Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magas prisoner management skill-el sikerülhet mikor levered a seregét. Máshogy nem.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A Warbaandba kaptam egy olyan küldetést hogy fogjak el egy nemest, de eddig csak jarl-okat sikerült. Hogyan lehetne egy nemest elfognom,ha csak 40 fõs seregem van? Vagy egyelõre buktam a küldetést?
bardocz
Asszem a cári vonalon csúnyán elakadtam. Nem tudok bejutni a hárembe, szépen megölnek az õrök, mivel nincsenek nálam a cuccaim:S
Úgy tûnik a kémszakmában a Svédek valami forradalmi stílust vettek:

Visszaszívom, megvan. Csakhogy nem a faluban, hanem attól mintegy 100 méterre ácsorgott.. Tökömet már! -.-
Találkoztatok már olyan buggal, hogy egy gyilkos-ölõ questben nincs ott a kijelölt faluban a csóka? Mert én most 20x körbenéztem, kívül-belül átkutattam, fél órája keresem, de nem találom.
Hello!

Warbandnél van egy olyan hibám,hogy felpatcheltem 1.143-ra és látom is a szervereket multiba,de ahogy belépek rá pár percre ki is dob,ez miért van?
Az hagyján, de milyen kém az ilyen?! Az a dolga, hogy ne keltsen feltûnést, de szerintem még a fejõstehenek is utánanéznek, ha elmegy mellettük 😄
Fenrir
Megtaláltad Terry Black-et?

A halál csupán a kezdet...

Wreck86
n1 😄

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Azt a feladatot kaptam, hogy keressek fel egy kémet Kievben, és hozzam el a jelentését. Mivel kémrõl van szó, egyértelmû, hogy beépült a civil lakosok közé. Eleinte úgy gondoltam, nehéz lesz megtalálni, de... azt hiszem sikerült:

Naigen, de ez is csak úgy 2nagyjából" jön be, pl. a companionokat hiába rakom leghátulra, állandóan ott vannak velem -.-
Minél inkább a lista elején van egy egység, annál nagyobb a valószínûsége, hogy bejön.
Figyelembe kell még venni a csata létszám mekkorára van beállítva.
Ha egy csatába átlag kb 60 embered vesz részt, akkor legfölül 30 gyalogos és 30 távharcász legyen, ha fele-fele arányt akarsz.
Ha 60 gyalodosod van a távharcászok elõtt, ne csodálkozz, ha kevés jön.
Egyébként, nem lehet valahogy "beállítani", hogy kiket/miket küldjön velem a harcba? Múltkor is egy valag infantry-t küldött velem, és csak egy marksmant. Jó lenne ha valahogy felesben jönnének velem.
Szerintem vazallusként fejlõdni sem rossz dolog. Mostani játékomban gondoltam, kipróbálom milyen önállóan létrehozni a királyságot. Gondoltam felmondom a vazallusságot és elõtte kiürítem a legjobb váram, hogy gyerekjáték legyen visszavenni. Erre a király nekem ajándékoz egy várost amit telerakott lovagokkal. Muszáj volt maradnom, majd három vár elfoglalása után fellázadni. <#vigyor2>
Mivel két néppel is csatázott gyorsan békét ajánlott nekem. Aztán egy karavános affér után ismét békét kért. <#vigyor2>
Eddig ez volt a legkönnyebb kiráság alapításom. Jópár napig senki sem támadott meg, így feltölthettem a várakat védõkkel.

A vazallusság elõnye, hogy alapítható az adott királysághoz tartozó lovagrendet a saját várakban.
sõt, heti bér esetén nem tudják kifosztani a faludat 😊

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Nem tudom miért különítitek el a zsoldos, és vazalluslétet ennyire egymástól, az egyetlen különbség, hogy zsoldosként nem birtokot hanem heti bért kapsz. Pont. Épp ezért hülyeség.
Eredetileg a WFaS-ban sem lehetett érdeklõdni olyanok után akik nem voltak még a csapatod tagjai. Mondjuk azt el tudom képzelni hogy valami patch-el ezt aztán belerakták (elég ordas marhaság).

Mennyi idõ telt el a szétverés óta? Mert van respawn idõ is (a lordoknak 2-5 nap, companion-ok esetében 1-2 hét!).

