen értettem mi a többi. Volt hogy fizettem valaim pénzt, aztán puff, pabságba kerültem. Azóta nem kísérletezgetek mikrõl lehet velük dumálni, hanem jól elverem õket.

Árpád népe hej!

Ja bocs, félreértettem.
Nekem egyszer volt egy Mattenheim zsoldos seregem. 10 ezerért vettem fel õket, a fõvárosom várában volt rá lehetõség. Hasznosak voltak, de azóta nem kaptam ilyent.

Árpád népe hej!

Kösz szépen, de már másikat folytatok 😊 Mindegy... Úgyis lázadó voltam. 😊

1.141-es patchez tipp. Toborozni kell Svéd lövészeket. Fel kell csumára húzni a fegyverzetüket... Jó sok kell belõle 40-60. Majd Backspace gombbal elõhívni a parancsmenüt, 'Fire at my command' 'Hold this position' 'Form 1', majd amikor jön az ellenség akkor 'Fire at my command ---> All fire now' 😊

Gondoltam, hogy elkezdek megint WB-vel játszani, de mivel eredeti a játékom, és steamen van fent, múltkor nem engedett be, pedig jó jelszót írtam be. Nem írta ki az okát, csak azt, hogy a bejelentkezés sikertelen próbáljam késõbb. KB 4 hétig próbáltam. Ezért kurva jó, hogy steamen van a játék, mert kötött, hogy mikor játszhatok. Meg, elég ha ellopják a steamem azt baszhatom. Akkor meg kitéríti meg a játékot? 😞((((((
A testõrség meg amúgy szerves része a király seregének, nem külön csapat.

uwu hun:
Nem arról van szó. A külön kísérõ "sereg" amire szerintem kiscsavo gondol az egy tényleges külön sereg. Zsoldosok, kalandorok, nevesített kalandorok. A lényeg, hogy ilyet nem tud a játékos felvenni úgy, hogy külön seregként jelenjenek meg. Idõnként elõfordul (vaonta 10% esély van rá) hogy a játékos központi városában ahol a székhelye is van, jelentkezzen eg zsoldosbrigád hogy beállna a szolgálatunkba. Errõl majd a steward értesít ha ilyesmi elõfordul. Ekkor kapunk egy komplett kis sereget ami bekerül a város védõi közé. Onnan aztán kiveheti magának a játékos azokat az egységeket amik nek iszimpatikusak.

De külön kísérõ seregként nem fog megjelenni semmi ilyesmi a játékos meleltt. Erre ott vannak neki a vazallusai meg lordjai. Ha kell neki kísérõsereg csak szóljon egy alattvalónak hogy menjen utána.

kiscsavo96:
Választ lásd fentebb.

Én úgy tudom hogy mindegyik tipusú királyi testõrség különleges egység, nem képezhetõ.
Én csak foglyok szabadításával jutottam ilyenekhez.

Árpád népe hej!

Zsolek123
"megvan"

leszartam az egészet, aztán elfoglaltam az összes vörös területet <#eplus2>

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Valaki akinek nem nagy teher le irni a valaszt az valaszolhat a kovi kerdesemre :A kiralyoknak mindt peldaul Koningur Valdis, King Gregory,Marius Imperator,King Ulrich nah ok mindig ugy mennek jarnak utazgatnak hogy utannuk megy egy csapat company kb 130 szamu sereg szokott lenni.Na ilyet enis tudnek magamnak ossze szedni valahogy?
Na Zsolek megvan? 😊
Hat ha mar birodalmad van es nem vazulusa vagy valakinek akkor kovetet kell kuldeni a birodalomnak akivel beket szeretnel kotni de vigayz mert az elfogott lordok( ellenseges es a szovetseges) automatikusan el lesznek engedve.
Zsolek123
<#worship>

és mi van ha elfoglaltam már tõlük két várat, és egy várost?

