Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Könyvek:
The life of the Silver Fox +1 trade
Great Leaders of Pendor +1 leadership
Advanced Enginering +1 enginering
The High Arts +1 intelligence
Memories of a Pendorian Commander +1 tactics
Greath Fechtbuch with Pictures +1 weapon master
Applied Rhetorics +1 persuasion
Achievement
1. Kill 50+ enemies in one battle +20 Renown
2. Kill or wound 5000 enemies +1 Trainer
3. Kill or wound 10000 enemies +2 Trainer
4. Won 250 battles +1 Tactics
5. Won 500 battles +2 Tactics
6. Defeat 7 invading armies +1 Intelligence
7. Defeat 15 invading armies +2 Intelligence
8. Defeat a Mystmountain army +1 Agility
9. Defeat a Snake Cult army +1 Ironflesh
10. Defeat a Jatu army +1 Riding
11. Defeat a Heretic army +1 Strength
12. Won 25 tournaments +100 Renown
13. Won 50 tournaments +1 Weapon Master
14. Gain 5000 renown +1 Charisma
15. Gain 7500 renown +2 Charisma
16. Gain 500 honor +1 Charisma
17. Become a rogue king +1 Leadership
18. Persuade 30 lords to join you +1 Persuasion
19. Complete 30 improvements +1 Engineering
20. Complete 30 quests +20 Renown
Riding és még valami más képességbõl kaptam +1-et valamelyik istentõl a térképen mozogva. Ezt is figyelembe lehet venni.
2 új frakció Római Birodalom, Swádok helyén, illetve Gallok, akik Nordok területeit foglalják el.Másban nem változott a térkép, illetve egyik frakció sem.2 új néphez , saját páncélzatot és fegyvereket kreáltak, melyek számomra nagyon is tetszetõsek.Lordok és a városok/várak/falvak új elnevezést kaptak.Elsõ "látásra" ezek ragattak meg, de ha többet szeretnél tudni, illetve le szeretnéd tölteni itt megteheted!
Jó szórakozást😊
A gyûjtést én is célirányosan végeztem. Egyrészt mikor nekimentem a three seers seregnek, minden companion zúzófegyvert kapott és nagyon erõs lovakat, plusz igyekeztem olyan egységeket is vinni amiknél elõfordul zúzóeszköz (például ravenstern horsemen egységeket amiknél szokott lenni blunt tip lance). Így sikerült a dolog (nem minden csajszi volt favourite volt amelyik a gyengébb változata volt amibõl a favourite fejelszthetõ és végül belõlük a doomguide).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A gem felhasználásának leghatékonyabb módja tényleg a karakterfejlesztés.
Nagyon sokat számít hogy mikor kezdi az ember. Én 16-tól 30-ig csak gemmel szoktam növelni a strenght-et meg az agility-t. Ez összesen 7 gem. De megéri mert így minden fontos skillt ki lehet tolni 10-re.
Ha nem realistic-on játszok szoktam kicsit csalni, és gyorsítok a fejlõdésen: és addig nyomom a noldor lovagi tornát lódgémmel amíg ki nem dobja a gemet😊
A gyakorlóteres trükkel amúgy is hozzá lehet jutni 20 noldor katonához. Egy jelentõsebb létszámú hero csapattal kiegészítve, az bõven elég a birodalomalapításhoz. És ha valaki noldor-szerû harcosokra vágyik, tudom ajánlani Laria megszerzését elsõ városnak, és a lariai ranger lovagok képzését. Én is ezt fogom csinálni ha újat kezdek.
Szerintem nekik van a legjobb felszerelésük. A statjukon meg jelentõs mennyiségû pénzzel ugyan, de sokat lehet javítani. Nyílt téren nem lesznek olyan erõsek mint a Shadow Legion, ostromnál sem mint az Egony Gauntlet, de mindenhol tökéletesen megállják a helyüket. Még egy ilyen egység van a játékban ami nagy létszámban elérhetõ, ez a Windrider, de nekik a lovaik elég gyengék, a lariai lovagok szerintem jobb választás.
Árpád népe hej!
Árpád népe hej!
A kérdéses egység a Seer's Favorite (Three Seers heretic army-ban vannak százszámra). Olcsók, jól páncélozottak, noldor íjakkal vannak ellátva és foreign two handed saber-rel (tulajdonképpen no-dachi). A továbbfejlesztésük meg egy pusztító lovas csapat, a doomseeker, aki noldor ancient plate-ben nyargalászik, noldor íjjal lövöldöz és a játék legjobb zúzófegyverével (doom mace) verekszik. Pajzsa is van, hogy szívósabb legyen, szinten ugyanott van mint a hero adventurer (60-as), de jobban képzett harcos, szívósabb és gyorsabb is.