Az érdeklõdésnél capattagok után csak akkor lesz ott valakinek a neve, ha már volt a te társad csak valamiért elment vagy elküldted. Amíg nem volt még a csapatod tagja mitõl számítana a te companion-odnak? Naná hogy nem lesz ott a neve az általad keresett társaid között, ugyanis még nem volt a társad. 😉

Emellett meg vándorolgatnak õk is. Van aki hetente, van aki két naponta hurcolkodik odébb már kocsmába.

A zsoldos élet meg szívás. Mindig is az volt. Pont azért mert csak egy eszköz akire rá lehet kenni bármit. Az életben is így mûködött a dolog. Ha egyszer elkönyveltek az ellenség emberének, aki ráadásul nem is a vazallusa csak egy jöttment zsoldosa, azt a státuszt nagyon nehéz lesz lemosnod magadról (bár itt a játékban ez csak pénz kérdése).

Egyrészt: a Fire&Swordben nem kell, egybõl érdeklõdhetsz bármelyik után (ezért is furcsa, hogy nincs köztük)
Másrészt: Õ a csapatomban volt, csak eltûnt, miután szétverték a sereget egy csatában. És eléggé hiányzik, mert õ felelõs a spotting, pathfinding, tactics, tracking és Engineering skillekért...
dronkZero
Õszintén szólva nekem ez éppen nem tetszik benne. Meghódítanám én a világot a francba, a játék meg hátráltat mindenféle idétlen feladattal...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Ha jól tudom, ahhoz, hogy egyáltalán érdeklõdni tudj felõle, ahhoz már legalább egyszer beszélgetned kellett vele. De nem vagyok benne 100% biztos...

bardocz
Csak nem bírtam ki, azt hiszem el is értem a játék egyik befejezéséhez, egy nagy csatában János a Sármos eltûnt, amnéziás lett, stb, és vége. De szerencsére lehet menni másik irányba is. Jobban élvezem ezt, mint a Warband-et, ott nem találtam semmi ilyesmit.
bardocz
Bring eleanor to akárki küldetés de mókás, ne tudok dönteni, hogy a hölgyet hova vigyem, lehet napolom inkább holnapra a küldetést😄
AZ, hogy nem találom meg egybõl a városokban egy dolog, de az, hogy az utazóktól (Traveller) se tudom megkérdezni, mert nincs is ott a neve, már tényleg furcsa.. És nem 1 városban kérdezõsködtem felõle.

Egyébként meg, ha nem velem kötnek békét, amikor befejezik a háborúzást a hajdani "bérlõimmel", akkor ennyi erõvel nem ellenem indítanak háborút, mikor a svédek felbérelnek, így a háborúskodásért járó -40 se járna. Fõleg, hogy semmit sem tettem érte. És ez benne a legröhejesebb, nem 5-10 pontról van szó, hanem eleve 40 csak azért mert ÕK EGYMÁSSAL háborúban álltak, és erre még jön az amit valóban én követtem el ellenük (foglyul ejtett lordok, stb) Szóval igenis jogos az, hogy nullázódjon, pláne, mivel ahogy te is mondtad, "én csak egy fegyver vagyok", annak a kezében, aki megfizeti a szolgálataimat. És a fegyvert nem hibáztathatják azért, amit a gazdája tett vele.
bardocz
F&S-ben van más kezdési ág, mint a lengyel faluégetés a cárnak? Már megcsináltam, és valóban nem lett belõle semmi gond, megvásároltam a semlegességet, csak érdekel.
dronkZero
Lehet, hogy felmegy az 100 fölé, csak nem írja ki.

dronkZero
Na de ha a felmondással megvárja a békét, akkor meg az a viszony marad meg. Ez tényleg gáz a játékban, teljesen jogos a felháborodás. Viszont nincstelen parasztként még tényleg könnyû békülni.

dronkZero
Ez sajnos ilyen a Mount&Blade összes inkarnációjában és modjában. Szokj hozzá.
Én pont az ilyen szopózások miatt azt szoktam javasolni, hogy felejtsétek el a zsoldoskodást, semmi értelme, csak a baj van vele.

De tudom, a F&S belekényszerít a zsoldosságba/vazallusságba, nincs mit tenni. Túl kell esni rajta, aztán csinálni saját királyságot.

