Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha jól értem, akkor a max attributes 30, és a max skill pedig 10?

hõsökkel kapcsolatban érdemes a legtöbbet begyûjteni?

illetve mennyire komoly, h ha egymásra panaszkodnak? emiatt elhagyhatják a seregem?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Ezekre az általános kérdésekre kismillió tanács van itt a topicban (olvass vissza) de például ha ellátogatsz a banner-ban lévõ M&B Magyarország oldalra akkor ott is találsz értekezéseket a témában. AHogy kismillió oldalon is csak be kell írni a Google-ba mire vagy kíváncsi.

A bakák kérdése attól függ mivel játszol. Ha az alap Native kampányt tolod akkor tulajdonképpen édesmindegy, mert az AI nagyon béna. Tulajdonképpen pár tucat Swadian knight vagy Sarranid Mameluk elég ahhoz, hogy akármilyen sereget rommá verj. Abszolút nincs szükség az íjászokra, a gyalogokra ha vannak lovagjaid. Taktika annyi hogy rohamt vezényelsz és hátradõlsz míg a lovagok ledarálnak mindent és mindenkit. Ostromnál detto ugyanez a helyzet.

Bár elméletileg védelemre jó berakni 1:2 arányban gyalogosokat (pajzsosokat) és íjászokat/számszeríjászokat. Azok jól tartják magukat. Lovagok ebben speciel nem a legjobbak de megállják a helyüket, csak éppen drágábban, ám ha nem akarsz kombinálgatni akkor nyomd tle lovaggal a váraidat és úgyis feltartanak elegendõ ideig akárkit. Az íjászok akkor jönnek jól ha te is segítesz a védekezésben és ritkítják az ostromlókat míg felérnek, de aztán a lovagok úgyis leverik a gaz ellent.

Modoknál meg egyesével ki kell tapasztalni azokat.

Fejelsztés terén a training-et nyomd fel magasra (ne csak akarakterednél de a felvett társaidnál is), így sokkal gyorsabban képzõdnek a karakterednél alacsonyabb szintû katonáid. Surgery kell hamar, hogy minél több katonádat életben tartsad. Lehetõleg akarakterednek told ki maximumra vagy legalábbis jó magasra hogy nagy bonuszt adjon annak akinek a legmagasabb a skill értéke- Plusz ha vna két gyógyászod akkor ha az egyiket le is csapják attól a másik skill értéke legalább még mûködni fog.
First aid a társaid és a saját karaktered jobb állapotban tartásához kell. Minél magasabb annál jobb erõben tér vissza lecsapás után a levert karakter vagy haver.
Wound treatment a legyengült pacikon és a katonáidon segít. Goyrsítja a gyógyulásukat.

Native-ban nem kell a karakterednek fejleszteni az engineering skill-jét, ezt hagyd másra.
Tactics sem kell, hogy a karakterednél maximumon legyen, de olyan 5-6os azért lehet neki az már ad bonuszt másnak.

Sereglétszám és fenntartási költség miatt nem mindegy mennyire magas a leadership skill-je a karakterednek (csak az övé számít). A foglyok ejtése (egyrészt maximum darbszám, másrészt nemesek elfogása) és a rabok szöksödéses ellen a prisoner management skill növelése ajánlott. Nem kell feltétlenül magasra vinni, mert már egy 5-ös is príma tud lenni, bár nagyobb csaták után, ha sok lenne a potenciális rab akkor mazsolázgatni kell.

De ha elolvasod a skill-ek leírását akkor elég hamar világos lesz melyek azok amik maximumra fejlesztése ajánaltos a lehetõ leghamarabb (amihez 30-as tulajdonság is kell).

Teljesen haszontalan skill az nincs. Legfeljebb olyan, amit nem tartasz fontosnak, noha mindennek van szerepe, legfeljebb nagyon ritkán (ilyen például a persuasion).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

tudtok tanácsot adni, h
- melyik nemzet katonáit érdemes felfogadni? és mire képezni õket?
- mely képességeket érdemes minél hamarabb magas szintre emelni? (lehetõleg számszerûsítve)
- mely képességre nem érdemes pontot pazarolni?
- stb.

ti milyen sereg eloszlást használtok (lovasság, gyalogság, íjászok)?
milyen taktikát használtok támadásnál?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Igen.Hát akkor hagyom brytenwalda 135.egyszer kirpróbáltam a 35-t és nem volt vele fagyási gondjaim, de nem játszottam vele sokáig.lehet visszatérek ahhoz, hátha nem fog fagyni.