Bealsz egy ojan kiralysaghoz amelyik nem haboruzik azzal akivel -50 😊
Akkor 0 lesz de ha harcba al valakivel akkor az -40 lesz .
Keres mindegyik birodalombol egy lordot es kerdezd meg kivel haboruznak ha valamelyik azt mondja egyikel sem akkor alj be kozejuk es mindegyikel 0 lesz
Zsolek123
Hogyan lehet kibékülni egy királysággal ha kb. -50 a viszonyunk? <#zavart1>

dronkZero
Van egy "last save" vagy valami hasonló nevû mentés a többi közt, az elvileg az utolsó mentésed backup-ja, amit az új felülírt volna. Érdemes megpróbálni.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Ami azt jelentette, hogy a program átadta a mentésfájlt az oprendszer lemezkezelõ rutinjának, ami meg jól betolta elõbb a windows lemezkezelõ cache-be, majd onnan a lemezen lévõ írási cache-be, majd onnan szép lassan kiíródott. Egy része. A többi meg elveszett a levegõbe, mert elfogyott a villany...

Nekem gallyra ment az egyik mentésem.

A probléma az, hogy a toborzott zsoldos katonák állnak egy nadrágból, egy fejbõl, és a fejükben van egy fakard. Ugyanúgy a zsoldoskapitányoknál is. A Karakterem arca máshogy néz ki. Evvel nincs probléma, mert azt visszatudom állítani. Mindegy. Kitöröltem. Bár, nem tudom mi lehetett a hiba. Egyszer volt olyan, hogy mentett, és kikapcsoltam. De megvártam a mentést, míg ki nem adta, hogy, The save is succesfull
Nem az a baj hogy kérdezel. Hanem az hogy mit, és mennyit!
Nincs minden benne a FAQ-ba, és nincs is mindenre egyértelmû válasz.
Egy-egy részletnél még elmegy, ha újra le kell írni dolgokat, nem nagy ügy, fõleg azért mert általában kapcsolódnak hozzá érdekességek.

De amikor folymatosan, napok óta napi 10 kérdést teszel fel ami már ezerszer le lett írva, kicsit kiábrándító. Gyakorlatilag már végigkérdezted a FAQ-t egyszer, és most kezded elölrõl! Még egyszer végig akarsz rajta menni? Tényleg ennyire bonyolult neked egy játék? Sokkal egyszerûbb lenne ha végre elolvasnád!

Én szeretek a játékról beszélgetni, sokan jönnek be, kérdeznek rá már megbeszélt dolgokra, és nem bánom, leírom amit tudok. Ezeket a problémákat ki is vesézzük rendesen. De amit te csinálsz az gáz.

Árpád népe hej!

Kérdezni szabad, csak ha olyat kérdezel amirõl saját bevallásod szerint olvastál a FAQ-ban (mert elolvastad annak egészét), ráadásul teszed ezt folyamatosan az kissé visszás és jogosan válthat ki heves szemöldökráncolást. Ha meg már korábban kaptál választ egy kérdésedre és azt újra meg újra kérdezed mert úrrá lett a nagy nyári meleg okozta lustaság rajtad, az sem tüntet fel jó fényben a pontenciális válaszadók körében.

Amennyiben olyan kérdésed van amire nem találod a választ a FAQ-ban mert nincs benne róla szó, érdekel valami amirõl nem találsz információt, azt nyugodtan megkérdezheted, senki nem fogja leharapni a fejed. Eddig is válaszoltam, ezután is fogok. Csak kis önállóságot vagy legalább odafigyelést ha kérnem szabadna. <#wave>

Najo mind1 inkabb semmmit nem kerdezek.
Sehogy. Ugyanis nem azt írtam, hogy átáll hozzád (vagy átállíthatod) lord ha megszûnik a frakciója, hanem azt, hogy átállhat ha a gép úgy osztja szét õket.
De mivel már szereztél magadnak lordot máshogy, így ne nagyon reménykedj potya lordokban (úgy meg fõleg ne, hogy általában az így szerzett lordok viszonya feléd elég alacsony így a dezertálás hamar bekövetkezhet, elég pár csata ahol elbukik mikor nem vagy vele és lelép; mondjuk ez igaz minden olyan lordra akinek a viszonya feléd az alacsony tartományban mocorog valahol 0 és 25 között).