Mikor ez ellen a sereg ellen vonul az ember ne legyenek segítõi, hogy ne tudják elhalászni a rabokat elõle. Jó sok zúzófegyver segedelmével egy nagy halom seer típusú hölgyeményt lehet szerválni (eddigi csúcsom 89 volt) akiket aztán átállíthat az ember (a doomseeker sajna túl magas szintû ehhez). Nagyon hatékonyak a hölgyek és rossz volt nézni mit mûveltek a seregemben lévõ edzett csapatokkal. Amikor meg mellettem rohangásznak akkor meg már sajnálom az ellenfelet akire rászabadítom õket.
Ja és az egészben a pláne, hogy nem íjásznak/lovas íjásznak minõsülnek hanem gyalogosnak/lovasnak így esetleges autocalc csatákban sokkal jobban szerepelnek (na itt tudja megszívni a noldor sereg de nagyon, mert náluk mindenki íjásznak minõsül ami autocalc szintjén egy hatalmas hátrány).
Szerintem ugyanakkor többet ér a játék elején a könnyen szerzett gem-ek (treasure lair meg a városban talált) karakterre való felhasználása, mint drága egységekre költése. Hero/heroine adventurer csapat mellett meg nem is hiányoznak. AZok a csajok és manusok egyszerûen önjáró atomcsapások. 😊
A halál csupán a kezdet...
Igazából a bolt elég gyéren indul de ahogy Shad01 is írta, idõvel feljavul. Van ott tréner is ha szeretnél gyakorolni noldor egységekkel szemben. Minden hónap 1-4-e között van tournament amit ha nyersz az szép kis extra cucchoz juttat.
A toborzás meg továbbra is gem-be kerül. A különbség hogy ha warrior-t kérsz (ez mindig van a kínálatban) akkor 15-öt kapsz egy gem-ért, ranger-bõl (szintén mindig van) 12-t. Maiden ranger-bõl 10-et kaphatsz (de nem mindig van), noble-bõl (gyengébb a maiden ranger-nél és szintén nem mindig akad) 6 vagy 7 jön egy gem-ért míg twilight knight-ból 5 vehetõ fel de ezt igen ritkán adja be. Warriorból lehet, igaz eszement nehezen, ranger-t képzeni, míg noble-bõl képezhetõ twilight knight.
Noldor katonákra szerintem felesleges költeni gem-et, mert bár hatékonyak, annyival nem tudnak többet, mint a gem nélkül is toborozható order egységek. Inkább költsd el a meglévõket a karaktered fejlesztésére a megfelelõ könyvtárosnál (Finneas). Qualis gem meg lesz még késõbb ne aggódj. A noldor katonáknál egyébként egy rendesen fejlesztett (tuningolt) order katona mindig jobb lesz.
Esetleg rohamcsapatnak ha nagyon akarsz akkor szerezz be majd pár adag warrior-t. Õk majd a harcok során felfejlõdnek ranger-ré és príma kis ostromló alapbrigáddá lesznek (eszement pusztítást végeznek az ellenfél soraiban).
Vki játszott már, esetleg ismeri a Roman Invasion modot?Warband alatt fut.Aki igen, írna egy rövid véleményt?
Minden hónap elején lovagi torna van. Ha ott nyersz, értékes tárgyat kapsz a gyõzelemért. Ez lehet kard, íj, páncél, ló, és álítólag qualis gem is.
Lehet fejleszteni a fegyverhasználati képességedet a noldor kiképzõnél. Ha nem haladtad jelentõsen túl a weapon master skill általi értéket, 1-2 pontot lehet fejlõdni harconként.
És persze Noldor harcosokat lehet fogadni gemért.
A manust meg ki kéne szabadítani, ne legyen fogoly. A várának elbukása is leeht probléma de nem biztos. A feladatot magát én még nem csináltam meg. Ha több infó kell a végrehajtást illetõen, akkor menj fel a Taleworlds fórumára és ott keresd meg a Prophesy of Pendor topic-ot a Warband részelgben. Van benne ezzel foglalkozó topic de nyithatsz újat is.
Bár kicsit bonyolodott a helyzet mivel az ellenséges Lord bukta a várát ö maga meg hûssöl a dutyiban xD Megmérgezték a lady-t tehát valami üvegcsét kéne keresnem gondolom....én !?
