Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Warbandnél van egy olyan hibám,hogy felpatcheltem 1.143-ra és látom is a szervereket multiba,de ahogy belépek rá pár percre ki is dob,ez miért van?

Figyelembe kell még venni a csata létszám mekkorára van beállítva.
Ha egy csatába átlag kb 60 embered vesz részt, akkor legfölül 30 gyalogos és 30 távharcász legyen, ha fele-fele arányt akarsz.
Ha 60 gyalodosod van a távharcászok elõtt, ne csodálkozz, ha kevés jön.
Mivel két néppel is csatázott gyorsan békét ajánlott nekem. Aztán egy karavános affér után ismét békét kért. <#vigyor2>#vigyor2>
Eddig ez volt a legkönnyebb kiráság alapításom. Jópár napig senki sem támadott meg, így feltölthettem a várakat védõkkel.
A vazallusság elõnye, hogy alapítható az adott királysághoz tartozó lovagrendet a saját várakban.
gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\
Mennyi idõ telt el a szétverés óta? Mert van respawn idõ is (a lordoknak 2-5 nap, companion-ok esetében 1-2 hét!).
Emellett meg vándorolgatnak õk is. Van aki hetente, van aki két naponta hurcolkodik odébb már kocsmába.
A zsoldos élet meg szívás. Mindig is az volt. Pont azért mert csak egy eszköz akire rá lehet kenni bármit. Az életben is így mûködött a dolog. Ha egyszer elkönyveltek az ellenség emberének, aki ráadásul nem is a vazallusa csak egy jöttment zsoldosa, azt a státuszt nagyon nehéz lesz lemosnod magadról (bár itt a játékban ez csak pénz kérdése).
Másrészt: Õ a csapatomban volt, csak eltûnt, miután szétverték a sereget egy csatában. És eléggé hiányzik, mert õ felelõs a spotting, pathfinding, tactics, tracking és Engineering skillekért...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Egyébként meg, ha nem velem kötnek békét, amikor befejezik a háborúzást a hajdani "bérlõimmel", akkor ennyi erõvel nem ellenem indítanak háborút, mikor a svédek felbérelnek, így a háborúskodásért járó -40 se járna. Fõleg, hogy semmit sem tettem érte. És ez benne a legröhejesebb, nem 5-10 pontról van szó, hanem eleve 40 csak azért mert ÕK EGYMÁSSAL háborúban álltak, és erre még jön az amit valóban én követtem el ellenük (foglyul ejtett lordok, stb) Szóval igenis jogos az, hogy nullázódjon, pláne, mivel ahogy te is mondtad, "én csak egy fegyver vagyok", annak a kezében, aki megfizeti a szolgálataimat. És a fegyvert nem hibáztathatják azért, amit a gazdája tett vele.
Én pont az ilyen szopózások miatt azt szoktam javasolni, hogy felejtsétek el a zsoldoskodást, semmi értelme, csak a baj van vele.
De tudom, a F&S belekényszerít a zsoldosságba/vazallusságba, nincs mit tenni. Túl kell esni rajta, aztán csinálni saját királyságot.
Ha mindenképp meg akarod találni, akkor a legjobb módszer, hogy bemész a térkép közepére, elmented, aztán ha megnéztél 4-5 várost az egyik irányban, akkor load game, és megnézed egy másik irányban is, amíg meg nem találod.
Ha meg direkt szopatod magad a "realisztikus" móddal, és nem figyelsz, akkor megérdemled. De még ebben az esetben is mûködik a feladatkezelõvel bezárás, elõzõ automata mentéstõl folytatás. (Persze így épp az értelmét veszti el a realisztikus mód. No nem mintha alapból lenne bármi értelme neki...)
Egyéb tapasztalat ezen a téren?
Svédeknél vagyok zsoldos, és mentem egy lengyel városba, ami épp ostrom alatt volt. Csak a kocsmát akartam megjárni, erre berakott a harc közepére védeni. Kiderült, pont elkezdõdött a csata mire odaértem. Svéd zsoldosként védek egy lengyel várost (elmenni persze nem lehet -.-), csak azért mert egy közös ellenség ostromolja. Persze 800 támadó jutott 200 védõre, szóval buktam a csatát, fegyvereimet (csupán 150 rugóba kerültek) és a seregem (csupán 200 rugómba került). És mindezt úgy hogy csak a kocsmát akartam megnézni.