Mi lenne ha elolvasnád végre az a kurva FAQ-t?!

Árpád népe hej!

Saga Jr:
Szia.Megalapitottam a birodalmam elfoglaltam mar Nal Tar,Torbah,Iskhoman,Saidu Sharif,High Pass Fortress es a hoza tartozo falukat is.Kezd noni a birodalmam.Mar csak Muqadas es Singal van a D'Shar birodalombol.Ezt a varat meg a varost ha beveszem akkor megszunik a D'Shar birodalom es akkor ha jol emlekszem hogy irtad mellem alithatom a lordokat akik a D'Shar birodalomba harcoltak.Csak az a kerdesem hogy hogyan mert nem tudom es szeretnem elore tudni.Van mar harom lordom akiket vazulusomma tettem ugy ahogy a FAQ-ban leirtad.(+15 kapcsolat,elfogtam es beszeltem vele mellem alt)
Leci minel hamarabb valaszolj.Koszi elore is!
uwu:
Könyvek és skillek/tulajdonságok:
Memories of a Pendorian Commander - Tactics
Applied RhetoricsVol. 1 - Persuasion
The Great leaders of Pendor - Leadership
The High Arts Vol. MV - Intelligence
The Life of Silver Fox - Trade
The Great Fechbuch with Pictures - Weapon Master
Advanced Engineering - Engineering
A fennmaradó 3 könyv meg fix bonuszokat ad elolvasás nélkül. Az egyik +2 Training-et (The Life of a Legionnaire), a másik +1 Surgery-t (The Field Surgeons Handbook), míg az utolsó +1 Wound Treatment skill-t (The Complete Manual of Herbal Remedies of Pendor).

Meg van hozzá (már az 3.4-es PoP modhoz) egy hotfix is (nem létszükséglet de feltenni nem árt így kerülve el az esletleges problémákat).
PoP34HotFix

Ha nincs mentésed akkor nem kell törölnöd a mentéseket. A mentések törlését amúgy azért szokták javasolni mert am entésekben bizonyos hibás információk is elraktározódnak amik tönkrevághatják a normál játékot.

Ezt nem hiszem el!
Végre egy tökéletes kezdés, és erre...
Cumi van, csak pár napon múlt.

Árpád népe hej!

http://thepiratebay.org/torrent/6477978/Mount.and.Blade.With.Fire.and.Sword.v1.141.Update-SKIDROW torrenten crackkel mindenkinek!
Trainingre, gyógyításra és elsõsegélye csak az inventoryban tartható kötetek vannak és azokból is csak egyet szabad megvenni, mert két egyforma is csak egynek a hatását fejti ki.

Ennyi az összes...

Csak szólok: tegnap jött ki a PoP mod 3.4-es verziója a Warband-hoz.
A korábbi mentéseket nem eszi...

A változások listája:

