Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bocs csak teloról írtam és akkor ugy látszott hogy karavánt irtam de most láttam hogy közel se😄
Mármint karavánokhoz (ha már kérdezel legalább érthetõen tegyed)? Azt ki tudod tapasztalni, indításkor meg tudod kérdezni hol adják adott áruért a legtöbbet avagy visszaolvasol pár oldalt (5-10-et ha nagyon kell neked az információ) itt, mert már volt róla szó.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

és a karabankokhoz. Tudjátok irni útvonalat

Mondjuk a megfelelõ "ország" városában próbálkozz commander-nél ahol az adott egység képezhetõ. Ileltve a commadner nem képez mindent csak korlátozott repertoárja van. Foglalj terüeltet aztán majd az általad toborzott és kinevelet egyénekbõl fejelszthetsz huszárt vagy lovagot (reiter) is.

de ilyen reitert meg huszárt honnan tudok szerezni mett a commander max dragont ad😞
Nem napfüggõ. Ha valahol beruház erre a város/erõd ura akkor ott lesz commander. Ahol nem ott nem lesz. Sajátodban (már saját erõdödben ileltve városodban) meg te tudod felfogadni (van rá opció és nem csak commadner fogadható fel de számtalan más segítõ személy is).

csá all a commander hány nap után jön elõ és nála lehet az "elit" katonákat képezni pld: a huszárokat??
Kicsit elbeszélgettem Oswald de Fleurral a kalanozócsapat vezérével. Alig várom, hogy legyõzése után megcsináljam vele mindazt, amit õ szokott a fogjaival.
Megvan kosz.
Ugyan korábban elmondtam már (noldor kereskedõ), de ha esetleg már nem emlékszel rá, segítségnek még mindig ott a FAQ ahol megtalálod a keresett infót.

Ki adja be a kuldetes hogy latni fogom a varost es hol?
Kinyitod az angol szótárat és megnézed mit ír a fûszer szóhoz és minõ meglepetés, az a szó lesz ott amit leírtam. <#rolleyes>
De a google fordítója is ugyanezt köpi ki, ahogy a sztaki szótára is.

Meg neztem am a szotarban is de ott nem talaltam ilyet Spice...
Spice. De ennyit igazán megnézhettél volna akármelyik (akár a Google) szótárban ha tényleg ennyire érdekel a dolog...

Qualis gem-bõl meg lesz bõven idõvel.

Feladat nincs amivel 15-ig növeled a noldor reputációt. Vagy verj le egy csapatot és fogj el sokat élve akiket aztán elengedsz a megfelelõ módon, vagy harcolgass értük míg el nem éred a 15-ös viszonyt, hogy megkaphassad a megfelelõ helyen a feladatot amit elvégezve újabb 15 ponttal javul a viszony és megtudod merre keresd a várost (nem jelenik meg a térképen míg a megfelelõ helyre nem érsz).

Nem mellesleg bõven elég 1 só is, nem kell a 3...

A trainingfieldeknel ha csak harom sot adsz akkor csak katonat ad es elveszik az egesz de nekem nem a katonaak kellenek hanem a qualis gem meg a mani 😄 De mi a neve a fuszernek hogy irja a jatekban a nevet.
Amugy a fuszernek mi a neve a jatekban?(angolul hogy nevezik)
De nincs valami kuldi az elott amivel kicsit novelhetnem mert nem tudom mit csinaljak.
Piszkos  Fred
Asszem +15-ös kapcsolatnál adja be a küldetést, ami után majd láthatod

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

na joba vok a noldorokkal kopcsolat 2 de nem latom a varosuka.t
Nem megy a netem ezert telon forumozok de lenne egy kerdesem.
Hogy is kell joban lenni a noldorokkal tudom valami kuldivel de hol es mi a lenyege am most -12 a kapcsolat a noldorokkal mert segiitettem.harcban ketszer.koszi
Ja és az sem árt annak a bizonyos easter eggnek az elõcsalásában, ha a karakter nemesi származású.

kiscsavo96:
Hidd el arról beszélek, a különbség mindössze az, hogy más a skin ha lord üli meg. A lényeg, felesleges arra a vacakra várnod, emrt tényleg átlagon aluli. Harci (warorse) kategóriában minden más jobb nála.