Mindesetre köszönöm a segítséget és a türelmet.
Üdv

Újraindítottad a gépet miután beállítottad a virtuális memória mennyiségét?

Amennyiben igen, úgy mellõzd a modot míg nem szerzel további memóriát a gépedbe.

RGL Error.ez a hiba üzenet címe, de sajnos a fagyás miatt nem tudom elolvasni ,hogy mit ír.

Nos, megpróbáltam mint a 3 variációt egyik sem jött be.Nem hogy a mentés betöltéséig nem jutottam el, még a játék fõmenüjébe sem.Játék indításakor a csík 3/4nél mindig megszakadt, ill. a betöltés nagyon lassú volt.mind a 3 alternatíva esetén ugyan az a probléma.Mitévõ legyek?

Jut eszembe, a VRam-hoz jobb ha fix értéket állítasz be. Legyen a minimum és a maximum is ugyanannyi, ne legyen intervallum. Így egyszer elveszi a helyet a VRam azt nem befolyásolja az esetleg fellépû helyszûke a partíción ahol tartod. Szóval állíts be magadnak mondjuk 3072 MB-t (3G😎 azt próbáld ki a programot. Ha még mindig fagy akkor próbáld ki 4096MB-al de efölé már felesleges menned.
Ha még ezutás is fagy akkor inkább vegyél még Ram-ot a gépedbe, tedd vissza 2 Gb-ra a VRam-ot és nem lesz gondod.

Defragment (megszûnteti a széttöredezettséget ami a használat során mindenképpen fellép) elvégzése egyszerû. Jobb klikk a partíción, ott tulajdonságok, majd ott Eszközök fül kiválasztása, és ott van a defragment (töredezettség mentesítés) opció. Kiválasztod, majd a felugró új ablakban kijelölöd melyik aprtíciót akarod helyretenni és rányomsz a megfelelõ gombra. Ez el fog tartani egy darabig, fõleg ha nagy méretû és nagyon tele van a partíció és még egyszer sem volt ez rajta lefuttatva (pedig érdemes idõnként ezt is megcsinálni).

A virtuális memória teljesen független a programoktól. Pont ezért jó ha olyan partíción van amit nem igazán használsz. Nem kell oda telepíteni mellé semmilyen programot.

A M&BW a "Rendszer" partícióján van, míg a többi játék egy másikon van telepítve, illetve van egy 3. partíció melyen csak tárolom a telepítõket és egyebeket...Õszintén szólva defragmentation nem tudom mi és nem is használtam még.Tehát a 3. partíciómra állítsam be az egyedi vírtuális memória nagyságát!?illetve szükséges ,h erre a partícióra is telepítsem a játékot vagy teljesen független a mûködése!?

Egy partíción kell csak beállítani (lehetõleg egy olyanon amin elõtte végeztél egy defragmentation-t; ne olyan partícióra tedd amit folyton használsz telepítésre és törölgetésre, emg ne is a rendszer partícióra, hanem egy másikra). Ha megpróbálod beállítani több partíción is, akkor oda teszi át amiben utoljára piszkáltál.

Nem kell nagy intervallumot beállítani neki. Adj meg minimumnak annyit amennyi Ram a gépedben van (2048 M😎 maximumnak pedig legfeljebb ennek dupláját.

link még1x:http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-vista/Change-the-size-of-virtual-memory

Nos, nekiláttam keresgélni hátha egyedül is jutok valamire.Itt olvasgattam, viszont nem tudom ,hogy mennyi legyen a minimális mb , illetve a maximális 5120mb?valamint az összes partícióra állítsam be ezeket az értékeket?

Ha kérhetek még egy kis türelmet ezzel kapcsolatban, leírod nekem hogy növelhetem a virtuális memória mennyiségét?Mint az kiderült elõzö hozzászólásaimban, ilyenhez sajnos még nem értek.
Segítségedet elõre is köszönöm.