VI updates.
Raised training skills for lords and kings where needed. Raised AI Tactics skills in general.
Nuanced troops and companions (they used to have the same proficiency in all weapons, now they don't). For example ranged troops are often less skilled in melee.
Increased morale modifiers for leadership (20%/25%) and food (100%).
Reworked routing to scale better and to take longer to occur.
Included option to turn off routing completely.
Starting troop slots lowered by 20.
Attacker siege retreats penalized by 20 renown, 2 honor and 10 party morale.
Jatu raider and lancer have had horse upgrades to respectable horses.
A few horses that had no hitpoint declaration have been fixed. (thanks Hoellenbewohner)
A party template bug for Shalavan has been fixed. (thanks Hoellenbewohner)
No horses for anyone in village lord raids (before only the enemy AI had no horses).
Lord parties who are accompanying another party are a bit more courageous than before (they don't flee as easily).
Added Caba'Drin's Dynamic Groups code (thanks Caba'Drin!)
Jatu armies reduced in numeric strength slightly (because their raiders and lancers are harder to beat now).
Two additional Sarleon Barons have received household troops.
Jatu Hunter resurrected from the dead.
Small fixes for typos and minor changes.
Fixed an issue with the Archer Defender Siege AI.
New Weapons, shields and armors have been introduced (and a few weapons gave been re-introduced).
Patrol radius for small knight groups and patrols have been tightened so they patrol their area better.
The steward now recruits from all bound villages (not only the player owned bound villages). This is a bug fix.
The faction kings’ hired Mercenary parties have higher initiative values.
Lords no longer automatically bring over their holdings to the player faction when they change allegiance to the player faction. Instead it is based on several factors (where campaign difficulty, player persuasion, relation with lord and lord rank are deciding factors).
Honor gain and relation boost reduced when freeing captured lords.
Honor gained by winning tournaments.
Increased relation requirement for lords to be willing to join player faction when talked to from capture dialogue (from 7 to 20).
Increased size of Knighood Spawns (on map).
Honor troop training is now based on (250-Honor)/10 Prestige points per troop.Minimum prestige cost is still 2 and maximum is still 25.
Player loot share reduced (to its original setting).
Certain companions have certain troop affinities.
Valonbray has had scene upgrades made by Abhuva!
Reworked mercenary payment a bit (not as profitable as before).
A new tribe has joined the Mystmountains: The Bearclaw Berserkers! These highly agile berserkers in full Bearclaw Armor are rightfully feared in the North. While perhaps not as skilled as the Fierdsvein berserkers they are more agile and more armored and they wield big axes 😊 If you are lucky you may come across a few who might join your army.
Kings will not accept vasselage of players who have a relatively high right to rule.
A new mercenary unit known as the Melitine Mercenary Lancer has been seen in taverns ... they are said to hail from Amala!

Csak az 1.134 és 1.142 Warband verziókkal fut

letölthetõ innen: http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011

Nem tudja valaki melyik könyvbõl mit lehet tanulni Pendorban?

Azt tudom hogy az alábbiakat lehet szerezni kiolvasással:
+1 weponmaster
+1 intelligece
+1 engineering
+1 leadership
+1 tactics
+1 trade
+1 persuation
Van még valami, vagy ez az összes?
Csak arra ne memlékszem biztosan, hogy training-et is lehet-e szereni kiolvasással, vagy az inventory-s könyv van csak?

Árpád népe hej!

Értem. de a mentést miért töröljem? Ki lehet mentés nélkül lépni... ezért nem mentett bele ebbe a verzióból...
nem. az 1.141-et. http://download.taleworlds.com/WFaS_Storyline_walkthrough_guide.pdf amúgy itt van egy kézikönyv a történethez.
Az 1.142-t tetted fel? Ha hiba van akkor jobb letakarítani az egész játékot (mentésekkel egyetemben), majd nulláról újra felrakni a szükséges patch-ekkel együtt (nem tudom most hogy vannak a patch-ek, hogy tartalmazza a legfrisebb a korábbiakat vagy sem). A Patch-et is töltsd le újra biztos ami biztos (néha elõfordul hogy hibásan töltõdik le a file és ilyenkor ne mis tud rendesen frissülni, új hibákat generál.

Ha meg amúgy is megvetted eredetiben akkor töltsd le a hivatalos oldalról a legfrisebb verziót aztán aktiváld azt. Amennyiben meg crack-et használsz, úgy kerítsd elõ a megfelelõt ami passzol a friss verzióhoz, máskülönben megintcsak problémák lesznek.

Oké köszi. Az új verziót felraktam... de bugos. Nem írja ki a sebzéseket, meg hogy melyik katona esett el ki keze által. Ha megnyomom a backspace gombot nem történik semmi... F1-el ugyanez. Csak sok idõ múlva jön fel.... És folyamatosan ilyen piros hibaüzenet jön, valami script izével...