Az opciókat meg jól érted (már a nevesített egyéneknél). Szóval tejel vagy Qualis Gem-et ad vagy húzzon haza (ekkor nem fog késõbb sem visszajönni, egyébként hacsak nem ölöd meg van rá esély hogy még visszatérjen de akkor kétszeres méretû sereggel jön majd) avagy kinyírod és akkor nem lesz vele gond a késõbbiekben.

Só meg több városban is kapható, fûszer szintúgy. Csak ritka termékek (legalábbis a fûszer, a só korántsem az, sok faluban is kapható).

Piszkos Fred:
Bizony az egy komoly segítség az elején a játéknak de bizonyos dolgok megléte esetén (Honor pontok meghaladnak egy bizonyos értéket avagy a renown pontok, netán saját települése van a karakternek vagy elért egy elõre beállítot szintet) már nem kapsz belõle semmit. Plusz ugye kissé vaskos a fenntartási összege a kapott brigádnak egy kezdõ számára. Persze ettõl még így is bitang kemény kis kezdõbanda ami kis odafigyeléssel a játék végéig is kihúzhatja. <#eljen>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A kapott egyének közül meg "csak" 20 a noldor katona, 5 az Pendor Knight.

ja most nézem, hogy mit írtál😄
Nem olvastam végig. A sóért csak katonákat kapod meg, egyebekrõl nem tudtam.

Árpád népe hej!

Egy csomag is elég, és annyira nem nagy bónusz szerintem.

Árpád népe hej!

Piszkos  Fred
Falvakban a parasztoktól/városokban "mindenes" kereskedõtõl. De mindkét termék elég ritka, szóval kutakodj sokat.

Aha de fuszert hol kell szerezni meg sot?
Piszkos  Fred
Kipróbáltam még párszor, és a tapasztalataim alapján kiegészíteném: A só és a fûszer nem tûnik el, de ez csak egyszer hajtható végre, mert utána eltûnik az összes training field. Valamint kapsz egy "Baggage Train"-t is, ami +30 moral pontot ad.

Piszkos  Fred
Találtam egy elég betyár easter egget, ami igen keményen megkönnyíti a játékot már az elején is (így kérem, csak az olvassa tovább, aki nem akarja teljesen szétcseszni a játékát):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szükséges hozzá három só és egy fûszer. Ezek után beszélni kell egy trainerrel bármelyik training fieldnél, és az opciók közül a "Tell me about Pendor"-t választani. Ekkor elvész a só és a fûszer, de kapsz 10.000 denart, 200 renown és 4 honor pontot, valamint 25 noldor harcost és egy qualis gemet.

Helo.
Ez nagyon fontos kerdes es aki valaszol az gondolja meg mit valaszol.
Elfogtam egy Jatu vezert a neve K'juda the Ravager.
Beszelek vele es fel ajanl nekem:
-50.000 denart !
-1 qualis gemet
-es a negyedik azt nem ertem es szeretnem ha valaki megmondja hogy mit jelent(en ahogy leforditottam ez jott ki belole:Menny haza a hazadba es tobbet ne gyere vissza hadsereggel (ez csak ahogy en leforditottam nagyon gyenge angol tudasommal)
-asziszem hogy megolom xD
Az nem ilyen...te masrol beszelsz szerintem.
Az sima charger (a csillogó vért meg egy sima sodrony/láncvért a pacin), semmi különleges nincs benne és még csak nem is gyors (ellenben szívós és jól tapossa az ellent de erre vannak megfelelõ lovak). Sõt kifejezetten lassú. Lordoktól olyat nem fogsz szerezni (leginkább azért mert lordoktól csak akkor lehet szó loot-ról ha az utolsó ütésváltásban esik le, tehát ha többfordulós a bunyó és az elsõben leverted a fõnököt akkor nem nagyon lesz tõle loot hacsak nem lett beálíltva valamelyik tárgyánál hogy mindig bekerüljön a loot-ba), ellenben adventurer és maiden adventurer egységek és csapatok (iylenek meg mászkálnak nem is kevesen, akár adventurer company akár treasure hunters akár rogue knights néven) leverésébõl már igen.