Errõl jut eszembe: Mi a rossebért van az, hogy a fél világot körbejárom, de sehol nem találok olyan utazót akitõl egyáltalán meg tudom kérdezni, hol van az egyik útitársam (Yelisei, hogy pontos legyek). Egyszerûen nincs a listán, pedig már 10 kocsmában megnéztem.
Emellett a saját társaidból is csinálhatsz lordokat, nem kell a másik királyságokból átállítottakra vag a gép által melléd soroltakra hagyatkoznod.
Jönni meg csak úgy nem fognak a két szép szemedért más királyságok lordjai. Neked kell õket magadhoz átdumálnod. Csak úgy akkor kapsz lordot ha azt valahonnan kirúgták vagy az eredeti királyság ahol õ lord volt, elpusztult.
Nemrégiben kezdtem el játszani a F&S-el, és csakhamar esküt tettem a svéd királynak. Most nem részletezem miért, de egy idõ után ki akartam lépni a szolgálatból, ezt meg is tettem, de észrevettem, hogy a nemzetek, akikkel háborúznak ugyanúgy utálnak. És ez nem válik elõnyömre. A kérdésem, hogy ugyanez történt volna ha csak zsoldosként állok be hozzájuk?
Az lenne a problémám,hogy bár megalapítottam a királyságom,de csak 5-6 lord csatlakozott hozzám,abból az egyiket Sanjar kán megvádolta.Nem tudom miért nem jönnek az emberek.1800 a hírnevem,150 a megbecsültségem és 99 a trónjogom.
Ez még kevés lenne?
De 3 falu felprédálása történetesen angyon kis viszonyvesztéssel jár, egy harcba besegítéssel nullázod is a negatívumokat.
Márpedig ha a játék sztorijába bele akarsz emrülni akkor lesznek itt még meredekebb dolgok is. A falvak felprédálása meg semmi hátránnyal nem jár (se neked se nkik). leölsz párat a végtelen számú parasztból, szerzel némi pénzt azt ennyi. Kapod a következõ feladatot. Csináld csak nyugodtan az is egyfajta tutorial ami végigvezet jópár dolgon.
parlucci:
Companion fejlõdés lassú ez igaz. Ha nagyobb szintû ellenfeleket ölnek akkor gyorsulni fog a dolog, csak mivel minden ellenfél nevettségesen alacsony szintû így bizony nagyon kevés Xp is jár a lecsapásukért. Namármost 50-100 pontonként gyûjtögetve a XP-t bizony sok ellenfelet le kell vágniuk mire szintet lépnek és ez csak nehezedni fog.
A Training skill segít kicsit mert minden este kapnak a náluk magasabb szintû tréner által némi Xp-t de ez kevés.
Szóval tesék nekimenni a dezertõröknek és szabadjára engedni a társaidat, harcolgassanak csak kedvükre. Úgy tudnak majd fejlõdni.
Skillek terén meg nézd meg kinek mi a fõ profilja (akinek magas az Int értéke annak olyan skill-eket fejlessz amik az intelligenciához köthetõek, aki karizmatikus annak trade skill mehet a party skill-ek közül). Emellett javaslom elolvasni akármelyik M&B játék információs oldalát/FAQ-ját mert abban le vannak írva az ennyire alap dolgok mint például hogy melyik skill mire jó.
Saját karaternek a leadership, prisoner management az kell (elõbbitõl nagyban függ a sereglétszámod és a sereged fenntartási költsége, utóbbival több foglyot ejthetsz), persuasion nem nagyon szükséges, harcolni tudjon meg nem árt ha jó gyógyász (nem kell a legjobbnak lennie de minél magasabb a skill-je annál nagyobb bonuszt adhat annak akinek az övénél magasabb értékû van). Pathfinder sosem árt, mivel ezzel gyorsabban mozoghatsz a térképen. Az inventory management elég 3-4 pont körül, ezzel már tekintélyes méretû inventory-d lesz ahová pakolhatsz.