Vannak játékok amik procira vannak kiélezve, vannak amik a VGA-t használják nagyon, megint mások meg RAM-ból igényelnek sokat. Nincs két egyforma játék ráadásul a modok ezt még hangsúlyosabban el tudják tolni valamelyik irányba. 😊

Attól mert van egy megadott alap RAM igény az nem feltétlenül azt jelenti, hogy modokkal is annyi marad (kiegészítõi meg nincsenek egyik M&B-nek sem), sõt gyakorta még csak nem is jelenti azt, hogy akadásmentes mûködés lesz.
Minél több dolgot kell számítgatnia (figyelnie, mozgatnia és így tovább) a gépnek annál jobban nõhet az igénye az adott programnak.

Speciel a Pendor és a Brytenwalda modok pont ugyanannyira Ram igényesek, mert számtalan olyan plusz opciót és grafikai elemet tartalmaznak amiket a program betölt és használ, így növelve meg saját memóriaigényét). Mindkettõnek kell a legalább 5 gigányi össz memória (fizikai és virtuális) de errõl elég pontos útmutatást is adnak a modok saját fórumain.
Próbáld meg azt, hogy megnöveled a virtuális memória mennyiséget úgy, hogy a RAM mennyiségeddel együtt meghaladja az 5 gigát. Ha eddig a Windows kezelte és szabadon alakíthatta a VRam mennyiséget akkor mindenképpen álílts be egy fix értéket és ne hagyd, hogy a rendszer határozza meg mert nagyon vacakul csinálja.

www.mountblade-dragon.mlap.hu
Még annyit fûznék hozzá ,hogy vannak játékok melyeknek az alapgépigénye 2 gb ram (Warbandé 1 gb), plusz a proci és vga is jóval húzósabb mint a Warbandé, mégis fagyás nélkül tudok vele játszani.Erre kérek szépen választ😊)

Ezt nagyon sajnálom😞Native és Prophesy of Pendor ill. Diplomacy & Conquest használatakor semmi gond nem volt, ezek szerint a Brytenwalda nagyobb RAM igényû mod mint az alap és a többi kiegészítõ?

Kiegészítõ információ:

A Windows 7 Starter edition csak 2 GB RAM-ot kezel. A többieknél a korlátok:

Version Limit on X86 (32 bit) Limit on X64
Windows 7 Ultimate 4 GB 192 GB
Windows 7 Enterprise 4 GB 192 GB
Windows 7 Professional 4 GB 192 GB
Windows 7 Home Premium 4 GB 16 GB
Windows 7 Home Basic 4 GB 8 GB

Ácsi!

A Vista és a W7 is csak akkor kezel nagyobb mennyiségû RAM-ot, ha 64 bites. Ha 32 bites, akkor az is elakad a 4 gigánál, mint az xp, mert 2^32=4GB, tehát itt elfogy a címtér.

Azért kell a userva opcióval molyolni (ha a /3GB is be van állítva a boot.ini-ben, ha nincs akkor az egész varázslás értelmetlen)), mert a 4 giga maximumból levonandó a videokártya RAM mennyisége, meg még a kernelnek is kellene hely, így a /USERVA=2990 opcióval valamivel 3 GB alá kényszeríted a programok által felhasználható RAM mennyiséget.
Azaz az egész leírás egy alapos félreértésen alapul, ugyanis az ominózus parancs nem növeli, hanem csökkenti a felhasználható RAM mennyiséget, ha van 4 GB-od, hogy a programok ne tudjanak a driverek és a kernel területére bemászni, mert akkor garantált a fagyás.

Megjegyezném: ehhez az is kellene, hogy a Monunt & Blade képes legyen 2 GB-nál több RAM-ot használni de nem tud. Ráadásul ha belemókolsz a exe-be, hogy tudjon (egy bitet adatot kell átírni az exe headerben ehhez), akkor a beépített önvédelme megakadályozza, hogy elinduljon, merthogy módosították a programot, tehát lehet, hogy vírusos. Próbáltam.

Amúgy a 64 bites XP is kezel több RAM-ot, csak ahhoz nem találsz drivereket, meg a 32 bites támogatása is elég gyengére sikeredett, így a játékok sem túl stabilak rajta.

Sajnos igen. 2 Giga Ram már régóta csak szükséges, de nem éppen elégséges feltétele a játékoknak. Jobb ha több van. Ha több lesz, mondjuk 4 giga, akkor Win 7 alatt nem lesz problémád a moddal, nem fog fagyogatni a Brytenwalda, sem más Ram igényes mod.

Win7 és 2 gb ram.ezek szerint bukta az egész?