Venni viszont tudsz venni annál sokkal jobbat is. Akármelyik draped (hogy az msot leather/blue/white/black/green az tökmindegy) warhorse legalább annyira jó, míg az ironbred stallion kenterbe veri akármikor (Empire területén lehet legtöbbször ebbe a paciba belefutni és a Shadow Legion Centurion rend használja). Mi több egy jatu warbeast vagy warhorse is jobb az általad kiszemeltnél.

Aha.
Van par lord a Ravensten Kingdomba amelynel ojan lovat lattam (irto vagany teccik nagyon) nem is nagyon tudom le irni am durva kemeny pancel eleg gyors es csillog<#vigyor2> .Count Otto,Count Carolus meg a King Gregorynak van ilyen ha jol emlekszem.Nah a kerdes az hogy en ilyet beszerezhetek a boltokban???Vagy esetleg magas Lootal a lordoktol?
Az más. A toborzásnál, akár te csinálod akár kiadod a helyi kisfõnöknak, mindig van rá esély, hogy nem teljesen alap parasztot kapsz, hanem valami fejlettebb egységet (megjegyzem toborzás alatt nincs képzés a PoP modban szóval az eltérõ egységeket úgy vette fel a steward és nem képzett a meglévõkön semmit).

Vettem enis eszre hogy betettem hogy egy honapig jojenek a katonak a varba (recruitok) es kozbe ojan katonat is lattam amit en nem tettem be.En azt hittem hogy eleve igy adtak a katonat a varamba 😄 Nah az jo ha fejlodnek.
Fejlõdnek, de elég gyengén. Konkrétan van erre egy trigger a játékban, ám heti szinten van csak egy véletlenszerû Xp adag ami elosztódik a bennlévõk között. Ha van az adott várban az adott pillanatban egy lord akkor az õ training skill értéke pluszban beleszámít ebbe.

Magyarán ha elég sokáig állomásoztatsz nagyon alacsony fokozatú katonákat a saját váradban akkor idõvel maguktól fentebb lépnek majd de ekkor nem te határozod meg, hogy mivé fejlõdjenek.

Egyes modokban ez az érték vagy teljesen nullázásra került, vagy marad az alap értékeken avagy át lett variálva (PoP modban például több Xp kerül szétosztásra de nem garantált a dolog, mert csak heti 25% eséllyel lesz Xp osztás).

Wreck86
Imádom a Warbandot: harcolok várnál, ostromtorony odaér, felmegyünk a falra, erre 1,majd még 1 dárda fejbe dob és nyekk. 😄

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Nem fejlodnek a katonak a varban es a varosbasem.
Automatikusan lezajlik a csata ha te nem vagy ott de amig a csata folyik, te oda utazhatsz es segithetsz.
a várban/városban fejlõdnek a harcosok? vagy csak a seregemben?
ha megtámadják a várat/várost és én nem vagyok a közelben, akkor a csata automatikusan lezajlik, vagy esetleg parancsnokként oszthatok parancsokat a védõknek?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Hat en mar legyoztem...
Oké. Köszönöm a segítséget. 😊
Csajozásnál célszerû biztosra menni, és kikérdezni a bárdokat a csajok személyiségérõl. Név szerint rákérdezhetsz bármelyikre, aki az adott néphez tartozik. Minden népnek van bárdja.
Kerülni kell az olyan csajokat akik nagyon szeretik a családjukat, vagy ragaszkodnak a a hagyományokhoz. Az olyanok se nyerõk akik szeretnek vadászni, és nem érdeklik õket annyira a férfiak. Az a tuti amelyik kalandvágyó, az olyanokat könnyû megszöktetni. Vannak olyanok is akiknek van võlegényük, ez csak egy plusz küldetést jelent ahol le kell õt gyõznöd párbajba.

