Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy meg nem a jövendõbeliddel kell beszélni, hanem a leendõ apóssal a megadott helyen, amennyiben éppen Fiest van ott (mert ez volt az egyik kikötés, miszerint egy ünnepségen majd beszélj vele errõl a témáról újra). Van, hogy erre majd hónapokat kell várni van hogy gyorsan összejön a dolog. De többnyire béke kell legyen a kérdéses birodalomban, hogy összejöjjön a nagy buli. Nem véletlenül van 365 nap a feladat teljesítésére.
Emellett nyugodtan csaphatod más csajnak is a szelet egy másik királyságban, sõt akár meg is szöktethetsz hölgyeményt, nem kell apucitól engedélyt kérni hanem felajánlhatod a csajnak hogy szökjön meg veled. De ezt még azelõtt tedd meg hogy holmi apuci/tesó elé járulnál a házasulási kérelmeddel. Egyébként is jobb több vasat a tûzben tartani ha netán valamelyik csak ilyen hagyományos és hoszadalmas procedúra által akarna hozzád menni.
Teát összefoglalva, ha beszéltél vele (már apóssal/fiú tesóval), kicsengetted a pénzt, akkor már csak várnod kell arra, hogy legyen egy nagy buli (fiest) az adott királyságban ahol a kérdéses hölgyemény és a férfi hozzátartozója is ott van (nem mellesleg errõl küld neked értesítést a mod) és akkor ott dumálj az úriemberrel és ekkor már csak egy kis eskütétel van hátra azt tied a nõ, lehet kirúgni a korábbi minisztert és helyére állítani az asszonypajtást.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Latogatok egy holgyet es mar felesgul is akarom venni.Az apjaval dumaltam es adtam 20.000 denart (ez a hazassaghoz kell ha jol ertettem) es mondja mennyek az unnepsegre Poinsburgba(Az Count Aldemare o az apa vagyis az apos xD ) de mikor oda ertunk mindenki ott van akkor ha beszelek a jovendobelimel azt mondja nekem hogy nem szabad beszelgessunk tobb napig(few days).Ha dumalok az aposal akkor vissza kerhetem a penzt vagy nem problema varok tovab ezek a valaszok.
Most mit tudjak csinalni hogy elvehessem a not?Marajdak Poinsburgba?Mehetek harcolni?Ha megyek a kuldetesem sikertelen lessz?
Koszi elore is a valaszt.
Lovasság nem remekel védekezésben, õk inkább támadásra valók (meg egy lovas katona mindig 50%-al drágább mint azonos szintû nem lovas társa).
Native esetén mondjuk megoldhatod a játékot úgy is hogy csak és kizárólag lovagokat (akár Vaegir, akár Swadian, netán Sarranid Mameluk) képzel és állomásoztatsz a váraidban/városaidban. Azokkal meg lehet nyerni különösebb nehézség nélkül minden csatát és védekezni is jól tudnak. Melléjük más nem kell csak ha nagyon ki akarsz próbálni egyéb egységet is. Sajnos a native AI-a nagyon bugyuta és az egységek balance-a is vacak.
- hülye kérdés, de a védõknek is kell zsoldot fizetnem?
- kik a jobbak védelemre? (gyalogság, íjászok, lovasság ló nélkül)
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
"Nem" hivatalos M&B oldal(mbrepository)
címet viseli. Ez felülrõl a második link a banner-ban.
Lehet egyszerûbb neve is mint amit korábban javasoltam, mondjuk "Modok gyûjtõhelye".
Igazából a mi fontos, hogy tudni lehessen mire mutat a link (mi található ott és ebben segítene egy jól eltalált cím) és egy kicsit nagyobb betümérettel mehetne, mert tényleg egy fontos dologra mutat.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
itt nem találtam semmit se errõl
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
Egyébként meg nem az elejével volt bajom, az kifejezetten tetszett. Az hogy nehezítettek az elején, jobbá teszi ugyan, de a játék vége akkor is tarolás lesz, ami elég uncsi, nem úgy mint mondjuk Pendorban, ahol végig akadnak nehézségek, és max nehézségen játszva elég necces szituk is elõjöhetnek még a végén is, bár az is jelentõsen könnyebbé válik.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Akinek meg gondja van a modokkal az vegye a fáradságot, hogy kicsit utánaolvas legalább miközben letölti, mert mindegyiknél a mbrepository-n is ott a link a problémák kezelésére. Ettõl még mehet ki a link a kérdéses topic-tól, de úgyis az lesz hogy itt kérdezik meg a népek a dolgot azután is, hogy "elolvasták" a kérdéses linekn lévõ instrukciókat.
Eleve ha nem megfelelõ a renownod toborozni se tudsz sehol.
Szóval kicsit nehezebb lett.