Mid van xp-d vagy vistád? Ez a leírás vistához van.
A modhoz alapból kell 3 Gb RAM, ez csak akkor használ ha legalább van annnyid.

Nekem 4 Gb Ram van a gépembe vistával, fagyott mint az állat, de ez megoldotta a dolgot.

mindero:
De ez igazából Xp-re megoldás és akkor ha 4 giga memória van a gépben. Amennyiben nincs ennyije akkor nem lesz változás. Kevés Ram mellett fagyni fog a Brytenwalda továbbra is. Amit beírtál annyit tesz csupán hogy megnöveli a Xp által használható Ram mennyiséget.

Vista és Win7 kezeli simán a nagyobb memória mennyiséget, oda nem kell ilyen trükk.

Ha meg benne van a mod leírásában akkor meg magára vessen aki arra nem hajlandó hogy annyit elolvasson.

dolorex:
Õszintén szólva a 1.142-nek is megvannak a maga nyûgjei, nem véletlenül lett nagyon haamr kidobva a 1.143 ami javította azokat a nyûgöket és bajokat, cserébe betett mást ami még rontott a helyzeten. Ha biztosra akarsz menni akkro válts vissza 1.134-re (igaz ekkor a multiról lemondhatsz mert nem nagyon fogsz már szervert találni hozzá).

Köszi, de nem beszélek angolul, vagyis csak nagyon alap mondatokat tudok fordítani, így ez sem teljesen érthetõ számomra.CMD-be írjam be a következõt bcdedit /set IncreaseUserVA 2990!?ezt viszont nem fogadja el, alábbiakat kapom válaszul:hozzáférés megtagadva (ha macskaköröm is benne van akkor nem található ilyen fájl).Kérlek fordítsd le ,h számomra érthetõ legyen.

Köszi szépen.
Üdv

Pont errõl írtam hogy rakjuk ki a bannerba, ha fagynak a modok mit kell tenni. Ez nem a Brytenwalda hibája.
Itt a megoldás:

if you are running as an Administrator go to Menu Start -> Run, type cmd and press ENTER
if not go to Menu Start -> Programs -> Accessories, press RMB on Command Prompt and select Run as Administrator
in Command Prompt type "bcdedit /set IncreaseUserVA 2990" without quotes and press ENTER
reboot

(de ha elolvasod a mod leírását benne is van a topikok között)

Melyik patch-re gondolsz?Mert Saga Jr 1.143ról mondta ,h bugos, de most 1.142 van.Ez is rossz, bugos?

adamant:
Talán vedd emg a játékot. Nem tízezrekbe kerül és neten keresztül is meg tudod rendelni. Pár sör meg doboz cigi áráért lesz egy eredeti játékod és akkor már multizhatsz kedvedre.

A széria kód meg az amit az eredeti játékod mellé kapsz. Ezzel tudsz multizni mert ezt csekkolja a szerver mikor belépsz. Ha nem adsz meg érvényes kódot akkor nem fogsz multizni.

vegytek:
Sereglétszám növelés - növeld a leadership skill-t (minden szint +10 fõ a max sereglétszámba), a charisma-t (minden pontja +1 fõ a max sereglétszámhoz) és vívj sok nehéz csatát ahol a karaktered és csapata jókora létszámhátrányban van. Így növekszik a Renown pontok száma és minden 25 vagy 50 renown pont is ad +1 fõt a max sereglétszámhoz. 200. nap környékén még sosem volt oylan nálam hogy ne lett volna jócskán 200 fölött a maximum sereglétszám, noha nem kell ekkroa sereg ahhoz, hogy például Native-ban bárkit rommá verj és akár várost is foglalj.

RtR - Right to Rule. A magyarított borzalomban trónjog néven fut.

Companion és feladatok - beszélj velük és ott lesz olyan opció hogy téged támogassanak. Na küld el egy ilyen feladatra (kb 3 hétig lesz távol) és mikor visszajön 2-3 ponttal (modtól függ) növeli a RtR értékedet.