Az 1 ik elfoglalt fõváros ládájában volt van 1 Noldoros kancsó szerüség arrol valaki valami infot tudna mondani? THC
Ugye kell, hogy a te birodalmad részét képezze 9 város, háborúban kell állj egy nemzettel (de csak eggyel), kell legyen legalább egy komoly ellenséged (lord, minimum -35-ös viszony, de még jobb ha -50 vagy annál is magasabb a negatív érzület irányodban), kell legyen egy lojális alattvalód (90 fölötti viszony) és utána aktiválódhat a feladat ha mindez összejött.
Neked kell értelmezni az elmondottakat, szétnézni az illetõk váraiban jó alaposan bizonyíték után. Ha megvan bûnös akkor azt meg kell büntessed (meg szólni a szellemnek).
Beszéltem a 3 gyanúsitottal /angoltudásom gyengus szóval szótáraztam a discurzust amibõl nekem az jött le h mind1ik ártatlanak mondja magát/ majd újjra beszéltem a szellemel de semmi változás még mindig a gyilkosát kéne megtalálnom.Javaslat h mégis merre vagy hol kerresem vagy épp milyen infot értettem félre esetleg nálam nem jo a qwest ?! /3.4 es pop verzioval nyomom/
THX
A probléma az utánpótlással lesz. A várakban csak olyan nemest vehetsz fel amelyik nép hagyományait követed.
Elfogott nemesekbõl is lehet lovagokat csinálni, és a rendházak is kidobnak pár darabot magukból hetente.
Nekem egyszer összegyûlt 130 Knight of the Lion úgy hogy nem is Sarleon néppel játszottam. Mellette meg volt 250 Ebony Gauntlet. Azt ne kérdezd hogy miért, én is tudom hogy túl sok😊 Az volt az elsõ játékom.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Egyre jobban foglalkoztat, hogy saját királyságot alapítsak. Egyszer kipróbáltam kíváncsiságból, annak mi a jelentõsége, hogy milyen hagyományokat folytatok a királyságomban? Pl ha nem ravenstern-it akkor bukom a Knight of the Dragon rendházaimat?
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
A társakat másik királyhoz küldeni azért lehet, hogy üdvözöld (nem sok értelme van, kicsit javul a megítélésed de ennyi, nem számszerüsített elõny) vagy hadat üzenj neki vagy békét ajánlj.
A siker esélye az adott királlyal, a királysággal való viszonyodon, az épp aktuális erõkön (lordok száma, hadak száma, birtokolt területek száma) és a te karaktered Right to Rule pontjain múlik. Kis mértékben a küldött személy persuasion skill-je is számít de az, hogy õ nemesi származású avagy sem, nem nyom semmit a latban. Ennek szerepe abban van hogy ha lordot csinálsz belõle akkor a többi lord miként fogadja. Ha póri származású akkor minden más lordoddal romlik a viszonyod mikor kinevezed a delikvenst, ha nemesi születésû akkor meg nem.
Right to Rule szerzésre meg minden társ elküldhetõ.
Az egyetlen feladat ahol amolyan jogformálás zajlik, az az amikor segítesz egy trónbitorlónak visszaszerezni az õ saját királyságát. Itt izomból vagy meggyõzéssel kell megszerezni az adott királyság minden területét (az eredetileg birtokoltakat is meg a jelenlegieket is), legalább a lordok felét, de inkább még többet átállítani a bitorló oldalára. Na itt speciel nem játszik szerepet a trónjog (RtR), cska a meggyõzõerõ, a honor pontok száma és a sereged mérete meg a kérdéses királyság lordjaihoz fûzõdõ viszonyod.
A jogos kérdést úgy értettem, hogy valahol a játékban azt olvastam, hogy a lehetõ leghatékonyabban kell jogot formálni a trónra, hogy elfogadjon a többi király. Ebbõl én azt szûrtem le, hogy pl: nem mindegy, hogy az egyik rablónak beállított, vagy egy nemesi származású társat küldünk el ilyen küldetésre.
Ha ez igaz akkor, hogy érdemes összerakni a csapatot?
Szóval amit tehetsz, hogy egyrészt mindenhová felhúzol manufaktúrát, nem tartasz feleslegesen sok területet maganak hanem kiadod másnak (akár átcsábított lordnak akár egy companion-ból csinálsz lordot és neki adod), és nem tartasz feleslegesen nagy létszámú serget mozgásban. Amikor nem kellenek (tehát amikor nem éppen sereget vadászol le vagy éppen mész ostromolni) akkor legyenek várban lepakolva az egységek,, felesleges rohangászni velük. Plusz told ki mihamarabb 10-esre a leadership skill-jét a karakterednek, mert ezzel lefelezed a fenntartási költséget.