Mondjuk nekem a brytenvalda is bejön, de annak a vége elég gagyi. Csak az eleje tetszik amíg csóróság van. Az a rész tök jó, tetszik hogy realisztikus próbál lenni. A végén viszont az a tarolás az ír lovasokkal nem az izgi. 300 tápos egységgel, még csak harcba se kell bocsátkoznod, akármekkora sereget le lehet verni, csak ki kell adni a roham parancsot. Na meg ott vannak a borászatok ami azért kicsit túlzás szerintem. Egyébként meg nem tetszett benne a lovagi torna sem. A legerõsebb páncél pedig se nem jó, se nem szép.
Én egy lordly hamatát szerettem volna, de nem találtam sehol.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Költöztessed át az udvart Rane-be. Van erre egy külön opció ha megnézed a városban lévõ opciókat. Ott meg is mondja neked a program mire van ehhez szükséged (a felsorolt dolgoknak a karaktered inventory-jában kell lenniük mikor az opciót kiválasztod és a költöztetés meg is történik).
Ameddig meg a sima, helyi ember típusú minisztered van addig nem fogod tudni odaadni senkinek semelyik településedet. Ehhez feleség kell vagy egy társadat kell kinevezned miniszternek mert csak így jelenik meg ez a lehetõség a delikvensnél.
Oltred:
A 1.143-as verziót nem fogod tudni magyarítással játszani, mert ahhoz nincs magyarítás. Már a 1.140-hez sem volt.
A PoP modnak meg igazából csak memória kell bõséggel és némi virtuális memória (a kettõ együtt meg kell haladja a 4 gigát és a fizikai memóriának ebbõl legalább 2 gigának kell lennie de jobb ha több). Szóval grafikai kártya meg proci igénye az nem igazán van, ellenben a memóriát azt erõsen igényli.
Ha meg modokkal szeretnél játszani akkor emg úgyis jobb ha elfelejted a magyarítást, mert csak tönkrevágja a modokat.
Az 1.143-as verzió a Warband legújabb verziója.
A magyarítás ezzel nem tökéletes, pontosan nem tudom melyik verziótól kezdve.
Minden van benne, annyit változtattak, hogy a vehetõ cucc a marketokon kevesebb.
Fõ játékmenet maradt az elõzõ verzióhoz képest.
Ne haragudjatok ha hülyeséget kérdezek, de mi van akkor ha a Warband 1.143. verzióját telepítem fel? Tehát mi van benne? Céhek, stb? Mit lehet csinálni benne?
Azért kérdezem ezt mert remélem hogy még lehet ezzel a verzióval magyarul játszani, másrészt a Prophesy of Pendor mododt nem bírná a gépem. 😞
Köszönöm a segítséget elõre is! 😊
Elfoglaltam Ranet (van egy nagy csapat gyilkos Knight of Dragon csapatom<#nevetes1>#nevetes1> ) es szeretnem oda adni a regi varamat egyik lordomnak de nem tudom 😞 Hogy tudnam a ministeremet Raneba kuldeni akkor talan oda adhatnam.
A bannerban van egy FAQ a modhoz, abban van egy link ami a problémák orvoslását tartalmazó helyre mutat (meg pár probléma orvoslása magyarul is szerepel a FAQ-ban).
A géped amúgy megfelel a minimum követelményeknek? Tehát van elegendõ memória és rendesen beállított virtuális memória a gépedben?
Mondjuk a kérdéses probléma akkor szokott elõfordulni ha nem a megfelelõ verziót tölti le az ember. Tehát a sima M&B verziót akarja Warband alá vagy fordítva vagy a Warband-es modot akarja nem támogatot Warband verzió alá (jelenleg az ajánlott a 1.134-es a Warband esetén a frisebbekkel gondok vannak és nem ajánlják a használatát).
elis isnditom a játékot ami kezd is betölteni de a töltés kb felénél kilyön ez a felirat unable to open file: CommonRes/costumes_a.brf
mi tévõ legyek ? mi lehet a baj? hogy oldhatom meg a problémát?
elöre is köszönöm ha tudtok segíteni
még1 kérdés: dárdáknál, amiket el lehet dobni, bal egérre eldobja, de hogyan tudok vele szúrni?
M&B-hez príma volt például a Sword of Damocles aminek már volt sztorija, jó sok plusz egység volt, meg a hangsúly sokkal inkább a birodalomépítésen volt, meg a törvénykezésen (ez a mod használ iylet is) mintsem a puszta hódításon. Igaz végül ott is a szerepet a hódítás veszi át de a léyneg, hogy egy év alatt kell felkészülni egy invázióra és ehhez megfelelõen erõs saját birodalmat kell kiépíteni meg erõs hátországot mert a támadó sereg 20000 fõbõl áll (ne megy seregként jön be persze hanem olyan 40 hadvezér irányítása alatt de egy idõben érkezik mind). A Warband átirata a játéknak teljesen más, hatalmas területtel és õszintén szólva eléggé lebutított dolgokkal, így nagyon szót sem érdemel.