Hello mindenkinek!
Egy kis segítség kéne :S
Letöltöttem a 1.143 verziót és crackeltem stb...
Nagyon örültem, mert egy csomó szervert kidobott a multiba.
be akartam lépni és kért valami széria kódot.
beírtam egy számsort és nem sikerült, nem tudok belépni egyikbe se.
mit csináljak?? 😞(
Mert eddig csak 3-4 szerver volt, de abba betudtam lépni... Ez volt a 1.142-es de amikor 1.143-at letöltöttem és egy csomó szerver lett de egyikbe se tudok belépni mit csináljak?? kérlek segítsetek
talan mert nem huztad a leadershipet ...amihez kell karizma
igen azok a hosok.
beszelsz veluk es eltudod kuldeni oket es hireket hoznak neked elmennek a rokonaikhoz meg ilyesmi
érdekes, én mondjuk nem használok (még) mod-ot, de a 200. nap körül tartok és a seregem max létszáma 98.

SaGa Jr
a "companion" az a hozzám csatlakozó hõsök?
"midnegyiket elküldöd RtR növelésre" mi is az az RtR és hogyan tudom õket oda küldeni?

Az a patch bugos szerintem hagyd a **********... Majd par honapmulva talan 😄
OH hihetetlen, állandóan megfagy a Brytenwalda mod.beakarok lépni a várba , megfagy, gyakran a mentés betöltésekor is, alig tudok elõre jutni a játékba.ha csatába lépek 50% ,h megfagy.mi a francot csináljak így?van rá megoldás?mint említettem már ,1.142-re van patchelve a Warband és angol nyelven fut a mod.nos?

Köszönöm.

En mar 80 napnal varat foglaltam es most Poinsbruktol le egesz Senderfallig minden az en birodalmamba tartozi...
Hát sajnos már felraktam, akkor újra kell telepíteni az egész Warbandot:S
Amúgy a Brytenwalda 1.35 miatt raktam fel, mert 1.143 alatt mûködik tökeletesen nem?csak mert nekem gyakran kifagyott a mod 1.142 alatt.

Szerintem inkább fel se rakd a 1.143-at, mert számtalan bug van benne (mentési és visszatöltési problémák, eltûnnek a boltokból bizonyos fegyverek és a játékostól is idõnként, az AI még bénább mint volt). Sok a panasz rá. Persze ha multizni akarsz inkáb akkor hajrá, ott úgy ahogy mûködik problémamentesen, de single player játékhoz használj inkább korábbi verziót.

Hali.

1.143 Warbandhoz van már crack?mert nem találok, de a patchet már feltelepítettem:Sbocsi a warezért, választ elõre is köszi.

Üdv

Lehet, hogy kipróbálom. Végül is most csak egy váram van. Kiürítem, felmondok, és visszaveszem az üres várat. Az egész bagázst elküldöm trónjogot gyûjteni. Amig visszajönnek elolvasom az összes könyvet.
Szerintem rosszul látod, tök felesleges beállni akárhova is. Csak idõhúzás, semmi haszon belõle.
Én az 50. napon szoktam elfoglalni az elsõ várat kb.80 katonával. És nem megtartani kell a várakat, hanem visszafoglalni, és foglalni mellette másikat, és így tovább. A karakter így fejlõdik csak gyorsan igazán. Kénytelen vagy sokat ölni.

De a legdurvább, mikor van pár lordod. Ez kicsit késõbb a 100. nap felé esedékes. Ha megostromolnak egy váradat, és elég erõsek a lordjaid, összesen 5-600 fõvel nyugodtan bevonulhatsz az ostromlott várba védekezni.
3 csomag nyílvesszõvel annyi XP-t lehet gyûjteni, amennyit sehogy máshogy.
Igazából ez a gyors fejlõdés titka: minél hamarabb minél több sikeres védekezés ostromkor.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Pénzkeresésnek van ám jobb módja is. 😊
Például céhek építése és csatározás. A játék elején, míg nem arra készülsz hogy pár napon belül várat foglalj, egyszerûen nincs szükség katonákra csak companion-ok kellenek. Azokkal többszörös túlerõ ellen is sikerrel tudsz küzdeni és jóval gyorsabban is mozog a csapatod a térképen.

Foglyot meg akkor ejts ha pénzt akarsz zsarolni érte. Egyébként nyugodtan engedd el. Több haszna van ha gyengén visszajön és így nem tud erõsödni az adott birodalom, mint ha fogolyként nálad van, addig is erõsödik az által uralt vár (mert oda megy a neki szánt erõsítés) és végül vagy megszöki kvagy valami minimális pénzmennyiséggel akarják kiszúrni a karaktered szemét cserébe a szabadon engedésért.