Amúgy meg a két egység eleve drága. Nem cska mgas szintûek és emiatt drágák, de mindkettõ lovassági egység (+50% fenntartási költség), ráadásul a HA egység még zsoldos is (+25% a fenntartási költségre).
Falvaidat meg ne hagyd kifoszatni. Húzz fel mihamarabb minden általad irányított faluban sheriff-et és szorgosan indítsd onna az õrjáratokat. Ha megtámadják egy falvadat akkor spuri oda. Ha nem közlekedsz túl nagy sereggel (nem szükséges) akkor a térkép másik végérõl is odaérsz mielõtt kifosztanák. Ha meg felhúztad benn az õrtornyot is akkor nagyon sokáig elhúzódik a fosztogatás, ami alatt többszörösen alfelen leeht billenteni a támadókat. Falu közelében érdemes egyébként is harcolni emrt hatalmas túlerõt le lehet fogni és könnyedén kinyírni. Csak elgyen szép számmal íjászod akiket ügyesen pozícionálsz és nem lesz akkor gondod. Lovagok és lovasok speciel megszívják, mert gyalog kell küzdeniük...
bbaazzssii:
Akkor esik ki a játékból egy királyság, ha minden várát és városát elfoglalta másik birodalom, nincsenek szabadon tevékenykedõ lordjai és seregei, de még a karavánjai is megsemmisültek. Na ekkor lesz vége egy királyságnak.
A jogot formálni a trónra kérdésedet nem egészen értem. Elveszed ami kell és kész (megtámadod és elfoglalod). Csak úgy elszedni nem tudod senki trónját mondhatsz akármit. Erõvel kell megszerezned. A trónjog (Right to Rule) az csak a hozzád fûzûdõ viszonyát határozza meg a többi uralkodónak.
El tudnátok mondani, hogy hogyan érdemes jogot formálni a trónra és,hogy mi kell ahhoz, hogy megsemmisüljön egy ország?
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Maximum Companion Count option #1
Diev-Siggy-Leslie-Kaverra-Lethaldiran-Julia-Alyssa-Alistair
You can add Ansen+Sir Rayne for versatility or Boadice+Frederic for more asskicking power.
Key Points about Option #1
-Do not raid villages,steal from peasants or rob merchants,otherwise Leslie,Diev,Boadice are upset.
-Do not run from battles,or Sir Alistair,Sir Rayne,Frederick are upset.
-Do not fail quests,or Alyssa is upset.
-Do not fail to feed or pay the men,do not get slaughtered or Kaverra,Siggy,LethalD,Julia,Ansen are upset.
Maximum Companion Count option #2
Adonja-Donavan-Kassim-Ediz-Riva-Sara-Roland-Jocelyn
You can add ANY combination of the inner circle to this build.ie,Boadice+Ansen,Frederick+Sir Rayne,Ansen+Sir Rayne etc.
Key Points to Option #2
-Do not raid villages, steal from peasants or rob merchants,otherwise Jocelyn and Roland are upset.
-Do not run from battles,or Donavan,Ediz,Sara are upset.
-Do not fail to feed or pay the men,do not get slaughtered or Adonja,Kassim,Riva are upset.
Maximum Companion Count option #3 (For the not so honorable players)
Alistair-Adonja-Donavan-Kassim-Ediz-Riva-Alyssa-Ansen
The upside to this choice is you get Ansen and Alyssa.
OR
Alistair-Siggy-Donavan-Kassim-Ediz-Riva-Sara-Sir Rayne
The upside to this choice is you get Sigismund and Sir Rayne.
Key points to Option #3
-With the above groups, FEEL FREE TO raid villages, steal from poor miserable peasants, rob merchants and GET AWAY WITH IT.
Maximum Companion Count Option #4 (For the Chivalry Haters)
Roland-Jocelyn-Diev-Sigismund-Leslie-Kaverra-Lethaldiran-Julia-Boadice
Key Points about option #4
-This is probably the most hard core, kick ass warring joint ever.
-Though you lack a medic with this build.
-Feel free to run from battles as much as you like, surrender, pay off bullies and bandits, leave some men behind to cover your escape, and even then everyone is happy!
Maximum Companion Count option #5 (You simply don't like Egalitarians and It’s survival of the fittest)
Leslie-Diev-Donavan-Frederick-Jocelyn-Boadice-Ediz
Upon this seven, you can either add;
Alistair + Alyssa or Roland + Sara by choice.
Key points about option #5
-It would appear that Double A's would be a better choice. Unless you're a real big fan of funny moustaches and man-eaters.