De sima M&B alá még a Star Wars-os mod is üdítõen jó kis alkotásnak bizonyult meg a Native Expansion is.
A Prophesy of Pendor príma kikapcsolódást nyújt de más típusút és szintén megtalálható a M&B-hez, de van fejlettebb változata a Warband alá is. Ha többre vagy kíváncsi ott a Bannerban a magyar nyelvû FAQ. Abból a legtöbb dolog kiderül.
Pacifistáknak a Warband alá még ott van a Diplomacy mod ami a harcok helyett (ami a M&B lényege és alapja) a diplomáciára, alkudozásra összpontosít (egyébként minden másban sima Native csak ráerõsítet a pacifista vonásokra).
Hidd el nem olyan nehéz az és gyorsan belejössz. Annyi szöveg meg nem hangzik el, hogy órákat vegyen igénybe a dolog. Meg aztán a játék során (fõleg a Pendor modnál) lesznek bizony kérdések amiknél nagyon oda kel lfigyelj mit válaszolsz mert komoly következményei lehetnek a válaszodnak. Nem egy bioware játék ez ahol a felsõ a jó válasz mindig az opciók közül, ráadásul a legdrágább megoldások sem feltétlenül a legjobbak. Fogd fel úgy a dolgot hogy játék közben még pluszban nyelvet is tanulgatsz.
A sima Mount and Blade-hez van meg a Warband-hez (a letöltésnél a mbrepository oldalon meg lehet nézni hogy milyen verziójú M&B-hez való) van PoP mod. A With Fire and Sword modhoz nem lett kiadva (nem is lesz), íg yazzal próbálkozni is felesleges.
A fogságból átállítás követelménye jelentõsen megnõtt.
Emellett ha így átállítasz valakit akkor legyen megfelelõ minisztered (felesége a karakterednek) akinél kioszthatod a földeket mert ha hoz is magával területet egy lord akkor is csak a város/vár lesz az övé, a falu a birodalmad része lesz de senki nem uralja azt amíg manuálisan ki nem osztod. Ha nem látsz zászlót egy fief fölött ami a birodalmadhoz tartozik, akkor azt még ki kell osszad valakinek.
Birodalonövelés legegyszerûbb módja meg a foglalás. Gyorsabb mint lordokat átállítgatni. Meg amúgy is jobban jársz kevesebb lorddal mert úgy kevesebb potenciális konfliktus alakulhat ki.
uwu hun:
Jól jön (még ha nem is szükséges) ha a te irányításod alatt több rend is van ugyanabból. Minden plusz általad felhúzott rend újabb viszonyjavulást, több járõrt és potenciálisan több "ingyen" tagot generál már. Szóval semmi félreértés nincs. Teljesítsd a szükséges feltételeket ha rendet akarsz létrehozni (mert a kérdés erre voantkozott amire a válaszom leíródott), aztán utána már annyit kreálsz amennyit akarsz ha az alapkövetelmény teljesült. Az, hogy extra követelményként szerepel a qualis gem az egy más kérdés. 😊
Én például leépítem a rendeket és csak olyat húzok fel a helyükre ami nekem kell (momentán ez most a Rangers of Clarion Call).
Más.
Már volt itt jelezve, hogy ostromkor mikor kitámadnak a védõk akkor a játékos íjászainak nyílvesszõkészelte igen erõsen korlátozott. Nos ez nem bug, ez feature. Kitámadás csak abban az esetben fog bekövetkezni ha vagy tízszerest meghaladó a védõk túlereje, vagy ha a játékos seregében 50%-ot meghaladja a távharcász csapatok száma (a lovas íjászok is távharcásznak minõsülnek ahogy a lovas számszeríjászok is de a haigálók nem). A kevesebb nyílvesszõ oka, hogy egyrészt a játék ezen része taktikusabb legyen és rászorítsa az egyetlen egségtípus használata helyett a vegyesebb felállásra a játékost, másrészt mert a kirohanás a támadókat váratlanul éri, így nem teljes fegyverzetben állnak ellen.
Továbbá minden ostrom alatt egy adott vár/város ellen maximum 1 kitámadás lesz ha azt leverte a játékos. Ha az verte le õt akkor lesz újabb kitámadás míg a feltételek adottak. Egy gyõzelem azonban véget vet a kirohanásosdinak, így nem lesz apránkénti darálás kis csomagokban ahogy régebbi verzióknál elõfordult idõnként.