Shad01:
Igazából erre szolgál a right to rule. Ha 30 fölött van mikor elfoglalod az elsõ várad vagy városod, akkor nem leszel töemgesen molesztálva. Ez alatt viszont egyszerû banditaként kezelnek. 40 fölött meg ha nem is sikerül még elfogadtatnod magadat más uralkodókkal, egyenrangú félként leszel kezelve hadüzenetek, táamdások és békülések szempontjából.
Magyarán felveszel 10 companion-t midnegyiket elküldöd RtR növelésre (két naponta indítva õket és így rövid idõ alatt megvan a biztonsági szint és az elsõ foglalás után, pláne ha a megtámadott fél még mással is háborúzik, hamar kérni fognak egy kis szünetet te meg nyugodtan fejlõdhetsz.

Szerintem megéri vazallusnak állni és egy királyság védelme alatt gyarapítani a várak számát, majd függetlenedni.
Jelenleg a 90. napnál tartok mint empire vazallus. 150 katonám lehet. Egyedül még nem lennék képes várat foglalni, pláne nem megtartani. A szövetséges lordok mellett harcolva komolyabb csatákban is részt vehettem, ami értékesebb zsákmányt és hadifoglyot jelentett, és a karakter is gyorsabban fejlõdött, mintha rablókra vadásztam volna. Az elfogott lordokból is profitálok, jól jön a honor és a viszonyjavulás a késõbbi átállításhoz.
Feleséget is szereztem hagyományos módon, aki amíg nem lett váram az apjánál maradt, de már lehet raktározni nála tárgyakat.
Csináltam pár küldetést az uralkodónak, feltornáztam a viszonyt ezért kérésre egybõl nekem adta az általam elfoglalt elsõ várat.
Le tudtam gyõzni két harcok során meggyengült nevesített sereget, és békeidõben a noldorokkal foglalkozva már meg van a városuk is.

Önállóan nem lett volna ennyi lehetõségem. Ha királyságot alapítok, mindenki nekem esne, a hadüzenetek miatt a céhektõl sem jönne pénz. Gond lenne a zsákmány és a hadifoglyok eladása is.
esküt azért tettem, h legyen falum/váram, amibõl a sereg zsoldját fizetem.

beszélni a foglyokkal, pedig a sereg menüpont alatt szoktam.

Hol beszéltél a dleikvenssel? Ha dutyiban akkor nem is fog mást mondani. Ha még a karaktered prisoner részlegében van akkor meg emlékeim szerint csak bizonyos modoknál van rá lehetõséged hogy pénzért elengedd, máskülönben marad a várakozás hogy vagy megszökik vagy idõvel felajánlanak érte pénzt.

Az ostromoknál csak attól függ hogy létra vagy torony (már M&B és Warband esetén), hogy melyik várat/vársot ostromlod. Ugyanis fixen kötött melyeknél van tornyos ostrom (ha jól emlékszem 10 ilyen helyszín van vagy kevesebb). A többinél mindig létra lesz.

Egyrészt mi a fenének tettél bárkinek is esküt? Teljesen értelmetlen csak nyújtod vele feleslegesen a játékot semmi haszna. Egyébként meg ha már így cselekedtél akkor várj vagy kérdezgessed feladatokért a fönök lordjait. Ha elég ideje van már békesség akkor valamelyiknél fel fog merülni oylan feladat, ami háborúhoz vezet egy másik királysággal (ez vagy falvak pusztítása vagy karavánok gyilkolás által fog bekövetkezni).

mi van akkor, ha az egyik érdekcsoportnak tettem esküt, és az most senkivel sem áll háborúban?

érdekes, mert akárhányszor beszéltem velük mindig csak annyit mond a karakterem, h ne merj megszökni. nincs más párbeszédre lehetõség.

mitõl függ, h ostromnál a lépcsõ van, vagy pedig a gurulós ostromgép?

beszelni kell vele es o majd meg mondja hogy mennyit denart ajanl azerthogy szabadon engedd.
foglyul ejtett ellenséges vezetõket, hogyan tudom pénzzé tenni? vagy várni kell míg ajánlatot nem tesznek rájuk?

Elfoglalod az adott királyság településeit és próbálod minél több nemesét a leendõ király mellé állítani.

Hali!

Nagyjából, hogy zajlik az, ha segítünk az adott ország trónkövetelõjének?
ugy mellesleg akik abban a tévhitben élnek hogy az kovács pisztoly elmondom az nem kovács hanem kovás.