A zsoldos egy beosztott, aki pénzért teszi amit tesz. Attól mert a téged felbérlõ nemzet kibékült azzal amivel eddig bunyózott attól még nem veled kötöttek békét. A disznóságaidat továbbra is számontartják. Ezért felesleges bárkinek is a zsoldjába állni, mert teljesen jogosan megmarad a rossz híred és viszonyod azokkal akiknek borsot törtél az orruk alá. Ha vazallus vagy akkor ilyet nem fogsz tapasztalni de zsoldosként teljesen jogos, hogy nem nullázódik a viszony. Nem vagy ugyanis hatalmi tényezõ csak egy felbérelhetõ fegyver.

dronkZero
Van vagy 50 város (fire&swordben, már ha arról van szó), és bármelyikben lehet a csóka. Plusz hetente-kéthetente odébb teleportál másik városba.

Ha mindenképp meg akarod találni, akkor a legjobb módszer, hogy bemész a térkép közepére, elmented, aztán ha megnéztél 4-5 várost az egyik irányban, akkor load game, és megnézed egy másik irányban is, amíg meg nem találod.

Érdekes de nem mindig marad ez így. Én is észrevettem a M&B és a Warband esetében is, hogy ha eléri egy lord a 100-as viszonyt akkor nem mindig csökken a viszony értéke még akkor sem ha olyan hatás éri aminek hatására csökkennie kéne. Viszont ez valamiért nem mindenkire igaz. Voltak már 100-as viszonyú lordjaim és volt akinek lehetett csökkenteni ezen az értékén másnak meg nem. Fogalmam nincs mitõl lehet, mi alapján dõl el hogy lesz csökkenés vagy sem...

dronkZero
Erre van a load game.
Ha meg direkt szopatod magad a "realisztikus" móddal, és nem figyelsz, akkor megérdemled. De még ebben az esetben is mûködik a feladatkezelõvel bezárás, elõzõ automata mentéstõl folytatás. (Persze így épp az értelmét veszti el a realisztikus mód. No nem mintha alapból lenne bármi értelme neki...)

dronkZero
Nem tudom, hogy bug-e, és hogy F&S-ben benne van-e, de úgy vettem észre, hogy ha egy lord eléri a 100-as viszonyt, akkor az már úgy marad. Nem romlik el a kedve, ha másnak adok földet.

Egyéb tapasztalat ezen a téren?

És még akkor sem lesznek semlegesek, ha kibékülnek egymással, mert én már nem tartozom az adott nemzethez.. Ez kérem szépen egy nagy BAROMSÁG!
És IGEN! Van még hülyeség a világban! Még ha csak zsoldosként is dolgozom együtt egy nemzettel, a vele háborúzó felek ugyanúgy utálnak majd ha lejár a szerzõdésem. A zsoldoséletnek pont az lenne az értelme, hogy annak dolgozom aki fizet, de ez így teljesen értelmét veszti.. -.-
Najó, ettõl a plafonra mászok!

Svédeknél vagyok zsoldos, és mentem egy lengyel városba, ami épp ostrom alatt volt. Csak a kocsmát akartam megjárni, erre berakott a harc közepére védeni. Kiderült, pont elkezdõdött a csata mire odaértem. Svéd zsoldosként védek egy lengyel várost (elmenni persze nem lehet -.-), csak azért mert egy közös ellenség ostromolja. Persze 800 támadó jutott 200 védõre, szóval buktam a csatát, fegyvereimet (csupán 150 rugóba kerültek) és a seregem (csupán 200 rugómba került). És mindezt úgy hogy csak a kocsmát akartam megnézni.

Errõl jut eszembe: Mi a rossebért van az, hogy a fél világot körbejárom, de sehol nem találok olyan utazót akitõl egyáltalán meg tudom kérdezni, hol van az egyik útitársam (Yelisei, hogy pontos legyek). Egyszerûen nincs a listán, pedig már 10 kocsmában megnéztem.
Ügyesen kell csinálni. Mindegy kinek adsz területet a többi utálni fog érte, ezért kell csak olyan lordokat felvenni akikkel nagyon jó a viszonyod. AKi nem kell azt távolítsd el.
Emellett a saját társaidból is csinálhatsz lordokat, nem kell a másik királyságokból átállítottakra vag a gép által melléd soroltakra hagyatkoznod.

Jönni meg csak úgy nem fognak a két szép szemedért más királyságok lordjai. Neked kell õket magadhoz átdumálnod. Csak úgy akkor kapsz lordot ha azt valahonnan kirúgták vagy az eredeti királyság ahol õ lord volt, elpusztult.