Egyébként a csajozás szerintem felesleges. A feleség csak arra jó, hogy ad egy kevés right to rule pontot, és be tudod rakni a fõvárosba ügyeket intézni. Ez utóbbira egy companion is megfelel akibõl nem csinálsz lordot, és nem is kell a partyba.

Árpád népe hej!

Állítsd át a játékban a magyar nyelvet angolra és úgy kezdj új játékot. Az tette tönkre számodra a modot, hogy a magyarítást, azt a felesleges és kártékony szörnyûséget, használod. Csak válts nyelvet és akkor majd élvezheted végre a modot teljességében.

Ha csak simán átállítod a játékot angolra attól az elkezdett játékod sajna rossz amrad, ezért kell újat kezdeni és törölni az elõzõ mentéseit.

Egyik havernak volt ilyen gondja.Õneki a magyarítás kavart be.Szedd le vagy kapcsold ki a magyarítást(nem tudom hogy mûködik,sohasem használtam),és akkor ha a modot indítod elvileg jó lesz.

Am nem tevedtel az a POP.
Ilyen az uj jatek...kicsit furcsa ezt meg kell szokni.Ha valamit nem ertesz vagy segitsegre szorulsz akkor mi probalunk segiteni de ITT a FAQ vagy felul is megtalalhato ott mindent megkapsz reszletesen de ha nem ertessz valamit (enis igy voltam) akkor kapsz ra valaszt valakitol <#eljen>
Sziasztok!

Egy kérdés: feltettem a PoP-t úgy ahogy le van írva a Warband 1.134-es verziójához de nekem semmi változás nincs az eredeti nord és társai királyságokban, viszont már kemény útonállókkal is találkozok, meg lehet manufaktúrát létrehozni, egynlõre ennyi újjal találkoztam.

A játék indításakor kiválasztom a native helyett a PoP modot tehát azzal se lehet gond, hogy rossz mododt használok.

Aki tudja erre választ és megosztja velem azt nagyon megköszönöm elõre is. 😊
Wreck86
ok,nagyobbítom.😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Hálás köszönet minden topiklakó nevében. <#eljen>

Esetleg ha megoldható lenne hogy nagyobb méretben látszódjon a javított szövegû link az csak tetézné a boldogságot.

Wreck86
ok,megvan.

Akkor neked kellene bulit szervezned, amihez jól jönne ha lenne asszony a házban mert emlékeim szerint nála lehet bulit indítani (vagy várhatsz idõtlen idõkig mire a nemesed szervez egyet a saját birtokán de ehhez egy vagonnyi pénzt kéne elõbb összeszednie vagy jó sok renown-t mert ezután szoktak maguktól is bulit szervezni, már ha van elég személy akit meghívhatnak).
Így ez egy patthelyzet, elõbb át kellett volna gondolni a dolgot. Nagyjából sorrendiségben a dolog úgy kellrtt volna kinézzen, hogy fûzögetsz egy nõt, megszerzed az elsõ birtokodat (várat vagy várost) és ekkor mész vagy megszöktetni vagy ha éppen banzáj van az adott királyságban akkor a férfi hozzátartozóhoz, hogy engedélyt kérj a nõsülésre.

Keress máshol nõt, olyan delikvens lányát/tesóját aki nem a te királyságod nemese és így nem neked kell a buliszervezéssel veszõdni. Az sem mellékes hogy az adott királyság éppen ne háborúzzon, mert akkor hajlamosabbak a bulizásra.