-The upside of this build is that you don't have to feed your men any more, or pay them. No companions will object. You can get slaughtered like lambs, and everyone's happy.
-This build is also quite versatile in skills distribution of companions.
-But the downside is it has all the rest of the some packages mentioned already. So, Can't go raiding stuff or surrendering, or failing quests with this group.
11-es csoport kihozható legalább 4 úgy, hogy akinek egy ellensége van, annak a barátja is benne van a csapatban, két ellensége meg senkinek sincs.
Ha 12-t akarsz, akkor legalább egy olyan lesz, akinek nincs barátja, de egy ellensége van. Ha így rakod össze, akkor többféle 12-es csoport is kihozható.
Ez is lehet életképes, csak akkor a barát nélkül maradt, egy ellenséggel sújtott NPC-nek nagyon a kedvére kell tenni, hogy ne menjen el.
Sajnos a barát vonalak ezt a kiosztást nem feltétlenül támogatják. Ráadásul a sumszédok barátai mindenképp be kell hogy kerüljenek. Így szûkül a kör. Jól el lehet vele pöcsölni...
Nem mindegy mere indulunk el a nagy körön.
Így lehetséges ez a 12-es csapat:
Buodice
Ansen
Adonja
Adonja Sigismund
Leslie
Kassim
Ediz
Riva
Sara
Alyssa
Alistair
Jocelyn
De még szerintem kell lennie másik 12-esnek is.
A páratlanul kettéosztást msot nem értem. Arra gondolsz hogy a 16 fõs körbõl 9-et választasz 8 helyett? Úgy garantált hogy lesz valaki akinek két ellenfele lesz.
Így lehet fel +2, így hogy párosan van, sajna csak fele+1 lesz.
Nekem is 11-es most a csapatom.
Csak azért írtam 12-t mert az alapjátékban is fele+2 volt a max, itt sajnos a felsõ kör csak 4 fõs. Ha min 5 fõs lenne, akkor lehetne fele+2.
Pendorban a 12 hogy jött ki? Csak mert ott is 20 companion van két gyûrûbe rendezve (16 és 4 felosztásban). Elhagyás nélkül ott is 10 a maximum. 12 akkor lehetne ha 20 flött lenne a companion-ok száma a játékban.
Úgy kell összerakni hogy ne legyen ellentét. Ez a legegyszerûbb módja.
Úgy is össze lehet válogatni õket, hogy van ellentét, de ellensúlyozod olyan párokkal akik kedvelik egymást.
Ha valaki utál egsy tagot, de van olyan akit kedvel, akkor maradni fog.
Viszont mindenkinek 2 olyan párja van akik kölcsönösen utálják egymást, és csak egy olyan akit kedvelnek.
Maximálisan 10 fõs lehet a parti a zalapjátékban, pendorba meg 12, Brytenvaldába nem tudom, mert ott kicsit bonyolultabb a tendszer, elég kuszán utálják egymást. Ezt a létszámot elég nehéz kihozni, jobb ha csak a konnyen osszerakható csapatra gyúrsz rá. Ez a hõsök felét tömöríti magában.
Adhatsz a társaidnak távolsági fegyvert de nem miatt élik vagy nem élik túl a harcokat ép bõrrel. Ha a túlélésükre gyúrsz akkor erõs páncél és pajzs legyen náluk, egy gyors közelharci fegyver meg a másik két fegyver amit akarsz. Ne hagyd õket rohangászni eszetlenül, adj nekik külön parancsokat.
A társaidat meg okosan kell összeválogatni, mert mindenkinek vna két ellenfele és egy haverja. Ha cska ellenfele van a csapatban akkor megszívod mert el fog hagyni. Ha egy haverja is van meg egy ellenfele akkor morog pár kört de marad. Ha több ellenfele van a csapatodban mint haverja akkor lelép.
Válassz olyan társakat akik nem marakodnak egymással. Native-hoz ott a wiki, keress rá az megmutatja ki milyen viszonyban van a többiekkel.
AMúgy ha ennyire nem vagy tisztában az alapokkal javaslom elõször olvasd el a játék hivatalos FAQ-ját, majd nézd meg a wiki oldalát és onnan mindezekre a kérdéseidre választ kaphatsz.
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
Én a bénábbakat se kímélem, nem épp eredményes, de kényelmes, ha közösen kezeled õket. A végére a bénábbak is bírni fogják a zúzást.
Én újabban mindenkinek adok íjat, és közelharci fegyvert is. Kis lövöldözés után meg mennek a darálóba függetlenül attól hogy ostromlok, vagy nyílt téri lovas csatáról van szó, úgyse tudnak meghalni.