És még annyi,hogy a birtok osztásos dolgot,hogy csináljam,mert van aki már utál,mert ha a másiknak adok telket,akkor romlik a viszony.
bardocz
Ja hogy jaa. Akkor nem tudom.
Mármint azután, hogy kiléptél?
bardocz
Warbandban amikor csak zsoldosnak álltam be, akkor is elkezdtek utálni azok a népek, akikkel háborúban álltak, szerintem itt is így van.
Sziasztok!

Nemrégiben kezdtem el játszani a F&S-el, és csakhamar esküt tettem a svéd királynak. Most nem részletezem miért, de egy idõ után ki akartam lépni a szolgálatból, ezt meg is tettem, de észrevettem, hogy a nemzetek, akikkel háborúznak ugyanúgy utálnak. És ez nem válik elõnyömre. A kérdésem, hogy ugyanez történt volna ha csak zsoldosként állok be hozzájuk?
bardocz
Honor szintem még alacsony, bár segítek ahol tudok, meg a falvaknál meghagyom a parasztoknak a cuccaikat, ha éppen segítettem a banditákat levadászni nekik.
Sziasztok!

Az lenne a problémám,hogy bár megalapítottam a királyságom,de csak 5-6 lord csatlakozott hozzám,abból az egyiket Sanjar kán megvádolta.Nem tudom miért nem jönnek az emberek.1800 a hírnevem,150 a megbecsültségem és 99 a trónjogom.
Ez még kevés lenne?
Csak míg semleges vagy és nincsenek birtokaid (legalábbis az elsõ variánsban még volt rá lehetõség amennyiben kellõen magas volt a honor pontjaid száma, úgy 30 fölött ha jól emlékszem). Emellett nem jó viszonyt veszel csak semlegeset.

De 3 falu felprédálása történetesen angyon kis viszonyvesztéssel jár, egy harcba besegítéssel nullázod is a negatívumokat.

bardocz
Mii, itt már lehet jó viszont venni pénzért? Warband-ban ilyet én nem találtam😮
Nem kerültél volna. Romlik kicsit a viszony de ezt pénzzel pillanatok alatt nullázod ha még nem vagy földbirtokos. Tudom, én is így csináltam anno. 😉

bardocz
Csak úgy összetûzésbe kerültem volna a lengyelekkel, aztán nem hagynának békén.
bardocz:
Márpedig ha a játék sztorijába bele akarsz emrülni akkor lesznek itt még meredekebb dolgok is. A falvak felprédálása meg semmi hátránnyal nem jár (se neked se nkik). leölsz párat a végtelen számú parasztból, szerzel némi pénzt azt ennyi. Kapod a következõ feladatot. Csináld csak nyugodtan az is egyfajta tutorial ami végigvezet jópár dolgon.

parlucci:
Companion fejlõdés lassú ez igaz. Ha nagyobb szintû ellenfeleket ölnek akkor gyorsulni fog a dolog, csak mivel minden ellenfél nevettségesen alacsony szintû így bizony nagyon kevés Xp is jár a lecsapásukért. Namármost 50-100 pontonként gyûjtögetve a XP-t bizony sok ellenfelet le kell vágniuk mire szintet lépnek és ez csak nehezedni fog.
A Training skill segít kicsit mert minden este kapnak a náluk magasabb szintû tréner által némi Xp-t de ez kevés.
Szóval tesék nekimenni a dezertõröknek és szabadjára engedni a társaidat, harcolgassanak csak kedvükre. Úgy tudnak majd fejlõdni.

Skillek terén meg nézd meg kinek mi a fõ profilja (akinek magas az Int értéke annak olyan skill-eket fejlessz amik az intelligenciához köthetõek, aki karizmatikus annak trade skill mehet a party skill-ek közül). Emellett javaslom elolvasni akármelyik M&B játék információs oldalát/FAQ-ját mert abban le vannak írva az ennyire alap dolgok mint például hogy melyik skill mire jó.
Saját karaternek a leadership, prisoner management az kell (elõbbitõl nagyban függ a sereglétszámod és a sereged fenntartási költsége, utóbbival több foglyot ejthetsz), persuasion nem nagyon szükséges, harcolni tudjon meg nem árt ha jó gyógyász (nem kell a legjobbnak lennie de minél magasabb a skill-je annál nagyobb bonuszt adhat annak akinek az övénél magasabb értékû van). Pathfinder sosem árt, mivel ezzel gyorsabban mozoghatsz a térképen. Az inventory management elég 3-4 pont körül, ezzel már tekintélyes méretû inventory-d lesz ahová pakolhatsz.